Dodaj do ulubionych

Przedszkola publiczne

IP: *.ols.vectranet.pl 05.03.07, 22:45
W dniach 26.02 - 2.03 zbierane były opinie rodziców nt. oczekiwanej oferty i
proponowanej opłaty za Przedszkole Niepubliczne im. Ireny Kwintowej. Po
konsultacji z Radą Rodziców Przedszkola zostanie podana do publicznej
wiadomości pod koniec marca br. na tablicy ogłoszeń i stronie internetowej
pełna oferta i wysokość opłaty.
Jolanta Jastrzębska
Obserwuj wątek
    • anelly Przedszkola publiczne 05.03.07, 23:22
      SUPER! Mój Aniołeczek właśnie skończyl 2 latka i zastanawiam się nad wyborem
      przedszkola. Zabrakło mi w artykule danych o przedszkolach: Stokrotka na
      Radiowej , Skrzatach na Artyleryjskiej i przedszkolu nr 7 na Kopernika. Ktoś wie
      o nich coś wiecej? Proszę zwłaszcza o opinie o przedszkolach w okolicach Likus i
      starówki.
      • Gość: kasia Re: Przedszkola publiczne IP: *.ols.vectranet.pl 06.03.07, 08:14
        Obawiam się, że skoro dziecko skończyło dopiero 2 lata - lepiej poszukać mu
        miejsca w żłobku. W przedszkolach przyjmują, gdy dziecko we wrześniu ma
        skończone 3 lata, chyba, że mają wolne miejsca. Na to, po ubiegłorocznych
        doświadczeniach, się nie zapowiada.
        • barbabietola Re: Przedszkola publiczne 06.03.07, 10:41
          odradzam NUTKE
          duze obietnice - male realizacje
          niespodziewane doplaty
          nieciekawe podejscie do dzieci
          nieogrodzony plac zabaw
        • anelly Re: Przedszkola publiczne 08.03.07, 10:02
          Na szczęście nie wszystkie przedszkola sa takie sztywne co do wieku. A mejej
          małej raczej bliżej do przedszkola niż do żłobka - już ładnie mówi, zapomniała
          co to pampersy i z dnia na dzień jest coraz bardziej samodzielna. Pozatym chyba
          trzeba złożyć podanie z wyprzedzeniem.
          • Gość: mimilan Re: Przedszkola publiczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 15:02
            anelly a gdzie złozyłaś podanie dla małej? A co myslisz o przedszkolu nr 2 na
            rybaki? pozdrawiam prosze o wiadomość
        • Gość: Krzysztofik Re: Przedszkola publiczne IP: 195.245.213.* 13.04.07, 12:39
          Może i tak
      • Gość: Kasia Re: Przedszkola publiczne IP: *.ols.vectranet.pl 06.03.07, 18:48
        anelly - wymienione przez Ciebie przedszkola nie są publiczne
        poszukaj wątku o niepublicznych, gdzieś tu był (chyba o "patryku")
      • Gość: mimilan Re: Przedszkola publiczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 14:37
        anelly i co znalazłaś cos fajnego w okolicy likus gdzie przyjmą młodsze dziecko?
    • Gość: mp Przedszkole Miejskie nr.29 w Olsztynie IP: 88.156.63.* 15.04.07, 21:07
      NIEOFICJALNA STRONA PRZEDSZKOLA MIEJSKIEGO NR.29 W OLSZTYNIE
      HTTP://WWW.PM29.OCOM.PL
    • Gość: justyna Przedszkola publiczne IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.08, 19:11
      ja zastanawiam się nad przedszkolem w kortowie, ale opinie są różne.
      może ktoś z was ma jakies doświadczenia z tym przedszkolem???

pozdrawiam
      • Gość: zaniepokojona Re: Przedszkola publiczne IP: *.olsztyn.mm.pl 29.08.08, 20:06
        też składałam do kortowa ,córka jeszcze nie zaczęła i tam chodzić i nie zacznie.
        Co to za przedszkola?

www.przedszkolak.pl/forum/index.php?dzial=0&kategoria=8&query=2&grupa=3&ktory_id=2736
    • Gość: fix www.skrzaty.com.pl - jedno z lepszych w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.08, 15:06
      Polecqam Skrzaty przy Artyleryjskiej - www.skrzaty.com.pl. NIe wiem
      czemu nie ma go w tych notkach. Zdecydowaie jedno z najlepszych
      przedszkoli w miescie - nie tylko niepublicznych. Chocby tylko ze
      wzgledu na wysoka jakosc edukacyjna. ALe podejscie do dzieci to jest
      kosmiczna roznica w porownaniu z Patrykiem.
      • Gość: justyna Re: www.skrzaty.com.pl - jedno z lepszych w Olszt IP: 87.205.145.* 15.04.08, 22:35
        a jak z cennikiem w tych skrzatach?
        • zuzary Re: www.skrzaty.com.pl - jedno z lepszych w Olszt 24.04.08, 09:02
          miesięcznie ok 420zł jesli dziecko nie chodzi cały n=miesiąc to
          odliczają za każdy dzień stawkę zywieniową. Przedszkole jest
          naprawdę świetne.
      • Gość: ada Re: www.skrzaty.com.pl - jedno z lepszych w Olszt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.09, 19:05
        oczwiscie Skrzaty trochę lepsze od Patryka,ala tylko trochę
    • Gość: matula Dorotka IP: *.olsztyn.mm.pl 24.04.08, 09:15
      Kto miał/ma tam swoje dziecko?Polecacie?Przeraża mnie jednak ta
      ilośc dzieci w grupie...
      • Gość: Dana Re: Dorotka IP: *.olsztyn.mm.pl 24.04.08, 22:15
        Ja miałam. Takie sobie. Duze obietnice w praktyce tak sobie....bez
        rewelacji. Grupy olbrzymie, dziecko pogubione....
        • Gość: gość Re: Dorotka IP: *.centertel.pl 09.12.08, 09:37
          Przedszkole??? Nie polecam. Moje dziecko chodziło do tego przedszkola i prócz
          tego, że było drogo nic specjalnego. Dużo obiecano przy zapisach a w efekcie
          końcowym rutyna tak jak we wszystkich przedszkolach.
      • Gość: ola Re: Dorotka IP: *.olsztyn.vectranet.pl 24.09.09, 18:20
        Takiego przedszkola nikomu nie polecam- mało sympatyczna Pani Dyrektor, która tylko obiecuje a potem jak co do czego to wyjeżdża z tekstem że..." nikogo na siłę trzymać nie będę jak się komuś nie podoba to w Olsztynie jest mnóstwo przedszkoli..." ale wpisowego już nie odda. Długo mogłabym pisać ale po prostu nie warto. Nie to nie jest przedszkole do którego warto zapisywać dzieci.
        • martagt Re: Dorotka 20.07.15, 10:37
          Ileż w tym narodzie jest jadu !!!!!!!!! Ile trzeba jeszcze zrobić, by wychować nowe, zupełnie inne pokolenie ...

Jako pracownik naukowy UWM mam jak najlepsze doświadczenia i zdanie na temat przedszkola "Dorotka": wspólne konferencje z udziałem naukowców z wielu krajów, ambasadorów oraz dzieci, projekty naukowo-dydaktyczne, działalność przedszkola pod egidą UNESCO (jedynego w Polsce), wdrażanie unikatowego w skali kraju programu edukacji do transkulturowości i wychowania poprzez wzorce kulturowego oraz kontakt ze sztuką. W żadnym innym przedszkolu dzieci nie mają tak częstego kontaktu z przedstawicielami innych nacji, grup kulturowych czy etnicznych. Żadne inne przedszkole nie otrzymało tak wysokich not w efekcie różnych audytów. "Dorotka" uczy od najmłodszych lat otwartości na Innego, na szeroko pojętą odmienność (nie tylko kulturową), zaszczepiając przy tym szacunek do kultury własnej i regionu. Uczy również najbardziej pożądanych obecnie (wzrost dynamiki migracji, społeczeństwa polietniczne) postaw: tolerancji i szacunku wobec każdego człowieka oraz umiejętności prowadzenia dialogu poprzez otwarcie na Innego. To nie przedszkole, w którym - jak w wielu innych - włączany jest bezsensownie magnetofon, a dzieci co drugi dzień mają zabawy/imprezy taneczne. Tam imprezy są przemyślane i wartościowe. Szkoda, że "bawią się Internetem" maluczcy, którzy obrażają pracującą tam kadrę swoimi złośliwymi, nieuzasadnionymi niczym uwagami. Ale ta "narodowa złośliwość" to kolejny dowód na to, że tolerancji i wewnętrznego spokoju należy uczyć od najmłodszych lat - i to kolejna reklama tego przedszkola !!!!!!!!!!!!!!! - którą prawdopodobnie tworzy źle pojeta konkurencja!
          • ewazin Re: Dorotka 20.07.15, 15:15
            ODPOWIEM KRÓTKO- JAK PANI JEST TAKA ZACHWYCONA TYM PRZEDSZKOLEM- TO SUPER, PROSZĘ TYLKO NIE KRYTYKOWAĆ OPINII INNYCH- JEŻELI SĄ NAPISANE, TO NA PEWNO NIE BEZ POWODU, KAŻDY OPISUJE SWOJE DOŚWIADCZENIA- JA OSOBIŚCIE ŹLE WSPOMINAM POBYT MOJEGO DZIECKA W TYM PRZEDSZKOLU I ZDANIA NIE ZMIENIĘ!!! I NIE CHODZI TU O KONKURENCJĘ, CZY ZŁOŚLIWOŚĆ!!!!
            I JESZCZE JEDNO- " JAKO PRACOWNIK NAUKOWY"- PROSZĘ SIĘ NIE OŚMIESZAĆ !! :)
      • martagt Re: Dorotka 20.07.15, 10:36
        Ileż w tym narodzie jest jadu !!!!!!!!! Ile trzeba jeszcze zrobić, by wychować nowe, zupełnie inne pokolenie ...

Jako pracownik naukowy UWM mam jak najlepsze doświadczenia i zdanie na temat przedszkola "Dorotka": wspólne konferencje z udziałem naukowców z wielu krajów, ambasadorów oraz dzieci, projekty naukowo-dydaktyczne, działalność przedszkola pod egidą UNESCO (jedynego w Polsce), wdrażanie unikatowego w skali kraju programu edukacji do transkulturowości i wychowania poprzez wzorce kulturowego oraz kontakt ze sztuką. W żadnym innym przedszkolu dzieci nie mają tak częstego kontaktu z przedstawicielami innych nacji, grup kulturowych czy etnicznych. Żadne inne przedszkole nie otrzymało tak wysokich not w efekcie różnych audytów. "Dorotka" uczy od najmłodszych lat otwartości na Innego, na szeroko pojętą odmienność (nie tylko kulturową), zaszczepiając przy tym szacunek do kultury własnej i regionu. Uczy również najbardziej pożądanych obecnie (wzrost dynamiki migracji, społeczeństwa polietniczne) postaw: tolerancji i szacunku wobec każdego człowieka oraz umiejętności prowadzenia dialogu poprzez otwarcie na Innego. To nie przedszkole, w którym - jak w wielu innych - włączany jest bezsensownie magnetofon, a dzieci co drugi dzień mają zabawy/imprezy taneczne. Tam imprezy są przemyślane i wartościowe. GORĄCO POLECAM !!!!!!!!!
    • Gość: ala przedszkole Dorotka IP: *.olsztyn.vectranet.pl 05.09.09, 21:01
      Nie polecam nikomu tego przedszkola jesli mozna je tak nazwaz bo jest to raczej przechowalnia a nie przedszkole. Grupy olbrzymie i na dodatek łączone o godz 15 takze biedna nauczycielka opiekuje sie ponad 50 maluchow...
      • Gość: weronika Re: przedszkole Dorotka IP: *.olsztyn.mm.pl 16.09.09, 19:12
        Nikomu nie polecam tego przedszkola. Moja koleżanka tam pracowała. Duże grupy,
        brak czasu na indywidualne podejście do Maluszków, grupy faktycznie łączone o
        godzinie 15.00 i tak do 18.00 Jedna Pani i wieeelki rwetes. Poza tym kadra się
        często zmienia, Pani Dyrektor widać nie umie utrzymać pracowników, coś więc
        musi być nie tak. 3 latki na przykład miały w ciągu jednego roku 5 różnych Pań-
        jak w ten sposób Maluch ma polubić przedszkole i się zaklimatyzować?
      • Gość: mama Re: przedszkole Dorotka IP: *.olsztyn.mm.pl 16.09.09, 20:51
        duzo obietnic- zero realizacji.Duże grupy, mało opiekunek- częste
        zmiany.
      • Gość: dejna Re: przedszkole Dorotka IP: 94.254.227.* 26.05.10, 16:05
        szkole dorotka nie jest złe wychowawczynie robią co mogą tyle ze
        dyrekcja interesuje sie tylko kasą i niczym więcej
    • Gość: czarek dorotka IP: *.olsztyn.vectranet.pl 12.10.09, 19:10
      Przedszkole dorotka to poprostu pomyłka a nie przedszkole... Uciekajcie stamtąd.
      • Gość: Ania Re: dorotka IP: *.olsztyn.vectranet.pl 20.06.10, 20:08
        Moja córka kończy właśnie grupę maluchów. Poszła do przedszkola w
        wieku 2,5 roku. Wprawdze nie mam porównania do innego przedszkola,
        ale po roku mogę stwierdzić, że jest OK. Córka chodzi bardzo
        chętnie. Panie pomagają maluchom w obowiązkach, jedzeniu (zwłaszcza
        tym małym), jedyny mankament to niezbyt częste wizyty na dworze w
        sezonie jesiennym i wiosennym.
        • Gość: rodzic Uwaga na Urwisa IP: *.olsztyn.vectranet.pl 20.06.10, 21:16
          Jako świadomy rodzic apeluję: uwaga na "Urwisa"! Dużo obietnic -
          mało ich realizacji. Dyrekcja bez kwalifikacji. Maskuje absolutne
          niedoróbki szczytnymi hasłami. Kadra przypadkowa. Omijajcie szerokim
          łukiem. Im szerszym - tym Wasze Dzieci będą szczęśliwsze. Naprawdę!
          Jest wieeele innych przedszkoli.
          • Gość: Tata Urwisa Urwis OK! IP: *.play-internet.pl 16.05.13, 11:36
            Chyba się komuś powyżej coś pomyliło. Urwis jest Ok!
            Lepiej trafić nie mogliśmy. To była dla nas najlepsza alternatywa dla żłobka. Mało gdzie można oddać w Olsztynie 2 latka pod tak profesjonalną opiekę, wychodzi taniej niż opiekunka a korzyści nieprzecenione. Dziecko nauczyli mi tam samodzielnie jeść, odpieluchowali, odmoczkowali. Rewelacja! Bezpieczny plac zabaw, dużo ciekawych zajęć, bali, piosenek. Codzienna relacja z tego co dziecko robiło czy zjadło. Ładnie, kolorowo, czysto. 600zł, to może nie najmniej w Olsztynie, ale wiemy za co płacimy. Bardzo zadowoleni rodzice prawie 3 latka.
          • Gość: Ja Re: Uwaga na Urwisa,bo to dobre przedszkole IP: *.olsztyn.mm.pl 21.08.13, 20:54
            Szukałam w Olsztynie dobrego przedszkola.Trafiłam na Skrzaty, w miedzyczasie przedszkole okazało się wielkim niewypałem.Znajoma poleciła mi Urwisa i uwierzcie mi,że nie żałuję
      • Gość: mama Re: dorotka IP: *.dynamic.mm.pl 13.11.13, 22:27
        moje dziecko długo po tym przedszkolu korzystało z opieki psychologa
        • Gość: JA Re: dorotka IP: *.204.117.193.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.11.13, 10:37
          ZMIENIŁAM DZIECKU PRZEDSZKOLE I OD RAZU WIDZĘ ZMIANĘ- MAŁY ZROBIŁ SIĘ SPOKOJNIEJSZY, NADRABIA ZALEGŁOŚCI JAKICH "DOROBIŁ SIĘ" W DOROTCE.
          W DOROTCE NIE MÓGŁ SIĘ ROZWIJAĆ, W GRUPIE 30 DZIECI- A PO 15-TEJ OKOŁO 50- CO TU PISAĆ- TOTALNA PORAŻKA- ZWYKŁA PRZECHOWALNIA I NIC WIĘCEJ!!!!
      • martagt Re: dorotka 20.07.15, 10:20
        Jako pracownik naukowy UWM mam jak najlepsze doświadczenia i zdanie na temat przedszkola "Dorotka": wspólne konferencje z udziałem naukowców z wielu krajów, ambasadorów oraz dzieci, projekty naukowo-dydaktyczne, działalność przedszkola pod egidą UNESCO (jedynego w Polsce), wdrażanie unikatowego w skali kraju programu edukacji do transkulturowości i wychowania poprzez wzorce kulturowego oraz kontakt ze sztuką. W żadnym innym przedszkolu dzieci nie mają tak częstego kontaktu z przedstawicielami innych nacji, grup kulturowych czy etnicznych. Żadne inne przedszkole nie otrzymało tak wysokich not w efekcie różnych audytów. "Dorotka" uczy od najmłodszych lat otwartości na Innego, na szeroko pojętą odmienność (nie tylko kulturową), zaszczepiając przy tym szacunek do kultury własnej i regionu. Uczy również najbardziej pożądanych obecnie (wzrost dynamiki migracji, społeczeństwa polietniczne) postaw: tolerancji i szacunku wobec każdego człowieka oraz umiejętności prowadzenia dialogu poprzez otwarcie na Innego. To nie przedszkole, w którym - jak w wielu innych - włączany jest bezsensownie magnetofon, a dzieci co drugi dzień mają zabawy/imprezy taneczne. Tam imprezy są przemyślane i wartościowe. Szkoda, że "bawią się Internetem" maluczcy, którzy obrażają pracującą tam kadrę swoimi złośliwymi, nieuzasadnionymi niczym uwagami. Ale ta "narodowa złośliwość" to kolejny dowód na to, że tolerancji i wewnętrznego spokoju należy uczyć od najmłodszych lat - i to kolejna reklama tego przedszkola !!!!!!!!!!!!!!! - którą prawdopodobnie tworzy źle pojeta konkurencja!
        • Gość: IZA Re: dorotka IP: *.cdma.centertel.pl 20.07.15, 22:18
          Czemu nie przedstawi sie Pani z nazwiska i poda stanowisko na UWM?
          dwa wpisy o "DOROTCE" - czy aby nie kryptoreklama ?
    • Gość: mama przedszkole dorotka olsztyn IP: 109.243.37.* 23.08.10, 20:09
      na obiecankach pani dyrektor i folderach się kończy pani dyrektor
      zmanierowana wiecznie niezadowolona jak tylko o coś się zapyta tylko
      kasa się liczy i nic więcej jak dla mnie totalny brak
      zainteresowania dziećmi brak jakichkolwiek zajęć pozaprzedszkolnych
      oprócz kina dwa razy na rok i filharmonii co jest standardem w
      każdym przedszkolu
      • Gość: Agnieszka K. Re: przedszkole dorotka olsztyn IP: 195.42.249.* 27.04.11, 10:36
        Mój syn chodzi już trzeci rok do Przedszkola Dorotka - każdego dnia z przyjemnością. Nie nudzi się na zajęciach. Panie mają indywidualne podejście do dziecka i dużo pomysłów do nauki i zabawy. Mają też czas na spotkanie z rodzicami i szczegółowe omówienie postępów dziecka (rodzic też może liczyć na wsparcie:-) Przedszkole pomaga w rozwoju i edukacji malucha. Synek był na wszystkich spektaklach Teatru Lalek, nie ma problemów w komunikowaniu się z obcokrajowcami. Wie, że istnieje wiele kultur i ras i każdy człowiek ma prawo inaczej wyglądać. Mógł się o tym przekonać m.in. w "Dorotce", dzięki zapraszanym gościom czy zajęciom ze studentami z innych krajów.
        Za rok mój młodszy syn idzie do "Dorotki" :-)
      • martagt Re: przedszkole dorotka olsztyn 20.07.15, 10:23

• Gość: Mama przedszkolaka Polecam Tęczowe Przedszkole w Gutkowie IP: *.olsztyn.mm.pl 14.04.11, 16:13
      Rodzice,
      polecam nowe Tęczowe Przedszkole w Gutkowie, integracyjne dla dzieci, wyposażone w nowe sale, zabawki. Wykwalifikowana kadra, rodzinna atmosfera, duży plac zabaw, patio (wewnętrzny plac zabaw).
      Mama przedszkolaka
      • roza280 Re: Polecam Tęczowe Przedszkole w Gutkowie 16.04.11, 21:26
        Rodzice,
        polecam nowe Tęczowe Przedszkole w Gutkowie, przyjmują dzieci od 2-4 lat, dobra opieka, miła kadra, tel. 509 712 881
        Roza
      • Gość: mamuśka Re: Polecam Tęczowe Przedszkole w Gutkowie IP: *.olsztyn.mm.pl 04.05.11, 22:12
        Tęczowe przedszkole istnieje na partyzantów 37A a nie w Gutkowie!!Pani dyrektor powinna zmienić nazwę!!!!!!!
        • Gość: Roza Re: Polecam Tęczowe Przedszkole w Gutkowie IP: *.wbp.olsztyn.pl 05.05.11, 08:02
          Tęczowe Przedszkole istnieje też w Gutkowie, podobnie jak w całej Polsce przedszkoli o tej nazwie jest ok. 50. Jeśli komuś to przeszkadza, to niech sam zmieni nazwę lub nazwę zastrzeże, a wtedy nikt nie będzie mógł się nią posługiwać. Właściciel Tęczowego Przedszkola na ul. Partyznatów 37 A powinien to już dawno zozumieć.
        • Gość: Ania Żłobek i Tęczowe Przedszkole w Gutkowie IP: *.wbp.olsztyn.pl 05.05.11, 22:21
          W Gutkowie jest nie tylko Przedszkole ale i Żłobek, bardzo ładne nowe sale, dwa place zabaw, dzieci przyjmują od roku do 4 lat. Promocyjne opłaty za czesne przy zapisach od maja. Warto, polecam, jestem zachwycona. Pracują w wakacje, a to dodatkowy atut.
          Tak trzymać!!!!! Kadra i Pani dyrektor przemiłe osoby :)
          • Gość: anka Re: Żłobek i Tęczowe Przedszkole w Gutkowie IP: *.olsztyn.mm.pl 06.05.11, 07:53
            nie polecam sztuczna i nadeta atmosfera!!!!
            • Gość: Ania Re: Żłobek i Tęczowe Przedszkole w Gutkowie IP: *.wbp.olsztyn.pl 06.05.11, 10:57
              Atmosfera świetna, nie spotkałam się tam z żadną sztucznością i nadętością, chyba konkurencja ma coś niepokolei w głowie. Żenada.
    • Gość: rodzic ostrzeżenie IP: *.kormoran-net.pl 13.05.11, 21:43
      wystrzegajcie sie przedszkola nr 20, nauczycielki bija tam dzieci i zostawiaja bardzo czesto samych w salach, wtedy dzieja sie różne rzeczy przykre dla waszychpociech
      • Gość: mama szkraba Urwis IP: *.dynamic.mm.pl 06.09.11, 20:08
        Moje dziecko 3 rok chodzi do Urwisa na Barcza. Jest super!
        Widać, że już na etapie budowania było przeznaczone na Przedszkole. Sale duże, jasne, czyste i z łazienką. Grupy nie duże, przedszkolanki pomocne, chętne do rozwiązywania problemów. Dyrekcja też układowa.
        Widzę, że teraz po zmianach stawek w Państwowych, to płacę tyle samo właśnie w Urwisie i nie obchodzą mnie koszty zajęć dodatkowych czy materiałów, książek- wszystko jest w tej cenie.
        Dodatkowo chodzą z dziećmi do pobliskiego stomatologa na przeglądy. Świetny plac i bezpieczny plac zabaw.
        • Gość: Zawiedziona Mama Re: Urwis IP: *.olsztyn.mm.pl 13.10.11, 16:13
          Częściowo to prawda, ale zastanawiam się czy nie zabrać dziecka z tego przedszkola. Boję się po prostu o bezpieczeństwo!!! Grupy są za duże jak na 1 osobę opiekującą się dziećmi (bo zazwyczaj jest 1 Pani na sali), a jak są 2 Panie to bardzo często są zajęte sobą i w ogóle nie zwracają uwagi na dzieci...A dzieci albo są terroryzowane krzykami, albo same się wydzierają i robią co chcą...Dziecko często wraca posiniaczone do domu albo skarży się, że główka je boli od hałasu!!!Dziwne prawda? Poza tym sama miałam okazję obserwować jak dzieci są prowadzone na plac zabaw i jak są na nim pilnowane - porażka!!! Fragment ruchliwej osiedlowej drogi a dzieci idą jak chcą i wydzierają się w niebogłosy myślę, że Pani opiekunka nie miałaby siły przebicia gdyby chciała ostrzec dzieci np. przed nadjeżdżającym autem... i niestety podobnie jest na placu zabaw Panie są zajęte tylko wzajemną konwersacją...a dzieci robią co chcą - takie sytuacje nie powinny mieć miejsca:-(
          • Gość: mama przedszkolaka Re: Urwis IP: *.olsztyn.mm.pl 18.02.12, 18:45
            Bez przesady!
            W Urwisie plac zabaw nowy, bezpieczny, ogrodzony to co może się stać dziecku? Przedszkolanki stoją przy huśtawkach i zjeżdżalni, czyli przy tych bardziej strategicznych miejscach. Plac zabaw to miejsce do zabaw, biegania, skakania z założenia. Nie róbmy z dzieci kaleki. Dzieci te młodsze zawsze wychodzą z dwiema paniami. jedna z przodu, druga z tyłu a czasami grupy są łączone np. po obiedzie i wtedy jest więcej pań do pilnowania. Poza tym dzieciaki jak widzę, chodzą przy wężu na spacery.
            Jakie duże grupy? 10- 15 dzieci w sali, biorąc poprawkę, że nie wszystkie codziennie są obecne, to wychodzi jakieś 10.
            Siniaki i hałas są w każdym przedszkolu, bez tego dziecko się nie uchowa.
            Moje dziecko chodzi tam już 4 rok, nie mam zastrzeżeń żadnych.
            Dla maluchów ok 2 lat, to właściwie jedyna alternatywa dla żłobków państwowych w Olsztynie.
            W stałej cenie są zajęcia dodatkowe jak rytmika, tańce, zajęcia korekcyjne, logopeda, stomatolog, filharmonia, teatrzyki, wypady okazjonalne, jedzenie i opieka do 18 godziny. Można dziecko przyprowadzać rano lub po śniadaniu. Czego chcieć więcej?
            No mogłabym się przyczepić do braku religii, ale od czego są rodzice?
    • Gość: Mama teczowe przedszkole partyzantów olsztyn IP: *.olsztyn.mm.pl 20.09.11, 06:25
      dyrekcja powinna sie troche zastanowic nad tym czym maja sie zajmowac pracownicy,bo wchodząc do przedszkola nie jednokrotnie widziałam sprzatajace panie(łazienki,toalety,wyrzucanie kosza z pampersami) które opiekuja sie dziecmi,nawet jedna z pan grabila liscie przed budynkiem,chyba to sie troche mija z celem,niech pani dyrektor zainwestuje w sprzataczke bo opiekunki maja wystarczajaco duzo pracy przy dzieciach,i rodzicom sie to nie podoba!!!!zamierzam zabrac corke,jezeli tylko w najblizszym czasie znajde wolne miejsce w zlobku,bo przemeczone panie w polaczeniu z dziecmi to nie jest dobry pomysl.
      • Gość: judyta Re: teczowe przedszkole partyzantów olsztyn IP: *.olsztyn.mm.pl 08.12.12, 11:40
        Mnie najbardziej przeraziła dziwna pani dyrektor i to, że dzieci nie są niczego uczone. Panie zmieniają pampersy zamiast uczyć dziecko samodzielności - to przedszkole to masakra. Naszczęście nie oddałam tam swojego dziecko, po tylu złych opiniach jakie przeczytałam w internecie....
        • Gość: karola Re: teczowe przedszkole partyzantów olsztyn IP: *.olsztyn.mm.pl 20.12.12, 20:53
          hmm dziwna sprawa,bo skoro nie oddala tam pani dziecka to skad pani wie ze tam jest nic nie robione?zeby wypisywac takie rzeczy trzeba miec podstawy, bo inaczej są to oszczerstwa karane paragrafem!!!uczyc roczne dzieci samodzielnosci?od tego nie sa panie a rodzice!!!panie moga jedynie wspolpracowac z rodzicami?najlepiej oddac dziecko na 10 godzin i żłobek wychowa?smiech!!!wymagania ponad norme od pan ale nic od siebie!!dziwna pani dyrektor?ubogie slownicwtwo bo nic mi nie mowi slowo dziwna,dziwny to jest pani bezsensowny wpis!a pani przedszkolne dziecko robi w pampersa?to czyste lenistwo ze strony rodzicow ze nie chca uczyc samodzielnosci,zeby przypadkiem mamusi tips sie nie zlamal!
        • Gość: gość Re: teczowe przedszkole partyzantów olsztyn IP: *.dynamic.mm.pl 20.05.13, 19:11
          [a href="www.lilaikacper.pl"]TUTAJ[/a]
      • Gość: hmmmm Re: teczowe przedszkole partyzantów olsztyn IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.14, 11:18
        Przede wszystkim to punkt opieki a nie żłobek. Z tego co zauważyłam dzieciaki b.lubią Panią Dorotę a do reszty mam mieszane uczucia... Przykry zapach szamba jak się tam wchodzi. Brak spacerów. Ubogi plac zabaw , z którego -może- korzystają tylko w wakacje. Oczywiście mają TV, laptopa... więc Panie zbytnio się nie wysilają. Wyposażenie w zabawki dostatecznie dobre. No cóż jako wstęp przed pójściem do przedszkola może być . Mamusiom , które mają 2,5 letnie dzieciaczki polecam konkretne przedszkole miejskie lub prywatne typu patryk - bo tam mają występy , bale i różne inne atrakcje
    • Gość: kot tęczowe przedszkole olsztyn IP: *.olsztyn.vectranet.pl 16.12.11, 21:14
      Mam jeszcze kilka bardzo ważnych informacji dla rodziców którzy oddali czy też chcą oddać swoje dzieci pod opiekę tej placówki - bardzo negatywnych. Zamierzam skontaktować się z organami odpowiedzialnymi za kontrolę tego typu placówek. Mam nadzieję że ktoś się zainteresuje.... GAZETA OLSZTYŃSKA , OLSZTYNIAK itp.
    • Gość: rodzic przedszkole dorotka w olsztynie- pozażka IP: *.182.122.188.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.05.13, 13:59
      uważam, że Dorotka to nieporozumienie, nie prawda, ze kadra wykwalifikowana, jak nie mogą sobie poradzić z dziećmi to wysyłają do psychologa.najlepiej jakby dziecko cały czas siedziało bez ruchu i wykonywało polecenia pani.co do pani dyrektor to zadufana w sobie osoba, nie interesuje ją dobro dziecka - tylko kasa. widać, że nauczycielki nie mają własnego zdania, robią tyko to co im każe pani dyrektor. nie ma informacji zwrotnej na temat dziecka, a jak jest to tylko zła.
      NIKOMU NIE POLECAM TEGO PRZEDSZKOLA, SPRAWDŹCIE OPINIE ZANIM PODEJMIECIE DECYZJĘ!!!!
    • Gość: tata przedszkole im.swietej rodziny tzw katolickie IP: *.olsztyn.mm.pl 26.06.13, 09:10
      • Gość: tata Re: przedszkole im.swietej rodziny tzw katolickie IP: *.olsztyn.mm.pl 26.06.13, 09:19
        wysłałem tam dziecko mając nadzieję, ze są tam propagowane idee katolickie, a tu zmieniają nauczycielki w ciągu roku. W dodatku catering w tym przedszkolu jest bardzo slaby, na podwieczorki czesto słodycze, sniadanie trzeba samemu przynosic do przedszkola, o czym wczesniej nie informowali. Zamyókają przedszkole w normalnych dniach pracujacych, wigila czy przed sylwestrem, oraz inne dni. Dzieci bardzo mało przebywaja na podwórku, wychodzą tylko rano, a popołudniu odbiera się je z budynku. A mogłyby w tym czasie przebywac na podworku. Nawet w najpiękniejszą pogodę siedzą popołudniu w salach. A plac zabaw w miarę nowy, chociaz mały. Córka czesto przychodzi glodna, bo obiad jest o 12, gdy ja odbieram o 15, to umiera z glodu. A można by przeciez dac obiad w dwóch turach, najpierw zupę potem drugie danie. O 15 dzieci są już łączone w grupy, co tez mnie niepokoi.
        • Gość: Mela Re: przedszkole im.świetej rodziny tzw katolickie IP: *.dynamic.mm.pl 12.11.13, 11:36
          W zupełności się do tego przedszkola zgadzam. Moja córeczka tam chodzi drugi rok i ma już 5 panią nauczycielkę. Niezrozumiałe są decyzje tamtej pani dyrektor, ktora albo sama zwalnia nauczycielki albo same odchodzą. Obiecuje góry min zajęcia teatralne dla dzieci a potem odbywają się one raz na dwa miesiące.Dzieci bardzo mało przebywają na podwórku, są odbierane z sal a np w lato, na wiosnę mogłyby w tym czasie być na świeżym powietrzu. Przedszkole im świetej Rodziny tyl.ko z nazwy
          • Gość: ero Re: przedszkole im.świetej rodziny tzw katolicki IP: *.olsztyn.mm.pl 12.03.14, 20:59
            Ja także zgadzam się w zupełności. Panie nauczycielki zmieniają się jak w kalejdoskopie. Z panią dyrektor tego przedszkola, bardzo trudno rozmawiać. Dzieci malo przebywają na podworku, wychodzą czasami na 20 minut tylko rano.Popołudniu zawsze odbierane są z sali, paniom widocznie nie chce się ubierać dzieci. Chociaż latem nakładają tylko buty. Pani dyrektor zmienia kadrę jak rękawiczki. Ogólnie nie polecam. co do zajęć teatralnych to obiecuje, a potem faktycznie zajęcia raz na trzy miesiące
            • Gość: Ola Re: przedszkole im.świetej rodziny tzw katolick IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.15, 22:52
              Zgadzam się co do przedszkola im.świętej Rodziny.Dzieci prawie w ogóle nie wychodzą na dwór. Piękna pogoda,słoneczko zamiast odbierać z podwórka kosza w salach.A plac zabaw różny ma użytek ,ale nie zawsze dla dzieci.Ogólnie za mało powietrza. Spacerów dla dzieciaczkow.
              • Gość: aka Re: przedszkole im.świetej rodziny tzw katolick IP: *.olsztyn.mm.pl 14.07.15, 21:57
                Ja także uważam za w przedszkolu im sw. Rodziny za mało wychodzą dzieci na powietrze.Siedzą w salach gdy jest cieplutko a mozna by było odebrać dzieci z podwórka.Nie potrafię tego zrozumieć. A podstawa programowa mówi ile powinny być na podwórku.
    • lukaszzz8555 odradzam te przedszkole 23.09.15, 19:53
      Odradzam te przedszkole bo tam się liczy tylko kasa.. Wyciągają na wszelkie sposoby doskonale wykorzystując do tego dzieci. Festyny robili by jak najczęściej... Zasada jest taka, ze rodzice muszą piec ciasta, a oni je sprzedają po 3 zł za kawałeczek to tylko jeden z przykładów..Naj lepsze jest to jak dziecko przychodzi do domu i mówi, że musi zanieść pieniążki ale nie drobne, bo w przedszkolu robią zbiórkę i jak nie przyniesie to nie dostanie naklejki... Długo by jeszcze wymieniać ale nie mam ochoty ja tam więcej dziecka bym nie zapisał, drugiego dziecka z pewnością tam nie puszczę. JAK MASZ GRUBY PORTFEL TO JEST TO PRZEDSZKOLE DLA CIEBIE..MIMO, ŻE NA SWOJE DZIECI NIE ŻAŁUJĘ TO NIE PODOBA MI SIĘ SPOSÓB WYCIĄGANIA KASY ZA POMOCĄ DZIECI..ZNAJOMA MÓWIŁA ŻE TOTALNY POPIS DALI W TEATRZE LALEK ZAPRASZAJĄC RODZICÓW NA WYSTĘP DZIECI A TYMCZASEM PROWADZILI NAJPIERW AUTO-REKLAMĘ PRZEZ GODZINE, A DZIECI SIEDZIAŁY ZA KULISAMI
      • lukaszzz8555 Re: odradzam te przedszkole 23.09.15, 19:55
        MOWA OCZYWIŚCIE O ''WSPANIAŁEJ DOROTCE'' W OLSZTYNIE

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka