Dodaj do ulubionych

Zakład Utylizacji śmieci w Olsztynie - bomba ekolo

IP: *.olsztyn.mm.pl 09.04.07, 21:20
Najgorsze dla Olsztyna jest to, że ma powstać Nowy Zakład Utylizacji Odpadów w
granicach miasta grodzkiego Olsztyn za torem ul. Lubelskiej, 3km od RATUSZA,
dwieście metrów od Gazety Olsztyńskiej i 100m od jeziora TRACKIEGO.
Spalarnia śmieci - unoszący się dym z kominów, fetor z kompostownika śmieci,
samochody z odpadami z okolic Szczytna, Morąga, Dobrego Miasta, Stawigudy itp.
Napewno to śliczna wizytówka Olsztyna? Za kilka lat będziemy dumni ,że mamy
taki piękny smrodzik. Ale tak szybko dymu i smrodu się nie pozbędziemy.
Władze Olsztyna odejdą za cztery lata a smrody zostaną .
Agencja Nieruchomości Rolnych w Olsztynie posiada jeszcze wiele terenów
niezagospodarowanych, które są za darmo na cele publiczne i poza granicami
Olsztyna.
to można byłoby takie inwestycje budować, nikomu nie szkodząc.
Nie możemy zezwolić na dobrowolne zatruwanie się, niszczenie środowiska
naturalnego (jezioro Trackie) tylko po to by na siłę wykorzystać fundusze
strukturalne z Unii Europejskiej.

Proszę jako mieszkaniec Olsztyna o to byśmy wszelkimi siłami dążyli do tego by
Nasze Miasto nie było Miastem Dymu i smrodu . Proszę byście się zajęli tą
sprawą i nie dopuścili do rozpoczęcia budowy tego zakładu . Władze nie pytając
ludzi same zmieniają kierunki obwodnicy Olsztyńskiej by lepszy był dojazd do
śmietniska.

Obserwuj wątek
    • Gość: olo Re: Zakład Utylizacji śmieci w Olsztynie - bomba IP: *.ols.vectranet.pl 09.04.07, 22:11
      to nie prawda
      • Gość: olsztynianin Re: Zakład Utylizacji śmieci w Olsztynie - bomba IP: *.olsztyn.mm.pl 09.04.07, 22:25
        a co jest prawdą? Zgadzam się z autorem postu, który znalazłem na stronach forum
        i powieliłem go specjalnie. To poważny problem i powinniśmy się nim w
        jakikolwiek sposób zająć, a nie zostawiać tak śmierdzącej sprawy samej sobie, bo
        zbyt mocno na tym ucierpimy!!!
        Jak nie wiesz - nie mów! Ja wiem.
    • Gość: olsztynianin Re: Zakład Utylizacji śmieci w Olsztynie - bomba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 14:55
      szkoda,że nie ma odzewu! Widzicie - Olsztyn nie jest NASZ, jest czyjś...
      dalej interesujcie się mało ważnymi błahostkami, aż zostanieicie zaczadzeni na
      śmierć! NA WłASNE żYCZENIE.
      • rubaszny85 Re: Zakład Utylizacji śmieci w Olsztynie - bomba 10.04.07, 15:35
        Co my, mieszkańcy, możemy zrobić w tej sprawie? Jakiś ogólny protest? Petycja do
        władz miasta? Ściągnięcie dziennikarzy z ogólnopolskich mediów? Jedno jest pewne
        - do budowy tej spalarnii dopuścić nie możemy.
    • Gość: raymond24 Re: Zakład Utylizacji śmieci w Olsztynie - bomba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 22:32
      Od wielu, wielu lat w stolicy Austrii, Wiedniu znajduje sie olbrzymia spalarnia
      śmieci, utylizacja i wszystko czego pragniemy. I nic nie dymi, nic nie
      śmierdzi, olbrzymie smieciarki wjeżdzaja do środka budynku, tam są
      wyładowywane, myte i pachnace jadą dalej.
      Wszystko można, tylko potrzebne do tego sa pieniądze.
      • Gość: oko widzi Re: Zakład Utylizacji śmieci w Olsztynie - bomba IP: *.olsztyn.mm.pl 11.04.07, 21:50
        Skandalem jest to, że ratusz do tej pory nie zrobil nic. Nic nie zrobil
        Czeslaf. A teraz śmieci będą wożone do Mlawy, Legajny stracą miejsca pracy a za
        wszystko zaplacimy MY mieszkańcy. Ceny śmieci niebawem wzrosną o 100% - nikt o
        tym na razie nie mówi ale dlugo ta informacja nie pozostanie w tajemnicy.
        • Gość: olsztyniak07 Re: Zakład Utylizacji śmieci w Olsztynie - bomba IP: *.ols.vectranet.pl 17.04.07, 18:15
          Gość portalu: oko widzi napisał(a):

> Skandalem jest to, że ratusz do tej pory nie zrobil nic. Nic nie zrobil
          > Czeslaf. A teraz śmieci będą wożone do Mlawy, Legajny stracą miejsca pracy a
          za
          >
          > wszystko zaplacimy MY mieszkańcy. Ceny śmieci niebawem wzrosną o 100% - nikt
          o
          > tym na razie nie mówi ale dlugo ta informacja nie pozostanie w tajemnicy.

nieprawda jest że Ceslaw nic nie robił w sprawie śmieci.A kto regularnie
          wypierniczał po kolei wszystkich dyrektorów ZOG, nie dając im szans na
          zrobienie czegokolwiek w temacie śmieci.Za to teraz bedziemy bulić ,za wożenie
          olsztyńskich śmieci po całym województwie w poszukiwaniu wysypiska.Tak trzymać
          fani CJM.
    • Gość: Ed Re: Zakład Utylizacji śmieci w Olsztynie - bomba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 00:01
      Gość portalu: olsztynianin napisał(a):

> Najgorsze dla Olsztyna jest to, że ma powstać Nowy Zakład Utylizacji Odpadów w
      > granicach miasta grodzkiego Olsztyn za torem ul. Lubelskiej, 3km od RATUSZA,
      > dwieście metrów od Gazety Olsztyńskiej i 100m od jeziora TRACKIEGO.
      > Spalarnia śmieci - unoszący się dym z kominów, fetor z kompostownika śmieci,
      > samochody z odpadami z okolic Szczytna, Morąga, Dobrego Miasta, Stawigudy itp.
      Najgorsza jest bezmyślność. Tragedią Olsztyna jest migracja z dostosowaniem
      tegomiasta do ambicji wiejskich wyobrażeń. Nawet zwykły pies jest tylko
      przydłużeniem zwykłej wsi, gdzie właściciel jest zdolny wyprowwzić swoje
      wiejskie wspomnienia tyko po to, by ten pies mógł nas... sąsiadowi pod drzwiami.
      Ci ludezie chcą z wszelką cene tworzyć swoją "kulturę" ze swoimi naleciałościami.

> Napewno to śliczna wizytówka Olsztyna?
      Nie przeczę. Jest to właściwa wizytówka ;((

> Za kilka lat będziemy dumni ,że mamy taki piękny smrodzik. Ale tak szybko dymu
      i smrodu się nie pozbędziemy.
      Nie ja to powiedzuiałem, ale podpisuję sie pod tym.

> Ale tak szybko dymu i smrodu się nie pozbędziemy.
      Tego udowadniać nie trzeba. ;((

> Władze Olsztyna odejdą za cztery lata a smrody zostaną .
      ??? Być może :((
      W końcu nie kto inny, ale my wybieramy tego rodzaju "przedstawicieli" :((

> Za kilka lat będziemy dumni ,że mamy
      > taki piękny smrodzik. Ale tak szybko dymu i smrodu się nie pozbędziemy.
      > Władze Olsztyna odejdą za cztery lata a smrody zostaną .
      > Agencja Nieruchomości Rolnych w Olsztynie posiada jeszcze wiele terenów
      > niezagospodarowanych, które są za darmo na cele publiczne i poza granicami
      > Olsztyna.
      Wybacz, ale mnie w te bum cyk cyk nie włączaj. Nie ja wybierałem tę orkiestrę.
      Badźmy konsekwentni.

> Agencja Nieruchomości Rolnych w Olsztynie posiada jeszcze wiele terenów
      > niezagospodarowanych, które są za darmo na cele publiczne i poza granicami
      > Olsztyna.
      Agencja własności Rolnej - przez szereg lat szefem tego bałaganu był szwagier
      Glempa. Dywagacje na ten temat nie należą do właściwego tonu. Wsi wykupiona -
      wssi przewalona ;((
      Nioekoniecznie materialnie ;))

> to można byłoby takie inwestycje budować, nikomu nie szkodząc.
      > Nie możemy zezwolić na dobrowolne zatruwanie się, niszczenie środowiska
      > naturalnego (jezioro Trackie) tylko po to by na siłę wykorzystać fundusze
      > strukturalne z Unii Europejskiej.
      Ależ owszem, czemu nie, komuś też należy się :))
      Ktoś kiedyś rzucił hasło, że ponieważ zwolenicy jedynie słusznej opci w naszym
      województwie nie znaleźli spodziewanego oparcia, to województwo należy
      sprowadzić do należytego poziomu likwidując wszystko, co może dać zatrudnienie
      tej nie zorientowanej hołocie.
      Wałęsa dał nam przykład, jak ludzi można sprowadzić do parteru. Idiotom
      (niektórych myślących ptrzepraszam za ten idiom) chciałbym zadać pytanie, co
      zostało z tych 21 postulatów Gdańskich i kto kogo wypudszcza tu na grzyby ;((

> Proszę jako mieszkaniec Olsztyna o to byśmy wszelkimi siłami dążyli do tego by
      > Nasze Miasto nie było Miastem Dymu i smrodu . Proszę byście się zajęli tą
      > sprawą i nie dopuścili do rozpoczęcia budowy tego zakładu . Władze nie pytając
      > ludzi same zmieniają kierunki obwodnicy Olsztyńskiej by lepszy był dojazd do
      > śmietniska.
      Podpisuję się wszystkim, co we mnie się jeszcze rusza. I nie chodzi mi o hasła,
      ale to miastop jest nasze i od nas zależy, jak nam się będzie w nimzyło. Gotów
      jestem podązyć śladami mecenasa Żuka (niewygodnego żadnym "słusznym" opcjom),
      ktorego działania społeczne dążyły do przywrócenia niezapomnianych klimatów
      Olsztyna. Jestem gotów (mimo wieku) wziąć grabie czy łopatę w celu przywrócenia
      npo. ciągu spacerowego w zakolach Łyny.
      Nie wspopnmnę, co mnie bierze obserwując to, co zrobiono z parku przy zamkowego
      łącznie z chłopcem na rybie w fosie zamkowej. Tam tkwi też moja praca, którą
      pacany a kundlami obs... z braku innej wiejskiej zagrody dają upust swojej
      mniejsko-wiejskości.

Jestem za Twoim apelem i jestaem w stanie zgłosić się na każdą akcję mającą na
      celu podkreśk]lić walory tego miasta, ale wybacz, nie jestem e stanie się
      zmioeściś w gremium motłochu kaczolndu.

Być może jestem odosbniony w tych poglądach i być może jako motłoch nie
      powinienem zabierać głosu, ale Olsztyn jest najpierw moim miastem a nioe
      idiotów, którym się wydaje, że mają panaceum na rządeniem motłochem ;((

Zapraszam wszystkich do dbania o wizerunek naszego miasta pozostawiając
      "sorbonę" tam, gdzie jest jej miejsce.

Z poważaniem
      Ed
      • Gość: szok Re: Zakład Utylizacji śmieci w Olsztynie - bomba IP: *.olsztyn.mm.pl 06.05.07, 21:28
        Czy ktoś wie, czy to prawda z tym wysypiskiem? coś już wiadomo? Gdzie szukać
        informacji?
    • oberpolicmajster Re: Zakład Utylizacji śmieci w Olsztynie - bomba 11.04.07, 22:14
      A co proponujesz zrobić ze śmieciami? Nowoczesny zakład utylizacji to chyba
      najlepsze, co do tej pory wymyślono.
    • Gość: WARMIA CREW Re: Zakład Utylizacji śmieci w Olsztynie - bomba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 16:22
      Nowoczesna utylizacja- tak. ale
      bardzo mocno pilnowana. Dziś byłem świadkiem sytuacji takiej: segreguję śmieci
      przez 3 tygodnie a dziś gość odbierający śmieci łapie i pakuje moje
      posegregowane śmieci na ciężarówkę razem z innymi . Ja do niego że to
      posegregowane, wtórne ,a on do mnie ze on każdy z napisem PGM i tak wiezie w to
      amo miejsce i go nie obchodzi.Wiadomo że gość może niespecjalnie ma pojęcie o
      ochronie środowiska ale jego szef powinien mu w dwóch krótkich zdaniach wyjaśnić
      po co ludzie segregują śmieci... może trochę obok możliwego "smrodu" ale też
      wkurza.
    • Gość: olsztynianin Re: Zakład Utylizacji śmieci w Olsztynie - bomba IP: *.olsztyn.mm.pl 13.04.07, 22:16
      I co z tym zrobimy? Widzę, że mieszkam w mieście, w którym są osoby chętne
      wspierać inicjatywę niezaśmiecania Naszego Grodzkiego Olsztyna!
      I to jest właśnie to!!!
      Nie dopuśćmy do tego! Naprawdę wiele od nas samych zależy.
      • oberpolicmajster Re: Zakład Utylizacji śmieci w Olsztynie - bomba 14.04.07, 12:08
        Zbudujmy więc zakład utylizujący odpady, by nie zaśmiecac Olsztyna i okolicy.
    • Gość: kto? Re: Zakład Utylizacji śmieci w Olsztynie - bomba IP: *.olsztyn.mm.pl 17.04.07, 17:59
      jakiś odzew? cicho, głucho...
      • Gość: ol bomba ekologiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 23:16
        Prawdziwa bomba ekologiczna to osiedlowe spalanie śmieci w niskich
        temperaturach. Głównie dotyczy spalania tworzyw sztucznych podczas którego
        powstają różnego rodzaju bardzo toksyczne substancje. Nie ma w Olsztynie
        osiedla, którego by ten problem nie dotyczył szczególnie zimą. Cywilizowana
        utylizacja rozwiązałaby w jakimś stopniu moim zdaniem ten problem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka