being28 28.05.03, 23:47 Szkoda, ze w takim miescie jak Olsztyn jest tylko 1 fotoradar. I szkoda, ze to dopiero pierwsza taka akcja. JESTEM NA TAK!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angela-rt Re: hop n/t (ale tylko nie na forum Kraj!!!) 29.05.03, 00:04 being marzenia te duze i te malenkie...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioter Re: hop n/t (ale tylko nie na forum Kraj!!!) IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 29.05.03, 01:34 Ot, wymyślili. Żyć już nie dają ... :o((( Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: hop n/t (ale tylko nie na forum Kraj!!!) 29.05.03, 07:13 Przecież fotoradary mają głównie ograniczać prędkośc własnie w miejscach niebezpiecznych... Ich celem nie ma być wlepianie mandatów jako takich, a poprawa bezpieczeństwa... Chyba więc dobrze, że miały być w miejscach najbardziej niebezpiecznych... Chyba zbyt głupia jestem, jak na ich pomysły...;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detritus Re: hop n/t (ale tylko nie na forum Kraj!!!) IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 29.05.03, 07:48 Gość portalu: pioter napisał(a): > Ot, wymyślili. Żyć już nie dają ... :o((( Prawda? Prawie strach jezdzic ;o) Sadzac po tym co wyprawia sie na Obroncow Tobruku i Warszawskiej, to i tak niewielu zlapali :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sari Re: hop n/t (ale tylko nie na forum Kraj!!!) IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 29.05.03, 08:32 "Fotoradar robił także zdjęcia pojazdom oddalającym się" Czy ktoś może mi to wyjaśnić? Ja za radarem przyśpieszam, a on odwraca się (!) i robi mi foto? Odpowiedz Link Zgłoś
thor_tr Re: hop n/t (ale tylko nie na forum Kraj!!!) 29.05.03, 09:07 Mam mieszane odczucia.Fotoradar jest potrzebnym urządzeniem,ale powinien być używany w odpowiednich miejscach.Na ul.Obrońców Tobruku ruch pieszych nie jest taki wielki,jak np.na ulicy Limanowskiego czy Piłsudskigo.Jedynym argumentem przemawiającym za ustawieniem fotoradaru na Obrońców jest to,że kierowcy jeżdzą szybciej i można zainkasować większe wpływy z mandatów. Czy to znowu stawianie pieniędzy ponad życie i zdrowie ludzi?Cóż,chyba tak. P.S.Pragnę jeszcze podkreślić,że nie popieram "rajdów"po mieście.Ale gdyby ruch ograniczał by się tylko do tego,co nakazują nam przepisy,to nie zawsze wyszło by nam to na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: hop n/t (ale tylko nie na forum Kraj!!!) IP: 80.51.57.* 29.05.03, 16:40 Ja też uważam , że w mieście są bardziej niebezpieczne miejsca.Szkoły , przejścia dla pieszych dużo ludzi tam powinien on stanąć ale nie do cholery na jednej z bezpieczniejszych ulic w mieście.Ja też dostałem tam strzała bo jechałem normalnie jak na tamte warunki gdzieś 70 80km/h bo jechać tam normalnym samochodem 60-ką się nie da.Panowie policjanci chyba wam powinno zależeć bardziej na bezpieczeństwie niż na kasie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opak Re: hop n/t (ale tylko nie na forum Kraj!!!) IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 30.05.03, 11:15 Gość portalu: sari napisał(a): > "Fotoradar robił także zdjęcia pojazdom oddalającym się" Czy ktoś może mi to > wyjaśnić? Ja za radarem przyśpieszam, a on odwraca się (!) i robi mi foto? niezupełnie, ale przyjrzyj się radarowi na Piłsudskiego - jak jedziesz z miasta on akurat "widzi" tył twojego samochodu...... ajeśli chodzi o wypowiedzi dotyczące prędkości jazdy po mieście - to jakim cudem wieksza prędkośc ma być bezpieczniejsza??? dla kogo??? ja jestem za tym , żeby u kierowców pracowała przede wszystkim wyobraźnia a nie noga na pedale gazu!!!jak ktoś chce jeździć szybko niech sobie kupi grę na komuter i sie na niej wyżyje! tam ma kilka życ do dyspozycji, w realnym swiecie niestety tylko jedno i to nie tylko swoje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zelgoszcz Re: hop n/t (ale tylko nie na forum Kraj!!!) 30.05.03, 12:11 Tydzien temu przebywalem 10 dni w Olsztynie i musze Wam powiedziec, ze w porownaniu z Lodzia to w Olsztynie nie jest tak zle. Co nie znaczy, ze u Was nie znajdzie sie paru wariatow, ktorzy znak drogowy pokazujacy 50, uznaja za wskazowke predkosci minimalnej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: hop n/t (ale tylko nie na forum Kraj!!!) IP: *.lo2.olsztyn.pl 30.05.03, 12:45 A czasem jeszcze myślą, ze ktoś dowcipnie zmazał jedynkę przed tą pięćdziesiątką... Odpowiedz Link Zgłoś