Dodaj do ulubionych

Fotoradar opuścił skrzynkę

28.05.03, 23:47
Szkoda, ze w takim miescie jak Olsztyn jest tylko 1 fotoradar.
I szkoda, ze to dopiero pierwsza taka akcja. JESTEM NA TAK!!!
Obserwuj wątek
    • being28 hop n/t (ale tylko nie na forum Kraj!!!) 28.05.03, 23:48
      • angela-rt Re: hop n/t (ale tylko nie na forum Kraj!!!) 29.05.03, 00:04
        being marzenia te duze i te malenkie......
        • Gość: pioter Re: hop n/t (ale tylko nie na forum Kraj!!!) IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 29.05.03, 01:34
          Ot, wymyślili. Żyć już nie dają ... :o(((
          • mika_1 Re: hop n/t (ale tylko nie na forum Kraj!!!) 29.05.03, 07:13
            Przecież fotoradary mają głównie ograniczać prędkośc własnie w miejscach niebezpiecznych... Ich celem nie ma być wlepianie mandatów jako takich, a poprawa bezpieczeństwa... Chyba więc dobrze, że miały być w miejscach najbardziej niebezpiecznych... Chyba zbyt głupia jestem, jak na ich pomysły...;(
          • Gość: detritus Re: hop n/t (ale tylko nie na forum Kraj!!!) IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 29.05.03, 07:48
            Gość portalu: pioter napisał(a):

> Ot, wymyślili. Żyć już nie dają ... :o(((

Prawda? Prawie strach jezdzic ;o)
            Sadzac po tym co wyprawia sie na Obroncow Tobruku i Warszawskiej, to i tak
            niewielu zlapali :o)
            • Gość: sari Re: hop n/t (ale tylko nie na forum Kraj!!!) IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 29.05.03, 08:32
              "Fotoradar robił także zdjęcia pojazdom oddalającym się" Czy ktoś może mi to
              wyjaśnić? Ja za radarem przyśpieszam, a on odwraca się (!) i robi mi foto?
              • thor_tr Re: hop n/t (ale tylko nie na forum Kraj!!!) 29.05.03, 09:07
                Mam mieszane odczucia.Fotoradar jest potrzebnym urządzeniem,ale powinien być
                używany w odpowiednich miejscach.Na ul.Obrońców Tobruku ruch pieszych nie jest
                taki wielki,jak np.na ulicy Limanowskiego czy Piłsudskigo.Jedynym argumentem
                przemawiającym za ustawieniem fotoradaru na Obrońców jest to,że kierowcy jeżdzą
                szybciej i można zainkasować większe wpływy z mandatów.
                Czy to znowu stawianie pieniędzy ponad życie i zdrowie ludzi?Cóż,chyba tak.

P.S.Pragnę jeszcze podkreślić,że nie popieram "rajdów"po mieście.Ale gdyby ruch
                ograniczał by się tylko do tego,co nakazują nam przepisy,to nie zawsze wyszło
                by nam to na zdrowie.
                • Gość: czytelnik Re: hop n/t (ale tylko nie na forum Kraj!!!) IP: 80.51.57.* 29.05.03, 16:40
                  Ja też uważam , że w mieście są bardziej niebezpieczne
                  miejsca.Szkoły , przejścia dla pieszych dużo ludzi tam powinien
                  on stanąć ale nie do cholery na jednej z bezpieczniejszych ulic
                  w mieście.Ja też dostałem tam strzała bo jechałem normalnie jak
                  na tamte warunki gdzieś 70 80km/h bo jechać tam normalnym
                  samochodem 60-ką się nie da.Panowie policjanci chyba wam powinno
                  zależeć bardziej na bezpieczeństwie niż na kasie!!!
              • Gość: opak Re: hop n/t (ale tylko nie na forum Kraj!!!) IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 30.05.03, 11:15
                Gość portalu: sari napisał(a):

> "Fotoradar robił także zdjęcia pojazdom oddalającym się" Czy ktoś może mi to
                > wyjaśnić? Ja za radarem przyśpieszam, a on odwraca się (!) i robi mi foto?

niezupełnie, ale przyjrzyj się radarowi na Piłsudskiego - jak jedziesz z miasta
                on akurat "widzi" tył twojego samochodu......

ajeśli chodzi o wypowiedzi dotyczące prędkości jazdy po mieście - to jakim
                cudem wieksza prędkośc ma być bezpieczniejsza??? dla kogo???
                ja jestem za tym , żeby u kierowców pracowała przede wszystkim wyobraźnia a nie
                noga na pedale gazu!!!jak ktoś chce jeździć szybko niech sobie kupi grę na
                komuter i sie na niej wyżyje! tam ma kilka życ do dyspozycji, w realnym swiecie
                niestety tylko jedno i to nie tylko swoje!!!
                • zelgoszcz Re: hop n/t (ale tylko nie na forum Kraj!!!) 30.05.03, 12:11
                  Tydzien temu przebywalem 10 dni w Olsztynie i musze Wam powiedziec, ze w
                  porownaniu z Lodzia to w Olsztynie nie jest tak zle.
                  Co nie znaczy, ze u Was nie znajdzie sie paru wariatow, ktorzy znak drogowy
                  pokazujacy 50, uznaja za wskazowke predkosci minimalnej!
                  • Gość: MK Re: hop n/t (ale tylko nie na forum Kraj!!!) IP: *.lo2.olsztyn.pl 30.05.03, 12:45
                    A czasem jeszcze myślą, ze ktoś dowcipnie zmazał jedynkę przed tą
                    pięćdziesiątką...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka