Dodaj do ulubionych

Zwcięża PHIL&TEDS SMART BUGY ale ....

14.10.10, 08:44
Miałam 4 typy
Quinny buzz4 -nie bardzo- wielki, gondola za nisko osadzona mam wrażenie , że te dwa kółka z przodu utrudniają prowadzenie i powiększają go, w necie wydawał mi się zgrabniejszy
Graco Symbio zrobił na mnie najlepsze wrażenie bardzo łatwo się prowadzi niewiarygodnie lekki, troszkę ściemniają z przekladaną rączką bo gdy duże koła są z przodu prowadzenie to masakra .Brak regulacji wysokości rączki co dla mojego męża( 192 cm wzrostu )może być problemem , ciut mała gondola ale dziecko będzie ze stycznia więc może na wiosnę bez kombinezonu się zmieści
-Peg perego skate za duży, a ponadto ten patent ze składaniem spacerówki z gondoli to nieporozumienie dziecku nie może być wygodnie
-Implast Bolder ecoline to moloch poprostu wielki, ciężki odpada
I natknęłam się na Delti Emu bardzo mi się spodobał lekki, gondola nisko ale można dokupić adaptery na których jest wyżej, spacerówka również dosyć wygodna bardzo lekko się prowadził ale ....no właśnie przeczytałm o nim opinie na forum i w większości są złe I co robić dziewczyny???? Biorę jeszcze po uwagę BUZZA 3 wydaje się mniejszy od 4 czy możecie coś doradzić nie chcę wielkich pompowanych kół bo będę musiała go wnosić na 2 piętro mieszkam na obrzeżach miasta więc zależy mi aby wózek był dosyć mały i łatwo się składał Ach w necie znalazłam prawie ideał PHIL&TEDS SMART BUGY wydaje się lekki, zwrotny tylko martwi mnie brak możliwości regulacji oparcia spacerówki(jeden poziom) co myślicie??
Obserwuj wątek
    • variuss Re: Zwcięża PHIL&TEDS SMART BUGY ale .... 14.10.10, 08:58
      Czyli szukasz wózka dla noworodka ( tu priorytetem powinna być amortyzacja), małego po złożeniu i lekkiego (bedziesz wnosić na 2 pietro)?

Pytam, bo żaden z twoich typów nie spełnia tych wymagań
      • dmali1 Re: Zwcięża PHIL&TEDS SMART BUGY ale .... 14.10.10, 09:30
        Tak dobrze podsumowałaś i co żaden się nie nadaje? Wiesz im więcej ich oglądam tym bardziej nic mi się nie podoba a na coś zdecydować się muszę
        • saras-wati Re: Zwcięża PHIL&TEDS SMART BUGY ale .... 14.10.10, 09:45
          mały i lekki oraz dobrze amortyzowany...niestety te rzeczy się trochę wykluczają...chyba, że bugaboo? Wszystko w zależności od budżetu;)
          • dmali1 Re: Zwcięża PHIL&TEDS SMART BUGY ale .... 14.10.10, 10:03
            Noo właśnie czyli coś za coś boogabo absolutnie mi się nie podoba w ogóle nie będę ściemniać i przyznam, że stylistyka ma dla mnie znaczenie przy pierwszym dziecku jeździłam takim czołgiem i obiecałam sobie , że jak kiedyś uda mi się mieć drugie dziecko to kupię sobie wózek marzeń i długo takim był Quinny buzz 3 ale właśnie nie wiem co robić no bo tak budżet to max 1800 zł więc np quinny to używany ale ok w pentliczku jest teraz promocja 20% rabatu na wszystkie wózki więc taki gracko wychodzi w tych granicach słuchajcie a Espiro vector? czy też nie
        • variuss takie rzeczy to tylko w erze :) 14.10.10, 10:03
          Ja bym na twoim miejscu postawiła na początek na amortyzację i kupiłabym jakoś wózek na klasycznym stelażu, z 4 kołami pompowanymi i miękka gondola-nosidłem. Wózek zostawiałabym na parterze , przypięty np do grzejnika, a dziecko w nosidle wnosiłabym do domu. Nosidło polecam, bo zawsze będzie lżejsze od gondoli i możesz przenieść dziecko nie budząc go.
          Wybór zależy od budżetu, np z takich tańszych tego typu wózków to byłby PATI firmy Jedo.
          Z wyższej polki cenowej to Emmaljunga ma tez kilka fajnych modeli, Hartan czy Teutonia Mistral

Jeżeli dużo się poruszasz samochodem, to kupiłabym od razu wózek nr 2, czyli jakaś lekka parasolkę, rozkładana idealnie na płasko i z możliwością wpięcia dobrego fotelika.
          • saras-wati Re: takie rzeczy to tylko w erze :) 14.10.10, 10:11
            miałam teutonię, kocham ten wózek.

mi też się bugaboo kompletnie nie podobał...aż się nim przejechałam i zmieniłam zdanie:)

Jednak rozumiem, że wózek musi się Tobie w 100% podobać lub choć w 90%, bo ideału nie ma:)

Mistral jest fajny, na pompowanych kołach, ale jak podoba Ci się buzz, to raczej design emmaljungi czy teutonii może nie przypaść Ci do gustu...

Gdybym miała teraz kupować wózek dla noworodka, to kupiłabym mountain buggy swift z gondolą, bo ponoć od teraz jest taka możliwość. Jednak ten wózek nie składa się do małych rozmiarów.
            • variuss Re: takie rzeczy to tylko w erze :) 14.10.10, 10:26
              No własnie, buzz to głównie design, bo nie wiem co jeszcze ? Wózek jest dość duży i ciężki, ma kiepską amortyzację, tycią gondolkę i siedzisko spacerowe, które do mnie osobiście "nie przemawia" (kubełkowe, słabo osłonięte i płytki daszek ).
              Emma, teutonia czy hartan wyglądaja przedpotowpowo w porównaniu, ale to komfortowe pojazdy.

Jeżeli podobaja ci sie wózki z podwójnym, przednim kołem, to moze:
              implast BOLDER 3
              albo FYN 3DS, czy tez Mikado OX-FORD.
              Te wózki maja podobna wage, cene, duze gondole z podnoszonym oparciem

a tu masz taką trochę "podrobkę" buzza: coletto.pl/wozek.php/matteo/12
              ale nie znam tej firmy, nie wiem czy warta polecania
            • dmali1 Re: takie rzeczy to tylko w erze :) 14.10.10, 10:28
              rozumiem argumenty i tak mi wychodzi, że najlepiej byłoby kupić używaną gondolę tzn. wózek głęboki na dużych kołach za parę stówek i spacerówkę z możliwością wpięcia fotelika np. maxi cosi i tym pomykać do sklepu a gondolą na spacery dziewczyny a tak mi jeszcze przyszła do głowy LOOLA BEBE CONFORT albo Xlander x-go bo rozumiem , że phil&teds dla was odpada zdecydowanie? a tak mi się podoba
              • saras-wati Re: takie rzeczy to tylko w erze :) 14.10.10, 10:37
                loola nie ma najlepszych opinii, moja koleżanka miała i też nie poleca - ale musisz poczytać, bo było trochę wątków.

phil&teds to dobra firma, ale wg mnie nieregulowane oparcie odpada, bo jak maluch wyrośnie z gondoli, to przesadzisz go do spacerówki i dobrze, by ta miała rozkładane oparcie.
                jak podoba Ci się phil, to zerknij na tego swifta, o którym pisałam. Dodam, ze on ma świetne opinie.
                X-go nie kupiłabym.

• vanillafields Re: takie rzeczy to tylko w erze :) 16.10.10, 04:21
                Spokojnie :), zanim dziecko w Smarcie bedzie moglo jezdzic to minie przynajmniej rok. Skoncentruj sie najpierw na najwygodniejszym wozku (uzywanym moze byc!) dla noworodka, a jak maluch wyrosnie z gondoli to sprzedac i kupic fajny wymarzony spacerowy. Poza tym, za rok, poltora beda nowe inne fajne wozki ;). Uwazam, ze nie nalezy sie nastawiac na jeden jedyny wozek (hehe, mialam 6-7? a corcia ma 1.5 roku i juz sie 'naszalalam' i nie zamierzam nic innego kupowac do konca kariery wozkowej.. no chyba ze tego fioletowego Baby Joggera ;PPP)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka