Dodaj do ulubionych

Wybierz najlepszego radnego

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 12:21
wg wielu opinii w ratuszu najlepiej ocenia się Dąbkowskiego, Szóstka,
Szostka, Gornowicza, Piotrkowską, Zdunka. Najgorzej sosnowską, Baczewskiego,
Misiewicz, Araszkiewicza i Dżusa. To jest jak najbardziej miarodaja opinia,
ale jak widać komuś bardzo zależy na igrzyskach.
Obserwuj wątek
    • Gość: HB Obiektywny to Ty za bardzo nie jesteś. A opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 13:36
      ratuszowe to chyba usłyszałeś w jakiejś pijalni piwa, drogi Jareczku.
      • Gość: trefl Re: Obiektywny to Ty za bardzo nie jesteś. A opin IP: *.vlo.olsztyn.pl 05.06.07, 13:39
        I Waldek naj...
    • Gość: kac Re: Wybierz najlepszego radnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 14:23
      najlepszy jest jerzy czesław małkowski - tak mówią w pijalni do kórej ja chadzam
    • Gość: janusz Wybierz najlepszego radnego IP: 212.143.21.* 05.06.07, 13:04
      Chetnie bym zaglosowal lecz zadna z tych osob nie jest mi natyle znana ze
      moglbym cos pozytywnego o niej powiedziec, radnych poznajemy gdy zblizaja sie
      wybory, dobrze jest gdy radny walczy tak jak pilkarz dla calej druzyny a nie
      tylko piecze wlasna kielbaske jak dostanie sie do ogniska, drodzy radni chce
      was poznac !!!
    • Gość: hej Re: Wybierz najlepszego radnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 17:14
      Waldek całą noc tłukł punkty ...
    • Gość: Joanna Sosnowska Re: Wybierz najlepszego radnego IP: *.olsztyn.mm.pl 05.06.07, 21:13
      Pragnę Cię poinformować pani/e "obiektywny",że gdyby w "opiniach ratuszowych"
      uznano mnie za dobrą radną,to niechybnie dnia następnego złożyłabym mandat.
      Nie wyobrażam sobie większej obelgi.
      Na szczęście jest dokładnie odwrotnie.
      • wyfjukana_jola Re: Wybierz najlepszego radnego 05.06.07, 21:22
        Proszę przedstawić swoje dokonania w Radzie Mista.Mimo regulrnego przeglądu
        lokalnej prasy nie natrafiłam na żadne wzmianki o Pani pracy. Czytałam
        natomiast cos o Pani snach i ratuszowych piwnicach wypełnionych wodą drażniącą
        Pani szacowne wytrawne podniebienie.
        Zgłosiła Pani jakieś projekty uchwały?
        O osiągnięcia radnego Baczewskiego nie śmiem Pani prosić, ale gdyby Pani o
        czymś takim wiedziała, to bardzo proszę mnie poinformować.
        Jako wyborc mogę powiedzieć, że nie interesują mnie wojenki polityczne na
        poziomie przedszkolnym. Od radnych oczekuję konkretów.Samo grzanie stołka na
        posiedzeniach Rady to za mało.

• Gość: Joanna Sosnowska Re: Wybierz najlepszego radnego IP: *.olsztyn.mm.pl 05.06.07, 21:40
          Proponuję wybrać się do ratusza po interesujące pania informacje gdyż czytanie
          olsztyńskiej prasy nie jest ani rozwojowe pod względem intelektualnym, ani nie
          zaspokaja pani głodu wiedzy jak widzę.Opierając swoje opinie na tych zródłach
          może pani wyjśc na ignorantkę.Ponadto istnieje jak mniemam jakiś radny/a który
          napawa panią mniejszym obrzydzeniem niż moja skromna osoba,np taki na którego
          pani głosowała bo nie śmiem podejrzewać że nie chodzi pani na wybory.W zw. z
          powyższym mając na względzie li tylko pani komfort psychiczny nie będę
          absorbować pani odpowiedziami na zaczepki,gdyż i tak niewiele by pani z tego
          zrozumiała.

• Gość: radny Re: Wybierz najlepszego radnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 22:08
            brawo joanno
          • wyfjukana_jola Re: Wybierz najlepszego radnego 05.06.07, 23:21

Doprawdy Pani troska o moją skromną osobę jest zadziwiająca.Wzruszyłam się. Łza
            na rzęsie mi się trzęsie, trzęsie mi się łza na rzęsie.
            Gazety, telewizja, radia.... wszystkie media zawiązały przeciwko Pani spisek i
            w ogóle nie informują o Pani kreatywnej i ciężkiej pracy na rzecz rozwoju
            Olsztyna?! Ojej!Jestem szczerze oburzona i obrzydzona!
            Zatem przepraszam Pania Zapracowaną Radną po stokroć! Jestem bezczelna,bo
            zamiast wynająć detektywów (np. Maciej Fridek z tefałenu byłby ok), którzy
            dotarliby do wielkich tajemnic grodu nad Łyą, z których wynikałoby
            jednoznacznie, że w pocie czoła, merytorycznie, bez walki politycznej, bez
            dyletanctwa, uzbrojona w wiedzę merytoryczną pracuje Pani jak mrówka z
            silniczkiem odrzutowym w odwłoku!Śledztwo detektywa wykazałoby również, że brak
            informacji na temat Pani dokonań to wynik Pani wrodzonej skromności!
            Kolorowych snów. Oby nie śniła się Pani rwąca rzeka z wodą uzdrowiskową!
            • Gość: adg Re: Wybierz najlepszego radnego IP: *.mosar.pl 05.06.07, 23:50
              wyfijukana zamiast biadolić wejdź na bip i poczytaj protokoły z posiedzeń rady.
              Będziesz lepiej wiedziała co dzieje się w mieście. Zgadzam się z opinią radnej
              Joanny co do jakości olsztyńskiej prasy. Ocena radnych na podstawie tego co
              lokalni pisza (najczęściej na zamówienia) to totalny dyletantyzm.
              • Gość: odgryzek Re: Wyfjukana to rzeczniczka CJM IP: *.ols.vectranet.pl 06.06.07, 07:08
                nie ma więc sensu wdawać się z nią w dyskusję . Rzecznicy z natury skażeni sa
                schizofrenicznym myśleniem .Nie wiadomo czy to co myślą i mówią to ich myśli i
                słowa czy ich pryncypałów.
                • Gość: przygryzek Re: Wyfjukana to rzeczniczka CJM IP: *.olsztyn.mm.pl 06.06.07, 08:25
                  Z faktami się nie dyskutuje.
                  A że ludzie nie chcą gadac z ignorantami to nie dziwi.
                  • Gość: radny Re: Wyfjukana to rzeczniczka CJM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 08:40
                    nie zgodzę się z poprzednikiem, ze ludzie nie chcą gadać z ignorantami -
                    Małkowski i Głazewski to najlepsze przykłady IGNORANCTWA, a ludzie do nich lezą
                    i ślinią sie na mozliwość rozmowy z nimi. Władza , a to co innego Władza może
                    być totalnym ignorantem, z nią się gada, ba wręcz utwierdza sie ja w
                    przekonaniu jak piękna /Cesio/ mądra/Tomasszek/ i dobra /obaj razem wzięci/...
                    władza to jest to, nawwet piękne kobiety podniecają się na jej widok, a
                    wyfjukanajola - inteligentna bestia - jej widok władzy nie podnieca, ale żyć z
                    czegoś trzeba
    • Gość: gość Wybierz najlepszego radnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 09:48
      Czym ta gazeta śię zajmuje może niech sprawdzi który,radny najgłośnej pierdnie.
      • Gość: hi hi Re: Wybierz najlepszego radnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 12:46
        niezły pomyssssssssł
    • Gość: Gośc Wybierz najlepszego radnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 10:05
      Super Wyfjukana ma racjię.
    • Gość: nerwuska Re: Wybierz najlepszego radnego IP: *.ols.vectranet.pl 06.06.07, 11:11
      Skoro szcowny CJM podal radna Sosnowska do prokuratury, to jest to
      wystarczajacy powod zeby chylic przed nia czola co niniejszym czynie.
      Pani Joanno - podziwiam.
      • Gość: antyleper Re: Wybierz najlepszego radnego IP: 212.160.172.* 06.06.07, 11:35
        Gość portalu: nerwuska napisał(a):
        > Skoro szcowny CJM podal radna Sosnowska do prokuratury, to jest to
        > wystarczajacy powod zeby chylic przed nia czola co niniejszym czynie.
        Musi co nerwuska jest z Samoobrony.Rozumiem ,że po ew.postawieniu zarzutów
        przez prokurature to będzie atak polityczny,ew.wyrok sądu też odbierzesz jako
        atak ideowy ?
        Życze zdrowia bo na rozum to już za późno!!!!
        • Gość: do antylepera Re: Wybierz najlepszego radnego IP: *.olsztyn.mm.pl 06.06.07, 12:42
          Antyleperowanie rozum ci odebrało najwyrazniej albo zwyczajnie nie wiesz że
          radni Baczewski i Sosnowska zostali zakablowani przez jcm do prokuratury w
          twojej sprawie między innymi.Żebyś frajerze za śmieci nie bulił najwyższej
          stawki w układzie słonecznym.
          • Gość: j. szostek Re: Wybierz najlepszego radnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 13:04
            kolejeny plebiscyt ma czemuś służyć nie chce pisać , że nie jest miarodajny, bo
            jak to sprawdzić. z doświadzcenia wiem, że forum odwiedza dwieście - trzystu
            osób. wpisuje 20 - 30.
            nie mam nic przeciwko zabawom, jeśli nie służą obrażaniu ludzi. ta zabawa już
            temu służy, wnioski takie płyną z czytania powyższych wpisów.
            Nie wiem czy wyfjukanajola jest rzecznikiem prasowym prezydenta małkowskiego.
            Niemniej jednak proponuję swój niewątpliwie duzy intelekt sporzytkować na
            lepsze sprawy, niż dowalanie innej inteligentnej osobie, jaką jest bez
            wątpienia radna Sosnowska.
            Ja osobiście zazdroszczę radnym Sosnowskiej i Baczewskiemu, faktu iz to na nich
            Prezydent złozył doniesienie.
            Wartość prawna tego aktu desperacji, czy też próby zastraszenia radnych jest
            żadna, a każdy z nas może wykazać mnogość zaniechań prezydenta Małkowskiego w
            zarządzaniu miastem. Radni są też od tego, by recenzowac poczynania JCM - i
            czynią to w dobrej wierze, bo tak prawdopodobnie postrzegają swoją publiczną
            funkcję. Wiem, że JCM nie jest do tego przyzwyczajony, stąd takie nerwowe
            reakcje. Prezydent winien posługiwać się dialogiem w swojej pracy, a przede
            wszystkim sznować partnerów. Z całą stanowczością i odpowiedzialnościa
            stwierdzam, iż tak nie jest, a zastraszanie radnych to poważny polityczny błąd,
            który nie może pozostac bez konsekwencji. Pozdrawiam
            • Gość: ortograf Re: Wybierz najlepszego radnego IP: 212.160.172.* 06.06.07, 13:11
              >sporzytkować
              proponuję słownik
              > dowalanie innej inteligentnej osobie, jaką jest bez wątpienia radna Sosnowska.
              czuje wazwlinę ale każdy może mieć swoje zdanie
              • Gość: j.sz. Re: Wybierz najlepszego radnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 13:53
                uwaga słuszna. słowniczek raczej zbędny, a błędy to życie. ortograf wie o tym
                zapewne najlepiej. wazelina - posiadam w domu kilka opakowań - a na
                serio, "kazdy sądzi wg siebie". mnie taka przypadłość ominęła. w zyciu zawsze
                staram się mówić to co myślę, dlatego nie należę do ulubieńców Czesława Jerzego.
                Lekcji w tym zakresie też nie mam zamiaru pobierać.
            • Gość: W Żakowski Do Jarka Szostka IP: *.olsztyn.mm.pl 06.06.07, 21:12
              Drogi Jarku!! Prawie całkowicie zgadzam się z Tobą w kwestiach dotyczących
              obrażania na forum i doniesienia do prokuratora. Podobnie jak Ty szczerze
              zazdroszczę Heniowi Baczewskiemu i Joannie ale mam nadzieję, że na nas tez
              kiedyś przyjdzie pora. A może nie czekajmy i obaj donieśmy na siebie do
              prokuratury. Donieśmy, że w dalszym ciągu będziemy dokonywać czynów prawnie (W
              Olsztynie) zakazanych tzn. będziemy pytać jeżeli coś jest niejasne, będziemy
              dociekać prawdy jeśli będzie ukrywana, będziemy rozmawiać o rzeczach ważnych
              dla miasta i mieszkanców jeśli uznamy,że mogą przynieść cos dobrego. I wreszcie
              będziemy kochać Pana Prezydenta jeśli da On (Prezydent) szansę tej miłości.
              Zmuszanie do uczucia za pomocą prokuratora (lub w każdy inny sposób)jest obce
              mojej orientacji seksualnej. Myślę, że warto zastanowić się nad moją
              propozycją. Chodźmy wszyscy i donieśmy na siebie. Może nas wsadzą. A wtedy w
              Olsztynie zostanie tylko jeden niekarany. I nie będzie miał na kogo donieść. A
              zgadzam się z Tobą PRAWIE dlatego,że nie mam nic przeciwko takim "plebiscytom"
              bo czasami mobilizują i przypominają w trakcie kadencji o elektoracie.
              Pozdrawiam. W.
              • Gość: piszanin Re: Do Jarka Szostka IP: *.olsztyn.mm.pl 06.06.07, 21:25
                Proponuje w celu zrobienia z niego męczennika doniesienie na radnego W.Zwierko-
                za Sklejkę w Piszu.
                Według waszej filozofii bedzie to dla niego nobilitacja i honor.

Pozdrawiam inaczej.
          • Gość: antyleper Re: Wybierz najlepszego radnego IP: 212.160.172.* 06.06.07, 13:15
            Gość portalu: do antylepera napisał(a):
            > radni Baczewski i Sosnowska zostali zakablowani przez jcm do prokuratury w
            > twojej sprawie między innymi
            Cel nie uświęca środków
            > układzie słonecznym.
            masz info od św.ducha w tym temacie ?
            > frajerze
            mam ci nadstawić drugi policzek jaśnie wielmożny panie ?
            • Gość: oko Re: Wybierz najlepszego radnego IP: *.ols.vectranet.pl 06.06.07, 23:55
              Panowie radni Szostek, Żakowski,radna Sosnowska.Za kogo wy się uważacież ,że
              potraficie tylko krytykować. Nie sprawdziliście się na poprzednich stołkach,
              słusznie wam podziękowano jacy z was fachowcy.Pieniactwo i nic więcej. Dobrych
              ludzi i fachowców nikt się nie pozbywa.To się nazywa choroba na władzę.
              • Gość: W. Żakowski Do oko IP: *.olsztyn.mm.pl 07.06.07, 01:18
                Szanowna Pani/Szanowny Panie Oko! Serdecznie dziękuję za reprymendę. Faktycznie
                złapałeś/łaś mnie na pieniactwie i krytykanctwie. Obiecuę poprawę. Już nigdy
                nie będę nic krytykował. Pod wpływem pańskich argumentów nastąpiła we mne
                przemiana i wszystko mi się podoba. Nawet wczoraj Polacy świetnie zagrali z
                Armenią. I śmieci w Olsztynie nie są drogie (nawet mółbym więcej płacić i
                byłbym szczęślwy)i są wspaniałe chodniki i ulice. Wszystko mnie cieszy. Nawet
                remont ulicy 1-go maja był nowatorskim i profesjonalnym przedsięwzięciem.
                Jestem Ci bardzo wdzięczny za tą przemianę. A najbardziej cieszy mnie stan
                mojego zdrowia. Dzięki Najwyższemu jestem zdrowy. Nie choruję tez na władzę.
                Tylko nie wiem czy to dobrze. Czy zaakceptujesz taki stan rzeczy. Jeśli uznasz,
                Dobry Człowieku, że to źle - chętnie zachoruję. Żeby Tobie było miło i
                sympatycznie. Daj tylko znać. Przepełniony wdzięcznością życzę Pani/Panu dużo
                zdrowia i dalszego optymizmu. No i trochę szacunku dla cudzych poglądów. Ale to
                już chyba za dużo. O odwadze nie wspomnę. No chyba, że się przdtawisz.
              • Gość: j.sz. Re: Wybierz najlepszego radnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 21:59
                ja zapewne uważam się za ZDECYDOWANIE BARDZIEJ ODWAŻNEGO OD PANA/PANI. Ktoś kto
                pisze bzdury, pod nickiem jest zwykłym tchórzem. Być może gdzieś pani/panu
                dzwoni, tylko nie wie pan/pani gdzie. Życzę zdrowia i dobrego samopoczucia -
                szczególnie przed lustrem sam na sam ze sobą
    • Gość: dżony Wybierz najlepszego radnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 19:03
      Widać że nie tylko Waldek umie klikac... Zbyszek mu nie ustepuje (jego myszka
      juz chyba czerwona...) ;P
    • Gość: swiatowy Re: Forumowicze powiedzcie kto .... IP: 91.104.82.* 07.06.07, 21:30
      z tych wszystkich radnych urodzil sie w Olsztynie?Nie to zebym mial jakies
      obiekcje do przyjezdnych bo Olsztyn jest otwartym i przyjaznym miastem ale
      mysle sobie ze jak radny to zapewnie po 30-tce a jak po 30-tce to pamieta
      przynajmniej Dozynki 78,ktore oprocz budowy "OZOS-u"i przelomu XIX/XX wieku ,
      wygranego plebiscytu byly znaczacymi wydarzeniami w rozwoju Olsztyna jak
      reagowali mieszkancy miasta na inwestycje i rozwoj,jak sie z tego cieszyli (np
      Dozynki )a jak reaguja teraz ,co Olsztyn zwojowal po 89 roku w Polsce i gdzie
      zmierza?Jak ktos urodzil sie tutaj to tu poszedl do
      przedszkola,podstawowki,szkoly sredniej i tak dalej tu spedzil dziecinstwo i tu
      dorastal tu widzial jak miasto sie zmienia i rozrasta nie przyjechal tu w
      pewnym etapie swojego zycia i nie bedzie wprowadzal w zycie tego miasta swoich
      pomyslow ,ktore wywarly na niego wplyw podczas dziecinstwa czy dojrzewania a
      bynajniej raczej nie przyjezdzaja tutaj z Poznania czy Wroclawia zeby mozna
      bylo sie czegos od nich nauczyc Wiec Kto?Kto z nich urodzony w OLKU?
      • Gość: j.sz. Re: Forumowicze powiedzcie kto .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.07, 08:57
        Olsztyn to mój świadomy wybór, to moje miasto i nawet gdybym kiedyś stąd
        wyjechał, pozostanie moim miastem - przyjechałem tu pod koniec lat
        siedemdziesiątych ub. wieku z Wrocławia. Nie załuję, bo Olsztyn może być piękny.
        Uniwersytet stwarza szansę na to, iż intelektualnie Olsztyn zrobi niedługo
        milowy skok. To o czym pisze "światowy" jest niezwykle ważne, ale nie może
        przesądzać, bo tak naprawdę, żeby być wizjonerem, nie trzeba przechodzić drogi
        do szkoły z Pl. Bema na Moniuszki,m ani chodzić pod górkę do LO na Małków ze
        Staromiejskiej. Olsztyn potrzebuje mądrego Prezydenta - wizjonera, który nie
        będzie obiecywać gruszek na wierzbie, tylko pokaże mieszkańcom swoą wizję
        przyszłości miasta i będzie jakonsekwentnie realizował
    • Gość: j. szostek Wybierz najlepszego radnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.07, 10:44
      Chyba ktoś ustawił w komputerze klikanie na automat - PROSZĘ O WYŁĄCZENIE...
      ROZUMIEM RAZ LUB DWA RAZY, ALRE 1000 TO CHYBA PRZESADA. A SWOJA DROGĄ FANOWI
      DZIĘKUJE ZA UZNANIE ;)
    • Gość: el Re: Wybierz najlepszego radnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 09:38
      najlepszy radny Halina Ciunel - za zaangażowanie i pozytywne idee dla miasta
      najgorszy - Jarosław Szostek - za populizm z parciem na gazety (np czyny
      społeczne) i brak własnych dobrych pomysłów.
      • Gość: kibic p. jarka Re: Wybierz najlepszego radnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 13:07
        każdy ma prawo do oceny innych - najgorzej jak próbuje się oceniać pod niciem.
        To chyba nazywa się TCHÓRZOSTWO, a taka ocena nie ma ŻADNEJ WARTOŚCI
    • Gość: pipi Re: Wybierz najlepszego radnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 23:16
      kto jest TETRESA Ciunel
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka