Dodaj do ulubionych

J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizerunek

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 12:07
Postanowiłem wpisać taki tytuł, bowiem ciekawia mnie poglądy Olsztynian na
temat sukcesów wyborczych Prezydenta Małkowskiego.
zastanawiam się jak człowiek pokroju JCM zyskuje, aż tak duze zaufanie
społeczne. Przecież nie mozna określić mieszkańców Olsztyna ludżmi bez
wyobraźni, a jednak czas pokazuje, ze wyobraźni chyba zabrakło.Do tego wpisu
zainspirował mnie dzisiejszy "Olsztyniak" - gazetka utrzymywana w duzej
mierze przez Ratusz, w której od kilku lat Prezydent prezentuje swoją pracę i
swoje osiągnięcia. Czy są to informacje prawdziwe ???
Może zacznę od myśli, która kołacze mi sie w głowie od kilku lat - jak to się
dzieje, że Malkowski jest wszędzie ? Moze ma ze dwóch sobowtórów ? Normalny
człowiek wszędzie nie nadąży...
Oto co dokryłem dzisiaj - Sprawozdanie dotyczy okresu od 27.06.07 do 03.07.07
1// 27.06 - Prezydent uczestniczył w Forum Inwestycyjnym odbywającym się w
Centru Konferencyjnym w Kortowie. Forum trwało 5 godz. Byłem jego
uczestnikiem. Prezydent spóźnił się pół godz. choć miał je otwierać,
posiedział 15 min. i wyszedł , byc może pojechał do Gietrzwałdu na
uroczystości 130 lecia objawień.
2/ 28.06. uczestniczył w spotkaniu organizowanym przez
Stowarzyszebnie "Zacisze" i Młodych Demokratów na t. Gospodarki Odpadami
komunalnymi /też tam byłem/. prezydent pojawił się na 3 min. powiedział, że
ma inne plany i... wyszedł pewnie na koncert inauguracyjny 34 ogólnopolskich
Spotkań "Spiewajmy Poezję". Zawsze trzeba dokonać wyboru - COŚ JEST
WAZNIEJSZE. Jak sie wydaje dla JCM koncert był wazniejszy niż dyskusja o
jeszcze ciągle nie załatwionym problemie gospodarki odpadami komunalnymi...
.... okazuje się, ze chyba jednak Prezydent Małkowski nie ma sobowtóra.

Obserwuj wątek
    • Gość: j.szostek -radny Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 12:16
      A TERAZ SPRAWA, KTÓRA TAK NAPRAWDĘ W CAŁEJ TEJ PISANINIE RATUSZA ZBULWERSOWAŁA
      MNIE NAJBARDZIEJ:
      W informacji zawarte są następujące zdarzenia:
      = UDZIAŁ PREZYDENTA W POGRZEBIE DWÓCH OSÓB - znanych z różnych działalności:
      byłego dyrektora OSiRU śp Wojciecha Smolińskiego i artysty malarza śp. Bogdana
      Stefanów.
      Wydawało mi się, ze odprowadzamy ludzi na miejsce ostatniego spoczynku z
      własnej nieprzymuszonej woli. z szacunku do tych osób, do tego co w życiu
      robili, do tego jakimi byliu ludźmi....
      Wydawało mi się - bo okazuje się, że Prezydent miasta traktuje to jak
      obowiązek, o którym należy mieszkańców Olsztyna za ich pieniądze poinformować...
      Dla mnie to smutne doświadczenie i przykro mi o tym pisać i... po ludzku jest
      mi wstyd, ale być może tylko mi... i być moze się czepiam. Może to kwestia
      wychowania..... Pozdrawiam
      • Gość: antymenel Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 12:22
        Panie radny,nudny pan jest.A informacje cmentarne nasuwają skojarzenia z hieną.
        • Gość: ratuszowy Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 12:29
          my to już dawno wiemy jaki jest nasz prezydent, a antymenel, pewnie jest menel
          i jest mu wszystko jedno
          • Gość: RP Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.olsztyn.mm.pl 08.07.07, 12:39
            mnie dziwi tylko jedno, jak taki prosty człowiek jakim jest JCM, zawładną
            umysłami olszynian, którzy postawili ponad 50% krzyżyków przy jego nazwisku na
            listach wyborczych !!

Proszę tylko o jedno mieszkańców Olsztyna, nie popełnijcie tego samego błędu w
            kolejnych wyborach !! Wiem, że ostatnio nie było za dużego wyboru, a wręcz
            żaden, ale chyba najwyższy czas na zmiany w ratuszu, bo bez tego będziemy dalej
            stać w korkach i słuchać o utopijnych planach ratusza, które zostają tylko w
            planach !!
            • bystra2000 szkoda ,że nie pociągnął Pan wątku ...... 08.07.07, 13:03
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=65427326
            • Gość: antymenel Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 13:08
              Popatrz,zupełnie jak Kaczyński (Lech).Frajerzy też poparli tego prostaczka.
    • albin65 Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer 08.07.07, 13:54
      Szanowny Panie Radny! Odpowiedź na pytanie postawione przez Pana: dlaczegóż to
      mieszkańcy Olsztyna popierają taką "kreaturę" jak Małkowski, wymaga odrobiny
      wiedzy o psychologii zachowań zbiorowości, zwłaszcza w Polsce, z całą jej
      specyfiką historyczną. Przede wszystkim - jak to trafnie ujął Marek Piwowski w
      "Rejsie" - podoba nam się to, co już znamy. I tu jest ukryta cała tajemnica, CJM
      bywa, pokazuje się, dopieszcza zbiorowości małe i duże, ma tzw. "parcie na
      szkło" (często jest w mediach). Jednym słowem - jego twarz i nazwisko są znane
      prawie każde olsztyniakowi. I o wiele łatwiej jest wyborcy podjąć decyzję przy
      urnie, kiedy zna choćby jednego z kandydatów - dlatego głosuje na Małkowskiego.
      Mieszkańcy Olsztyna, my właśnie, jesteśmy w swej masie dość tępi i
      nieszczególnie dociekliwi, a wojenki, które Pan z lubością prowadzi, traktujemy
      jako przepychankę przy korycie, co nas ani interesuje zanadto, a co najwyżej z
      lekka brzydzi. Dla nas o wiele ważniejsze jest, że CJM przychodzi choćby i na
      kwadrans na nasze zebranie hodowców kanarków, bo przecież jeszcze w historii
      żaden prezydent u nas nie był. To znaczy, że docenia nas i szanuje. Dla nas
      ważniejsze jest, że wręczy nagrodę, choćby i symboliczną i wyjątkowo
      badziewiastą, ale jednak, na Osiedlowym Przeglądzie Piosenki Trzeciego Wieku w
      Domu Dziennego Pobytu, czy czymkolwiek innym tego typu - widzimy wtedy, że
      docenia także nas, seniorów. Dla nas ważne jest, że bywa w teatrze, bo to znaczy
      że jest człowiekiem wrażliwym jak my, że bywa w filharmonii, jak my (też jest
      melomanem, mamy wiele wspólnego), że chodzi na mecze i zawody sportowe (ziomal,
      znaczy, gostek w porzo)i tak dalej, i tak dalej. Czesław jest dobrym politykiem
      (bo jest skuteczny, to niestety w Polsce jedyny miernik jakości polityków, a
      szkoda), jest jak Zelig z filmu Woody Allena, upodabnia się do każdego, kto go
      obserwuje lub kogo zaobserwuje on sam. Jestem pewien, że gdyby w Olsztynie była
      znacząca grupa czarnoskórych obywateli, Czesław w czwartym pokoleniu szybko
      okazałby się Murzynem. A dla nas, Panie Radny, nie jest ważne, że to wszystko
      pozoranctwo i tandetna gra pod publiczkę. My rozumiemy, że jak Pan Prezydent
      wychodzi po kwadransie, to znaczy że ma ważne sprawy, o wiele ważniejsze, niż
      kolory piór naszych kanarków, i my nie mamy o to do niego pretensji, co więcej,
      jesteśmy mu tym bardziej wdzięczni, że w nawale obowiązków znalazł czas także
      dla nas, tych maluczkich i nic nie znaczących. Za to, że nas dostrzegł i
      docenił, nas, których nie docenia szef, którymi gardzi żona, których nie
      słuchają dzieci. Że dostrzegł w nas te wartości, w które czasem my sami już
      przestajemy wierzyć. I z tej wdzięczności właśnie idziemy co cztery lata do urny
      i robimy dla niego to, co możemy, oddając na niego głos. I żadne tam
      sekstelefony, żadne tam śmieci, żadne korki czy czerwone fale tego nie zmienią -
      my wiemy swoje, wiemy że nikt nie jest przecież idealny, ale z tych nieidealnych
      właśnie Małkowski jest nam najbliższy.
      Nie masz Pan łatwo, Panie Radny. Takie to motywacje, taka mentalność. Jeśli nie
      chcecie, by CJM wygrał następne wybory, poproście go grzecznie, by nie
      startował... Albo zróbcie coś, by ABW wyprowadziła go w świetle kamer z ratusza
      w kajdankach. Trzeciej możliwości dziś nie widzę.
      • Gość: gość*** Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.ols.vectranet.pl 08.07.07, 15:00
        Wnikliwa i trafna analiza ,szkoda że z tak pesymistycznym zakończeniem.Ja
        byłbym jednak większym optymistą i założył bym że mieszkańcy Olsztyna ,do
        następnych wyborów nabiorą rozumu i nie dadzą się wiecej nabrać na manipulacje
        żadnej "kreatury" .
        • kecawa Re: Nowa kampania pod haslem czas na Zmiany 08.07.07, 17:51
          Czas który jest sojusznikiem Cenzora po dwóch kadencjach staje się jego
          przeciwnikiem. Nowa kampania odbędzie się pod starym acz sprawdzonym hasłem
          dalej tak nie można czas na zmianę

kecaw
      • Gość: j.szostek - radny Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 21:45
        moze nie do końca odpowiedź w swej formie grzeczna, ale niewątpliwie wielu
        satysfakcjonująca. Dziękuję za pochylenie się nad tematem. mam nadzieję, ze
        dzieki takim jak Pan /Pani Olsztyniacy nie popełnią kolejnego błędu. pozdrawiam
        • albin65 Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer 08.07.07, 22:07
          Szanowny Panie Radny. Szkoda, że mój sarkastyczny, zwątpieniem w kondycję ludzką
          podyktowany ton wziął Pan za brak grzeczności. Taki już może mój stary belferski
          styl, ale nie pouczać tu chciałem, a jedynie posiać nieco własnych przemyśleń, w
          których nieodosobniony przecież jestem, przynajmniej wśród bliskich mi
          wykształciuchów. Za niezamierzoną urazę przepraszam.
          • Gość: j. szostek Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 22:21
            odebrałem Pana właściwie i nie czuję się urazony. Taki sposób pisania mi
            odpowiada - nie wiem natomiast czy innym także..... Pozdrawiam
      • Gość: ola Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 17:23
        Brawo!!! Ot i tajemnica kreowania wizerunku:)
    • Gość: kolo Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 22:22
      joł joł
      • Gość: Grucha Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.eranet.pl 08.07.07, 22:47
        Pozostaje jeszcze pytanie: jeżeli nie cenzor to kto? Senator - wolne żarty.
        Piekarz - ... brakuje mu jaj. Jeśli nie CzJM to kto???
    • Gość: panie Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 08:21
      jarku no i po co Pan ruszał, tę czerwoną świnię ?
      Juz zaczął się na Pana atak, chamski podobny do tego pana. Moze lepiej
      siedzieć cicho?
      • Gość: czerwony Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.olsztyn.mm.pl 09.07.07, 09:37
        To jest czarna świnia,nie obrażaj mnie.
    • Gość: ciekawie Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 09:33
      pan rozpoczął, czy ędzie ciąg dalszy ?
      • Gość: na Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 12:01
        efekty tego wpisu nie trzeba było zbyt długo czekać. Ktoś zainicjował atak z
        nagonką na radnego. Po jakości i poziomie wpisów wnioskuje, że Ogary to nie są,
        ale ujadające kundle poterafią skutecznie zakłócić spokój.
        Jak widać prawda jest bolesna dla JCM
        • alf23 Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer 09.07.07, 20:42
          Panie Jurku,

niestety dla Pana przeciętny mieszkaniec Olsztyna nie czyta tego forum.
          On jest zadowolony, że czekając 40 minut na "15 w centrum może wejść do Alfy wybudowanej przez Czesława. Jest wielce rad, że "miasto" ustawiło na starówce tyle fajnych ogródków gdzie można napić się piwa albo zjeść lody i jeszcze szant posłuchać za friko.
          Nikt nie pyta dlaczego Olsztyn ma takich wspaniałych drogowców, którzy jako jedyni w Polsce kwestionują działanie zielonej fali, a barierka pod zamkiem za naście tysięcy pasuje tam jak kij do d..y.
          Z drugiej strony szefowa "naszej" Wyborczej bardziej biadoli nad faktem, że nie może się napić kawy o 8 rano niż szczegółowo rozliczyć Jaszczuka z wydawanej kasy i korków w mieście.
          Życzę powodzenia w zmienianiu rzeczywistości i pozdrawiam.
          • wyfjukana_jola Lets talk about..... 09.07.07, 21:28
            Porozmawiajmy o autorze wątku, bo wydaje mi się ciekawszy niż CJM, ten już jest
            dobrze znany, sporo psów na nim powieszono:-). Uważam, że siła CJM ma swoje
            źródło w mierności innych lokalnych polityków ( np. naszego radnego, który
            doskonale umie burzyć,ale w konstruktywnych działaniach go nie widać).
            Interesuje mnie niezmiernie za co naszego radnego wywalono z Polikliniki i co
            takiego robi w Szpitalu Dziecięcym, w końcu z naszych podatków ma pensję?Jakie
            ma kwalifikacje? Oczywiście nie dbam o polityczne, chętnie za to dowiem się
            czegoś o merytorycznych.
            Kiepski wątek, nie odwraca uwagi od wątku o naszym radnym.Wręcz przeciwnie, po
            lekturze tego, tamten bardziej wyrył się w mojej pamięci. Szkoda, że nasz
            czołowy forumowicz nie skusił się na odpowiedzi.
            Uprzedzam radnego i uprzejmie donoszę, że wbrew temu co on sam mówi, nie jestem
            jego fanką:-).
            • taras70 Re: Lets talk about..... 09.07.07, 21:54
              w tytule , miedzy "t" a "s" , powinien byc chyba apostrof ?!. wlasciwie, to
              powinien byc na pewno. to taki przecinek "na gorze", ktory niektorzy myla z
              przycinkiem ...
              • wyfjukana_jola Re: Lets talk about..... 09.07.07, 21:58
                Owszem, tak bardzo spieszyłam się, żeby o naszym radnym napisać, że zaniedbałam
                pisownię. Wstyd!;-) Kajam się w pas:-)
                • Gość: zeng hm IP: *.olsztyn.mm.pl 09.07.07, 22:22
                  A ile kosztuje w Olsztyniaku ta autopromocja Małkowskiego?
                  • Gość: wyborca Re: hm IP: *.ols.vectranet.pl 09.07.07, 22:43
                    Ano bo chcę wiedzieć co się dzieje w ratuszu i Olsztynie.O to walczyła
                    Solidarność,
                  • Gość: j.sz. Re: hm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 22:59
                    nie wiem na 100%, ale chyba 3tys. tygodniowo...
            • Gość: j.szostek Re: Lets talk about..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 22:57
              oj jest pani "to widać.... i nawet czuć przez monitor".
              Wie Pani co co niektórych boli najbardziej ? prawda, fakty... nie takie
              kreowane przez Panią, które mają tylko jedno na celu obrzucić błotkiem i
              odwrócić od faktów uwagę. Proszę się nie silić nawet pani idol /JCM/ też
              opowiadał o mnie historyjki - nigdy do mnie / podobnie/ jak pani, bo chyba boi
              się mojej wiedzy na temat swojej osoby. Jeśli chce pani pisać historię mojej
              skromnej osoby - najlepiej sprawdzać u źródeł i uspokoję panią - najciekawsze
              jeszcze przede mną.
              A swoją drogą ciekawe - wystarczyło, że w interesie większości obywateli tego
              miasta napisałem jedynie prawdę. duzo nie potrzeba, by być zaatakowanym. Dla
              pani ciekawskiej fanki małe przypomnienie z historii /mojej tej prawdziwej/. 10
              lat twmu byłemczynnym sędzią I ligi, którego próbowano korumpować /jak kazdego
              w tym środowisku/. Opisałem mechanizmy w ogólnopolskiej prasie i ..... Atak był
              zmasowany, łącznie z telefonami groźbami, iż znajdą się świadkowie i haki na
              mnie. Nie znaleźli się, a jeden ze straszących znalazł się we wrocławskim
              arszeszcie 9 lat później. Proszę czytać uważniej, by nie kreować
              rzeczywistości - wątek o którym pani pisze i pani wpis to odwracanie uwagi od
              prawdy. swoją drogą sprawdzę kim pani jest /jest pani prawdopodobnie
              zarejestrowana na tym forum/ i byc może będę chciał sprawdzić, co będzie pani
              miała do powiedzenia w innych nie wirtualnych okolicznościach.
              • wyfjukana_jola Re: Lets talk about..... 10.07.07, 08:08
                Jak zwykle ucieka Pan od konkretów:-)
                W kwestii sympatii może mi Pan zaufać, monitor lub Pański nos się myli:-)
                Nie obrzucam błotkiem Panie Radny! Jeśli z nas dwojga ktoś to robi, to właśnie
                Pan!
                Pozostałych internautów proszę o nierzypisywanie mi jakiejkolwiek orientacji
                politycznej, bo nie mam zadnych faworytów ani w naszym mieście ani w Polsce.
                Kiedyś popierałam PO, ale to było dawno:-)
                Nie wiem dlaczego Pan non stop twierdzi, że wie, kto jest moim idolem.Najpierw
                sam Pan miał nim być, teraz niby CJM. Wypraszam sobie. Tak na wszelki wypadek
                wyrażnie napiszę: NIE MAM IDOLI. A jeśli potrzebowałam jakiegokolwiek, to
                prędzej zostały nim Michael Jackson lub Britney Spearsniż Pan czy jakikolwiek
                inny polityk. Ma Pan kompleks CJM. To widać. Przykro mi, ale proszę mojejosoby
                za to nie winić.
                Co do krótkiego CV napisanego na kolanie: wzruszyła mnie do łez historia
                ostatniego Mohikanina Jarosława Szostka Radnego Miasta Olsztyn:-)
                Nie wiem, jak będę z tym, żyć!:-)
              • Gość: koleżanka Jarka Re: Lets talk about..... IP: *.olsztyn.mm.pl 10.07.07, 11:48
                Zostaw tę lalunię na wymianie myśli nie należy tracić
    • Gość: Re Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 23:33
      takich informacji moim zdaniem potrzebują wyborcy
      • bpkw Ach ten radny :))) 10.07.07, 00:38
        "10 lat twmu byłemczynnym sędzią I ligi, którego próbowano korumpować /jak
        kazdego w tym środowisku/. Opisałem mechanizmy w ogólnopolskiej prasie i ...."

Byc moze byl Pan jedynym sprawiedliwym w gronie skorumpowanych sedziow; tylko
        dlaczego opisywal Pan to w centralnej prasie, zamiast odwiedzic prokurature i
        zlozyc zawiadomienie o popelnieniu przestepstwa ?.

Kontestuje Pan fakt, ze JCM nie przesiaduje 5-ciu godzin na Forum Inwestycyjnym,
        "urywajac" sie , wedlug Pana niesprawdzonych informacji, na na uroczystosci 130
        lecia objawien. Rowniez irytuje Pana to, ze prezydent wpadl tylko na chwile
        do "Zacisza" i znowu "urwal" sie na inauguracje "Spiewajmy poezje".
        Szanowny Panie Radny. Malkowski postepuje wlasciwie; imprezy typu Forum czy
        tez "Zacisze" prezydent "zaszczyca" swoja obecnoscia a nie jest jego
        merytorycznym uczestnikiem. Prezydent na takie spotkania powinien delegowac
        merytorycznego pracownika. Podobnie powinien sie zachowac rowniez w przypadku,
        gdyby w Olsztynie zorganizowano konferencje na temat " Aktualne problemy zbioru
        mandarynek w Kongo".
        Zle sie natomiast stalo, ze Malkowski spoznia sie 30 minut na otwarcie
        spotkania.
        Dodam jeszcze, iz cieszy mnie fakt, ze Radny naszego miasta jest gosciem forum.
        Mam nadzieje, ze nie jest to jednorazowe zjawisko...
        • jars21 Re: Ach ten radny :))) 10.07.07, 09:01
          odp. jest prosta i wszyscy znający realia sprzed 10 lat ją znają.
          Nie było wówczas odpowiednich przepisów, by udać się do prokuratora.
          Kodeks karny nie przewidywał kar dla działaczy sportowych, uczestniczących w
          procederze korupcji.
          Jedynie co można było zrobić przed opisaniem tego mechanizmu w mediach - to
          zgłosić problem Zarządowi PZPN. I tak też zrobiłem.... Skutek 0.
          a teraz do mojego wpisu dotyczacego działalnosci Prezydenta:
          - jesli uznaje pan postępowanie Prezydenta za właściwe - Pana sprawa.
          Zostałem wybrany radnym tego miasta m.in. po to, by rzetelnie informować
          moich / i nie tylko/ wyborców, o pracy ratusza. Dla mnie skandalicznym jest
          wydawanie dziesiątek tysięcy złotych na informacje z gruntu bez znaczenia lub
          nieprawdziwe.
          Proszę mi wierzyc - gdyby wszyscy radni /wzorem/ Prezydenta zaczęli informować
          o wszystkich swoich inicjatywach podejmowanych w interesie mieszkańców -
          kosztowałoby to bardzo wiele i Olsztyniak musiałby byc o wiele grubszy.
          Olsztyn potrzebuje mądrego /gospodarskiego/ wydawania środków.....
          • Gość: zeng hm IP: *.olsztyn.mm.pl 10.07.07, 12:26
            Małkowski promuje się za zgodą radnych, czy powszechność Internetu, a w
            szczególności BIP nie wystarczają? Według jakiego przepisu prawa wydawane jest
            z kasy miasta tyle pieniędzy na informacje dotyczącą jednej osoby, którą
            swobodnie można umieścić na BIP?
            Takie postępowanie budzi moją awersję do Małkowskiego, który wciąż poza
            promocją siebie nic nie robi dla miasta. Czy jest to przyzwolenie radnych?
            • Gość: brawo jolka:)) Re: hm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 12:51
              Jolka tak trzymaj, nie daj się radnemu wodzic za nos
            • Gość: radny koalicji Re: hm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 13:57
              a gdzie Pani znajdzie taką pozycję w Budżecie miasta?
              radni mogą się pochylić nad tym co dostają od urzędników, a czy są przez nich
              oszukiwani? proszę sobie odpowiedzieć. Na komisji Kultury i promocji wiele
              dyskutowaliśmy o tej sprawie wyrażając swoją dezaprobatę dla takich dziZAałań i
              co z tego ? nic
              • Gość: radna opozycji Re: hm IP: *.olsztyn.mm.pl 10.07.07, 20:51
                ...............!?

Słucham kolego radny????
                Chyba kolego bezradny
                Mam wątpliwości czytajac takie wypowiedzi czy czy Ty wiesz w ogóle po co jesteś
                w tej Radzie?
                Obnażanie się z własną bezradnością wobec urzędników dowodzi........nie,no
                płakać się chce.Oddajcie władzę jak nie wiecie co z nią zrobić i przestańcie
                marnować cenny czas.
                • Gość: zeng Re: hm IP: *.olsztyn.mm.pl 10.07.07, 23:51
                  Oj radni bezradni - z wydawanie kasy ma wiele wspólnego art.18 ustawy o
                  samorządzie gminnym
                  Art. 18a. Rada gminy kontroluje działalność wójta, gminnych jednostek
                  organizacyjnych oraz jednostek pomocniczych gminy; w tym celu powołuje komisję
                  rewizyjną. W skład komisji rewizyjnej wchodzą radni, w tym przedstawiciele
                  wszystkich klubów. Komisja rewizyjna opiniuje wykonanie budżetu gminy i
                  występuje z wnioskiem do rady gminy w sprawie udzielenia lub nieudzielenia
                  absolutorium wójtowi.

I w czym problem? Z niechęcią do pracy? Stare przysłowie:
                  "Jak nie potrafisz to nie pchaj się na afisz".

Pozdrawiam radnych - bezradnych.
                  • Gość: radna koalicji Re: hm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 08:23
                    szefem Komisji rewizyjnej RM Olsztyn jest pan Henryk Baczewski z PiS, który
                    jest przecież w opozycji - niech kontroluje.
                    • Gość: * Re: hm IP: *.olsztyn.mm.pl 11.07.07, 11:00
                      Twoi koalicjanci z racji posiadanej większości przegłosują Baczewskiego w każdej
                      sprawie.W sprawie kontroli też.Wiesz o tym koleżanko radna doskonale i nie pal
                      głupa.I wiesz też jakimi awanturami się kończyło jak Baczewski domagał się
                      poszerzenia kompetencji komisji.

Jesteś niemoralna i obrzydliwa KOALICJO.
        • Gość: adg do bpkw IP: *.mosar.pl 10.07.07, 23:07
          bpkw napisał:
          > tylko
          > dlaczego opisywal Pan to w centralnej prasie, zamiast odwiedzic prokurature i
          > zlozyc zawiadomienie o popelnieniu przestepstwa ?.
          po opisaniu faktu korupcji przez prasę prokuratura jest zobligowana wszcząć
          postępowanie wyjaśniające.
          • Gość: piotr Re: do bpkw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 02:30
            Tak to jest, że władza "posiadana" zaczyna permanentnie odbijać, i Cenzor jest
            pełen obaw, bo co! "Kiedyś trzeba ze sceny zejść". On kocha dzierżyć...
            szczególnie media!
            Układna, miła w dotyku, pełna "użytecznych idiotów" TVP3 Olsztyn; czy są
            jakiekolwiek programy, w których "ex teacher wosu i pseudohistorii" tłumaczył
            się z niezłatwienia problemów inwestycyjnych (vide: Alrtyleryjska, odcinek
            komediowy NIE MAMY ŚMIETNIKA W OLSZTYNIE JEDZIEMY DO MŁAWY (tutaj wręczam
            nagrodę PRYSZCZ ROKU)? Brak inicjatywy i pomysłu w ściągnięciu nowych
            inwestorów (gdzie to LG), przecierz MICHELIN nie będzie trwał wiecznie; zastuj
            w inwestycjach drogowych (Sybiraków - gdzie remont?); kompetencje urzędników i
            JEGO kompetencje - marne! olsztyński "Fuckt"- "Nasz Olsztyniak"
            i "GO" "gadzinówki" a to budynek 17 pięter, a to zakład utylizacji, a to
            wspaniałe bajeczki, a podatki rosną!
            A i Quo vadis Paltformo!? Trochę mi za Was wstyd! Do dzieła!
            • Gość: ratuszowy Re: do bpkw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 08:10
              cięzko wygrać z Małkowskim. bo to cwaniak z I linii
          • Gość: sam_sob Re: do bpkw IP: *.gorowo.macrosat.pl 12.07.07, 08:34
            Gość portalu: adg napisał(a):

> po opisaniu faktu korupcji przez prasę prokuratura jest zobligowana wszcząć
            > postępowanie wyjaśniające.

"Zobligowana" tonie to samo co zobowiązana i zawsze można "dostrzec" element
            walki politycznj, bo Oni (prokuratorzy) mają immunitet na "olewanie". Wszelkie
            formy pisania skarg mają wymiar pisania na Berdyczów, bo nadal obowiązuje złota
            zasada ich rozpatrywania przez tych, których skarga dotyczy. Tak było i nadal
            tak jest!
            • Gość: adg Re: do bpkw IP: *.mosar.pl 05.08.07, 11:04
              Obligatoryjny to znaczy obowiazkowy, a zobligować to zobowiązać ;)
              I jeszcze jedna dobra wiadomość od lipca b.r. zmieniły się przepisy dot.
              prokuratury, w tym odpowiedzialności i obowiązków prokuratorów.
              Co do ślepoty olsztyńskich prokuratorów na niezgodne z prawem działania
              olsztyńskich "vipów", to masz całkowitą rację.
    • Gość: czekam Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 08:47
      więc na propozycje pana Baczewskiego w tej kwestii. Oni /PiS/ mają dzisiaj
      wszystkie resorty siłowe w tym państwie - moze wreszcie wsadzą Cenzora?
    • Gość: paweł Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 23:16
      "Tak to jest, że władza "posiadana" zaczyna permanentnie odbijać, i Cenzor jest
      pełen obaw, bo co! "Kiedyś trzeba ze sceny zejść". On kocha dzierżyć...
      szczególnie media!
      Układna, miła w dotyku, pełna "użytecznych idiotów" TVP3 Olsztyn; czy są
      jakiekolwiek programy, w których "ex teacher wosu i pseudohistorii" tłumaczył
      się z niezłatwienia problemów inwestycyjnych (vide: Alrtyleryjska, odcinek
      komediowy NIE MAMY ŚMIETNIKA W OLSZTYNIE JEDZIEMY DO MŁAWY (tutaj wręczam
      nagrodę PRYSZCZ ROKU)? Brak inicjatywy i pomysłu w ściągnięciu nowych
      inwestorów (gdzie to LG), przecierz MICHELIN nie będzie trwał wiecznie; zastuj
      w inwestycjach drogowych (Sybiraków - gdzie remont?); kompetencje urzędników i
      JEGO kompetencje - marne! olsztyński "Fuckt"- "Nasz Olsztyniak"
      i "GO" "gadzinówki" a to budynek 17 pięter, a to zakład utylizacji, a to
      wspaniałe bajeczki, a podatki rosną!
      A i Quo vadis Paltformo!? Trochę mi za Was wstyd! Do dzieła!"
      do czego zmierzasz Pitrze? Nie rozumiem
      • Gość: ratuszowy Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.07, 11:49
        Chciałoby się, żeby to samo zauwazyli wreszcie wszyscy mieszkańcy Olsztyna.
        PRAWDA JEST TAKA - WSZYSCY JESTEŚCIE ROBIENI W BALONA PRZEZ MAŁKOWSKIEGO.
    • Gość: zzzzz Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 09:52
      portalu aeroklubu:
      "Za naszym zaproszeniem, na skok w dnu 19 lipca 2007 w godzinach 12-13
      zapowiedział się sam Prezydent Miasta Olsztyn, Pan Cesław Jerzy Małkowski."
      Kupiło się dla miasta nikomu niepotrzebny grunt za grubą kasę i zrobiło się
      pare innych numerów z a miejskie pieniądze to sie jest teraz zapraszanym do
      skakania. Cesio to jednak cesio.
      • Gość: ania Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.ols.vectranet.pl 18.07.07, 22:37
        A wam szkoda.
    • Gość: erka Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 11:01
      a czy Sielska opisywana w dzisiejszej wyborczej nie była jedną z ikon kampanii
      wyborczej Ceska ????
      Pamiętacie ten "piekny" film o Olsztynie emitowany na okrągło w kablówce, w
      którym chwalono sie m.in Sielską, a na konić Prezydent czesław jerzy małkowski
      zapraszał wszystkich do Olsztyna. Nota bene film kreciła znana skądinąd firma,
      której Cesiek wydzierzawił z naruszeniem prawa budynek przy ul. Jagielońskiej.
      Taki sie ma wizerunek na jaki się zasłuzyło....
    • Gość: erka Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 08:43
      wczoraj mieliśmy kolejny przykład doskonałej autokreacji w wykonaniu JCM
    • Gość: ktoś Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 23:07
      każdy robi to co potrafi najlepiej
    • Gość: zyz Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 17:44
      jak ? właśnie tak skacząc ze spadochronem
    • Gość: olsztyniak Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 23:28
      najlepiej swój wizerunek kształtuje prezydent podejmując takie decyzje jak:
      Sielska, rogbud i kiczowate żółte barierki
      • Gość: ratuszoowa Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 09:09
        "Małkowski przyznał również, że uchybień przy przekazywaniu Rogbudowi placu
        budowy dopuścili się także urzędnicy ratusza. - Urzędnicy skupili się na tym,
        by zablokować kontrakt, zamiast pomóc Rogbudowi w rozwiązywaniu napotkanych
        problemów - mówił. - A zerwanie tego kontraktu oznaczałoby, że o co najmniej
        kilka miesięcy opóźni się wykonanie ważnych inwestycji w mieście"
        "A za inwestycję płaci również Unia Europejska, więc pieniądze trzeba wydać do
        końca 2007 roku. "
        TAK TEŻ - OTO PRAWDZIWY WIZERUNEK PREZYDENTA. NIEUDACZNEGO TECHNOKRATY, KTÓRY
        PODEJMUJE NIEKORZYSTNE DLA MIASTA DECYZJE. POZORANTA, KTÓRY KREUJE SWOJA OSOBĘ
        ZA NASZE PIENIĄDZE. NIELOJALNEGO PARTNERA NAWET DLA TYC, DZIĘKI KTÓRYM ZOSTAŁ
        PREZYDENTEM /GRZYMOWICZ/. CZŁOWIEKA BEZ POLOTU, KULTURY OSOBISTEJ W EFEKCIE
        PROSTAKA
        • Gość: geniek Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: 195.47.201.* 24.07.07, 11:32
          JEDNYM SŁOWEM SZKODNIK KTÓRY ROZPRZESTRZENIŁ SIĘ PO MIEŚCIE Z BRYGADĄ SWOICH
          PRZYBOCZNYCH DUPOWŁAZÓW I JAK ON RÓWNIE NIEUŻYTECZNYCH I ŚLEPO MU POSŁUSZNYCH.
          OBAWIAM SIĘ ŻE NA ODPLENIENIE TEJ GNIDY JEST JUŻ ZA PÓŹNO (ZA BARDZO
          ZAKORZENIONA) POZOSTAJE CZEKAĆ AŻ SAMA SIĘ WYKOŃCZY I OBY JAK NAJSZYBCIEJ BO
          NASZE PIĘKNE NIEGDYŚ MIASTO ZAMIENIA SIĘ W RUINĘ :(...
          • Gość: tak Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 12:54
            ma pan absolutnie rację - to gnida
            • Gość: furman.... Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 13:55
              Dla tego gatunku podludzi jest jedno tylko miejsce-odizolowane od reszty
              olsztynskiego spoleczenstwa jakim jest areszt koło ratusza.
              • Gość: Tik tak Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: 213.184.19.* 25.07.07, 12:14
                Ciekawe jaki wizerunek będzie miał po zatrzymaniu Pani Dyrektor Bożeny M.? Robi
                sie problemik !!!!!
    • Gość: Ola Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 17:17
      Szanowny Panie Jarosławie, proszę wejść na forum na chyba najbardziej ostrym
      tematycznie wątku dotyczącym wczorajszego aresztowania(zatrzymania) Pani Bożeny
      M. Tam są Olsztyniacy, a niektorzy z nich mają interesujące i ciekawe
      informacje. Ja juz nie kupuje Gazety Olsztyńskiej, nie biorę darmowego
      Olsztyniaka - na forum dowiedziałam się jak to z mediami regionalnymi jest.
      Jest mi przykro, że jeszcze teraz - 18 lat po zmianach ustrojowych można kupić
      sobie wizerunek. Cieszę się tylko z jednego - nie głosowałam na Prezydenta
      Małkowskiego, zatem nie mam pretensji ani żalu do siebie. Obejrzyjmy się wokół
      własnej osi i miejmy pretensje i żal do siebie - Mamy takiego Prezydenta na
      jakiego zagłosowaliśmy. Należy uszanować wolę tej większości, która dała nam
      ten prezent. Widocznie tylko na to zasłużyliśmy. Mnie, starej wygi nie zamydli
      oczu ani hołubny artykuł, ani gloryfikacja w audycjach radiowych, ani
      przecinanie wstęg, ani udział w uroczystościach żałobnych dla poklasku
      (wcześniejsze powiadamianie), ani nic już innego...dorastałam w epoce, która
      nauczyła mnie pokory i uwielbienia dla władzy...a przede wszystkim czekania na
      lepsze jutro. Mowili, że już nastąpiło...hmmmmmm...może.
      • Gość: Ola1 Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 20:00
        Szanowni Państwo Forumowicze, w tym pracownicy naszego Ratusza, proszę o radę,
        jak spotkać sie z naszym Panem Prezydentem. Chciałam się umówić telefonicznie,
        niestety...bezskutecznie. Pani sekretarka oznajmiła mi, że Pan Prezydent mnie
        nie przyjmie, w trakcie ponownego telefonu rzuciła słuchawkę w połowie mojego
        zdania. A ja tylko chciałam porozmawiać o piśmie, które do mnie przysłał z
        własnoręcznym podpisem. Mieszkając w USA bez problemu dostałam się do ówczesnego
        burmistrza Rudolfa Giuliani, będąc świadkiem wydarzeń 11 września 2001, nie
        będąc obywatelem USA. Tutaj, w tym Mieście nie chce mnie przyjąc Prezydent
        Miasta, kraju, którego jestem obywatelką. Wróciłam, myślałam, że coś sie
        zmieniło...jest mi przykro, nawet nie mam sie komu poskarżyć. Niedługo lecę do
        NY, na szczęście mieszkania nie zlikwidowałam - zapomnę i już nie wrócę. Panie
        Prezydencie, czas na lekcję pokory wobec wyborców...no...chyba, że zawiniła
        tutaj sekretarka. Pozdrawiam
      • Gość: j.szostek - radny Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 22:20
        nie pisze od kilku dni, ale obiecuje pisac na forum o działaniach ratusza.
        dziękuje Pani za wpis, bo to potwierdza zaintewresowanie państwa prawdziwa
        wiedzą o życiu ratusza i decyzjach podejmowanych przez Prezydenta miasta.
        Zdawałem sobie sprawę z tego, ze rozpoczynając wpisy na forum narażam się na
        ataki. Nie zrazi mnie to jednak, bo mam w pamięci słowa - " prawda was
        wyzwoli". Mam nadzieję, że pisanie prawdy o człowieku, który dzisiaj zasiada na
        najwyzszym miejskim stołku - wyzowoli nas od niego.
        !0 lat temu zainicjowałem na łamach prasy jako sędzia I ligi dyskusję o
        korupcji w piłce. grozono mi za to, atakowano, wykopano z grona arbitrów
        dorabiając ideologię i ..... kilku z tych straszących mnie i opluwających
        odwiedziło w związku z tym wrocławskiego prokuratora. Mam nadzieję, ze kiedyś w
        Olsztynie doczekamy dnia, kiedy opisywane dzisiaj nieprawidlowości znajdą swój
        finał we właściwej instytucji.
        i jeszcze raz wpisuję tym, którzy "wściekaja się z powodu moich wpisów - nie
        mam fobii pana Małkowskiego ani tym bardziej jego kompleksu, jestem za
        jawnością zycia publicznego. Od partnera w koalicji wymagam wywiazywania się z
        przyjętych zobowiązań, czuję się zwolniony z obowiązku lojalności w stosunku do
        koalicjanta ze względu na nielojalności w stosunku do mnie i innych radnych.
        Nie szanuję kogoś, kto okazuje brak szacunku do innych ludzi. Pozdrawiam
        • Gość: Ola Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 13:28
          Gratuluję odwagi i dziękuję, że pamięta Pan, kto Pana wybrał i dlaczego. To
          miłe...a wyborca niekoniecznie jest głupi, ale na pewno pamiętliwy.
    • Gość: jak ? Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 11:42
      Rozdając na prawo i lewo po uważaniu majątek miejski,
      Pokazując się na wszystkich imprezach,
      Produkując za publiczne pieniądze Kalendarze, ksiązki, filmy, plakaty ze swoja
      facjatą i zapewnieniami o wielkoścvi Olsztyna i swojej,
      Łażenie po Starówce i kłanianie się wszystkim wokół, zeby widzieli jaki dobry,
      Rozdawanie kościołowi za darmo gruntów miejskich,
      Rozdawnicto obietnic bez pokrycia, bo "głupi lud wszystko przyjmie",
      Kablowanie na swoich znajomych do prokuratury, po to by odwrócić uwagę od
      własnych przekrętów / Radni, abramski i inni/
      itd...
      Tak Kształtuje Swój wizerunek "nasz kochany prezio"
      • Gość: Ola Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 11:49
        Zapomniałeś dodać jeszcze, że Pan Prezydent jest wspaniałym mężem...na tych
        spacerach często trzyma swoją żonę za ręke. Niech się gawiedź cieszy:)
        • Gość: kłoci się Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 14:59
          to z informacjami, które krążą w Ratuszu, ze zdarzyło mu się molestowac
          seksualnie kilka urzędniczek...... No i co z tym pamiętnym SEX TELEFONEM, o
          który dwa lata temu rozpisywała się prasa i do której niedawno wrócił radny
          baczewski na Sesji rady miasta. jakoś nic nikomu nie wiadomym, by podał
          Baczewskiego do sadu za propagowanie nieprawdziwych informacji, które godzą w
          jego wizerunek - pracowitego Prezydenta, skorego do pomocy ludziom, szanującego
          swoje urzędniczki i urzędników, porządnego człowieka wiernego zonie męża
    • Gość: j.szostek Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 23:42
      coraz trudniej będzie Prezydentowi oszukiwać ludzi. sam fakt wszczęcia śledztwa
      w sprawwie decyzji Prezydenta o dzierżawie opisanego w art.GW gruntu, pokazuje,
      że Prezydent zamiast koncentrować się na igrzyskach ze soba w roli głównej musi
      wziąć się za faktyczną, a nie pozorowaną pracę no i trudno będzie mu chyba w
      sposób wiarygodny wyjaśnić prokuratorowi swoje szkodliwe dla miasta decyzje.
      Kampania prezentowania prawdy o funkcjonowaniu JCM w Ratuszu powoli zaczyna
      przynosić efekty
    • Gość: przedruk Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 18:05
      działacze piłkarscy z Olsztyna przyznali się do winy, a prezes Polmozbytu i
      OZPN Kazimierz F. wpłacił
      kaucję w wysokości 40 tys. zł.
      DOKŁADNIE TYLE ILE DOSTAŁ W RAMACH DAROWIZNY /WSPÓLPRACY/ OD PREZYDENTA
      OLSZTYNA CZESŁAWA MAŁKLOWSKIEGO. CZYŻBY JCM SWOJE MACKI I TAM ZAPUŚCIŁ ?

• Gość: j.szostek radny Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 21:18
      Duńska załoga Peter Hansen i Soren Hansen pewnie wygrała regaty BPH TFI Olympic
      Cup w klasie 49er, które przez trzy dni gościły na Jeziorze Krzywym.
      Nagrody zwycięzcom wręczał Prezydent Olsztyna C.J. Małkowski. zanim jeszcze
      ustawił się ze zwycięzczami do sesji zdjęciowej powiedział, iż jest dumny, ze
      miasto może gościć najlepszych żeglarzy, a ta impreza przyczynia się do rozwoju
      żeglarstwa w Olsztynie. prezydent powiedział również, że jest za rozwojem tej
      dyscypliny i będzie starał sie do tego przyczyniać......
      Słyszałem na własne uszy i Trzymam za slowo Panie Prezydencie!!!!!
      NA POCZĄTEK PROPONUJE WYCOFAĆ SIĘ Z ŻENUJĄCEGO PROCESU, KTÓRY ZAFUNDOWAŁ PAN ZA
      PUBLICZNE PIENIĄDZE /nie małe - już min. 150 tys./ KLUBOWI, KTÓRY SZKOLI
      MŁODYCH ADEPTÓW ZEGLARSTWA. wYCOFA SIĘ PAN Z ŻĄDANIA ZAPŁATY 380 TYS., KTÓRE
      PRZESŁAŁ PAN DO wARMII, PO TO BY POKAZAĆ SWOJĄ SIŁĘ. dOPROWADZI PAN DO
      UCHWALENIA PLANU ZAGOSPODAROWANIA CAŁEGO JEZIORA KRZYWEGO, CO POZWOLIŁOBY NA
      INWESTYCJE NA WARMII I USIĄDZIE PAN DO ROZMÓW Z KIEROWNICTWEM WARMII.

pOZWOLĘ TEŻ SOBIE PRZYPOMNIEĆ PANU, IZ SŁOWA TE WYPOWIADAŁ PAN W MIEJSCU
      ODDALONYM O OK. 50 METRÓW OD TERENU TEJŻE WARMII
      • Gość: ann Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.07, 10:24
        a czy pan szostek nie jest przypadkiem członkiem klubu? tak słyszałam. Jak klub
        miastu czyli nam winien pieniądze to dlaczego mamy je darować? Nie widzę
        sensownego uzasadnienia.
        • Gość: j.szostek Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.07, 23:44
          nie Jarosław szostek nie jest członkiem klubu, więc proszę szukać
          winnych gdzie indziej i tam tez łatki przyszywać. Pan Szostek uważa,
          ze w tym mieście pam Prezydent - jeśli robi cos dlka sportu to go po
          prostu niszczy, ale kazdy ma prawo do własnego zdania
    • Gość: R.Regan Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.07, 12:19
      "POLITYCY MAJĄ SKŁONNOŚĆ DO MYŚLENIA O NASTĘPNYCH WYBORACH, A NIE O NASTĘPNYM
      POKOLENIU"
      • Gość: jas Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 19:21
        ad. "POLITYCY MAJĄ SKŁONNOŚĆ DO MYŚLENIA O NASTĘPNYCH WYBORACH, A NIE O NASTĘPNYM
        POKOLENIU"
        O następnym pokoleniu myślą Mężowie Stanu a my mamy tylko polityków. Czyniłem
        kroki aby się to zmieniło ale chyba ze mą było za mało osób, które na JCM nie
        głosowały.
    • Gość: martin pitt Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.07, 12:33
      "Polityk z greckiego "POLI" - WIELE i francuskiego "TETE", co znaczy twarz. Tak
      więc to ktoś posiadający dwie , a nawet więcej twarzy"

Ten cytat Pitt'a jest odpowiedzią na wpis:
      "Może zacznę od myśli, która kołacze mi sie w głowie od kilku lat - jak to się
      dzieje, że Malkowski jest wszędzie ? Moze ma ze dwóch sobowtórów ? Normalny
      człowiek wszędzie nie nadąży..."
      • Gość: to sprawdzone Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 17:17
        To jest czwany czerwony PIES-KUNDEL Z POD ŁUPOWA.
        Osobisci, miałem z nim kontakt przez ponad sześć ratuszowych lat.
        Wieśniak o charakterze wulgarnego, mściwego prześladowcy każdego kto jest
        innego zdania niż on -zgnoi w białych rękawiczkach.
        Ma tylu wrogów na ulicy,że chodzi z obstawą a w samochodzie przebywa jako
        pasażer za KIEROWCĄ bo sam się boi prowadzić pojazd mech.
        • Gość: szkoda Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 18:36
          że na nim jak na razie poznało sie tak mało ludzi
        • Gość: Wizjer Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 21:02
          Co Ty człowieku gadasz, sam kilkakrotnie widziałem, jak JCM zasuwał bez żadnej
          obstawy przez Starówkę - być może czuł się bezpieczny ze względu na monitoring.
          Ale kto go ma napaść? Staruszka z miotłą?
    • Gość: Ngame Buka Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 11:03
      "POLITYK JEST JAK PIES, KTÓRY DRAPIE SIĘ TAM, GDZIE WCALE GO NIE SWĘDZI,,,"
    • Gość: kaczyński bogusław Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 11:17
      "KARIERY ROBIA ZAZWYCZAJ LUDZIE BIEDNI, KTÓRZY Z SZALEŃSTWEM W OCZACH WDRAPUJĄ
      SIĘ NA TĘ WYMARZONA DRABINĘ SŁAWY, BY DIAMETRALNIE ZMIENIĆ SWOJ STATUS ZYCIOWY"

Przypomnijcie sobie Ceśka sprzed kilku lat - wytarte, wyświechtane spodnie,
      wytarte łokcie w sweterku i czerwony dziesięcioletni maluch
      • Gość: olsztynianin Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.ols.vectranet.pl 02.08.07, 17:27
        Gość portalu: kaczyński bogusław napisał(a):
        Przypomnijcie sobie Ceśka sprzed kilku lat - wytarte, wyświechtane spodnie,
        > wytarte łokcie w sweterku i czerwony dziesięcioletni maluch

Przecież cesiek dalej nic nie ma, nawet dom buduje mu córka z nauczycielskiej
        pensji
    • Gość: F.Ch. Hebbel Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.07, 09:51
      o Ceśku...
      "Gdzie panuje despotyzm, drży każdy, ale nikt tak bardzo, jak sam DESPOTA"
      • muraszka1 Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer 02.08.07, 20:20
        nasz Prezydent miasta,demokratycznie wybrany,Rada Miasta,Przewodniczacy
        Rady,Radni,oni wszyscy odpowiadaja za wszystko,co sie dzieje w naszym
        miescie,szanowni forumowi dyskutanci,prosze zapoznajcie sie z obowiazujacymi
        ustawami sejmowymi,uchwalami rady miasta,statutem,wszyscy musimy poruszac sie
        w tych ramach,to jest PRAWO
        • Gość: obcy Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 21:52
          "szanowna"muraszko-komuszko błaznisz się w każdym poście n/t Pryszczatego i
          Bożenki M.
          • Gość: ratuszowy Re: J.C.Małkowski, czyli jak kształtuje się wizer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 08:37
            zapominasz droga muraszko, ze najwięcej do powiedzenia w podejmowaniu decyzji
            ma Małkowski. Z ustawy wynika, ze tak naprawdę tylko on. Wiceprezydenci mają mu
            pomagać, a rada stanowić miejscowe prawo i pilnowac jego przestrzegania.
            Małkowski tak naprawdę udowadnia swoimi decyzjami, ze wszystkie te organa ma w
            głębokim powazaniu.... i jest jak jest czli wielka LIPA
        • Gość: klasowy Re: do Muraszki-komuszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 21:44

>"nasz Prezydent miasta,demokratycznie wybrany..........."<

Jak czytam te wypociny ,to aż żygać mi się chce. Tak mocno jesteś
          OTUMANIONY przez tego oszusta z Łupowa.Idealnie pasujecie do siebie!
          TAK TRRZYMAĆ!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka