Dodaj do ulubionych

czekoladziarnia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.07, 20:47
podsłuchałam rozmowę w autobusie o czekoladziarni w Olsztynie ,głupio mi było się wypytywać . wie może ktoś z was gdzie w Olsztynie to jest ?
Obserwuj wątek
    • Gość: ek Re: czekoladziarnia IP: *.zeto.olsztyn.pl 27.11.07, 14:10
      podłączam się do pytania
      • Gość: grubas Re: czekoladziarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 18:36
        gdzieś w centrum ,koło Alfy , znajoma robiła tam urodziny dla dziecka - podobno jest fajowo
      • Gość: wania Re: czekoladziarnia IP: *.olsztyn.mm.pl 21.09.08, 17:48
        www.swiatmaloznany.pl/ tu jest wszystko smacznego
    • Gość: mniam Re: czekoladziarnia IP: *.olsztyn.mm.pl 28.11.07, 21:03
      Czy chodzi Ci o pijalnię czekolady?Ma byc z prawdziwego zdarzenia
      Wedlowska na Starówce.Natomiast doskonała wedlowska czekolada(nie z
      saszetki) jest w Awangardzie.Możesz zamówic z różnymi dodatkami,np z
      wiśniówką,z chili,piernikowa.Rewelacja na zimowe wieczory!No i fajna
      atmosfera,bo za alfą nie przepadam.
      • Gość: do mniam Re: czekoladziarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 23:19
        oj,super ! podaj gdzie to bedzie ino i kiedy oczywiście , już nie moge się doczekać
        • Gość: mniam Re: czekoladziarnia IP: *.olsztyn.mm.pl 29.11.07, 11:12
          słyszałam,ze bedzie to w miejscu,gdzie był Sunset-przy Bohemie.Ja
          tez czekam na pijalnię czekolady!Pewnie szybko to zrobia,bo otwiera
          siec-Wedel.Tymczasem spróbuj czekolady w Awangardzie,raj dla
          podniebienia:))))
          • Gość: łasuch Re: czekoladziarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 20:10
            i wytropiłem , rusza na Mazurskiej róg dąbrowszczaków ,zabiore moją dziewczynę ,już w grudniu bedzie
        • Gość: ZbyWas Re: czekoladziarnia IP: 62.72.74.* 14.02.08, 19:34
          Adres: olsztyn, ul. Dąbrowszczaków 15A (wejście od ul. Mazurskiej 6;
          pyyyy .... chooooo...... taaaaaaa !!!!!
          • Gość: rybak_stefan Re: czekoladziarnia IP: *.olsztyn.mm.pl 23.02.08, 20:40
            byliśmy dzisiaj pod tym adresem (po długich poszukiwaniach); zastaliśmy pozamykane okiennice i brak klamki w drzwiach; wszystko wskazuje, że czekoladziarnia zakończyła swoją działalność
            • Gość: mentos Re: czekoladziarnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.08, 21:51
              Bo drogo było niemożebnie... Ludzi nie było stać....
              • Gość: mentos Re: czekoladziarnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.08, 22:23
                Ale swoją drogą szkoda.. bo to co udało mi się tam kupić było pyszne..
                Mojego zachwytu nie podzielili jednak znajomi spoza Olsztyna, którzy po
                podliczeniu kosztów kilograma czekolady w czekoladziarni i kilograma czekolady
                poza czekoladziarnią uznali, że rachunek jest prosty - wszędzie jest taniej...
                • taras70 Re: czekoladziarnia 23.02.08, 22:52
                  ulica Warminska i Mazurska sa duszne /maja dusze/ i codziennie od
                  nowa mam ochote sie do nich przytulic. niestety sa rowniez duszne do
                  robienia interesow: jezeli "cos" nie jest "wszystkim za 5 zl" to nie
                  ma tam szans na przetrwanie ...
                  klamke to chyba-raczej-na pewno, pozyczyl sobie jakis miejscowy
                  kolekcjoner i postanowil wymienic na okragly, metalowy przedmiot /na
                  Metalowej? E.Plater? Towarowej ?/ w kazdym razie TAM, gdzie robi sie
                  prawdziwe interesy :)
                  • Gość: Dana Re: czekoladziarnia IP: *.olsztyn.mm.pl 23.02.08, 23:00
                    E byłam w tej czekolodziarni! Funkcjonuje dalej ale jakoś tam pusto
                    i to zrozumiałe, drogo okrótnie.Wcale się nie zachwyciłam, nic
                    szczególnego, czekolada taka sobie, zimno jak cholera, tylko
                    kominek.....nie polecam
                    • Gość: bylekto Re: czekoladziarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.08, 01:46
                      jasne,przyłączam się do opinii powyżej, nie chodzcie do czekoladziarni - uwielbiam to miejsce i wkurza mnie jak jest zapełnione wrzaskliwymi burakami, mam wrażenie że w łaścicielka też nie jset wtedy zadowolona , to klimatyczny lokal a nie komercyjna sieciówka ,zdecydowanie idzcie do Alfy i tak piejcie z zachytu i lansujcie siebie i ....lokal zostawic w spokoju dla ludzi ceniących spokój ,dobry smak
                      • Gość: Iza Re: czekoladziarnia IP: *.olsztyn.mm.pl 21.03.08, 15:07
                        Czekoladziarnia o ile mi dobrze wiadomo dalej funkcjonuje. Mi pomysł czekoladziarni w Olsztynie sie bardzo podoba. Nie wiem czy w tej nowo otwartej wedla bedzie taniej. Nie uwazam aby było az tak niemiłosiernie drogo- w awangardzie nie ejst wcale duzo taniej :/ A czekolada jest naprawde pyszcza, mi osobiscie smakuje bardziej niz w awangardzie. Poza tym wiem, ze trzeba byc tolerancyjnym i kazdy ma prawo tam chodzic, ale chyba ie kazdy rozumie ze to nie miejsce na ogole głosne hihy i smiechy, to przytulne miejsce ktore ma swoj klimat, a rozwszeszczałe dzieciaki po prostu przeszkadzaja. I patrzac po minach pozostyałych klientów i i włascicieli nie tylko ja mam takie zdanie na ten temat.
                        • Gość: szwędacz Re: czekoladziarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 00:53
                          brawo dla właścicieli czekoladziarni !!!!

dzisiaj był to jeden z niewielu lokali otwartych w taka ohydną pogode , i gorąca czekolada oraz ogien w kominku - spełnienie marzeń , powodzenia i bedę wspierał aby dalej się utrzymała - warto
                        • Gość: Malinowski Re: czekoladziarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 00:15

A może pan ma ptysia ?
      • Gość: gość Re: czekoladziarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 22:59
        podobnież na mazurskiej jest
        • Gość: jojo Re: czekoladziarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 22:01
          www.swiatmaloznany.pl/
    • Gość: batka Re: czekoladziarnia IP: *.olsztyn.mm.pl 23.05.08, 09:06
      a my idziemy dzisiaj :)
    • rymek01 Re: czekoladziarnia 23.05.08, 18:05
      Idź też do naleśnikarni na Wilczyńskiego
      • Gość: olo Re: czekoladziarnia IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.08, 15:40
        łasuchy
    • Gość: dada Re: czekoladziarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 16:01
      Czekoladziarnia jest na rogu Dąbrowszczaków i Mazurskiej, wejście od Mazurskiej 6
      • Gość: łasuch lubicie zjadać brzoskwinie z puszki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 16:46
        pychota, ja co tydzień zjadam jedną puszkę połówek w syropie
    • Gość: fanka Re: czekoladziarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 15:45
      mniam
      mniam
      • Gość: jovan Re: czekoladziarnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.08, 06:47
        A maja tam coś godnego polecenia? Mam na myśli coś wyjątkowego?
        • Gość: michu Re: czekoladziarnia IP: *.gprs.plus.pl 14.10.08, 12:07
          - bardzo miła pani za kontuarem (chyba właścicielka), przejęta tym co robi i umiejąca doradzić
          - rasowa, choć dość droga, czekolada pitna, z pełnym kompletem przypraw podawanym do stolika
          - pralinki niezłe, choć jadłem już lepsze, na wynos bardzo pomysłowo pakowane
          - zupełnie dobra kawa (w porównaniu z tymi wszystkimi Kafeteriami, Cool Cafe, Feniksami i zwłaszcza Alfą to nawet bym powiedział, że bardzo dobra)
          Całkiem sporo, jak na Olsztyn.
      • Gość: łasuch Re: czekoladziarnia IP: *.onlinehome-server.com 11.09.09, 23:47
        london.blog.qype.com/wp-content/uploads/2008/12/chocolate.jpg
    • Gość: TD Cadbury wycofuje trujące czekoladki z Azji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.08, 20:42
      www.polskatimes.pl/fakty/swiat/49831,cadbury-wycofuje-trujace-czekoladki-z-azji,id,t.html
    • przemek_ex Re: czekoladziarnia 16.12.08, 13:40
      będziecie w Żywcu polecam tą:
      expertia.pl/strefa/material/expertia-tv-sekrety-pitnej-czekolady
      • Gość: elo Re: czekoladziarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 23:19
        co za brednie , prawdziwa czekolada nie jest na mleku !
        półgłówek miksuje mleko z czekoladowymi pastylkami .... żenada
    • Gość: Roy Gorzki smak kawy z TW w przełyku, żolądku i ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 08:40
      swkatowice.mojeforum.net/temat-vt6912.html
      • Gość: RC Re: Gorzki smak kawy z TW w przełyku, żolądku i . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 11:44
        kobiety.pl/temp/upload/Image/finanse/najbogatsze_kobiety/teresa_mokrysz.jpg
        • Gość: Janusz Re: Gorzki smak kawy z TW w przełyku, żolądku i . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 11:52

Ale donosiła...
          O nastrojach politycznych, kto był na pielgrzymce i stanie
          majątkowym... Buahahahaha!
          Teraz byle oficer ABW, CBŚ i innych dzwoni do urzęduOferty pracy dla
          CiebieOdnowiony serwis GazetaPraca.pl Teraz łatwiej znajdziesz pracę!
          GazetaPraca.pl skarbowego i wie wszystko, co mu jest potrzebne do
          udupienia delikwenta...
    • Gość: x Forum to miejsce na reklamę ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 11:40
      j.w.
    • Gość: VR Czekolada najlepsza na wszystko! IP: 213.251.189.* 25.10.09, 23:00
      www.sfora.pl/Czekolada-najlepsza-na-wszystko-w10462
    • Gość: IZA Re: czekoladziarnia IP: 64.191.44.* 15.12.09, 07:24

SERNIK NA ZIMNO-PYCHA.
      3-4 SERKI HOMO ZWYKŁE,3 RÓŻNE GALARETKI OWOCOWE
      DO SZKLANKI WSYP 3 ŁYŻKI MAŁE ŻELATYNY ROZMIESZAŻ Z WODĄ-MA ŁAILOŚĆ.
      GALARETKI ROZROBIĆ I POCZEKAĆ AŻ CAŁKIEM STĘŻEJĄ,DO MISKI WRZUCIĆ
      SERKI HOMO +POKROJONE W KOSTKE GALARETKI+ROZGRZANĄ ŻELATYNĘ Z WODĄ
      WYMIESZAĆ WYLAĆ DO TORTOWNICY ALBO BLACHY,NA TO MOŻNA POUKŁADAĆ
      OWOCE I ZALAĆ TĘŻEJĄCĄ GALARETKĄ.
    • Gość: łasuch Re: czekoladziarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.10, 20:35

szkoda, że znika taki słodki lokal
      • yadol Re: czekoladziarnia 21.03.10, 21:30
        inaczej

szkoda , że wśród tylu słodkich miśków w naszym smutnym ratuszu brak jest ludzi
        z jajami, którzy myślą tak: Olsztyn to jest moje miasto o którym będę opowiadał
        moim wnukom, a gdy one spytają co zrobiłem dla tego miasta to im z dumą odpowiem
        : nie skoorwiłem się po prostu
        • yadol Re: czekoladziarnia 21.03.10, 23:26
          no i co misie ?
          • zbyszek07 Re: czekoladziarnia 22.03.10, 08:39
            Misie mają inne plany związane z tym miejscem,
            czekoladę będziemy mogli sobie kupić w sklepie,
            Klimat?
            nie dla misiów,
            one tego nie chwytają...
            to są w końcu drapieżniki.
            Miło było w niedzielę jeszcze posmakować dobrej czekalady...
            to już ostatnie chwile.
            Pozdrawiam wielbicieli krainy smaków i marzeń
            :-)
            • Gość: rt Re: czekoladziarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 13:11

nie ma mocnych na biurokrację
    • drwallen na dzielnicy żulerskiej 22.03.10, 13:46
      Na Mazurskiej - samo centrum żulerstwa w Olsztynie. Zaraz obok jest sklep nocny
      i ciągle są tam bójki, a do tego dzielnica opanowana przez cyganów. Powróżą ci z
      twojej kieszeni albo auta jak je tam zostawisz.
      • Gość: matterdai Re: na dzielnicy żulerskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.10, 10:49
        tak to można określić 3/4 miasta, ze starówką włącznie.
        • drwallen Re: na dzielnicy żulerskiej 25.03.10, 18:15
          jasne - tylko, że ta czekoladziarnia jest na Warmińskiej.
          Postaw tam auto to ci je cyganie porysują.
          Żule stoją dookoła bo cała ta speluna jest pod monopolowym.

Po zmroku tam się lepiej nie zapuszczać, a latem to nawet po 20:00
          • Gość: matterdai Re: na dzielnicy żulerskiej IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.03.10, 00:32
            drwallen napisał:

> jasne - tylko, że ta czekoladziarnia jest na Warmińskiej.
            > Postaw tam auto to ci je cyganie porysują.
            > Żule stoją dookoła bo cała ta speluna jest pod monopolowym.

Wiesz co, tak cię czytam i myślę, że albo jesteś właścicielem innej kawiarni (La
            cava z Alfy? Feniks? Cool? - wszystkie 3 siebie warte) albo piszesz na ich
            zamówienie. Bo tak bardzo starasz się po chamsku obrazić właścicielkę
            czekoladziarni.
            Spadaj
          • Gość: matterdai Re: na dzielnicy żulerskiej IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.03.10, 00:40

drwallen napisał:

> jasne - tylko, że ta czekoladziarnia jest na Warmińskiej.
            > Postaw tam auto to ci je cyganie porysują.
            > Żule stoją dookoła bo cała ta speluna jest pod monopolowym.

Wiesz co, tak cię czytam i myślę, że albo jesteś właścicielem innej kawiarni (La
            cava z Alfy? Feniks? Cool? - wszystkie 3 siebie warte) albo piszesz na ich
            zamówienie. Bo tak bardzo starasz się po chamsku obrazić właścicielkę
            czekoladziarni.
            Spadaj
            • drwallen czekoladziarnia jest na dzielnicy żulerskiej 29.03.10, 20:11
              jak można obrazić kogoś pisząc fakty?
              Skoro czekoladziarnia jest w najgorszym punkcie miasta, cały budynek jest
              obszczany przez żuli, dookoła pełno szkieł z porozbijanych butelek, dzieci
              cygańskie śmiecą wszędzie dookoła i rzucają kasztanami po samochodach to co to
              ma być?

Melina.
    • Gość: łasuszka Re: czekoladziarnia IP: 64.191.33.* 25.03.10, 13:14

może tandyrak obroni, on rozumie gastronomię
      • zbyszek07 Re: czekoladziarnia 27.03.10, 09:16
        To już jutro ostatni dzień...
        może jeszcze warto?
        Byłem tam wiele razy,
        samochodem najczęściej
        i nigdy nic mi się nie stało,
        bo i co mogło się stać?
        Szkoda czekoladziarni,
        szkoda klimatu który tworzyła.

Pozdrawiam Właścicielkę!
    • zbyszek07 Re: czekoladziarnia 27.03.10, 09:18
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,708,100934752,109160874.html
      • Gość: Marek Re: czekoladziarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.10, 18:47
        Wielka szkoda :(
        nie jestem fanem życia kawiarniano-klubowego, ale czekoladziarnia to
        fajne miejsce i czekoladka fajna.
        Dla mnie wielka strata :(
        • Gość: cihutka Re: czekoladziarnia IP: *.wmzdz.pl 28.03.10, 09:36
          swiatmaloznany.pl/mypage_Oferta.html
          "Sukcesywnie bedę zamieszczać kopie dokumentów wytworzonych poprzez urzedników
          olsztyńskiego ratusza, którzy to wpłynęli na moją decyzję o zamknięciu lokalu.
          Zachęcam do lektury - niezły materiał na ........."

ponieważ to właśnie przez urzędników zamykamy czekoladziarnię
        • Gość: ziggy Re: czekoladziarnia IP: 64.20.51.* 29.03.10, 05:56
          czegoś w olsztynie zabraknie
          • zbyszek07 Re: czekoladziarnia 29.03.10, 13:13
            W Olsztynie chyba już dawno czegoś brakuje-
            odpowiedzialnych decyzji odpowiedzialnych ludzi.
            • lecart Re: czekoladziarnia 29.03.10, 20:00
              Co prawda to prawda... tutaj sie zgodze w 100%.
              Ps. Wciaz pogrywacie w saitkowke zbyszek07 ? :)
              • zbyszek07 Re: czekoladziarnia 30.03.10, 07:38
                Oczywiście,
                inne miejsca,
                inne składy ale tak....
                kopa lat!
                Witam i pozdrawiam.
    • Gość: anka lepiej tam nie chodzić IP: *.olsztyn.mm.pl 30.03.10, 14:19
      Znajomej w tej czekoladziarni ktoś ukradł telefon z torebki i oczywiście winny
      się nie znalazł. Raz tam byłam i więcej nie pójdę - strach tam chodzić po takiej
      dzielnicy.
      • Gość: głupia anka Re: lepiej tam nie chodzić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.10, 22:58
        słyszałam że anki mają brudne majtki lepiej się z nimi nie zadawać bo to podobno zaraźliwe.
        • Gość: matterdai ej anka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.04.10, 09:05
          już była o tym mowa, po co wypisywać głupoty na zlecenie właścicieli innych
          kawiarni? Od tego, co tu napiszesz, kawa i napoje w Alfie, Cool czy Feniksie
          nie zrobią się lepsze, kawa w wiktorze dalej będzie niepijalna - czy kogo tam
          reprezentujesz.
    • Gość: ad Re: czekoladziarnia IP: *.choopa.com 22.04.10, 14:56
      je.pl/7wa3
      • zbyszek07 Re: czekoladziarnia 23.04.10, 12:00
        Olsztyńska rzeczywistość
        :(
    • Gość: marcin Re: czekoladziarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 23:58

szkoda, że coraz mniej takich romantycznych miejsc w olsztynie, klimatu miejsca nie da się zadekretować
      • yadol czekoladziarnia to było miejsce klimatyczne 08.10.10, 00:38
        ale jakiś kutas , który wykończył ten piękny zakątek jest nadal bezkarny i bardzo z siebie zadowolony
    • Gość: Moneta Re: czekoladziarnia IP: *.147.169.183.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.10.10, 16:51
      Dąbrowszczaków 15A
      • Gość: jas Re: czekoladziarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 20:11
        co za adres ?
    • Gość: zz Re: czekoladziarnia IP: *.vectro.com 04.03.11, 14:01

www.youtube.com/watch?v=esdbeUs-lTo&feature=fvwkrel
      szanujmy wspomnienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka