Dodaj do ulubionych

Olsztyn jest piekny cz. XXVII

13.08.03, 07:34
Olsztyn jest piękny, nieprawdaż?
Obserwuj wątek
    • being28 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII 13.08.03, 07:38
      Jeszcze troche wpisow i trzeba bedzie w ksiazkach pogrzebac jakie literki
      dodawac:)))

Czyli zgodnie z obliczeniami spotkanie (nie zjazd) 1 wrzesnia?
      • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII 13.08.03, 08:38
        W poniedzialek????
        serca nie masz.
        To moze juz lepiej 06,09. - w sobote.
        :-)
        • Gość: czarnyadam Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII IP: 195.115.131.* 13.08.03, 09:08
          Witam wszystkich.
          Kilka minut po 7-ej to za wczesnie dla mnie na zaglądanie do netu.
          Ciekawi mnie od kiedy sie spotykacie, kiedy było pierwsze spotkanie
          i kto je zorganizował.

P.S. cos mi mówi ten IP:195.205.164 :-)))
          • Gość: being28 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII IP: 195.205.164.* 13.08.03, 09:17
            Przepraszam Pana Prezesa:)))

Ja tu tylko sprzatam.
            • Gość: czarnyadam Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII IP: 195.115.131.* 13.08.03, 09:21
              Gość portalu: being28 napisał(a):

> Przepraszam Pana Prezesa:)))
              >
              > Ja tu tylko sprzatam.

Za co mnie przepraszasz?:-). Chyba pracujemy w tym samym zakładzie.
              • andulka7 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII 13.08.03, 09:28
                I może siedzicie face to face nie wiedząc o tym, chi, chi.
                • Gość: being28 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII IP: 195.205.164.* 13.08.03, 09:30
                  Ja praktykuje na przy Aralu. Tyle powinno wystarczyc:)
                  • Gość: czarnyadam Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII IP: 195.115.131.* 13.08.03, 09:46
                    Do Arala mam niedaleko. Bliżej ogródków działkowych
                • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII 13.08.03, 09:30
                  Male jest piekne !!!!
                  • andulka7 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII 13.08.03, 09:32
                    zbyszek07 napisał:

> Male jest piekne !!!!
                    > :-)

???
                    • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII 13.08.03, 09:42
                      Olsztyn oczywiscie!
                      -gdzie nie spojzysz znajomy,
                      z mojego niewielkiego zakladu na forum odzywalo sie troje,
                      a ile jest firm w Olsztynie?
                      spotykamy sie na ulicy nie wiedzac o tym.
                      • Gość: jagular Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII IP: 195.115.131.* 13.08.03, 09:50
                        Z mojego zakładu nie trafiłem jeszcze na nikogo.
                        • Gość: czarnyadam Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII IP: 195.115.131.* 13.08.03, 09:52
                          Przepraszam wstawiłem nik z innego forum :-)))
                  • Gość: czarnyadam Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII IP: 195.115.131.* 13.08.03, 09:48
                    Zgadzam sie lecz moj zakład nie jest mały.
                  • Gość: warszawiak Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.03, 15:53
                    zbyszek07 napisał:

> Male jest piekne !!!!
                    > :-)
                    a duze koszmarne /np.warszawa/
                • Gość: czarnyadam Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII IP: 195.115.131.* 13.08.03, 09:44
                  Własnie sie nad tym zastanawiam :-)
                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII 13.08.03, 09:50
                    a moze sie nawet znamy?
                    na spotkaniu w eNce tez sie okazalo ze jednym z forumowiczów byl moj znajomy
                    spoza forum, pisalismy znajac tylko nicki.
                    • Gość: jagular Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII IP: 195.115.131.* 13.08.03, 09:54
                      Wszystko jest możliwe. Jezeli ukonczyłes technikum chemiczne nawet bardzo prawdopodobne.
                      • Gość: czarnyadam Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII IP: 195.115.131.* 13.08.03, 09:55
                        Gość portalu: jagular napisał(a):

> Wszystko jest możliwe. Jezeli ukonczyłes technikum chemiczne nawet bardzo prawd
                        > opodobne.

Przepraszam znowu sie pomyliłem. Bede sie logował.
                    • andulka7 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII 13.08.03, 09:55
                      na którym spotkaniu?? w kwietniu, w lipcu czy tym poniedziałkowym??
                      Obstawiam kwiecień i przyjaciela z Alei Przyjaciół :)))
                      • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII 13.08.03, 09:59
                        O ak wiedzialem wczesniej, chodzilo o BPKW !
                        Chemika konczyl moj brat, znalem tam kilka osob.

Wszystko mozliwe....
                        • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII 13.08.03, 10:09
                          Buuu, a na mnie tu krzyczą poza forum, że założyłam nową część.
                          Czarny Adamie mam nadzieję, że się nie gniewasz?
                          • czarnyadam Lustro 13.08.03, 12:05
                            Nie uwazam sie za własciciela tego wątku. Jestem jedynie trórcą.
                            Kiedys zrobiłem spore zamieszanie (jesienia) na tym forum. Pisząc pod innym
                            nikiem zaproponowałem spotkanie. Później zabrakło mi czasu i nie wiem jak sie to skończyło.
                        • Gość: being28 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII IP: 195.205.164.* 13.08.03, 10:09
                          Ogrodkow nie kojarze, za krotko siedze w "interesie" :)))
                          Przejrzalem caly spis telefonow firmy i nic nie wyszpiegowalem.
                          • czarnyadam Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII 13.08.03, 12:08
                            Gość portalu: being28 napisał(a):

> Ogrodkow nie kojarze, za krotko siedze w "interesie" :)))
                            > Przejrzalem caly spis telefonow firmy i nic nie wyszpiegowalem.

Poszukaj na T.....
                        • czarnyadam Do Zbyszka 13.08.03, 12:01
                          Na jakim osiedlu mieszkałes?. Ja w Dajtkach.
    • thor_tr Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII 13.08.03, 10:30
      Witam.
      Woda w jeziorach nadal jest bardzo ciepła.Z wymoczeniem się nie ma więc
      problemów.
    • Gość: sud Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.03, 21:54
      Piękny, piękny.
      Przepraszam, ale wcześniej nie mogłem zamieścić zdjęć Wysokiej Bramy, bo miałem
      aprat w naprawie. Dziś wrócił, więc nadrabiam zaległości.
      www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=1&ido=13
      Dodatkowo kilka zdjęć jeziorka mieszczącego się przy cmentarzu komunalnym (coś
      pisaliście o nim). Może jest do niego jakaś ludzka droga, ale ja jej nie
      znalazłem.
      www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=14&ido=116
      • andulka7 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII 13.08.03, 22:02
        brama opakowana , chi, chi
        A Pereszkowo - ładny stawik ;)))
        • thor_tr Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII 13.08.03, 22:35
          Z tych zdjęć trudno wywnioskować,że to jest w mieście.Ale to prawda,Pereszkowo
          jest w Olsztynie.
          Prawie tropikal park;-)))
      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.08.03, 22:43
        Oj, sud - jak dobrze zrobiłeś, że się odezwałeś i pokazałeś nam tą
        najsłyniejsza Wysoką Bramę. Jakie piękne ma ubranko, a gdzie jakieś kwiatuszki
        reklamowe - nie chce miasto zarabiać na reklamie - pilnujcie przetargu na te
        reklamy - moze niech będą jawne.
        dzięki
        • inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII 14.08.03, 02:30
          Ladne zdjecia, sud, jak przyjade to nie dostane zawalu, jestem juz psychicznie
          nastawiona:/
          Spotkanie 6 wrzesnia - czy mozemy to juz uznac za ostateczna date?
          • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII 14.08.03, 07:09
            Witam ranne ptaszki!
            Wysoka Brama jak nowa,
            takie opakowania na swiecie to juz sztuka!
            zaden artysta sie nie podpisuje?
            Nie mowilem ze Pereszkowo jest duze.
            ale jest w miescie i jest raczej malo znane.
            Milego ostatniego dnia pracy (w tym tygodniu)*
            * - nie dotyczy zagranicznych forumowiczow.
            dla nich tylko Milego dnia.
            • inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII 14.08.03, 16:59
              Bardzo dziekuje, nawet za milego dnia. Mam dzis wole, a potem caly weekend
              pracuje:( Polska jest fajna za te dlgie weekendy:)
              • thor_tr Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII 14.08.03, 21:16
                Pusto tu u nas dzisiaj.Czyżby wszyscy wybyli na długi weekend?
                A Olsztyn taki cichy i spokojny:-)
                • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.08.03, 22:20
                  jestem na warcie Olsztyna Pięknego !
                  Wszystkich kąpiacych sie w jeziorach proszę o ostrożność, gdzieś ponoć poluje
                  potwór jezior
                  Tohr_tr i inni olsztyniecy, oprócz zbyszka , który ciągle miesza wodę - czy wy
                  się kąpiecie w jeziorach, nie słychać pluskania ?
                  • thor_tr Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII 14.08.03, 22:23
                    Ja się pluskam.
                    Czy w Krakowie też jest dzisiaj taki krwisto-czerwony księżyc?
                    • Gość: sud Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.03, 22:53
                      A z którego kierunku szukać tego księżyca, bo u mnie nie widać (chyba chmury,
                      ale smoliście za oknem jest).

Troszkę uśmiechu. Zdjęcie po tytułem "Czekam, i czekam i nic nie nadjeżdża".
                      www.moje-fotografie.olsztyn.pl/ryc/czekam.jpg
                      • inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII 14.08.03, 23:37
                        Tez zauwazylam, ze dzisiaj pustawo... A mialam tyle czasu, zeby milo pogwarzyc:/
                      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.08.03, 20:48
                        weekendowy Olsztyn zawsze jest smutny, ale tym razem niespodziankę zrobił nam
                        sud - uśmiechu nigdy nie za wiele. Tylko czy kruk dobrze oznacza - czeka ,
                        czeka i może się nie doczekać, żeby tak to na ludzi sie nie przeniosło ;-)

Troszkę uśmiechu. Zdjęcie po tytułem "Czekam, i czekam i nic nie nadjeżdża".
                        www.moje-fotografie.olsztyn.pl/ryc/czekam.jpg
                        Jeszcze jedno pytanie dlaczego nie ma reklam na Wysokiej Bramie - czy Olsztyn
                        nie chce pieniędzy ?
                        Inka i Mika pamietacie te reklamy na Kościele Mariackim i jakie były dyskuty z
                        tego powodu ?
                        • inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII 15.08.03, 21:03
                          Przyznaje sie bez bicia - nie pamietam:( Moge sie jedynie domyslac.
                          • Gość: sud Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.03, 21:12
                            A tego to pewnie najstarsi Warmiacy nie wiedzą czemu nie ma reklam.
                            A dziś wiatr podwiewał sukienkę Wysokiej Bramie. Niestety nie uwieczniłem, bo
                            autobusem jechałem.
                            Dziś kolejna porcja zdjęć z lasu i znad jezior się pojawi (za jakieś pół
                            godzinki). www.moje-fotografie.olsztyn.pl/
    • andulka7 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII 15.08.03, 21:09
      Widziałam już prawie wszystkie Olsztyny: zimowy na fotkach detritusa, wiosenny
      i letni na własne oczy a wkrótce być może ujrzę jesienny - 6 września. Każdy
      piękny. Zachowaną architekturą, przyrodą, ludźmi.
      Cieszę się, że mój ubiegłoroczny pięciodniowy przypadkowy krótki urlop koło
      Olsztynka, właśnie o tej porze roku, z jednym wypadem do Olsztyna sprawił, że
      pokochałam to miasto bezkrytycnie.
      Piszę o tym , bo właśnie mija rocznica zauroczenia Olsztynem a wkrótce, we
      wrześniu będzie rocznica zakolegowania sie z forumowiczami którzy udzielili mi
      wyczerpujących, miłych odpowiedzi na moje pytania i tak to się zaczęło...
      Bardzo jesteście kochani :)))
      • thor_tr Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII 15.08.03, 21:19
        Jak dobrze się zastanowić,to zawsze jest okazja do świętowania.
        Rok bytności na forum napewno do niej należy.Mi do roczku brakuje jeszcze
        troszkę(spore).
      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.08.03, 21:23
        gratulacje Andulko !

A ja się pytam suda - w twojej stronie piszesz, że dziś są zdjęcia z Kortowa ,
        ale gdzie one są nie można je znależć - gdzie kliknąć ?
        being na nowy album - czy widzieliście ten piękny zachód słońca - nie wiem nad
        jakim jeziorem on jest ?
        www.album.com.pl/album.php?id=2345
        • Gość: sud Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.03, 21:26
          Są na literę K, zaraz pod jeziorami.
          www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=4&ido=119
        • thor_tr Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII 15.08.03, 21:27
          Chyba trochę za duże na jezioro olsztyńskie.Może to zdjęcie z rejsów po
          Mazurach???
      • inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII 15.08.03, 21:26
        Andulka, gratulacje!! W porownaniu do mnie jestes weteranka - mi do roku
        jeszcze dwoch - trzech miesiecy brakuje. Ale prawda, ze tu milutko, latwo sobie
        zagrzac miejsce:)))
        PS: Pamietasz swoj pierwszy wpis?
        • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.08.03, 21:36
          Rozpłaczę się - sud, w kortowie są korty i to nad samym jeziorem Kortowym ,
          dlaczego tego nie ująłeś w zdjęciach.?
          Przyznam , ze budynki Kortowa są rewelacyjne, jest to jedno z ładniejszych
          miasteczek studenckich - byłam zaskoczona czystością i zadbaniem terenu.
          Jak ci studenci maja tam dobrze - Inka , w porównaniu z Krakowem i misteczkiem
          studenckim - jak myslisz?
          dobrze że thor_tr siedzi w Olsztynie
          • thor_tr Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII 15.08.03, 21:41
            Siedzi do jutra.
            Dzisiaj ostatni wieczór w Olsztynie Pięknym na całe 2 tygodnie.
            No a jutro w auto i po 173km(dokładnie)jestem nad morzem:-D
            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.08.03, 21:43
              thor_tr - nie mów, ze urlop masz - nie, nie , nie nie zezwalam ?
              gdzie jedziesz ?
              • thor_tr Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII 15.08.03, 21:44
                Serio:-)
                Krynica Morska.
                • inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII 15.08.03, 21:47
                  Powiem tak - slawa Kortowa dotarla tez do Krakowa. Nie ma lepszego miasteczka
                  studenckiego. Ogniska nad brzegiem jeziora, wkolo park, z akademika masz kilka
                  krokow zeby usiasc nad woda - wymarzone miasteczko studenckie (jakby takie cos
                  bylo w Krakowie czulabym sie spelniona;)))
                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.08.03, 21:51
                    więc jesteśmy wszyscy zgodni w tym punkcie Kraków zazdrości Olsztynowi
                    jest tam pięknie
                    rzucam haslo
                    studenci w Polsce łączcie się i wrzesień spędzajcie w Olsztynie - tyle wolnych
                    miejsc noclegowych
                    • Gość: sud Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.03, 21:56
                      Ja, jako były student z Gdańska uważam, że szlak spacerowy brzegiem morza Sopot-
                      Gdynia oraz nauka na molo w Sopocie są równie atrakcyjne, jak Kortowo w
                      Olsztynie.
                      • thor_tr Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII 15.08.03, 22:01
                        Na ale w Sopocie nie ma oswojonych wiewiór,a w Kortowie są.
                        Górą rude gryzonie;-)))
                • andulka7 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII 15.08.03, 22:18
                  Jeśli masz samochód, koniecznie wybierz się do Piasków. Co z tego, że tam wrony
                  zawracają i psy dupami szczekają. To wyjątkowe miejsce, magiczne. Dalej nie ma
                  już nic. Popytaj miejscowych zwłaszcza o niemiecki cmentarz i pójdź tam jeśli
                  trafisz. Odwiedź plażę. Jeśli ją zobaczysz, odechce Ci się być może hałaśliwej
                  Krynicy.
                  Nie wiesz nawet, jak tęsnknię za Piaskami...
                  • thor_tr Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII 15.08.03, 22:24
                    Ależ całą okolicę znam całkiem nieżle.
                    W Piaskach też oczywiście byłem.Fajne uczucie jedziesz drogą,a ta się ślepo
                    kończy słupkami i tyle.Raz nawet wybraliśmy się pieszo Z Krynicy do Piask
                    brzegiem morza-niesamowity spacerek.O starym cmentarzu nic nie wiem,ale popytam
                    miejscowych.
                    Pewnie największym cmentarzem jest na Mierzei Wiślanej obóż zagłady w Sztutowie.
        • Gość: andulka Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII IP: *.chello.pl 15.08.03, 21:59
          Pewnie, że pamiętam. Byłam w Olsztynie na świetnej imprezie, ale nie wiedziałam
          gdzie bo zostałam tam dowieziona o zmierzchu i wywieziona nocą bedąc pod
          wpływem wysokoprocentowych preparatów gospodarza, chi, chi.
          Z grubsza pamietałam trasę którą mnie wieziono,więc spytałam forumowiczów czy
          wiedzą może gdzie trafiłam. Detritus wiedział mimo, że niezbyrt precyzyjnie
          opisałam dojazd (moja mapa którą się posługiwałam odtwarzając trasę nie była
          zbyt dokładna). Ujęła mnie życzliwość i poziom olsztyńskich forumowiczów, jakże
          rózny od szambiarskiego poziomu stołecznego forum (gdzie nawet Redakcja jest
          bezsilna i usuwa tylko NAPRAWDĘ drastyczne posty). Więc zostałam na olsztyńskim
          forum i nauczyłam się miasta zwłaszcza, że mam słabość do miejscowej
          przedwojennej architektury (atawizmy).
          Dzięki temu poznałam wielu fantastycznych ludzi i już nie moge się doczekać
          kolejnego spotkania. Przyjedziesz - sama zobaczysz na czym to polega :)))
          • andulka7 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII 15.08.03, 22:02
            Qrna, tyle czasu pisałam poprzedniego posta, że w międzyczasie mnie wylogowało,
            coś spowolniona jestem, parę szklaneczek Martini robi swoje, może spać pójdę???
            • inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII 15.08.03, 22:05
              Nie idz, ewentualnie matrini sobie przynies! tyle czasu Ci to zajelo, ale wynik
              jest bardzo piekny, naprawde.
              • andulka7 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII 15.08.03, 22:09
                Przerzuciłam się na colę. Bez wspomagania ;)))
                • Gość: sud Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.03, 22:12
                  Wstrząsaną. Nie mieszaną. ?
                  • andulka7 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII 15.08.03, 22:20
                    Nalewaną dostojnie, za to z cytrynką.
                    Gdybym dziś dłużej używała Martini (sporo jeszcze zostało), to bym konwersować
                    przytomnie nie mogła :)))
                    • andulka7 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII 15.08.03, 22:38
                      Chyba se znowu Martini naleję bo słabo gawędzici, pogadam sama ze sobą albo
                      co...
    • thor_tr Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII 16.08.03, 09:16
      Do zobaczenia Olsztynie Piękny.
      • Gość: sud Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.03, 20:46
        Dla tych, którym stolica już zbrzydła.
        www.moje-fotografie.olsztyn.pl/ryc/pocztowka_wawa.jpg
        • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.08.03, 21:55
          to znaczy dla kogo ?
          • Gość: sud Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.03, 18:27
            Od czasu do czasu ktoś na forum wyraża znużenie zabieganiem i zapracowaniem w
            stolicy. A ja jako turysta mogę tylko tak pokazać, że można i w stolicy coś
            ładnego i spokojnego zobaczyć.
            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.08.03, 21:35
              Sud, a tobie nie jest przykro, że nie masz urlopu ? Dzis taki piękny dzień był,
              jak spędziłeś czas w Olsztynie, znając wszystkie jego zakamarki. Czy masz swoje
              ulubione miejsce gdzie ciagle przebywasz ? Czy szykujesz sie na spotkanie
              wrzesniowe ? Wybierzesz się choć raz nad j.Krzywe , tam tak ładnie i możesz z
              dzieckiem na rowerku pojeżdzić i na pisku stawiać babki lub budować zamki .
              Wiesz co mi brakuje na plaży miejskiej - knajpy - tego tam nie widziałam - czy
              sie mylę ?
              • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII 18.08.03, 07:56
                Witam Wszystkich :)))
                • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII 18.08.03, 08:16
                  Witam z rana!
                  Buzia slonca rozesmiana....
                  chyba nie idzie do pracy?!?
                  Omulew piekny, pobujalo po jeziorze, ale do kajaka zlapalem tylko dwie fale,
                  potem piekna rzeczka, plytka, dzika, duzo przeniosek i przeciagniec po
                  plyciznach, ale za zapora (starym mlynem) to juz cichy spokojny kanal, za
                  spokojny jak na mnie.
                  No i tak minal wekend...
                  Milego dnia!!!
                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 18.08.03, 20:42
                    Oj zbyszek, zbyszek - jak ty masz fajnie z tymi spływami kajakowymi. Jaka to
                    ponoć wielka atrakcja tak sobie pływać.
                    Ponoć jest to moda i upatruje się w tym wielki rozwój turystyki w naszym
                    rejonie. Te szlaki kajakowe mają być specjalnością i okazami turystycznymi
                    naszej Warmii.
                    I tak właśnie oglądając piękne zdjecia ze spływów zamieszczone w pewnym
                    czasopisnie to wyobrażam sobie ciebie jak wiosłujesz i zmagasz się z wodą.
                    Fajne i przyjemne to musi być.
                    Myslę, że te nocne oświetlenia też byłyby wielką frajdą dla turystów
                    szczególnie zagranicznych.
                    Zbyszek nie możesz wziąść SUDA z sobą , by całą trasę uwiecznił na zdjęciach -
                    jakie byloby to piękne - nieprawdaż ?

Lustro - pisz odwazniej, nic się nie bój - Olsztyn jest piekny a ty umiesz go
                    opisywać
                    pozdrawiam
                    • andulka7 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII 18.08.03, 21:25
                      Moiściewy, coś cicho o zjeździe. Czy wstępna data 6 września nadal aktualna?
                      Pytam, bo cały czas szarpię sie z terminem urlopu...
                      • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII 19.08.03, 08:53
                        Słońce uciekło, Olsztyn cichy, zamyślony - zupełnie jak ja :))) dziś chyba też
                        pójdę popływać, mam nadzieję, że słoneczko wyjrzy i wodę nagrzeje. Jak dużo
                        osób się kąpało wczoraj, na palcach 1 ręki można policzyć, na jakim jeziorze
                        nie powiem, bo to tajemnica, ale nie na Krzywym. ;o) Pozdrówka.
                        • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII 19.08.03, 09:43
                          Na Wysokiej Bramie pokazala sie pierwsza niesmiala reklama.
                          Wkolo remonty, wykopki.
                          Pomalu trzeba planowac wrzesniowe zaglowanie,
                          dawno nigdzie nie bylem...
                          • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII 19.08.03, 09:45
                            O... jak mi sie ladnie udalo,
                            77 wpis!
                            To na szczescie,
                            7 byla dla mnie zawsze szczesliwa....
                            • andulka7 Re: Olsztyn jest piekny cz. XXVII 19.08.03, 10:08
                              zbyszek07 napisał:

> 7 byla dla mnie zawsze szczesliwa....

O, dla Ciebie też ?
                              :)))
                              • Gość: rita Re: Czarnyadamie wróć ! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.08.03, 21:16
                                Dzień Dobry Piękny Olsztynie !
                                Coś słabiutki jesteś, czy coś się dzieje o czym nie wiem. Gdzie jest
                                czarnyadam, czy znów na siebie każe czekać, czy uwielbia bawić sie w chowanego ?
                                Zbyszek, masz jakieś słuchy o zaginionym ?
                                Czarnyadamie wracaj !
                                Teraz , kiedy się ujawniłeś bardzo cię brakuje - pamiętasz ? Olsztyn musi
                                wiecznie trwać !

Zbyszek- to mówisz, że nieśmiało wysunęła się pierwsza reklama - jaka ?
                                Inka - a co Lady przywieziesz z Ameryki - może Jasia Wędrowniczka, przydałby
                                się jej chłopaczek ;-))))
                                Jak wypijecie, będzie nagi chłopaczek jak ona jest naga ;-)))))
                                • bpkw Re: Czarnyadamie wróć ! 19.08.03, 21:32
                                  Czarnyadam nie wraca ranki i wieczory,
                                  we łzach go czekam i trwodze...

...a o mnie już nikt nie pamięta.
                                  Homo homini lupus est.
                                  • Gość: rita Re: Pamiętamy IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.08.03, 21:46
                                    Witam i bpkw - czy wieś już brzydka, czy kwiatki w domu usychają ?
                                    Mamy duzo ludzi na urlopach - trochę nudnawo - czy teraz coś zaśpiewasz ku
                                    radości;-)))
                                    • bpkw Re: Pamiętamy 19.08.03, 22:11

> Witam i bpkw - czy wieś już brzydka, czy kwiatki w domu usychają ?

Wszystko jest w miarę OK, tylko dziś nawaliło zasilanie wodociągu i nocujemy w
                                      domu.

... czy teraz coś zaśpiewasz ku radości;

Skoro ten wpis ma tytuł "Pamiętamy" to może :

" Pamiętasz była jesień, pokój numer osiem,
                                      Staruszek portier z uśmiechem dawał klucz...
                                      • andulka7 Re: Pamiętamy 19.08.03, 22:15
                                        A u mnie w osiedlu przed chwilą było słychać wybuch i na chwilę zgasło światło.
                                        W pobliżu jest transformatorownia, może to tylko tam a nie Al-Khaida...
                                        • bpkw Re: Pamiętamy 19.08.03, 22:23
                                          andulka7 napisała:

> A u mnie w osiedlu przed chwilą było słychać wybuch i na chwilę zgasło
                                          światło. W pobliżu jest transformatorownia, może to tylko tam a nie Al-Khaida...

Nie wywołuj Bin Ladena z lasu...
                                          • andulka7 Re: Pamiętamy 19.08.03, 22:59
                                            bpkw napisał:

> Nie wywołuj Bin Ladena z lasu...

Raczej z transformatorowni...
                                            :)))
                                            Nie chce mi sie ubierać i lecieć zobaczyć co to było, ale gruchnęło zdrowo, aż
                                            szyby się zatrzęsły.
                                            • bpkw Re: Pamiętamy 19.08.03, 23:03

> Nie chce mi sie ubierać i lecieć zobaczyć co to było, ale gruchnęło zdrowo,
                                              aż szyby się zatrzęsły.

Niebawem cała Warszawa zalegnie w ciemnościach. Poza tym zbliża się godzina
                                              duchów. Drzwi w korytarzu zaczynają dziwnie skrzypieć. Biedna Andulka...

• andulka7 Re: Pamiętamy 19.08.03, 23:11
                                                Zając skrzypi bo sobie ostrzy zęby na wiklinowych gałązkach, chi chi. Poza tym
                                                duchów sie nie biję, bo sama wiedźmą jestem. Zajrzyj do poczty to sie
                                                przekonasz :)))
                                                • bpkw Re: Pamiętamy 19.08.03, 23:16
                                                  andulka7 napisała:

Zając skrzypi bo sobie ostrzy zęby na wiklinowych gałązkach, chi chi. Poza tym
                                                  duchów sie nie biję, bo sama wiedźmą jestem.

To ten sierściuch jeszcze nie został składnikiem pasztetu ?.
                                        • Gość: rita Re: Pamiętamy IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.08.03, 22:25
                                          Przeżylismy awarię w Ameryce przeżyjemy i w Polsce

ŚPIEWAM
                                          pamiętasz było lato
                                          pokój w pensjonacie
                                          i fikołek w pokoju

tylko tak dla przypomnienia - bo czas jak rzeka, jak rzeka płynie .......;-)))))
                                          • bpkw Re: Pamiętamy 19.08.03, 22:59
                                            Gość portalu: rita napisał(a):

> Przeżylismy awarię w Ameryce przeżyjemy i w Polsce
                                            >
                                            > ŚPIEWAM
                                            > pamiętasz było lato
                                            > pokój w pensjonacie
                                            > i fikołek w pokoju
                                            >

... a potem powrót do domu na rowerze szlakiem węża.
                                            • Gość: rita Re: Pamiętamy IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.08.03, 23:05
                                              takiej sie spodziewałam odpowiedzi - możesz dać sobie nagrodę.
                                              A czy widziałeś już sukienkę na Wysokiej Bramie ?
                                              • bpkw Re: Pamiętamy 19.08.03, 23:12
                                                Gość portalu: rita napisał(a):

> takiej sie spodziewałam odpowiedzi - możesz dać sobie nagrodę.
                                                > A czy widziałeś już sukienkę na Wysokiej Bramie ?

Ostatnio prawie nie bywam w Olsztynie a jeśli już to na obrzeżach miasta.
                                                Czyżby zaczął się remont ?.
                                              • Gość: rita Re:Witamy ranny Olsztyn IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.08.03, 23:15
                                                pozdrawiamy, niech wam sie w nim wiedzie i napiszcie coś dla nocnej zmiany
                                                • andulka7 Re:Witamy ranny Olsztyn 19.08.03, 23:18
                                                  mogę chwilę porobić za ranną zmianę - wzięłam jutro wolne bo hydraulicy
                                                  przybywają, matkobosko...
                                                  • bpkw Re:Witamy ranny Olsztyn 19.08.03, 23:35
                                                    andulka7 napisała:

> mogę chwilę porobić za ranną zmianę - wzięłam jutro wolne bo hydraulicy
                                                    > przybywają, matkobosko...

No, to masz fajny urlop. Hydraulicy !!!!!!!
                                                  • andulka7 Re:Witamy ranny Olsztyn 19.08.03, 23:39
                                                    No! A później badanie w szpitalu, brrr
                                                    Zajrzyj no jeszcze do poczty bo zara spać idę, winko com je dostała od pewnego
                                                    starszego pana mnie zmogło. Zupełnie jak mocarne winko produkcji mojego Taty, w
                                                    zbliżonym do darczyńcy wieku. Ale widać panowie po siedemdziesiątce tylko
                                                    takie winka robić potrafią, chi, chi
                                                  • bpkw Re:Witamy ranny Olsztyn 19.08.03, 23:57
                                                    andulka7 napisała:

Zajrzyj no jeszcze do poczty bo zara spać idę.

Zajrzałem, otworzyłem, przeczytałem...Dobranoc.

• inka28 W sprawie spotkania 20.08.03, 02:52
                                                    Wirtam Was spiacy kochani;)
                                                    Mm propozycje - na jednym watku Andulka poruszyla sprawe zaproszenia redakcji
                                                    na spotkanie. A moze wyprobujmy ich nieco? Nie kierujmy oficjalnego zaproszenia
                                                    na watku pt: "do redakcji", ale sprawdzmy jak uwaznie czytaja nasze wpisy. Sa
                                                    mile widziani, serdecznie ich zapraszamy, ale niech zajrza na "piekny", zeby
                                                    sie o tym zaproszeniu dowiedziec. Co Wy na to?
                                                    Mysle, ze pierwszy weekend wrzesnia jest super na spotkanie. Powiedzcie co
                                                    zakupic dla naszej Lady. Ktos mi zasugerowal Johnny'ego W.;)))
                                                    Bpkw, kiedy Cie znow ujrze???
                                                  • lustroo Re: W sprawie spotkania 20.08.03, 07:22
                                                    lato... lato... już po lecie... załamka :o(
                                                  • andulka7 Re: W sprawie spotkania 20.08.03, 07:57
                                                    Późno przyszło, wcześnie wyszło. Gupie lato !!!
                                                  • andulka7 Re: W sprawie spotkania 20.08.03, 08:03
                                                    Czarnyadamie, zakładaj część XXVIII !!!
                                                  • bpkw Re: W sprawie spotkania 20.08.03, 12:15
                                                    andulka7 napisała:

> Czarnyadamie, zakładaj część XXVIII !!!

Bardziej liczę na Ritę...
                                                  • inka28 Re: W sprawie spotkania 20.08.03, 16:50
                                                    Nie dreczyc lata! Ja bym prosila o cieply wrzesien...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka