Gość: domestos IP: *.ols.vectranet.pl 01.02.08, 22:01 Proszę o zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: po Re: To FORUM To ŚmietniK!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 23:41 znasz sie na tym, kolo Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: To FORUM To ŚmietniK!!! 02.02.08, 23:57 Gdyby tak mniej Małkowskiego a więcej publicystyki było by fajnie :) Widocznie trzeba rozwiązać problem prezydenta-zanim wrócimy do problemów sadzenia kwiatów i nowościach sezonu teatralnego :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stara baba Re: To FORUM To ŚmietniK!!! IP: *.ols.vectranet.pl 03.02.08, 09:46 Leonie1, też uważam,że za dużo tutaj Małkowskiego. Natomiast, nie oczekiwałabym tematów związanych z nowościami sezonu teatralnego.Czy nie za wiele wymagasz? Tak, stanowczo, tu jest śmietnik,w którym niezbyt chce mi się grzebać ale zaglądam z przyzwyczajenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mreck Re: To FORUM To ŚmietniK!!! 03.02.08, 08:51 ty a ty oczekujesz fajerwerków? a masz frajerwerki. Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: To FORUM To ŚmietniK!!! 03.02.08, 13:10 smutno na tym forum od jakiegos czasu :( przykro jest czytac,same pomowienia,obelgi, faktycznie zrobil sie smietnik :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siok Re: To FORUM To ŚmietniK!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 13:25 Kram taki jaka muraszka-komuszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośću Re: To FORUM To ŚmietniK!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 22:48 To dlaczego sami robicie taki zaśmiecony wątek? Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: To FORUM To ŚmietniK!!! 04.02.08, 14:17 Gość portalu: gośću napisał(a): > ... robicie ... Co to znaczy "ROBICIE"? To znaczy, że np ja i INNI, którzy choć odrobinkę wezmą pod uwagę moje sugestie - to robimy? Może jesteś nowo-narodzony? A może, co bardziej prawdopodobne - cymbałek? Ja TU "wyemigrowałem" z INNEGO forum, bo już "pawia puszczałem" z powodu "wolnych wypowiedzi" paru faciów, których tamtejszy moderator nie miał zamiaru ciąć - bo chyba był ich "pokrewną duszą". Mam ostatnio wrażenie, że te wieprzki i TU za mną przylazły, bo uwielbiają "robić kupę" na głowy Tych, którzy sobie tego - nie życzą. Tak, że Kolego - Ty nie zgłaszaj jakichś "pretensji" za kształt Śmietnika, zawiniony przez "kilku wybitnych" - skoro Ogół diabli biorą na ich "działalność". Odpowiedz Link Zgłoś
mreck Re: To FORUM To ŚmietniK!!! 04.02.08, 15:16 tak jak zreszta i twoja natężoną dobrymi chęciami mobydicku. dawno wiadomo, ze z takich niemoderowanych dyskusji nic nie wynika. vide Pan Małkowski, który ciagle wierzy, że pada deszcz. i to nie jest przytyk tylko konstatacja. Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: To FORUM To ŚmietniK!!! 04.02.08, 15:54 mreck napisał: > tak jak zreszta i twoja natężoną dobrymi chęciami mobydicku. Chyba myślisz o droczeniu się Elbląsko-Olsztyńskim?? To jest "małe piwko", to śmiesznostka - najwyżej mogę w tym nie uczestniczyć. Mnie chodziło o wręcz torsje na sam widok "Listy Wątków" - w mym dawnym "rodzimym Forum". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygi Re: To FORUM To ŚmietniK!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.08, 16:44 Rodzimym? Czyli jakim? Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: To FORUM To ŚmietniK!!! 04.02.08, 19:26 Gość portalu: zygi napisał(a): > Rodzimym? Czyli jakim? Takim, w którym przed laty zaczynałem, dowiedziałem się CO TO JEST forum, które polubiłem, które stało mi się "drugim domem", które musiałem opuścić (i jak zauważyłem - także kilka innych Osób, które ceniłem), bo nadciągnęła parszywa szarańcza, z którą żadne rozmowy, żadne przekonywania nic nie dały. Ich "poczucie misji" było wyższe ponad elementarny szacunek wobec wrażliwości Innych - nie życzących sobie nachalnej ideologicznej indoktrynacji, złośliwego atakowania cudzych wartości. Niestety także teraz "siedzę na walizkach", bo te coś, to jak pedofile - nic nie powstrzyma ich pragnienia ekspansji własnej manii. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: To FORUM To ŚmietniK!!! 04.02.08, 16:56 wysypisko smieci. sam jad, zolc, obelgi i w kolko watki o jednej osobie. zupelnie tak, jakby w olsztynie nic sie nie dzialo, jakby zadne inne sprawy nie byly istotne. generalnie dno. wyborcza powinna zajac sie porzadnym moderowaniem. obecny admin spi albo w ogole nie czyta tego co szanowni smiecacy forumowicze "pisza". Odpowiedz Link Zgłoś
oberpolicmajster Re: To FORUM To ŚmietniK!!! 04.02.08, 18:45 Nie zgadzam się na cenzurę (może jeszcze prewencyjną?). Większośc wypowiedzi jest, szczególnie ostatnio, żenująca, ale czytam forum gazety (i czasem piszę) tylko dlatego, że nie4 jest moderowane, a admini wycinają zwykle tylko najbardziej skrajne posty. Głąbów jest wszędzie w internecie pełno, wolę ich czytac i czasem - jak nie wytrzymam - polemizowac, niż czytac uładzone wyobrażenia moderatora na temat: jak powinno wyglądac forum olsztyńskie. To nudne, puste i nie dające żadnej wiedzy o ludziach, mieście i internautach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klika Re: To FORUM To ŚmietniK!!! IP: 88.156.63.* 04.02.08, 22:02 Jaka gazeta takie i forum.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mreck Re: To FORUM To ŚmietniK!!! 05.02.08, 10:52 jkie miasto, takie problemy. do mobydicka (sorki za skrót nicka, mam nadzieje, ze wybaczasz) niewatpliwie poszukujesz rozmówców na twoim poziomie intelektualnym, dyskutujących argumentami i rozumiejących słowo pisane. niestety wiekszość twoich wypowiedzi jest zbyt długa i nacechowana pewnąa dająca sie wychwycić arogancją. zrozum to nie krytyka, życzliwie podpowiadam skróc troszkę formę i pogłęb treść. Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: To FORUM To ŚmietniK!!! 05.02.08, 11:40 @mreck 1) posłużyłeś się moim "właściwym" nickiem. Rejestrując się (już przed laty) do tutejszego forum, MUSIAŁEM dodać końcówkę "-zolsztyna", gdyż rdzeń "mobydick" był już wcześniej zajęty przez Kogoś innego. 2) może (może!) arogancja, którą mi wytykasz (a której chciałbym uniknąć), jest jednak tylko świadomie stanowczym prezentowaniem własnych poglądów? Jeśli jest to jednak niegrzeczne zwracanie się do Innych - wytykaj mi to na gorąco, "wskazując palcem" na inkryminowane fragmenty. Dzięki z góry! 3) jeśli chodzi o długość tekstów, to POZOSTANIE ona moim "policzkiem nadstawianym do bicia"! Nie zrezygnuję z niej na rzecz merytorycznego zubożenia wypowiedzi. Ja ZAUWAŻAM narastającą lakoniczność wypowiedzi, którą Niektórzy określają wręcz "porozumiewaniem się krótkimi chrząknięciami". WIELU z powszechnych "nowinek" obyczajowych po prostu nie akceptuję. To, że zamiast czytać książki, uczniowie "przelatują wzrokiem" skróty-bryki, że z pisania listów Ludzie przechodzą na pisanie SMS-ów - to NIE JEST "MÓJ BÓL". Dla mnie to jest "pół-analfabetyzm" i ja w TO "nie wchodzę". Ja jeszcze pisuję NORMALNE listy: 2÷3 kartki A4 dwustronnie, więc moje posty widzę jako "SKRÓCONE listy". Wypowiedzi 2÷3 zdaniowe są dla mnie właściwe komunikatorom (GG, Tlen itp). Oczywiście TRACĘ przez to Czytelnika "nowoczesnego", tego PÓŁ-analfabetę, dla Którego zapisana kartka papieru jest "szklaną górą" nie do przebycia! Trudno. Każdy coś tam w życiu traci, więc i mnie to nie omija. Hej, pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mreck Re: To FORUM To ŚmietniK!!! 05.02.08, 11:57 życie szybko mija. rozumiem potrzebę wypowiedzenia teści zbyt zawiłych jak na SMS. dzieki,ze dbasz o formę wypowiedzi, bo faktycznie lepiej sie czyta fragmenty poodzielane. jednak nie licz na zrozumienie. kijem sie Wisły nie zawróci, a formy z przeszłej epoki bywaja groteskowe. jak frak, binokle i szpicruta. Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: To FORUM To ŚmietniK!!! 05.02.08, 12:11 Przed wpychaniem dziadka w dżinsy MOŻNA się jakoś powstrzymać. PS ja także uważam, że "akapitowanie" (jako tako powiązane z meritum) daje "ulgę oku". Wyobraź sobie jednak, że na moim "poprzednim" forum Wielu mi za to "kołki na głowie ciosało"! Odpowiedz Link Zgłoś
mreck Re: To FORUM To ŚmietniK!!! 05.02.08, 12:58 klarowność wywodu jest wyrazem szacunku dla czytelnika. Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: To FORUM To ŚmietniK!!! 05.02.08, 13:33 mreck napisał: > klarowność wywodu jest wyrazem szacunku dla czytelnika. Weź instrukcję obsługi czajnika. Pozostaw z niej co trzecie zdanie. Resztę usuń. Daj do poczytania i zapytaj o klarowność, zrozumiałość. Ja CHCĘ być klarowny, ale czasem "wyrywam i wyrzucam część zdań", bo wbrew uprzednim deklaracjom, pochylam się z troską także nad tymi, którym wzrok wysiada po piątym zdaniu tekstu. Scylla i Charybda! Odpowiedz Link Zgłoś
mreck Re: To FORUM To ŚmietniK!!! 05.02.08, 21:18 sorry moby, ale o czajnikach nie che mi sie dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: To FORUM To ŚmietniK!!! 05.02.08, 21:32 mreck napisał: > sorry moby, ale o czajnikach nie che mi sie dyskutować. i O TO chodziło! Tobie czegoś tam się chce, albo i nie chce. Mnie czegoś tam się chce, albo i nie chce. O! Odpowiedz Link Zgłoś
mreck Re: To FORUM To ŚmietniK!!! 06.02.08, 09:17 a nie mogłes zwyczajnie powiedzeć: nie chce mi się rozmawiać na temat czajnika? Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: To FORUM To ŚmietniK!!! 06.02.08, 10:26 mreck napisał: > a nie mogłes zwyczajnie powiedzeć: > nie chce mi się rozmawiać na temat czajnika? Bo mnie NIE na temat czajnika! Zaś na jaki temat OWSZEM, to jak rozumiem, byłoby niewybaczalnie ponad-obszerne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon.1 Re: To FORUM To ŚmietniK!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.08, 11:54 Ha ha ha ha ale poziom... Toż to Ty masz problem z tożsamością - popatrz na swój nick chory pacjencie Fromborka :) :) :) Nauroleptyk i lewatywa - to Cię przywróci społeczeństwu :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stulejarz Re: To FORUM To ŚmietniK!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 16:58 przenieście się na f23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stulejarz Re: To FORUM To ŚmietniK!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 17:00 forum.o2.pl/forum.php?id_f=23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Astrolog Re: To FORUM To ŚmietniK!!! IP: 167.127.24.* 12.02.08, 17:30 Mam wrażenie że zacząłem. Moby, czy to nie przeze mnie? Uwolniłem zwierzęce emocje. Tak, bestia tkwi w człowieku. Dowód na F23. Ale spoko shit happends. I również najlepszego na Sylwii. Czasami jedna zapałka wystarczy. Z poważaniem, Piroman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forrest Gump Re: To FORUM To ŚmietniK!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 17:15 Stupid is what stupid does. Odpowiedz Link Zgłoś
1eon.1 Re: To FORUM To ŚmietniK!!! 12.02.08, 19:01 to forum jest najlepsze w Polsce, na całym swiecie, w całym universum, zgniłki moralne. Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: To FORUM To ŚmietniK!!! 12.02.08, 20:20 A te elbląskie szumowiny typu Mreck i podróby leona to chcą coś powiedzieć??? czy tylko przypomnieć że "emblongi" jeszcze "żyjom" ? :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akacja Re: To FORUM To ŚmietniK!!! IP: *.ols.vectranet.pl 13.02.08, 22:49 i sracz Odpowiedz Link Zgłoś