Gość: Gość IP: *.olsztyn.mm.pl 24.02.08, 18:08 Znowu super Expres rujnuje komuś życie pleps nie gazeta i ciekawe kto to czyta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: adg Zdjęcie zrujnowało dyrektorce szkolną karierę IP: *.mosar.pl 24.02.08, 18:08 czy ta "surowa kara" to aby za zdjęcie? czy może tylko pretekst do zemsty? To zbieg okoliczności, że nauczycielka historii z olsztyńskiego liceum oskarżyła małkowskiego o molestowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antymenel Re: Zdjęcie zrujnowało dyrektorce szkolną karierę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.08, 18:10 Czy jest w tym mieście kobieta,która NIE BYŁA molestowana przez p.M?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aloha Re: Zdjęcie zrujnowało dyrektorce szkolną karierę IP: *.gdynia.mm.pl 24.02.08, 18:13 zbok zawsze pozostanie zbokiem i życzę waszym matkom, żonom, siostrom oraz wszystkim kobietom, aby taki zbok nie miał na nich wpływu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antymenel Re: Zdjęcie zrujnowało dyrektorce szkolną karierę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.08, 18:46 A czego zyczysz sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Polska głupota dawno już sięgnęła dna... 25.02.08, 07:05 ...a teraz już tylko tam kotwiczy. Jest wręcz dla mnie niepojęta kompletna głupota i władz tej pożal- się-boże "uczelni" i bezpośredniej przełożonej, rozhisteryzowanej dyrektorki liceum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das_spiel_ist_aus nie masz racji IP: *.adsl.alicedsl.de 25.02.08, 08:11 facebook and myspace exploited i to znaczy,ze kretynow nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Slusznie. Tepic chamstwo u gory przede wszystkim 25.02.08, 14:36 Jesli to mialby byc wzor do nasladowania dla dzieci, to niech ja z jej pedagogika przesuna do zlewozmywaka. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Polska głupota dawno już sięgnęła dna... 25.02.08, 08:12 sumienie.lk napisał: > ...a teraz już tylko tam kotwiczy. > Jest wręcz dla mnie niepojęta kompletna głupota i władz tej pożal- > się-boże "uczelni" i bezpośredniej przełożonej, rozhisteryzowanej > dyrektorki liceum. ********************************* Masz rację. Jednak całe zdarzenie powinno być przestrogą przed pochopnym publikowanie zdjęć i życiorysów w internecie. Zawsze się znajdzie dobry kolega czy koleżanka, który z czystej złośliwości bądź w nadziei na awans, uprzejmie doniesie. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Myślała ale okazało się, że portal działa inaczej 25.02.08, 08:19 Myślała... ale okazało się, że portal działa inaczej. To rozbrajające sformułowanie. Lecz afera zrobiona jest niepotrzebnie. Upomnieć, kazać usunąć zdjęcie i po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Myślała ale okazało się, że portal działa ina 25.02.08, 09:17 anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała: > > Lecz afera zrobiona jest niepotrzebnie. Upomnieć, kazać usunąć zdjęcie i po spr > awie. ****************************** Niepotrzebnie ze względów oczywistych. Bezsensownie w ramach pokazówki. Idiotycznie, bo wskazuje drogę innym łachudrom, jak umilać życie bliźnim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian P. Sumienie czy brak kultury? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 10:44 O czym Ty, przepraszam, pleciesz? Środkowy palec to nie tylko gest obraźliwy, ale - przede wszystkim - prostacki i chamski! Kulturalnemu człowiekowi w ogóle nie przystoi go pokazywać, a co dopiero mówić o publikownaiu swojego z nim (gestem) zdjęcia w internecie. Czy dyrektorka jest rozhisteryzowana czy nie - nie ma dla oceny tego gestu żadnego znaczenia. Po prostu osoba pokazująca publicznbie taki gest nie ma kwalifikacji kulturalnych do pełnienia funkcji wicedyrektora szkoły, placówki - było nie było - oświatowo- wychowawczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krix Coooooooo? IP: *.chello.pl 25.02.08, 12:10 Gość portalu: Marian P. napisał(a): > O czym Ty, przepraszam, pleciesz? Środkowy palec to nie tylko gest > obraźliwy, ale - przede wszystkim - prostacki i chamski! > Kulturalnemu człowiekowi w ogóle nie przystoi go pokazywać Od jakiego roku nie przystoi? Kto zadekretował że nie przystoi? Kto zadekretował, że jest ten gest jest chamski? Z jakim dniem uchwała o Chamskości Pokazywania Trzeciego Palca weszła w życie na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej? Gdyby mnie w liceum powiedziano, że to gest nieprzyzwoity, to puknąłbym się w czoło (a kończyłem liceum w 1990) i puknięcie się w czoło uznałbym za gest bardziej obraźliwy. Idiotyczna moda naśladownictwa Jankesów prowadzi do powrotu absurdów rodem z PRL-u. Bo ja, który chodzilem do liceum pod koniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian P. Re: Coooooooo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 12:23 Norm przyzwoitości nie ustala się w drodze dekretu czy uchwały parlamenrtarnej i nie są one egzekwowane przez prawo. Każdemu wolno być chamem i prostakiem, nie jest to karalne. Pozdrowienia dla twojej paczki z liceum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konstanty 52 Re: Sumienie czy brak kultury? IP: *.adm.uni.wroc.pl 25.02.08, 12:36 Marianowi P. ukłony i podziękowania za pierwszy trzeźwy głos w tej sprawie. Chamstwo i skrajny prymitywizm trzeba tępić. Ona nie tylko wicedyrektorką, także nauczycielką być nie powinna. No ale widzę - po głosach na forum - że normy mamy coraz niższe. A potem ci sami "liberalni" dyskutanci będą narzekać, że szkoła nie wychowuje. Kogo ta "dystyngowana" pani wychowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: Sumienie czy brak kultury? IP: *.chello.pl 25.02.08, 14:17 >Gość portalu: Konstanty 52 napisał(a): > Marianowi P. ukłony i podziękowania< Z mojej strony także. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian P. Re: Sumienie czy brak kultury? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 17:12 Uprzejmie dziękuję obu Panom za poparcie. Mam nadzieję, że nie jesteśmy w naszych poglądach kulturowych zbyt osamotnieni. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rara Re: Sumienie czy brak kultury? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 10:57 Zgadzam się w pełni z Pana poglądem. Była nauczycielka (też historii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian P. Re: Sumienie czy brak kultury? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 21:31 Cieszę się, że są jednak w szkołach tacy nauczyciele jak Pani i mam cichą nadzieję, że stanowią oni większość! Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: Sumienie czy brak kultury? 26.02.08, 21:43 Gość portalu: Marian P. napisał(a): > Cieszę się, że są jednak w szkołach tacy nauczyciele jak Pani > i mam cichą nadzieję, że stanowią oni większość! Widać sympatię do Osoby wśród Znających Ją osobiście. Nie mogę sobie jednak poradzić z pytaniem zadanym tu już przez Kogoś (cytuję z pamięci jego SENS): - "Jak będę mogła zwrócić uwagę uczniowi za TAKIE zachowanie, skoro mnie natychmiast zapyta: - czy w wykonaniu INNYCH Osób, niż uczeń, byłoby to dopuszczalne?" Rozwiejcie mi TĄ watpliwość! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: Sumienie czy brak kultury? IP: *.adsl.alicedsl.de 25.02.08, 14:44 a tyś pewnie pisowski prawy i sprawiedliwy, taki co i nie klnie i nigdy żony nie zdradził, anioł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adg odgórny przykład IP: *.mosar.pl 26.02.08, 21:45 a może próbowała nieudolnie naśladować prezydenta miasta.. on w publicznym miejscu nie TAKIE zdjęcia sobie robił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian P. Re: Polska głupota dawno już sięgnęła dna... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 10:47 sumienie.lk napisał: > Jest wręcz dla mnie niepojęta kompletna głupota i władz tej pożal- > się-boże "uczelni" i bezpośredniej przełożonej, rozhisteryzowanej > dyrektorki liceum. Czy dyrektorka jest rozhisteryzowana czy nie - nie ma dla oceny tego gestu żadnego znaczenia. Po prostu osoba pokazująca publicznbie taki gest nie ma kwalifikacji kulturalnych do pełnienia funkcji wicedyrektora szkoły, placówki - było nie było - oświatowo- wychowawczej. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Polska głupota dawno już sięgnęła dna... 25.02.08, 15:00 > tego gestu żadnego znaczenia. Po prostu osoba pokazująca > publicznbie taki gest nie ma kwalifikacji kulturalnych do pełnienia > funkcji wicedyrektora szkoły, placówki - było nie było - oświatowo- > wychowawczej. O, retoryka rodem z ustroju słusznie minionego! Tylko wtedy to się chyba nazywało brakiem kwalifikacji ideologiczno-moralnych :) Czy bycie wicedyrektorem polega na prezentowaniu cnotliwości, czy na zarządzaniu sprawami szkoły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian P. Re: Polska głupota dawno już sięgnęła dna... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 17:05 nessie-jp napisała: > O, retoryka rodem z ustroju słusznie minionego! Tylko wtedy to się chyba nazywało brakiem kwalifikacji ideologiczno-moralnych :) > Czy bycie wicedyrektorem polega na prezentowaniu cnotliwości, czy na zarządzaniu sprawami szkoły? Kiedy ktoś cierpi na jakąś obsesję to mu się wszystko kojarzy. Twoja akurat ma wymiar polityczny więc, podobnie jak kaczory i Macierewicz, wszędzie węszysz "układ" i agentów "minionego ustroju". Trudno, twój problem. Niezależnie od twoich skojarzeń, szkoła jest placówką oświatowo- wychowawczą, w której nie tylko wprowadza się do głów uczniów bity informacji, ale również kształtuje postawy, uczy fukcjonowania w małych grupach społecznych, zakorzenia nawyki kulturowe i obyczajowe. Sprawnego zarządzania i niczego więcej można wymagać od wicedyrektora fabryki gwoździ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adg Re: Polska głupota dawno już sięgnęła dna... IP: *.mosar.pl 26.02.08, 21:54 Gość portalu: Marian P. napisał(a): "szkoła jest placówką oświatowo- > wychowawczą, w której nie tylko wprowadza się do głów uczniów bity > informacji, ale również kształtuje postawy, uczy fukcjonowania w > małych grupach społecznych, zakorzenia nawyki kulturowe i > obyczajowe. " Marian nie ośmieszaj sie przez uzywanie słów, znaczenia ktorych nie znasz. Hihihihihi .. bit informacji wprowadzany do głowy.. masz ode mnie za free korepetycje: bit mówi tylko czy jest informacja czy jej nie ma.. napisałes, że szkoła wprowadza do głów uczniów brak informacji ;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian P. Re: Polska głupota dawno już sięgnęła dna... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 23:18 Moje sformułowanie, użyte tylko symbolicznie w uproszczonym znaczeniu "jednostka informacji", traktujesz zbyt dosłownie. Nie pisałem przecież atrykułu naukowego w "Science", a tylko lapidarną wypowiedź w języku potocznym. Bardziej "naukowo" nazywa się to metaforą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adg Re: Polska głupota dawno już sięgnęła dna... IP: *.mosar.pl 26.02.08, 21:48 a ma jakiekolwiek kwalifikacje do pełnienia roli prezydenta miasta? on nadal pełni funkcję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian P. Re: Polska głupota dawno już sięgnęła dna... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 23:22 O ile sie nie mylę, pani wicedyrektorka nie jest prezydentem miasta. To chyba inna osoba i nie jej dotyczy komentowany w tym wątku artykuł. Chyba, że Tobie też wszystko sie kojarzy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Głupota sumienie.lk dawno już sięgnęła dna... IP: *.tsi.tychy.pl 26.02.08, 14:18 Jak chcesz wytłumaczyć np. uczniowi, że nie ma prawa tak pokazać do nauczycielki, skoro dyrektorce wolno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Zdjęcie zrujnowało dyrektorce szkolną karierę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.08, 01:03 ciebie se zyce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grant Re: Zdjęcie zrujnowało dyrektorce szkolną karierę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 10:33 Gość portalu: aloha napisał(a): > zbok zawsze pozostanie zbokiem i życzę waszym matkom, żonom, > siostrom oraz wszystkim kobietom, aby taki zbok nie miał na nich > wpływu "Na nie", Rybeńko, "na nie", a nie "na nich". Gramatyka to niezbyt trudna rzecz, można się jej nauczyć. Podobnie jak ortografii (zdania zaczynamy z wielkiej litery) oraz elegenckiego wysławiania się. Np. co to znaczy ten "zbok"? Po jakiemu to, po menelsku? Czyżbyś sama przebywała wśród "zboków" i utrwaliła Ci się terminologia tego środowiska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adg Re: Zdjęcie zrujnowało dyrektorce szkolną karierę IP: *.mosar.pl 26.02.08, 22:00 grancie ty chyba za bardzo się spoufalasz.. takie odzywki do uczniów jak Rybeńko.. mogą zostać uznane za molestowanie ;) ale cóż, starych nawyków trudno sie pozbyć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grant Re: Zdjęcie zrujnowało dyrektorce szkolną karierę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 23:26 Gość portalu: adg napisał(a): > grancie ty chyba za bardzo się spoufalasz.. takie odzywki do uczniów jak Rybeńko.. mogą zostać uznane za molestowanie ;) ale cóż, starych nawyków trudno sie pozbyć ;) Nie jestem wcale przekonany, że list, który skomentowałem, pisał uczeń lub uczennica. No, chyba, że jakaś "wieczna studentka" po trzydziestce :) Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Re: Katolicka moralnosc: nie można kraść 25.02.08, 09:15 Źródło: Dekalog. Poza tym przejawiasz objawy manii prześladowczej. Tu nie ma nic o katolicyzmie, tylko o szkole i zdjęciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian P. Re: Katolicka moralnosc, mozna krasc, ale "FUCK" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 10:51 Co prawda katolicka moralność jest "fuck, ale "fuck" też jest "fuck". Czy pokazuje go katolik czy ateista jest jednakowo prostackie i chamskie. Przynajmniej w naszym kręgu kulturowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cube Re: Katolicka moralnosc, mozna krasc, ale "FUCK" IP: 86.157.119.* 25.02.08, 11:42 Marian sam jestes prostacki i chamski. Jakbys poprzebywał troche w towarzystwie młodych ludzi, to zauwazylbys, ze nikt nikogo nie obraza srodkowym palcem. Pokazuje sie go raczej w zartach, najlepszym znajomym, z przymruzeniem oka. I straznicy moralnosci nie maja tutaj czego szukac. PS a jakbys okreslil wywalony na wierzch jezyk na zdjeciu? Chamstwo czy perwersja i zboczenie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rooboy Re: Katolicka moralnosc, mozna krasc, ale "FUCK" IP: *.mckinn1.vic.optusnet.com.au 25.02.08, 12:06 cube, nie mieszkam w Polsce i nie moge skomentowac twojej oceny gestu srodkowego palca wsrod mlodych, ale wiedz, ze w krajach anglosaskich jest wysoce obrazliwy i praktykowany w zasadzie w celu zadania obrazy a nie zartu. Radze nie sprawdzac, czy mam racje, dla wlasnego dobra uwierz mi na slowo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian P. Re: Katolicka moralnosc, mozna krasc, ale "FUCK" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 12:08 Kombinujesz, Cube, jak koń pod górę (jak by powiedziano w którymś ze środowisk). Żadne "towarzystwo młodych ludzi" nie stanowi (póki co) w tym kraju norm obyczajowych i nie jest istotne w jakiej intencji pokazuje sobie ten feralny palec ta czy tamta grupa subkulturowa. Istnieje pewna ogólnospołeczna norma obyczajowa (tzw. dobre wychowanie, dawniej "kindersztuba") według której gest ze środkwym palcem jest wulgarny i nieprzyzwoity, bowiem stanowi manualny ekwiwalent chamskiego zwrotu "pi..dol się". I taka jest prawda, niezależnie od twojej ekwilibrystyki argumentacyjnej. A skąd w ogóle u Ciebie wniosek, że to ja jestem "prostacki i chamski" - w ogóle trudno zgadnąć? Czy dlatego, że nazywam rzeczy po imieniu i przedkładam na to dowody? Czy może dlatego, że tylko tak umiesz wyrazić swój bezsilny sprzeciw wobec moich argumentów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław08 Re: Katolicka moralnosc, mozna krasc, ale "FUCK" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 11:31 Albo nie masz pojęcia o świętej wierze katolickiej i w takim razie polecam lekcje religii, albo cierpisz na fobię antykatolicką i w takim wypadku jako jeden ze środków zaradczych zalecam wizytę u specjalisty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zdjęcie zrujnowało dyrektorce szkolną karierę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 14:36 moze Sobecka w w-wie. chociaż kto wie jak ontaki jurny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zdjęcie zrujnowało dyrektorce szkolną karierę IP: *.ols.vectranet.pl 10.03.08, 22:16 szkoła uczy!!!!????????????troche to dziwne, nawet bardzo, tylko nauczycili chyba trzeba zapisac na kurs kultury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kara Re: Zdjęcie zrujnowało dyrektorce szkolną karierę IP: *.ols.vectranet.pl 25.02.08, 08:33 To jego obleśne "macki"już działają-a co on robi jeszcze w ratuszu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Zdjęcie zrujnowało dyrektorce szkolną karierę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.08, 18:16 Ja bardzo przepraszam, ale ten artykuł jest napisany strasznie nieprofesionalnie. Raz jest Liceum, raz Liceum i Gimnazjum. Nie zgadza się liczba uczniów. Może ktoś by w końcu zaczął się przykładać to swojej pracy, a nie pisze artykuły na kolanie. To żenujące, że ktoś kto chce być nazwywanym "dzienikarzem" zachowuje się tak nie profesjonalnie. To dokładnie tak jak z artykułem o liczbie godzin w tej szkole. Najpierw podajże było ich nawet 39, potem 37, a szkoła została umieszczona przy nieistniejącej ulicy Bałtyckiego. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joko Re: Zdjęcie zrujnowało dyrektorce szkolną karierę IP: *.ols.vectranet.pl 24.02.08, 18:41 To Małkowski też ją molestował? Rany boskie, ten facet jest naprawdę niebezpieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Honorata Re: Zdjęcie zrujnowało dyrektorce szkolną karierę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 10:54 Gość portalu: joko napisał(a): > To Małkowski też ją molestował? Rany boskie, ten facet jest naprawdę niebezpieczny. Przeciwnie, wydaje się być atrakcyjnym, pełnowartościowym mężczyzną. Należy tylko spojrzeć na tę sprawę z innej perspektywy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac Re: Zdjęcie zrujnowało dyrektorce szkolną karierę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.08, 19:33 Prowincja.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbbbb Re: Zdjęcie zrujnowało dyrektorce szkolną karierę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.08, 22:33 Gość portalu: aaaa napisał(a): > Ja bardzo przepraszam, ale ten artykuł jest napisany strasznie > nieprofesionalnie. Zgadza się, bo przecież chodzi o Gimnazjum i Liceum Katolickie znane w przeszłości z wielu nie tylko takich historyjek :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amlam Re: Zdjęcie zrujnowało dyrektorce szkolną karierę IP: *.olsztyn.mm.pl 24.02.08, 19:10 Użytkowników naszej-klasy to jest chyba 6mln a nie 3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Zdjęcie zrujnowało dyrektorce szkolną karierę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.08, 19:12 "Użytkowników naszej-klasy to jest chyba 6mln a nie 3" jest ich prawie 9 mln Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: man Re: Zdjęcie zrujnowało dyrektorce szkolną karierę IP: *.ols.vectranet.pl 24.02.08, 21:51 już przekroczyło 10 mln Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: Zdjęcie zrujnowało dyrektorce szkolną karierę 24.02.08, 22:22 Gość portalu: man napisał(a): > już przekroczyło 10 mln Kto aż TYLE za nie dał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Zdjęcie zrujnowało dyrektorce szkolną karierę IP: 149.156.167.* 25.02.08, 08:50 straszne całe 10 milionów kretynów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: man Re: Zdjęcie zrujnowało dyrektorce szkolną karierę IP: *.ols.vectranet.pl 25.02.08, 17:11 a ty wśród nich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ** Re: Zdjęcie zrujnowało dyrektorce szkolną karierę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.08, 19:38 Ani gazeta, ani zdjęcie nie zrujnowało tej Pani kariery. Zrobiła to sama robiąc taki gest, pozwalając go utrwalić i publikując to zdjęcie (o ile dobrze zrozumiałem, to sama je zamieściła na portalu). A czasy mamy takie, jakie mamy. I wszystko może być materiałem do gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stan Re: Zdjęcie zrujnowało dyrektorce szkolną karierę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 10:59 Racjonalnie i realistycznie. Choć osobiście nie bardzo godzę się na "takie czasy" i uważam, że powinno się próbowac wpływać na upadające obyczaje, przeciwstawiać się degrengoladzie, a nie tylko biernie konstatować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: op Zdjęcie zrujnowało dyrektorce szkolną karierę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.08, 20:20 Zdjęcie Małkowskiego do naszej-klasy, może wtedy zrezygnuje albo ktoś go odwoła!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogromca gamoni to historyczny gest angielskich łuczników IP: *.elk.net.pl 24.02.08, 20:33 w bitwie pod Azincourt pokazywali Frnacuzom , że mają palce zdolne do użycia łuku. Wcześniej bowiem Francuzi straszyli ich obcięciem tych palców. Ta odwołana pani jest zdaje się nauczycielka historii i wystarczyło aby tak zinterpretowała ten gest- jako nawiązanie do historii. A może ona o tym nie wie? W takim razie słusznie ją odwołano, nie zna swojej profesji. Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: to historyczny gest angielskich łuczników 24.02.08, 21:34 Gość portalu: pogromca gamoni napisał(a): > ... palce zdolne do użycia łuku. DWA(!) palce: owszem - środkowy, ale także i wskazujący. Co słabsi może się wspomagali jeszcze serdecznym, bo małym do cięciwy to by już nie dosięgli. Nielicznych chyba sprawnych-inaczej pomijam. "Mocarzy" ciągnących cięciwę angielskiego długiego łuku JEDNYM palcem (ot tak - dla sportu, bo strzały jednym palcem to już NA PEWNO nie trzymali!) - także pomijam. Czyli: - BARDZIEJ to by się mogło kojarzyć z jakimś obecnym gestem przysięgi, niż z obecną Kulturą-inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rooboy Re: to historyczny gest angielskich łuczników IP: *.mckinn1.vic.optusnet.com.au 25.02.08, 07:29 pogromco gamoni, gest pani dyrektor jest w anglii bardzo po dzis dzien popularny, moze ci angielscy lucznicy po prostu chcieli francuzom pokazac gdzie ich maja i co o nich mysla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian P. Re: to historyczny gest angielskich łuczników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 11:02 Gość portalu: rooboy napisał(a): > pogromco gamoni, gest pani dyrektor jest w anglii bardzo po dzis > dzien popularny, moze ci angielscy lucznicy po prostu chcieli > francuzom pokazac gdzie ich maja i co o nich mysla? W Anglii może tak, ale w Polsce jest nieodmiennie prostacki i chamski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rooboy Re: to historyczny gest angielskich łuczników IP: *.mckinn1.vic.optusnet.com.au 25.02.08, 11:30 Maraian P, z pogromca gamoni dyskutowalismy co oznaczal gest angielskich lucznikow pokazanym francuzom pod azincourt, a ty wyjezdzasz z komentarzem, ktory nie ma zadnego powiazania z nasza dyskusja. Widze, ze skaczesz po postach, aby cos skrytykowac, moze bys tak cos dla odmiany pochwalil lub z kims sie zgodzil? Jesli masz z tym problemy sproboj wziac prosac, slyszalem, ze pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian P. Re: to historyczny gest angielskich łuczników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 12:18 Zaakcentowałem tylko odmienność geograficzno-kulturową Polski i Anglii, nie wdając się w dyskusję (żartobliwą) w sprawie łuczników. Twoje generalne wnioski co do mej osoby oraz intencji są raczej niezbyt trafne, a przede wszystkim zbędne i niestosowne, bo odnoszą się "ad personam", nie "ad rem". To wbrew przyjętym ogólnie zasadom dyskusji, jeśli o nich zapomniałeś lub nie miałes okazji ich poznać. A tak na marginesie: Ty również "skaczesz po postach", tylko belkę we własnym oku gorzej widać niż źdźbło w cudzym. Prozak jest zaś głównie lekiem na depresję, a nie "krytykanctwo", które mi wytykasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rooboy Re: to historyczny gest angielskich łuczników IP: *.mckinn1.vic.optusnet.com.au 25.02.08, 12:41 marian p, czytam posty nie po to aby "znalezc dziure w calym" ale w celu dyskusji, w przeciwienstwie do wielu ktorzy szukaja okazji do wyzycia sie na kims. Kiedys widzialem post polaka z USA ktory napisal calkiem sensowny post na temat pogotowia ratunkowego, biedak napisal helikopter przez ch, dostal 256 odpowiedzi wszystkie na temat tej jednej literki c. Nikt nie dal mu szansy jesli chodzi o jego mysl. Wedlug mnie dla przecietnych polakow to typowe. A prawda jest taka, ze jedno slowo otuchy zdziala wiecej niz 100 krytyki. No ale zeby do tego dojsc trzeba sporo zobaczyc, przeanalizowac i zrozumiec, i to nie tylko w polsce, gdzie nie mieszkam. Jesli przyjales moje slowa personalnie, to przepraszam, nie mialem takich intencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konstanty52 Re: to historyczny gest angielskich łuczników IP: *.adm.uni.wroc.pl 25.02.08, 12:47 Pozwólcie, że i ja w sprawie łuczników spod Azincourt: widać, że z łuku nie strzelaliście - cięciwę ZAWSZE naciąga się MINIMUM DWOMA palcami. Nigdy jednym, więc ten gest (o którym zresztą nie słyszałem) musiał wyglądać inaczej. Spróbujcie z łukiem, a przyznacie mi rację :-). Historyk (i łucznik) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Zdjęcie zrujnowało dyrektorce szkolną karierę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.08, 22:28 Ja osobiście byłem uczniem tej Pani i nie widzę nic złego w tym zdjeciu. Kara jest stanowczo za surowa i nie mogę zrozumieć dlaczego za taką błachostkę nie pozwala się owej Pani rozwinąć kariery. SKANDAL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilma Re: Zdjęcie zrujnowało dyrektorce szkolną karierę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 11:05 Gość portalu: JA napisał(a): > Ja osobiście byłem uczniem tej Pani i nie widzę nic złego w tym > zdjeciu. Kara jest stanowczo za surowa i nie mogę zrozumieć dlaczego > za taką błachostkę nie pozwala się owej Pani rozwinąć kariery. > SKANDAL Nie wiem jak ta pani nauczyła Cię historii, ale na ortografii z pewnością wagarowała(e)ś! Choć dla Ciebie to pewnie BŁAHOSTKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megi Zdjęcie zrujnowało dyrektorce szkolną karierę IP: *.acn.waw.pl 24.02.08, 23:53 Można zablokować dostęp obcych osób do swojej galerii zdjęć. Jeśli zdjęcie upublicznił ktos dodany do znajomych, to współczuję znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menschenfresser Zdjęcie zrujnowało dyrektorce szkolną karierę IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.02.08, 00:20 Co za bzdura. Kazac natychmiast usunac zdjecie. Po cichu (!) dac pisemne upomnienie. I tyle. Co za CHORY kraj!............ :((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilma Re: Zdjęcie zrujnowało dyrektorce szkolną karierę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 11:08 Gość portalu: Menschenfresser napisał(a): > Co za bzdura. > Kazac natychmiast usunac zdjecie. > Po cichu (!) dac pisemne upomnienie. > I tyle. > Co za CHORY kraj!............ :((((((((((( Według Ciebie zdrowa jest zapewne dulszczyzna; po cichu ubrudzimy, po cichu wypierzemy i wszystko jest w porządku! Odpowiedz Link Zgłoś
ptr0 Nie no przegięcie! 25.02.08, 00:36 Na szczęście teraz można ustawiać galerię tylko dla znajomych. Kurna, aż się boję, jeszcze mnie wyrzucą ze studiów bo na n-k umieściłam link do profilu na last.fm, ktoś wymyśli że słucham muzyki satanistycznej i już lecę :( (po tej całej historii wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4223376.html w zasadzie każdy może być zespołem satanistycznym, obłęd). :( :( :( paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczoland Re: Nie no przegięcie! IP: *.dhcp.embarqhsd.net 25.02.08, 02:11 W takich krajach jak USA, czy Kanada studenci sa wyraznie ostrzegani, ze np. ich przyszly pracodawca moze dosyc dokladnie sprawdzic wszystko co na ich temat pojawilo sie na Internecie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trzy grosze Przecież to jest hawajski gest na szczęście! IP: *.digis.net 25.02.08, 06:48 Durnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Przecież to jest hawajski gest na szczęście! IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.08, 07:15 No i mamy nareszcie jednego mądrego!Niech mi nikt nie tłumaczy iż z prostytutki bedzie dobra żona.Tak samo pani o wątpliwej moralności będzie dobrą nauczycielką.To samo powinno być z księżmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rooboy Re: Przecież to jest hawajski gest na szczęście! IP: *.mckinn1.vic.optusnet.com.au 25.02.08, 07:23 dziadek, na jakiej podstawie uwazasz, ze moralnosc tej pani jest watpliwa? Na podstawie jej gestu? Jesli faktycznie jestes dziadek, to pewnie pamietasz gest Kozakiewicza z olimpiady w Moskwie. On tez moralnie watpliwy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kx Re: Przecież to jest hawajski gest na szczęście! IP: *.spray.net.pl 25.02.08, 08:34 to pewnie pamietasz gest Kozakiewicza z olimpiady w Moskwie. On tez > moralnie watpliwy? Bez wątpliwości. Malutko wiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rooboy Re: Przecież to jest hawajski gest na szczęście! IP: *.mckinn1.vic.optusnet.com.au 25.02.08, 08:51 kx, oswiec mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Przecież to jest hawajski gest na szczęście! IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.08, 09:54 No tak gdyby Kozakiewicz był tak moralny to na olimpiadę do Moskwy nie pojechał.No ale jak już pojechał i wypromował gest"tak babcia koszyczek nosiła" to nie znaczy że możesz go pokazywać swojemu ojcu i uczyć dzieci aby wnuczku uczyły dziadka polskiej kindersztuby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian P. Re: Przecież to jest hawajski gest na szczęście! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 11:12 Gość portalu: rooboy napisał(a): > dziadek, na jakiej podstawie uwazasz, ze moralnosc tej pani jest > watpliwa? Na podstawie jej gestu? Jesli faktycznie jestes dziadek, to pewnie pamietasz gest Kozakiewicza z olimpiady w Moskwie. On tez moralnie watpliwy? Czy chcesz powiedzieć, że gest Kozakiewicza był przejawem jakiejś "wyższej moralności"? To prawdam, że publicznośc na stadionie buczała i gwizdała, nasi kibice robią zresztą tak samo w stosunku do obcych sportowców. Kozakiewicz odwzajemnił się równie dosadnym gestem, ale robienie z niego za to bohatera jest nieporozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: Przecież to jest hawajski gest na szczęście! 25.02.08, 11:53 Gość portalu: Marian P. napisał(a): > gest Kozakiewicza z olimpiady w > Moskwie. On tez moralnie watpliwy? KAŻDY Facet jest moralnie wątpliwy. Wiem o tym z autopsji. Cóż by z Nami było, gdyby nie ONE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian P. Re: Przecież to jest hawajski gest na szczęście! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 12:26 mobydickzolsztyna napisał: > KAŻDY Facet jest moralnie wątpliwy. > Wiem o tym z autopsji. > Cóż by z Nami było, gdyby nie ONE? A ONE to niby takie hurtem moralne? Tez coś o tym wiem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konstanty52 Re: Przecież to jest hawajski gest na szczęście! IP: *.adm.uni.wroc.pl 25.02.08, 13:00 "Buczała i gwizdała"? Nic nie wiesz o tych "zamierzchłych" dla Ciebie czasach. Nie pochawalam gestu Kozakiewicza, ale rozumiem jego zdenerwowanie, bo tam się działy rzeczy bynajmniej nie typowe dla stadionów. Na przykład: 1. Gdy oszczepem miał rzucać Rosjanin, otwierano "przypadkowo" ogromne bramy w tunelach, że wytworzyć sprzyjający ciąg (oszczepem dalej rzuca się pod wiatr). 2. W czasie skoku o tyczce najpoważniejszy rosyjski rywal Kozakiewicza (wtedy był nim bodaj Wołkow) otrzymywał od rosyjskiego kolegi tyczkarza niedozwoloną pomoc (przepisy to regulują), a stojący obok sędziowie udawali, że nic nie widzą. Rekapitulując: Kozak mógł się wnerwić. Choć gestu nie pochwalam (podobnie jak nie zapominam, że Władysław Komar był kawałem chuligana - i nie chodzi mi o bójkę w Poznaniu - choć wielbię go za złoto w Monachium :-)). Pozdrawiam "dziadka" (pewnie mego rówieśnika). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian P. Re: Przecież to jest hawajski gest na szczęście! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 13:27 A skąd u Ciebie, Konstanty52, tak głębokie przekonanie, że "nic nie wiem o tych zamierzchłych czasach"? Jeśli poprawnie odczytuję niezbyt skomplikowaną symbolikę twojego nicku, to liczba 52 jest zapewne twoim rokiem urodzenia. W tej sytuacji jestem starszy od Ciebie, a w każdym razie olimpiadę moskiewską oglądałem jako w pełni dorosły człowiek ("ojciec dzieciom" chodzącym do szkoły) i doskonale pamiętam co się na moskiewskich stadionach działo. No, może z wyjątkiem tych "cudów" z otwieraniem bram w tunelach, które pachną mi ewidentnie "spiskową teorią dziejów". Ale, powiedzmy, że Ty wiesz lepiej, bo osobiście przewiał Cię ten wiatr kierowany na oszczep ruskiego i dostałeś kataru. :) Podkreślam ponownie, że publiczność zachowywała się szowinistycznie i po chamsku (nistety, polska publiczność też czasami zachowuje się podobnie, widać taka jest "norma" wschodnioeuropejska) i miało to prawo zdenerwować Kozakiewicza. Chodziło mi tylko o to, aby z tego powodu nie robić z Kozakiewicza bohatera narodowego, który "powalił Moskwę na kolana", bo to NIEWYCHOWAWCZO! Władka Komara znałem osobiście, kolegował blisko z Andrzejem Badeńskim (którego też znałem) i wspólnie zaliczyli wiele imprez, podczas których Władek nie zawsze był grzecznym chłopcem, to prawda. Bywał też za swoje zachowanie karany przez PZLA, choć - jako mistrzowi olimpijskiemu - wolno mu było więcej niż innym. Ale niespecjalnie widzę związek między nim, a Kozakiewiczem, także mistrzem olimpijskim (i wicemistrzem, Montreal 1976) lecz zupełnie inna osobowością. Pozdrawiam młodszego "równieśnika". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poganin co za bzdura, ja pie.. IP: 213.17.140.* 25.02.08, 07:25 fajnie by było, gdyby przygłupawe bachory również wypie..ć ze szkoły za takie zdjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poganin Re: co za bzdura, ja pie.. IP: 213.17.140.* 25.02.08, 07:58 w SE pracują same żądne krwi szmaty z najniższych półek, po prostu szkoda słów Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Re: co za bzdura, ja pie.. 25.02.08, 09:14 Gość portalu: poganin napisał(a): > fajnie by było, gdyby przygłupawe bachory również > wypie..ć ze szkoły za takie zdjęcia Fajnie to by było, gdyby nikt nie wylatywał z nikąd za takie zdjęcia. Samo zdjęcie raczej nie świadczy najlepiej o pani nauczycielce, ale to tak jak z puszczeniem bąka - niezbyt kulturalne, ale nie podlega karze. Fajnie również by było, abyś nie nazywał nikogo przygłupawymi bachorami, bo to jeszcze gorsze i od zdjęcia, i od bąka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edmun Zdjęcie zrujnowało dyrektorce szkolną karierę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.02.08, 07:27 Paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mavro Przeciez to nie zdjecie zrujnowalo jej kariere... IP: *.aster.pl 25.02.08, 07:40 ...tylko jej wulgarne zachowanie! nawet jesli uznamy, ze to sie moze komus przydarzyc w nerwach, to publiczne obnoszenie sie z "f@#$" jest nie do przyjecia. Osoba, ktora ma w repertuarze taki stosunek do innych nie powinna pelnic publicznych funkcji. dla mnie to oczywista oczywistosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rooboy Re: Przeciez to nie zdjecie zrujnowalo jej karier IP: *.mckinn1.vic.optusnet.com.au 25.02.08, 08:04 mavro, surowo pania dyrektor osadzasz... Tobie nigdy nie przytrafilo sie zrobic cos glupiego? W artykule jest napisane, ze pani dyrektor byla przeswiadczona, ze zdjecie bedzie prywatne, przeznaczone tylko dla waskiego kregu jej bardzo dobrych znajomych. Niefortunnie wyszlo inaczej. Pan prezydent Kwasniewski wystepowal pod wplywem nie wsrod swoich znajomych ale publicznie - jakos go wtedy nikt nie zdymisjonowal.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mavro Re: Przeciez to nie zdjecie zrujnowalo jej karier IP: *.aster.pl 25.02.08, 08:16 Roboyu, nauczmy sie czym jest funkcja publiczna i do czego zobowiazuje. Dla rodzicow nie ma znaczenia czy ich dziecko oglada "f#$&%" od swojej nauczycielki prywanie czy sluzbowo. Takie zachowanie jest chamskie i spoleczenstwo ma prawo sie od niego uwolnic. Co do Kwasniewskiego - jestem przekonany, ze w Stanach jego kariara skonczylaby sie nastepnego dnia po ujawnieniu, ze klamal w sprawie swojego wyksztalcenia. Nikson musial odejsc nie dlatego, ze jego ludzie wlamali sie do siedziby demokratow, ale dlatego, ze sklamal, ze o tym nie wiedzial. Amerykanie slusznie uwazaja, ze kto ich oklamie w drobnej sprawie oklamie rowniez w waznej, taki ma repertuar zachowan. Nauczyciel, ktory ma taki repertuar rozrywkowy, poprostu jest chamem (jak Kwas klamca) i to chamstwo z niego wylezie i w wazniejszych sprawach (jak z Kwasa przy 100 kolejnych okazjach) - po co czekac? To nie jest kwestia surowej oceny, tylko podstawowych zasad. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rooboy Re: Przeciez to nie zdjecie zrujnowalo jej karier IP: *.mckinn1.vic.optusnet.com.au 25.02.08, 08:26 mavro, twoje przyklady z Kwasniewskim, Nixonem i USA sa bardzo dobre, problem tylko taki, ze Amerykanie powiedzieliby, ze nieszczesna pani dyrektor to jest "very soft target", w zasadzie bezbronna (iw dodatku anonimowa dla 99.9% Polakow) istota (z calym dla niej szacunkiem). Jesli mamy wychowywac obecne pokolenie Polakow poprzez wyciaganie konsekwencji za nieodpowiednie zachowanie, to jest obecnie w Polsce setki, o ile nie tysiace naprawde publicznych ludzi (od politykow glownych partii, poprzez biznesmenow az do europoslow i samorzadowcow), ktorzy powinni stracic swoje stanowiska zanim pani dyrektor dostanie pisemne upomnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stupidcow Re: Przeciez to nie zdjecie zrujnowalo jej karier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 08:33 > uwolnic. Co do Kwasniewskiego - jestem przekonany, ze w Stanach jego > kariara skonczylaby sie nastepnego dnia po ujawnieniu, ze klamal w > sprawie swojego wyksztalcenia. Tak jak skończyła się kariera Clintona. LOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rooboy Re: Przeciez to nie zdjecie zrujnowalo jej karier IP: *.mckinn1.vic.optusnet.com.au 25.02.08, 08:46 stupidcow, wcale nie jestes taki stupidcow, ale jest kilka roznic miedzy Kwasiewskim i Clintonem. O ile mnie pamiec nie myli, klamstwo Kwasniewskiego o wyksztalceniu wyszlo PRZED wyborami i Amerykanie, na ile ich znam, nie zaglosowaliby na klamce. Clinton juz BYL prezydentem, a o ile znam historie USA nie bylo wielu prezydentow ktorzy zostali zmuszeni do odejscia z urzedu. Poza tym Clinton uzyl sprytnego semantics, gdy powiedzial o Lewinsky - I didn't have sex with that woman. Tutaj powiedzial prawde, ale nie cala prawde, dla przecietnego Amerykanina "I didn't have sex" znaczy "Ja nie mialem sexu" (w tradycyjnym tego slowa znaczeniu), natomiast Clinton zatail, ze mial "oral sex". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sm Re: Przeciez to nie zdjecie zrujnowalo jej karier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 09:21 A do komuszego wykształcenia Kwasa (nie wiem czym się tu podniecać) potrzeba było jakiejś wykładni czy zrobienie absolutorium jest już "wyższym wykształceniem" czy nie, więc sprawa nie była oczywista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogrodnik Re: Przeciez to nie zdjecie zrujnowalo jej karier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 10:08 kwas nigdy nie zrobił absolutorium! tozostało wyjaśnione ponad wszelką wątpliwość, więc nie interpretuj! pani dyrektor straciła pracę wcale nie z powodu "SE", ani swojego zdjęcia zamieszczonego na "Naszej klasie", lecz z powodu nowej świeckiej tradycji, która z niegdysiejszych zdjęć, zachowań czy wypowiedzi, choćby incydentalnych, pozwala uczynić zarzut istotniejszy dla bieżącej oceny człowieka od rezultatów jego aktualnej postawy. a taką tradycję wypromowały w naszym społeczeństwie wcale nie szmatławce typu "SE", tylko poważne redakcje np. WPROST, NEWSWEEK, czy Gazeta Wyborcza! Kopernik sformułował prawo, w/g którego zly pieniądz wypiera dobry pieniądz. otóż z dziennikarstwem jest identycznie! Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: Przeciez to nie zdjecie zrujnowalo jej karier 25.02.08, 14:21 Gość portalu: ogrodnik napisał(a): > kwas nigdy nie zrobił absolutorium! tozostało wyjaśnione ponad > wszelką wątpliwość, więc nie interpretuj! Masz 0 racji! Przechowuję od 12 lat egzemplarz Rzeczpospolitej z wyrokiem Sądu Najwyższego w tej sprawie. Jest dokładnie przeciwnie niż piszesz. Sąd stwierdza, po ustaleniu niewątpliwych kłamstw prorektora, iż nie ma podstaw do przypuszczenia iż Kwasniewski absolutorium nie posiada. I dalej pisze. Szczegółowe dochodzenie w tej sprawie NIE JEST JEDNAK konieczne, bo absolutorium a wyższe wykształcenie to różne sprawy. I dalej, stronniczo antykwaśniewsko, powołując się na opinię MEN (nawiasem mówiąc autorstwa ...Ćwiąkalskiego!) sformułowaną ad hoc, iż wyższe wykształcenie ma ten, kto ma dyplom ukończenia szkoły wyższej, uznaje, że Kwaśniewski nie ma wyższego wykształcenia. Mimo niechęci, Sąd lojalnie stwierdził, że sam Kwaśniewski NIGDY nie określał się jako magister. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilma Re: Przeciez to nie zdjecie zrujnowalo jej karier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 12:44 Gość portalu: sm napisał(a): > A do komuszego wykształcenia Kwasa (nie wiem czym się tu podniecać) potrzeba > było jakiejś wykładni czy zrobienie absolutorium jest już "wyższym > wykształceniem" czy nie, więc sprawa nie była oczywista. Mylisz się, nie trzeba było żadnej wykładni. Prawne pojęcie absolutorium, oznaczające ukończenie studiów bez uzyskania stopnia naukowego, istniało bodaj do 1956 roku i zniesiono je chyba w tym samym czasie co nakazy pracy. W każdym razie kiedy Kwaśniewski studiował, status wyższego wykształcenia dawał tylko dyplom ukończenia studiów. Kwąsniewski takowego nie ma, a zatem jego oświadczenie o posiadaniu wyższego wykształecenia nie było zgodne z prawdą. Inna sprawa jakie to ma znaczenie: społeczne, moralne, prawne. Ja osobiście uważam, że niewielkie i jednakowo krytycznie odnoszę się zarówno do krętactwa Kwaśniewskiego w tej sprawie jak i rozkręcania afery z tego powodu przez jego konkurentów politycznych oraz nieprzychylne mu media. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilma Re: Przeciez to nie zdjecie zrujnowalo jej karier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 12:33 Gość portalu: rooboy napisał(a): > Poza tym Clinton uzyl sprytnego semantics, gdy powiedzial o Lewinsky - I didn't have sex with that woman. Tutaj powiedzial prawde, ale nie cala prawde, dla przecietnego Amerykanina "I didn't have sex" znaczy "Ja nie mialem sexu" (w tradycyjnym tego slowa znaczeniu), natomiast Clinton zatail, ze mial "oral sex". No, tak, moralnie to jest cholerna różnica czy spółkowali po francusku, po eskimosku czy "tradycyjnie". Jeśli "spenetrował" jej organ żeński to jest "be", a jeśli tylko ona "obsługiwała" organ męski to jest "cacy". Czy Ty, roboy, tak na poważnie czy "na jaja"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rooboy Re: Przeciez to nie zdjecie zrujnowalo jej karier IP: *.mckinn1.vic.optusnet.com.au 25.02.08, 13:09 wilma, ja nie mam zadnego stosunku do afery Clinton -Lewinsky, ani na powaznie ani na jaja. Po prostu przedstawilem sytuacje jak Clinton uzyl semantics jezyka angielskiego i jego potocznego zrozumienia wsrod anglosasow aby nie powiedziec nieprawdy. Mowiac "I didn't have sex with that woman" powiedzial prawde, bo dla przecietnego amerykanina sex znaczy sex tradycyjny. "Obslugiwanie" organu meskiego (jak to nazywasz) u amerykanow jest okreslane jako "oral sex". Mowiac "I didn't have sex with that woman" nikt go nie zlapal na klamstwie, wiec swoj cel osiagnal bez wyjawienia faktu ze mial oral sex. Pisze to juz po raz drugi, to chyba nie jest takie trudne do zrozumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilma Re: Przeciez to nie zdjecie zrujnowalo jej karier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 13:38 Rzeczywiście, piszesz po raz drugi, jednak trudniejsza do zrozumienia okazała się chyba moja intencja. Chodziło mi mianowicie o to, że "semantyczne" podejście do zagadnienia jest obłudą i hipokryzją, gdyż "wartościowo" (moralnie) nie ma różnicy pomiędzy seksem oralnym, a "tradycyjnym". I skoro "dla przecietnego amerykanina sex znaczy sex tradycyjny", to jak, w opinii Amerykanów, wygląda sprawa z seksem analnym? Czy skłamałby ten, kto powiedziałby w takim przypadku "I didn't have sex with that woman"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cb Re: Przeciez to nie zdjecie zrujnowalo jej karier IP: *.dsl.bell.ca 25.02.08, 23:05 "natomiast Clinton zatail, ze mial "oral sex"." O ile pamięć mnie nie myli, to Clinton w sensie prawnym (prawnik z wykształcenia) nie skłamał mówiąć, iż nie miał seksu z Moniką. Według prawa amerykańskiego Clinton nie miał seksu z Moniką, tylko Monika miała seks z Clintonem. Wszystko rozbiło się o to, czy Clinton dotykał piersi Moniki czy też nie (jej słowo przeciwko niemu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilma Re: Przeciez to nie zdjecie zrujnowalo jej karier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 11:59 Gość portalu: Mavro napisał(a): > Roboyu, nauczmy sie czym jest funkcja publiczna i do czego > zobowiazuje. Dla rodzicow nie ma znaczenia czy ich dziecko > oglada "f#$&%" od swojej nauczycielki prywanie czy sluzbowo. Takie zachowanie jest chamskie i spoleczenstwo ma prawo sie od niego uwolnic. Co do Kwasniewskiego - jestem przekonany, ze w Stanach jego kariara skonczylaby sie nastepnego dnia po ujawnieniu, ze klamal w sprawie swojego wyksztalcenia. Nikson musial odejsc nie dlatego, ze jego ludzie wlamali sie do siedziby demokratow, ale dlatego, ze sklamal, ze o tym nie wiedzial. Amerykanie slusznie uwazaja, ze kto ich oklamie w drobnej sprawie oklamie rowniez w waznej, taki ma repertuar zachowan. Nauczyciel, ktory ma taki repertuar rozrywkowy, poprostu jest chamem (jak Kwas klamca) i to chamstwo z niego wylezie i w wazniejszych sprawach (jak z Kwasa przy 100 kolejnych okazjach) - po co czekac? To nie jest kwestia surowej oceny, tylko podstawowych zasad. Pozdrawiam. Witaj Mavro! Jakkolwiek w pełni zgadzam się z ogólnym przesłaniem twojego listu (że chodzi o pryncypia), to nie wydaje mi się aby model funkcjonowania społeczeństwa amerykańskiego był tak idealistyczny, jak twierdzisz. Istnieje tam bardzo wiele stereotypów, a hipokryzja i konformizm uchodzą bardzo często za cnoty. Wyniki takich afer jak Watergate czy "Clintongate" kreują wpływowe lobbies oraz skonsolidoowane z nimi media, nierzadko wbrew owym "kardynalnym zasadom". Podobnie zachowuje się społeczeństwo polskie, które również na poziomie ogólnym deklaruje przywiązanie do rozmaitych zasad, ale w praktyce codziennej często od tych zasad odchodzi. Pododbnie bywa również w innych krajach, choć - oczywiście - istnieją między nimi istotne różnice, zarówno prawne jak i obyczajowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rooboy Re: Przeciez to nie zdjecie zrujnowalo jej karier IP: *.mckinn1.vic.optusnet.com.au 25.02.08, 12:28 bravo, wilma, nie zawsze krytyka da sie wszystko osiagnac. Czasem jedno slowo otuchy zdziala wieciej niz 100 slow krytyki. Zeby jeszcze w Olsztynie o tym wiedizieli... Odpowiedz Link Zgłoś
orinus Re: Przeciez to nie zdjecie zrujnowalo jej karier 25.02.08, 09:36 Jeden palec... . A tych co podnoszą całą prawą łapkę, traktuje się łagodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilma Re: Przeciez to nie zdjecie zrujnowalo jej karier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 11:24 Gość portalu: rooboy napisał(a): > Pan prezydent Kwasniewski wystepowal pod wplywem nie wsrod > swoich znajomych ale publicznie - jakos go wtedy nikt nie > zdymisjonowal.... Drogi Panie (lub Pani), niemal cały świat polityki i biznesu występuje codziennie "pod wpływem" (mniejszym lub większym, to tylko kwestia ilościowa), bo tzw. drink jest współcześnie na porządku dziennym od rana do wieczora. Mnie nie podoba się to równie jak wyciąganie przed siebie wyprostowanego środkowego palca, ale tego ostatniego nie czyni się tak powszechnie. Jest to kwestia obyczaju; być może z czasem gest ten stanie sie mniej wulgarny i obsceniczny i wejdzie do "repertuaru" codziennych zachowań, ale póki co jest (przynajmniej w Polsce) dla kulturalnego człowieka nie do przyjęcia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilma Re: Przeciez to nie zdjecie zrujnowalo jej karier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 11:17 Gość portalu: Mavro napisał(a): > ...tylko jej wulgarne zachowanie! > nawet jesli uznamy, ze to sie moze komus przydarzyc w nerwach, > to publiczne obnoszenie sie z "f@#$" jest nie do przyjecia. > Osoba, ktora ma w repertuarze taki stosunek do innych > nie powinna pelnic publicznych funkcji. > dla mnie to oczywista oczywistosc. Skoro Pan Prezydent Najjaśniejszej RP może używać tak wykwintnego zwrotu jak "Spieprzaj, dziadu!", to jego "poddani" mogą chyba niewinnie pokazać paluszek ... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rooboy Re: Przeciez to nie zdjecie zrujnowalo jej karier IP: *.mckinn1.vic.optusnet.com.au 25.02.08, 11:36 wilma, skrytykowalas juz 4-5 postow, czujesz sie juz lepiej? Pochwal teraz jakis, a jesli masz z tym trudnosci, to sproboj prosac, slyszalem, ze pomaga.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilma Re: Przeciez to nie zdjecie zrujnowalo jej karier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 12:51 Gość portalu: rooboy napisał(a): > wilma, skrytykowalas juz 4-5 postow, czujesz sie juz lepiej? Pochwal > teraz jakis, a jesli masz z tym trudnosci, to sproboj prosac, > slyszalem, ze pomaga.... Ech, roboy, chyba brakuje Ci konceptu, skoro już drugą osobę zaszczycasz tym samym schematem odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilma Re: Przeciez to nie zdjecie zrujnowalo jej karier IP: *.mckinn1.vic.optusnet.com.au 25.02.08, 13:16 po pierwsze, nigdy nie czepiam sie bledow ortograficzno- gramatycznych w postach (bo nie o to w nich chodzi) za wyjatkiem nazw wlasnych - moj psuedonim jest rooboy a nie roboy. Roo zna czy kangaroo czyli kangur po drugie nie szukam dodatkowych konceptow, jesli sprawajest taka sama, po prostu chcialbym zeby krytyczne podejscie polakow do wszystkiego wreszcie zaczelo sie zmieniac. Gdyby nie ta nieustanna krytyka, w ogole bysmy dzisiaj ze soba nie rozmawiali, bo nikt by tej nieszczesnej dyrektorki nie zdymisjowal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilma Re: Przeciez to nie zdjecie zrujnowalo jej karier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 13:49 No, tak, a teraz, zapewne na znak protestu przeciwko zgubieniu przez mnie jednego "o" w twoim nicku, rąbnąłeś mi jeszcze moją ksywkę, podpisując się "wilma". Czy to nie lekka przesada? :) Zwracanie uwagi na błędy ortograficzne i gramatyczne wynika z ogólnego przywiązania do zasad, w tym zasad pisowni, jest także pewnym wymogiem kulturalnym w stosunku do interlokutorów. Po prostu jeśli chce sie należeć do określonego kręgu kulturalnego, trzeba spełniać pewne wymogi. To coś podobnego jak wymóg jedzenia kotleta nożem i widelcem, a nie łyżką lub palcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonar Zdjęcie zrujnowało dyrektorce szkolną karierę IP: *.olsztyn.mm.pl 25.02.08, 07:49 Górniewicz przegiął pałę :(. No ale cóż, prowincjonalny uniwerek, to i reakcje pszenno-buraczane :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logika Zdjęcie zrujnowało dyrektorce szkolną karierę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 07:57 Ciekaw jestem skąd niby kulturalni ludzie wiedzą co oznaczają takie gesty??? To samo dotyczy pewnych "nieprzyzwoitych" skojarzeń. Dlaczego pobożni ludzie w ogóle wiedzą o takich "zboczonych" zachowaniach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Zdjęcie zrujnowało dyrektorce szkolną karierę IP: 195.187.253.* 25.02.08, 08:06 A kto się poczuł urażony? Czy w tym naszym kraju będzie normalnie??? Sami nawiedzeni - nic dziwnego, że kto coś prezentuje i potrafi to wyjeżdża. Róbmy tak dalej - zostanie tylko miernota i głupota!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lajton Zdjęcie zrujnowało dyrektorce szkolną karierę 25.02.08, 08:08 Dlaczego Gazeta systematycznie kilka razy w tygodniu pisze o Naszej Klasie? Darmowa reklama? Czy żal ściska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Niech grono pismakow zacznie od siebie a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 08:10 pozniej zajmowac sie innymi. Zaklamana grupa ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy I bardzo dobrze się stało. 25.02.08, 08:15 Polsce przybyła kolejna osoba, która (chyba) zrozumiała, że w życiu trzeba ponosić konsekwencje swoich czynów. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Durny, jak zwykle durny 25.02.08, 09:10 naprawdetrzezwy napisał: > Polsce przybyła kolejna osoba, która (chyba) zrozumiała, > że w życiu trzeba ponosić konsekwencje swoich czynów. Uzasadnienie niby trzyma się kupy - a jakie durnowate. Przecież w ten sam sposób można by uzasadnic karę więzienia dla tej nauczycielki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rooboy Re: Durny, jak zwykle durny IP: *.mckinn1.vic.optusnet.com.au 25.02.08, 09:32 and_nowak, przylozyles juz 3-4 forumowiczom, moze kogos bys wreszcie pochwalil? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysz Zdjęcie zrujnowało dyrektorce szkolną karierę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 08:26 Cieszę się, że choć raz ktoś poniósł za swoje chamstwo jakieś konsekwencje. Niewiarygodne, że dorosła osoba dobrowolnie chwali się takim zdjęciem publicznie. Niewiarygone, że nie sprawdza jaka jest dostępność do tego zdjęcia osób postronnych. Pani jest nie tylko chamowata, ale i głupia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzieju Nadgorliwość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 08:26 Nadgorliwość gorsza od faszyzmu. A swoją drogą, nasz kochane media bez litości żerują na naszych słabościach, rzekomo uzdrwiając nasze życie. I, niestety, mają na to nasze przyzwolenie. Szkoda, że nikogo nie wyrzucają za np. "Spi... dziadu", choć funkcja jeszcze bardziej opiniotwórcza i odpowiedzialna. Albo za "k..." na sejmowej mównicy. Wicedyrektora szkoły łatwiej! Odpowiedz Link Zgłoś
gniewomierz Proponuję zgłosić się do sądu pracy. 25.02.08, 08:44 A swoją drogą chu**om z brukowców po stokroć precz! Nie pierwszy i ostatni raz niszczą komuś życie. Odpowiedz Link Zgłoś
mreck Re: A jemu nie zrujnowalo 25.02.08, 08:54 wsiapolka młodzież fotografowała sie nie w geście F-Y, ale z owiele bardziej wstretnym gestem pozdrowienia pana A.H. jeszcze stanowiska państwowe podostawali. hm. pewnie tej pani nic by nie był gdyby nie pech olsztyńskiego pochodzenia. oni musza teraz pokazać jak są bardzo swięto..i. Odpowiedz Link Zgłoś