Dodaj do ulubionych

Dyrekcja Teatru im.S.Jaracza

IP: 217.96.17.* 07.10.03, 17:50
Czy ktos wie kto jest nowym dyrektorem Teatru Jaracza. A jesli jeszcze go nie
ma to może wiadomo, kto nim w końcu zostanie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Instruktor teatral Re: Dyrekcja Teatru im.S.Jaracza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.03, 15:17
      Wszyscy mówią, ze Kijowski, a ja myślę, że Fabisiak, on ma duże ambicje, tylko
      z wykształceniem gorzej.
      • Gość: rosi Re: Dyrekcja Teatru im.S.Jaracza IP: *.one.pl 08.10.03, 18:33
        o kijowskim wiem niewiele - zrobil kiepsciutki film kameleon , i okropny
        spektakl w teatrze jaracza - czarownice z salem
        zas pereszczakow wystawi swoje sztuki
      • Gość: hirek Re: Dyrekcja Teatru im.S.Jaracza IP: *.one.pl 09.10.03, 17:07
        a ja proponuję na naczaelnego pierechoda, artystycnym -fabisiak -stanowią
        swietną parę głowna gwiazda pani ela "małżonka" -napewno przebije piafkę
        • Gość: hirek cd Re: Dyrekcja Teatru im.S.Jaracza IP: *.one.pl 09.10.03, 17:09
          a has moze im czyscic buty
          • Gość: magda Re: Dyrekcja Teatru im.S.Jaracza IP: *.sprint.com.pl 10.10.03, 16:34
            uwazam ze hass jest najlepezym kandydatem, sprawdzil sie doskonale jako
            organizator, mnóstwo interesujacych rzeczy sie dzialo za jego dyrekcji,
            pozyskał widownie której wczesniej w teatrze brakowalo, nie wiem czy filmowiec
            może znac się na teatrze, może tak moze nie , mozna próbować, tylko po co ,
            można też sprobowac jak pierechod - mecenas kultury będzie dyrygował
            orkiestrą , a kosek moze sprawdzi się jako aktor, tylko po co!!!!!!!!!!
            • Gość: Ferdymand Hass najlepszym kandydatem ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 18:54
              "Mnóstwo interesujących rzeczy się działo..." Może i się działo, ale nie na
              scenie. Kilka miernych "lekturowych" inscenizacji, które miały widownię
              spędzaną ze szkół. Olsztyński "Jaracz" na teatralnej mapie Polski to zero.

• Gość: radek Re: Hass najlepszym kandydatem ???? IP: *.one.pl 11.10.03, 11:52
                ferdynandzie, nie jestem takim znawcą mapy teatralnej jak ty,jestem zwyklym
                lekarzem ktory czesto bywa w teatrze, rowniez na wystepach goscinnych,
                odwiedzają nas znajomi z Polski i tez tak jak ja sa usatysfakcjonowani,
                przejzałem ostatnie repertuary, spektakli jwest po polowie dla mlodzieży i dla
                doroslych a na tych wiczornych jak bylem nie widziałem spędzanych szkół
                bądźmy obiektywni , ceńmy to co mamy...
                myślę że masz swoje prywatne powody aby tak oczerniać nasz teatr
                żeby było jasne - nie jest moim zamiarem bronić hassa, czy krytykować innych
                kandydatów , bronię opinii o teatrze bo uważam że jest naprawde niezły
                • Gość: koneser Re: Hass najlepszym kandydatem ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.03, 13:52
                  byłem kilka razy w olsztyńskim teatrze przy okazji wizyt służbowych i uważam,
                  że teatr Mydlakiem w zespole nie może być słaby
        • Gość: małazielonazabka Re: Dyrekcja Teatru im.S.Jaracza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.03, 22:29
          Hirku życzę ci byś miał tyle pogody ducha co pani o której wspominasz. Nie
          wiem jak inni ale według mnie twoja ocena jest krzywdzaca. Może po prostu
          jesteś nie do końca zrealizowanym pseudo artystą, pełnym frustracji i gniewu
          do otaczajacego cię świata
          • Gość: tobol Re: Dyrekcja Teatru im.S.Jaracza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.03, 10:00
            Hirek jest mie tylko frustratem bez wyobrażni ,wyrażnie czuje się zagrożony i
            musi mieć potworne kompleksy.A życie jest takie piękne.
      • Gość: wirek Re: Dyrekcja Teatru im.S.Jaracza IP: *.dywity.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 00:20
        Czuć w Hirku Hassa Marka Zbigniewa ...Ale dlaczego nagła podejrzliwość o
        intryganctwo tow.Pierechoda? Łączy przecież obu wspólne
        dzieło "pierechodyzacji" olsztyńskiej kultury :np.słynna ubiegłoroczna wyborcza
        opera. "Pierechodyzacja" skutkuje jednak niezamierzonym a pozytywnym aspektem.
        W teatrze prowincjonalnym mianowicie, trzeba zmieniać naczelnego co kilka lat,
        aby teatr utrzymał przyzwoity prowincjonalny poziom.Bo "nowemu" na początku z
        reguły o "coś chodzi".A właśnie proces schyłkowości nieuchronnie, od kilku
        sezonów "zżerał" Jaracza i zespół.Cóż Hasse serwował ostatnimi laty? Przystawił
        teatrowi pieczątkę mydlanej śpiewogry,z kapelusza,a nie z głowy składał
        repertuar.Sam bez charyzmy i przekonania, po co jest, zepsuł poziom aktorski i
        artystyczny zespołu.Dobrze się więc stało.Ale M.Z Hasse startuje w konkursie
        dyrektorskim!.Zobaczymy.Kijowski zapewne wie,do czego scena w teatrze, a tow.
        Pierechodowi potrzebna jest jako "wybieg" do prezentacji "słusznych" idei i
        osób.
        • Gość: spoko Re: Dyrekcja Teatru im.S.Jaracza IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.03, 02:24
          Kijowski wszystkim Wam jeszcze pokaże!
          ...że, to całkiem przyzwoity Teatr Prowincjonalny.
          • Gość: Też z nazwiskiem!! Re: Dyrekcja Teatru im.S.Jaracza IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.03, 08:49
            A ja życzę, żeby Waszym Dyrektorem został Prywiezieńcew, ma nazwisko, napisał
            opere dla dzieci - "Kwa, kwa, kwa, drogą szły kaczorki dwa", chce też wystawiać
            swoje sztuki, np. "Prostytutki", których żaden teatr w Polsce nie chciał
            wystawić... A po za tym myślę, ze w konću bardzo szybko rozpieprzy ten teatr, o
            co niektórym chyba tutaj chodzi... Życzę tego olsztyńskiej publicznośći i
            wszelkim znawcom tego teatru z całego serca!!! Bo to jest właśnie prowincja -
            MAM NAZWISKO !!! I oby Mydlak, grał wszystkie role, przecież warunkami jest
            usposobiony do zagrania wszystkiego, dlaczego to nie on gra Romea. Skandal!!!
            Oj będziecie mieć P R O W I N C J Ę !!!! Ktoś też z nazwiskiem, kto tu pracował
            i wie w czym lezy problem olsztyńskiego teatru jako prowincji.
    • Gość: wirek Re: Dyrekcja Teatru im.S.Jaracza IP: *.dywity.sdi.tpnet.pl 14.10.03, 01:20
      informacja dla Bubu.Spłynęło 12 ofert konkursowych, jak podano oficjalnie.
      Najciekawszą postacią jest Jakimiec, który z teatralnej nędzy "Siemaszkowej" w
      Białymstoku zrobił b.dobry teatr ponadprowincjonalny. Są dwie Panie Reżyser.
      Jest dwóch Kijowskich: jeden od letnich teatrów ogródkowych w W-wie,drugi od
      zamykanego Studium Filmowego Irzykowskiego.O "filmowym"plotkują,że wspiera Go
      warszawka,tow.Pierechod i senator Lorenc(związek z pomysłem na warmińską wioskę
      filmową.Czyżby koncepcja:"Kino-Teatr im.Jaracza"?).Jestinteresujący Błażej
      Wyrzykowski-reżyserował w Olsztynie, podobnie jak Kozłowski,który kiedyś dobrze
      zrobił Gombrowicza.Pierewiezencew zaczynał podobno aktorstwo w Czerwonym
      Kapturku...Są też Matuszewski(dobra Antygona)wraz ze znanym na Syberii mistrzem
      śpiewogry Z.M.Hasse (Hirkiem).Obaj zaprzyjaźnieni:jeśli wygra Matuszewski,Hasse
      zostanie doradcą, szefem Studium Aktorskiego i nie opuści teatru o czym marzy
      zespół,który cokolwiek zdażył odetchnąć)Po 10.latach prowadzenia teatru,a w
      obecnej pustce,Hasse dopadła światłość i wiedza,że już wie,jak uzdrowić i
      zmienić olsztyński teatr,czym publicznie ogłosił swoje kompetencje.Palec Boży
      tknął tow.Pierechoda,na którego tylko z tego powodu czekać powinno niezajęte,
      trzynaste krzesło.
    • Gość: teatroman Re: Dyrekcja Teatru im.S.Jaracza IP: 157.25.131.* 14.10.03, 15:41
      czytam wasze wypociny i szlak trafia, ile tu znawców ,kompleksow prowincji,
      jedynych sprawiedliwych , fajnie na forum wylac bezkarnie pomyje na
      dotychczasowych dyrektorów , na kandydatów, jak wszystko o nich wiemy i jak
      jednostronne są to opinie, co zrobi Kijowski, co zrobił , czy dobrze czy źle,
      co zrobił Hass, co Jakimiec.... Ludzie trochę pokory i szacunku , mówicie o
      osobach które coś jednak zrobiły,mają też inne oceny. ja bym chciał choć część
      tego zrobić co np. zrobił Fabisiak, czy Matuszewski
      a co zrobily osoby wyżej podpisane?
      • panidomu Re: Dyrekcja Teatru im.S.Jaracza 15.10.03, 12:56
        Fundacja Kulturalna "VOC" i Teatr Rupturalny od dawna już prowadzą kampanię
        medialną, lobbując za kandydaturą pana Macieja Mydlaka, który zresztą jako
        jedyny uniknął niepochlebnych ocen pana Też Z Nazwiskiem! Wyczuwalne poparcie
        forumowiczów dla artystycznych wypowiedzi pana Mydlaka, mogłoby znacząco
        wpłynąć na możliwość objęcia przez niego ważnej placówki kulturalnej.
        • Gość: EDWARD POLESZAK DYREKTOROWA. IP: 213.199.192.* 16.10.03, 19:13
          • Gość: DYREKTOROWA Re: POLESZAK DYREKTOROWA. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.03, 16:21
            Czyżbyś Edwardzie aż tak kochał innego pewnego dyrektora, że szkalujesz innych?
            Oby nie wyszło to na jaw, bo i tak już cięzkie jego życie - bo pod przykrywką -
            zamienić może się w piekło. To on myśli, ze znalazł sobie przykrywkę i myśli,
            że to wystarczy, ale są ludzie którzy wiedzą wiele, pewnie tyle co Ty Edwardzie.
            Jego komputer tez o tym wie, niestety biedak, nie potrafi zabardzo korzystać z
            kompa i internetu i nie wie, ze pewne rzeczy powinien z niego... nieważne,
            niech żyje w nieświadomości. I odpierdolcie się od Poleszaka, bo to świetny
            facet, kumpel i przyjaciel. Ja to wiem, bo znam go od lat. JEGO KUMPEL I
            PRZYJACIEL
            • panidomu Nie o Poleszaku tylko o Mydlaku 18.10.03, 11:29
              Po co denerwować pana Poleszaka wyssanymi z palca pomówieniami, skoro
              wspaniałym tematem do kulturalnych dyskusji na temat współczesnej dramaturgii,
              współczesnej reżyserii, wizji nowoczesnego teatru, sposobów prowadzenia zespołu
              jest osoba Pana Macieja Mydlaka i jego wspaniały dorobek artystyczny,
              wykraczający daleko poza to co osiągnął ktokolwiek na Warmii i Mazurach. Do
              tego wszystkiego to człowiek niezwykłej skromności, pracowitości i wielu innych
              rzadkich zaletach duchowych.
            • Gość: XXX Re: POLESZAK DYREKTOROWA. IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.03, 11:45
              Proszę nie wymieniać tu mego nazwiska i nie podszywać się pod moich
              przyjaciół!!! Ten temat jest już tak nudny! To wszystko zalatuje poprostu
              prostactwem i chamstwem!
              • zbigniewstyja Re: POLESZAK DYREKTOROWA. 18.10.03, 22:06
                Proszę nie krzyczeć na tych, którzy chcą tylko porządnego teatru i Macieja M.
                jako dyrektora administracyjnego!!!!!!!!!
    • Gość: em Re: Dyrekcja Teatru im.S.Jaracza IP: 116.251.223.* 17.01.14, 22:18

ciacham.pl/1pr
      a więc jednak...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka