Dodaj do ulubionych

Basnie i klechdy-"portowe"elblagowo zmienia Europe

IP: *.range86-148.btcentralplus.com 03.11.08, 20:06
Usmialem sie do lez z tego artykuliku!Gosciu pali naprawde niezly
towar!A teraz prosze o uwage i powage bo to moze zmienic uklad
polityczny w calej Europie.Na przekopie mierzei,ktora mialaby
kosztowac okolo miliarda,miec 5 metrow glebokosci!i
obslugiwac "port"dla kajakow w elblagowie skorzysta Olsztyn,Warmia i
Mazury,Podlasie ,Hanower ,Brema ,Rotterdam i Barcelona.Kaczynski
szuka wyborcow i poparcia na prowincji i jezdzi po Elblagach i
miesza w glowach a Protas niech skonczy swoje elblaskie pielgrzymki
a zajmnie sie lepiej lotniskiem w Szymanach bo bez tego nasz region
turystyczny zawsze bedzie skansenem

a tu ten cyrk na kolkach
www.gazetaelblag.pl/GazetaElblag/1,91928,5874404,Dostep_do_morza_zmieni_oblicze_Warmii_i_Mazur.html
Obserwuj wątek
    • mreck Re: Basnie i klechdy-"portowe"elblagowo zmienia E 03.11.08, 20:50
      przekop będzie, a parkometrów w olsztynie nie będzie. Nawet takich
      co 5 cm z chodnika wystają.
    • Gość: zatroskany Re: Basnie i klechdy-"portowe"elblagowo zmienia E IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 20:57
      Biedny ten nasz region, że ma takich popranych gospodarzy. Nabijają kasą swoje
      "biznesy". Niczego nie inwestują w Olsztyn - nawet ścieżkę rowerową wyprowadzili
      w lasy, aby tylko nie do Olsztyna. Teraz wpompują ogromne pieniądze w szemrany
      interes, aby w przyszłości z mafią ukraińska "kręcić lody" i tyle na tym Warmia
      i Mazury "skorzysta".
      • mreck Re: Basnie i klechdy-"portowe"elblagowo zmienia E 03.11.08, 21:17
        Podczas XXIV sesji Rady Miasta Olsztyn podjęto dwie bardzo ważne dla
        funkcjonowania miasta uchwały: budżetową i o Wieloletnim Planie
        Inwestycyjnym. Budżet na 2008 rok daje szansę zrównoważonego rozwoju
        miasta, powiedział wiceprezydent Tomasz Głażewski.

W przedstawionej autopoprawce do uchwały budżetowej zmniejszono
        wydatki miasta z 850.113.068 zł o 142.352.418 zł do kwoty
        707.760.650 zł. Dochody budżetu zmniejszono o 65.867.520zł do kwoty
        612.480.796zł.
        Deficyt budżetu miasta zmniejszono o 76. 484.898 zł, który
        pozostaje na poziomie 95.279.854zł.

bo was kurde nie stać na ścieżki rowerowe, a cały "rozwój" olsztyna
        to przejadanie dotacji celowych.
        • leon.1 Re: Basnie i klechdy-"portowe"elblagowo zmienia E 03.11.08, 21:56
          Tak będzie dopóki nie pozbędziemy się tego podrzutka i pijawy z Północy :) Ich
          fanaberie i mrzonki stanowią element dalszego planu. Wyssać co się da do 2012
          roku i wrócić do Pomorza... W trakcie ssania trzeba jednak pluć i płakać żeby
          słomki za szybko nie odcięli... Każda złotówka wydana na Elbląg jest prezentem
          dla Pomorza... :) :) :)
          • yadol Re: Basnie i klechdy-"portowe"elblagowo zmienia E 03.11.08, 22:16
            sądzę , że te kłótnie i epitety nie mają najmniejszego sensu:
            1. mreck nie jest żadnym poważnym reprezentantem Elbląga, to prosty mongoł z
            mreckląga i nie warto z nim po prostu tracić czasu
            2. decyzje razem czy osobno Olsztyn i Elbląg nie zapadają tutaj i nasi możni
            władcy i tu i tam mają to dokładnie w dupie co piszemy
            3. opluwanie Olsztyna , jak to robi ten pajac daje tylko jemu przyjemność
            (psychopatyczną), bo w Elblągu spora grupa ludzi przestała pisać cokolwiek
            wstydząc się tego gnoma, ich forum po prostu zamiera a niektórzy do nas jak do
            stolicy , na występy!
            • mreck Re: Basnie i klechdy-"portowe"elblagowo zmienia E 04.11.08, 09:16
              jadolku nie jadol się tak pysznie, bo ty też nie jesteś niczyim
              przedstawicielem, więc zamilcz chłopcze. W przeciwieństwie do ciebie
              nigdy się na czyjegokolwiek reprezentanta nie kreowałem, i
              pierwszego który zechce mnie do jakiejs partii zapisać spuszczę ze
              schodów.
              na temat władców mamy akurat to samo zdanie, a dyskutowanie ze mną
              czy E i o maja iść razem czy osobno, nie ma sensu. Ja tej kwestii
              nigdzie nie podnosiłem. Z faktami sie nie dyskutuje. Nie wiem jaki
              rodzaj przyjemności tobie daje pisanie na mój temat, oraz budowanie
              sądów opartych jedynie na własnej wyobraźni. Jestes skomplikowany
              jak ameba. Jeszcze sie nie odezwiesz a juz wiadomo oczym, i w jaki
              sposób bedziesz mówił. Z pisaniem gorzej ci wychodzi.
              Piszesz "ich" forum, "nasze" forum a kim ty jestes, zeby zaimki
              dzierzawcze wprowadzać do wypowiedzi? To forum jest tak samo "moje"
              jak "twoje" a spora grupa ludzi moze mnie w ...... i ty nalezysz do
              tego znamienitego grona.
              Drugi mój sławetny rozmówca cierpi na syndrom niedocenienia. mniej
              więcej co trzeci post tego wybitnego olsztynskiego kretyna jest w
              zawoalowanej formie poswiecony jego własnej osobie. podobno leon
              wykonuje wolny zawód, podobno zarabia 15 tys na miesiąc, podobno
              koleżanki mówia mu, ze jest przystojny, podobno widział mercedesa na
              wystawie. Leon, wykształcony idioto, to są finanse, to jest budżet i
              jeżeli ktos traci na tej zabawie to ja i moje srodowisko. Jakie są
              władze olsztyna i województwa każdy widzi, a juz czytelnik tego
              forum może sobie szybko pogląd wyrobić. Zastanawia mnie, że ty tego
              nie widzisz. Żyjesz w patologicznym otoczeniu i tylko to może ciebie
              tłumaczyć.
      • praptak2 Re: Basnie i klechdy-"portowe"elblagowo zmienia E 04.11.08, 09:38
        Gość portalu: zatroskany napisał(a):

> Biedny ten nasz region, że ma takich popranych gospodarzy. Nabijają kasą swoje
        > "biznesy". Niczego nie inwestują w Olsztyn - nawet ścieżkę rowerową wyprowadzil
        > i
        > w lasy, aby tylko nie do Olsztyna. Teraz wpompują ogromne pieniądze w szemrany
        > interes, aby w przyszłości z mafią ukraińska "kręcić lody" i tyle na tym Warmia
        > i Mazury "skorzysta".

A co region (a zwłaszcza Mazury, które nie mają nic wspólnego z Olsztynem) może
        skorzystać na inwestowaniu w Olsztyn? To miasto, ile by się w nie zainwestowało,
        przeżre wszystko.
        Dlatego powinno być tak, jak teraz, bezpośrednio inwestować w region.
        • Gość: zatroskany Re: Basnie i klechdy-"portowe"elblagowo zmienia E IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.08, 15:04
          "Dlatego powinno być tak, jak teraz, bezpośrednio inwestować w region."
          To znaczy w co, w regionie? Może inwestowanie w przekop mierzei to, twoim
          zdaniem inwestycja w region ełcki?
    • ol4 Re: Basnie i klechdy-"portowe"elblagowo zmienia E 04.11.08, 11:05
      swiatowy po co wywolujesz mongoła z lasu takimi wątkami?
      • Gość: kortowianin Re: Basnie i klechdy-"portowe"elblagowo zmienia E IP: 89.204.203.* 04.11.08, 12:02
        Wy wszyscy jestescie chorzy:)dajcie juz spokoj z podsycaniem tej
        nienawisci pomiedzy Elblagiem i Olsztynem,komu to sluzy?
        • mreck Re: Basnie i klechdy-"portowe"elblagowo zmienia E 04.11.08, 19:09
          Temat jak każdy inny. Bardzo życzliwe podejście do problemów
          regionu. śliczna dyskusja.
          • leon.1 Re: Basnie i klechdy-"portowe"elblagowo zmienia E 04.11.08, 20:40
            Każda złotówka wydana na Elbląg jest prezentem dla Pomorza... Za kilka lat ten
            podrzutek wróci gdzie jego miejsce a my się obudzimy z kacem moralnym że zamiast
            dofinansowywać np. Ełk czy Iławę to wypompowujemy środki bawiąc się w "bogatego
            wujka".
            A czy jesteśmy bogaci??? :) :) :)
            • leon.1 Re: Basnie i klechdy-"portowe"elblagowo zmienia E 05.11.08, 07:58
              up :) :) :)
              • mreck Re: Basnie i klechdy-"portowe"elblagowo zmienia E 06.11.08, 09:41
                Faktycznie pozostała ci zabawa w "bogatego wujka”, bo w "doktora" to
                się na innym wątku zabawiasz.
                • leon.1 Re: Basnie i klechdy-"portowe"elblagowo zmienia E 07.11.08, 21:26
                  Na każdym :) Zawsze Wam powtarzałem bierzcie neuroleptyki, lewatywa i długie
                  spacery. To może przywrócić Was społeczeństwu... :) :) :)
    • Gość: j* Basnie i klechy - macie komplet IP: *.olsztyn.mm.pl 05.11.08, 15:13
      Zasłużyliście!
    • Gość: nostradamus Re: Do RPA przez Kanal Sueski a pozniej do Miami IP: *.range86-148.btcentralplus.com 07.11.08, 21:14
      a po drodze zabieramy Ukraincow z Meksyku chcacych sie przedostac
      sie przez zielona granice do USA.Co wy na to?
    • Gość: psychiatra Tutaj potrzeba psychiarty!!!!!!!!!!!!! IP: *.elb.vectranet.pl 07.11.08, 22:08
      Leczyć trzeba niektórych olsztynian!!!!!!!!!
      • leon.1 Re: Tutaj potrzeba psychiarty!!!!!!!!!!!!! 07.11.08, 22:48
        I wszystkich z el... :) :) :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka