Gość: Hiss IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 13:13 www.lemko.org/rzeczpospolita/rzeczpospolita5.htm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: w Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 22:55 do poduszki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 23:46 Traktuję tę misję w tych kategoriach: www.kki.pl/piojar/polemiki/rubiez/osad/uchwala.html| I żadne zaprzeczanie o jej istnieniu nie jest w stanie udowodnić faktów jej wdrażania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 23:51 prośba o dobry link Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 03:41 Dziwne, ale mnie się on otwiera bez problemu. Podaję go jeszcze raz: www.kki.pl/piojar/polemiki/rubiez/osad/uchwala.html| Tu jest wstępna charakterystyka: pl.wikipedia.org/wiki/Uchwa%C5%82a_krajowego_prowidu_OUN_z_22_czerwca_1990| Warto i to przeczytać: www.gazetakosa.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=380&Itemid=39| A to też nie zaszkodzi wiedzieć: newsgroups.derkeiler.com/Archive/Soc/soc.culture.polish/2008-11/msg00656.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymenel Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 09:46 To powinna być obowiązkowa lektura każdego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.89.115.7.static.crowley.pl 02.12.08, 14:14 Gościu z gwiazdką, jesteś takim samym szkodnikiem jak Sycz, tylko w drugą stronę. I syczowych i twoich kłamstw mam już dość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Miron Sycz: informacje z listu godzą w moje dobre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 23:07 bartoszyce.wm.pl/Miron-Sycz:-informacje-z-listugodza-w-moje-dobre-imie,60128 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Miron Sycz: informacje z listu godzą w moje d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 19:15 Reakcja jak najbardziej słuszna w stosunku do nicka "Gość" prezentującego na forum "syczowe" zacięcie, choć post nie pochodzi spod mojej klawiatury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Miron Sycz: informacje z listu godzą w moje d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 11:13 Onże ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Miron Sycz: informacje z listu godzą w moje d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 14:53 A onże! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miejscowy Re: Miron Sycz: informacje z listu godzą w moje d IP: 89.105.196.* 23.08.09, 20:00 Zdaje się, że wiadomy pan nadal działa w poczuciu misji. Ludzie, w czyim kraju my żyjemy??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Miron Sycz: informacje z listu godzą w moje d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 20:27 Większością rządzą mniejszości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalina Re: Miron Sycz: informacje z listu godzą w moje d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 22:45 Albo jeden rządzi mniejszością i większością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Miron Sycz: informacje z listu godzą w moje d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 22:51 I chyba nikt nie ma wątpliwości na temat jego kontaktów z SB. Wnioski wobec powszechnej dezawuacji nie są chyba budujące. A więc co tu jest granbe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wąsowski Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 17:38 Bardzo to interesujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.autocom.pl 16.12.08, 06:58 Bardzo to wyidealizowane i ugładzone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.autocom.pl 16.12.08, 06:58 Bardzo to ugładzone i wyidealizowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Górowianka A Wam by też umorzyli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 19:09 Jak się okazuje - "drobne uchybienia". I niech ktoś mnie zapewni, że żyjemy w państwie prawa! ww6.tvp.pl/2902,20081216846674.strona www.tvp.info/news.html?news=776716&directory=17099 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Górowianka Re: A Wam by też umorzyli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 19:15 Chyba coś było z szybką zmianą szefa prokuratury w Olsztynie. Dziwne rzeczy się dzieją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: A Wam by też umorzyli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 19:43 A jak można było inaczej zachęcić do pozbycia się takiego kloca, skoro atmosfera wymagała zajęcia jakiegoś stanowiska a imunitet traktowany ponad poziomy nie pozwalał na doprowadzenie sprawy do końca??? Po zaangażowaniu miejscowej prokuratury w wielu sprawach Zenona P. czy Czesława Jerzego M., kondycja tej instytucji nie wymaga komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: A Wam by też umorzyli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 17:34 Gość portalu: Górowianka napisał(a): > Jak się okazuje - "drobne uchybienia". I niech ktoś mnie zapewni, > że żyjemy w państwie prawa! W jakimś państwie na pewno żyjemy. Ale jakim prawem to państwo się posługuje, doprawdy nie wiem. Przecież wszystko to, co tworzy parlament jest aktualnie funta kłaków warte, skoro funkcjonariusze państwowi i tak z tą pisaną twórczością robią, co chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joi Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 15:55 w Górowie już dawno nie powinno się używać słowa "śmierdzi" , powinno je zastąpić słowo "syczy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kryska Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 21:22 www.wprost.pl/ar/126679/Uklad-olsztynski/?O=126679&K=1&KI=32133 Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: "Misja bez końca", o Syczach 27.02.09, 23:05 jest dla mnie niemal pewne, że Krukowski polegnie w walce z Grzymowiczem a stanie się tak dlatego , bo mieszkańcy Olsztyna mają po dwoje oczu i uszu, widzą co wyprawiają chłopcy z PO kryjąc sycza i jego koleżków, jak marszałek angażuje autorytet urzędu zamydlając prawdę o mafii spod wiaty, jak wyznacza się nikomu szerzej nieznanego młodego człowieka wbrew zasadom zdrowego rozsądku do walki nierównej ze starym wyjadaczem, być może współtwórcą lotu ceśka mam nadzieję , że po przegranych wyborach w Olsztynie ktoś w PO poważnie postawi sprawę dalszej współpracy z syczem, kimś kto kojarzy się jedynie z negatywnym układem i wyraźnie obniża notowania tej partii w naszym regionie, jest wielu jeszcze porządnych Ukraińców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 06:40 wyszło szydło z teczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luba Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.anonymouse.org 01.07.09, 13:36 W tej sprawie jest jeszcze sporo niejasności, teczki kryją niejedną tajemnicę. Czekamy na następne publikacje pana Necio. Temat wart jest książki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.net 05.11.09, 16:47 podobno wręcz pisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: up Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.kimsufi.com 27.11.09, 21:35 miron - temat bez końca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: 89.105.196.* 25.07.09, 10:13 www.iukraina.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=182&Itemid=79 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nm Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 03:20 www.stop-rakowi.pl/skany/ukladtonieja.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pasternak Richnycia stvorynia UPA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 15:27 www.youtube.com/watch?v=duDpzAszdA4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryzak Re: Richnycia stvorynia UPA IP: *.autocom.pl 09.03.09, 17:20 No i co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Życzę, aby politycy budowali... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 17:26 stop-rakowi.pl/?strona=art/zyczeaby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wężykiem Re: Życzę, aby politycy budowali... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 23:51 a tu pospolitość syczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Życzę, aby politycy budowali... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 20:24 Problem polega na tym, że pospolitość nie zawsze myśli a psychologia tłumu ma swoje "niewątpliwe walory" ;o)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Protokół przesłuchania świadka Piotra Fedoriwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 23:15 Tuzy Sycza www.irekw.internetdsl.pl/protokol_fedoriw.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lach Re: Protokół przesłuchania świadka Piotra Fedoriw IP: *.group5.pl 25.08.09, 20:39 strach się bać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Protokół przesłuchania świadka Piotra Fedoriw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.09, 15:08 forum.gazeta.pl/forum/w,64,84322427,84322427,Kuzma_Romaniuk_szef_tut_bezpieki_1953_62.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tamara Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: 85.17.146.* 21.11.09, 12:44 Ciekawa historia, ale i tak nic nie przebije sagi rodu Procyków, zwłaszcza seniora, który był chyba poczwórnym agentem (UPA, NKWD, UB, MO). Junior działał na odcinku kontrwywiadowczo-antyklerykalnym, później w spółdzielczości. Gotowy materiał na serial sencacyjny. Do piór, scenarzyści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ay Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.net 03.12.09, 13:59 e-warto.wm.pl/Oko-w-Oko-z-Mironem-Syczem,20727 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filon Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.09, 14:23 To staroć, który mówi, że awansuje się po to, by spadać z hałasem. Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: "Misja bez końca", o Syczach 03.12.09, 14:31 wieszcz, po prostu wieszcz , dwa tygodnie zajęło mu dotarcie do prawdy i oby się spełniło artysta ... boki mnie bolą od śmiechu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ara Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: 66.90.73.* 14.02.10, 15:08 www.polskatimes.pl/opinie/wywiady/218504,miron-sycz-ciagle-trwa-wyliczanka-wzajemnych-krzywd,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: "Misja bez końca", o Syczach 14.02.10, 15:42 Swoi tłumaczą swoich szukając uzasadnienia dla przywołanych upiorów przeszłości. Przecież sam Sycz na tym polu polożył wcale nie małe zasługi konfliktując nawet same środowisko ukraińskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.10, 16:20 Co za obłuda zieje w tym wywiadzie! A kto blokował historyczną konferencję w Urzędzie Wojewódzkim w Olsztynie? Kto straszył wojewodę Schetyną? Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: "Misja bez końca", o Syczach 14.02.10, 16:22 Cały czas ten sam teatr w wykonaniu Sycza. Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: "Misja bez końca", o Syczach 14.02.10, 16:46 dawno nie czytałem bardziej bezczelnych kłamstw, to co ten mały zakłamany człowieczek wygaduje to brzmi jak prowokacja, wszyscy wiemy , że romantyczną przyjaźń i wiarę w pojednanie z Polakami sycz przejął od ojca, a ustawianie na równi księdza Isakowicza i tępych nacjonalistów od bandery jest cyniczne, wielka jest moja radość gdy widzę jak ten smutas powoli ale znika z naszego życia Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: "Misja bez końca", o Syczach 14.02.10, 18:13 O jego podwójnej twarzy w przeszlości pisano już nie raz nie tylko na forum, ale także w oparciu o dokumenty z IPN. Czy coś wskazuje na to, by dzisiaj było inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: 174.122.218.* 11.01.11, 23:24 no ale kto głosował na pana posła? bo chyba nie tylko potomkowie banderowców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.11, 13:18 to żaden pan! taki człowiek w normalnym kraju miałby już inne warunki życia.Czy to prawda, że teraz mąci i rządzi gminie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.centertel.pl 14.02.10, 17:27 Jak ten człowiek może mówić o pojednaniu, jak sam nie chciał dopuścić do dyskusji na trudne tematy. Przypomnę: www.niezalezna.pl/article/show/id/12164 Fragment: W wyniku nacisków posła Platformy Obywatelskiej Mirona Sycza - przedstawiciela mniejszości ukraińskiej - wojewoda warmińsko- mazurski Marian Podziewski (PSL) musiał wycofać swój patronat nad uroczystościami związanymi z 65. rocznicą rzezi na Wołyniu i w Małopolsce Wschodniej. Zakazano także pracownikom Urzędu Wojewódzkiego wzięcia udziału (nawet prywatnie) w konferencji organizowanej przez Towarzystwo Miłośników Wołynia i Polesia, odbywającej się w sali Urzędu. Prawdopodobnie poseł PO Miron Sycz w rozmowach z wojewodą Podziewskim użył wsparcia wicepremiera i ministra spraw wewnętrznych i administracji Grzegorza Schetyny. Na konferencję, która odbyła się w sobotę, 29 listopada, nie przybył ani jeden z zaproszonych lokalnych parlamentarzystów, polityków, radnych. Kościół rzymskokatolicki reprezentował ks. infułat Julian Żołnierkiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.profitcorp.net 07.04.10, 22:33 www.petlura.com.pl/miron_sycz.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.11, 20:39 Sążnisty link. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.pl 10.06.11, 20:46 lektura obowiązkowa dla interesujących się kulisami polityki w regionie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: 94.254.236.* 23.08.10, 23:17 tytułowe "bez końca" nieco mnie niepokoi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.ip.netia.com.pl 10.06.11, 22:39 Bo też oni swej misji też nie skończyli. Odpowiedz Link Zgłoś