Dodaj do ulubionych

"Misja bez końca", o Syczach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 13:13

www.lemko.org/rzeczpospolita/rzeczpospolita5.htm
Obserwuj wątek
    • Gość: w Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 22:55

do poduszki
    • Gość: * Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 23:46
      Traktuję tę misję w tych kategoriach:
      www.kki.pl/piojar/polemiki/rubiez/osad/uchwala.html|
      I żadne zaprzeczanie o jej istnieniu nie jest w stanie udowodnić faktów jej
      wdrażania.
      • Gość: w Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 23:51
        prośba o dobry link
        • Gość: * Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 03:41
          Dziwne, ale mnie się on otwiera bez problemu. Podaję go jeszcze raz:
          www.kki.pl/piojar/polemiki/rubiez/osad/uchwala.html|
          Tu jest wstępna charakterystyka:
          pl.wikipedia.org/wiki/Uchwa%C5%82a_krajowego_prowidu_OUN_z_22_czerwca_1990|
          Warto i to przeczytać:
          www.gazetakosa.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=380&Itemid=39|
          A to też nie zaszkodzi wiedzieć:
          newsgroups.derkeiler.com/Archive/Soc/soc.culture.polish/2008-11/msg00656.html
          • Gość: antymenel Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 09:46
            To powinna być obowiązkowa lektura każdego.
            • Gość: Gość Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.89.115.7.static.crowley.pl 02.12.08, 14:14
              Gościu z gwiazdką, jesteś takim samym szkodnikiem jak Sycz, tylko w drugą stronę.
              I syczowych i twoich kłamstw mam już dość.
              • Gość: * Miron Sycz: informacje z listu godzą w moje dobre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 23:07
                bartoszyce.wm.pl/Miron-Sycz:-informacje-z-listugodza-w-moje-dobre-imie,60128
                • Gość: * Re: Miron Sycz: informacje z listu godzą w moje d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 19:15
                  Reakcja jak najbardziej słuszna w stosunku do nicka "Gość" prezentującego na
                  forum "syczowe" zacięcie, choć post nie pochodzi spod mojej klawiatury.
                  • Gość: * Re: Miron Sycz: informacje z listu godzą w moje d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 11:13

Onże ?
                    • Gość: kolo Re: Miron Sycz: informacje z listu godzą w moje d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 14:53
                      A onże!
                  • Gość: Miejscowy Re: Miron Sycz: informacje z listu godzą w moje d IP: 89.105.196.* 23.08.09, 20:00

Zdaje się, że wiadomy pan nadal działa w poczuciu misji. Ludzie, w
                    czyim kraju my żyjemy??!!
                    • Gość: gość Re: Miron Sycz: informacje z listu godzą w moje d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 20:27
                      Większością rządzą mniejszości?
                      • Gość: kalina Re: Miron Sycz: informacje z listu godzą w moje d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 22:45
                        Albo jeden rządzi mniejszością i większością.
                        • Gość: * Re: Miron Sycz: informacje z listu godzą w moje d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 22:51
                          I chyba nikt nie ma wątpliwości na temat jego kontaktów z SB. Wnioski wobec
                          powszechnej dezawuacji nie są chyba budujące. A więc co tu jest granbe?
    • Gość: Wąsowski Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 17:38

Bardzo to interesujące.
      • Gość: Gość Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.autocom.pl 16.12.08, 06:58
        Bardzo to wyidealizowane i ugładzone.
      • Gość: Gość Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.autocom.pl 16.12.08, 06:58
        Bardzo to ugładzone i wyidealizowane.
    • Gość: Górowianka A Wam by też umorzyli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 19:09
      Jak się okazuje - "drobne uchybienia". I niech ktoś mnie zapewni, że żyjemy w
      państwie prawa!
      ww6.tvp.pl/2902,20081216846674.strona
      www.tvp.info/news.html?news=776716&directory=17099
      • Gość: Górowianka Re: A Wam by też umorzyli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 19:15
        Chyba coś było z szybką zmianą szefa prokuratury w Olsztynie. Dziwne rzeczy się
        dzieją.
      • Gość: * Re: A Wam by też umorzyli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 19:43
        A jak można było inaczej zachęcić do pozbycia się takiego kloca, skoro atmosfera
        wymagała zajęcia jakiegoś stanowiska a imunitet traktowany ponad poziomy nie
        pozwalał na doprowadzenie sprawy do końca???

Po zaangażowaniu miejscowej prokuratury w wielu sprawach Zenona P. czy Czesława
        Jerzego M., kondycja tej instytucji nie wymaga komentarza.
      • Gość: * Re: A Wam by też umorzyli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 17:34
        Gość portalu: Górowianka napisał(a):

> Jak się okazuje - "drobne uchybienia". I niech ktoś mnie zapewni,
        > że żyjemy w państwie prawa!

W jakimś państwie na pewno żyjemy. Ale jakim prawem to państwo się posługuje,
        doprawdy nie wiem. Przecież wszystko to, co tworzy parlament jest aktualnie
        funta kłaków warte, skoro funkcjonariusze państwowi i tak z tą pisaną
        twórczością robią, co chcą.
    • Gość: joi Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 15:55
      w Górowie już dawno nie powinno się używać słowa "śmierdzi" , powinno je
      zastąpić słowo "syczy"
      • Gość: kryska Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 21:22
        www.wprost.pl/ar/126679/Uklad-olsztynski/?O=126679&K=1&KI=32133
        • yadol Re: "Misja bez końca", o Syczach 27.02.09, 23:05
          jest dla mnie niemal pewne, że Krukowski polegnie w walce z Grzymowiczem a
          stanie się tak dlatego , bo mieszkańcy Olsztyna mają po dwoje oczu i uszu, widzą
          co wyprawiają chłopcy z PO kryjąc sycza i jego koleżków, jak marszałek angażuje
          autorytet urzędu zamydlając prawdę o mafii spod wiaty, jak wyznacza się nikomu
          szerzej nieznanego młodego człowieka wbrew zasadom zdrowego rozsądku do walki
          nierównej ze starym wyjadaczem, być może współtwórcą lotu ceśka

mam nadzieję , że po przegranych wyborach w Olsztynie ktoś w PO poważnie postawi
          sprawę dalszej współpracy z syczem, kimś kto kojarzy się jedynie z negatywnym
          układem i wyraźnie obniża notowania tej partii w naszym regionie, jest wielu
          jeszcze porządnych Ukraińców
          • Gość: bb Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 06:40

wyszło szydło z teczek
            • Gość: Luba Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.anonymouse.org 01.07.09, 13:36

W tej sprawie jest jeszcze sporo niejasności, teczki kryją niejedną
              tajemnicę. Czekamy na następne publikacje pana Necio. Temat wart
              jest książki.
              • Gość: pepe Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.net 05.11.09, 16:47

podobno wręcz pisze
              • Gość: up Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.kimsufi.com 27.11.09, 21:35

miron - temat bez końca
            • Gość: aa Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: 89.105.196.* 25.07.09, 10:13
              www.iukraina.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=182&Itemid=79
    • Gość: nm Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 03:20
      www.stop-rakowi.pl/skany/ukladtonieja.jpg
    • Gość: Pasternak Richnycia stvorynia UPA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 15:27
      www.youtube.com/watch?v=duDpzAszdA4
      • Gość: Gryzak Re: Richnycia stvorynia UPA IP: *.autocom.pl 09.03.09, 17:20
        No i co z tego?
    • Gość: * Życzę, aby politycy budowali... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 17:26
      stop-rakowi.pl/?strona=art/zyczeaby
      • Gość: wężykiem Re: Życzę, aby politycy budowali... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 23:51

a tu pospolitość syczy
        • Gość: * Re: Życzę, aby politycy budowali... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 20:24
          Problem polega na tym, że pospolitość nie zawsze myśli a psychologia tłumu ma
          swoje "niewątpliwe walory" ;o))
    • Gość: * Protokół przesłuchania świadka Piotra Fedoriwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 23:15
      Tuzy Sycza
      www.irekw.internetdsl.pl/protokol_fedoriw.html
      • Gość: lach Re: Protokół przesłuchania świadka Piotra Fedoriw IP: *.group5.pl 25.08.09, 20:39
        strach się bać
        • Gość: * Re: Protokół przesłuchania świadka Piotra Fedoriw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.09, 15:08
          forum.gazeta.pl/forum/w,64,84322427,84322427,Kuzma_Romaniuk_szef_tut_bezpieki_1953_62.html
    • Gość: Tamara Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: 85.17.146.* 21.11.09, 12:44

Ciekawa historia, ale i tak nic nie przebije sagi rodu Procyków,
      zwłaszcza seniora, który był chyba poczwórnym agentem (UPA, NKWD,
      UB, MO). Junior działał na odcinku kontrwywiadowczo-antyklerykalnym,
      później w spółdzielczości. Gotowy materiał na serial sencacyjny. Do
      piór, scenarzyści.
    • Gość: ay Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.net 03.12.09, 13:59

e-warto.wm.pl/Oko-w-Oko-z-Mironem-Syczem,20727
      • Gość: filon Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.09, 14:23
        To staroć, który mówi, że awansuje się po to, by spadać z hałasem.
        • yadol Re: "Misja bez końca", o Syczach 03.12.09, 14:31
          wieszcz, po prostu wieszcz , dwa tygodnie zajęło mu dotarcie do prawdy i oby się
          spełniło

artysta ... boki mnie bolą od śmiechu
    • Gość: ara Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: 66.90.73.* 14.02.10, 15:08
      www.polskatimes.pl/opinie/wywiady/218504,miron-sycz-ciagle-trwa-wyliczanka-wzajemnych-krzywd,id,t.html
      • privus Re: "Misja bez końca", o Syczach 14.02.10, 15:42
        Swoi tłumaczą swoich szukając uzasadnienia dla przywołanych upiorów
        przeszłości. Przecież sam Sycz na tym polu polożył wcale nie małe
        zasługi konfliktując nawet same środowisko ukraińskie.
        • Gość: gość Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.10, 16:20
          Co za obłuda zieje w tym wywiadzie! A kto blokował historyczną konferencję w
          Urzędzie Wojewódzkim w Olsztynie? Kto straszył wojewodę Schetyną?
          • privus Re: "Misja bez końca", o Syczach 14.02.10, 16:22
            Cały czas ten sam teatr w wykonaniu Sycza.
            • yadol Re: "Misja bez końca", o Syczach 14.02.10, 16:46
              dawno nie czytałem bardziej bezczelnych kłamstw, to co ten mały zakłamany
              człowieczek wygaduje to brzmi jak prowokacja, wszyscy wiemy , że romantyczną
              przyjaźń i wiarę w pojednanie z Polakami sycz przejął od ojca, a ustawianie na
              równi księdza Isakowicza i tępych nacjonalistów od bandery jest cyniczne, wielka
              jest moja radość gdy widzę jak ten smutas powoli ale znika z naszego życia
              • privus Re: "Misja bez końca", o Syczach 14.02.10, 18:13
                O jego podwójnej twarzy w przeszlości pisano już nie raz nie tylko
                na forum, ale także w oparciu o dokumenty z IPN. Czy coś wskazuje na
                to, by dzisiaj było inaczej?
                • Gość: jj Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: 174.122.218.* 11.01.11, 23:24

no ale kto głosował na pana posła? bo chyba nie tylko potomkowie banderowców
                  • Gość: gość Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.11, 13:18
                    to żaden pan! taki człowiek w normalnym kraju miałby już inne warunki życia.Czy to prawda, że teraz mąci i rządzi gminie?
      • Gość: czytelnik Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.centertel.pl 14.02.10, 17:27
        Jak ten człowiek może mówić o pojednaniu, jak sam nie chciał
        dopuścić do dyskusji na trudne tematy.
        Przypomnę: www.niezalezna.pl/article/show/id/12164

Fragment:
        W wyniku nacisków posła Platformy Obywatelskiej Mirona Sycza -
        przedstawiciela mniejszości ukraińskiej - wojewoda warmińsko-
        mazurski Marian Podziewski (PSL) musiał wycofać swój patronat nad
        uroczystościami związanymi z 65. rocznicą rzezi na Wołyniu i w
        Małopolsce Wschodniej.

Zakazano także pracownikom Urzędu Wojewódzkiego wzięcia udziału
        (nawet prywatnie) w konferencji organizowanej przez Towarzystwo
        Miłośników Wołynia i Polesia, odbywającej się w sali Urzędu.
        Prawdopodobnie poseł PO Miron Sycz w rozmowach z wojewodą
        Podziewskim użył wsparcia wicepremiera i ministra spraw wewnętrznych
        i administracji Grzegorza Schetyny.

Na konferencję, która odbyła się w sobotę, 29 listopada, nie przybył
        ani jeden z zaproszonych lokalnych parlamentarzystów, polityków,
        radnych. Kościół rzymskokatolicki reprezentował ks. infułat Julian
        Żołnierkiewicz.
    • Gość: * Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.profitcorp.net 07.04.10, 22:33
      www.petlura.com.pl/miron_sycz.html
      • Gość: mix Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.11, 20:39
        Sążnisty link. Dzięki.
      • Gość: adam Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.pl 10.06.11, 20:46

lektura obowiązkowa dla interesujących się kulisami polityki w regionie
    • Gość: jerzy Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: 94.254.236.* 23.08.10, 23:17

tytułowe "bez końca" nieco mnie niepokoi
      • Gość: mix Re: "Misja bez końca", o Syczach IP: *.ip.netia.com.pl 10.06.11, 22:39
        Bo też oni swej misji też nie skończyli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka