Dodaj do ulubionych

Dajtki mają dość nocnych rajdowców po osiedlu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 19:34
Sam jestem kierowcą i mieszkańcem Dajtek... Mieszkam nieopodal
giełdy, średnia wieku na ulicy to 60 lat, starałem się o ułożenie na
naszej ulicy tzw. "śpiących policjantów" lecz napotkałem problemy ze
strony mieszkańców... Twierdzili, że poruszając sie rowerem po
ulicy, będą mieli przez to problemy i nie wyrażają na to zgody... I
jak tu dbać o bezpieczeństwo?
Obserwuj wątek
    • Gość: matkooo Dajtki mają dość nocnych rajdowców po osiedlu IP: *.olsztyn.mm.pl 17.02.09, 21:12
      Panie Spiewak litosci
      takie tlumaczenie jak te Panskich studentow maja tez gowniarze
      wybijajacy szyby oraz seryjni mordercy.

• Gość: Młody Duchem Re: Dajtki mają dość nocnych rajdowców po osiedlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 22:37
        najsłynniejsi dla mnie olsztyniacy Bublewicz i Hołowczyc w całej Polsce wiadomo
        że Olsztyn jest kolebką najlepszych kierowców DLACZEGO Z TYM WALCZYĆ . Gdzie
        indziej by to wykorzystano jako promocje miasta
        • Gość: Jacek MOŻNA zrobic progi! Są w Białymstoku i Wrocławiu IP: *.noname.net.icm.edu.pl 19.02.09, 14:06
          Zobaczcie tu i popędźcie urzędasów, żeby się nie kompromitowali. W Polsce we
          wszystkich miastach obowiązują takie same przepisy:

www.zm.org.pl/?a=progi_spowalniajace-083
          • Gość: Anastezjolog Re: MOŻNA zrobic progi! Są w Białymstoku i Wrocła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 19:26
            Ktoś tu chyba ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem ;)
            Proponuje jeszcze raz przeczytać artykuł i się zastanowić dlaczego progi
            zwalniające nie powstaną!!! I jeszcze proszę o zapytanie ludzi, którzy jeżdżą
            tymi autobusami czy im się będzie podobało podskakiwanie jak kartofle na
            przyczepie ciągnika ;)
          • Gość: delik cos IP: *.play-internet.pl 19.10.14, 12:28
            Dla wszystkich szkolących się oczywiście polecam www.odpowiedzi.com.pl/21-multiselect-z-odpowiedziami.html.
    • Gość: gość Chiałoby się powiedzieć - a nie mówiłem IP: *.acn.waw.pl 17.02.09, 22:44
      Chiałoby się powiedzieć - a nie mówiłem.
      A wystarczyło posłuchać argumentów przeciwników - a podstawowy był
      taki, że to sie jeszcze nie udało w żadnym mieście. w ŻADNYM mieście
      legalne wyścigi nie powstrzymały nielegalnych...zaobserwowano wręcz
      eskalację zjawiska, i tak będzie w Olsztynie.

Natomiast dość skuteczne jest po prostu EGZEKWOWANIE PRAWA -
      zamykanie smarkaczy, nękanie rodziców, odbieranie samochodów.
      Jednak tajemnicą poliszynela jest, że są to dzieci bogatych,
      ustawionych rodziców - stąd oczywista pobłażliwość i niemoc policji.
      • Gość: miko Re: Chiałoby się powiedzieć - a nie mówiłem IP: 81.190.124.* 17.02.09, 23:22
        Trzeba tam wysłać pieszy patrol policji - są przecież skuteczniejsze, niż radiowozy.
        • Gość: axa Re: Chiałoby się powiedzieć - a nie mówiłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 19:29
          A ja bym kazał na noc asfalt zwinac i po problemie:-)
        • Gość: delik Re: Chiałoby się powiedzieć - a nie mówiłem IP: *.play-internet.pl 19.10.14, 12:25
          Wszystko na temat policji można znaleźć tutaj www.forumpolicyjne.com.pl.
    • Gość: me Dajtkom wszystko przeszkadza IP: *.ols.vectranet.pl 18.02.09, 05:14
      anteny, lotnisko, ludzie.Kury im sie od razu przestają nieść!
      • Gość: Wk Nie wiecie o czym mówicie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.09, 09:37
        A wystarczy przyp... pałą w samochód i wytarmosić za mordę :-) Pozdro dla
        streetwarsowego pedryla z T. Banda gnojków z gównem w gaciach, jak przyjdzie co
        do czego.
    • weganin11 Dajtki mają dość nocnych rajdowców po osiedlu 18.02.09, 09:37
      Postawcie przyczepy po przeciwnych stronach w odległości 15 m , to im odbicie
      się od takiej przeszkody spowoduje przestawienie klepek w głowie.Niech jadą na
      stadion Stomilu, gdzie na betonie mogą się wyżywać nie stwarzając zagrożenia dla
      innych.
    • Gość: zen Dajtki mają dość nocnych rajdowców po osiedlu IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.09, 09:49
      Łukasz z Night Racing Group przyznaje, że i jego grupa niekiedy
      wrzuca do internetu nagrania z driftów- nie no juz z tym to autor
      przesadził i to grubo, rng i drift ha ha ha, a poza tym to sam tytuł
      pokazuje jak bardzo przyłożyli się do tego tekstu - dość nocnych
      rajdowców po osiedlu- daleko tu od poprawnej polszczyzny, no i
      jestem ciekawy czy autor kiedykolwiek był na dajtkach i czy widział
      opisywaną ulicą dożynkową na której niby się ścigają,żenada
    • Gość: pol4334 Re: Dajtki mają dość nocnych rajdowców po osiedlu IP: *.olsztyn.mm.pl 18.02.09, 10:21
      no ciekawe bardzo w ktorym momecie byly na tym filmie takie sytuacje
      ze ktos malo co nie wjechal w latarnie lub wjechal na chodnik, o ile
      mi wiadomo chlopaki z tych filmow jezdza tam od kilku lat i nigdy
      nawet kraweznika nie przychaczyli, jestem jak najbardziej za tym
      zeby otworzyc stadion stomilu i tam wpuszczac ludzi ktorzy chca
      troche poszalec ale komentarze w ktorych organizacje wyscigow nazywa
      sie bezsensowna a wypowiadajacych sie studentow nazywa banda
      przyglupich gowniarzy bawia mnie do lez. Najlepiej chyba bedzie
      powystrzelac cala mlodzierz w miescie i zostana same zrzedzace
      mohery, slyszal ktos kiedys slowo "kompromis"?!
    • Gość: Jeden z niewielu Dajtki mają dość nocnych rajdowców po osiedlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 12:06
      Czy wy ludzie już do reszty powariowaliście?
      Legalne wyścigi nie powstrzymały?
      No barda kretynów z was i tyle powiem. Ile było tych wyścigów? no pytam się ile?
      jeden hahahahahahaah i wy myślicie że jeden gdzie i tak mało kto z podrzędnych
      początkujących nie wziął by w nim udziału. Wyznaczcie miejsce gdzie co tydzień
      będą mogli poćwiczyć. albo tor gdzie będą mogli legalnie się wyszaleć co noc i
      problem powoli przestanie istnieć. I prosze was ludzie na litość Boską nie pisze
      artykułów typu zrobiliśmy legalne wyścigi i nic to nie zmieniło bo aż żal to
      czytać (wstyd czytać)
    • Gość: Lxx Dajtki mają dość nocnych rajdowców na osiedlu IP: *.ols.vectranet.pl 18.02.09, 12:25
      Wystarczy spisać nr rejestracyjne i po sprawie.
    • Gość: ufooooooooo [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 14:01
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: koń Dajtki mają dość nocnych rajdowców po osiedlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 14:01
      proponuje zająć sie wiosennymi porządkami w ogródkach
      • pamejudd Proponuję udać się do ortodonty... 19.02.09, 14:39
        ..bo na psychiatrę już w twoim przypadku za późno.
    • Gość: eska Dajtki mają dość nocnych rajdowców po osiedlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 14:12
      Współczuję mieszkańcom Dajtek. Ci pseudokierowcy nie liczą się z
      nikim. To są superegoiści dla których nie ma znaczenia że ludzie nie
      mogą wypocząć (ryk mocno podrasowanych silników jest ogłuszający).
      Nie liczą się z tym że są potencjalnymi samobójcami lub mordercami.
      Jak taki pseudokierowca zginie sam to jeszcze pół biedy, (szkoda
      tylko jego bliskich którzy będą do końca swoich dni rozpaczać po
      idiocie), gorzej gdy zamorduje niewinnego człowieka który miał to
      nieszczęście że znalazł się w nieodpowiednim czasie i miejscu (np.
      wracał z pracy). Policja powinna zrobić wszystko żeby nielegalne
      wyścigi nie mogły odbywać się na publicznych drogach. Dobry kierowca
      nie musi udowadniać sobie i innym że potrafi jeździć. On po prostu
      jeździ. Kubica nie brał udziału w takich wyścigach lecz ciężko
      pracował na sukces. To samo Hołowczyc czy inni. Oni ciężko pracowali
      żeby osiągnąć mistrzowski poziom. Niestety młodzi tłumaczą że
      adrenalina itd. Zawsze młodzież chciała się wyszumieć lecz do tej
      pory nigdy w taki kretyński sposób. Czy oni, powtarzam jeszcze raz,
      nie rozumieją że są samobójcami (to pół biedy) lub mordercami?
      Szkoda że nie rozumieją. Obserwując młodzież widzę że głupota jest
      ponadczasowa, ale kretynizm jaki cechuje niektórych przedstawicieli
      tego gatunku (tj młodzieży) jest znakiem naszych czasów. Jeżeli
      rodziny tych kierowców-durniów nie przemówią im do rozsądku to w
      przypadku samóbójstwa (wypadku drogowego) takiego pseudokierowcy nie
      będę im wogóle współczuła. Nie chcieli reagować jak był czas to
      niech nie rozpaczają po fakcie.
      • Gość: Mieszkniec Dajtek Re: Dajtki mają dość nocnych rajdowców po osiedlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 15:54
        Panie eska na jakiej podstawie pani sądzi że to są potencjalni samobójcy, czy
        też jak pani sądzi mordercy? Czy też dlaczego pani sądzi że to są pseudo
        kierowcy? proszę podać kilka konkretnych argumentów!!!
        Ja sądzę że to akurat dobra forma zajmowania solnego czasu :) mają pasje i ją
        rozwijają ich idolami są Hołowczyc, Bublewicz, którzy w ich wieku jeździli
        podobnie jak oni ćwiczyli nielegalnie na ulicach miasta. Przykładowo ulica leśna
        wychowała nie jedno pokolenie rajdowych kierowców. Pani ich wyzywa gdzie tu
        jakikolwiek poziom wypowiedzi?
        Ci młodzi ludzie od urodzenia jeżdżą na ulicach dajtek. Czy pani sądzi że ma
        pani większe prawo do tego osiedla? To oni są dziedzicami czy pani chce czy nie.
        Potrafi pani jedynie wyzywać młodych ludzi!!! A zapewne jest pani zwykłą rolną
        dziewczynką która wyłamała się ze wsi i wprowadziła na to osiedle i teraz robi
        się na wielką księżniczkę niestety księżniczkę z wieży obornej!!!
        Ja jestem jednym z tych młodych ludzi i zgadzam się nie powinni tego robić na
        osiedlu bo pewne zagrożenie stwarzają lecz pytam się gdzie mają to robić? jak
        wszędzie im się zabrania. Jak mi rodzice zabronili palić papierosy to pierwsze
        co zrobiłem to zapaliłem. Takie zabranianie działa w zupełnie inną stronę.
        Zamiast wzywać ciągle policje, która po piersze nic nie poradzi na to bo nie
        pozamykają tych młodych ludzi bo za co? za kilka wykroczeń
        Robicie tylko niepotrzebne koszty, które można było by zainwestować w tor dla
        młodzieży. Zorganizowali byście coś. Śp pan Tadeusz Załęski robił coś w kierunku
        żeby młodzi ludzie mieli jakieś zajęcie. A wy? To właśnie wasze pokolenie
        sprawia że młodzi ludzie zamiast szlifować swoje pasje i umiejętności na
        zamkniętych odcinkach, na torach, gdzie zwykły kierowca mógł by poćwiczyć
        niekontrolowane poślizgi. To się bardzo przydaje w zwykłym życiu. W inyych
        państwach takie tory to zupełnie normalna sprawa, wręcz wymóg do zdania prawo
        jazdy a u nas?
        Wystarczyło by zorganizować wielką akcje gdzie kto by chciał to by wrzucił do
        skarbonki złotówkę, dwie co łaska :) mieszkańcy dajtek też by nie zbiednieli jak
        by dołożyli po 5zł na tor dla młodzieży, miasto też by dołożyło, albo udzieliło
        i wyznaczyło teren na takiego rodzaju inwestycje, inwestycje w młodych ludzi
        którzy zamiast ćpać, pić, kraść, i niszczyć będą rozwijać swoje pasje i
        umiejętności. Olsztyn jest miastem rajdowców :) Tak było, tak jest, i tak będzie
        Promujmy więc Olsztyn, pomagajmy młodym ludziom, stwarzajmy im szansę na
        rozwijanie pasji, róbmy wszystko żeby mieli zajęcie, żeby nie stali się zwykłymi
        ćpunami wandalami i pijakami.
        No chyba że jesteście zwykłymi rolnikami wyrwanymi jakimś cudem, ludźmi
        którzy wolą plotkować, szukać sensacji i robić wszystko na przekór tylko dlatego
        że sami nie macie zajęcia i jedyny wolny czas przeznaczacie na osiedlowe
        spotkanka i kółko ogrodnicze kto wyhoduję najładniejszego badyla w ogródku bądź
        kto wsadzi więcej pieniędzy w rabate. Ubolewam faktem że młodzi ludzie sa tak
        negowani :(
        Przykro mi też że starsze osoby które są w radzie osiedla zamiast pomagać
        młodzieży ubliża im, utrudnia i stara się żeby tylko zaszkodzić :( Wstyd :(
        • Gość: Moby Dick Re: Dajtki mają dość nocnych rajdowców po osiedlu IP: *.ols.vectranet.pl 18.02.09, 19:20
          Do:Mieszkaniec Dajtek.Szanowny młody gniewny mieszkańcu Dajtek!
          Niby "mądrze" piszesz, ale pomyśl,że nie ma funduszy na bardziej
          potrzebne przyziemne inwestycje /obwodnica,nowe ulice w mieście itd/.
          Nie jesteśmy krajem szejków naftowych.Jeżeli chcesz mile spędzać
          czas,organizując np. wyścigi - legalne - to zainwestuj swoje
          pieniądze,ewentualnie znajdz sponsora. Przyjemności niestety
          kosztują.Buziaczki od fana motoryzacji. P.S. Ciekawe, co będziesz
          mówić w "słusznym" wieku ?
          • Gość: Mieszkaniec Dajtek Re: Dajtki mają dość nocnych rajdowców po osiedlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 19:49
            Panie Moby Dick. Dlaczego sądzi pan że jestem młodym gniewnym człowiekiem? Do
            najmłodszych nie należę gniewny nie jestem. Co do tego budżetu miasta hm na
            referendum pieniądze były? były. Na wybory pieniądze były? były. Na 2 turę
            wyborów pieniądze są? heheh będą :P
            Na budowę jakiegoś boiska na dajtkach pieniądze też się znalazły, owszem młodzi
            ludzie grają tam w piłkę :) ale czy wszyscy lubią grać w piłkę nożną?
            Tak więc młodzież szalejąca po nocach była jest i do puki nie znajdą się osoby
            które im pomogą w znalezieniu obiektu gdzie będą się mogli wyszaleć do woli to
            ten problem nie zniknie z ulic miasta.
            Wystarczy chęć kilku osób, które miały by ochotę zrobić pewien projekt i przejść
            się tam gdzie trzeba ( do kogo trzeba ) Wtedy na pewno lepiej to zadziała niż
            dzwonienie 50 razy dziennie na policje, robienie zdjęć dla młodych ludzi bądź
            hahaha i tu się kłania pomysłowość i inteligencja starszyzny osiedla hahaha
            chodzić z kijem do golfa po osiedlu :P
            Po prostu wstyd mi za niektórych mieszkańców tego osiedla.
            • Gość: 123 bzdury IP: *.ols.vectranet.pl 19.02.09, 12:11
              panie M. Dajtek - zacznij od siebie i nie bądź roszczeniowym
              nieudacznikiem
        • Gość: tomeczek Re: Dajtki mają dość nocnych rajdowców po osiedlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 12:34
          Gość portalu: Mieszkniec Dajtek napisał(a):

> zgadzam się nie powinni tego robić na
          > osiedlu bo pewne zagrożenie stwarzają

Skoro to napisałeś, to nie musiałeś już pisać nic więcej

> Jak mi rodzice zabronili palić papierosy to pierwsze
          > co zrobiłem to zapaliłem. Takie zabranianie działa w zupełnie inną stronę.

To znaczy, że jeśli ktoś zabroni ci położyć się na torach przed jadącym
          pociągiem, to...?
          • Gość: Mieszkaniec Dajte Re: Dajtki mają dość nocnych rajdowców po osiedlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 13:06
            hehehehe
            Nie mam zamiaru dyskutować z ludźmi którzy wyżej srają niż dupę mają ;)
            Banda polskich DECYDENTÓW!!!
            I nie przytaczajcie mi tu wyrywków mojej wypowiedzi tumany tylko przeczytajcie
            całą wypowiedź i niech trafi do tych waszych pustych łbów że to co robią ci
            młodzi ludzie jest dla nich czymś tak ważnym jak te wsze spotkania
            działkowiczów!!! na całe szczęście kiedy oni będą w waszym wieku wy będziecie
            już zjedzeni przez robaki ufffffff
            A oni się dzielnie zajmą tym osiedlem i będa spotkanka jak tu zablokować ulicę
            dajtek w którąś sobote w tygodniu i zabezpieczyć żeby to co robią było legalne i
            żeby nikomu nic się nie stało a nie kto ładniejsze kwiatki wyhoduję!!!
            Przykro mi że takie życiowe nieudaczniki których życiowym osiągnięciem jest
            lizanie dupy dla szefa ( nieraz któremuś ojcu bądź matce tych młodych ludzi ) A
            może to wy za to jesteście źli? że nie możecie mieć tego co ci młodzi ludzie, że
            wy tyracie całe życie a im lekko przyszło - tata kupił samochód kupi i drugi?
            Tak za wasze nieudacznę życie zwalcie winę na tych młodzieńców z wielkim
            talentem ;) mam nadzieje że któryś z nich się wybije na szczyt kariery i kiedyś
            się publicznie wypowie, że dziękuje w szczególności tym starym piernikom za to
            że zawzięcie przeszkadzali i utrudniali mu rozwój swoich umiejętności.
    • Gość: KoN Najsmutniejsze, ze ci 'sciganci' to opor leszcze IP: 212.180.146.* 18.02.09, 14:44
      Starymi gruchotami jedynie osmieszaja sie na tych filmikach - a to
      pewnie i tak ich 'najwieksze sukcesy' hahhaa Stare dresiarskie
      beemki i motołki za kierownicą - co za żenada. Cała Polska ma beke z
      tych lamusow hahahha
      • Gość: Elbląg Pany! Re: Najsmutniejsze, ze ci 'sciganci' to opor lesz IP: 212.180.146.* 18.02.09, 15:43
        100% prawda!!!! Eksperci od palenia lacza!
      • Gość: Kierowca Re: Najsmutniejsze, ze ci 'sciganci' to opor lesz IP: 212.180.146.* 18.02.09, 16:59
        Dokladnie, zal patrzec na te popisy nagrywane tanim telefonem.
    • Gość: Mieszkaniec Dajtek Dajtki mają dość nocnych rajdowców po osiedlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 15:56
      Panie eska na jakiej podstawie pani sądzi że to są potencjalni samobójcy, czy
      też jak pani sądzi mordercy? Czy też dlaczego pani sądzi że to są pseudo
      kierowcy? proszę podać kilka konkretnych argumentów!!!
      Ja sądzę że to akurat dobra forma zajmowania solnego czasu :) mają pasje i ją
      rozwijają ich idolami są Hołowczyc, Bublewicz, którzy w ich wieku jeździli
      podobnie jak oni ćwiczyli nielegalnie na ulicach miasta. Przykładowo ulica leśna
      wychowała nie jedno pokolenie rajdowych kierowców. Pani ich wyzywa gdzie tu
      jakikolwiek poziom wypowiedzi?
      Ci młodzi ludzie od urodzenia jeżdżą na ulicach dajtek. Czy pani sądzi że ma
      pani większe prawo do tego osiedla? To oni są dziedzicami czy pani chce czy nie.
      Potrafi pani jedynie wyzywać młodych ludzi!!! A zapewne jest pani zwykłą rolną
      dziewczynką która wyłamała się ze wsi i wprowadziła na to osiedle i teraz robi
      się na wielką księżniczkę niestety księżniczkę z wieży obornej!!!
      Ja jestem jednym z tych młodych ludzi i zgadzam się nie powinni tego robić na
      osiedlu bo pewne zagrożenie stwarzają lecz pytam się gdzie mają to robić? jak
      wszędzie im się zabrania. Jak mi rodzice zabronili palić papierosy to pierwsze
      co zrobiłem to zapaliłem. Takie zabranianie działa w zupełnie inną stronę.
      Zamiast wzywać ciągle policje, która po piersze nic nie poradzi na to bo nie
      pozamykają tych młodych ludzi bo za co? za kilka wykroczeń
      Robicie tylko niepotrzebne koszty, które można było by zainwestować w tor dla
      młodzieży. Zorganizowali byście coś. Śp pan Tadeusz Załęski robił coś w kierunku
      żeby młodzi ludzie mieli jakieś zajęcie. A wy? To właśnie wasze pokolenie
      sprawia że młodzi ludzie zamiast szlifować swoje pasje i umiejętności na
      zamkniętych odcinkach, na torach, gdzie zwykły kierowca mógł by poćwiczyć
      niekontrolowane poślizgi. To się bardzo przydaje w zwykłym życiu. W inyych
      państwach takie tory to zupełnie normalna sprawa, wręcz wymóg do zdania prawo
      jazdy a u nas?
      Wystarczyło by zorganizować wielką akcje gdzie kto by chciał to by wrzucił do
      skarbonki złotówkę, dwie co łaska :) mieszkańcy dajtek też by nie zbiednieli jak
      by dołożyli po 5zł na tor dla młodzieży, miasto też by dołożyło, albo udzieliło
      i wyznaczyło teren na takiego rodzaju inwestycje, inwestycje w młodych ludzi
      którzy zamiast ćpać, pić, kraść, i niszczyć będą rozwijać swoje pasje i
      umiejętności. Olsztyn jest miastem rajdowców :) Tak było, tak jest, i tak będzie
      Promujmy więc Olsztyn, pomagajmy młodym ludziom, stwarzajmy im szansę na
      rozwijanie pasji, róbmy wszystko żeby mieli zajęcie, żeby nie stali się zwykłymi
      ćpunami wandalami i pijakami.
      No chyba że jesteście zwykłymi rolnikami wyrwanymi jakimś cudem, ludźmi
      którzy wolą plotkować, szukać sensacji i robić wszystko na przekór tylko dlatego
      kto wsadzi więcej pieniędzy w rabate. Ubolewam faktem że młodzi ludzie sa tak
      negowani :(
      Przykro mi też że starsze osoby które są w radzie osiedla zamiast pomagać
      młodzieży ubliża im, utrudnia i stara się żeby tylko zaszkodzić :( Wstyd :(
      • agulha Re: Dajtki mają dość nocnych rajdowców po osiedlu 19.02.09, 01:33
        No nie, rewelacja. Po co zbiórki na chore dzieci, sieroty czy umierających
        starców. Niech się pospólstwo zrzuca na tory wyścigowe dla młodych, zdrowych,
        sprawnych ludzi, których stać na niezłe samochody i na benzynę do nich. To mi
        się śni czy co? To już jest więcej niż egoizm.
        • Gość: Pospulas Re: Dajtki mają dość nocnych rajdowców po osiedlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 10:02
          No i właśnie dzięki takiej małpie jak Aga :) młodzi ludzie jeździli jeżdżą i
          będą jeździć :)
          A pozatym czy ktoś mówił nie zbieraniu na chore dzieci? Tępa łycha jesteś
          Agniesiu naprawdę. Żal to jest al Ciebie i twojego poziomu inteligencji!!! Na
          samochody stać ale nie ma gdzie nimi jeździć bo wszędzie zabraniają!!! Już teraz
          rozumiesz aluzję BLONDYNKO???
      • Gość: eska Re: Dajtki mają dość nocnych rajdowców po osiedlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 13:57
        Nie mieszkam w Dajtkach, nie jestem księżniczką z wieży ale normalną
        osobą która chce mieć w nocy spokój i odpoczywać a nie słuchać ryku
        silników i pisku opon. Hołek i Bublewicz jeździli po ul. Leśnej
        czyli po ulicy gdzie nie ma ruchu, a przynajmniej w tamtych latach
        ruchu nie było. Jak młodzi chcą sobie pojeździć to niech sami
        spróbują dotrzeć do decydentów i znaleźć rozsądne rozwiązanie
        problemu a nie czekać aż społeczeństwo złoży się i zafunduje im tor.
        Stać ich na samochody i paliwo to zapewne i stać byłoby na tor. Ale
        to chodzi o adrenalinę i łamanie zakazów nie o jazdę dla
        przyjemności. Żeby zostać rajdowcem trzeba długo i mozolnie pracować
        a nie tylko popisywać się przed kumplami i blacharami. Nie zmienię
        zdania co do samobójców i morderców. Jeżeli chcą w ten sposób
        spędzać wolny czas niech spędzają. Jednak nie na drogach publicznych
        gdzie mogą zabić przypadkowych ludzi (tak jak napisałam np ktoś
        będzie wracał z pracy i natknie się na takiego pseudorajdowca który
        z prędkością ok. 150 km/h walnie w prawidłowo jadący samochód). Poza
        tym porozmawiaj z rodzinami tych którzy zginęli ponieważ przecenili
        swoje umiejętności. Ci pseudokierowcy (normalni kierowcy nie muszą
        udowadniać sobie i otoczeniu że potrafią jeździć samochodem)niech
        sobie trenują poślizgi i jazdę na terenie gdzie nikogo nie zabiją i
        nikomu nie będą przeszkadzać, np na lotnisku w Gryźlinach. Młodzież
        wolny czas może spędzać równie dobrze np grając w piłkę (różne
        odmiany) lub tenisa. Szachów nie polecam ponieważ przy szachach
        trzeba logicznie myśleć co nie jest silną stroną naszej młodzieży.
        Czy dla Ciebie osoba mająca 35 lat to starsza osoba? Jeżeli tak to
        nią jestem.
        • Gość: Mieszkaniec dajtek Re: Dajtki mają dość nocnych rajdowców po osiedlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 19:09
          bo ty stara dupa jesteś!!!
          Była pani na gryźlinach? Widziała pani jakie tam są warunki?
          heh radze najpierw zorientować się w terenie a później może pani mówić o tym
          gdzie i jak można jeździć!!! Bo gryźliny to mocno podziurawione tereny gdzie w
          żadnym wypadku nie ma opcji na dobre potrenowanie!!!
          I gratuluje inteligencji ;) możesz się teraz uśmiechnąć że komuś dowaliłaś pani
          anonimowa inteligentna kobieto z ogromnymi kompleksami ;)
          Ps. A przypadkiem depresji nie masz przez tych bandytów których jak piszą ludzie
          trzeba zastrzelić i pałami w łeb tłuc, od mi inteligenci PFFFFFFFFFFFFFF
          Niestety :( inteligencja Rolnicza :(
    • Gość: Birro Strzelać do hołoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 19:51
      • Gość: Kukimonster Rozsypac gwozdzie w godzinach w ktorych jeżdza... IP: *.tvk.torun.pl 18.02.09, 22:48
        • Gość: tyner Re: Rozsypac gwozdzie w godzinach w ktorych jeżdz IP: 217.153.99.* 18.02.09, 23:28
          Oczywiście racja, gdybym ja tam mieszkał, obstalowałbym kilkadziesiąt "jeży"
          zrobionych z gwoździ lub ostrej blachy i rozsypywał to przed tymi gierojami w nocy.
    • Gość: sprzeciw!! Dajtki mają dość nocnych rajdowców po osiedlu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.09, 23:00
      nie rozumiem całego zamieszania!!! Chłopaki jezdza on dawna, i nigdy
      nic powaznego sie nie stało, jak juz cos to mieli uszkodzenia swoich
      samochodow, ale to juz ich problem a nie mieszkańców!! całe
      zamieszanie powstało gdy został zamieszczony filmik w internecie,
      wczesniej nikt o niczym nie wiedział...moim zdaniem media szukaja
      szumu, i tematów do reportarzy...
      • Gość: paskudek1 Re: Dajtki mają dość nocnych rajdowców po osiedlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 14:28
        no tak, bo trzeba żeby stało się "coś poważnego" żeby kilku idiotów i jak ktoś słusznie napisał "pseudokierowców i potencjalnych samobójców lub morderców" pzekonało się ze to co robią może i pachnie adrenalina i przygodą. Ale niestety jest szczytem debilizmu, zapatrzenia we włany nochal i nieliczeniem sie z nikim. iejaki Mieszkaniec Dajtek płacze że młodzi nie mają gdzie jeździc i ćwiczyć a nikt im nie pomaga A poszli gdzieś i próbowsalicos załatwić? Czy czekają aż im manna znieba spadnie a póki co będą wylisilnikami pod oknami ludzi a może przy okazji komuś samochód rozwalą albo kogoś przejadą???
        To że ktos ma takie zaintersowania nie oznacza, że moze je realizowac w przestrzeni publicznej.
        ROzumiem ze "problem" będzie jak juz się "cos stanie" orawda? Wtedy to nie będzie "szukanie tematu" przez media.
        • Gość: Genek perukarz Re: Dajtki mają dość nocnych rajdowców po osiedlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 19:21
          Tak :) wszyscy czychamy akurat żeby uszkodzić ci samochód hahaha
          Proponuje używać czasami czegoś takiego jak GARAŻ !!!
    • Gość: ja ignorancja i egoizm IP: *.chello.pl 18.02.09, 23:38
      "Nocna jazda to adrenalina, która nas napędza. Tego nie zrozumieją pozostali
      kierowcy - stwierdził jeden z nich."

cos takiego zgadza sie faktycznie tego nie rozumiem a czy owy pan madrala
      rozumie ze bawixc sie w nocy nie pozwala spac ludziom ktorzy musza rano do
      pracy? nie kazdy ma bogata mamusie czy tatusia ktory fundnie rozwydrzonemu
      dziecku samochod i owe dziecko nie musi pracowac tak jak reszta
    • Gość: kierowca Re: Dajtki mają dość nocnych rajdowców po osiedlu IP: 94.75.67.* 19.02.09, 06:58
      Gość portalu: kierowca napisał(a): starałem się o ułożenie na
      > naszej ulicy tzw. "śpiących policjantów" (...)

Bo ktoś jeździ nie tak, jak tobie to pasuje, to wszyscy normalni i
      uważni kierowcy będą już musieli do końca swoich dni podskakiwać na
      progach. Czy nie za wielka to kara dla nas, niewinnych? Wymyślcie
      kiedyś coś, co uderzy w winowajców, bo liczba szykan dla normalnych
      ludzi czyni powoli ten kraj okrutnie głupim miejscem do życia.
    • Gość: mena Dajtki mają dość nocnych rajdowców po osiedlu IP: 91.206.210.* 19.02.09, 09:24
      "Nocna jazda to adrenalina, która nas napędza. Tego nie zrozumieją pozostali
      kierowcy - stwierdził jeden z nich."

Brakuje ci adrenaliny chloptasiu? To wyprowadz sie od mamusi, kup mieszkanie,
      zacznij wychowywac dzieci - dostaniesz takiej adrenaliny, ze wystarczy ci do
      konca zycia.
      • Gość: Pieczewianka Re: Dajtki mają dość nocnych rajdowców po osiedlu IP: *.ols.vectranet.pl 19.02.09, 09:55
        Mieszkaniec Dajtek napisał:
        ... No chyba że jesteście zwykłymi rolnikami wyrwanymi jakimś cudem, ludźmi
        kto wsadzi więcej pieniędzy w rabate.

Tylko widzisz,ci, o których tak tu napisałeś, nie szkodzą, nie hałasują czyli po
        prostu nie przeszkadzają innym ludziom. Ty nie lubisz roślin ( nazywasz je
        badylami )a oni lubią. Wasze zainteresowania się różnią. Sadząc te "badyle", nie
        włażą do Twojego ogrodu ani na ulicę. Szkoda,że nie zauważasz różnicy,jeśli
        chodzi o szkodliwość i życie w symbiozie z innymi.
        • Gość: Dajtkers Re: Dajtki mają dość nocnych rajdowców po osiedlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 10:14
          Na całe szczęście nie wszyscy maja te same zainteresowania.
          Jedni lubią szydełkować inni jeździć samochodem.
          Najbardziej was boli że nic nam nie możecie zrobić ;)
          W nagrodę że nas tak lubicie i tak ładnie się o nas wypowiadacie ja zaserwuje
          wam pewnego dnia piękną pobudeczkę o 3 nad ranem ;) zdejmę tłumik w samochodzie
          po sam kolektor wydechowy ;) i niech ma muzyka koi wasze uszu niczym śpiew słowika!
          Pozdrawiam serdecznie ;) nie znacie dnia ani godziny :P
          • grek.grek Re: Dajtki mają dość nocnych rajdowców po osiedlu 19.02.09, 14:12
            Ktoś kiedyś spisze twoje numery, kiedy będziesz robił tę
            "pobudeczkę", ustali gdzie mieszkasz, a potem odpłaci ci z nawiązką.
            I też nie będziesz znał dnia ani godziny. Każda cierpliwość
            ma swoje granice, a odwet nie ma już żadnych.
            • Gość: Dajtkers Re: Dajtki mają dość nocnych rajdowców po osiedlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 19:17
              No i co mi takiego uczyni?
              Wielkie mi co pffffff numery mi spisze hahahaha zapłacę mandat za zakłucanie
              ciszy heh o ile mi to kiedykolwiek udowodnią i niech się cieszy że do kasy
              miasta wpadnie 200zł hahahaha
              No ale mam nadzieje że wtedy policja będzie zadowolona bo miasto zarobi, ty
              będziesz zadowolony że ktoś dostał mandat i ja będe zadowolony bo se tymi 200zł
              moge se podetrzeć a tak zadowolony dureń się nie wyśpi ;) i jeszcze będzie się z
              tego idiota cieszył hahahaha
              Pozdrawiam ;)
    • naprawdetrzezwy A wystarczy strzelać bez ostrzeżenia. 19.02.09, 10:20
      Po śmierci kilkunastu bandytów sytuacja się uspokoi.

No tak, ale kto w Polsce odważy się strzelać do bandyty...?
      • Gość: Pan alkotam Re: A wystarczy strzelać bez ostrzeżenia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 11:37
        No nie sądzę że jest pan aż tak trzeźwy. A jeżeli pan się tak afiszuje że
        trzeźwyś pat taki to na pewno miał pan z alkoholem problemy i zapewniam pana że
        mimo tego iż pan nie pijesz to wcześniejsze pana poczynania z alkoholem sprawiły
        że nie masz pan już za wiele szarych komórek w głowie :( jednym słowem wstyd!!!
        Ps. w pusty łeb se pan strzel ;) na pewno to będzie pomoc dla społeczności ;)
        • mam_racje_zawsze a co w temaciku? :) 19.02.09, 15:54
    • Gość: FR Dajtki mają dość nocnych rajdowców po osiedlu IP: *.ols.vectranet.pl 19.02.09, 17:29
      Do KoN: ciekawe czym Ty jezdzisz? jestes taki madry. te samochody to ich
      najwieksza pasja i to co kochaja w zyciu, a ile one maja lat i jak wygladaja to
      na prawde nie jest najwazniejsze.

Ludzie zrozumcie w koncu ze w Olsztynie nie ma miejsc do jazdy samochodami. Na
      kazdym parkingu po kilku minutach zjawia sie policja chociaz tak na prawde nic
      zjego sie nie dzieje, ci ludzie niczego nie niszcza. Prwda jest to ze ulica to
      nie jest bezpieczne miejsce do tego typu rzeczy ale gdzie niby maja sie spelniac
      ci ludzie? Oni sa na prawde bardzo ostrozni i nie sa bezmuzgami tak jak to
      niektorzy odbieraja. Kto nie kocha samochodow nigdy tego nie zrozumie.
      A to ze oni maja bogatych starych ktorzy im kupuja samochody i daja na paliwo to
      wcale nie jest prawda. Wiekszosc z nich sama na swoje pierwsze auto zapracowala
      i sama zarabia na paliwo. Ludzie rodza sie z roznymi pasja i ja to w pelni
      rozumiem. Powinno byc wiecej boisk do gry w pilke nozna, klubow dla mlodiezy z
      roznymi atrakcjami ale dlaczego nigdzie nie ma torow samochodowych otwartych dla
      wszystkich?
      • Gość: gość Re: Dajtki mają dość nocnych rajdowców po osiedlu IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.09, 17:36
        kretynie, ależ są otwarte tory.. zabierz dupsko i przejedź się choćby na
        Nurnburgring. Za drobną opłatą możesz sobie zrobić kółeczko.

Na zasadzie "pozwólcie realizować mi moje pasje, ja nikomu nie szkodzę"
        zgłosiłbym się jako chirurg-amator, bo strasznie mnie interesuje pustostan
        twojego łba.

co więcej, wielu byłoby mi wdzięcznych.

ps. a mieszkańcom Dajtek polecam wizytę w Biedronce lub Netto. Litr najtańszego
        oleju kosztuje jakieś 3,50. To niewygórowana cena za spokój - nawet jeśli
        doliczyć do tego jedno czy drugie nocne "bum". Jak widać w tekście, kolejka po
        nagrodę Darwina jest w Olsztynie wyjątkowo długa. Dajcie się chłoptasiom
        zrealizować.
    • Gość: perfekt! Dajtki mają dość nocnych rajdowców po osiedlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 19:19
      winszuje, winszuje Wam starzy dajtkowi MacGyverzy;)Wasze życie jest tak
      nudne,ażeby szukać sobie sensacji gdziekolwiek,zrobić coś z niczego czyli wielka
      afera po filmiku w internecie,a połowa z Was nawet nie słyszała,że taka
      sytuacja w ogole ma miejsce.spicie sobie słodko w swoich lozeczkach i nie macie
      o niczym pojecia.
      co do sluzb porzadkowych to na oseidlu pojawiają sie non stop i maja racje,że
      wszystko jest w porzadku.
      poza tym Dajtki po godzinie 22 wygladaja jakby wymarly wiec o jakich halasach
      mowa? maja tlumiki, moze sa ciut glosniejsi ,ale jak jedzie kilkadziesiat
      samochodow pod rzad np. po kłosowej non-stop to juz Wam nie przeszkadza? to moze
      czas przeprowadzic się do lasu, polecam okolice.
      a co do eski panny lub pana- czy czytasz uważnie artykul czy tylko udajesz?juz
      sam tytul wskazuje NOCNYCH rajdowcow, wiec o czym ty wogole mowisz, wracasz z
      pracy o 15 a nie o 2-3 w nocy, wiec raczej nie walnie w Twoj jakze prawidlowo
      jadacy samochodzik;)a nawet jesli mialby okazje to ma takie umiejetnosci ze nie
      zrobi Ci nawet ryski.a w gwoli ścisłosci to nie mieszka sie 'w' Dajtkach tylko
      'na' Dajtkach.
      poza tym tacy wszyscy wyedukowani co do piratow drogowych, a moze sami nigdy nie
      przekraczacie predkosci ? nie zdazylo sie? no, moze czas sie zastanowic?a
      odmowcie sobie jeden z drugim kieliszeczka przed jaza samochodem, bo to wlasnie
      PIJACY powoduja wiekszosc wypadkow.
      chlopcy jezdza sobie w nocy i nikomu nie szkodza, wtedy nie ma tam zywej duszy,
      a juz na pewno na Dajtkach, a jesli Panstwo nie wierza to zapraszam, sprawdzcie
      sami.

i pytam jakich legalnych wyścigÓW? bo był tylko jeden, a chyba nikt nie łudził
      się,że jeden raz wszystko załatwi? i kolejne gratulacje- dla
      przeciwników-jasnowidzów, łehehe.

i wypraszam sobie, niech przewodniczaca rady osiedla mowi za siebie, mieszkam na
      Dajtkach i prosze mnie nie utożsamiac z tą opinia wyssana z palca.
      • Gość: gruby policja IP: *.chello.pl 19.02.09, 20:46
        Nie rozumiem, dlaczego policja nic nie może zrobić. Ci ludzie przekraczają
        prędkość, stanowią zagrożenie dla bezpieczeństwa. Paragrafy są, można dawać i
        mandaty i punkty karne. Natomiast rzeczywiście można by ludziom dać jakieś
        miejsce do szaleństw.
    • Gość: aaaa Dajtki mają dość nocnych rajdowców po osiedlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 22:41
    • Gość: mamrot Dajtki mają dość nocnych rajdowców po osiedlu IP: *.220.121.220.dsl.dynamic.eranet.pl 19.02.09, 22:52
      pff... "Dajtki mają dość nocnych rajdowców po osiedlu"... to zart
      oni chca ich wiecej... zreszta.. to nie sa zadne nielegalne wyscigi
      tylko oni sobie jezdza samochodami poprostu i czasami wpadaja w
      poslizg, mi to osobiscie nie przeszkada mieszkam nie daleko wjazdu
      do lasu i wcale nie slysze zadnych samochodow w noc a siedze do
      pozna... takie jest moje zdanie...
    • Gość: kil ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 21:56
      Najpierw była afera o lotnisko (przecież tu codziennie samoloty spadają ludziom na głowę) teraz to.... Ci emeryci, którzy tak usilnie chcą zwrócić na siebie uwagę są prawie tak smutni, jak głodujące dzieci w Etiopii. Filmu pewnie też nigdy nie widzieli, tylko przeczytali o nim w gazecie. I teraz siedząc w domu przy kolejnym odcinku M jak Miłość "boją się o swoje bezpieczeństwo". Nazwać to paranoją to o wiele za mało. Drodzy przerażeni mieszkańcy naprawdę mało prawdopodobne jest, że kiedy smacznie sobie śpicie jakiś rajdowiec narazi Wasze bezpieczeństwo. Jeśli chodzi o problem hałasu (bo przecież ryk tłumików z Sielskiej niesie się po całym osiedlu wprost do Waszych domów!) to polecam stopery do uszu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka