Gość: kolo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 15:26 No i piękny z niego będzie prezydent! Nie gorszy od postkmuny i od tych "co kręcą lody" oszukując obywateli. Wstyd! newsbar.pl/3514/trzy-mieszkania-krukowskiego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wladi Re: Krukowski zaczyna od oszustwa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 15:47 DOBRA ZMIANA! dla Olsztyna, nie ma co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ooo... Re: Krukowski zaczyna od oszustwa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 17:02 Obrotny- nadaje się! Wiadomo z Platformy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Temida Re: Krukowski zaczyna od oszustwa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 17:11 Tak jak prezydent Sopotu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Krukowski zaczyna od oszustwa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 17:23 Stara zmiana nie mając już innych możliwości, wciska po prostu swoje narzędzie. To, że ma ileś tam mieszkań, jeszcze o niczym nie przesądza. Istotny jest fakt, w jaki sposób wszedł w ich posiadanie. Informacje opublikowana w Debacie nie jest budująca i kładzie się raczej wyraźnym cieniem na członka tego układu stawiając wielkie znaki zapytania przed taką kandydaturą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik UWM Re: Krukowski zaczyna od oszustwa! IP: 77.254.255.* 24.02.09, 17:27 Trzy mieszkania Krukowskiego Wtorek, 24 lutego 2009. Autor: Kasjer Przed wyborczym finiszem napięcie rośnie. Jeden z Czytelników przekazał nam materiały, które lepiej obrazują sylwetkę Krzysztofa Krukowskiego, kandydata do tytułu prezydenta Olsztyna. Z informacji Czytelnika wynika, że materiały te zostały przekazane do profesjonalnych mediów, ale żadne tematu nie poruszyły. Postanowiliśmy więc na naszych stronach poruszyć problem omijany przez duże gazety. Nie oznacza to w żaden sposób naszego angażowania się po stronie któregoś z kandydatów. Wychodzimy bowiem z założenia, że dziennikarze obywatelscy nie mogą chować pod dywan informacji ważnych dla wyborców. A chodzi o majątek Krzysztofa Krukowskiego. Krzysztof Krukowski nie ujawnił w całości swojego majątku. Gazecie Olsztyńskiej powiedział, że jest właścicielem jednego mieszkania (skan obok), dwóch samochodów i działki rolnej. Okazuje się, że Krukowski ma nie jedno mieszkanie. Ma tych mieszkań trzy, wszystkie w zasobach Akademickiej Spółdzielni Mieszkaniowej w Olsztynie (dawniej spółdzielnia Absolwent). Jedno mieszkanie ma Krukowski przy ul. Iwaszkiewicza i dwa przy ul. Popiełuszki. Dodajmy ważny fakt, że Krukowski od listopada 2005 r. pełni w Akademickiej Spółdzielni Mieszkaniowej funkcję v-ce prezesa zarządu. Akademicka Spółdzielnia Mieszkaniowa powstała - jak to się mówi - w szczytnym celu. Miała poprawiać sytuację mieszkaniową kadry naukowej Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego, zwłaszcza mieszkających w akademikach młodych naukowców oraz profesorów, ściągniętych przez uczelnię z innych miast Polski. Uniwersytet przekazał spółdzielni nieodpłatnie grunty budowlane, spółdzielnia zaś miała na zasadzie non profit zaspokajać kadrze uniwersyteckiej potrzeby mieszkaniowe. W ciągu ostatnich lat spółdzielnia zrealizowała tzw. dwa zadania przy ul. Popiełuszki - jeden blok oddano do użytku w 2007 r., drugi w ub. r. Czasy rozdawania mieszkań dawno się skończyły. Mieszkania w spółdzielni akademickiej można było kupić na normalnych zasadach finansowych - z tym, że cena metra kwadratowego w ASM była wyjątkowo atrakcyjna. W 2007 r., gdy ogłoszono zapisy na mieszkania, cena metra kw. wynosiła u akademików 3 tys. zł, natomiast na rynku przekraczała 5 tys. zł. Nic więc dziwnego, że lokale stały się dobrem powszechnego pożądania. Spółdzielnia miała do dyspozycji ponad 140 mieszkań i znacznie więcej podań. - Powiedziano nam, że o rozdziale mieszkań będzie decydować kolejka społeczna - wspomina jeden z pracowników UW-M. - Na początku stycznia 2007 r. stanęliśmy pod siedzibą spółdzielni w kolejce społecznej po mieszkanie, jak kiedyś za komuny. Było zimno, ale wesoło. Około 150 osób stało tak kilka dni i nocy. Nocowało się w samochodach, wynajmowało w rodzinie staczy - klasyczna komuna. Okazało się, że z tych ponad 140 mieszkań zostało coś koło 14 lokali, które otrzymali najbardziej wytrwali z kolejki. Zarząd spółdzielni tłumaczył później, że mieszkania zostały wcześniej rozdysponowane wśród zamiejscowej kadry profesorskiej i osób najbardziej potrzebujących. -Pisałam w tej sprawie skargi, bo powszechnie wiadomo było, że mieszkania rozdzielono po uważaniu - dodaje inna kandydatka. - Otrzymałam na piśmie odpowiedź, że lokale dostali najbardziej potrzebujący. To jak nazwać mnie, która już od 9 lat po ślubie mieszka z rodziną ciągle u mamy? - Fikcja, bajka dla naiwnych - dodaje nasz rozmówca. - Prawda była taka, że mieszkania rozdawano po znajomości, także profesorom od dawna mieszkającym w Olsztynie. Mieszkania te jeszcze nie zostały wybudowane, a już były wystawione na sprzedaż na rynku wtórnym. Kto wtedy pospekulował zarobił na nich duże pieniądze. Dzisiaj trzeba postawić pytania panu Krukowskiemu, pełniącemu w spółdzielni ciągle funkcję v-ce prezesa: Jak to jest możliwe, że spółdzielcze mieszkania, które miały być przeznaczone dla najbardziej potrzebujących, są w posiadaniu profesorów wysoko postawionych w hierarchii uczelni i jak to jest możliwe, że Krzysztof Krukowski ma w tej spółdzielni aż trzy mieszkania… niestety to wskazuje na przekręt w uczelnianej spóldzielni mieszkanowej, Rekor Górniewicz zamiast popierać kandydata Krukowskiego powinien zarządzić kontrolę, a potem organa ścigania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Krukowski zaczyna od oszustwa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 17:39 Wzór ze stajni Sycza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przysłowie Re: Krukowski zaczyna od oszustwa! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 12:49 Niedaleko pada jabłko od jabłoni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pysio Re: Krukowski zaczyna od oszustwa! IP: *.centertel.pl 14.05.09, 09:08 wiadomosci.onet.pl/1970168,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Krukowski zaczyna od oszustwa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 17:25 Chyba Donek nie wie, kogo przyjedzie w czwartek popierać. Mam nadzieję, ze znajdzie się na sali taka osoba, która przyjdzie na spotkanie i poinformuje Donka o "dobrej zmianie w Olsztynie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Krukowski zaczyna od oszustwa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 17:38 Wybierałem się na to spotkanie. W aktualnej sytuacji nie chcę widzieć, jak się czerwieni za swego parteien kameraden tylko dla tego, że olsztyńska PO w aktualnym jej wydaniu bezczelnie zagrywa poniżej pasa ze wszystkimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: Krukowski zaczyna od oszustwa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 17:49 Dziennikarz popełnił błąd, na jakimś forum to powtórzono a idioci powtarzają dalej jak papugi. Jest to oszczerstwo którym powinien zająć się sąd w trybie wyborczym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: Krukowski zaczyna od oszustwa! IP: 217.98.20.* 24.02.09, 17:53 jaki błąd przeciez wszystko jest czarne na białym głuptasku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Krukowski zaczyna od oszustwa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 17:54 No to niech się zajmie ten sąd. Jako wyborca chcę wiedzieć. Jeśli czytam to w internecie, spisał to dziennikarz a mówi o tym pracownik UWM dlaczego mam nie wierzyć? Jestem tylk oobywatelem tego miasta i mam prawo się wypowiedzieć na dany temat. Podaję link do wiadomości i oczekuję wyjaśnień Pana Krukowskiego ewentualnie procesu wyjaśniającego. Mam nadzieję, ze nie rozejdzie się po kościach jak sprawa Jeża. newsbar.pl/3514/trzy-mieszkania-krukowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Krukowski zaczyna od oszustwa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 17:56 A konkretnie,to gdzie został popełniony błąd i na czym on polega? Pyszczenie komitetów wyborczych bez przedstawiania sprawdzalnych argumentów zawsze jest warte tego samego. Masz coś konkretnego do powiedzenia, to pisz a nie zawracaj głowy jakimiś rudymi włosami, które tylko przy księżycu świecą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztynianka Re: Krukowski zaczyna od oszustwa! IP: *.ols.vectranet.pl 24.02.09, 18:23 Jestem pełna podziwu dla Pana Krukowskiego. Taki niepozorny, taki nieśmiały a jak się umie ustawić i to wykorzystać. Jest członkiem 2 rad nadzorczych, v-ce prezesem, wykładowcą, kandydatem na prezydenta, posiada duży majątek i to wszystko w wieku 37 lat.A jakie będą przed nim możliwości, gdy zostanie prezydentem, na pewno je odpowiednio wykorzysta z myślą o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Krukowski zaczyna od oszustwa! IP: *.ols.vectranet.pl 24.02.09, 18:33 Tyle już nagarnął, to może nie będzie już taki pazerny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Krukowski zaczyna od oszustwa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 18:38 znasz powiedzenie "daj kurze grzędę"? I jeszcze jedno " daj palec..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weer Re: Krukowski zaczyna od oszustwa! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.09, 13:54 dodał bym jeszcze: apetyt rośnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: Krukowski zaczyna od oszustwa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 19:38 ciekawe czy Tusk zrezygnuje teraz z firmowania tego kandydata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kando Re: Krukowski zaczyna od oszustwa! IP: *.olsztyn.mm.pl 24.02.09, 19:43 Lepiej gdyby sam kandydat zrezygnował. Powinien to zrobić, bo inaczej narazi się na kompromitację i prędko się nie podniesie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sadło Re: Krukowski zaczyna od oszustwa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 21:14 Platfusy jeszcze raz się opluły. Nie mogę uwierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piqjnfiqviqi nqi u Re: Krukowski zaczyna od oszustwa! IP: *.ols.vectranet.pl 24.02.09, 21:44 Utrzciwi inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /'./ Re: Krukowski zaczyna od oszustwa! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.09, 13:42 Uczciwość - pojęcie nie używane. Facet nawet pewnie nie rozumie, dlaczego się go czepiają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasandra Re: Krukowski zaczyna od oszustwa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 22:49 Jeżeli zdjęcie Krukowskiego z Tuskiem to fotomontaż, to PO oszukuje wyborców na każdym kroku. I oszustwo zaczęło się już wówczas. newsbar.pl/3506/newsbar-pisze-do-premiera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hopp Re: Krukowski zaczyna od oszustwa! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 07:10 Wszystko się zgadza. Typowy przedstawiciel swojej partii politycznej. Oto całe PO - przekręt, kombinowanie, kłamstwo i lewizna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Warto sprawdzić całą spółdzielnię. IP: 213.199.219.* 25.02.09, 07:43 Warto dokładnie sprawdzić, kto i ile mieszkań posiada w tej spółdzielni. Po 3 tys./1 m. sprzedawano mieszkania w 2008 roku. Wcześniej, w roku 2006/2007 spółdzielnia też wybudowała i sprzedawała mieszkania po cenie (uwaga, uwaga): ok. 2,2 tys. zł./1 m.. To wszystko w mieście, gdzie ceny nowych mieszkań spekulacyjnie wywindowano w tamtym czasie do poziomu 5-6 tys. Pytanie jest proste: czy rzeczywiście ci najbardziej potrzebujący pracownicy UWM (nie mający własnego lokum) kupili te mieszkania? Przypadek p. Krukowskiego mówi, że niestety nie. Dodam jeszcze, że budynki kortowskiej spółdzielni mieszkaniowej stoją też przy Iwaszkiewicza/Tuwima. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiki Re: Warto sprawdzić całą spółdzielnię. IP: *.olsztyn.net.pl 25.02.09, 08:13 Chyba Rektor powinien się tym panem zainteresować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Krukowski zaczyna od oszustwa! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 08:19 To nie Szostka powinni usunąć z PO, ale Krukowskiego! I to w trybie przyspieszonym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Krukowski zaczyna od oszustwa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 13:10 Olsztyn, 25 lutego 2009 OŚWIADCZENIE Szanowni Państwo! Pragnę wyjaśnić Państwu wszelkie sprawy związane z moim członkostwem w Akademickiej Spółdzielni Mieszkaniowej. Mam nadzieję, że przedstawione poniżej fakty rozstrzygną jednoznacznie moje intencje i zaangażowanie w ten projekt. Przyniósł on wiele korzyści naszej uczelni i miastu. Dla mnie osobiście jest on powodem do dumy i satysfakcji. W odpowiedzi na przedstawione wątpliwości pragnę oświadczyć: 1. W swoim życiu zakupiłem trzy mieszkania angażując własne oszczędności oraz zaciągając kredyty hipoteczne w banku. 2. Pierwsze z nich nabyłem w latach 90-tych w spółdzielni akademickiej „Akademia 2”, zaciągając kredyt hipoteczny w banku. 3. Kolejne mieszkania zakupiłem w 2007 roku w „Akademickiej Spółdzielni Mieszkaniowej”, której byłem członkiem założycielem. Wraz z pozostałymi jedenastoma osobami, członkami założycielami spółdzielni, zaryzykowałem własny majątek celem wybudowania 87 mieszkań dla pracowników UWM w Olsztynie. 4. Uniwersytet Warmińsko-Mazurski nie przekazał Spółdzielni żadnych gruntów. Spółdzielnia mogła jedynie, zgodnie z uchwałą senatu UWM w Olsztynie, zakupić na zasadach komercyjnych (wycena biegłego rzeczoznawcy) grunt pod budowę 87 lokali mieszkalnych. Mało kto z pracowników UWM wierzył wówczas w sukces naszego przedsięwzięcia. Nie mniej jednak zadanie zrealizowaliśmy w terminie, zachowując cenę ryczałtową niższą prawie o połowę w stosunku do cen deweloperów. 5. Nasz sukces skłonił Rektora UWM i Senat uczelni do sprzedaży kolejnej nieruchomości Spółdzielni. Sprzedaż dokonana została po cenie rynkowej, zgodnie z wyceną rzeczoznawcy majątkowego. Decyzję tą zatwierdził Minister Nauki i Szkolnictwo Wyższego oraz Minister Skarbu Państwa. 6. Plan budowy zakładał wybudowanie 143 mieszkań. 7. Statut spółdzielni przyjęło walne zgromadzenie członków, a w styczniu 2005 roku zapisy statutu zatwierdził sąd. Do dnia dzisiejszego statut spółdzielni nie został zmieniony. Regulamin sprzedaży mieszkań opracowała i zatwierdziła Rada Nadzorcza Spółdzielni. Zarząd nie by uczestnikiem tego postępowania. Oskarżenie mnie o to, że mogłem wykorzystać stanowisko do zmiany statutu spółdzielni, co wynikało z wypowiedzi anonimowego członka założyciela, jest bezpodstawne. 8. Funkcję wiceprezesa spółdzielni przez cały ten czas pełniłem społecznie. Nie pobierałem z tego tytułu żądnego wynagrodzenia. Jedynie raz do roku, na mocy uchwały Walnego Zgromadzenia, Zarząd Spółdzielni i Rada Nadzorcza otrzymywała jednorazową nagrodę. W moi wypadku było to 2 tysiące złotych. 9. Realizacja przedsięwzięcia opierała się na gwarancjach członków założycieli spółdzielni własnym majątkiem oraz na naszej społecznej pracy. 10. Umowy za zakup mieszkań z członkami Zarządu Spółdzielni podpisuje Rada Nadzorcza Spółdzielni i ona decyduje o sprzedaży mieszkań. 11. Dzięki naszej pracy 230 pracowników naukowych UWM mogło zakupić mieszkania po cenach ich wybudowania bez marży deweloperów. 12. Należy dodać, że wszystkie sprawozdania z pracy zarządu spółdzielni przyjęte były bez zastrzeżeń. Pragnę dodać, że jestem dumny z tego co wspólnie z żoną osiągnęliśmy. Dorobek naszego życia jest wynikiem ciężkiej, uczciwej i wytrwałej pracy. Zakładam, że głód sensacji został zaspokojony. Wyrażam głęboką nadzieję, że w ostatnich kilku dniach przed wyborami podejmiemy merytoryczną dyskusję o przyszłości Olsztyna. Stworzony przeze mnie „Plan dla Olsztyna” ciągle czeka na komentarz kontrkandydata. Liczę, że nasza dyskusja skupi się na sprawach ważnych dla przyszłości miasta. Olsztyn potrzebuje dobrej zmiany! dr Krzysztof Krukowski kandydat Platformy Obywatelskiej na Prezydenta Olsztyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do dr Krukowskiego Re: Krukowski zaczyna od oszustwa! IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.09, 18:10 11. Dzięki naszej pracy 230 11. Dzięki naszej pracy 230 pracowników naukowych UWM mogło zakupić mieszkania po cenach ich wybudowania bez marży deweloperów. mogło zakupić mieszkania po cenach ich wybudowania bez marży deweloperów. Tak to prawda, ale również i Pan znalazł sie w gronie 230 pracowników naukowych UWM mimo, że już Pan miał dwa mieszkania kupione w akademickiej spółdzielni. Nie zaprzeczy Pan, że trzecie nie było dla Pana przeznaczone i tylko z uwagi na pełnioną "społecznie" funkcję vice prezesa, bez marży deweloperów udało się Panu zakupić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Git Nomen omen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 13:57 www.dict.pl/dict?word=crook&words=&lang=EN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Nomen omen IP: *.olsztyn.mm.pl 25.02.09, 17:51 jednak liczba 3 okazała się prawdziwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykruk Re: Nomen omen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 18:35 A kłamstwo pozostaje kłamstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rolin Re: Nomen omen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 15:15 Re: Warto sprawdzić całą spółdzielnię.IP: *.adsl.inetia.pl Gość: gość 26.02.09, 13:31 Odpowiedz Sprawa jest poważna z kilku powodów. To że kandydat kłamie jest kwestią oceny przez wyborców; ale dużo poważniejsze to czerpanie korzyści z majątku publicznego.Pan Krukowski nie inwestował kupując w innych spółdzielniach czy na rynku wrórnym. Uniwersytet otrzymywał przez lata tereny na swoje cele statutowe nieodpłatnie. Przekazując tereny pod budowę mieszkań na zaspokojenie potrzeb mieszkaniowych zrobił to na warunkach preferencyjnych.Sprawą dysponowania majątkiem publicznym powinna zająć się NIK i prokuratura , chyba że nie mogą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tya Re: Krukowski zaczyna od oszustwa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 18:49 Kłamstwo ma krótkie nogi. Tym razem miało wyjątkowo krótkie nóżki. Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa Re: Czy liberał może nie oszukiwać ? 26.02.09, 20:45 Czy liberał może nie oszukiwać ? Odpowiedz Link Zgłoś