Dodaj do ulubionych

Nowe podforum

20.11.03, 21:57
Na forum Olsztyn są tylko dwa podfora,czyli sport i SP7(ośla ławka to inna
sprawa).Myślę,że powinno być ich więcej.
Co myślicie na ten temat?Macie jakieś propozycje?

Mój pomysł to utworzenie podforum podobnego tematyką do tego:
forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=405
Myślę,że to fajna sprawa.
Obserwuj wątek
    • Gość: mamut Re: Nowe podforum IP: *.norampac.com 20.11.03, 22:37
      a jakie sa inne forums w ktorym rozmawiacie o Olsztynie? Znacie jakies
      konkretne to podajcie...

co do podforum proponuje: komunikacje i urzedy..
      • bpkw Re: Nowe podforum 20.11.03, 22:41
        Z regionalnych jest jeszcze forum Gazety Olsztynskiej.
        www.wm.pl
    • redakcja Re: Nowe podforum 21.11.03, 13:54
      Jeżeli chcecie, chętnie zrobię takie podforum poświęcone ”Klubowi forumowicza
      olsztyńskiego”. Tylko czy wszyscy stali forumowicze nie znikną w nim na dobre
      pozostawiając na forum Olsztyn kilka przypadkowych zabłąkanych osób?
      Roman Antonowicz
      • lecart Re: Nowe podforum 21.11.03, 15:50
        Faktycznie - pomysl ma swoje plusy i minusy - ale ja w kazdym razie jestem ZA
        aby cus takiego powstało.
      • Gość: thor_tr Re: Nowe podforum IP: *.topexpert.pl 21.11.03, 16:20
        Ja na pewno nie zniknę.
        Pozdrawiam Redakcję i proszę o założenie takiego podforum.
      • bpkw Re: Nowe podforum 21.11.03, 16:56
        No jasne, ze jestem za. Na nowe podforum mozna przerzucic wszystkie
        watki "plotkarskie" np. "Apel do Pan".
        • being28 Re: Nowe podforum 21.11.03, 17:32
          Pomysl ciekawy, nawet fajny, ale...

Jak po powstaniu forum "Klubowiecze..." to na forum Olsztyn pozostania tylko
          obelgi na zlodziejstwo i buraczanstwo Ratusza i komentarze do artykulow-czyli
          za duzo tego nie bedzie. Chociaz mozna sprobowac bo wtedy odkryja sie inni
          piszacy...
          • redakcja Re: Nowe podforum 21.11.03, 17:50
            Mam problem techniczny i muszę zasięgnąć porady u fachowców. Założę więc
            podforum w niedzielę, najdalej poniedziałek. Na razie czekam na dalsze opinie i
            propozycje nazw dla „waszego” podforum.
            Roman Antonowicz
            • being28 Re: Nowe podforum 21.11.03, 19:43
              Temat na podforum: "Tych ludzi nie obslugujemy". Mozna tam zamieszczac
              nazwiska ludzi (najlepiej ze zdjeciami i adresami), ktorzy politykami i
              urzednikami sie nie urodzili i niech lepiej wroca do zajecia, w ktorym sa
              dobrzy czyli:" kury szczać prowadzać". Tak jeden z tych wspanialych urzednikow
              sie wyrazil-pewnie wspomial mlodziencze lata...

Nazwy forum dla forumowiczow:
              -Zyleta
              -jedyni sprawiedliwi
              -najlepsi z najlepszych
              -najmardzejsi
              i takie podobne:)
              • Gość: rita Re: Nowe podforum IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.11.03, 21:45
                całkowitą decyzję zostawiam Wam, tylko sie zastanówcie, co zrobimy z Olsztynem
                Pięknym ?
                Muszą sie wszyscy wypowiedzieć
                • Gość: rita Re: Nowe podforum IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.11.03, 21:54
                  mam pytanie, czy wy nie jesteście pijani od czytania postów, gdziekolwiek wejdę
                  tam piją ;)))))))))))
                  może platforum zkacowanych ;))))))))
                  • mika_1 Re: Nowe podforum 22.11.03, 01:49
                    Moze podforum "Olsztyn jest piekny" wszak od niego sie duuuzo zaczelo...:)
                    • being28 Re: Nowe podforum 22.11.03, 02:26
                      Zlodzieje!!! Moze rano cos madrego reszta wpisze?
                      • mika_1 Re: Nowe podforum 22.11.03, 03:16
                        Being, Ty lepiej idz spac!!
                        • thor_tr Re: Nowe podforum 22.11.03, 10:13
                          Rito,wydaje mi się,że wątek Olsztyn jest Piękny powinien pozostać na forum
                          Olsztyn-to już tradycja.Rozmówki też raczej pozostawię na Olsztynie.Choć
                          zobaczę jaka będzie tendencja ogólna;-)))
                          Nazwę podforum pozostawiam do wyboru innym,ale mam swoją propozycję-
                          "Clubowe",lub "Clubowe Olsztyn"(nie mylić z papierosami;-))) ).
                          • lecart Re: Nowe podforum 22.11.03, 12:03
                            Tia nazwa Clubowe Forum i lekki Hausik muzyczny w tle :))))
                            To moze lepiej cus w stylu KFO (Klubu Forumowicza Olsztyńskiego) i nie bawic
                            sie w jakies dziwne nazwy anglojezyczne :)
                        • bpkw Re: Nowe podforum 22.11.03, 15:17
                          mika_1 napisała:

> Being, Ty lepiej idz spac!!

Mika. Ty nie najezdzaj na beinga. Ciekaw jestem jak ty bys sie czula gdybys
                          zjadla 3,5 kg rolmopsow ?.
                          • being28 Re: Nowe podforum 22.11.03, 18:05
                            Jeszcze nie zjadlem wszystkich rolmpsow, ale dno juz widac...
                            • thor_tr Re: Nowe podforum 22.11.03, 20:01
                              Moment założenia podforum jest coraz bliżej.Jak je nazwiemy???Macie jeszcze
                              jakieś propozycje,czy zostajemy przy KFO?
                              • Gość: rita Re: Nowe podforum IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 22.11.03, 20:09
                                proponuję najprostsze rozwiązanie - Klub Forumowicza Olsztyńskiego - to będzie
                                najlepsze wyjście - do niego mogą wstąpić wszyscy nie tylko z Olsztyna Pięknego
                                pozdrawiam
                                • inka28 Re: Nowe podforum 23.11.03, 13:01
                                  Platforum:) Albo Potworum:)
                                  Pomysł jest dobry, chociaż bpkw - "Apel do pań" to plotki? grrr - Olsztyn
                                  piękny powinien chyba być przeniesiony, chyba że wrócimy do formuły wychwalania
                                  miasta. Myślę, że większość ze stałych forumowiczów i tak czyta artukuły i
                                  jeśli są dla nich ciekawe - komentuje je. Ale nie sądzę też, żeby ktoś bał się
                                  wpisać na nasze wątki - wystarczy je prześledzić, jesteśmy życzliwy i każda
                                  nowa osoba nas cieszy. A forum Olsztyn może, ale nie musi, zmienić się w
                                  miejsce narzekań, utyskiwań, itd.
                                  Dziękuje za uwagę:)
                                  • Gość: rita Re: Nowe podforum IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 23.11.03, 21:15
                                    Inka - czy ty się nie pomyliłaś - chcesz przeprowadzić Olsztyn Piękny,
                                    wysiedlić go z forum ??????
                                    Proszę zostawcie go
                                  • bpkw Re: Nowe podforum 24.11.03, 07:51
                                    inka28 napisała:

> Platforum:) Albo Potworum:)
                                    > Pomysł jest dobry, chociaż bpkw - "Apel do pań" to plotki? grrr - Olsztyn
                                    > piękny powinien chyba być przeniesiony, chyba że wrócimy do formuły
                                    wychwalania
                                    >
                                    > miasta. Myślę, że większość ze stałych forumowiczów i tak czyta artukuły i
                                    > jeśli są dla nich ciekawe - komentuje je. Ale nie sądzę też, żeby ktoś bał
                                    się
                                    > wpisać na nasze wątki - wystarczy je prześledzić, jesteśmy życzliwy i każda
                                    > nowa osoba nas cieszy. A forum Olsztyn może, ale nie musi, zmienić się w
                                    > miejsce narzekań, utyskiwań, itd.
                                    > Dziękuje za uwagę:)

Prosze bardzo.
                            • mika_1 Re: Nowe podforum 24.11.03, 07:47
                              Ja nic nie wiem, o co chodzi??
                              Zdradzcie tajemnice...
                              Ja sobie dzisiaj tez sledzie kupilam - w POLSKIM sklepie:))))))

being28 napisał:

> Jeszcze nie zjadlem wszystkich rolmpsow, ale dno juz widac...
    • andulka7 Re: Nowe podforum 24.11.03, 09:00
      Zdaje się, że trzeba będzie udusić thora za wywołanie tematu bo jeszcze się
      przez niego pokłócimy
      ;)))
      • thor_tr Re: Nowe podforum 24.11.03, 09:54
        andulka7 napisała:

> Zdaje się, że trzeba będzie udusić thora za wywołanie tematu bo jeszcze się
        > przez niego pokłócimy
        > ;)))

Ja tu się dla was staram,męczę Redakcję i co mam w zamian???Udusić mnie chcą
        niewdzięcznicy;-)))
      • inka28 Re: Nowe podforum 24.11.03, 09:58
        Z tego co zrozumiałam, to chcemy podforum naszego, naszej ekipy eNkowskiej,
        tak więc Olsztyn jest piękny, jako wątek - jakby to może bpkw powiedział -
        plotkarski, teoretycznie powienien zostać przeniesiony, albo powrócimy do jego
        pierwotnego sensu. Ale siła forum i Pięknego jest ogromna! I ja to rozumiem:)))
        • zbyszek07 Re: Nowe podforum 24.11.03, 12:22
          Powinnismy sie laczyc a nie dzielic.
          Powstanie podforum utrudni dostep nowym forumowiczom.
          Chyba ze tworzymy jakis zamkniety klub.
          :-)
    • redakcja Re: Nowe podforum 24.11.03, 13:49
      Rozmawiałem z fachowcami z naszej centrali o podforum klubowym. Uważają, że
      najrozsądniej, żeby ktoś z Was - najlepiej wybrany przez aklamację - założył
      swoje prywatne forum poświęcone olsztyńskiemu eNKółku. Natomiast my umieścimy
      wtedy link do niego na głównej stronie Olsztyna. Wady - zdaje się, ze zabierać
      głos mogą wtedy tylko zalogowani.
      Roman Antonowicz
      • thor_tr Re: Nowe podforum 24.11.03, 14:19
        Czy założenie forum prywatnego pozostaje jedynym rozwiązaniem?
        Rzeczywiście wtedy nie zalogowane osobynie nie będą mogły pisać.
        Przypominam,że stałych forumowiczów,niezależnie od tego czy zechcą pisać na
        podforum,jest sporo:Detritus,Rita,Giga,Koza,Bleble,Mamut,Ak,Theedge,Fredek i
        wielu innych.
        Czy,gdyby w przyszłości powstało forum prywatne dotyczące w szerszym stopniu
        Olsztyna,jest możliwość zalinkowania go na forum Olsztyn?
        • inka28 Re: Nowe podforum 24.11.03, 14:57
          W takim razie ja dziękuję. Tyle czasu funkcjonowaliśmy i było OK, więc może nie
          zmienajmy nic, bo ja z wypowiedzi niezalogowanych osób nie chcę rezygnować.
          Nowi włączają się i tak - nie przesadzajmy, że milczą tylko dlatego, że my się
          tak dobrze znamy - patrzcie przykład Krzysia. Chyba, że redakcja uważa, że im
          zaśmiecamy forum plotami, albo co.
          • thor_tr Re: Nowe podforum 24.11.03, 15:02
            W pełni popieram.Jeśli nie będzie niezalogowanych to już nie będzie to.
            • Gość: rita Re: Nowe podforum IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 24.11.03, 20:26
              tak thor_tr , tylko że Łódz ma jakoś Klub Forumowiczów Lódzkich,na takich
              zasadach jak jest w Olsztynie sport i moga pisać wszyscy nie tylko zalogowani.
              A sprawa obija się o to, że gdybyśmy mieli taki klub tam gdzie mieści się sport
              lub jak mamut proponował, komunikacje to moglibyśmy nasze spotkania i spraw
              eNkowskich i innych prywatnych umieszczać w klubie. Wtenczas nie kłopocilibysmy
              reszty forumowiczów, którzy takimi atrakcjami nie są zainteresowani i mogliby
              swobodnie poruszać różne tematy polityczne, gospodarcze, turystyczne w
              Olsztynie.
              Jak myślicie ?
              Tylko dyskutujemy :)
              • thor_tr Re: Nowe podforum 24.11.03, 20:36
                Masz rację Rito.
                Droga Redakcjo trzymamy kciuki za sukces przedsięwzięcia:-)))
                • redakcja Re: Nowe podforum 24.11.03, 21:00
                  Już się pogubiłem: to zakładacie forum prywatne, czy upieracie się i mamy
                  założyć na takich zasadach, jak sport? Jeżeli ktoś jest mocno przeciw
                  prywatnemu forum, proszę o głos. Jeżeli nie, wybierzcie moderatora, a on załóży
                  forum i powiadomi mnie o nim. Wtedy poproszę kolegów z Warszawy, by zrobili
                  link do tego forum prywatnego z głównej strony. Może jako założyciel i
                  moderator being, bo on i tak jest NON-STOP na forum?
                  Roman Antonowicz
                  • thor_tr Re: Nowe podforum 24.11.03, 21:04
                    redakcja napisała:

> Już się pogubiłem: to zakładacie forum prywatne, czy upieracie się i mamy
                    > założyć na takich zasadach, jak sport? Jeżeli ktoś jest mocno przeciw
                    > prywatnemu forum, proszę o głos. Jeżeli nie, wybierzcie moderatora, a on
                    załóży
                    >
                    > forum i powiadomi mnie o nim. Wtedy poproszę kolegów z Warszawy, by zrobili
                    > link do tego forum prywatnego z głównej strony. Może jako założyciel i
                    > moderator being, bo on i tak jest NON-STOP na forum?
                    > Roman Antonowicz
                    Upieramy się przy forum,na zasadzie sportu.Dla fora prywatnego mówię nie.
                    • being28 Re: Nowe podforum 24.11.03, 21:19
                      Do moderowania sie nie nadaje, ale musze sie jeszcze zapytac mojego drugiego
                      Ja, trzecie jest na TAK, being nr 4 jeszcze spi, zapytam sie pozniej:)))

Rozwazajac wszystkie wady i zalety stwierdzam, ze wady przewyzszaja zalety.
                      Regularnie pisze waska grupa ludzi, z wlasnych doswiadczen wiem, ze trudno
                      wcisnac sie w "Piekny Olsztyn". Obecnie jest kilka masowych, wieloczesciowych
                      watkow jak "pogoda", "dobranoc", "piekny", "ratunku" i podobne. Nie jest tego
                      wbrew pozorom za duzo i reszcie czytajacych/piszacych nie powinno to
                      przeszkadzac.
                      Ewentualne nowe forum powinno miec postac "Sportu". Mozna tam
                      przenosic "piekne olsztyny", i inne czesci. Nie wierze w duzo popularnosc,
                      trudno bedzie sprawdzac oba fora, powstana niepotrzebne komplikacje.
                      • thor_tr Re: Nowe podforum 24.11.03, 21:40
                        Cóż.Decyzja należy do Redakcji.
                        Czy przez"podzielenie" forum powstanie chaos?Być może,nie można tego wykluczyć.
                        Czy podforum będzie popularne?Trudno powiedzieć,możliwe,że nie.
                        Ale czy warto rezygnować z pomysłu?Myślę,że nie warto.Ewentualnie jeśli
                        sprawdzi się czarny scenariusz podforum można będzie zamknąć.Nie mamy nic do
                        stracenia.Można spróbować.
                        Pozdrawiam Redakcję i przepraszam za powstałe zamieszanie z tym podforum.
                        • mika_1 Re: Nowe podforum 24.11.03, 21:58
                          Wybacz Thor, ze sie wtrace, ale cos mi sie tutaj wydaje nielogiczne. Najpierw
                          wyszedles z propozycja dorobienia kolejnego podforum, a teraz sie z tego
                          wycofujesz? To po co to zamieszanie? Czy nie moze byc jak jest?
                          • bpkw Re: Nowe podforum 24.11.03, 23:33
                            Nie lapmy sie za slowka. Roman ma racje, ze sie w tym wszystkim gubi. Wychodzi
                            na to, ze poki co, to rezygnujemy z prywatnego forum. I niech tak zostanie.
                            Za tym optuja prawie wszyscy, nawet being bedacy na rolmopsowej diecie.
                            Tylko Mika ma watpliwosci. Ale to dobrze o niej swiadczy. Mika, nie bedziesz
                            przeciez umierala za prywatne forum. Wystarczy nam Nicea.

• being28 Re: Nowe podforum 24.11.03, 23:42
                              Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze!!!

Rolmopsy bede mial do swiat...
                              • bpkw Re: Nowe podforum 24.11.03, 23:46
                                being28 napisał: >
                                > Rolmopsy bede mial do swiat...

Smacznego. I lec zakupic kolejne 3,5kg.
                                Boze, sledzie bez gorzalki. Ten swiat schodzi na psy.
                                • Gość: rita Re: Nowe podforum IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 25.11.03, 00:39
                                  i te rolmopsy being mógłby wtedy sobie jeść w stołówce klubowicza i nawet przy
                                  tym mlaskać ;)))))
                            • mika_1 Re: Nowe podforum 25.11.03, 02:43
                              Bpkw, ja bardzo prosze nie wkladaj rolmopsow w czyjes usta. Ja sie tylko
                              zastanawiam, o co caly ten szum... Jest dobrze, to po co cos zmieniac...?
                              Chyba mam juz amerykanskie glizdy w glowie i nic nie rozumiem:(((
                              ;)

bpkw napisał:

> Nie lapmy sie za slowka. (...) Tylko Mika ma watpliwosci. Ale to dobrze o
                              niej swiadczy. Mika, nie bedziesz przeciez umierala za prywatne forum. >

>
                              • zbyszek07 Re: Nowe podforum 25.11.03, 07:34
                                Piszac ze podforum utrudni dostep mialem na mysli to ze chcac byc w temacie
                                trzeba bedzie skakac po roznych miejscach, teraz mamy wszystko dostepne w
                                sposob naturalny. Nie zalogowanych forumowiczow jest sporo, a i trudno liczyc
                                na to ze nowi tak z miejsca sie zaloguja, czyli nie bedziemy ich na podforum
                                mieli, a szkoda by bylo. Zreszta nie beda wiedziec czy warto sie logowac czy
                                nie, skoro nie beda mieli dostepu i tym samym nie beda wiedzieli o co chodzi.
                                Nie powinnismy sie izolowac!
                                Takie jest moje zdanie, ale nie bede sie przy nim upieral jesli uwazacie
                                inaczej.
                                • thor_tr Re: Nowe podforum 25.11.03, 07:48
                                  Miko nie wycofuję się.Uważam tylko,że jeśli miało to by być forum prywatne to
                                  cała operacja nie ma sensu.Zależy mi na możliwości wpisywania się osób
                                  niezalogowanych.Nie możemy się od nich odciąć.
                                  Czytając powyższe wpisy,nie tylko Redakcja może się gubić,bo ja też zaczynam
                                  ich nie rozumieć.Napiszcie wprost.Czy chcecie takie podforym(w kształcie
                                  podforum sportu),czy też nie.Jednym zdaniem za czy przeciw.
                                  Ja nadal jestem ZA(choć przez dyskusje o chaosie,odcinaniu się itd.pomysł
                                  zaczyna mnie irytować).
                                  • being28 Re: Nowe podforum 25.11.03, 09:01
                                    "Nie rzucim forum skad na ród..."

Zaczelo sie jak z naszymi radnymi. Wszyscy zgodni, solidarni, a potem i tak
                                    kradna. Ja chce forum w ksztalcie "Sportu".
                                    • inka28 Re: Nowe podforum 25.11.03, 09:40
                                      NIE
                                      • lecart Re: Nowe podforum 25.11.03, 09:53
                                        Podforum TAK dostep dla wszytskich TAK propozycja redakcji NIE
                                        • zbyszek07 Re: Nowe podforum 25.11.03, 09:55
                                          jak wyzej.
                                          • mika_1 Re: Nowe podforum 25.11.03, 20:10
                                            Nie, tak jak jest, jest ok
                                            • oso1 Re: Nowe podforum 25.11.03, 21:40
                                              a ja jestem na tyle zgodny, ze mi każda propozycja pasuje
                                            • Gość: rita Re: Nowe podforum IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 25.11.03, 21:43
                                              W takim razie możemy zalozyć klub na sporcie
                                              Musimy mieć jednak własny dom na forum i własne miejsce - niczym nie ryzykujemy.
                                              to jest wyzwanie - spróbujmy ?
                                              Mika przekonaj sie, w takim klubie będzie szkrzynak kontaktowa, zrobimy książkę
                                              życzeń i zażaleń i takie inne rzeczy
                                              • thor_tr Re: Nowe podforum 25.11.03, 21:50
                                                Jeśli mogę się pokusić o jakieś podsumowanie,to 6 osób jest ZA nowym podforum.
                                                Sprzeciw wyrażają 2 osoby.
                                                Proszę,wszystkich,którzy jeszcze się nie wypowiedzieli o zajęcie stanowiska.
                                                • Gość: giga Re: Nowe podforum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.03, 21:55
                                                  ZA:)
                                                  • Gość: rita Re: Nowe podforum IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 25.11.03, 21:58
                                                    thor_tr - zapytaj się jeszcze redakcji , bo są chyba jakieś trudności
    • thor_tr Do Redakcji 25.11.03, 22:05
      Siedem osób jest ZA założeniem podforum(w kształcie sportu),sprzeciwiają się
      dwie osoby.
      Czy w takim razie możemy liczyć na to podforum?
      Co do nazwy,to może się ono nazywać Olsztyński Klub Forumowicza(OKF),lub Klub
      Olsztyńskiego Forumowicza(KOF) :-)
      • Gość: rita Re: Do Redakcji IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 25.11.03, 22:26
        ja myślę, że możemy liczyć też na innych - to tylko początek :)
        • mika_1 Re: Do Redakcji 26.11.03, 01:58
          A zreszta, ja i tak Was znajde, wiec mnie tam chyba wsio ryba. Bardziej podoba
          mi sie KOF;)
          Tylko powiedzcie, kiedy przeprowadzka!!!;)
          • Gość: thor_tr Re: Do Redakcji IP: *.topexpert.pl 26.11.03, 12:05
            To niech będzie KOF:-)
            Czekamy teraz na zdanie Redakcji.
            • Gość: thor_tr Re: Do Redakcji IP: *.topexpert.pl 26.11.03, 12:17
              Teraz jest już 7 ZA założeniem podforum,sprzeciwia się tylko jedna osoba:-)
      • redakcja Re: Do Redakcji 26.11.03, 13:33
        Dobra założymy coś takiego i zobaczymy, czy zadziała. Niestety, jak się
        okazało, nie mam do tego uprawnień i musze o to prosić koleżankę ze stolicy.
        Mam nadzieję jednak, że dzis lub jutro będzie.
        Roman Antonowicz
        • thor_tr Re: Do Redakcji 26.11.03, 21:35
          redakcja napisała:

> Dobra założymy coś takiego i zobaczymy, czy zadziała. Niestety, jak się
          > okazało, nie mam do tego uprawnień i musze o to prosić koleżankę ze stolicy.
          > Mam nadzieję jednak, że dzis lub jutro będzie.
          > Roman Antonowicz

Dziękuję.
    • andulka7 Re: Nowe podforum 26.11.03, 12:50
      A mnie nikt o zdanie nie pyta?
      Fakt, niegodnam...
      ;)))
      • zbyszek07 Re: Nowe podforum 26.11.03, 12:58
        bylo pytanie...
        przegapilas!
        • andulka7 Re: Nowe podforum 26.11.03, 13:06
          Nie, obserwuję z ukrycia jak sie sytuacja rozwija. W końcu TWA liczy więcej niż
          8 osob, czyż nie?
          • bpkw Re: Nowe podforum 26.11.03, 13:58
            Kibice nie powinni miec prawa glosu.
            • andulka7 Re: Nowe podforum 26.11.03, 15:48
              No to nie :-P
      • thor_tr Re: Nowe podforum 26.11.03, 20:13
        andulka7 napisała:

> A mnie nikt o zdanie nie pyta?
        > Fakt, niegodnam...
        > ;)))
        No wiesz.Twoje zdanie jest bardzo cenne.Ale nie mogę nikogo zmuszać do
        napisania opinii.Pisze tylko ten kto chce.
        Pozdrawiam Cię:-)))
        • Gość: rita Re: Nowe podforum IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 26.11.03, 20:33
          cieszę się , że wszyscy jednak jak rodzina są za i redakcja też

myślę , że dobrze zrobiliśmy, wszystko należy od nas i będziemy mogli wzajemie
          się przedstawiać już w naszym wspólnym domu, jaki sobie zbudujemy.
          Teraz musimy wybrać starostwo i rozdzielić funkcje
        • andulka7 Re: Nowe podforum 27.11.03, 13:17
          To ja jestem przeciw podforum. Właściwie z litości nad forum właściwym bo jest
          duże prawdopodobieństwo, że podupadnie...

P.S. Czy rita będzie musiała się zalogować ?
          • zbyszek07 Re: Nowe podforum 27.11.03, 13:25
            Bez zalogowania nie mozna na prywatne fora wejsc...
            i o to chodzi.
            Nie zmusimy nikogo do zalogowania,
            nowi najczesciej loguja sie z czasem (lub nie)
            ale wejsc tez nie beda mogli.
            Dlatego marudze ze bedzie to izolowanie sie w pewnej grupie.
            ...ale jest demokracja
            kazdy ma prawo wyboru.
            • thor_tr Re: Nowe podforum 27.11.03, 13:44
              Rita nie będzie musiała się zalogować.To będzie takie same forum jak to,tylko
              specjalnie dla nas.Będzie mógł pisać każdy,zalogowany i niezalogowany.Każdy
              będzie mógł również czytać to co napiszemy.
              TO NIE BĘDZIE FORUM PRYWATNE.
              Rzeczywiście na forach prywatnych mogą pisać tylko zalogowani.Są 3 rodzaje
              forum prywatnych(otwarte,zamknięte i ukryte),ale jeszcze raz
              powtarzam."Nasze"forum nie będzie prywatne.Niezalogowani będą mogli wszystko
              czytać i będą mogli pisać.
              Dlatego mowa o izolowaniu się jest nieporozumieniem.
              • zbyszek07 Re: Nowe podforum 27.11.03, 13:59
                Tego jakos sie nie doczytalem, a to bylo dla mnie najwazniejsze.
                ... zeby dostep byl naturalny, tak jak teraz.
                skoro tak to moze warto sprobowac?
                • thor_tr Re: Nowe podforum 27.11.03, 14:08
                  Właśnie:-)))
                  W tym zamieszaniu było może trochę mojej winy,bo nie wyjaśniłem,że to nie
                  będzie forum prywatne.Co prawda był taki pomysł,ale na pewno nie zgodziłbym się
                  na forum prywatne,ponieważ zależy mi na wpisach osób niezalogowanych.
                  Na szczęście Redakcja założy nam forum na ogólnych zasadach,gdzie logowanie nie
                  jest konieczne do pisania.Każdy będzie mógł się wypowiadać.
                  Pozdrawiam:-)))
                  • andulka7 Re: Zaczynamy od zera? 27.11.03, 14:29
                    No właśnie. Czy zaczniemy od zera czy też Redakcja przeniesie na podforum
                    wybrane wątki forumowiczów-klubowiczów-enkowiczów (FKE)?
                    Bo jeśli od zera to mamy szansę na 100 post, 1000, 10.0000 itd. Jeśli część
                    wątków będzie przeniesiona to sądzę, że ze 30.000 dotychczasowych postów
                    jest "naszych" jeśli się mogę tak wyrazić. Więc mamy szansę i na 44.444 i
                    ponownie na 50.000. W każdym razie wizja osiągnięcia 100.000 się oddala na
                    jakiś czas, no i bezsprzecznie spadamy w liczbowym rankingu postów na forach
                    regionalnych. Olsztyn forum główne będzie w ogonie. Ale przecież się nie
                    ścigamy...
                    I to by bylo na tyle :)
                    • thor_tr Re: Zaczynamy od zera? 27.11.03, 15:08
                      Zaczynamy od zera.Z Ritą doszliśmy do wniosku,że ani Piękny Olsztyn,ani
                      Rozmówki,ani inne wieloczęściowe wątki nie powinny być przeniesione na nowe
                      forum.Nie chcemy również robić z nowego podforum "magazynu"dla wcześniejszych
                      części Rozmówek czy Olsztyna Pięknego.Czyli w tym sensie wszystko na forum
                      Olsztyn zostaje po staremu.
                      Na nowym forum utworzymy całkowicie nowe wątki.
                      Myślę,że tak zorganizowane forum Olsztyn nie straci nic na popularności,a
                      możliwe,że zystka.Ja na pewno będę pisał na forum Olsztyn na "starych" wątkach.
                      • andulka7 Re: Zaczynamy od zera? 27.11.03, 17:11
                        A ja myślę że albo się obydwa fora rozlezą w szwach bo mało kto będzie miał
                        czas i tu i tu (od kiedy ponownie zaglądam na Warszawę mam mniej czasu na
                        Olsztyn, niezależnie od tego, że trudno mi córcię od maszyny odepchnąć), albo
                        jeśli stare wątki zostaną na głównym forum to podforum zdechnie. Obym się
                        myliła. Za lustrem powtarzam: róbta jak chceta...
                        • inka28 Re: Zaczynamy od zera? 27.11.03, 18:17
                          Andulka, dokładnie wyraziłaś moje objawy. Dopóki nie padł pomysł, jakoś nikt
                          nie narzekał. Wiadomo było który wątek jest do czego, nowi się dołączali,
                          dysputy polityczne trwały, komentowaliśmy co ciekawsze artykuły, redakcja nie
                          grzmiała, że piszemy o prywatnych sprawach. A technicznie - mało czasu na net,
                          kompy bywają bardzo wolne, ale to tak na marginesie.
                          Podobno nie wymyślono jeszcze nic lepszego nad demokrację:)
                  • zbyszek07 Re: Nowe podforum 27.11.03, 14:29
                    • lustroo Re: Nowe podforum 27.11.03, 15:01
                      Mi dobrze jest tak jak jest. Róbta co chceta.
                      • Gość: rita Re:STOP!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 27.11.03, 20:25
                        czekajcie, czekajcie - stop z tą dyskusją !
                        UWAGA!
                        Spójrzcie na monitor.
                        Widzicie w prawym górnym rogu "sport" napisany małymi czerwonymi literkami ?
                        Kliknijcie tam
                        i co widzicie ???????????
                        czeka tam na was lampka szampana :)))))))))
                        Koniec wątku , reszta należy do Redakcji - niech zadecyduje :)
                        • oso1 zaraz 3500 01.08.04, 12:54
                          I rozwija nam się podforum, ale czy "pod"
                          ;)
                          • Gość: rita Re: zaraz 3500 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 20:57
                            pod czy nad ale forum, tylko coś zalożyciel sie obija :)
                            • oso1 Re: zaraz 3500 01.08.04, 21:01
                              Odpoczywa
                              • thor_tr Re: zaraz 3500 11.08.04, 18:03
                                Ano sie rozwija,co mnie cieszy:)))
                                Można powiedzieć ze się obijam.Wczoraj i dzisiaj do południa nawet miło:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka