Gość: Pertasa IP: *.ols.vectranet.pl 08.03.09, 11:55 Co to ma być? A gdzie konkursy? Może niech Wasilewqska lub Jeż podejdą do konkursu, chętnie przyjdę popatrzeć i posłuchać jaka mają wiedzę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dwer Re: Urząd Marszałkowski - nepotyzm Protasa IP: *.ols.vectranet.pl 08.03.09, 11:56 No ja też chetnie posłuchałbym na konkursie Jeża... tego specjalisty od donosów i ogrodnictwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelun Re: Urząd Marszałkowski - nepotyzm Protasa IP: *.ols.vectranet.pl 08.03.09, 12:49 Prywatny folwark Protasa? To taką demokrację dziś mamy? Nie ma na to żadnej kontroli? Przecież są zapisane jakieś regulaminy, opisy stanowisk itp. To jest demokracja? Białoruś jednym słowem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Urząd Marszałkowski - nepotyzm Protasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 13:09 Caly urząd śmial się z Glażewskiego - mial tyle czasu by choć troszkę liznąc wiedzy o samodządzie - opuszczając urząd jego wiedza byla na poziomie dużego zera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Re: Urząd Marszałkowski - nepotyzm Protasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 13:21 Jedna wielka kompromitacja Platformy , Protasa, Głażewskiego i całej tej bandy cwaniaczków. Niech czekają do następnych wyborów. Znów dostaną po nosie, który dotąd zadzierali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Urząd Marszałkowski - nepotyzm Protasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 13:43 Nie jestem fanem ani Głażewskiego ani Protasa i niestety odczucia internautów w ocenie ich osób opierają sie na obserwacji ich działań o bardzo niskiej sprawności zarówno w sensie energii działań, jak i potęgi przemyśleń. Ale powiedzcie kto ma , do diaska rządzić na WiM czy w Olsztynie? Byli dotychczas w mieście: PZPRowski aparatczyk Andrzejek, teoretyk z uczelni Januszek, były cenzor Cesio co się w nim ponad 50% olsztyniaków kochało w wyborach, a potem niektóre (a podobno było ich nieco) panie dosłownie i w końcy Jeż-ogrodnik. Jako marszałkowie zaś: kryształowy Jurek co bardzo chce ale mu nie wychodzi, znów Andrzejek PZPRowski i teraz Jacuś specjalista od term w Lidzbarku. Kogo więc my olsztyniacy mamy jako elity? A może jesteśmy miastem i regionem beztalenci??? No kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Urząd Marszałkowski - nepotyzm Protasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 15:09 Wystarczy zapamiętać te nazwiska i nigdy więcej na nich nie glosować.Wtedy Olsztyniacy pokażą , że posiadają mądrość, a nie jak do tej pory bywalo ciągle te same nazwiska i dlatego to miasto wygląda jak wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kox Re: Urząd Marszałkowski - nepotyzm Protasa IP: *.olsztyn.vectranet.pl 21.04.09, 09:55 a właśnie wszyscy ich rozliczamy a może zapytajmy czy ktoś oprócz nich samych z nimi się liczy oni sami na siebie pętlę na szyję założyli niedługo chyba będą tak potrzebni do rządzenia że skończy się to na odwiedzinach rocznicowych jakiś tam jednostek podległych tzn szkoły straże pożarne i wydawaniu praw jazdy no może handel gruntami jeszcze jest przydatny ANR o tym wspomniałem poza tym nie widzę potrzeby aby były jakie jakieś inne mocne decyzyjnie stołki ani nic się nie rozwija ani się nic przydaje po wydaniu mądrze wydanych środków ani nikt nikt nic mądrego nie mówi region W-M to w ogóle Elbląg się nie chce przyznawać że jest w WM bardziej czuje się w pomorskim to mam pytanie i to szczere gdzie jest ten sens i te niesamowite efekty pracy wynagradzanej na pewno w miarę stołków w miarę i gdzie się to kiedyś będzie przez kogokolwiek docenione oprócz video s TVP Olsztyn gdzie zawsze się wszystko co trzeba pokaże na zamówienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wac Re: Urząd Marszałkowski - nepotyzm Protasa IP: *.olsztyn.vectranet.pl 21.04.09, 10:07 To skandal,żeby taki leń jak Wasilewska była dyrektorem sportu.Nie ma bladego o tym pojęcia. Nie umiała nawet zorganizować klas sportowych. Wierzę,że to jej ostatnie podrygi i juz potem nikt nie bedzie chciał jej znac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: Urząd Marszałkowski - nepotyzm Protasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 16:02 urzędnicy dojeżdżający codziennie do pracy w urzędzie marszałkowskim powodują ogromny tłok na drodze olsztyn-lidzbark. Jest to przyczyną wielu wypadków drogowych i tragedii zwykłych ludzi. Chociażby z tego tylko powodu polityka kadrowa marszałka jest szkodliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: Urząd Marszałkowski - nepotyzm Protasa IP: 76.76.22.* 28.08.09, 20:36 podobno przymierza się do prezydentury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halina Re: Urząd Marszałkowski - nepotyzm Protasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 20:53 Kto? Wasilewska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: Urząd Marszałkowski - nepotyzm Protasa IP: 76.76.22.* 28.08.09, 21:04 protas przecież Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieniążek Re: Urząd Marszałkowski - nepotyzm Protasa IP: *.ovh.net 29.08.09, 18:41 Jeszcze i w ministry pójdzie, do Warszawy, do stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Urząd Marszałkowski - nepotyzm Protasa IP: *.olsztyn.vectranet.pl 30.08.09, 16:15 Wysoce prawdopodobne.Wszak w Polsce jest moda na cudotwórców,a on się w te modę idealnie wpisuje ze swoim mazurskim cudem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przerażony olsztyn Re: Urząd Marszałkowski - nepotyzm Protasa IP: *.olsztyn.mm.pl 24.09.09, 22:45 Ty, Peter, w kulki lecisz? Protas na prezydenta? Olsztyna? Po takich nieudacznikach jak Małkowski czy Głażewski jeszcze ten wielki gwiazdor małej prowincjonalnej polityki w zapyziałym stylu. Od ognia, wody i protaso-głażewskich "polityków" chroń nas, Panie!!! Cygański na prezydenta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rak Re: Urząd Marszałkowski - nepotyzm Protasa IP: *.olsztyn.vectranet.pl 30.08.09, 09:37 moze i P Wasilewska nie ma bladego pojecia o sporcie poniewaz jako wice prezio najczęściej przecinala wstegi i wreczała puchary. Ale jest przecież pasjonatka gry w paletki, czy to nie wystarcza? A poza tym jest fajną kobitką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyrektor szkoły Re: Urząd Marszałkowski - nepotyzm Protasa IP: *.olsztyn.vectranet.pl 21.09.09, 11:36 Fajna? To szuja, kłamczucha, podkłada świnie, gdzie sie da. Mam tylko nadzieję, że nigdy o tej babie nie usłyszę. Ktos ją powinien rozliczyć za wsadzenie jej podobnej- niejakiej Kowalskiej do Wydziału edukacji. Wasilewskiej juz nie ma, ale tamta nieudacznica jeszcze została. I Wasilewską rozliczyć za pseudo działania i nic nierobienie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Urząd Marszałkowski - nepotyzm Protasa IP: 208.53.157.* 20.09.09, 17:42 tyra was jak murzynów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.K. Jednym słowem - Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.09, 00:46 A to Polska właśnie! Lepiej i inaczej nie będzie. Nie łudźmy się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: Urząd Marszałkowski - nepotyzm Protasa IP: 208.53.130.* 23.09.09, 00:39 a co robi brat protasa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pompka Re: Urząd Marszałkowski - nepotyzm Protasa IP: *.olsztyn.vectranet.pl 23.09.09, 08:36 protas to nie jest urząd marszałkowski urząd marszałkowski to jest to kto z kim się po godzinach spotyka tzn PO - Protas PSL - Pani vice główny podział ale wiecie co nie chce nowej afery rozkręcać dla dobra was wszystkich was forumowiczów i urzędasów niech się sami rozkręcą i zaczną gadać co się tam dzieje ja tylko temat podrzucam...(konkursy i kto się jak dostał) oni sami wiedzą najlepiej. ps.kto jest bez winy niech pierwszy rzuci we mnie kamieniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Urząd Marszałkowski - nepotyzm Protasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 12:05 Czyżbyś sugerował, że Protas to marionetka w rękach ..... No, czyich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biełarus Re: Urząd Marszałkowski - nepotyzm Protasa IP: *.olsztyn.mm.pl 23.09.09, 23:34 Wszyscy kochamy Raymonda!!! Tfu, Protasa oczywiście. Dobry pan - wkrótce pyziejące coraz bardziej WM przyłączą do Białorusi. I tu priedsiedatiel Protasow budiet oczeń charoszij Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj oj Re: Urząd Marszałkowski - nepotyzm Protasa IP: *.olsztyn.mm.pl 24.09.09, 22:58 Ryńskiego bardziej kochaliście. A Petrynę jak bardzo, oj oj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joi Re: Urząd Marszałkowski - nepotyzm Protasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.09, 12:57 ciekawe kto z tego urzędu przyjdzie na koncert w niedzielę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skopany Re: Urząd Marszałkowski - nepotyzm Protasa IP: *.lannet.pl 25.09.09, 13:18 Nepotyzm w Urzędzie Marszałkowskim w wykonaniu Protasa to tworzenie elektoratu w wyborach. Tak działał w Lidzbarku Warmińskim i tak działa w Olsztynie. Policzcie sobie 300 osób zatrudnionych wcześniej w starostwie lidzbarskim przez niego daje wynik mnimum 1000 osób/300 x 3 członkowie rodziny zatrudnionych/ a w Urzędzie Marszałkowskim zatrudnionych jest już ponad 700 osób/ analogicznie x 3/ daje wynik minimum 2100 osób wdzięcznych Protasowi. Razem 3100 osób żelaznego elektoratu. To nie wszystko.Przypomnijcie sobie w jaki sposób powstawała PO w naszym województwie i jakim sposobem Protas zostaje Przewodniczącym partii głosami delegatów/ówczesnych radnych różnej maści/którzy byli czlonkami PO tydzień lub często mniej/ przed konferencją wyborczą. To następny żelazny elektorat z rodzinami około 1000 osób. Razem 4100 . Nie wspomnę o innych instytucjach samorządowych gdzie rządzą ludzie PO. Wdzięcznych Panu Marszałkowi jest wielu i o to tylko chodzi i o nic więcej. Władza,władza i kasa,kasa itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak sobie myślę... Jakiś nietutejszy ten Protas IP: *.olsztyn.mm.pl 25.09.09, 13:30 Przecież powinien zatrudniać tych, co od 20 lat w Olsztynie z zawodu są dyrektorami! Jak można taka przykrość sprawiać olsztyńskim elitom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Urząd Marszałkowski - nepotyzm Protasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.09, 14:11 W zupełności masz rację. Jak się doda "pompowanie kół" i "martwe dusze" - elektorat jak się patrzy. Dla nas zostanie tylko forum lub ... wywieźć ich na taczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ska Re: Urząd Marszałkowski - nepotyzm Protasa IP: 85.17.146.* 10.10.09, 21:19 tonący brzydko się chwyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSTEK Re: Urząd Marszałkowski - nepotyzm Protasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.09, 15:37 Problemem Protasa jest to, że niewiele umie a nie lubi i nie potrafi dobrać mądrzejszych, którzy lepiej by mu sprawy prowadzili.Reszta panów z PO -Słoma i Nowaczyk to podobne "tuzy" osobowościowo i intelektualnie. Musza więc dobrać np. Wasilewskie, Dratewki, itp...Ponieważ o paniach z PSL p.p. Pasławskiej i Szulc zamilczymy.., to całe odium niskiej jakości spada na PO. Niestetyokazuje sie ,ze projket Platformy oparty o w/w leci w gruzy. i SŁUSZNIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Pan Nowaczyk kandydował l list PIS a teraz jest IP: *.olsztyn.mm.pl 11.10.09, 16:46 w PO? To ten sam? pl.wikipedia.org/wiki/Grzegorz_Nowaczyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elwu Re: Urząd Marszałkowski - nepotyzm Protasa IP: 66.90.73.* 20.10.09, 17:13 je.pl/46ed Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re: Ja chcialbym ze mi ktos wyjasnil to IP: 91.104.115.* 20.10.09, 17:20 elblag.gazeta.pl/GazetaElblag/1,91928,7089276,Sejmik_wojewodzki_w_Elblagu__Deklaracja_Nowaczyka.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elb Re: Ja chcialbym ze mi ktos wyjasnil to IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.09, 23:55 Racja. Mnie, elblążanina, ta deklaracja też bardzo niepokoi, bo jakakolwiek integracja z warmińsko-mazurskim utrudni późniejszą korektę granic województw... Czemu nikt nie bierze pod uwagę opinii zwykłych mieszkańców Elbląga? Gdzie tu demokracja? Jak zwykle zapycha się gęby dotacjami z UE żeby zamaskować prawdę o gospodarczej katastrofie tego "czegoś". Niech zrobią kolejne referendum czy chcemy do Pomorskiego, czy jakiegoś sejmiku w-m... zobaczymy jak będzie się różnić od wyniku poprzedniego referendum z 1999 r.- 98% za Pomorskim (czyli za prawdą). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re: Ja chcialbym ze mi ktos wyjasnil to IP: 91.104.82.* 21.10.09, 00:11 Na pocieszenie powiem ci ze nikt nie bierze tez pod uwage opinii mieszkancow Olsztyna i tego wojewodztwa bo oprocz kilku politykow nikt Elblaga nigdy tu nie chcial.Co do nadmiernego zapychania "geb"masz obsolutna racje spojz tylko jak kwitnie w pomorskim Slupsk,toc to drugie Las Vegas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elb Re: Ja chcialbym ze mi ktos wyjasnil to IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.09, 00:25 No... jak widać coś nas łączy :) A co do Słupska - nie porównuj go do Elbląga po względem powiązania z Trójmiastem bo to zupełnie inna bajka. Słupsk był zawsze dużo bardziej obcy dla Trójmiasta niż Elbląg- to inny region, inna historia. Nam byłoby znacznie łatwiej budować wspólną strategię niż Słupskowi. Oczywiście wiem, że Gdańsk też by oskubywał Elbląg jak się da - ale jednak to nasz region i chyba lepiej grać z trudnym partnerem z którym się ma dużo wspólnego, i gdzie naprawdę są ogromne możliwości, niż wegetować w obcym województwie. Przykład Warmińsko-Mazurskiej strefy ekonomicznej w Elblągu to podstawa w tym temacie. Tyle że to tylko pogadanki jak na razie... do podziału trzeba czekać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re: Ja chcialbym ze mi ktos wyjasnil to IP: 91.104.82.* 21.10.09, 00:57 Olsztyn zamiast zmiejszac dystans do innych miast wojewodzkich zmuszany jest patrzec w dol i pakowac jak najwiecej w Elblag.Miasto zamiast sie rozwijac i isc do przodu musi sie degradowac bo tak chce tego Elblag,ktory ustawil cale wojewodztwo,marszalka i wojewode.Byla juz sroka na stolku wojewody teraz ten kruk.Jakby Olsztyn i z tego zostal okradziny pakuje walizki i wyjezdzam z tad poki mnie nie opodatkuja na rzecz ucielesnionych elblaskich menczennikow p.s nie pisz banialuk o jakis ogromnych mozliwosciach bo Elblag to miasto niewiele znaczace znajdujace sie w strefie oddzialywania Gdanska i nic poza tym.Ma takie same mozliwosci zaistnienia jak Piaseczno pod Warszawa natomiast co do Slupska to laczy go z Gdanskiem bardzo wiele oba miasta leza na Pomorzu Elblag natomiast nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johnny Re: Ja chcialbym ze mi ktos wyjasnil to IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.11.09, 17:52 Swięta racja. Slupsk pięknie się rozwija ale tylko dlatego ze prezydent Kobyliński zapożycza się i robi skwerki i place. Kapitał sam przychodzi. Elbląg niepotrzebny jest w woj. WM a tak w woj. pomorskim byłby 3 miastem pod względem wielkości. prawdopodobnie wydzielono by dla niego nowy subregion. Dobry pomysł tylko ze olsztyn potrzebuje elbląga. zresztą olsztyn to wiocha nawet porównując do słupska. kto był tu i tu to wie o czym mowiem. sorry za prawde Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztyniak Re: Ja chcialbym ze mi ktos wyjasnil to IP: *.olsztyn.mm.pl 21.10.09, 00:27 Wiesz co, elb? Sami się w 1998 pchaliście z czerwonym Elblągiem do czerwonego Olsztyna aby tylko z dala od solidarnościowego Gdańska. Zapomniało się już? Więc teraz nie jęcz! Jedziemy na jednym wózku bo wkrótce stolicą województwa i tak będzie Lidzbark. I tak już rządzą lidzbarskie przydupasy Protasa z zapyziałego Lidzbarka - tyle tylko, że chwilową siedzibę mają w Olsztynie. Ale jak już przeniosą stolicę woj to Lidzbark przemianują na Protasogród. WOJEWÓDZTWO PROTASOGRODZKIE -czyż to nie piękna nazwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elb Re: Ja chcialbym ze mi ktos wyjasnil to IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.09, 00:36 Przykro mi, ale nie masz racji. Elbląscy politycy robili swoje wbrew woli społeczeństwa i jeszcze raz przypominam wynik referendum przeprowadzony w tamtym czasie - ponad 98% do pomorskiego. Niestety, wówczas szary elblążanin nic nie mógł poradzić na to, mimo, że w Gdańsku byli "za" na Elbląg w ichnym województwie. Dzisiaj widać że cudu nie ma w warmińsko-mazurskim i każdy widzi ten problem... tylko komu będzie się chciało teraz grzebać w korekty? heh... polska własnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re: Ja chcialbym ze mi ktos wyjasnil to IP: 91.104.82.* 21.10.09, 01:10 Cudu nie ma i nie bedzie Elblag to nie Baden-Baden.Cudu nie ma rowniez w Plocku,Wloclawku,Koninie,Walbrzychu ,Tarnowie i wielu innych podobnych wielkoscia do Elblaga miast ,ktore moga sobie tylko pomarzyc o takim strumieniu pieniedzy jaki plynie do Elblaga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hormon Re: Ja chcialbym ze mi ktos wyjasnil to IP: *.olsztyn.vectranet.pl 21.10.09, 14:34 iiiii jjjaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Urząd Marszałkowski - nepotyzm Protasa IP: *.hostmonster.com 31.10.09, 16:12 cygański równo styrany, ostry zawodnik ten protas Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: Urząd Marszałkowski - nepotyzm Protasa 31.10.09, 16:22 za mało wiemy aby tak twierdzić, warto posłuchać Cygańskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Urząd Marszałkowski - nepotyzm Protasa IP: *.hostmonster.com 31.10.09, 16:37 cygański boi się o stołek, też trzeba to zrozumieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arbuz Re: Urząd Marszałkowski - nepotyzm Protasa IP: *.olsztyn.mm.pl 02.11.09, 22:07 Czyżby Głażewski drug Protasa miał iść na dyrektora muzeum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Urząd Marszałkowski - nepotyzm Protasa IP: *.204.50.40.188.clients.your-server.de 16.11.09, 23:30 Mnie już nic nie zaskoczy, nawet Małkowski jako dyrektor muzeum, zamiast wież będzie używał baszty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johnny Farsa i oszustwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.09, 09:02 W ogóle konkursy w UMWM w Olsztynie to wielka farsa. Sam byłem świadkiem i uczestnikiem konkursu, w którym, ja mając doświadczenie w samorządzie przegrałem z człowiekiem, który ani nie miał dościadczenia w jakiejkolwiek administracji ani też doświadczenia choćby w pokrewnym stanowisku. Kompletny brak przygotowania do zajmowanego stanowiska a mimo to... I nie to żeby tak wygrał konkurs na podinspektora tylko wyższe stanowisko. Farsa i wielkie oszustwo. Szkoda gadać. Sami sobie będą winni bo jak wiadomo i takżdy przyzna rację, że o randze firmy/urzędu świadczą pracownicy. Jacy pracownicy taki urząd. Tak się zastanawiałem i doszedłem do wniosku, że nie ma sensu prowadzenia konkursów w administracji publicznej skoro i tak co najmniej 50% konkursów jest obstawianych W KAŻDYM URZĘDZIE! Dlaczego nie może być tak jak u przedsiębiorcy, hmmm. Administracja publiczna też pełni funkcję usługową tak jak firmy consultingowe... to też usługi tylko dla społeczności gminnej, powiatowej, wojewódzkiej itd Tylko tu potrzebna jest zmiana ustawy o pracownikach samorządowych. FARSA SZKODA GADAĆ!!! i tak się wszystko kręci do przodu a administracja pod względem dostosowania do potrzeb społeczności jak zwykle na szarym końcu. Co to będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas Re: Farsa i oszustwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.09, 09:25 ^^...Administracja publiczna też pełni funkcję usługową... - malo tego, tylko zadna admistaracja publiczna oczywiscie nie chce sie do tego przyznac a tym bardziej nie chce o tym pamietac, pelni FUNKCJE SLUZEBNA wobec spoleczenstwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: firanka Re: Farsa i oszustwo IP: *.olsztyn.vectranet.pl 13.11.09, 10:42 póki nie przestaniemy jeździć do pracy do Irlandii nie poprawimy w żaden sposób naszej administracji. czy tu pracują ochotnicy z głowami pełnymi wiedzy i możliwości.nie jakie są realia.wiele z nas wybiera pracę i życie na jako sprzątacz kibli ale z ekonomicznego punktu widzenia z czym pan Protas na pewno się nie zgodzi pyzatym sam nie zna takiego problemu jak płaca minimalna.czy płaca minimalna w Polsce pozwala na takie samo życie jak w Irlandii - trzeba porównać ceny w Polsce i Irlandii. Wszystko wskazuje że Irlandia i tak lepiej wychodzi po kieszeni.A fundusze unijne które przechodzą przez urząd w którym siedzi Protas to dla zwykłych obywateli robiących zakupy w TESCO farsa i dwie tony mułu. A jak się mamy dzielić na POLSKĘ A i B to Olsztyn warmińsko mazurskie podlaskie lubuskie świętokrzyskie ta 4 to wielkie D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaj A oto jak Grzymowicz i Protas gadają o śmieciach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.11.09, 23:37 www.debata.olsztyn.pl/ Na portalu Debaty dobra rozmowa o śmieciach Grzymowcza i Krzyśkowa. Oj zgodni nie są..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Nepotyzm partyjny Protasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 16:24 Nie znam jego skrywanych powiniowadztw rodzinnych, ale jeżeli chodzi o familijny układ Sycza, to wydaje sie byc to na rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brakzgody Re: Nepotyzm partyjny Protasa IP: *.olsztyn.vectranet.pl 19.11.09, 19:05 KIEDYŚ będzie lepiej... PÓŹNIEJ na pewno się zmieni... DOBRA a taka gadka szmatka to dla kogo bo nie dla bardzo byłych z kubłem zimnej wody wyborców PO. Pan marszałek jak i pan premier jak i pan wojewoda wszyscy powinni nie tyle iść do wymiany tylko wszyscy widzą i każdy może sam podjąć decyzję jakie ma zdanie na ich temat ja tym panom mówię NIE - nie umiecie rządzić umiecie tylko obiecywać cuda Odpowiedz Link Zgłoś