oso1 29.11.03, 22:20 Śpiewano kiedyś taką piosenkę: "Było nas trzech w każdym z nas inna krew,ale jeden przyświecał nam cel..." Po latach moja wiara rozpierzchła się - więc w co wierzyć? ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.11.03, 22:23 może w Komisję Sejmową ???? nie wiem, może ktoś podpowie :) Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Dobra wiara 30.11.03, 00:00 Powracając do koleżanek i kolegów, jako dobrej wiary, to mogliśmy przestawiać świat, dzisiaj trzeba uważać, aby świat nie zawalił się na nas. Z pięciu moich najlepszych kolegów do dzisiaj utrzymuję kontakt z trzema a dzieli nas tylko 300 km. To była dobra "wiara" Odpowiedz Link Zgłoś
yuman Re: Dobra wiara 30.11.03, 18:02 Cześć wiara - tak siękiedyś mówiło do kumpli. Czy to było związane z wiarą? To znaczy dla kumpli można było wierzyć. Dzisiaj nie wierzy się sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Dobra wiara IP: *.sympatico.ca 30.11.03, 18:30 Ten tekst jest bodajze z jednej z piosenek Perfectu.... Co do tej dobrej wiary to marudzicie.... Mnie zycie nauczylo, jak nie ma dobrej starej przyjazni to sie zawiazuje nowa.... Miedzy innymi poto sie spotykacie na necie... Marudzicie troche... moze zaduzo alkoholu on w koncu dziala jako depresant... Rozchmurzyc sie Olsztyniaki... Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Dobra wiara 30.11.03, 19:15 wiara... to grupa kumpli w poznanskiem! Wierzyc.... ze dzis jest dzien ostatni! -i szkoda go zmarnowac. Ale za to jutro PIERWSZY! i trzeba go dobrze wykorzystac! :-) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Dobra wiara 30.11.03, 19:41 Jak - mam nadzieję - zauważyłeś mamut, nie jest to marudzenie a jest to temat dwuznaczny - pisany w "dobrej wierze". Powróć do pierwszego wątku, wiara a wiara. Wiara, jako przyjaciele, wiara jako element religii. Dobra wiara to ta, która nie nie jest czynnikiem destrukcyjnym narodów, uczy tolerancji (troszeczkę górnolotnie napisane). Dobra wiara, to także myśl przewodnia tej popularnej "wiary"-przyjaciół. Jaka jest więc dobra wiara? Można zawsze wszystko spłaszczyć i zakończyć jednym stwierdzeniem - po co! Jednak bez tego nie byłoby pięknego Olsztyna. Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.11.03, 20:24 wiara i musimy dodać - nadzieja - to chyba sedno życia - wszystkich znajdujących sie forumowiczów pije Kuba do Jakuba i w tym sęk :) Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Dobra wiara 30.11.03, 20:31 Nadzieję na pal!!! - miał Azja Tuhajbejowicz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.11.03, 20:33 czy wiara zamienia się w horror ? skoczek narciarski wczoraj też miał wiarę i nadzieję czy jest jakaś wesoła wiara i nadzieja ? Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Dobra wiara 30.11.03, 20:59 Bo skoczek narciarski, też powinien mieć spadochron. Jak sama nazwa wskazuje, chroni od spadania. Spójrz na dzisiejsze czasy, ile jest takich spadochronów. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.11.03, 21:13 chyba nie zdążył by się rozłozyć ten spadochron, ale taka wieżyczka z siatką do łapania ryb - to pomysł dobry i pewny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara giga IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.11.03, 21:20 giga - czy ty posiadasz stałą dobrą wiarę ludzi ? wszyscy napewno posiadają - oprócz mnie - jak zawsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Dobra wiara giga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.03, 21:23 Maja wiara w ludzi trzyma mnie przy życiu. Bez niej nie potrafiłabym żyć, Ludzie są kochani:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara giga IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.11.03, 21:33 ja nie wierzę ludziom - ile razy ludzie mnie zrobili w konia , jeśli chodzi o pieniądze, a kiedy nie chodzi o pieniądze to wierzę. A wy takiego przypadku nie mieliście ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Dobra wiara giga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.03, 21:34 SZczęśliwie nie przydarzyło mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara giga IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.11.03, 21:40 ja się dawałam nabierać szczególnie pijaczkom, przyniose pózniej to znaczy nigdy. A wiesz, przyjaciół nie mam , tak sie jakoś składa, że wszyscy mnie lubią ale ja dla nich nie mam czasu i zaniechuje kontakty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Dobra wiara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.03, 21:33 Puki co niech się chłodzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Dobra wiara 30.11.03, 21:41 Wiara w ludzi jest podstawą. Nie wiara w to co mówią. To, że można wierzyć, ze mogą osiągnąć wiele tylko należy im pomóc czyni cuda. Ja wierzę w ludzi i jeżeli tylko chcą, by w ich życiu coś się zmieniło, to mogę z przyjemnością poświęcić im swój czas. Trzeba wierzyć w ludzi i tylko czasami ludziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Dobra wiara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.03, 21:43 Święte słowa Oso, święte słowa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Dobra wiara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.03, 21:49 Bo dzsiaj niedziela,choć spędziłam ją bardzo pracowicie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Dobra wiara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.03, 21:51 Święta nie święta ,piwka się napiję:))) Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Dobra wiara 30.11.03, 21:51 Wierząc moim znajomym, kilkakrotnie się zawiodłem. Chodziło oczywiście o kasę. Mam jednak grupkę starych przyjaciół, jeszcze z lat studenckich, z którymi widuję się raz - dwa razy w roku. Dla nich jestem w stanie zrobić prawie wszystko. I wiem, że tego samego mogę się spodziewać z ich strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.11.03, 22:43 czy pieniądze też w to wchodzą - ja wolę dać niż pożyczać jeżeli dajesz to sie otwierasz jeżeli pożyczasz to sie zamykasz i nawet jak wróci ci pożyczkę to przyjedzie póżniej pożyczyć więcej i już nie odda lubię dawać, no nie wszystko ;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
inka28 Re: Dobra wiara 01.12.03, 11:56 Bardzo mi się podoba ta "wesoła wiara". Czasem o najważniejszych rzeczach mówi się z niepotrzebnym patosem. A przecież wcale nie trzeba. Ogólnie wierzę, ale już się pare razy na ludzich zawiodłam. Ale wolę się zawieść, niż źle kogoś posądzić niesłusznie. Moja dobra wiara - zanamy się 11 lat:) Odpowiedz Link Zgłoś
hamar Re: Dobra wiara 01.12.03, 20:51 Czy w dobrej wierze ujęty jest katolik, muzułmanin, świadek jehowy, buddysta, protestant? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.12.03, 21:04 "Wiara wywodzi się z poszukiwania dobra. Z wewnętrznej potrzeby odróżniania dobra od zła. Potrzeba ta jest człowiekowi przyrodzona. Różnice językowe, kulturowe i geograficzne są tutaj sprawą mniejszej wagi. Idzie o to by żyć w zgodzie z własnym sumieniem. Wiara nie jest pojęciem tylko religijnym. Bez wiary nie możemy zaufać w dobro drugiego człowieka, nie możemy z ufnością patrzeć w przyszłość. "Mechanizmem" wiary jest miłość. Dla Chrześcijan przesłanie miłości jest zawarte w Ewangelii. Oczywiście, nie oznacza to, że Chrześcijanie mają monopol na życie oparte na miłości właśnie." Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Dobra wiara 01.12.03, 22:34 Czyli można wierzyć w miłość? Aha, zdarzyła mi się kiedyś miłość od pierwszego wejrzenie - ciekawe uczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Dobra wiara 01.12.03, 23:36 Piękne lico, czarne oczy Rzęsy wielkie jak wachlarze jaki widok przeuroczy ja o takiej ciągle marzę co wyciągnie smukłą rękę - by posprzątać mą łazienkę. Odpowiedz Link Zgłoś
inka28 Re: Dobra wiara 02.12.03, 12:04 Nie ma miłości od pierwszego wejrzenia, to sie kłóci z definicją miłości. Przynajmniej moją. Ale jest zauroczenie, znam na własnej skórze:) Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Dobra wiara 02.12.03, 21:38 Ale jakie miłe, no nie? te szybsze bicie serca, zatykanie gardła, przełykanie śliny (już wiem od czego się wzięło, że ślinka leci). ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.12.03, 21:42 Inka pewnie coś o tym wie i napewno nie tylko Inka wiara w milość - też może być, chociaż wolę starą wiarę, która nie rdzewieje ;) Stara wiara dziś , przypomni ci ............... Odpowiedz Link Zgłoś
inka28 Re: Dobra wiara 03.12.03, 17:46 A pewnie, że przyjemne i pewnie, że wiem coś o tym. A jak myślicie - czy można być zauroczonym w kilku osobach naraz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Dobra wiara IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 03.12.03, 19:23 Była kiedyś też taka piosenka: "Armaty pod stoczkiem zdobywała wiara..." A więc musiała być dobra. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.12.03, 22:59 dobra wiara poszla spać nienawiść zakwita na naszym forum a morał z tego, że dobro pokona zło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.12.03, 23:02 i pokona giga , czy wy jesteście juz umówieni na spotkanie w eNce ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Dobra wiara IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 03.12.03, 23:03 To tak na dobrą sprawę można by zanucić jakąć szantę. Zawsze one miały w sobie jakąś dziwną moc łączenia ludzi. Na początek proponuję Keję Romana Roczenia. "Gdzie ta keja, a przy niej ten jacht..." A hoj :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Dobra wiara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 23:03 Czy to pogoda ma taki paskudny wpływ na forumowiczów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.12.03, 23:05 Ed - jak śpiewać to iść na calość :) giga - ja nie wiem co wstąpiło w to forum jak im coś żle to znaów chcą nasz nienawiścią zarazić, a ledwo pokonałam wirusy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Dobra wiara IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 03.12.03, 23:09 Też lubię takie podejście. Od razu świat barwy zmienia :) ... Gdzie ta koja wymarzona w snach, ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Dobra wiara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 23:10 Nie damy się!!! Grunt to stara, dobra wiara:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Dobra wiara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 23:11 Nie damy się!!! Grunt to stara, dobra wiara:) Dobranoc,pędzę spać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Dobra wiara IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 03.12.03, 23:13 Czyżby wspomnienie o koji miało taki niespodziewany wpływ? Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Dobra wiara 03.12.03, 23:21 To ma cuś wspólnego z łódką, z kołysaniem (biodrami) i tak uciekają z forum w objęcia (nie tylko) Morfeusza. Widzisz Ed, należy chyba mocno się zastanawiać nad słowami, bo dziewczynom wszystko się kojarzy (a mają wyobrażenie lepsze od mężczyzn) i uciekają od nas wirtualnych do realiów. :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Dobra wiara IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 03.12.03, 23:37 Tylko pozazdrościć :). Ale cóż. Pomażyć też dobra rzecz. Choć pogoda ducha na tym skorzysta :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Dobra wiara 03.12.03, 23:47 Tylko dlaczego uciekaja od nas wirtualnych do tych realnych ?. Przeciez my jestemy przystojniejsci i w ogole. Cholera, spojrzalem w lustro. Z ta przystojnoscia to chyba troszke przesadzlem. Zdecydowanie podtrzymuje jednak swoja opinie jesli chodzi o " w ogole ". Odpowiedz Link Zgłoś
inka28 Re: Dobra wiara 04.12.03, 09:46 Oczywiscie, ze jestescie "w ogole", ale noce takie zimne... klawiaturka sie nie ogrzejemy... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Dobra wiara IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 04.12.03, 15:08 Hmmm... Przezacny "jd" wspominał coś o gorąco upojnych właściwościach Balsamu Kanaańskiego. Nie wiem, czy źródłem pochodzenia tego fantazyjnego specyfiku jest festiwal o podobnie brzmiącej nazwie, ale sugestia godna chyba jakiegoś wstepniaka kryjacego w sobie ponadto pewien zasób matafizycznych walorów :-)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Dobra wiara 04.12.03, 22:01 upojnych nocy, gdy czary mary prawią dziewice tumaniąc młodzieńca w tym czasie trzeba dobrej wiary by nie ulec przewrotnym ich zaklęciom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.12.03, 23:05 Hej panowie bije czwarta Na bok flaszka, na bok karta! Na bok ciałko woniejące Wszystko już jest bardzo śpiące Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Dobra wiara IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 05.12.03, 00:46 W tych klockach staję się całkowicie bezradny :-)) Może chociaż w namiastce zrekompensuje się starym przyslowiem polskim: "Miłość jest królową cnót wszelkich". I ja w to wierzę :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.12.03, 20:33 a w to uwierz Ed :) Poprzez żar i spiekotę, Przez pustynie bezbrzeżną, Poprzez kry, poprzez lody, Przez odwieczne zmarzliny, Poprzez bagna i wody, Nieprzebyte gęstwiny Poprzez leśne dąbrowy, Poprzez stepy i knieje, Poprzez mroczne parowy, W których nigdy nie dnieje I gdzie płoszą się sowy, Gdy złe jęknie lub strzyga, A dźwięk słysząc takowy, Serce w trwodze zastyga... Niezrażony ciemnością, Która mrozi głusz dziką, Sam na sam z samotnością, Co do szpiku przenika, Pełen hartu i woli, Podpierając sam siebie, Mając zamiast busoli Krzyż Południa na niebie Pokonując złe żądze, Wietrząc wrogów wkrąg wielu, Ufny, iż nie zabłądzę, Idę naprzód, do celu. Drogi mej nie wytyczy Ni głos werbla, ni cytra, Póki starczy mi siły, Idę po pół litra. to się nazywa dobra wiara - jakie to piękne !!!!!!! tak się poświęcać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.12.03, 21:23 dobra wiara to dobre myśli ( nie mylić ze sprośnymi) a dobre myśli to spełnienie marzeń, a marzenia są skromne takie forumowskie - spotkanie wszystkich forumowiczów w lipcu i dobra zabawa i dobrze wykorzystana każda minuta życia :) dobra pogoda, dobre napoje, dobry humor - no pomagajcie w tych dobrych marzeniach ? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Dobra wiara IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 06.12.03, 01:23 Po takim utworze tchnącym wręcz otwartą ułańską fantazją pełną dobrej wiary w ostateczne powodzenia, szklanki same proszą o dolewkę za tych, co to jeszcze na morzu... A zatem drink musi byc godzien tych ambicji. Podstawowe skladniki już zgromadziłem z najlepszą starannością, choć w bukiecie rozkoszy podniebienia odczuwam z niepokojem znacznie szybciej postepujące uduchowienie, niż w czsie tygodniowego postu łączonego z intensywnymi przemyśleniami. Czy sądzisz, że jest to błąd w sztuce, czy też jej wykonywaniu :-)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 06.12.03, 21:02 Jeżeli jest dobra wiara to wszystkie błędy mogą być wybaczane. Nie widze nic złego w bukicie rozkoszy podniebienia , tymbardziej że z taką starannością zgromadzane były składniki - to musi być wspaniałe i musi uduchawiać, doceniam to podniebienie i te składniki, to pewnie jakaś magiczno-tajemnicza mikstura - coś ciekawego :) W tym momencie nie myśl o tygodniowym poście i wogóle nie myśl, tylko degustuj jak tylko masz okazję i możliwość i doceniaj ten smak i upajaj się chwilą , która szybko przemija. pozdrawiam Wydaje mi śię , ze ja bardzo mało myślę, staram się żyć zgodnie ze swoim sumieniem, co znaczy , że moje sumienie może też błądzić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Dobra wiara IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 07.12.03, 02:35 Błądzenie jest ludzką rzeczą. A jeżeli w pobliżu oprócz dobrej wiary również są jeszcze widoki przyjaźn i dobrą kuchnię - toż to samo życie :-)) Zresztą: Wiadomo, ze jeżeli ktoś sądzi, że jest szczęśliwy, to wystarcza to, by nim był. (Marie Madelaine dw La Fayette) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 07.12.03, 21:05 Ed - czy ty to już wszystko posiadasz ? Jest tyle pięknych zdań, że człowiek już jest szczęśliwy, że je zna. "Dobro i zło muszą istnieć kolo siebie, a człowiek musi dokonać wyboru" i najpiękniejsze zdanie " Śpieszmy się kochać ludzi Tak szybko odchodzą " i najgorsze zdanie " Ludzie ludziom zgotowali ten los " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Dobra wiara IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 07.12.03, 21:39 Gość portalu: rita napisał(a): > Ed - czy ty to już wszystko posiadasz ? Ed. A Boże strzeż. W czem żem Ci zawinił, że takimi kalumniami mnie okładasz :-)) Co do reszty w zupełności się zgadzam. > Jest tyle pięknych zdań, że człowiek już jest szczęśliwy, że je zna. > > "Dobro i zło muszą istnieć kolo siebie, a człowiek musi dokonać wyboru" > i najpiękniejsze zdanie > " Śpieszmy się kochać ludzi > Tak szybko odchodzą " > i najgorsze zdanie > " Ludzie ludziom zgotowali ten los " > Choć przemawia do mnie także powiedzenie: "Trzeba mieć zawsze coś do pragnienia, by nie byc nieszczęśliwym w swoim szczęściu". (Baltazar Graciany Morales) Wywieźć z tego można wprost, że kazde przagnienie może byc także wyrazem szczęścia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Dobra wiara 07.12.03, 22:54 Wspomniałeś Ed, gdzieś tam o Judymie lecz goryczą rzeczywistości przepełnia się czara Cóż nam więc dzisiaj pozostaje - Dobra wiara! Można mieć serce z kamienia, Może nas męczyć głuchota Lecz czy wyrzekać się ideałów - Wielka głupota! Olsztyn jest piękny, trudno nie dać racji jedna mała sprawa a dużo satysfakcji Pozdrawiam oso Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.12.03, 20:36 wiara jest dobra jakakolwiek by nie była , zeby tylko w nią wierzyć i dążyć do dobra wierzę, ze dziś miło spędze czas w wami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Dobra wiara IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 08.12.03, 20:43 Tym bardziej, że w okresie zimowym sprzyjać nam mogą grogowcy przyuważani przez pioter'a :-)). forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=9530150 Swoją drogą określenie piotera bardzo przypadlo mi do gustu :-)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.12.03, 21:02 pioter ma bardzo dobre określenia i dyskusje , pamiętam jego dyskusje o drzewach śmierci , walczył zaciekle i dyskutanta też miał dobrego, jeszcze jestem pod ich wrażenim ich rozmów czytałes ??? Drogowców to uczuwalismy jeszcze w jesieni, ale trzeba ich usprawidliwić , bo znów nie zaskoczyli , czyli wszysko normalnie i jak wszedzie. Ale wierzyć trzeba zawsze , może jutro będzie lepiej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Dobra wiara IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 08.12.03, 21:10 Gość portalu: rita napisał(a): > Ale wierzyć trzeba zawsze , może jutro będzie lepiej ? Ritko, jestem w dobrej wierze, że grogowcy po dobrym grogu na pewno dadzą sobie radę :-)). Co do wspomnianej dyskusji - niestety, nie czytalem. Mam pewne przestoje w pogwarkach forumowych spowodowane przyczynami nie zawsze zaleznymi ode mnie. Liczę na skuteczność grogu tej zimy :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.12.03, 21:42 a co to jest grog ? jakiś napój dobrej wiary :)czy odwilżający, czy rozgrzewajacy jezdnię :) poważnie , nie słyszałam nic o nim, w sprzedaży chyba tego nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Dobra wiara IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 08.12.03, 22:22 Droga Ritko. Jest to specyfik nie do sprzedaży, ale swoje walory ma. Szczególnie w okresie zimowym :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.12.03, 22:27 czyli do zrobienia widziałeś jak siałam do klawiatury , powiedziałam dziś w dobrej wierze , że mam nadzieję , że spędzę milo czas i widzisz jak trzeba wierzyć - dobra, bardzo dobra wiara jest a ty jaką masz wiarę na jutrzejszy dzień ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Dobra wiara IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 08.12.03, 22:33 Nie chcę się chwalić, ale moja wiara jest zawsze dobra :-)). Może to wygląda zbyt nonszalancko. Ale mimo wszystko wierzę w swoją dobra wiarę na dziś i na jutro. A w totolotka nie grywam :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.12.03, 22:35 ale czasem czlowiek ma dołek i co wtedy robisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Dobra wiara IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 08.12.03, 22:41 Watek się zaczął od piosenki. Przypomniała mi się taka ze słowami "Sa na świecie dołki różne..." :-)). W takich momentach reakcja moja najczęściej zaczyna się od refleksji zmierzającej do położenia jakiejś kładki nad dołkiem w celu optymalnego wyjścia z sytuacji. Czy zawsze się to tak optymalnie udaje, to nie wiem. Ale działam nieustająco w dobrej wierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.12.03, 22:51 a czy dobra wiara może być dobra czy zła - popatrz jak w dobrej wierze działają politycy, samorządowcy , a korupcja kwitnie i wszyscy kierują się dobrą wiarą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Dobra wiara IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 08.12.03, 23:00 Słusznie zauważyłaś. Widocznie każdy ma swoją dobrą wiarę nie wyłączając w tym także i mnie :-)). Ważne jest, że dobra wiara niesie za sobą dobrą otuchę do dalszych działań. Choć dobrze by było, by w tych osobiście wycyzelowanych wartościach można było znaleźć zarówno elementy etyki jak i horyzonty moralnści. Oczywiście raczej w tym ogólnospołecznym znaczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.12.03, 23:05 i tu jest pies pogrzebany, myślę, że jutro trzeba będzie zmierzyć się z tym tematem może dołączą inni do dyskusji pozdrawiam , dziękuje za towarzystwo milych snów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Dobra wiara IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 08.12.03, 23:17 Dobrej nocy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Dobra wiara 09.12.03, 00:48 Wierzyć się nie chce, że co nas wspiera wiara, nie wiara czy w końcu Wiera Mówiąc o grogu - rozgrzewa z rana i również Wiera - ja wezmę stakana bo w dobrej wierze - stwórzmy przymierze bo coś doskwiera - wiara czy Wiera eee, no dobra a gdzie jest koobra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.12.03, 21:48 Jerzy nie wierzy że na wieży jest gniazdo jeży :) ja w to nie wierze, na wieży noże być gniazdo orłów białych jak tam z waszą wiarą ? Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Dobra wiara 09.12.03, 22:07 Wiara czyni cuda a Wiera? Czynić cuda można wszędzie, chociaż bezpośrednio wynikają one z wiary. Cuda czyni mechanik samochodowy, cuda czyni kucharka. Czy spotkał Ciebie Ritka jakiś cud - nie licząc męża ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.12.03, 22:33 dziś pełnia księzyca, ostatnia, sylwestrowa - składam za wszystkich życzenia do niego prosze cię piekny księzycu spełń , nasze prosby błagalne o spotkanie i zjazd w lipcu w Olsztynie, by wszyscy mieli czas i dobrze się bawili, by było wspaniale i żeby było dobrze i żeby było tak , jak powinno być i nieszczędż nam muzyki i trunków, to ma być zabawa na 102 - czy nie zadużo chcę ? Jak coś księzycu obkroisz z tego to nic, najważniejsze spotkanie w Olsztynie powodzenia ksiezycu w przyszłym roku od nas - wszystkich chyba dobre miejsce na życzenia po tym wpisie cud - nie licząc męża ;) oso - odwrotnie powinno być:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.12.03, 23:10 cudem nad cudami jest życie, pomyśl oso i razy można bylo go stracić ????? Kiedyś do cudu zaliczyłam samo przejśie przez ulicę. Wysiadłam z autobusu i nie patrząc czy jadą auta wyleciałam na jezdnię i gdybi kierowca autobusu nie zaczął trąbić na mnie tak ostro, że popatrzyłam na niego, a tu z szybkością światła mignął przede mną samochód - gdyby nie ten klaksonista byłaby miazga ze mnie a nie klikająca Wiera. idę już spać dobranoc melancholijnie a wy jaki cud przeszliści ? Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Dobra wiara 09.12.03, 23:56 U mnie cud to 1,5 roku o kulach i na wózku inwalidzkim, brak wiary że będę chodził - i obuchem w łeb, stwierdzenie, że jestem młody (wtedy jeszcze byłem), i kurka nawet dzisiaj jeszcze zatańczę - cud, dobra wiara i optymizm. Odpowiedz Link Zgłoś
inka28 Re: Dobra wiara 10.12.03, 15:07 A propos polityków - może oni zapomnieli, że ich dobra wiara powinna się pokrywać choć trochę z wiarą zwykłych ludzi? Może istnieje coś takiego jak ogólnoludzka dobra wiara? Nie miałam nigdy żadnych wypadków, w szpitalu tfu tfu nie leżałam, ale lekkiego zycia też nie miałam i nie mam. Dlatego to, że mogę sobie napisać w sygnaturce, że życie jest piękne i wierzyć w to, jest dla mnie przejawem dobrej wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Dobra wiara IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 10.12.03, 16:59 Inko28, wystarczy być dobrej wiary. Ma to pierwszorzędne znaczenie nawet w sprawie zasiedzenia :o)). Pamietaj, że po smutku radość nastepuje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
inka28 Re: Dobra wiara 10.12.03, 17:18 Pesymista by powiedział, że po radości smutek. Ale powtórzę się z innego wątku - "gdyby były tylko piękne chwile nie wiedziałbym, że żyłem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.12.03, 20:29 Ciekawe czy wiarę można kupić lub sprzedać ??????? Ale napewno wiara jest tak potrzebna jak powietrze, jak las , jak jezioro, jak słońce, jak gwiazdy, jak ksiezyc, jak deszcz - czy wymieniać więcej, nie potrzeba sami wiecie ale...... ale najbardziej jest potrzebna w nieszczęściu, bo w szczęściu nikt nie myśli o wierze to jest trzy lata temu miałam zerwane ścięgno Achillesa , przez dwa dni leżałam w gipsie i płakałam do poduszki, a doczołganie się łazienki było tragiczne i te kapiele - rozumie to ten kto przeszedł, a jednak czlowiek w tych ciężkich chwilach chce się podnieść i podnosi się - to jest wiara :) oso - ty musiałeś mieć wiarę - powiedz szczególowiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Dobra wiara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 20:33 Rita,dasz wiarę że święta tuż,tuż:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.12.03, 20:36 wierzę - dziś właśnie wiązałam cukierki na choince a giga - a w który ty momencie tak bardzo wierzyłas że będzie dobrze ? oprócz porodu- tu był strach i wiara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Dobra wiara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 20:45 Miałam kilka takich momentów w życiu, ale niech to zostanie moją tajemnicą:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.12.03, 20:49 giga - prosze powiedz, jeśli nie powiesz nigdy się nie dowiem, wyłącz swoją świadomośc i napisz, przecież jesteś wśród swoich - ja tak zawsze myślę i pisze z dobrą wiarą czasami zdarza mi sie napisć coś co inni odbiorą odwrotnie do mojego zamierzenia , ale wtenczas przepraszam czasami bierze mnie obojętność, ale czy to jest dobra wiara to nie wiem , najgorzej się załamać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Dobra wiara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 20:49 To u Ciebie już święta. U mnie w pracy, też są już małe akcenty, które przypominają o nadchodzącym pięknym święcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.12.03, 20:51 a co masz ?- choinkę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Dobra wiara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 20:56 Malutką,takie warunki. Są też duże bombki na stojaczkach. Ogólnie jest przyjemnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.12.03, 20:56 giga - wejdz do pokoju na podforum w dobrej wierze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.12.03, 22:29 dziś dobrą wiarą będzie dobrnięcie do seteczki - kto idzie w konkury ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.12.03, 22:36 czekam na szczęściarza - daję 5 min czasu kto nim będzie ??????? seteczka czeka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Dobra wiara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 22:38 Wierzę że wygra najlepszy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.12.03, 22:43 jest - wpadłaś w sieć - jesteś najlepsza stawiasz seteczkę nam ;)))) teraz czego ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Dobra wiara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 22:45 Dzisiaj mogę tylko piwko, zimne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.12.03, 22:49 jak widzisz - starość to radość giga wejdż szybko do pokoju - potrzebna reanimacja, ja dopilnuję dobrej wiary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.12.03, 22:50 a jakie podpalacie papieroski antystresowe w dobrej wierze ? Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Dobra wiara 10.12.03, 22:51 I policzcie owce w dobrej nocce (też seteczka czeka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.12.03, 22:52 to czy twoja praca nie ucierpi na tych owocach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 11.12.03, 20:57 dobra wiara jest, ochota jest, co jeszcze do szczęścia potrzeba ? chyba istota :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Dobra wiara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 21:02 Rita u Ciebie dzisiaj dobra wiara, dobry humor, czy tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 11.12.03, 21:13 wiesz jak z kobietą jest - mam trochę spokoju , to sobie rządze A co tam u ciebie ? krzesła są ? zobaczymy co w pokoju się dzieje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.12.03, 21:25 giga, może ty posiadasz ksiązkę Moskwa Pietruszki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Dobra wiara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.03, 21:26 Przykro, ale nie:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.12.03, 21:30 czy u ciebie już weekend ? giga - a jaka jest żona oso ? i synowie ? ;))))))) mów, nie ma go :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Dobra wiara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.03, 21:36 Wierz mi, nie miałam przyjemności poznać rodzinki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.12.03, 21:53 nie ma ideałów kto je zna ???? Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Dobra wiara 12.12.03, 22:03 Chłopaki jeszcze rosną starszy - 183 wzrostu młodszy - 179 wzrostu żona liliput - 168 wzrostu Jacy są (jak są)? Raczej normalni. Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Dobra wiara 12.12.03, 22:11 Aha tylko kłopoty z przeciągami. Jak otworzy się drzwi od lodówki, to z chłopakami wymiatamy wszystko - istny przeciąg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.12.03, 22:31 biedna jest twoja żona - wyżywić trójkę mężczyzn, to chyba wolę ubierać dziewczynki niż wyżywić chlopaków a maja chłopcy już swoje dziewczynki ? Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Dobra wiara 12.12.03, 22:55 Ale nic poważnego (przynajmniej w moim mniemaniu). Niech to będzie (może jest) taka młodzieńcza miłość, ale z szeroką wiedzą (sam uświadamiałem o konsekwencjach, w tematach miłości nie ma u nas tabu). Tylko co gadki moje a co robota chłopaków to się okaże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.12.03, 22:58 tak , tu jesteście górą , zawsze można powiedzieć - to nie moje ;)))) a co ze skarpetkami, jak żona je segreguje, ja to mam problem z majteczkami, czyje one są ??????????? ;))))))))po praniu i debatuję, może twoja żona znaczy jakoś skarpetki z chęcia kupię patent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Dobra wiara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.03, 23:00 Ja nie mam takiego problemu:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.12.03, 23:03 a to poważny problem, zabiera mi tyle czasu ta segregacja ze skarpetkami to sobie poradziłam, jedna nosi tylko czarne, a druga białe musze lecieć dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Dobra wiara 12.12.03, 23:05 U mnie wszyscy noszą czarne i po praniu nie segreguje się (numery butów mamy takie same - ale buty każdy ma swoje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Dobra wiara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.03, 23:09 To wygodne rozwiązanie:)) dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.12.03, 21:42 jak minął dzień ? dzisiaj smażyłam rybki , by sprawdzić ich smak przed wigilią - będą to płaty z dorsza - mogą być ? tej sałatki nie zrobiłam - brak ananasów, chociaż oso mógłby posłużyć jako ananas ;), a może jedo chłopaki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Dobra wiara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.03, 22:00 Wierzę, że wszystkie dania będą smaczne:) Ja dzisiaj, małe zakupy, obiadek,pisanie kart świątecznych (wysyłam kartki wspólnie z mamą) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.12.03, 22:11 a daleko masz rodzinę, idzie jakaś do Krakowa ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Dobra wiara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.03, 22:17 Nie , do Krakowa nie wysylam, przeważnie Mazowieckie,jeszcze Jel. Góra, Śląsk. Kiedyś mój tata wspominał o dalszej rodzinie z Krakowa(Karscy-jakoś tak) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.12.03, 22:21 a przyjeżdzają z wizytą do ciebie na odwiedziny i czy ty do nich jeżdzisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Dobra wiara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.03, 22:30 Latem odwiedzam bardziej zaprzyjaźnionych, mam bliskich których muszę odwiedzić przynajmniej raz w roku.(to już tak od dziecka) Oni też wpadają do Olsztyna. Tyle tu nas, że jak przyjeżdża rodzinka to organizujemy się u siostry, braci lub u mnie:) wtedy jest wesoło. Dlatego wierzę w rodzinkę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.12.03, 21:08 włąśnie grunt to rodzinka :) pamiętam w dzieciństwie jak jeżdziłam z Olsztyna do Mińska Mazowieckiego, Otwocka, Wieliczki - to było przeżycie i wakacje - wszędzie świetnie i do olsztyna przyjeżdzała rodzinka - też wesoło, ale teraz nie moge , a i rodzinka ubożeje jestem na Olsztynie , gdybyś w dobrzej wierze zechciała wejść ? Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Dobra wiara 14.12.03, 22:43 A ja mam tylko siostrę, ale lepiej dogaduję się ze szwagrem. Mamy jeden wspolny temat - piwko. Co jest ciekawe, mieszkamy od siebie o jakieś 100 km a widujemy się dwa razy w roku. Chociaż kiedyś pojechałem sobie do nich na kawę i siedziałem trzy dni. Mam dobrą wiarę, że może wpadnądo mnie na święta (zapraszałem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.12.03, 21:41 i żeby wpadli w pierwzy dzień świąt by pobić rekort siedzenia - mamy cztery dni świąt :) a ja prosze całą dobrą wiarę jutro szczególnie skierować na mnie tylko dobra wiara mnie uśpi i jutro od rana będzie ze mną przez cały dzień, a wieczorem podzielę się z nią z wami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 20:22 ten wątek jest wspaniały , dodaje i realizuje dobrą wiarę melduję, że dzień upłyną wspaniale tak sobie ccoś strzelić z tej przyczyny nie było by żle tylko czy należy mnieszać dobrą wiarę z alkoholem ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Dobra wiara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 21:26 Mieszaj śmiało, należy Ci się po ciężkim dniu:) Dobra wiara Cię uratowała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 21:39 a czy moge mieć dobrą wiarę w przyjściu w niedzielę do eNki - tak się rozerwać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Dobra wiara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 21:43 Kto wie? Dobrą wiarę mam, tylko czy czas mi pozwoli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 21:46 musi, to jest ważne spotkanie tak ważne, że można żałować przez całe święta lepiej ......... Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Dobra wiara 16.12.03, 22:04 Właśnie obudziłem się z dobrą wiarą. Odpaliłem sobie godzinną drzemkę po obiedzie (obiad o godz.18.00), jeden z budrysów mówi o 19.00 - tato wstawaj, ale ja dobry tato mówię, a korzystajcie jeszcze z komputerka i obudźcie mnie za godzinkę - i tak co godzinkę do 22.00. Mówię Wam, jak to dobrze zdrzemnąć się godzinkę po obiadku. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 22:08 a mój obiadek jeszcze leży na stole - paulina woła - mamo zjedż bo wystygnie, no i co wystygło i nie ma co sie teraz śpieszyć i tak zimny i tak zimny. oso - a czy w dobrej wierze dobrniecie do tej eNki, własciwie to wszytkich tutaj namawiam - czy coś z tego będę miała ? Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Dobra wiara 16.12.03, 22:16 Ja mogę zaśpiewać kolędę. Jak zaczynam śpiewać, to w domu wszyscy drzwi zamykają - i do tej pory nie wiem czemu. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 22:25 co ja mogę mieć - dobrą wiarę a co wy byście chcieli znależ pod choinką ? Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Dobra wiara 16.12.03, 22:31 ...co wy byście chcieli znależ pod choinką ? Wszystko, byle nie ksiazke... Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Dobra wiara 16.12.03, 22:42 Cudowny środek, który pozwoliłby mi na to, żeby się codziennie nie golić a twarzyczkę mieć jak pupcia niemowlęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Dobra wiara 16.12.03, 22:46 oso1 napisał: > Cudowny środek, który pozwoliłby mi na to, żeby się codziennie nie golić a > twarzyczkę mieć jak pupcia niemowlęcia. Sposob jest wyjatkowo prosty. Zmienic plec. Wie o tym kazdy facet, ale malo kto sie na to decyduje. Ja tez wole sie codziennie skrobac... . Oso. Zaluz nowy watek. Prosze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobra wiara IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 22:52 150 jest prośba może być spełniona Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Dobra wiara 16.12.03, 22:55 Gość portalu: rita napisał(a): > 150 jest prośba może być spełniona No wlasnie. Do dziela Oso. Do dziela... Czesc II watku czeka na uroczysta inauguracje. Odpowiedz Link Zgłoś