Dodaj do ulubionych

Ceny śmieci w górę, ale nie dla wszystkich

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 20:32
trzeba segregowac smieci bo nakazuje nam to Unia
Obserwuj wątek
    • Gość: lol Ceny śmieci w górę, ale nie dla wszystkich IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 04.08.09, 22:10
      śmiechu warte to wszystko. A juz o pojemnikach za 1 tys. nie wspomnę. Nic się
      nie zmieniło inie zmieni . Nowa miotła , ale wszystko po staremu.
      • Gość: * Re: Ceny śmieci w górę, ale nie dla wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 22:28
        A jak są segregowane dotychczas śmieci? Są przecież stosowne
        pojemniki. Tylko że z nich wszystko wywala się na jedną furę.
        Następny knot chcą wcisnąć za większe pieniądze.
      • Gość: olsztyniak Re: do Lol-a IP: 212.160.172.* 05.08.09, 07:04
        >A juz o pojemnikach za 1 tys. nie wspomnę
        Postaraj się czytać ze zrozumieniem.Chodzi o 1000 sztuk pojemników a
        nie o cenę 1000 za szt.
        • Gość: Pieczewianka Re: Śmieci - opłaty IP: *.olsztyn.vectranet.pl 05.08.09, 08:10
          Część śmieci czyli szkło,papier,plastik można segregować. Są jednak inne odpady,
          których się nie da segregować. Ponadto, nie wiem, jak uda się zmusić mieszkańców
          (ponad 30 tys.- wspomniano taką ilość) należących do S.M. Jaroty, do
          segregowania. Przecież, jeśli ja będę segregować, co właściwie już od paru lat
          robię,a sąsiadka nie, to jak to by miało wyglądać w praktyce? Na podstawie czego
          miałyby być brane stawki takie czy siaki?
    • Gość: heniek Ceny śmieci w górę, ale nie dla wszystkich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 14:57
      Grzymowicz mówił, że będzie taniej... Słowa, słowa, słowa...
    • Gość: Lukas Ceny śmieci w górę, ale nie dla wszystkich IP: *.olsztyn.vectranet.pl 05.08.09, 15:40
      Jak ktoś jest ciekawy tematu śmieciowego Olsztyna i jakimi sposobami doi się
      po kieszeni mieszkańców tego miasta to odsyłam do artykułu z miesięcznika
      regionalnego Debata.

www.debata.olsztyn.pl/graf/debata22.pdf
      STRONA 14-18 Adam Socha

[...Uzyskiwany na osiedlu poziom recyklingu sięga 70– 80%, co jest wynikiem
      rewelacyjnym w skali UE. System Eko-AB pozwolił na utrzymaniu opłaty za odpady
      na poziomie 5 zł od osoby na miesiąc, zapewnia porządek na osiedlu i wysoki
      poziom sanitarny, ogranicza składowanie odpadów do 20%, wypełnia dyrektywy
      unijne i tworzy miejsca pracy dla osób o niskich kwalifikacjach. Dzięki
      Systemowi Eko-AB istniejące kwatery do składowania wystarczą na kilkadziesiąt
      lat. „Ekodomki” były prezentowane na Warszawskim Okrągłym Stole Odpadowym i
      uzyskały wysoką ocenę ekspertów. Jak szybko policzyłem z Andrzejem
      Bartoszkiewiczem, dla 170 tys. Olsztyna trzeba by wybudować około 200 takich
      „ekodomków” za cenę co najwyżej 30 mln zł! A my mamy budować spalarnię za 515
      mln zł ]
      • Gość: Ola Re: Ceny śmieci w górę, ale nie dla wszystkich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.09, 09:35
        To, że spółdzielnia Pojezierze dysponuje własnym transportem, to zasługa byłego
        prezesa tej spółdzileni Z. Procyka. Gdyby nadal był jej prezesem, to z pewnością
        poradziłby sobie z wywózką śmieci, bo z tego, co wiem, to miał już konkretne
        plany rozwiązania tego problemu.
      • Gość: et Re: Ceny śmieci w górę, ale nie dla wszystkich IP: *.com 01.02.10, 12:46
        jasinski.blox.pl/2010/01/Relacja-z-konferencji-o-odpadach-komunalnych.html
        • Gość: Edek Re: Ceny śmieci w górę, ale nie dla wszystkich IP: *.centertel.pl 01.02.10, 12:57
          i co towarzysze z Wa-wy na to?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka