zoofka 09.10.09, 14:08 ekhem... czy ktoś może mi powiedzieć ZA CO Obama dostał pokojową nagrodę Nobla? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zoofka Re: nobel 09.10.09, 14:14 eee... spałam ze 3 godziny w nocy i mam problem z kojarzeniem. Jakim wątku?? idę szukać Odpowiedz Link
zoofka Re: nobel 09.10.09, 14:17 no... :) żenada straszna co? czuję że duża część społeczeństwa (oprócz afroamerykanów może) podziela nasze zdumienie Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: nobel 09.10.09, 14:37 Dla mnie standard, to zawsze była nagroda polityczna, dla mnie bez jakiejkolwiek wartości prestiżowej. Nauka tak, polityka nie ! Odpowiedz Link
izabellaz1 Re: nobel 09.10.09, 14:21 zoofka napisała: > ekhem... > czy ktoś może mi powiedzieć ZA CO Obama dostał pokojową nagrodę > Nobla? Widocznie za to, że jest pierwszym czarnym prezydentem USA...oj przepraszam - czarnoskórym, ciemnoskórym? Nie mam pojęcia jak teraz mówi się "poprawnie". Odpowiedz Link
izabellaz1 Re: nobel 09.10.09, 14:47 simon_r napisał: > mówi się murzynem... i już! Ja to już nie wiem jak, żeby nie zostać posądzonym o rasizm...ciągle ktoś niezadowolony z kolejnych określeń - paranoja :D Odpowiedz Link
forumowicz_pospolity Re: nobel 09.10.09, 14:25 pewnie otrzymał dla kontrastu wobec poprzednika na stołku prezydenta USA,przy którym jawi się jako subtelny gołąbek pokoju na razie ofkors cała para idzie w deklaracje ale moze obczaili w Komitecie Noblowskim zeby mu dac jako stymulant do działań "dobra , chopie,karwa,masz tu Nobla a tera rób coś dla pokoju a jak nie to masz przesrane u opinii swiatowej" :) Odpowiedz Link
niski.oktan Re: nobel 09.10.09, 15:28 Nawet Al Guardian jest zdegustowany. Wymieniają, za co poprzedni prezydenci USA dostawali Noble, a potem jadą tak: Which is what makes the awarding of this year's prize to a president who has been in office for a mere nine months an odd departure. It is as if the prize committee had been persuaded to give the award on the future delivery of promises. A sonda wśród ichnich czytelników daje na razie wynik 70-30 "na in minus". www.guardian.co.uk/commentisfree/poll/2009/oct/09/obama-administration-barack-obama Ale ja to fakyt. Położyłem lagę na ten qrvi dołek, kiedy literackiego dostał Fo. I nawet już się nie zdziwiłem, jak później Gore dostał pokojowego. Odpowiedz Link
gapuchna Re: nobel 09.10.09, 23:09 Och, czy Dario mimo wszystko nie lepszy niż Jelinek? POlemizowałabym. Odpowiedz Link