karka831 29.09.08, 13:26 Co aktualnie czytacie? Ja jestem na etapie lektury lekkiej, łatwej i przyjemnej, aczkolwiek nie tandetnej. "Depozyt" Chmielewskiej czyta się świetnie. ;) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heart_of_ice Re: Wątek biblioteczny ;) 29.09.08, 13:28 A czy jest jak starsze Chmielewskie? Bo od kilku lat moja ulubiona autorka zeszla na psy:( Zarty nie sa smieszne, jezykowo tez slabo... Ja jestem na etapie ostatnich tomow Pratchetta:) Pauli -- "Bierze się trochę bawełny i... rozkuwa na płasko, jak przypuszczam... i dostaje się chusteczkę" [T.P] Odpowiedz Link
karka831 Re: Wątek biblioteczny ;) 29.09.08, 13:38 Mnie się bardzo podoba. Zabawna, zaskakująca i bardzo wciągająca. Jakoś długo nie mogłam się do Chmielewskiej przekonać, a teraz wiem,że na jesienno-zimowe wieczory przy herbacie jest idealna. ;) Odpowiedz Link
zwroclawianka Re: Wątek biblioteczny ;) 29.09.08, 14:09 heart_of_ice napisała: > A czy jest jak starsze Chmielewskie? > Bo od kilku lat moja ulubiona autorka zeszla na psy:( Zarty nie sa smieszne, > jezykowo tez slabo... depozyt to chyba jakas odmiana upiornego legatu.. z takich średnionowszych chmielewskich to chyba kocie worki fajne są.. ale i tak lepiej po raz n-ty czytac lesia :) > Odpowiedz Link
conena Re: Wątek biblioteczny ;) 29.09.08, 14:11 Depozyt chyba jest bardziej nowszy niż starszy, ale jest niezły. > Bo od kilku lat moja ulubiona autorka zeszla na psy:( mam podobne odczucia, dlatego nie kupuję najnowszej Tajemnicy. Odpowiedz Link
conena Re: Wątek biblioteczny ;) 29.09.08, 14:12 zbiór opowiadań Stevena Kinga, Mgła itd. Odpowiedz Link
sundry Re: Wątek biblioteczny ;) 29.09.08, 13:32 Opowiadania Capote,trochę mroczne są,ale fajne. Odpowiedz Link
8n Re: Wątek biblioteczny ;) 29.09.08, 13:50 ja teraz czytam to co mi każą, bo dostałam nową listę lektur na zblizajacy sie WIELKIMI KROKRAMI semestr, literatura powszechna - powieści XX wieku. Houellebecq, Wilde, Grass, Vonnegut, Nabokov, Joyce, Mann, Hesse. Jakbym sama miala wybrac co mam czytac, to bym znowu rzuciłą się na komiks. Odpowiedz Link
3.14-czy-klak Re: Wątek biblioteczny ;) 29.09.08, 13:52 zgubiłem karte do bibloteki i nie mogę czytać, chyba ze teksty na produktach spozywczych Odpowiedz Link
forumowicz_pospolity Re: Wątek biblioteczny ;) 29.09.08, 13:56 wczoraj udało mi sie 10 stron "Czarodziejskiej góry" przeczytac:) poza tym czytam se "Fooled by randomness" by Nasim Taleb , miedzy innymi o roli szczescia w zyciu Odpowiedz Link
zwroclawianka Re: Wątek biblioteczny ;) 29.09.08, 14:06 aktualnie wybieram się do biblioteki... stresuje mnie to, bo chciałabym znaleźć jakiegoś fajnego autora z całym cyklem ksiązek, tak jak ostatniego roku-dwóch czytałam sobie saylora, cobena, perez- reverta i nie pamiętam co jeszcze.. ale jakoś już bibliotekarki powoli nie mają pomysłów.. miałam jakąś listę różnych autorów wyselekcjonowaną z forum książkowego, ale to forum jak czytam jest jakieś dziwne, więc nie za bardzo ufam tej liście. zresztą nieważne, bo listę posiałam :) Odpowiedz Link
8n Re: Wątek biblioteczny ;) 29.09.08, 14:13 możecie podać adresy stron gdzie jest dużo darmowych e-book'ów? Odpowiedz Link
tora83 Re: Wątek biblioteczny ;) 29.09.08, 14:13 "Przygody Mikołajka" teraz. A jak skoncze to czekaja juz "Szelmostwa niegrzecznej dziewczynki" :) Odpowiedz Link
karka831 Re: Wątek biblioteczny ;) 29.09.08, 14:15 tora83 napisała: > "Przygody Mikołajka" teraz. O, jak jak lubię Mikołajka. ;) Odpowiedz Link
tora83 Re: Wątek biblioteczny ;) 29.09.08, 14:17 karka831 napisała: > tora83 napisała: > > > "Przygody Mikołajka" teraz. > > > O, jak jak lubię Mikołajka. ;) Chlop mi zostawil w sobotę :D Przeczytalam dzis rano kilka stron i bardzo mi sie podoba tez :) Odpowiedz Link
zwroclawianka Re: Wątek biblioteczny ;) 29.09.08, 14:20 oj, Llosa jest świetny, nie tylko w szelmostwach :) Odpowiedz Link
8n REKLAMA 29.09.08, 14:22 www.czytajtanio.pl/product.php/1,63/6259/Gangrena.html to moja trochę ulubiona książka bo dzięki niej poznałam mojego ładnego chłopaka, wypożyczałam ją milion razy z bibliotek, ale w żadnej księgarni nie znalazłam, a tu proszę. 7.50. dobry koniec wakacji. Odpowiedz Link
znowuwzyciuminiewyszlo Re: Wątek biblioteczny ;) 29.09.08, 16:29 "Góra duszy" Xingjian Gao zastanawiam sie czy zostawic na biurku w robocie aby pogilgotac mego chinskiego promotora i kilku kolegow czy sobie darowac i uniknac ewentualnych kwasow. Odpowiedz Link
dita.von.teese Re: Wątek biblioteczny ;) 29.09.08, 18:37 Dorwalam w koncu "Nikt nie wyjdzie stad zywy" - biografia Jima Morrisona. oprocz tego "Swiat magii czarownic";) Odpowiedz Link
wilowka Re: Wątek biblioteczny ;) 29.09.08, 20:07 Wyznania gorszycielki Ireny Krzywickiej Odpowiedz Link
hanka19841 Re: Wątek biblioteczny ;) 29.09.08, 21:09 "Szelmostwa niegrzecznej dziewczynki" Maria Vargasa Llosy-moge smiało powiedzieć, ze połykam normalnie...Super i godna polecenia Odpowiedz Link
2szarozielone Re: Wątek biblioteczny ;) 30.09.08, 20:48 Vonneguta "Pianola" równolegle z "Młotem bogów" - biografią Zeppelinów. Ale nie czytam już tyle, co kiedyś :((( Odpowiedz Link
8n Re: Wątek biblioteczny ;) 30.09.08, 20:58 ja pianole teraz czytam tez! (rownolegle z lekturami :) Odpowiedz Link
2szarozielone Re: Wątek biblioteczny ;) 30.09.08, 21:15 Wiedziałam, że my siostry duchowe ;) Odpowiedz Link