kasiulek_1 03.09.10, 15:17 No wreszcie... www.zw.com.pl/artykul/510851_Mandat_na_parkingu.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
non_logos Re: Mandat na parkingu 04.09.10, 08:06 W sumir nic mnie tak nie wkurza,jak małolat stawiający samochód na miejscu dla inwalidy,ale co do karania na uliczkack osiedlowych,to się trochę zastanawiam - kogo karać? mieszkańców którzy nie mają gdzie zaparkować,czy developera,wspólnote,spółdzielnie,za to że tych miejsc nie wyznaczyli w wystarczającej ilość.U mnie pod w okół budynku są wyznaczone miejca parkingowe z ,,dumym,, dopiskiem >> tylko dla mieszkańców spółdzielni domino>> i co, i nic wszyscy z okolicznych budynków parkują na tych miejscach,ciekawe,czy teraz nie będą? Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery Re: Mandat na parkingu 04.09.10, 09:17 non_logos napisała: > [...] ciekawe,czy teraz nie będą? Ależ oczywiście, że nie będą. Przecież jest Straż Miejska i policja, która każde takie wykroczenie będą karać z całą surowością. Tak, jak dzieje się to dotychczas. Odpowiedz Link Zgłoś
cpt1 Re: Mandat na parkingu 10.09.10, 15:10 Ciekawe tylko kiedy sie zobaczy ta interwaniujaca Straz Miejska czy Policje. Proponuje przyjechac od pon do piatku w godz 16.00 - 18.00 na ul. Hawajska , a dokladnie miedzy bloki 1, 2 i 3 gdzie rodzice przyjezdzajacy po swoje dzieci do Przedszkola "Male Misie" parkuja wszedzie nie zwazajac na to czy to wyjscie z klatki czy trawnik itp. Gdyby mogli zaparkowaliby pewnie w samym przedszkolu. A jeszcze sprawa ktora mi sie nasowa to prosba do osob przyjezdzajacych do pracy w Warszawie z poza miasta o to aby kozystali z parkingow P+R bo mieszkancy Ursynowa nie maja gdzie postawic swoich samochodow gdyz miejsca zajete sa przez przyjezdnych ktorzy parkuja na parkingach kolo blokow... Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: Mandat na parkingu 21.09.10, 17:44 Niestety rodziców przyjeżdżających do przedszkola za bardzo nie ma rady. To znaczy, wezwanie SM nic nie da, bo ich czas reakcji to przynajmniej kilkadziesiąt minut. Jak dobrze pójdzie. No a rodzice odbierają dzieci pewnie koło 16-17, więc raczej w godzinach szczytu - czas reakcji SM bedzie raczej znacznie dłuższy. Tak więc, jak przyjedzie, to tylko będzie mogła obejrzeć ślady opon na trawniku. Co innego w niedzielę. Wówczas SM zazwyczaj wyrabia się przed końcem mszy i upomni wezwaniami lub teraz już mandacikami wybranych parafian. Dzwonię do nich średnio raz w miesiącu. Nawet mnie prosili żebym zaniechał :) Ale powiedziałem, że nie mogę przechodzić obojętnie wobec łamania prawa :D A oni, biedacy, muszą na każde takie wezwanie reagować i sporządzić notatkę służbową. Dlatego też nie robię tego zbyt często, bo szkoda mi ich. Ale jak wyjątkowo dużo samochodów zaparkuje na chodnikach i trawnikach wokół świątyni, to sumienie mi nie pozwala milczeć :D Ciekawe czy teraz każdemu tzw. wiernemu przysolą stówkę? Głupio mi ich pytać czy sprawdzać mandaty za wycieraczką... No ale może tu jest ktoś, kto dostał taki mandacik i się podzieli wrażeniami??? Odpowiedz Link Zgłoś