Dodaj do ulubionych

instalacja UPC??

08.12.10, 12:29
Jezeli w mieszkaniu nigdy nie bylo TV kablowej, czy mozliwe jest, zeby mimo to mieszkanie posiadalo gniazdo i kabel do kablówki? Tak stwierdził pracownik UPC, ktory zrezygnowal z instalacji, mowiac ze ekipa remontowa przeciela mu jego kabel i zamurowala gniazdko, i teraz nie ma dojscia. Dodam, ze budynek ma 18 lat.
Obserwuj wątek
    • lilbie Re: instalacja UPC?? 08.12.10, 13:07
      ja mam wrazenie ze upc nie ma ochoty instalować swoich usług u klientów i olewają jak widac nie tylko mnie. monter w sprawie instalacji internetu był 3 krotnie /podobno/ bo raz przyszedl i kazal szukac klucza do skrzynki na korytarzu /ktory to klucz powinien byc w jego dyspozycji/, drugi raz umowil sie i w ogole nie przyszedl twierdzac, ze nie zastal nikogo w domu, w ktorym byly 3 osoby. za trzecim razem przyszedl ale upowaznienie, ktore podyktowal wczesniej pracownik upc bylo nie takie jak sobie zyczyl pan monter. zrezygnowalam wiec i napisalam skarge na ktora od 2 miesiecy nie otrzymalam odpowiedzi..........
      • stoprocentracji Re: instalacja UPC?? 08.12.10, 13:11
        No, ok, ale to nie rozwiewa moich wątpliwości. Ktoś inny może coś wie?
        • elvis51218 Re: instalacja UPC?? 31.12.13, 22:19
          W odpowiedzi na zarzuty lilbie.
          1. Technik nie ma prawa dojścia do części wspólnej bloku np. piwnicy pom. administracyjnego do tego pomieszczenia ma tylko dostęp klient.
          2.Morze domofon nie działał.
          3. Upoważnienie powinno zawierać dwa numery dowodu i dwa numery PESEL, jeżeli ich nie było technik powinien odstąpić od instalacji (za fałszowanie podpisu grozi do 5 lat więzienia).
          A w odpowiedzi stoprocentracji jeśli kabel nie ma pełnego przejścia (uszkodzony, przecięty, trójnik na kablu) też nie można podłączyć, ponieważ jeśli kabel całkiem padnie a to kwestia od roku do 5 lat. Kablówka musi pokryć koszty poprowadzenia kabla. Tak to pokrywa klient.
          • grecz Re: instalacja UPC?? 01.01.14, 00:23
            Pomijając fakt, że odpowiadasz na post z 2010 roku, zauważ, że libie napisał(a) o skrzynce na korytarzu. Skrzynki są własnością operatora, nie spółdzielni, więc monter powinien mieć klucze do owej skrzynki.

elvis51218 napisał(a):

> W odpowiedzi na zarzuty lilbie.
            > 1. Technik nie ma prawa dojścia do części wspólnej bloku np. piwnicy pom. admin
            > istracyjnego do tego pomieszczenia ma tylko dostęp klient.
            > 2.Morze domofon nie działał.
            > 3. Upoważnienie powinno zawierać dwa numery dowodu i dwa numery PESEL, jeżeli i
            > ch nie było technik powinien odstąpić od instalacji (za fałszowanie podpisu gro
            > zi do 5 lat więzienia).
            > A w odpowiedzi stoprocentracji jeśli kabel nie ma pełnego przejścia (uszkodzony
            > , przecięty, trójnik na kablu) też nie można podłączyć, ponieważ jeśli kabel ca
            > łkiem padnie a to kwestia od roku do 5 lat. Kablówka musi pokryć koszty poprowa
            > dzenia kabla. Tak to pokrywa klient.
    • jan-w Re: instalacja UPC?? 08.12.10, 14:40
      Myślę że najlepiej zapytać sąsiadów z tego samego bloku. Powinni wiedzieć czy gniazdka wszędzie były, czy nie.
      • mamap Re: instalacja UPC?? 09.12.10, 17:28
        Kiedy PTK,obecna UPC, weszla na Ursynow nascie lat temu, kablowala wszystkie mieszkania. Skrzynki rozdzielcze zawisly na bloku. Wisza do dzis-wiatr je otwiera,a ja zamykam metoda na papierek wcisniety i glaz na wierzchu. POtem szybko pojawil sie Aster i tez kablowal, najpierw kabelki wisialy na korytarzu,potem zmienili na swiatlowodowe i te starannie przytwierdzali do scian i wpuszczali do mieszkan.skrzynke zawiesili w piwnicy, wymieniali urzadzenia co jakis czas, bardzo dbaja o ich stan. Klucza do piwnicy nie maja-trzeba ich wpuszczac. UPC jest wredna-meczyla sie ponad rok moja sasiadka z Internetem od nich-dzialal co dwa tygodnie, po interwencjach licznych. Monterzy niewiedzieli,ze jest druga skrzynka rozdzielcza na naszym bloku-w krzakach sasiada. U corki zainstalowali pakiet tylko ze na uruchomienie telefonu czekala 2 tygodnie. Podobno lepiej pisac do nich niz dzwonic.
        Teraz UPC wykupilo Astera wiec beda sie jeszcze bardziej szarogesic.
    • amanita_verna Re: instalacja UPC?? 10.12.10, 19:15
      No to ja musze pochwalić UPC.
      We wrzesniu montowałam ich kablówkę po raz pierwszy (stary blok na Natolinie), monter był punktualnie i spedził u mnie zamiast pół godziny - 3 h.....tylko dlatego że zazyczyłam sobie żeby kabel nie wychodził mi z wysokości sufitu (wtedy mógłby wykorzystac istniejace okablowanie Astera) tylko od podłogi - musiał wiercić dojście z korytarza. Poza tym miał dostęp do skrzynek na korytarzu, o nic mnie nie pytał.
      I nie mam też żadnych problemów z eksploatacją.
      • wobo1704 Re: instalacja UPC?? 11.12.10, 11:53
        wejdź tutaj:
        www.upc.pl/obsluga-klienta/jak-zamawiac/
        Wpisz miasto, ulicę, nr domu.
        Uzyskasz odpowiedź czy instalacja jest możliwa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka