Dodaj do ulubionych

Internet jaki polecacie?

11.05.04, 12:16
Właśnie zastanawiam sie nad zainstalowaniem sieci ( stałę łącze ), mogę Was
prosic o opinię na ten temat?.
Interesuje mnie najtańsza oferta oczywiście
Zastanawiam sie nad Sferią - 20 MB dziennie do przesyłu i odbioru informacji
za ok 58 zł.

Aster nie wiem ile jeśli tylko internet bez kablówki?

Neostrada TP ok 100-130 zł miesiećznie stałe łącza...?

a może są inni>

w tej chwili skłaniam sie ku Sferii..
pozdrawiam
J
Obserwuj wątek
    • malevich Re: Internet jaki polecacie? 11.05.04, 13:01
      Ja mam Aster i nie narzekam, a sporo korzystam z netu. Płacę razem z tv, więc
      dokładnie nie wiem, ale wydaje mi się że abonament wynosił 127zł.
      • januszx Re: Internet inne firmy 11.05.04, 15:33
        Dzięki:-))
        a gdyby tak bez telewizora..., tylko internet w Aster?

A ciekawy jestem jak inne firmy i jak ta sferia , która ma połćzenie radiowe...
        pozdrawiam
        J
        • malevich Re: Internet inne firmy 11.05.04, 15:39
          Sprawdź na ich stronie - www.aster.pl :-) Z tego co tam przeczytałam, rozumiem,
          że najtańszy pakiet wynosi od 116 do 141 zł. Ja własnie taki mam i nie narzekam
          na szybkość, ale nie mam jakiś niesamowitych wymagań. Do tego trzeba jednak
          doliczyć opłatę aktywacyjną, którą można rozłożyc na 12 (24?) rat. Krótko
          mówiąc przez pierwszy rok płacisz większy abonament. Ja płaciłam 141 zł, ale
          juz nie pamiętam czy z telewizją czy bez.
    • Gość: Anonim Re: Internet jaki polecacie? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 11.05.04, 16:14
      Daj spokój ze Sferią. 20 MB to jest jeden krótki filmik i koniec przesyłu? Mi
      się czasem zdażało ściągnąć w miesiąc 50 Gb. wszelkie ograniczenia w ściąganiu
      sa dla mnie złe. Sćiagnąć 20 Mb to raptem kilkanascie minut. Głupi driver moze
      miec więcej. I co? płacisz i nie mozesz korzystać? Bez sensu.
    • Gość: xxx Re: Internet jaki polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 18:47
      Sferia to pomylka - tzn. mozna sie na nia zdecydowac, gdy naprawde nie ma
      innej mozliwosci.

Ja bym nie kabinowal i wziolbym neostrade.
    • Gość: a Re: Internet jaki polecacie? IP: *.chello.pl 11.05.04, 22:22
      Chello - szybko, sprawnie, bezboleśnie
    • Gość: gabwww Re: Internet jaki polecacie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.05.04, 18:19
      20MB dziennie?? to żart czy pomyłka???
      Ja mam od 1,5 roku aster i nie zamieniłbym na nic innego. Właśnie od wczoraj
      zwiększyli szybkość do 768kb/sek z "zasobów operatora". Przed podpisaniem umowy
      myślałem że "zasoby operatora" to tylko strona Aster i ewentualne rzeczy z niej
      do ściągnięcia. Okazuje się że to większa część polskiego internetu.
      Płacę też razem z TV, sam net chyba 116 PLN.

Uprzedzam uwagi w stylu "pracujesz dla aster". Nie pracuję - jestem zadowolonym
      klientem.
      • januszx Re: Internet jaki polecacie? 12.05.04, 20:52
        A jaki jest koszt chello i neostrady - ale jest problem ja w tym miejscu gdzie
        zakładam internet nie mam telefonu..., chociaż przewody tam są ...
        pozdrawiam
        J
        • Gość: Anonim Re: Internet jaki polecacie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.05.04, 23:36
          Wystarczy, ze masz kablówkę. Ja mam tv, internet i telefon na zwykłym kablu od
          kablówki. Wszystko załatwiają dodatkowe urzadzenia.
          • Gość: gabwww Re: Internet jaki polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 11:49
            > Wystarczy, ze masz kablówkę. Ja mam tv, internet i telefon na zwykłym kablu
            od
            > kablówki. Wszystko załatwiają dodatkowe urzadzenia.

Do Neostrady to raczej przydałaby sie linia telefoniczna :-)
            • Gość: Anonim Re: Internet jaki polecacie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.05.04, 20:40
              Ja tam Tepsy nawet najgorszemu wrogowi nie życze. Mi sie udało uwolnić i nigdy
              więcej.
              • Gość: gabwww Re: Internet jaki polecacie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.05.04, 22:12
                Jedyne o co mam żal do Astera, to że nie chce mi podłączyć telefonu :-(((
                • Gość: jaa_ga Re: Internet jaki polecacie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.05.04, 01:50
                  Ja mam internet w aster, a telefon
                  (cyfrowa telefonia stacjonarna) - w Sferii!
                  Telefon włączasz do gniazdka elektrycznego,
                  nie potrzeba okablowania można przenosić do dowolnego pomieszczenia.
                  Bomba, polecam:)
    • Gość: ela Re: Internet jaki polecacie? IP: 217.197.169.* 12.05.04, 23:08
      Ja korzystam z usług firmy Atcom (www.atcom.pl). Specjalizuja sie w budowaniu
      sieci osiedlowych, ceny sa bardzo niskie, a jakosc lepsza niz w Aster.
      Problemem jest to, ze w danym budynku musi byc wieksza liczba chetnych, ale
      firme polecam, dziala i reaguje na klienta.
      • januszx Re: Internet jaki polecacie? 14.05.04, 10:35
        Atcom to może być ciekawa propozycja , pod warunkiem ,że jest okablowanie ...
        pozdrawiam
        J
    • Gość: Arturek Re: Internet jaki polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.04, 17:27
      ...mnie nie stać na stałe łącze, więc korzystm z kawiarni internetowej. Są
      chyba ze dwie teraz na Ursynowie. Jedna gdzieś przy KEN a druga przy
      Cynamonowej na przeciwko Urzedu.

pzdr
      • Gość: jaa_ga Re: Internet jaki polecacie? IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 14.05.04, 19:33
        Trzecia - w Domu Sztuki na Wiolinowej.
        Godzina za 4 sł.
    • Gość: asztet Nie polecam BIGVENT IP: *.chello.pl 15.05.04, 09:33
      Wiem, że oni uprawiają swój proceder na Ursynowie.
      Trzymaj się od nich z dala, bo Tepsa to przy nich luksus i Kanada.
    • Gość: TRUSKAVA Re: Internet jaki polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 23:02
      U rodziców mam Aster (od ok. 3 lat). Raczej bez większych komplikacji, chociaż
      zdażyło sie kilka (no powiedzmy nie wiecej niż 5) przerw "w dostawie" -
      najdłuższa nie przekroczyła 24 h.

Sam korzystam z neostrady (od stycznia tego roku) - nie mialem wyboru.
      Jak dotąd o dziwio raczej bezboleśnie, poza dwoma niewielkimi zgrzytami:

1. Małe problemy ze "startem":
      Zadzwoniłem któregos dnia po południu, że chce zanabyc ich usługi. Nastepnego
      dnia przed południem oddzwonili z informacją, ze moge napierać na telepunkt,
      podpisac umowe, zakupic modem i działać. Ale okazało sie, że prawie nigdzie nie
      mieli nowych modemów (tylko same "ze zwrotów", ktorych nie mogli puszczać w
      ponowny obieg). Jak juz zdobyłem modem i podpisałem umowe, to okazało sie,
      że "coś" nie działa z łączem (linia skrosowana była z uszkodzonym routerem,
      albo jakos tak). Po dwóch dniach naprawili, udało się uruchomic i działa do
      dziś. Calość zajęło ok. 10 dni od mojego pierwszego telefonu do nich. Wkurzyło
      mnie to, bo gdyby nie te przypadki losowe, to mogłem miec neo w ciągu niecałej
      doby od zamówienia. Ale jak sie dowiedziałem, że i tak jestem farciarz, bo
      wielu to nawet miesiąc czeka, wtedy mi przeszło.

2. Kilka dni temu miałem jakąś dziwną awarię. Wieczorkiem rozłoczyło mi sie
      połączenie i nie dało sie nic zrobić. Modem sygnalizował "gotowość łącza", a na
      ekranie był komunikat "sprawdź czy modem jest prawidlowo podłączony do sieci".
      Kombinowałem, restartowałem i dupa: nie działało więc poszedłem lulu.
      Rano odpaliłem kompa i bez problemów połączyłem się z netem.

Innych problemów nie było

Pozdr@wiam

TRUSKAVA
      • Gość: TRUSKAVA Re: Internet jaki polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.04, 07:49
        Gość portalu: TRUSKAVA napisał(a):

(...)
        > 2. Kilka dni temu miałem jakąś dziwną awarię. Wieczorkiem rozłoczyło mi sie
        > połączenie i nie dało sie nic zrobić. Modem sygnalizował "gotowość łącza", a
        na
        >
        > ekranie był komunikat "sprawdź czy modem jest prawidlowo podłączony do
        sieci".
        > Kombinowałem, restartowałem i dupa: nie działało więc poszedłem lulu.
        > Rano odpaliłem kompa i bez problemów połączyłem się z netem.
        >
        (...)

Parenaście minut po napisaniu poprzedniego posta, powtórzyła się powyższa
        awaria...
        Przestaje mi się to podobć... :-(

Pozdr@wiam

TRUSKAVA
    • Gość: bzyk Re: Internet jaki polecacie? IP: *.chello.pl 31.05.04, 21:56
      miałam dokładnie ten sam problem i początkowo myślałam o tej sferii ale po
      przeliczeniu okazało się to pomyłką i najwygodniej było by korzystać z tego o 3
      w nocy bo wychodziło tanio i dłużej. Zdecydowałam się na UPS (czyli chello)
      telewizja kablowa + internet bez ograniczeń , bez sensu jest ustalanie sobie
      ograniczeń ponieważ nie wiesz ile będziesz siedział a skoro już założysz to
      miło by było korzystać ja siedzę po 12 godzin dziennie i jest oki. .Pozdrawiam
      • Gość: Jarek Re: Internet jaki polecacie? IP: *.citicorp.com 01.06.04, 12:15
        Chello ma ograniczenie ilosci przesylanych danych
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka