Dodaj do ulubionych

Zbieramy podpisy w sprawie przychodni dla dzieci

13.05.13, 21:35
chodzi o przywrócenie dawnego systemu, czyli takiego gdzie się dzwoniło i zapisywało na konkretną godzinę a nie tak jak jest teraz, że pod gabinetami kłębi się tłum chorych dzieci (zarażających się nawzajem). są tu na forum jacyś chętni do złożenia podpisu? jeszcze trzeba to logistycznie obmyślić. bo nie wiem czy w przychodni zgodzą się zbierać podpisy. :> na razie szukam chętnych, niedługo będzie gotowa interpelacja i przydałoby się trochę podpisów. popytajcie znajome mamy. szczegóły niebawem
Obserwuj wątek
    • melancho_lia Re: Zbieramy podpisy w sprawie przychodni dla dzi 14.05.13, 07:23
      Możesz dać mi znać jak już będzie wiadomo co i jak- chętnie podpiszę.
      • molik28 Re: Zbieramy podpisy w sprawie przychodni dla dzi 14.05.13, 09:05
        Może ktoś prowadzi jakiś sklep lub punkt usługowy niedaleko przychodni gdzie możnaby te podpisy skladać. Chętnie przyjde i podpiszę. Z głupotą trzeba walczyć.
        • makoc Re: Zbieramy podpisy w sprawie przychodni dla dzi 14.05.13, 10:04
          rzadko korzystamy, ale chętnie podpisze. Macie na myśli jakąs konkretna przychodnię, czy wszystkie ursynowskie państwowe?
          • melancho_lia Re: Zbieramy podpisy w sprawie przychodni dla dzi 14.05.13, 10:39
            Dobrze byłoby wszystkie tym objąc, bo ten obecny system to chory jest.
          • oliwia5000 Re: Zbieramy podpisy w sprawie przychodni dla dzi 14.05.13, 10:45
            na pewno taki chory system jest na uboczu
            • melancho_lia Re: Zbieramy podpisy w sprawie przychodni dla dzi 14.05.13, 11:11
              We wszystkich jest. Ja szukam przychodni teraz i przez to rezygnuję z tych Ursynowskich państwowych póki co. Na razie dojeżdżam na Stegny- tam przynajmniej mam wizytę na okresloną godzinę.
              • domi_33 Re: Zbieramy podpisy w sprawie przychodni dla dzi 14.05.13, 17:22
                z tego co wiem w większych ursynowskich przychodniach tak jest, ale np. w takiej małej filii na Puszczyka podobno nie. ja mogę się spytać w Carrefour express na Mielczarskiego, oni chętnie się zgadzają na różne akcje społeczne. może pani ze sklepu z zabawkami obok przychodni się zgodzi. można by nawet próbować spytać się pani kierownik czy w samej przychodni da się wyłożyć, ale ja się nie odważę. :) niedługo pan Paweł jakoś nam dostarczy interpelację, właśnie jest rozpisywana. dzięki za odzew, bo ja mam już dość - sama osobiście dwa razy byłam na L4 bo się tam zaraziłam!
                --
                • domi_33 Re: Zbieramy podpisy w sprawie przychodni dla dzi 14.05.13, 17:45
                  zmotywowałyście mnie, znalazłam właśnie siły, popoprawiałam co się da i odesłałam do pana Pawła. no to teraz działamy drogie Panie i Panowie (jak są :)). teraz tylko trzeba podpytać gdzie nam kilka kartek przyjmą. :)
                  • melancho_lia Re: Zbieramy podpisy w sprawie przychodni dla dzi 14.05.13, 21:48
                    Ja jestem tu nowa, ale dajcie znać gdzie będzie można podpisać. Chciałam się zapisać na Romera ale ten system mnie zniechęca...
                    • eda_edab i Ja chętnie podpiszę :) 14.05.13, 23:08
                      dajcie znać gdzie i kiedy :)
                      • dunia34 Re: i Ja chętnie podpiszę :) 15.05.13, 00:25
                        chętnie podpiszę chodzę z dziećmi na Romera
                        • domi_33 maile 19.05.13, 22:34
                          mam już interpelację w tej chwili musi być tak, że jeśli ktoś zainteresowany podpisaniem i może też zebrać kilka podpisów to niech pisze do mnie na maila domi_33@gazeta.pl to prześlę. jeśli już uda się zebrać kilka wpisów lub choćby i swój to trzeba to przesłać do Pana Pawła.
                          adres:
                          Paweł Lenarczyk radny Dzielnicy Ursynów / Dzielica Ursynów, Al. KEN 61, 02-777 Warszawa

czekam na malie, spytam się też gdzie się da, ale przyznam, że jestem zapracowana i do domu wracam późnym wieczorkiem więc każde ręce do pomocy i zbierania potrzebne. 3 lata spędziłam na placu zabaw a teraz bywam tam sporadycznie więc jak jest wśród nas mama 'placowa' jeszcze to może też się uda tam kilka podpisów zebrać, dobre miejsce do tego. no nic zgłaszajcie się, prześlę. i wysyłajcie do pana Pawła, im prędzej się tym zajmiemy tym może szybciej uda się zmienić to kuriozum!
                          pozdrawiam!
                          --
                          • melancho_lia Re: maile 20.05.13, 07:55
                            melancho_lia@gazeta.pl
    • pawel_lenarczyk Re: Zbieramy podpisy w sprawie przychodni dla dzi 03.06.13, 22:12
      i jak idzie zbieranie podpisów Drogie Panie jeśli mogę się podpytać? Może w czymś pomóc?
      pozdrawiam
      Paweł LENARCZYK
      radny Dzielnicy Ursynów
      • domi_33 Re: Zbieramy podpisy w sprawie przychodni dla dzi 04.06.13, 21:07
        no niestety u mnie idzie jak przysłowiowa krew z nosa. :/ niestety dużo pracuję (i to daleko więc nie mam kontaktu z ludźmi z Ursynowa) i nie mam kiedy się w ogóle przejść po osiedlu. zostawiłam listy i petycję w klubiku dziecięcym na Natolinie "Kolorowy psiak", ale nie dopytałam się jeszcze czy właściciele się zgodzili bo... nie mam czasu. ale jakoś się postaram spytać. może jest ktoś kto ma więcej czasu (jak kiedyś ja na wychowawczym) i zajmie się pozbieraniem podpisów na placu zabaw np.? szkoda by to było zaprzepaścić, no ale niestety nie pociągnę tego tematu.
        • eda_edab Re: Zbieramy podpisy w sprawie przychodni dla dzi 06.06.13, 08:39
          a ile tych podpisów powinnyśmy zebrać?
          i do kiedy 'zbieramy'?
          Ja kilka mam, ale ostatnio czasu brak :( a i pogoda mało spacerowa, żeby złapać ewentualnych 'dawców' podpisu :)
          • wobo1704 Re: Zbieramy podpisy w sprawie przychodni dla dzi 06.06.13, 10:33
            Czy naprawdę tak oczywistą sprawę trzeba załatwiać drogą mozolnego zbierania podpisów?

Tel. do kierownika przychodni + równoczesna interwencja p. Lenarczyka w odpowiednim wydziale.
            Wierzę w dobrą wolę ludzi.
            • domi_33 w Kolorowym psiaku 06.06.13, 21:11
              myślę, że jedna osoba do pani zarządzającej to za mało. trzeba by skrzyknąć niezłą grupkę rodziców i iść na twarde negocjacje. jak już pisałam wyżej - nie bardzo dysponuję czasem a w moim zawodzie coś takiego jak dzień urlopu nie istnieje - musiałabym czekać do wakacji. utwierdzona w wielu już bojach od smrodu z metra poprzez kloszardów w autobusach wiem jedno - w podpisach i oficjalnych pismach jest potężna siła. na przysłowiową gębę to nic się nie załatwi. dlatego ja jestem za działaniem od razu odgórnym bo na pomniejsze działania szkoda energii. dziś po zajęciach potwierdziłam u właścicieli 'Kolorowego psiaka', że od soboty będzie dostępna lista do podpisywania. punkt dobry, blisko metra - zapraszam do złożenia podpisu tych, którzy mają pojedyncze tylko wpisy. blisko metra Natolin, do zaparkowania miejsce jest. tu link z adresem:
              www.kolorowypsiak.pl/
              stolik na dniach Ursynowa - super pomysł! jestem mocno za, jak tylko da radę. pewnie będę na tych dniach choć na trochę z dzieckiem to podejdę i może osobiście poznam pana Pawła i może chwilę się uda porozmawiać.
              mamy placowo-zabawowe zgłaszajcie się! ja prowadzę zajęcia w tym psiaku i już mam zebrane jakieś podpisy od mam dzieci z którymi pracuję.
              --
      • ma_ja00 Re: Panie Pawle prosimy o pomoc:-) 06.06.13, 14:14
        Panie Pawle,
        prosimy o pomoc w załatwieniu tej sprawy. Proopozycja wobo1704 jest bardzo sensowna:

Czy naprawdę tak oczywistą sprawę trzeba załatwiać drogą mozolnego zbierania podpisów?

Tel. do kierownika przychodni + równoczesna interwencja p. Lenarczyka w odpowiednim wydziale.
        Wierzę w dobrą wolę ludzi.
        • pawel_lenarczyk Re: Panie Pawle prosimy o pomoc:-) 06.06.13, 14:46
          Dzień dobry,
          Mam śwież doświadczenia z "pozostawianiem listy" i uważam, że jeżeli nie będzie osoby, która to przypilnuje to kartka zginie albo nikt nie będzie chciał się zajmować jej "obsługą" i na to samo wyjdzie. Dodatkowo nie sądzę, żeby kierownik placówki zdrowia zgodził się na umieszczenie tego typu karty na podpisy w jego ośrodku, bo tym samym musiał by negować "reformę", która została wprowadzona przez jego przełożonych.

To co zrobiłem to napisałem treść interpelacji i przygotowałem kartę do zbierania podpisów. To co mogę dodatkowo zrobić, to jeżeli zgłoszą się do mnie chętne osoby, to mogę załatwić stolik na zbieranie podpisów na Dniach Ursynowa, tj. w najbliższą sobotę.

Tak czy inaczej potrzebuję Państwa pomocy. Wystarczy, że każdy z zainteresowanych wyśle do mnie mail, ja wyślę kartę w formie PDFu, którą wystarczy dać do podpisu swojej rodzinie, sąsiadom, znajomym i jeżeli takich kart spłynie kilka, to będzie duże wsparcie dla gotowej interpelacji.

Jeśli nie to pozostaje wariant wystosowania samej interpelacji bez podpisów.

Jeżeli chciałby ktoś ze mną porozmawiać o detalach tego co napisałem powyżej to proszę o kontakt telefoniczny lub mailowy. Jestem do Państwa dyspozycji.

Pozdrawiam
          Paweł LENARCZYK
          radny Dzielnicy Ursynów

pawel.lenarczyk@vip.wp.pl
          501 505 912
        • wobo1704 Re: Panie Pawle prosimy o pomoc:-) 06.06.13, 14:53
          @ma_ja00
          Czy warto zaczynać od interwencji p. Lenarczyka?
          Może inicjatorka tego wątku (jako przedstawiciel wielu rodziców) porozmawia z kier. przychodni, wysłucha jego argumentów (kier. może przecież mieć jakieś istotne argumenty za dotychczasową organizację zapisów).
          Nie zakładajmy, ze kierownik jest człowiekiem złej woli i nie można się z nim porozumieć.
          Interwencja p. Lenarczyka moim zdaniem jest ostatecznością.

• gorrion1 Re: Panie Pawle prosimy o pomoc:-) 06.06.13, 18:55
            Jeśli chodzi o sam system to zmieniono go na prośbę rodziców. Ilu to było rodziców i kiedy to zrobiono nie wiadomo. Ja sama składałam skargę na ten dla mnie fatalny system u Pani Napierskiej, która jest szefową ursynowskich publicznych placówek. Otrzymałam odpowiedź niezadawalającą mnie i lakoniczną że to rodzice tak chcieli i na ich prośbę doszło do takiej zmiany. Żeby coś zmienić to należałoby wiedzieć jak to zrobić. Ten pierwszy system był lepszy ponieważ mieliśmy konkretną godzinę weszliśmy i wyszliśmy z gabinetu i dzieci chore nie były narażane na kilkugodzinne siedzenie z innymi chorymi. Ale miał też i wady. Nie zawsze rodzice mogli wstać po te numerki. Co wtedy jeśli rodzic wyjechał, albo był bardzo chory? Powinno być tak żeby można było zapisać się telefonicznie rano (kto pierwszy ten lepszy) lub osobiście rano w rejestracji też wg pierwszeństwa. Powinna też zostać jakaś możliwość zapisania dziecka na kilka dni wprzód. Wtedy kiedy ma się pojawić na kontrolę. Tak było w starym systemie a teraz tego nie ma. Najgorsze że to czego zaakceptować nie mogę to jest to że nie mogę obecnie dostać się do lekarza prowadzącego dziecko. Już kilka razy tak nam się zdażyło że brakowało do końca pracy naszego lekarza ponad 2 h ale poinformowano nas że lekarz prowadzący nas już nie przyjmie ponieważ się nie wyrobi. To po co mi lekarz prowadzący do którego i tak się nie dostanę? Myślę że w pierwszej kolejności należy napisać pismo wiodące do Pani, która zarządza naszą służbą zdrowia i podpisać się na prośbie, którą trzeba jakoś umotywować. Gdyby nic się nie udało to wtedy można by było poprosić o ingerencję Pana Lenarczyka. To jest moje zdanie i każdy z Państwa może mieć zupełnie inne. Wydaje mi się że należy wypracować takie rozwiązanie aby nie ucierpiały nasze dzieci czekając w chorobie w kolejce. Ja mam zamiar odpisać na pismo, które otrzymałam. Mam prośbę żeby wypowiedzieli się Ci rodzice, którzy znają system ursynowski. Co można zmienić na lepsze. Konkretnie. Moje dziecko jest pod opieką przychodni na Romera ponad 5 lat. Za chwilę dojdzie trzecie. Nie chciałabym z najmłodzym czekać kilka godzin pod gabinetem. Przepraszam za długi list:). Pozdrawiam mama Marta
            • melancho_lia Re: Panie Pawle prosimy o pomoc:-) 07.06.13, 07:43
              A może udałoby się zainteresować sprawą lokalne media (np. gazetę stołeczną?), z doświadczenia wiem, ze taki artykuł może zdecydowanie bardziej pchnąć sprawę do przodu niż karty z podpisami...
              • pawel_lenarczyk Re: Panie Pawle prosimy o pomoc:-) 08.06.13, 00:33
                dobry pomysł z mediami. jak coś napiszę, to dam znać.

Zapraszam w sobotę (od 11.00-14.00) do namiotu Naszego Ursynowa aby oddać podpis pod listą poparcia idei powrotu do wcześniejszej praktyki przyjmowania zapisów drogą telefoniczną do dziecięcego lekarza pierwszego kontaktu w publicznych placówkach służby zdrowia na terenie Dzielnicy Ursynów.

Wydrukowałem 10 kartek - mam nadzieję, że wszystkie będą zapełnione :)

pozdrawiam

Paweł LENARCZYK
                radny Dzielnicy Ursynów
                • domi_33 Re: Panie Pawle prosimy o pomoc:-) 08.06.13, 10:00
                  ja bede. :) napisze tez do znajomych. Zeby przed burzami zdazyli!
                  • domi_33 Re: Panie Pawle prosimy o pomoc:-) 08.06.13, 17:24
                    swietnie Pan sobie poradzil Panie Pawle, nie ma jak doswiadczenie w przekonywaniu ludzi. :) ile sie ostatecznie udalo zebrac? milo bylo poznac. :)

a ja powownie przypominam, ze zostawilam listy do podpisywania w klubikofryzjerni KOLOROWYM PSIAKU obok metra natolin takze zachecamy znajomych do podpisania! :)
                    --
                    • pawel_lenarczyk Re: Panie Pawle prosimy o pomoc:-) 20.06.13, 23:48
                      Drodzy Rodzice,

Na Dniach Ursynowa udało się mi samemu zebrać około 20 podpisów...

Ponieważ akcja zbierania podpisów w wersji papierowej nie udała się, postanowiłem opublikować ten tekst w formie petycji. Jeżeli przekroczy 200 podpisów wówczas złożę interpelację o treści jak w petycji dołączając link do elektronicznej petycji.

Petycja: www.petycjeonline.com/powrot_numerkow_w_poradniach_dzieci_chorych_na_ursynowie

Teraz wszystko w Państwa rękach. Proszę rozsyłać link do petycji do znajomych, rodziny, mam z klubików, ojców z imprez urodzinowych, etc. Czym więcej osób się podpisze pod petycją, tym większy sukces głoszonych przez nas postulatów.

Teraz wszystko w Państwa rękach.

Z wyrazami szacunku

Paweł LENARCZYK
                      radny Dzielnicy Ursynów
                      • molik28 Re: Panie Pawle prosimy o pomoc:-) 21.06.13, 11:31
                        Rozesłałam akietę wśród znajomych i współpracowników, a ponieważ mam "duży potencjał podpisowy" powinno dziś-jutro pojawić się ich co najmniej kilkadziesiąt. Myślę, że jeżeli każda mama tak zrobi i do tego zaangażuje tatusia to się uda. Proszę włączcie w to znajomych. Działania społeczne mają dużą moc sprawczą. Walczmy z "chorymi pomysłami w przchodniach". To dotyczy naszych najbliższych więc miejmy na to wpływ.
                        • melancho_lia Re: Panie Pawle prosimy o pomoc:-) 21.06.13, 12:22
                          Wrzuciłam link na osiedlowe forum.
                      • pawel_lenarczyk petycja - podpisujcie! 27.06.13, 11:46
                        Drodzy Rodzice,

Zastanawiam się na głos, dlaczego na chwilę obecną mamy tylko zebranych 40 podpisów pod petycją?

www.petycjeonline.com/powrot_numerkow_w_poradniach_dzieci_chorych_na_ursynowie

Czy temat nie jest nośmy czy może jego rozpowszechnienie jest słabe? Jak myślicie? Co można zrobić, żeby dojść do minimum 200 podpisów? Czekam na pomysły.

Pozdrawiam
                        Paweł LENARCZYK
                        radny Dzielnicy Ursynów
                        • melancho_lia Re: petycja - podpisujcie! 27.06.13, 12:01
                          Kurcze już też nie mam pomysłu. Rozesłałam link po znajomych, wkleiłam na lokalne forum... Moze jednak ludziom odpowiada taki stan rzeczy, tylko my jesteśmy garstką niezadowolonych?
                          • melancho_lia Re: petycja - podpisujcie! 27.06.13, 12:02
                            A, jak rozumiem, may te podpisy on-line plus te 20 z Dni Ursynowa i ew. te które domi zostawiła w Kolorowym psiaku?
                            • molik28 Re: petycja - podpisujcie! 27.06.13, 14:55
                              No niestety, ja po prostu przepytam osobiście wszystkich moich znajomych doktórych to wysłałam czy podpisali i ich troche "pozachęcam" bardziej. To jest po prostu lenistwo naszego społeczeństwa i brak chęci zaangażownia się w cokolwiek. Jak nie przymusisz oko w oko to koniec. Ja będę walczyć. Niech podpisują nawet ci co nie są z Ursynowa. Nie możemy sie poddać bo temat umrze śmiercia natulralną.
                              • nicknateraz Re: petycja - podpisujcie! 27.06.13, 18:14
                                molik28 napisała:

> No niestety, ja po prostu przepytam osobiście wszystkich moich znajomych doktór
                                > ych to wysłałam czy podpisali i ich troche "pozachęcam" bardziej. To jest po pr
                                > ostu lenistwo naszego społeczeństwa i brak chęci zaangażownia się w cokolwiek.
                                > Jak nie przymusisz oko w oko to koniec. Ja będę walczyć. Niech podpisują nawet
                                > ci co nie są z Ursynowa. Nie możemy sie poddać bo temat umrze śmiercia natulral
                                > ną.

A może po prostu większości odpowiada nowy system?
                                • molik28 Re: petycja - podpisujcie! 27.06.13, 20:14
                                  Niemożliwe, chyba że są przychodnie gdzie po południu nie ma dzikich tłumów. Jeżeli tak to poproszę namiary.
                                  • domi_33 Re: petycja - podpisujcie! 27.06.13, 22:26
                                    mi nowy nie odpowiada, nie zdarzyło mi się szybko załatwić sprawy. a jak ma dziecko lekko chore, ale jednak wymagające 'obejrzenia' muszę korzystać z innych trików aby go nie zarazić jakimś świństwem. ale od poniedziałku zaczynam wakacje to się jakoś wezmę za robotę i przypuszczę atak na place zabaw. :)
                                    • melancho_lia Re: petycja - podpisujcie! 01.07.13, 11:03
                                      Rozesłałam po znajomych, wzruciłam na inne fora. 62 podpisy są obecnie.
                                      • makoc Re: petycja - podpisujcie! 01.07.13, 16:09
                                        próbuję sie dodzwonic do przychodni na Romera juz drugi dzień. Oni tam teraz juz w ogóle nie odbieraja telefonów? czy moze numer mam zły (22 643 04 98)? jak to teraz wygląda? ostatnio byłam tam z dzieciakami rok temu.To może wy mi pomożecie? co teraz mam zrobić, zeby isc z dzieckiem na wizyte? poprostu tam isc i czekac? a skąd mam wiedziec w jakich godzinach przyjmuje lekarz, ktory mnie interesuje?
                                        • pawel_lenarczyk Re: petycja - podpisujcie! 01.07.13, 16:23
                                          ja mam jeszcze telefon 22 643 04 99. Nowy system nie preferuje telefonów. Jak ostatnio tam byłem to widziałem, że nad komputerem rejestratorki wisiała taka rozpiska z podaniem, kiedy przyjmuje dany lekarz. Jak możesz to podjedz tam osobiście albo zadzwoń jutro z rana.

... stąd nasza petycja :(

Pozdrawiam

Paweł LENARCZYK
                                          • makoc Re: petycja - podpisujcie! 01.07.13, 16:35
                                            dziękuję :)
                                            petycję podpisałam juz na samym początku :)
                                            trochę ją porozsyłałam, ale jeszcze trochę porozsyłam.
                                        • mamap Re: petycja - podpisujcie! 01.07.13, 19:17
                                          Dzwon na nr 22 641 64 53 lub 22 641 65 64 wew. 217-218 to cie polacza z dziecieca lub podadza numer potrzebny
                                          • world_cup111 Re: petycja - podpisujcie! 02.07.13, 20:18
                                            Czy moglibyście wysłać treść petycji na spotkania@nu.org.pl? Zobaczymy jak moglibyśmy pomóc ;)
                        • pawel_lenarczyk Re: petycja - podpisujcie! 11.07.13, 10:16
                          Drodzy,

Mamy już 81 podpisów pod petycją. To prawie 2x więcej niż ostatnio :) ale działajmy nadal!

Dziś petycja została wydrukowana z krótkim komentarzem w Passie, może to jakoś pomoże w zbieraniu podpisów. Dzielcie się petycją ze swoimi znajomymi.

Artykuł w Passie

Petycja: www.petycjeonline.com/powrot_numerkow_w_poradniach_dzieci_chorych_na_ursynowie

pozdrawiam
                          Paweł LENARCZYK
                          radny Dzielnicy Ursynów
                          • magdusia Re: petycja - podpisujcie! 29.07.13, 21:33
                            Pawełku, nie za wcześnie na kampanię wyborczą?
                            • molik28 Re: petycja - podpisujcie! 30.07.13, 13:06
                              Na kampanię zawsze jest doby czas, szczególnie na taką wspierającą działania społeczne. Gdyby większość radnych poszła po rozum do głowy też mogłaby tak działać, nie ma w tym nic złego i nikt nikomu tego nie broni. Niestety większośc radnych jest zbyt leniwa żeby zrobić cokolwiek.
                            • pawel_lenarczyk Re: petycja - podpisujcie! 30.07.13, 14:16
                              Szanowna Pani, jeżeli Pani nazywa "kampanią wyborczą" moją aktywność na rzecz mieszkańców, to faktycznie zacząłem ją, tyle, że zaraz po wyborach i mam zamiar zakończyć za ponad rok, kiedy zakończy się moja kadencja radnego.

Jak przeglądałem ostatnie wpisy pod petycją, to nie dostrzegłem żadnej osoby, z którą jestem na Ty, bo rozumiem, że poparła Pani naszą petycję?

pozdrawiam
                              Paweł LENARCZYK
                              radny Dzielnicy Ursynów
                              • world_cup111 Re: petycja - podpisujcie! 30.07.13, 14:51
                                Panie Pawle!
                                "Zakończyć za rok"? Nie zamierza się Pan ubiegać o reelekcję?
                                • world_cup111 Re: petycja - podpisujcie! 30.07.13, 14:54
                                  PS. Swoją drogą to, co robi przychodnia, kwalifikuje się na skargę do NFZ. Rejestrację telefoniczną mają obowiązek prowadzić wszystkie placówki służby zdrowia.

www.prawapacjenta.eu/?pId=3302
                                  • molik28 Re: petycja - podpisujcie! 30.07.13, 15:56
    • pawel_lenarczyk Re: Zbieramy podpisy w sprawie przychodni dla dzi 28.08.13, 22:17
      Dobry wieczór,

Zebraliśmy 95 podpisów pod petycją o powrót "numerków" w przychodniach dzieci chorych na Ursynowie. Wszystkim bardzo dziękuję za podpisanie się pod tą petycją.

W dniu wczorajszym złożyłem ją w formie interpelacji. Czekam na odpowiedz.

Pozdrawiam serdecznie

Paweł LENARCZYK
      radny Dzielnicy Ursynów
      • pawel_lenarczyk Re: Zbieramy podpisy w sprawie przychodni dla dzi 11.09.13, 13:09
        Dzień dobry,

W związku z moją interpelacją dotyczącą powrotu "numerków" (zapisy przez telefon) w ursynowskich poradniach dzieci chorych zostałem zaproszony na spotkanie w najbliższy poniedziałek (16.09) na godz. 13.00. Czy jakaś mama lub tata chcieli by się ze mną wybrać na to spotkanie? Czynnik społeczny miło widziany :) Szczegóły na priv.

Pozdrawiam

Paweł LENARCZYK
        radny Dzielnicy Ursynów

pawel.lenarczyk@vip.wp.pl
        501 505 912
      • annag_wawa Re: Zbieramy podpisy w sprawie przychodni dla dzi 08.11.13, 12:56
        CITYMED świadczy nieodpłatną opiekę medyczną w ramach kontraktu z NFZ na podstawową opiekę zdrowotną.
        Aby zostać naszym pacjentem musisz najpierw wypełnić formularz deklaracji wyboru lekarza, pielęgniarki i położnej.
        Przy składaniu deklaracji należy również okazać dowód potwierdzający opłacanie składek na powszechne ubezpieczenie zdrowotne.

Przychodnia CITYMED ( osoby dorosłe)
        przy ul. Marconich 9 lok. 1 - 2
        02 - 954 Warszawa
        telefon do rejestracji: (22) 550 61 50, (22) 550 61 51
        www.citymed.waw.pl

FILIA Przychodni CITYMED (dzieci i osoby dorosłe)
        ul. Aleja Rzeczypospolitej 18 lok. 163 B
        02 - 972 Warszawa
        telefon do rejestracji: (22) 885 25 61, (22) 742 16 53

Przychodnia CITYMED świadczy także usługi z medycyny pracy, badań laboratoryjnych, badań EKG i USG, poradni specjalistycznych.

Serdecznie zapraszamy do skorzystania z naszych usług.
    • pawel_lenarczyk Sukces - częściowe przywrócenie "numerków" 16.10.13, 10:53
      Drodzy Rodzice,

Do ursynowskich przychodni dla dzieci chorych został przywrócony częściowy system umawiania wizyt u lekarza drogą telefoniczną (tzw. system numerkowy). Tym samym na wizytę u lekarza z chorym dzieckiem będzie można umówić się na konkretną godzinę przez telefon, jak również będzie można przyjść z dzieckiem w dniu wizyty i osobiście zarejestrować się do lekarza. W najbliższym czasie poproszę kierownictwo ursynowskiego ZOZu o podanie szczegółów oraz wspólnie z Dzielnicą Ursynów rozpropagowanie tej informacji wśród mieszkańców Ursynowa.

Po zebraniu podpisów pod petycją złożyłem Interpelację, w której poprosiłem władze ursynowskiego ZOZu o zmianę w systemie rezerwacji wizyt dzieci w ursynowskich placówkach służby zdrowia. W dniu 16.09.2013 odbyło się spotkanie u Dyrektor ursynowskiego ZOZu, w którym oprócz mnie i mieszkańca Ursynowa, uczestniczyła Pani Burmistrz Ursynowa, dyrektorzy i lekarze ursynowskich przychodni. W wyniku tego spotkania i wymiany poglądów zapadły ustalenia o częściowym powrocie systemu "numerków" przy zapisach dzieci chorych do przychodni.

W tym miejscu chciałbym bardzo serdecznie podziękować rodzicom za podpisanie się pod petycją o powrót "numerków" do ursynowskich przychodni, Pani Grażynie Napierskiej - Dyrektor ursynowskiego ZOZu za wnikliwe wsłuchanie się w prośby mieszkańców Ursynowa, Pani Janinie Rogg - Burmistrzowi Dzielnicy Ursynów za wsparcie postulatów mieszkańców, dyrektorom i lekarzom ursynowskich przychodni za dyskusję i wymianę doświadczeń oraz Panu Markowi, który jako jedyny odpowiedział na mój apel i dzielnie bronił ze mną racji przywrócenia "numerków" w ursynowskich przychodniach dzieci chorych.

Z poważaniem

Paweł LENARCZYK
      radny Dzielnicy Ursynów
      • domi_33 Re: Sukces - częściowe przywrócenie "numerków" 18.10.13, 11:45
        no to ja się baaardzo cieszę, że się udało. niestety ze względu na specyfikę mojej pracy iść osobiście nie mogłam bo u nas nie ma czegoś takiego jak dzień urlopu, ale też czuję się trochę dumna z przyczynienia się bo i petycję pomogłam sklecić i gdzie się dało namawiałam i agitowałam. :)
        no w każdym razie w jakim byłam szoku jak we wtorek musiałam iść do swojej lekarki z dzieckiem i weszłam do poradni dzieci chorych a tam PUSTO. piękny widok, oby jak najczęstszy. :) pewnie żaden lekarz nie przyjmował choć to dziwne bo i sezon chorobowy i godzina była jakoś tak około 10. oby tak dalej. ogromne dzięki za kawał dobrej roboty, zobaczymy jak to teraz wyjdzie w praktyce!
        • pawel_lenarczyk Re: Sukces - częściowe przywrócenie "numerków" 18.10.13, 12:12
          Faktycznie Pani Dominiko ma Pani swój duży udział naszym wspólnym sukcesie. Dziękuję Pani i wszystkim tym, którzy się do tego przyczynili.

Pozdrawiam

Paweł LENARCZYK
          radny Dzielnicy Ursynów
          • domi_33 Re: Sukces - częściowe przywrócenie "numerków" 18.10.13, 23:15
            ech panie Pawle, zeby jeszcze tak sie udalo zatrzymac rozbudowe lakierni, ktora idzie juz pelna para zaraz obok budynkow szkoly i przedszkola mojego dziecka. dzis widzialam jak praca tam wrze jak dzwigi pracuja i moje matczyne serce zadrzalo z trwogi. :( co z nami bedzie? jak tu zyc?
            • dunia34 Re: Sukces - częściowe przywrócenie "numerków" 03.11.13, 20:38
              dzwoniłam w czwartek rano na Romera w celu uzyskania numerka na konkretną godzinę i odpowiedziano mi, że nie ma takiej możliwości, że trzeba przyjść osobiście. Przed gabinetem kolejka chorych dzieci, a w rejestracji robią wielkie oczy jak wspomniałam o numerkach.:(
              Panie Pawle to jak to jest wreszcie z tym częściowym przywróceniem numerków, bo może za wcześnie się ucieszyłam:/
              • pawel_lenarczyk Re: Sukces - częściowe przywrócenie "numerków" 04.11.13, 12:04
                Dzień dobry,

Rozmawiałem właśnie z Panią Kierownik przychodni przy ul. Romera. Zdziwiła się, że taka informacja została Pani udzielona. Dostałem informację, że system działa. Proszę o napisanie do mnie maila z podaniem szczegółów zdarzenia, najlepiej z podanie godziny, z kim prowadziła Pani rozmowę, nr telefonu, na który Pani dzwoniła. Prześlę ten mail do Pani kierownik z prośbą o wyjaśnienie.
                Mój mail: pawel.lenarczyk@vip.wp.pl

Na "numerek" można się zapisać z dzieckiem u lekarza prowadzącego w jego ostatniej godzinie przyjmowania.

W swojej kolejnej interpelacji zwróciłem się z prośbą do kierownictwa ursynowskiego ZOZu, aby poinformował o szczegółach zmiany w rejestracji oraz nagłośnił nowe zasady zapisu dzieci w przychodniach.

Pozdrawiam serdecznie

Paweł LENARCZYK
                radny Dzielnicy Ursynów
                • domi_33 Re: Sukces - częściowe przywrócenie "numerków" 08.11.13, 15:38
                  dzwonię dziś rano do przychodni i pytam kiedy nasza pani dr przyjmuje, dostaję odpowiedź od 15 do 19. pytam czy mogę się zapisać, pani mi na to, że to trzeba przyjść w godzinach pracy pani dr. no to ja mówię, że słyszałam o tym, że przywrócono częściowe zapisy na konkretną godzinę bo ja mam dziecko które powoli dochodzi do zdrowia i nie chcę się pchać w tłum chorych dzieci. na to pani 'mhm zapisy na konkretną godzinę... to na 17:30 czy 19:30 zapisać dziecko? czyli można, czyli nie tylko w ostatniej godzinie (dla mnie to późno jak na małe dziecko). chodzi po prostu o to, że nie chwalą się tym i starają jak najmniej to rozpropagowywać. w sumie może to i dobrze. :) dziś o 17:30 dowiem się jak to wygląda w praktyce. bo pójdę a tam korytarz pełen dzieci i ciekawe co z nami zrobią... dam znać wieczorem albo jutro.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka