Zastanawiam się nad kupnem mieszkania na ul. Dembowskiego. Konkretnie nr 5 . W niskim 3 piętrowym budynku. (2 mieszkania na klatce, mieszkanie 3 pok ok 60 m2 w dobrej cenie ). Okolica mi się podoba - szkoły, zieleń, blisko metra.
Czy ktoś z Was moze mieszka na tej ulicy lub w pobliżu i może napisać jak się tutaj mieszka, czy okolica jest w miarę spokojna ?
Jest jedna rzecz która mnie trochę martwi.
W bezpośrednim sąsiedztwie tego budynku jest Mokpol (?) taka biało niebieska buda - sklep samoobsługowy , a dalej obok niego dwie małe budki z alkoholem
Dalej - od drugiej strony budy mokpolu (czyli od strony Herbsta jest pub i restauracja). Od Herbsta sprawia to nieciekawe wrażenie, od srodka osiedla wrażenie jest lepsze - okna mieszkania nie wychodzą bezposrednio na mokpol i ten placyk wybetonowany przed nim ale jest w zasiegu słuchu i trochę się boję jakiegoś nieciekawego towarzystwa - nawet nie tej knajpy od Herbsta ale od strony wejscia do mokpolu albo własnie przy tych budkach z alko. To własciwie jedyne obawy jakie mam związane z ewentualnym kupnem .
Poniżej mapka o którym budynku pisze - za wszelkie informacje - bardzo dziekuje!