Dodaj do ulubionych

Mieszkanie na ul. Dembowskiego - opinie.

15.10.13, 23:29
Zastanawiam się nad kupnem mieszkania na ul. Dembowskiego. Konkretnie nr 5 . W niskim 3 piętrowym budynku. (2 mieszkania na klatce, mieszkanie 3 pok ok 60 m2 w dobrej cenie ). Okolica mi się podoba - szkoły, zieleń, blisko metra.
Czy ktoś z Was moze mieszka na tej ulicy lub w pobliżu i może napisać jak się tutaj mieszka, czy okolica jest w miarę spokojna ?
Jest jedna rzecz która mnie trochę martwi.
W bezpośrednim sąsiedztwie tego budynku jest Mokpol (?) taka biało niebieska buda - sklep samoobsługowy , a dalej obok niego dwie małe budki z alkoholem
Dalej - od drugiej strony budy mokpolu (czyli od strony Herbsta jest pub i restauracja). Od Herbsta sprawia to nieciekawe wrażenie, od srodka osiedla wrażenie jest lepsze - okna mieszkania nie wychodzą bezposrednio na mokpol i ten placyk wybetonowany przed nim ale jest w zasiegu słuchu i trochę się boję jakiegoś nieciekawego towarzystwa - nawet nie tej knajpy od Herbsta ale od strony wejscia do mokpolu albo własnie przy tych budkach z alko. To własciwie jedyne obawy jakie mam związane z ewentualnym kupnem .
Poniżej mapka o którym budynku pisze - za wszelkie informacje - bardzo dziekuje!
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/gb/ve/5zsh/IbIfx7jLbJXJ1MDlbX.jpg
Obserwuj wątek
    • molik28 Re: Mieszkanie na ul. Dembowskiego - opinie. 16.10.13, 09:47
      Zupełnie nie wiem jak sprawa sąsiedztwa Mokpolu natomiast słyszałam, że dla niektórych okolicznym mieszkańców sasiedztwo podliskich boisk jest uciążliwe, bo niestety w lecie przy otwartych oknach uderzenia piłki o boisko, pokrzykowania (niezawsze cenzurale) i często głośne też są utrapieniem.
    • kindofmagic Re: Mieszkanie na ul. Dembowskiego - opinie. 16.10.13, 10:37
      Dawniej na tyłach sklepu był dresiarski pub Joker i wieczorami bywały tam wieczorami bójki ale głównie pośród klienteli, więc mieszkańcy mieli spokój. Jak jest dzisiaj - nie wiem ale pewnie
      spokojniej. Ogólnie okolica raczej przyjemna.
      • iljusza Re: Mieszkanie na ul. Dembowskiego - opinie. 16.10.13, 15:06
        mieszkałam niedaleko wiele lat, poleciłabym to miejsce z czystym sumieniem. W czasach PRL-u owszem pod blaszakiem urzędowały obszczymurki (szczególnie jeden bez nogi zapadł mi w pamięć:)), ale dziś raczej się ich tam nie spotyka. Mama mieszka w tej okolicy nadal, chcodzimy na wieczorne spacery z psem i nie widzialam raczaj popijającego towarzycha pod blaszakiem.
    • dziedzicznacytadelafinansjery Żulia. Odradzam 16.10.13, 16:11
      Ten sklep i jego okolica ma jakiś dziwny dar przyciągania najróżniejszego rodzaju menelstwa w różnym wieku i stopniu posunięcia marskości wątroby. Oczywiście są i plusy - bliskość przedszkola, szkoły i metra, no i sklepu spożywczego, ale generalnie jakby miał inny wyór, to bym wybrał gdzie indziej.
      • iljusza Re: Żulia. Odradzam 16.10.13, 16:15
        a to ciekawe, ja jakoś nie uświadczam :), a bywam często i w samym sklepie i w okolicy.
        • dziedzicznacytadelafinansjery Re: Żulia. Odradzam 16.10.13, 16:23
          No może bywam za rzadko, albo mam pecha :) Ale zgodzę się, że teraz to już nie jest to samo, co kiedyś, jak obowiązywała święta godzina 13:00
          • iljusza Re: Żulia. Odradzam 16.10.13, 16:33
            poza tym na każdym osiedlu jest jest jakiś mokpol, markpol czy inna biedrona, gdzie miejscowe chłopaki zaopatrują się w napoje wyskokowe. Bardziej obawiałabym się sąsiadów - gro mieszkańców ursynowskich bloków to jednak ci, co chałupy dostali z przydziału 30 lat temu, więc zbieranina różnych osobliwości, można źle trafić...wtedy to jest dopiero pech :)
            • sha.ni Re: Żulia. Odradzam 16.10.13, 19:52
              Bardzo dziekuję za informacje.
              Boiska mnie nie przerażają - obecnie tez mam szkołe pod nosem i boisko i jest ok i nawet lubie popatrzeć jak chłopaki grają w piłke albo w kosza :) . Wazne że w nocy nikt nie wali piłka (mam nadzieje :))
              Co do sasiadów zrobiłam małe przeszpiegi i wyglada to ok - 2 rodziny z dziecmi, 2 starsze małżeństwa ,jedna młoda para wynajmujaca - reszty nie wiem ale zaczepieni mówili ze nie ma burd ani muzyki umca- umca ... bardziej wystraszeni kto kupi i sie wprowadzi .
              jedynie ten Makpol mnie tak trochę zastanawia bo wyjatkowo obskurny obiekt i tak mi pasuje do meneli przesiadującymn przed nim ...
              • iljusza Re: Żulia. Odradzam 16.10.13, 20:06
                może i obskurny, ale nieźle zaopatrzony :)
                • sha.ni Re: Żulia. Odradzam 16.10.13, 20:09
                  Jesli nie ściąga w swoje okolice dziwnych ludzi - to jest jak najbardziej plusem :)
            • dziedzicznacytadelafinansjery Re: Żulia. Odradzam 16.10.13, 21:03
              Bardziej obawiałabym
              > się sąsiadów - gro mieszkańców ursynowskich bloków to jednak ci, co chałupy do
              > stali z przydziału 30 lat temu, więc zbieranina różnych osobliwości, można źle
              > trafić...wtedy to jest dopiero pech :)

No właśnie tam mi się zdaje, że akurat okolice Dembowskiego to jest ten przypadek. Wprawdzie nie tak drastyczny jak słynne Herbsta 4, ale bynajmniej nie są to bloki "uniwersyteckie" jak np. niektóre przy Puszczyka.
              • kobieta31wawa Re: Żulia. Odradzam 17.10.13, 18:53
                a ja mieszkam przy Herbsta 4 i żyję :) owszem jest trochę różnego towarzystwa, ale ogólnie nie jest źle.
                • pimpinellanisum Re: Żulia. Odradzam 21.10.13, 16:16
                  Z innymi lokatorami to jest loteria... Ja od blisko 30 lat mieszkam w jednym bloku i mi akurat trafil sie blok gdzie jest bardzo duzo pracowników służby zdrowia a najbardziej narzekam na tych którzy kupili mieszkania dużo później lub je wynajmują.

Dla mnie gorsi od miejscowych "chłopaków" są studenci którzy oblewają początek sesji, zdany egzamin, koniec sesji, poczatek sesji poprawkowej, nowy samochód, nowego współlokatora itd. i nie ważne, że jest wtorek godzina 1 nad ranem - impreza trwa bo jutro nie mają wykładów :/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka