Dodaj do ulubionych

jadłem w.... Antich' Caffe

IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 06.10.04, 09:04
Niestety muszę powiedzieć, że rozczarował mnie makaron w Antich' Caffe.
Zawsze słyszałem, że tam pyszny makaron, we włoskim stylu, al dente, pyszne
sosy itp. Nawet kiedyś jadłem i rzeczywiście było jak trzeba. Lecz niestety,
nie wiem, co się stało - ostatni makaron zaserwowany w tejże knajpce nie
nadawał się do jedzenia. Pierwszy makaronik wziąłem do ust - miękki, jakby
rozgotowany. Drugi - jakby twardszy, ale strasznie chrupiący - tak jakby
ugotowany (dużo) wcześniej makaron odgrzewano w piecu. I tak na przemian:
miękki, rozgotowany i twardy, chrupiący.... Sos pomidorowy - porażka, pełno
skórek pomidorowych. Coś okropnego.
Mam nadzieję, że to chwilowe i pojedyncze niedociągnięcie. Niemniej jednak
makaronu tam już więcej nie zamówię. Za to kawa - pyszna!
Obserwuj wątek
    • Gość: Johnny Ramone Re: jadłem w.... Antich' Caffe IP: *.aster.pl 06.10.04, 13:24
      Jedzenie w Antich' Caffe to totalna porazka - ja np. dostalem jakis czas temu
      tortellini gorace z wierzchu a zamarzniete w srodku, a podczas mojej
      zdecydowanie ostatniej tam wizyty zeschniete profiterole. Kawa jest na pewno
      warta polecenia ale na szczescie Vergnano serwuja tez w kilku innych knajpach
      na Ursynowie. Antich' Caffe to juz nie jest ta knajpa co dwa lata temu kiedy
      stale byli w niej wlasciciele i wszystko bylo jak byc powinno.
    • Gość: Buba Re: jadłem w.... Antich' Caffe IP: 217.17.35.* 07.10.04, 13:19
      A ja też jadłam ostatnio pyszne crostini toscani i bruschetty oraz wspaniały
      nowy deser Gran Marnier. Nie narzekam. A swoją drogą gdybym dostała żle
      ugotowane spagetti zwróciłabym zdecydowanie ale grzecznie uwagę, że nie było
      najlepsze. A to poskutkowałoby z pewnością na przyszłość.
      • Gość: Jacek Re: jadłem w.... Antich' Caffe IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 07.10.04, 21:46
        Gość portalu: Buba napisał(a):

> A ja też jadłam ostatnio pyszne crostini toscani i bruschetty oraz wspaniały
        > nowy deser Gran Marnier.
        Jak to TEŻ???

>Nie narzekam. A swoją drogą gdybym dostała żle
        > ugotowane spagetti zwróciłabym zdecydowanie ale grzecznie uwagę, że nie było
        > najlepsze. A to poskutkowałoby z pewnością na przyszłość.

Mam nadzieję, że to co tu napisałem również poskutkuje na przyszłość.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=643&w=16125904&a=16293223
        [[ciekawe czy Buba to sąsiadka czy też właścicielka knajpki...? ]]

Tak czy inaczej - makaron był taki sobie. Nie kwestionowałem bruschetty czy
        crostini czy też nowego deseru - bo ich nie próbowałem.
    • Gość: agnieszka Re: jadłem w.... Antich' Caffe IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.04, 18:42
      Szanowny Panie ,

Dziękujemy za konstruktywną krytykę, która pomaga nam stale nadzorować poziom
      naszych usług. Pragniemy jednocześnie wytłumaczyć się z krytykowanej usługi:
      otóż przez pewien okres próbowaliśmy korzystać z dwóch rodzajów dań,
      dostarczanych przez dostawcę w formie zamrożonej- były to penne al'arrabbiata i
      tortellini con panna. Niestety był to błąd, powyższe produkty nie spełniały
      naszych (i, co najważniejsze - klientów) oczekiwań i szybko przestaliśmy
      korzystać z produktów tego dostawcy. Za zaistniałą sytuację bardzo przepraszamy
      i postaramy się, by nigdy się nie powtórzyła. Zapewniamy, że wszystkie dania
      kuchni włoskiej obecnie proponowane w naszym lokalu są przyrządzane na miejscu
      ze świeżych produktów, których jakość na bieżąco kontrolujemy.
      Staramy się prowadzić naszą firmę skłaniając się raczej w kierunku ruchu "slow-
      food", według dobrych i sprawdzonych przedwojennych zasad, jednym
      słowem "al'antica" - co sugeruje nazwa lokalu. Stosowanie na codzień tej zasady
      przyniosło nam dobrą renomę i reputację, której nie chcielibyśmy utracić.
      Cenimy i szanujemy naszych klientów, z wieloma z nich łączy nas duża zażyłość,
      choć wielokrotnie nie znamy ich nazwisk. Mamy nadzieję, że nasza odpowiedź
      usatysfakcjonuje niezadowolonych, i nie wywoła lawiny kąśliwych komentarzy,
      choć liczymy się też z takim ryzykiem.
      Ponadto zdajemy sobie sprawę, że z uwagi na niewielkie rozmiary lokalu, latem
      wielokrotnie z trudem dawaliśmy sobie radę z szybkim obsłużeniem klientów, z
      końcem sezonu natomiast zdarza się, że brakuje nam miejsc. Pod tym względem
      także staramy się poprawić jakość naszych usług, i zamierzamy przenieść się do
      większego i wygodniejszego lokalu.

Z wyrazami szacunku,

Agnieszka Śleszyńska-Salvadori i Marco Salvadori
      właściciele Antich` Caffe`

P.S. Zupełnie nie rozumiem, skąd to mniemanie, że właściciele są nieobecni.
      Otóż mój mąż Marco Salvadori jest w pracy każdego dnia (to ten czarnowłosy
      wysoki przystojniak w okularach), czasami rano, czasami wieczorem. Czasem też
      spędza czas w domu z rodziną, jak każdy, ale zapewniam, że jest w kawiarni
      codziennie. A ja jestem zwykle każdego dnia rano i po południu (to ta
      niezapiękna brązowowłosa bez okularów). Gdy ktoś ma ochotę porozmawiać z nami
      osobiście i przedstawić swoje opinie czy obserwacje, to zapraszamy.

Agnieszka i Marco
      • Gość: a Re: jadłem w.... Antich' Caffe IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.10.04, 21:06
        Jakiś czas temu przejeżdżałam koło lokalu i zauważyłam, że z szyby jednak
        zniknęła chamska i obraźliwa kartka. Chwali się.
        • richard_gere Re: jadłem w.... Antich' Caffe 13.10.04, 09:27
          Przejeżdżałaś, biedactwo?! Pewnie na deskorolce, co? I o co chodzi? czy o tą
          chamską i obraźliwą kartkę autorstwa cielenkiewicza? czy o ten artykuł o nas
          mieszkańcach z rzeczpospolitej? A może o tą chamską kartkę o lekcjach
          angielskiego? Już wiem! pewnie chodzi o tą chamska kartkę , że zestaw
          śniadaniowy po 6,99 ! To dopiero chamstwo:-)! Obserwuję właścicieli od
          początku, i coraz bardziej nabieram przekonania, że to ludzie z klasą, jakich u
          nas mało. Ich reakcja też o tym świadczy. Widziałem, jak zaczynali, i widzę, że
          trxymają poziom. To u nas rzadkie.
          • Gość: a Re: jadłem w.... Antich' Caffe IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.10.04, 10:10
            > Przejeżdżałaś, biedactwo?! Pewnie na deskorolce, co?

A co to ma do rzeczy? Czyżbyś wyrabiał sobie zdanie o kimś na podstawie tego
            czym jeździ? Fura, skóra i komóra?

>I o co chodzi?

O kartkę o chamskiej treści sporządzoną przez właścieli knajpy. Wisiała na
            szybie przed wakacjami. Szczęśliwie już znikła. Czy to znaczy, że do właścicieli
            coś wreszcie dotarło?
            A skoro "obserwujesz właścicieli od początku), to na pewno wiesz o czym piszę.

> Obserwuję właścicieli od początku, i coraz bardziej nabieram przekonania, że to
            >ludzie z klasą

Najwyraźniej nie czytałeś tego kobylastego wątku na forum, w którym udzielała
            się również pani Agnieszka. Sama go nawet zaczęła. Początek wątku był jeszcze
            jako taki, potem klasy coraz mniej i mniej, aż do usuwania jej postów przez admina.
            • richard_gere Re: jadłem w.... Antich' Caffe 13.10.04, 11:13
              kochanieńka, koło kawiarni nie da się przejechać, bo tam chodniki, więc się nie
              osmieszaj. Przyłapałem cie na kłamstwie. Pewnie właśnie szłaś na kontrolny
              spacerek z pieskiem o szczękościsku 1 tony. A co do chamstwa to dalej nie wiem,
              co było chamskie, może mnie oświecisz?
              • Gość: a Re: jadłem w.... Antich' Caffe IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.10.04, 11:40
                > kochanieńka, koło kawiarni nie da się przejechać, bo tam chodniki

No popatrz, nie da się, a jednak się dało.
                Co, poniżej beemwicy to już nic nie jeździ?

> co było chamskie, może mnie oświecisz?

Przecież obserwujesz właścicieli od samego początku, a kartkę na pewno napisali
                właściciele.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka