Dodaj do ulubionych

Gimnazjum na Koncertowej

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 22:17
Wkrotce moje dziecko stanie przed wyborem gimnazjum (jest teraz w szostej
klasie) Nasza rejonowa szkola jest na Koncertowej Czy to bylby dobry wybor? A
moze lepiej jest na Szolc-Rogozinskiego? Napiszcie prosze, co wiecie o tych
szkolach
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • allija Re: Gimnazjum na Koncertowej 01.12.04, 23:03
      O Szolc-Rogozińskiego słyszałam nie najlepsze opinie (chuligaństwo, policja w
      szkole), tej drugiej nie znam. Na Ursynowie najbardziej podobało mi się
      gimnazjum na Lokajskiego i słyszałam o nim dobre opinie. Ale syn w rezultacie
      chodzi do innej szkoły, tak, że tych opinii nie mogę potwierdzić. Od lutego-
      marca zaczynają się dni otwarte w szkołach, najlepiej pójdź z dzieckiem i razem
      wybierzcie. Mój syn wybrał szkołę właśnie po takiej wizycie.
      Powodzenia.
      • izzunia Re: Gimnazjum na Koncertowej 02.12.04, 08:52
        allija napisała:

> Na Ursynowie najbardziej podobało mi się
        > gimnazjum na Lokajskiego i słyszałam o nim dobre opinie.
        <ciach>

mialam niewatpliwa przyjemnosc miec praktyke pedagogiczna w tej szkole i naprawde, goraco polecam.
        Zaczynajac od dyrektorki, ktora jest naprawde jest na poziomie, naprawde jest dobrym dyrektorem szkoly.
        jesli chodzi o naucczycieli i nauczania -
        ja praktykowalam z przedmiotow: polski (u roznych nauczycieli bylam na lekcjach, u roznych prowadzilam lekcje) - na wysokim poziomie, rozwijaja inteligencje, korzystaja z roznych podrecznikow, przez co kazde zajecia sa nietypowe i naprawde ciekawe:)
        matematyka - nauczycielowi zalezy na tym czego uczy
        wos - bylam pod wrazeniem, tak genialnie przeprowadzonych zajeciec jeszcze nie widzialam :)
        biologia - super ciekawe zajecia
        muzyka - cisza, dyscyplina i dobre zajecia
        informatyka - nauczyciele ucza nie tylko klikologii, ale tez myslenia

i pewnie jeszcze wiele pozytywnych rzeczy jesli chodzi o zajecia - ogromna ilosc kol zainteresowan, czynne uczestnictwo w olimpiadach i to z pozytywnymi wynikami:)

co do samej szkoly - jest ochrona przy wejsciu i pilnuje, zeby niepowolane osoby nie wchodzily do szkoly, kazdy uczen i nauczyciel ma identyfikator.
        jesli uczen cos przeskrobal - to dyrektorka umiala sobie z nimi poradzic:)

ogolnie wrazenie na mnie zrobilo bardzo dobre, i to nie bynajmniej dlatego,ze tam praktykowalam, szukalam w kilku szkolach na ursynowie praktyki, ale wlasnie tam mi zalezalo najbardziej - dyrektor byla najprzyjemniejsza w odbiorze i kontaktach.

szczerze polecam to gimnazjum:)

Iza
        • Gość: mama Re: Gimnazjum na Koncertowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 09:29
          Bardzo Wam dziekuje za opinie Brzmi to naprawde bardzo zachecajaco
          Pozdrawiam
          • Gość: mamuśka Re: Gimnazjum na Koncertowej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.12.04, 09:36
            moje dziecko właśnie kończy w tym roku szkołę na Szolc-Rogozińskiego,to obraz
            nędzy i rozpaczy,grono pedagogiczne to kompletne dno(z rodzynkami takimi jak
            np.paniBącal)absolutnie trzymaj się jak najdalej tej szkoły,Koncertowa też
            podobno niekoniecznie,natomiast o Lokajskiego słyszałam tylko bardzo pozytywne
            opinie.
      • Gość: Julia Ceredys Re: Gimnazjum na Koncertowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 19:35
        Ja chodzę do 2 klasy na Koncertową... I szczerze polecam Pani dziecku tą
        szkołę. Jest naprawdę miła atmosfera, sympatyczni uczniowie i nauczyciele,
        którzy przykładają się do pracy... Nie powiem, że wszyscy, bo są nieliczne
        wyjątki, jak w każdej szkole, ale naprawdę sądzę, że Koncertowa to dobry
        wybór :)
        /Swoją drogą polubiłam tą szkołę tak, że przestałam cieszyć się weakednami :P
        • Gość: mama Re: Gimnazjum na Koncertowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 21:32
          To fantastyczne Julia, ze lubisz swoja szkole. Ja nie mam dobrych wspomnien ani
          ze szkoly podstawowej ani sredniej, dlatego chcialabym, zeby nasza decyzja nie
          byla przypadkowa. Bardzo Ci dziekuje za opinie. Jest ona dla mnie wazna. Zycze
          Ci, zeby to byl dla Ciebie dobry czas.
          Pozdrawiam
    • wieslawa-siemiankowska Re: Gimnazjum na Koncertowej 02.12.04, 19:51
      No i jak tam, Borzęcka nadal dyrektorem ? Uczyła mnie swego czasu biologii- oj
      to dawne czasy były. A chemiczka Zawadzka uczy nadal ?
      • Gość: senq Re: Gimnazjum na Koncertowej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.12.04, 22:24
        Mój brat chodzi do gimnazjum na Koncertową
        i widze, że jest bardzo zadowolony z niej.
        A zdanie na temat tego na Szolc-R. ma nie
        za dobre. Ot to zdanie bywalca.

Pozdrawiam
      • Gość: bunny123 Re: Gimnazjum na Koncertowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.04, 11:16
        Hehe, też miałem "przyjemność" z p. Borzęcką i Zawadzką. Ale Zawadzka to chyba fizyczka była?
        • wieslawa-siemiankowska Re: Gimnazjum na Koncertowej 23.12.04, 20:27
          Nie no mnie Zawadzka na bank uczyła chemii.
    • Gość: hh Re: Gimnazjum na Koncertowej IP: 195.94.201.* 03.12.04, 15:21
      Dużo zależy też od nauczycieli, na ktorych się trafi oraz od klasy. Moje
      dziecko chodzi na Lokajskiego i trafilo do bardzo slabej klasy. Niektórych
      nauczycieli też ma kiepskich. No cóż, przynajmniej lubi swoją klasę.
      • Gość: Julia Ceredys Re: Gimnazjum na Koncertowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 16:12
        Bożencka nadal jest dyrektorką i Zawadzka uczy chemii, tylko nie mnie, a inne
        klasy
        • Gość: jaa_ga Borzęcka, Julio :) IP: *.acn.waw.pl 04.12.04, 18:16
          Pani dyrektor Teresa Borzęcka :)
          • Gość: Julia Ceredys Julia, Borzęcko :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 18:10
            Dzień Dobry Pani :))
            • neuroup Re: Julia, Borzęcko :) 09.12.04, 17:52
              Chodzilem z corka Borzeckiej do klasy jak uczeszczalem do 309 szkoly. A pani
              dyrektor Borzecka to niezle ziolko :)
              Kto urodzony w 1981 roku chodzili do 309 ??
          • neuroup Re: Borzęcka, Julio :) 09.12.04, 17:48
            Chodzilem z corka Borzeckiej do klasy jak uczeszczalem do 309 szkoly. A pani
            derektor Borzecka to niezle ziolko :)
            • wieslawa-siemiankowska Re: Borzęcka, Julio :) 13.12.04, 19:12
              A to pewnie z tą młodszą Mileną. Ja chodziłam z jej starszą córką Olgą, ale ona
              była chyba ze dwie klasy niżej.
        • neuroup Re: Gimnazjum na Koncertowej 09.12.04, 17:50
          O rany to jeszcze Zawadzka zyje :) Mailem z nia chemie. O rany jaka to byla
          zakrecona kobieta i nic mnie z chemii nie nauczyla tak samo jak cala reszte
          klasy.
    • Gość: Julia Ceredys Re: Gimnazjum na Koncertowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 18:18
      Mam do Pani Dyrektorki pytanie :))
      Która dyrektorka, to która, bo się trochę pogubiłam... Jest Pani, Ściskalska i
      jeszcze jakaś i nie wiem, która jest tą prawdziwą, a które są vice :P
      • Gość: J.C. Re: Gimnazjum na Koncertowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 18:21
        Hmm, sorry za to ostatnie. Nie zajarzyłam wpierw o co chodzi :D
    • neuroup Re: Gimnazjum na Koncertowej 09.12.04, 17:47
      Ja chodzilem do szkoly 309, ktora sie miesci miescila na koncertowej. Fakt
      faktem e to bylo pare lat temu i juz wtedy szkoly 309 nie polecilbym nikomu.
      Pewnie jest teraz jeszcze gorzej i sie nic nie zmienilo :(
      • Gość: B. Re: Gimnazjum na Koncertowej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.12.04, 15:41
        Ja, kilka lat temu, jak dopiero powstawały gimnazja, uciekłam z Koncertowej.
        Chodziłam tam przez 3 lata do podstawówki i było beznadziejnie. Chamstwo, tłum.
        Mam dużo znajomych który skończyli to gimnazjum i większość z nich żałuje że
        tam poszła. Prawie nic sie nie nauczyli, w takim molochu (jak w roczniku jest
        po kilkanaście klas) bardzo trudno o porządne podejście do ucznia. Nie ma tam
        sprawiedliwości. A ta "ochrona przy wejściu" jak przyszlam odwiedzić była
        nauczycielke to chciała policje wzywać. Paranoja tam panuje! Nigdy! Chociaż,
        prawda, za mojej kadencji było tam kilku dobrych nauczycieli, np od geografii.
        Ogolnie: omijać KOncertową szerokim łukiem! I Szolc Rogozińskiego też (sym
        mojej ciotki poszedł tam w tym roku i po 2 miesiącach się przeniósł, bo go
        starsze chłopcy ze starszych klas bili i znęcali się nad nim, a dyrekcja prawie
        nie reagowała).
        Szczerze, to polecam gimnazja przy ogólniakach. Jest tam zupełnie inne
        podejście do ucznia, dziecko szybciej dorasta, nauczyciele są bardziej
        wymagający. Prawdą jest, że trzeba dojeżdżać ale opłaca się.
        • allija Re: Gimnazjum na Koncertowej 12.12.04, 23:14
          Jeśli mowa o dojeżdżaniu to mogę polecić gimnazjum przy ul.Podbipięty /róg
          Wałbrzyskiej/. Mój syn dojeżdża tam z Kabat, nie jest daleko, metrem 20-25
          minut. Gimnazjum jest bardzo dobre, dobry poziom nauczania, nie ma łobuzerki,
          dyrektorka bardzo energiczna i dbająca o szkołę i dzieciaki, a i sama szkoła
          nowoczesna, przestronna i wygodna. Syn chciał właśnie tam chodzić i udało się,
          choć nie jest łatwo, poza rejonem trzeba mieć średnią powyżej 5.
          • wieslawa-siemiankowska Re: Gimnazjum na Koncertowej 13.12.04, 19:09
            A ja chodziłam na Koncertowa bardzo dawno temu, bo w latach 80, kiedy tę szkołę
            dopiero co wybudowano i wtedy miała nr 309. Borzęcka uczyła mnie biologii,
            nawiasem mówiąc bywała okropnie ostra i nieprzyjemna, ale można było się z nią
            dogadać, Zawadzka chemii- ją bardzo miło wspominam, bo mimo,ze tego przedmiotu
            nie rozumiałam za cholerę- nie czepiała się, ani nie usiłowała ze mnie na siłę
            zrobić chemika, pamiętam jak dyktowała elaboraty do zeszytu , tak że po
            jednejlekcji miałam notatek na 5 stron:)). Generalnie bardzo miło wspominam tę
            szkołę.
            • Gość: gosc Re: Gimnazjum na Koncertowej IP: *.instytut.com.pl / *.instytut.com.pl 18.04.05, 08:22
              A mnie też uczyła w 309-tce Borzęcka i Zawadzka ;)) Oj dawne to były czasy....
              • Gość: gosc Re: Gimnazjum na Koncertowej IP: *.instytut.com.pl / *.instytut.com.pl 18.04.05, 08:28
                A miał ktoś fizykę z p. Biełuszko (nia pamiętam jak miała na imię)???? ;)))
    • Gość: xxx Re: Gimnazjum na Koncertowej IP: *.aster.pl 29.12.04, 15:45
      Jestem w drugiej klasie na Szolca,nie zgadzam sie z wami,uważam,że jest to
      dobra szkoła,a to że straż miejska i ochrona to chyba raczejm plus.Lubię tą
      szkołe.Nauczyciele są wymagający ,ale spoko
      • Gość: msz Re: Gimnazjum na Koncertowej IP: *.chello.pl 31.12.04, 13:14
        Ja tez chodziłam do 309 i byłam bardzo zadowolona, chociaz języki były na
        tragicznym poziomie, ale to było dawno temu... Mam teraz siostrę w tej szkole -
        jeśli chodzi o atmosferę to jest bardzo zadowolona, nauczyciele w każdej szkole
        sa gorsi i lepsi.. A Szolc? sporo pokoleń tam znałam i nic dobrego nie
        usłyszałam o tej szkole, wiem za to że mają rekordową ilość fałszywych alarmów
        bombowych, w związku z czym często odwołują lekcje :D
        • Gość: xxx Re: Gimnazjum na Koncertowej IP: *.aster.pl 31.12.04, 15:09
          ale te lekcje ktore tracimy podczas alarmow potem odrabiamy...
    • Gość: uczen Re: Gimnazjum na Koncertowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 21:56
      Podobno Koncertowa jest coraz lepsza. Moj kolega tam chodzi i chwali sobie te
      szkole.
      • Gość: absolwent_koncerto Re: Gimnazjum na Koncertowej IP: *.acn.waw.pl 27.01.05, 22:11
        Moim zdaniem koncertowa to dobry wybór... Z punktu widzenia ucznia z dyrekcją
        moża się dogadać normalnie, szkoła pozwala realizować pomysły uczniom (np. mnie
        z kumplem udało się zorganizować radiowęzeł, mistrzostwa szkoły w piłkę nożną i
        siatkową etc...), co stało się traycją szkoły. Jeśli hcodzi o poziom naucznia,
        to jest dobry. Po skończeniu tej szkoły bezproblemu dostałem się do wymarzonej
        szkoły (Czacki) i nieźle sobie tam radzę, średnia 4,2 i wcale nie muszę kuć :)
        Poza tym to ochrona jest faktycnzie przewrażliwiona, nie chcą mnie wpuścić w
        odwiedziny do szkoły, nauczycieli i dyrekcji. Poza tym, nuczxyciele spoko,
        rozumieją ucznioa (w wiekszosc)

Polecam KOncertową,
        ja nie żałuję...

Michał
    • Gość: matka Re: Gimnazjum na Koncertowej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.01.05, 22:50
      • Gość: Krzsiek Re: Gimnazjum na Koncertowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 16:00
        Wlasnie chodze do 3 klasy tegoz pieknego gimnazjum. /teraz ma numer 92 przy
        ulicy koncertowej/. Fakt - ochrona nikogo nie wpusci a straznicy miejscy to tez
        raczej chyba plus z punktu widzenia rodzicow!!!!!!!
        P. Zawadzka /z ktora mam chemie:)/ uczy chemii jak i zarowno fizyki. Strasznie
        sie kuje ale to dobrze. Niestety nie mialem okazji miec lekcji z p. dyr
        Borzecka, ale to bardzo mila i z poczuciem humoru nauczycielka biologii!!!!!!!!
        Co do jezykow to nie wiem jak na Szolcu ale ja jestem zadowolony i z
        angielskiego jak i z niemieckiego!!!!!!!
        A poza tym to te nieuki z Szolca tymi alarmami bombowymi to nadrabiaja po
        Sobotach i to tyle lekcji jakie byly w tym dniu co byl alarm!!!!!, wiec nic nie
        zyskuja!!!!Plecam rowniez p. Kowalskiego od geografii /czasami zabujczo
        powarzny lecz z humorem---trzeba duzo kuc, lecz ja mam piatke:p/
        Pozdrawiam Koncertowa!!!!!!!!!
        • Gość: koala Re: Gimnazjum na Koncertowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 15:22
          A ciekawa jestem, ile jest klas na jednym poziomie (np. ile jest pierwszych
          klas) i jak one sa liczne. Czy szkola jest duza? I czy klasy sa profilowane czy
          moze wszystkie sa ogolne?
          • Gość: Ktos Re: Gimnazjum na Koncertowej IP: *.kosnet.pl / *.kosnet.pl 31.03.05, 22:35
            W szkole jest na każdym poziomie 8 odziałów a w każdej klasie tak z 26-28
            uczniów. Wiem że na lokajskiego jest więcej kalas.Szkoła jest ogromna. MA
            wielką halę sportową.Chodzę tutaj 3 rok i nie załuję .Atmosfera jest bardzo
            dobra .Nauczyciele w większość są ok(zdarzają sie wyjątki). O szolcu słyszałem
            wiele nieciekawych historii. Serdecznie polecam szkołę. Czytajac komentarze
            absolwentów widzę że bardzo dużo sie pozmieniało ale zdecydowanie na lepsze. W
            każdej klasie są dwa jezyki Angielski i Niemiecki po 3 godziny każdy.
            Dyrrektorem nadal jest Borzęcka co jest dużym minusem.Nieznaczy to jednak że
            nie da sie z nią współpracowac .ZAPRASZAMY 7.IV NA DZIEŃ OTWARRTY CHYBA O 16
            ALBO O 17 niepamiętam :p.
            • wieslawa-siemiankowska Re: Gimnazjum na Koncertowej 01.04.05, 21:24
              Dlaczego to,że Borzęcka jest dyrektorką jest minusem ?
              • Gość: alfra Re: Gimnazjum na Koncertowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 22:00
                Jakie warunki trzeba spelnic, zeby dostac sie do szkoly spoza rejonu, np. na
                Podbipiety? Czy szkola organizuje jakies dodatkowe egzaminy, czy tylko konkurs
                swiadectw i wynik egzaminu? A co sadzicie o gimnazjach przy liceach np. Reytana
                albo Goethego?
                Pozdrawiam
                • allija Re: Gimnazjum na Koncertowej 09.04.05, 00:21
                  Gimnazja spoza rejonu biora tylko pod uwagę świadectwo, wynik egzaminu i to co
                  jest napisane w podaniu. Warto więc dobrze zastanowic się nad takim podaniem,
                  jakos sensownie zaargumentowac swoja decyzję i koniecznie napisać o wszystkich
                  dotychczasowych osiągnięciach dziecka, nie tylko w nauce. Dobrze jest dołączyć
                  jakieś dyplomy itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka