Dodaj do ulubionych

Osiedle Olimpia

IP: 193.0.117.* 29.04.05, 11:58
Kupię mieszkanie w osiedlu Olimpia (przy Pileckiego), dwa pokoje, widna
kuchnia. Jeśli ktoś ma talie mieszkanie do sprzedania, to proszę się wpisywać
Obserwuj wątek
    • totempotem Re: Osiedle Olimpia 29.04.05, 12:06
      A pytałas na ich stronie osiedlowej ?
      • Gość: kasia Re: Osiedle Olimpia IP: 193.0.117.* 29.04.05, 12:11
        Nie pytałam, bo nie wiedziałam, że w ogóle mają taką stronę. A może masz jakieś
        namiary?
        • totempotem Re: Osiedle Olimpia 29.04.05, 12:13
          wejdź na www.namyslowska.net
        • totempotem Re: Osiedle Olimpia 29.04.05, 12:16
          aaa...zapomniałam, że jest nowa strona - tamta kiedyś była.

olimpia.evild.eu.org/

• titerlitury Re: Osiedle Olimpia 29.04.05, 12:11
      olimpia.evild.eu.org
      ale chyba będzie kiepsko, bo wszyscy sa zadowoleni i nie chcą się mieszkań
      pozbywać ;)
      • totempotem Re: Osiedle Olimpia 29.04.05, 12:18
        A jak wyglada u Was sprawa ze wspólnotą?
        udało się już coś wywalczyć od DD , czy dalej ściema i odciaganie w czasie a
        Stelmach sobie na nosie gra
        ?
        • Gość: kasia Re: Osiedle Olimpia IP: 193.0.117.* 29.04.05, 12:24
          Dzięki za namiary
        • titerlitury Re: Osiedle Olimpia 29.04.05, 12:25
          wspólnota jeszcze nie zainteresowana ale usilnie nad tym pracujemy, zaś co do
          Stelmacha, to jego dni policzone....tse tse tse
          wiele nam sie udało wywalczyć z DD, ale wiele rzeczy jeszcze zostało
          generalnie wszyscy są zadowoleni, a że są małe rzeczy, które nas nie cieszą?
          cóz, gdyby ich nie było to wszytko byłoby zbyt piekne, by mogło byc prawdziwe :D
          • totempotem Re: Osiedle Olimpia 29.04.05, 12:30
            przeprawa z DD do łatwych nie należy :(
            wiadomo, że nie zawsze wszystko jest ok tym bardziej, że wszystkim się nie
            dogodzi...a sprawa z placem zabaw/parkingiem jakoś rozwiązana czy dalej są
            nap...alanki ?

• titerlitury Re: Osiedle Olimpia 29.04.05, 12:33
              w tej kwestii cicho, sprawa zakończona
              ludzie podpisuja akty i wszytko się zaczyna prostować
              a co do DD, to zaznajamiając sie z wyczynami innych deweloperów i SM to jednak
              nie jest źle - mieszkania o przyzwoitym standardzie oddane o czasie, a przeciez
              tak naprawde to jest najważniejsze.
              • totempotem Re: Osiedle Olimpia 29.04.05, 12:48
                No tak, do jakości i terminowości przyczepić się nie można , to fakt,ale to
                raczej zasługa Warbudu.
                Dla mnie żenujące jest ich podejście do klienta; odpowiedzi na pisma są bardzo
                zdawkowe,takie na odczep się,bez konkretnej argumentacji , na zasadzie "bo
                tak". Jak pytanie jest zbyt trudne i pojawia się problem z udzieleniem
                odpowiedzi to udają, że pisma nie dostali,albo kłamią, że odpowiedź wysłali.
                A jak się ich przyciśnie mocniej to okazuje się, że zawarte umowy to tajemnica,
                że wglądu do dokumentacji nie ma, bo własciciel mieszkania nie jest stroną
                umowy itd ... ale mam nadzieję,już niedługo ta droga przez mękę potrwa ...
                • titerlitury Re: Osiedle Olimpia 29.04.05, 13:03
                  Jakość i terminowość to absolutnie kluczowe sprawy. Reszta to dodatek, na który
                  szkoda mi czasu i energii. Mam swoje sprawy i nie mam natury pieniacza, w
                  związku z tym nie bardzo mnie obchodzi robienie szumu wokół jakiś głupot w
                  stylu placu zabaw itp. Kiedy wystapiły jakies nieporozumeinia, DD na nasze
                  listy odpowiadało szybko i fachowo, sporo tez udało nam sie załatwić "na
                  telefon". Także zupełnie nie widze problemu i nie podzielam twojego poglądu na
                  tę sprawę.
                  • totempotem Re: Osiedle Olimpia 29.04.05, 13:18
                    Kiedyś częściej czytałam Wasze forum i rzeczywiście straszne pieniactwo wyszło
                    na wierzch.
                    A udało Wam się dotrzeć do umowy z ochroną - co gwarantuje w razie włamań, jak
                    u Was zakończyła się sprawa włamań do komórek lokatorskich - udało się
                    wywalczyć jakies odszkodowanie od MENa ? czy też Cię to nie interesuje bo
                    jeszcze Cię nie okradli i nie napadli ?

Czy dostaliście już informację na temat udziałów DD w inwestycji po podpisaniu
                    aktów notarialnych i jakis termin zwołania zebrania wspólnoty ?
                    czy DD przedstawił Wam rozliczenie za poprzedni rok ?

A woda ? dalej macie takie straty ciepła na dopływie, czy sprawa z pokrywaniem
                    tych strat przez DD juz załatwiona ?

Czy Wasz śmietnik jest regularnie sprzątany i dezynfekowany czy śmierdzi jak
                    cygance z torebki ?

A może to zbytnie pierdoły,żeby się nimi interesować ?
                    • titerlitury Re: Osiedle Olimpia 29.04.05, 13:25
                      Przepraszam, ze spytam - ale ty mieszkasz na osiedlu naszym, czy tez masz
                      lekkuchną obsesję???
                      • totempotem Re: Osiedle Olimpia 29.04.05, 13:28
                        A czemu obsesję ?
                        • titerlitury Re: Osiedle Olimpia 29.04.05, 13:47
                          No sam(a) sobie odpowiedz...
                      • totempotem Re: Osiedle Olimpia 29.04.05, 14:10
                        Czemu obsesję...to, że ciekawa jestem w jaki sposób i na jakich warunkach
                        ochrania mnie firma, za którą co miesiąc płacę kupę kasy to już obsesja ?
                        I moja irytacja spowodowana brakiem mozliwości uzyskania informacji na ten
                        temat, to obsesja ? Ja po prostu lubię wiedzieć za co płacę...a Ciebie to nie
                        interesuje ?

To, że DD zbywa mieszkańców i zgodnie ze stara praktyką chce przeciągać
                        narzucone zarządzanie ( przeciez to kupa kasy) a mnie to irytuje jako
                        mieszkańca, to już jest obsesja ?

Nie mieszkam u Was, ale mieszkam na innym osiedlu DD i ciekawa jestem jak Wy
                        sobie radzicie w takich sytuacjach - pytam Cię o sprawy, które u nas są
                        problemem i jak je rozwikłaliście, skoro macie takie super kontakty z DD
                        (przeciez napisałeś, że z udzielaniem odpowiedzi czy to listownej iczy
                        telefoniczbnej są błyskawiczni i konkretni).
                        • titerlitury Re: Osiedle Olimpia 29.04.05, 14:19
                          pocztaj umowe przedwstępna i zawarte w niej warunki; podpisując ja na pewne
                          rzeczy sie trzeba zgodzić, a lamenty później sa irracjonalne i niepotrzebne.
                          Stoi tam, że do casu utworzenia wspólnoty DD zarządza nieruchomościa (w tym
                          dobiera sobie usługodawców) wg własnego widzimisie,. To jest w umowie
                          przedwstępnej, która podpisalismy, więc nie ma o czym mówić. Do kogo mozna mieć
                          żal, że DD wykorzystuje ten zapis? Ano do siebie, bo sie to podpisało. Mnie to
                          nie obchodzi - ludzie dostali zwrot z ubezpieczenia firmy ochroniarskiej za
                          kradzieże, a to, że są jakieś to głównie wina samych mieszkańców, którzy
                          niepotrafiąc się zdyscyplinować sami zmiejszaja bezpieczeństwo swoje i swojego
                          mienia. Sprawa wody jest otwarta, nie dziwie się, że DD gra na zwłokę -
                          rozwiązanie problemu naraża ich na ogromne koszty. Tym czasem pokrylli z
                          własnej kieszeni 1/4 kosztów wody za 2004 r. Śmieci jakos nigdy nie pachniały,
                          więc nie spodziewam sie, by wchodząc do smietnika czuć sie jak w perfumerii.
                          Ale mamy pojemniki do segregacji odpadków, co bardzo mnie cieszy :)
                          Generalnie osiedle jest schludne, porządnie zrobione, oddano je przed
                          planowanym terminem. A że dd chce ograniczać wydatki? No cóz, to nie Caritas,
                          tylko fpółka prawa handlowego - oni maja zarabiac pieniądze, a nie spełniac
                          zachcianki osób, które podpisuja umowę nie zdając sobie sprawy z zawartych w
                          niej treści...
                          • Gość: potulne owieczki Re: Osiedle Olimpia IP: *.acn.waw.pl 29.04.05, 16:18
                            > pocztaj umowe przedwstępna i zawarte w niej warunki; podpisując ja na pewne
                            > rzeczy sie trzeba zgodzić, a lamenty później sa irracjonalne i niepotrzebne.
                            > Stoi tam, że do casu utworzenia wspólnoty DD zarządza nieruchomościa (w tym
                            > dobiera sobie usługodawców) wg własnego widzimisie,.

Ale to przecież wy ich opłacacie! I co tak bez żadnej kontroli, uszy po sobie i
                            słowem nie pisakacie?
                            • Gość: basia Re: Osiedle Olimpia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 19:43
                              A gdzie Ty mieszkasz Totempotem, w metrum?
                              Jak oceniasz metrum, czy to fajne osiedle?
                              • totempotem Re: Osiedle Olimpia 29.04.05, 20:17
                                Nie mieszkam w metrum, ale fajne jest to osiedle...mi się podoba, mam tam
                                znajomych.Klatki czyściutkie,zadbane,patio super, zieloniutkie trawniczki,plac
                                zabaw dla dzieci - największe wrażenie robi wieczorem jak jest podświetlone.
                              • java9 Re: Osiedle Olimpia 04.05.05, 10:29
                                Ja mieszkam na Metrum...osiedle jest bardzo przyjazne, ochrona,sasiedzi
                                spokojni,przynajmniej na razie nie ma nieprzyjemnych incydentów,mieszka się
                                przyjemnie.
                                Gorzej z zarządzaniem, niestety praktyką DD jest przedłużanie w nieskończoność
                                przekazania zarządu do mieszkańców.
                                Jako zwarta grupa ( mamy własne forum) staramy się wspólnymi siłami uzyskać
                                informacje na nurtujące nas pytania - odpowiedzi od DD są zdawkowe,niepełne,
                                pytania niewygodne są pomijane...
                                W umowie był narzucony zapis o tym, że budynek będzie przez 12 m-cy zarządzany
                                przez DD (termin upłynął w grudniu) tymczasem DD w dalszym ciągu zarządza.
                                Kilka dni temu wywiesili info o spotkaniu w połowie maja.

Robią co chcą i wogóle nie liczą się z mieszkańcami,przykładowo
                                po kilku włamaniach usiłowaliśmy dowiedzieć się jakie prawa gwarantuje nam
                                mieszkańcom umowa z ochroną.Oczywiście jest to tajemnica handlowa (bo my nie
                                jesteśmy stroną w umowie)i nie otrzymaliśmy żadnej konkretnej informacji.
                                Ekipa sprzatająca ( DD zawarło umowę) nie wywiązuje się nalezycie ze swoich
                                obowiązków - klatki i smietnik nie są dokładnie sprzątane.
                                To tylko przykłady, które można mnożyć.

Dziwi mnie postawa niektórych wypowiadających się tutaj - dbanie o własny
                                budynek i wymaganie od developera rzetelnej i uczciwej odpowiedzi na pytania są
                                jakimś dziwnym zjawiskiem ?Pieniactwem i awanturnictwem ?
                                Skończły się czasy, gdy brało sie to co dawali.
                                Postawa roszczeniowa ,nas właścicieli mieszkań, wynika stąd, że to my jesteśmy
                                właścicielami a developer za naszą zgodą zarządza budynkiem i nie robi tego
                                charytatywnie - płacimy duże pieniądze za to pseudo zarządzanie i mamy prawo
                                wymagać.

• totempotem Re: Osiedle Olimpia 29.04.05, 20:22
                              Ja też mam takich sąsiadów...siedzą i czekają, aż ktoś za nich wszystko
                              załatwi.Zapisy w umowie to jedno a prawo mieszkańców do wpływania na losy
                              budynku to drugie...developer nie może być traktowany na równi z lokatorami bo
                              w jego interesie leży wydoić lokatorów a nie dbać o losy osiedla...oni tylko
                              patrzą na kasę, a dokładnie na jej ilość, wszelkie prośby o wyjaśnienia
                              traktują jak zbędne zadania i zbywają byle czym...dla mnie developer to żaden
                              partner do współpracy...
                              • titerlitury Re: Osiedle Olimpia 04.05.05, 10:01
                                to po co u dewelopera kupiłąs mieszkanie? trzeba było zdecydowac sie na TBS,
                                albo założyć spółdzielnie - wtedy nikomy z pewnościa nie zalezało by na
                                kasie... Uważam, ze jesteś pieniaczem i lubisz zamieszanie, oras cechuje Cie
                                postawa roszczeniowa: MNIE się nalezy, JA chcę, nie ma znaczenia, prawo, normy,
                                a najmniejsze już to fakty... Serdecznie współczuję.
                                • totempotem Re: Osiedle Olimpia 04.05.05, 10:10
                                  Dziwne te Twoje wnioski.
                                  Postawa roszczeniowa jak najbardziej w ramach określonych umową, bo wiem na co
                                  się godziłam.
                                  Uważam, że developr jako zarządzający inwestycją ma obowiązek udzielać
                                  odpowiedzi na nurtujące mnie pytania (zresztą nie tylko mnie, bo rzeczywiście
                                  zgodziałam się na zarządzanie nieruchomością, ale nie godziłam się na dyktaturę.
                                  Oni zarządzają ale to ja jestem właścicielem.
                                • Gość: potulne owieczki Re: Osiedle Olimpia IP: *.acn.waw.pl 04.05.05, 17:41
                                  >trzeba było zdecydowac sie na TBS,
                                  > albo założyć spółdzielnie - wtedy nikomy z pewnościa nie zalezało by na kasie

Czy to ironia, czy też titerlitury powinna się mocno stuknąć w głowę?

>cechuje Cie postawa roszczeniowa: MNIE się nalezy, JA chcę,

A titerlitury w dalszym ciągu uszy po sobie.

>nie ma znaczenia, prawo, normy,

O jakim konkretnie prawie i normach mówisz?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka