lewe_oko 18.01.06, 13:56 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=35163579&a=35163579 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lewy_okey Re: Link do dyskusji o moderacji 19.01.06, 13:14 Ostrzegam, że tamten wątek też jest cenzurowany. Są usuwane informacje o powiązaniach "opiekuna" z lobby autostradowym, czyli informacje o prawdziwej przyczynie obecnego stanu rzeczy na forum Ursynów. Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Link do dyskusji o moderacji 19.01.06, 15:50 Rzeczywiscie dzieją się tu jakieś jaja. Rubesu wystąpił w obronie Jana-W, pisząc całkiem rzeczowo, ja mu odpowiedziałem również rzeczowo, a tymczasem... Tymczasem wcięło oba posty. Czy tak ma wyglądac budowanie klimatu zaufania? A potem jest zdziwienie, że ten czy ów to i owo podejrzewa. Przecież sama administracja się do tego przyczynia! Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: Link do dyskusji o moderacji 19.01.06, 18:43 Post usunięto na moją wyraźną prośbę... Odpowiedz Link Zgłoś
lewy_okey Re: Link do dyskusji o moderacji 19.01.06, 18:52 rubeus napisał: > Post usunięto na moją wyraźną prośbę... Co nie zmienia faktu, że to manipulacja. Tym bardziej, że tam było kilka odpowiedzi, które też zostały skasowane, chociaż jak sądzę ich autorzy o to nie prosili. Nowa, niepisana zasada na forum: jeśli dyskusja zmierza w niepożądanym kierunku, poproś o jej skasowanie. Administracja przychyli się do prośby, pod warunkiem, że jesteś na właściwej liście... Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: Link do dyskusji o moderacji 19.01.06, 19:46 W swojej wypowiedzi zawarłem informacje, które można było odczytywać jako naruszenie nie tylko netykiety, ale również prawa... Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Link do dyskusji o moderacji 20.01.06, 12:59 Albo ty naprawde jesteś taki praworządny, albo Jan-W pogroził ci palcem :) Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: Link do dyskusji o moderacji 20.01.06, 17:17 Nikt mi nie groził... a i praworządny zbytnio nie jestem... Po prostu zbytnio się zagalopowałem - ktoś mógłby mieć przeze mnie nieprzyjemności ze strony różnych oszołomów w 'realnym' świecie... Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: A nie dało by się... 20.01.06, 14:14 Spróbuję konstruktywnie. Dostałem różne maile od róznych ludzi, o bardzo różnej treści, wszystkie na spokojnie przeczytałem i tak sobie myslę - nie dałoby się tej calej sytuacji jakoś naprawić? Moje pomysły: - wszyscy zablokowani userzy zostaną odblokowani, niech każdy ma na starcie czyste konto - każdy user będzie pisał tylko pod jednym nickiem, a nie pod wieloma - moderatorzy nie będą wprowadzać ostrej cenzury i drobne przewinienia (np. słowa typu "siuśkomy") będa tolerowane, nie będą pretekstem do wycinania postów - userzy niezależnie od prezentowanej opinii będą powstrzymywać się od obrażania adwersarzy, będą odpisywac w sposób merytoryczny - tolerowane będą każde opinie w danej sprawie, nawet najbardziej absurdalne Weźmy sobie to wszyscy do serca, niech administracja uczyni pierwszy krok (tj. odblokowanie zablokowanych userów), a potem pilnujmy siebie nawzajem i siebie samych. Co sądzicie? Da się? PS. Pisżac każdowazowo "user" mam na myśli także moderatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
urban_legend powrót do przeszłości 20.01.06, 15:42 > Moje pomysły: > > - wszyscy zablokowani userzy zostaną odblokowani, niech każdy ma na starcie > czyste konto > - każdy user będzie pisał tylko pod jednym nickiem, a nie pod wieloma > - moderatorzy nie będą wprowadzać ostrej cenzury i drobne przewinienia (np. > słowa typu "siuśkomy") będa tolerowane, nie będą pretekstem do wycinania postów > - userzy niezależnie od prezentowanej opinii będą powstrzymywać się od > obrażania adwersarzy, będą odpisywac w sposób merytoryczny > - tolerowane będą każde opinie w danej sprawie, nawet najbardziej absurdalne Widzisz, to nie są Twoje pomysły, tak miało być od początku... i to nie tylko w dyskusji dotyczącej Siskom, tylko w ogóle na forum. Ja, oczywiście, popieram, bo tak być powinno. I nie wierzę, że tak będzie, ale pomarzyć zawsze można. Zwłaszcza zastanawia mnie przedostatni punkt... Odpowiedz Link Zgłoś
java9 Re: A nie dało by się... 20.01.06, 23:55 "- moderatorzy nie będą wprowadzać ostrej cenzury i drobne przewinienia (np. słowa typu "siuśkomy") będa tolerowane, nie będą pretekstem do wycinania postów" mam wrażenie,że o to się rozchodzi cała ta dyskusja - co to jest "drobne przewinienie" i czy nie jest zbyt ogólnym pojęciem możliwym do interpretowania wg swojego uznania ? mam wrażnie, że tak, więc nowu znajdzie sie kilka osób, które stwierdzą, że ich przewinienia (wycięte) były tak samo drobne jak te napisane przez innych a zostały. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: A nie dało by się... 21.01.06, 00:12 Java ma rację. Nie można zawierać na forum gazeta.pl umów typu: na tym forum nie przestrzegamy netykiety obowiązującej na forum gazeta.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
java9 Re: A nie dało by się... 21.01.06, 00:15 a proszę bardzo, zawierajmy,tylko żeby egzekwowanie zasad było sprawiedliwe czyli dotyczyło wszystkich a nie tylko wybranych. Odpowiedz Link Zgłoś
cenzura_na_forum_ursynow Re: A nie dało by się... 22.01.06, 09:50 jan-w napisał: > Java ma rację. Nie można zawierać na forum gazeta.pl umów typu: na tym forum nie > przestrzegamy netykiety obowiązującej na forum gazeta.pl. Ale jak widzimy można na f. Ursynów według widzimisie moderatorów zaostrzyć i rozszerzyć netykietę obowiązującą na forum gazeta.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
pyckal Czy łaskawa Pani nie rozumie? 20.01.06, 23:08 Czy łaskawa Pani nie rozumie? My was, moderatorów, nie chcemy TUTAJ. Więc dlaczego mamy rozprawiać o tym gdzie indziej? To raczej wy się tam wynieście. Chyba że wzorem WŁADZY z dowcipu Brechta uważacie, że trzeba wymienić spłeczność Ursynowa na jakąś inną, bo obecna się nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Nie ze mną te sztuczki pyckal 21.01.06, 01:07 Drogi pyckalu... Esencja Twojego myślenia sprowadza się do historii wodza indiańskiego Siedzącego Psa Zebrał wódz indiański "Siedzący Pies" całe swoje plemię na naradę wojenną: - Czerwonoskórzy! Jesteśmy wielkim narodem? - Taaaaak! - To dlaczego nie mamy własnej rakiety z ładunkiem nuklearnym? - Taaaa... Zbudujemy? Huurraaa ! Ścięli tomahawkami największą sekwoję w okolicy, wydrążyli ją w trudzie i znoju, a według starej, indiańskiej recepty wyprodukowali proch, napchali do wydrążonego pnia, zapletli linę z lian i jako lont wyprowadzili na zewnątrz rakiety. - Gdzie ją wystrzelimy? - Na Erewań! - A dlaczego na Erewań? - Bo innych miast nie znamy... Napisali na rakiecie "Na Erewań", zbili się w gromadę i podpalili lont. Jak nie p.....o ! Prawdziwy Armagedon! Dym, swąd, wszystkich rozrzuciło w promieniu kilkunastu metrów. Wódz bez nogi, bez ręki otrzepuje się z kurzu i mówi: - Ja p.....ę ! Wyobrażacie sobie, co tam się teraz musi dziać w Erewaniu ? Odpowiedz Link Zgłoś
java9 forum humorum 21.01.06, 14:30 czy ten wpis nie powinien być na forum humorum ? Odpowiedz Link Zgłoś
urban_legend Hahaha. "my" cacy, "wy" be 21.01.06, 07:46 pyckal napisał: > My was, moderatorów, nie chcemy TUTAJ. "My" czyli ile nicków jednej osoby? :-D A ja właśnie chcę. Bo nie mam ochoty czytania jakiegoś psychopaty, dyskutującego ze sobą samym pod wieloma nickami. Lewy_okey, lewe_jajko, lewa_piers, ewe_oko, to jest w porządku, oczywiście. Ale że ktoś czuwa nad kulturą dyskusji na temat, to już niedobrze? Weź, niuniek, wsadź głowę w śnieg i potrzymaj z godzinkę, może ci przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_jajko Re: Hahaha. "my" cacy, "wy" be 21.01.06, 15:16 lewe_jajko to ja i dzialam pod jednym nickiem. Zanim zaczesz paplac głupoty to najlepiej sprawdz swoje domysły. Odpowiedz Link Zgłoś
urban_legend "i taki nick mam też przez przypadek, oczywiście" 21.01.06, 18:35 lewe_jajko napisał: > lewe_jajko to ja i dzialam pod jednym nickiem. Taaaa... a po Galerii Ursynów biegają smoki i zieją ogniem, przypiekając kartofle dla gości. > Zanim zaczesz paplac głupoty to najlepiej sprawdz swoje domysły. Proszę bardzo, sprawdzę: podaj mi swoje imię, nazwisko i IP swojego komputera. Może trzeba było zmienić nick na "lewa_polkula"? Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_jajko Re: "i taki nick mam też przez przypadek, oczywiś 21.01.06, 18:48 Ja sie ciebie nie pytam skad jest, co oznacza i czy twoj nick ma cos z Urbanem wspolnego.. Odpowiedz Link Zgłoś
urban_legend pytaj śmiało! 21.01.06, 19:08 pl.wikipedia.org/wiki/Dyskusja:Miejska_legenda a tu wyjaśnienie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
java9 Re: pytaj śmiało! 21.01.06, 20:56 biorąc pod uwagę domysły,które zarzuca Ci lewe jajko, bardziej odpowiednim nickiem dla Ciebie byłoby makroplotka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
urban_legend Re: pytaj śmiało! 22.01.06, 09:42 java9 napisała: > biorąc pod uwagę domysły,które zarzuca Ci lewe jajko, > bardziej odpowiednim nickiem dla Ciebie byłoby > makroplotka ;) Moje domysły nie są bezzasadne, biorąc pod uwagę to, co się dzieje na forum. ale to wszystko przez tę wstrętną cenzurę, autostradę i psy. Odpowiedz Link Zgłoś
java9 Re: pytaj śmiało! 22.01.06, 10:50 czy Twoja opinia na temat uzywania kilku loginów przez jedną osobę wynika z posiadanych informacji popartych faktami czy z domysłów i przypuszczeń ? Odpowiedz Link Zgłoś
urban_legend Re: pytaj śmiało! 22.01.06, 12:39 java9 napisała: > czy Twoja opinia na temat uzywania kilku loginów przez jedną osobę wynika z > posiadanych informacji popartych faktami czy z domysłów i przypuszczeń ? Moja opinia wynika z prostego rozumowania, że nagłe, jednoczesne pojawienie się wielu nicków, które nie brały do tej pory udziału w dyskusjach o sprawach Ursynowa, a nagle zaczęły masowo udzielać się w wątkach, dotyczących "cenzury" (moderacji) forum i siskomu (i właściwie w żadnych innych), nie jest zapewne dziełem przypadku. Nie mówiąc już o kilku nickach, zamierzenie zniekształcających brzmienie nicka moderatorki lewe_oko. Również nicki (logowane) o wymyślnych nazwach (nie zacytuję), z różnymi propozycjami wsadzenia różnych rzeczy janowi-w w różne miejsca, nie wykwitły sobie znikąd. Najśmieszniejsze jest to, że to te osoby/ta osoba (nawet, jeśli jest ich kilka), obrzucając różnymi epitetami innych forumowiczów, twierdzą, że są pokrzywdzone przez wstrętną cenzurę - po czym bluzgają, ile wlezie. A jak admin usunie, to admin świnia, bo nie wolno usuwać pięknej twórczości. Niech sobie ktoś ma pięć nicków, ale niech dyskutuje o tym, do czego forum jest przeznaczone. Jasne że są osoby, zainteresowane tylko i wyłącznie sprawą autostrady, ale i tu dyskusja może przebiegać w jakiś ludzki sposób. Poza tym doszło do paranoi, bo dyskusja autostradowa sprowadza się do obwiniania jana-w za wszystkie negatywne aspekty obecności autostrady. A dlaczego jest obwiniany? A bo jest administratorem forum :-D Co ciekawe, radosna twórczość wariatów internetowych powoduje to, że tak przez nich nielubiana i niechciana moderacja forum będzie siłą rzeczy jeszcze ostrzejsza, bo w końcu jak ktoś chce sobie pobluzgać albo dać upust swoim fantazjom, może założyć forum prywatne, gdzie sam będzie administratorem. A na ogólnodostępnym forum pewne formy kultury są konieczne. Czy uważasz, Javo, że wulgarne epitety pod adresem różnych osób na forum Ursynów powinny być pozostawione i nie kasowane, gdyż są dowodem na wolność słowa? Odpowiedz Link Zgłoś
java9 Re: pytaj śmiało! 22.01.06, 13:21 to tylko Twoje przypuszczenia. > Czy uważasz, Javo, że wulgarne epitety pod adresem różnych osób na forum Ursynó > w > powinny być pozostawione i nie kasowane, gdyż są dowodem na wolność słowa? > na temat chamskich zagrywek wypowiadałam się już kilka razy - do kryminału i won z tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
urban_legend Re: pytaj śmiało! 22.01.06, 19:01 java9 napisała: > to tylko Twoje przypuszczenia. Owszem, ale nie waham się o nich napisać, bo mimo że do spiskowej teorii dziejów mam daleko, od jakiegoś czasu dzieją się na tym forum rzeczy co najmniej dziwne. Czy Ty uważasz, że pojawienie się kilku "lewych" nicków naraz jest dziełem absolutnego przypadku i nie ma żadnego związku z nickiem moderatorki lewe_oko? Uważasz też, że nagły przypływ nicków w wątkach na dwa tematy (siskom i moderacja) też jest dziełem zupełnego zbiegu okoliczości? Nie mówię już nawet o tych, co się nie logują, bo to inna para kaloszy. Odpowiedz Link Zgłoś
java9 Re: pytaj śmiało! 23.01.06, 14:06 Nie rozumiem tego, ale to Twoja sprawa. Nie mam zwyczaju snuć historii wyssnanych z palca tylko po to,żeby komuś dokopać,a już tym bardziej nie powinno się tego robić w ocenie zachowania innych. Odpowiedz Link Zgłoś
urban_legend Re: pytaj śmiało! 23.01.06, 14:21 java9 napisała: > Nie rozumiem tego, ale to Twoja sprawa. > > Nie mam zwyczaju snuć historii wyssnanych z palca > tylko po to,żeby komuś dokopać,a już tym bardziej > nie powinno się tego robić w ocenie zachowania innych. Uważam, że jeśli ktoś pojawia się na forum tematycznym (przypominam, że to forum dotyczy Ursynowa) i jego jedyną działalnością jest pisanie, że moderator jest be lub żalenie się, że piękne, wypracowane posty pełne bluzg lub niestosownych wypowiedzi zostały usunięte, to chyba takie zachowanie podlega jednoznacznej ocenie. Oczywiście, zakładam też, że taki człowiek może być chory i nieszczęśliwy, ale wtedy niech odłączy sobie internet i idzie do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
java9 Re: pytaj śmiało! 23.01.06, 14:39 wiesz co urbaś :), zaczynam miec dość tego tematu, dlatego wybacz ale dalsza dyskusja wydaje mi się stratą czasu. popatrzmy co będzie dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
cenzura_na_forum_ursynow Re: pytaj śmiało! 22.01.06, 20:47 > Moja opinia wynika z prostego rozumowania, że nagłe, jednoczesne pojawienie się > wielu nicków, które nie brały do tej pory udziału w dyskusjach o sprawach > Ursynowa, a nagle zaczęły masowo udzielać się w wątkach, dotyczących "cenzury" > (moderacji) forum i siskomu (i właściwie w żadnych innych), nie jest zapewne > dziełem przypadku. Są dziełem wprowadzenia obowiązku logowania, Sherlocku. > doszło do paranoi, bo dyskusja autostradowa sprowadza się do obwiniania jana-w > za wszystkie negatywne aspekty obecności autostrady. Mataczysz. Jan-w jest obwiniany za swoją hipokryzję, tzn. za wciskanie innym pod okna autostrady, podczas, gdy sam wysmażył protest przciwko rozbudowie osiedlowej uliczki Nowoczesnej, przechodzącej pod jego oknami, motywując to wzrostem hałasu i uciążliwości. Jest także obwiniany o tendencyje wycinanie postów krytykujących autostradę i siskom. Na szczęście ostatnio trochę się uspokoił, co znaczy, że do niektóry nie trafia inaczej niż jak z grubej rury. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Jak zwykle bezczelnie kłamiesz 22.01.06, 21:06 Jak w temacie. Mam po prostu żelazną zasadę: nie karmić trolli i dlatego nie reaguję na twoje zaczepki. Wiem doskonale kim jesteś i jakie są twoje cele ( anie jest to walka o wolność ), ale w przeciwieństwie do ciebie, nie poniżam się do takich metod, jak publikowanie cudzych danych osobowych, albo prowadzenie "przyjaznej" korespondencji, którą potem wykorzystujesz do swojej zadymiarskiej działalności. Szczerze mi ciebie żal, ale, po upadku twojej organizacji, twoja zapiekłość i agresja, nie dziwi. Więcej nie będę z tobą polemizował, bo z trollem to bezcelowe. A tu masz coś na swój temat, zostałaś sklasyfikowana ;-) : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=9698584&wv.x=2&a=9698584 I to koniec karmienia ... Odpowiedz Link Zgłoś
cenzura_na_forum_ursynow Re: Jak zwykle bezczelnie kłamiesz 22.01.06, 21:27 Czy z tym kłamstwem to chodzi o to, że nie protestowałeś przeciwko rozbudowie ul. Nowoczesne, czy o to, że wciąż wycinasz posty przeciwko autostradzie i siskom? A co do mnie i moich danych - publikuj. Masz moją zgodę. Chętnie się dowiem, co to za organizacja upadła i jakie demony i w czyjej osobie prześladują jana-w. Odpowiedz Link Zgłoś
lewy_okey Re: Jak zwykle bezczelnie kłamiesz 22.01.06, 22:44 Widzę, że "opiekun" myśli kategoriami partyjnymi, "jak nie my ich, to oni nas". Nie wiadomo jacy oni, może "oszołomy pseudoekolodzy", może "czerwoni", może "zieloni", może "czarni", może "kaczyści" albo "piskorzyści", ale na pewno chodzi o jakiś "wałek". "Opiekunowi" nawet nie przyjdzie go głowy, że nie chodzi o "wałek", tylko o tzw. ogólne dobro (co nie musi być wcale dobre dla 100% ogółu, dla planujących "wałek autostradowy" będzie bardzo niedobre i tacy na pewno będą się wściekać). Odpowiedz Link Zgłoś
pyckal Nie chcesz, nie czytaj 21.01.06, 20:34 urban_legend napisał: > Bo nie mam ochoty czytania jakiegoś psychopaty, dyskutującego > ze sobą samym pod wieloma nickami. No to nie czytaj. Musu nie ma. Chyba, że wpadłeś w nałóg. W takim razie natychmiast udaj się na odwykówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
cenzura_na_forum_ursynow Re: Link do dyskusji o moderacji 21.01.06, 22:25 Jan-w nie udzielił odpowiedzi na pytanie z forum o moderacji wbrew zapewnieniom na tym forum (kolejna cecha wspólna z członkami siskomu), zatem przenoszę pytanie na f. Ursynów: jan-w napisał: > Zazwyczaj, wpisy usuwa się wraz z odpowiedziami na nie, albo > tylko oznacza jako usunięte. Dlaczego nie oznacza się wszystkich jako usunięte? Dlaczego po wszystkich skasowanych w ciągu ostatnich kilku dni postach na f. Ursynów nie został na forum żaden ślad? Dodam, że wbrew temu, co pisze Gazeta, po postach tych nie pozostał żaden komunikat o ich usunięciu. Odpowiedz Link Zgłoś
hivision5 Re: Link do dyskusji o moderacji 24.01.06, 06:52 Przepraszam mam pytanie,nie bardzo jeszcze się znam na zasadach forum,co oznacza czerwony,,ptaszek,,przy wypowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
tvtotal2 przesłanie od Silvio1970 24.01.06, 08:47 robie to pierwszy i ostatni raz >> na priva przyszedl mail od Silvio - treść jak niżej. Wklejam tu oświadczenie i robię to li tylko z pobudek humanitarnych. Oceńcie sami. Temat: Logowanie i dalsze bezprawne działania adminów FU rozwiń nagłówek proszę o zamieszczenie poniżej informacji w odpowiednim wątku na forum Ursynów. W zwiazku z tym że na konta kilku osób w gazecie wciaż nałożona jest blokada antyspamowa, pozwolę sobie domniemywać że jedynym celem wprowadzenie obowiązku logowania na forum Ursynów było wyeliminowanie tychże osób i głoszonych przez nie poglądów. równocześnie informuję, że administracja nadużyła swoich uprawnień. zablokowanie konta uzytkownika może nastąpic jedynie z powodu notorycznego łamania pkt. 4, 5 i 6 regulaminu. Moje konto zgodnie z oświadczeniem administratora zostało zaś zablokowane za mnożenie watków, pisanie nie na temat i atakowanie moderacji. To nie sa wystarczające przesłanki. Poza tym administaotorzy ewidentnie nadużyli swoich uprawnie blokując wszystkie IP w domenie z której korzystam. Wg regulaminu administratorzy mają prawo zablokowanie jedynie osoby naruszające w sposób notoryczny wymienione wczesniej postanowienia regulaminu. Nawet jeśli za taką osobe zostałem uznany ja, to w zaden sposób administracja nie ma prawa stosować odpowiedzialności zbiorowej wobec innych osób korzystających z tej samej domeny. Odpowiedz Link Zgłoś
urban_legend nuda 24.01.06, 10:01 Szlachetny gest, ale ten bełkot był tu już wklejany co najmniej dwa razy. Ciekawe, że jak silvio został zbanowany, nagle czuje się ofiarą i jeszcze sugeruje, że "ukarano" wielu niewinnych ludzi i że to wszystko przez wstrętnych administratorów, którzy bez oporu zablokowali mu IP. Ale jak on śmiecił, spamował i łamał notorycznie netykietę, to jakoś oporów nie miał. Naprawdę to chyba prowokacja albo gość ma problemy natury niekoniecznie komputerowej. Skoro jest taki szlachetny i tak mu się przykro zrobiło zrobiło innych poblokowanych (w co wszyscy wierzymy, oczywiście), niech idzie do każdego z kwiatkiem i przeprosi. Odpowiedz Link Zgłoś
java9 Re: nuda 24.01.06, 10:23 posłużę się stylem Twoich wypowiedzi,które dalej na forum są mimo, iż notorycznie łamiesz netykietę, a za to powinienes na oślej wylądować i zostac zablokowany. No więc,puknij się w czoło albo wsadz je w wiaderko ze sniegiem dla otrzeźwienia umysłu to może przestaniesz kierowac się uprzedzeniami do forumowiczów a zaczniesz mysleć rozsądnie i nauczysz się oddzielać emocje od faktów :))) Z tego co sugerują opiekunowie a i wczesniej abuse ( gdy po raz pierwszy dostałam bana za "niewiadomoco") mój ban to pomyłka . Z tego co poczytałam na forum na ten temat i zasięgnęłam języka wśród znajomych to może się zdarzyć, że zostaniesz zbanowany przypadkiem tylko dlatego, ze ktoś kto ma taką samą domenę i został zbanowany. W regulaminie jest wyraźnie mowa o blokadzie IP, czyli o blokadzie jednego użytkownika a nie wszystkich - nie wiem jak to technicznie dokładnie wygląda, ale jesli masz osiedlowy serwer to może się zdarzyć, że przez rozrabiającego sąsiada nie będziesz mógł pisac równiez i TY - a niby dlaczego ? Sam masz cięty jęzor i kpisz z forumowiczów i uważasz, że Twoje wątki nie śmiecą na forum ? a czym jest chociazby powyższa wypowiedź ? tak trudno zaakceptować, że inni też mogą krytycznie spojrzeć na rzeczywistość i mają chęc to napisać ? no może radą dla np silvio byłoby założenie wątku pt "legendy na temat niezrównowazonych psychicznie forumowiczów z forum Ursynów " i tam pod jednym wątkiem pisanie o sprawach związanych z tym tematem :))) czyli gdzie kupić botki zamszowe z suwaczkiem błyszczącym koniecznie po zewnętrznej stronie, gdzie usunąć haluksy, żeby nie niszczyć i niewykoślawiać botków skurzanych zakupionych na promocji w galerii usrynów, gdzie usunąc pryszcza który wyskoczył na nosie,gdzie wyprostować krzywe zęby, czy podziwiamy dzwon kościelny, tematy jak najbardziej związany z tematyką tego forum i dzielnicy. i od razu zaznaczę, że nie popieram chamstwa, agresji i innych metod niekoniecznie zgodnych z prawem a wiele wątków, cynicznych, kpiących i pokazujących ludzkie ułomności, napisanych bez obraźliwych słów zostało wywalonych pod pretekstem zasmiecania a tak naprawdę komus chyba za mocno dopiekły i postanowił się ich pozbyć. Odpowiedz Link Zgłoś
urban_legend zimna woda zdrowia doda 24.01.06, 11:25 Cieszę się, że już Ci lżej. > Sam masz cięty jęzor i kpisz z forumowiczów i uważasz, > że Twoje wątki nie śmiecą na forum ? A Twoje? A ten wpis? Nie śmieci? > i od razu zaznaczę, że nie popieram chamstwa, agresji i innych metod > niekoniecznie zgodnych z prawem a wiele wątków, cynicznych, > kpiących i pokazujących ludzkie ułomności, > napisanych bez obraźliwych słów zostało wywalonych pod pretekstem > zasmiecania a tak naprawdę komus chyba za mocno dopiekły i postanowił się > ich pozbyć. Teoria spiskowa... rozgryzłaś mnie... jak na to wpadłaś...przebiegła z Ciebie osóbka. Wiesz, ja sądzę, że powinienem Ci się wreszcie do czegoś przyznać. To ja jestem administratorem całego portalu gazeta.pl i czasem wycinam niektóre posty, żeby podenerwować ludzi i popatrzeć, jak się wściekają. Odpowiedz Link Zgłoś
java9 Re: zimna woda zdrowia doda 24.01.06, 11:48 > Cieszę się, że już Ci lżej. No widzisz, i to są te Twoje historie, które sam sobie tworzysz, az trudno uwierzyć żeś facet. Zakładasz, że wściekła byłam gdy to pisałam a to nieprawda. > A Twoje? A ten wpis? Nie śmieci? tak samo jak Twój,no ale skoro tyle Twoich zostało to i ten powinien o ile jest jeszcze sprawiedliwośc na tym forum. > jestem administratorem całego portalu gazeta.pl i czasem wycinam niektóre > posty, żeby podenerwować ludzi i popatrzeć, jak się wściekają. HA !!! wiedziałam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
urban_legend :-D 24.01.06, 12:03 > No widzisz, i to są te Twoje historie, które sam sobie tworzysz, az trudno > uwierzyć żeś facet. Rozczaruję Cię, ale ani mnie nie obraziłaś, ani nie wzruszyłaś. Nie za bardzo wiem, o jakie "historie, które sobie tworzę" Ci chodzi, ale nie interesują mnie Twoje domysły. Mam nadzieję, że czujesz się usatysfakcjonowana napisaniem tak długiego i bezsensownego postu, stanowiącego dowód sprawiedliwości na forum Ursynów. Sądzę, że jednak powinnaś odstawić na jakiś czas komputer. Internet szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
java9 Re: :-D 24.01.06, 12:12 > Rozczaruję Cię, ale ani mnie nie obraziłaś, ani nie wzruszyłaś. a skąd wiesz, ze miałam taki zamiar ? znowu domysły ? przeważnie kobiety mają tendencję to takiego histerycznego wdawania się w szczegóły wypowiedzi; zamiast oceniać suche fakty doszukują się intencji rozmówcy i robią "aferę " :) żadna to obraza, tak po prostu jest i już. Odpowiedz Link Zgłoś
urban_legend Re: :-D 24.01.06, 12:17 Tyle że to Ty zrobiłaś histeryczną aferę, więc wszystko się zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
pyckal nie trać czasu, java 24.01.06, 13:29 Jest parę innych forów, gdzie można ten czas lepiej wykorzystać i nie narażać się na arogancję "opiekunów". Np. moje forum: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=36645 (Prywatne > Miasta > Mazowieckie > Warszawa > Warszawa-Ursynów) albo założone wcześniej przez silvio70: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=34904 (Prywatne > Miasta > Mazowieckie > Ursynów.) Tam, podobnie jak na wszystkich prywatnych forach Gazety, które odwiedzam, nie widać żadnej cenzury - chyba że stosuje ją sam właściciel forum. To, notabene, prowadzi do 2 wniosków: 1. cenzurowanie forów nie jest pomysłem Gazety - raczej prywatną inicjatywą niektórych "opiekunów", np. tych z głównego forum Ursynowa; 2. urban_legend kłamie pisząc, że jest adminem całego portalu Gazety, bo gdyby nim był, to przy swoim złośliwym charakterze cenzurowałby także fora prywatne; jest raczej kolesiem "opiekunów" forum ursynowskiego, a może i jednym z nich - a ponieważ wygląda na bardziej rozgarniętego niż jan_w, więc stawiam na lewe_oko. Odpowiedz Link Zgłoś