Dodaj do ulubionych

URSYNÓW - szkoła podstawowa

06.02.06, 11:47
jezeli mozesz pochwalic sie szkołą, do ktorej chodzi Twoje dziecko
ewntualnie
jezeli chcesz przestrzec rodzicow przed oddaniem dziecka do pseudoszkoly
to napisz
Obserwuj wątek
    • joars Re: URSYNÓW - szkoła podstawowa 12.02.06, 21:25
      podciagam temat...:-)
    • marek.dumle Re: URSYNÓW - szkoła podstawowa 12.02.06, 21:41
      W sumie taki wątek był już parę miesięcy temu więc nie wiem czy warto to
      wszystko powtarzać.
      Ja ze swojej strony mogę polecić Szkołę przy Lokajskiego. Nie bez wad ale ma
      sporo plusów jak na skomplikowane ursynowskie realia.
      W zasadzie fajna jest ta nowa szkoła na Kabatach - Wilczy Dół, ale
      przeładowanie tej szkoły i zmianowość odbierają jej większość atutów.
      • mmm56 Re: URSYNÓW - szkoła podstawowa 13.02.06, 18:20
        Jak jest szkola podstawowa na Lokajskiego dla pierwszaków? Czy ktoś ma tam
        dzieciaka, czy jest bezpiecznie, może coś więcej?
        • marek.dumle Re: URSYNÓW - szkoła podstawowa 13.02.06, 20:56
          Moja córka była pierwszakiem na Lokajskiego w zeszłym roku. Zasadniczo nie
          widzę problemów. W tej szkole klasy 1-3 (tzw. "pawilon") oddzielone są od klas
          4-6 (w głównej szkole). Świetlica w 1 klasie jest kompletnie do bani. I
          personel i pomieszczenie. Jest to niereformowalny problem od wielu lat. Jest
          trochę zajęć dodatkowych płatnych i bezpłatnych (ale kiepsko skorelowanych
          czasowo z pozostałymi zajęciami). Dodam, że w pawilonie trochę nie panują nad
          tymi zajęciami w efekcie czego czasem trudno się zorientować, gdzie akurat
          dziecko jest (brak tam szefa niestety). Niektórzy nauczyciele świetni (moja
          córka trafiła na świetną wychowawczynię) a niektórzy fatalni (jak w każdej
          szkole, zwłaszcza państwowej). Jest niedużo klas w obecnych rocznikach - tylko
          3. Jest trochę "zmianowości" - zajęcia o różnych godzinach się zaczynają, ale
          przytnajmniej nie zaczynają się po południu. Sporo dzieci w klasie: 25-27
          • mmm56 Re: URSYNÓW - szkoła podstawowa 13.02.06, 21:08
            Ktoś mi powiedział, że problemem jest gimnazjum, bo starsi gnębią maluchów a wspólne są szatnie i stołówka. Czy spotkałeś się z tym?
            Dzięki za odpowiedź, nie mogę dojść jak w tym forum wysłać priva bo chciałbym spytać o nauczycieli.
            • marek.dumle Re: URSYNÓW - szkoła podstawowa 13.02.06, 21:57
              Nie zetknąłem się tym co nie znaczy że problem nie istnieje. Pierwszaki w
              zasadzie w ogóle nie mają kontaktu z gimnazjum bo są w innym budynku (pawilon).
              Dopiero w drugiej i trzeciej klasie dzieciaki mają świetlicę w głównym budynku
              i wtedy istnieje możliwość kontaktu z gimnazjalistami (przynajmniej
              teoretycznie bo dzieciaki nie szwendają się same po szkole tylko są pod
              nadzorem świetliczanki)

Pisz na marek.dumle@gazeta.pl
              • joars Re: URSYNÓW - szkoła podstawowa 20.02.06, 12:16
                Szukalam informacja na tym forum, ale nie znalazlam i stad ten watek. Jezeli
                mozesz, to prosze wstaw linka do tego watku.

Pozdrawiam
                joars
                • kamila.wil Re: URSYNÓW - szkoła podstawowa 22.02.06, 20:48
                  Hmm..jeżeli chodzi o język angielski, to w szkole na Mandarynki jest świetna
                  nauczycielka - pani Krystyna Białkowicz :)
                  • sarabella !!! Ursynow - szkoła podstawowa i zerowka 01.03.06, 20:22
                    A ja mam pytanie co do Szkoly 313? Sama tam chodzilam, ale to jakis czas temu
                    :-). Teraz musze podjac decyzje gdzie zapisac malego do Zerowki, a zarazem do
                    Szkoly w przyszlosci. Myslalam na 313 ul. Cybisa... Jak oceniacie ta Szkole i
                    ich Przedszkole?( bo w tym roku poszedlby do najstarszej grupy przedszkolnej)Dzieki!
                  • agnjan Re: Polecam szkołę na Mandarynki 07.03.06, 21:30
                    Polecam szkołę na Mandarynki:

bardzo dobre nauczanie początkowe - w zasadzie wszystkie 6 nauczycielek to
                    bardzo dobre i profesjonalne kobiety, przyjazne dzieciom i w większości
                    przyjazne rodzicom :-)

w klasach 4-6 wiadomo każdy ma swoich ulubionych i mniej lubianych nauczycieli,
                    u niektórych można znaleźć mankamenty, ale, co jest istotne jest do tych
                    nauczycieli niezły dostęp, w zasadzie nie tylko na dniach otwartych i
                    zebraniach (w pierwsze czwartki miesiąca);

otwarta i przychylna dyrekcja, choć oczywiście są rodzice wojujący, z którymi
                    pewnie są zatargi;

jak ktoś chce coś zrobić w szkole to może (wiem z autopsji, załatwiam, co chcę
                    i w gromnej większości się udaje - dodatkowy basen, wycieczki, korektywa etc.)

osobiście jestem zadowolona, kolejne dzieci najprawdopodobniej zasilą szeregi
                    tej szkoły w przyszłości;
                    • joars Szkoła Podstawowa Nr 318 im. J.Ch.Andersena 26.02.07, 13:03
                      na ul. Teligi. A co o tej szkole myslicie?
                      • milka72 Szkoła Podstawowa Nr 336_Małcużyńskiego 4 06.03.07, 11:44
                        Chciałabym prosić o opinie o tej szkole. Budynek duży, ale jaka atmosfera?
                        Relacje? Zajęcia? Czekam:-)
                        • haneczka_pl Re: Szkoła Podstawowa Nr 336_Małcużyńskiego 4 25.04.14, 10:45
                          Czy ktoś z rodziców chciałby się podzielić z opinią i SP na Małcużyńskiego 4. Jak dzieci czują się w szkole, jaka jest atmosfera? Będę wdzięczna za wszelkie opinie.
                          • meand.er18 Re: Szkoła Podstawowa Nr 336_Małcużyńskiego 4 25.04.14, 14:52
                            Moje dziecko chodziło do szp 336 ,nie jest to zła szkoła w porównaniu z tym co dzieje się w gimnazjum.W podstawówce dobry kontakt z nauczycielami(dni otwarte),bardzo dobrze prowadzone lekcje j.polskiego,przyrody i matematyki ,gorzej z historią.
                            • haneczka_pl Re: Szkoła Podstawowa Nr 336_Małcużyńskiego 4 25.04.14, 17:07
                              Dziękuję bardzo za cenną informację.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka