rubeus 06.02.06, 21:31 Spacerkiem po Ursynowie rubeus.kabaty.org/ursynow-zima/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
java9 Re: Zimowa przechadzka 06.02.06, 22:09 na ostatnich zdjęciach jest taki biały dom - cóż to ? widziałam kiedyś kartkę na drzewie, które rośnie obok tego domu i tam było napisane "uwaga wścieklizna"... Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: Zimowa przechadzka 07.02.06, 07:10 To nie dom - to pawilon w Parku Natolińskim, tuż przy Nowoursynowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
java9 Re: Zimowa przechadzka 07.02.06, 09:54 ojej,dom jako budynek miałam na myśli :) Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 Re: Zimowa przechadzka 07.02.06, 14:52 najprawdopodobniej pawilon na narzędzia ogrodowe [żart]. a przechadzka pod moim domem... wspaniale! Odpowiedz Link Zgłoś
java9 Re: Zimowa przechadzka 07.02.06, 15:03 ha :) teraz juz będę wiedziała do kogo na herbatkę z prądem zajrzeć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 Re: Zimowa przechadzka 07.02.06, 15:10 nie wiem który z budynków, ale jeden z tych małych białych właśnie był domem gajowego. Gajowy ten miał za zadanie pilnowanie mnogości zwierzyny w parku, ku uciesze mieszkańców dworku. przy okazji rychłego otwarcia parku, okarze sie czy sie myle czy nie. o a na przykład zdjęcie IM000204.JPG przedstawia jedną z zabytkowych chat kozackich z XIX w., brzmi nieprawdopodobnie ale ponoć tak jest... Odpowiedz Link Zgłoś
java9 Re: Zimowa przechadzka 07.02.06, 15:24 dlaczego ten park był zamknięty ? gdy byłam na spacerze kilka tygodni temu i przechodziłam obok tego pawilonu,zauważyłam, że za ogrodzeniem są jacyś ludzie z dzieckiem, zastanawiałam się jak tam weszli... Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 Re: Zimowa przechadzka 07.02.06, 15:34 wiesz ludzie są różni. na terenie parku jest uczelnia i jej mały akademik, mieszkańcy akademika korzystają z parku. Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: Zimowa przechadzka 07.02.06, 19:51 A jak ma się kogoś znajomego, to i tak można się dostać... Odpowiedz Link Zgłoś