Dodaj do ulubionych

Protest przeciwko budowie chodnika

IP: *.lot.pl 04.12.03, 10:28
Na każdym kroku głupota! Ręce opadają!
Obserwuj wątek
    • dante_waw Czy wezwali juz ekologow??? 04.12.03, 19:20
      Czy juz wezwali ekologow, ktorzy udowodnia ze powstanie chodnika zwiekszy ruch
      pieszych w tej okolicy i spowoduje nieodwracalne zanieczyszczenie srodowiska i
      zniszczenie miejsc legowych pustulek afrykanskich.... yyy albo europejskich nie
      pamietam.....AAAAAAAAAaaaaa
    • Gość: Andrzej Re: Protest przeciwko budowie chodnika IP: *.kabatnet.waw.pl 04.12.03, 21:57
      Chodnik to nie cala glupota. Zbudowano ulice, a mie pomyslano o miejscach
      parkingowych. Teraz samochody parkuja na ulicy, a przy nieoswietlonej jezdni,
      nie jest trudno o wypadek. Poniewaz tez nie zrobiono garbow na drodze (lezacy
      policjant), to jestem pewien, ze to tylko kwestia czasu jak jakies dziecko
      wybiegajace za stojacego samochodu na ulicy wpadnie pod kola pedzacego wariata.
      Wowczas Gmina Ursynow dojdzie do wniosku, ze zarowno odpowiednie miejsca
      parkingowe sa potrzebne jak i garby na ulicy.Ale aby sie tego doczekac, musimy
      czekac na jakis wypadek?
      • Gość: A Re: Protest przeciwko budowie chodnika IP: *.aster.pl / *.acn.pl 07.12.03, 12:12
        Glupota to jest po raz kolejny nie wydanie przez Ursynow pieniedzy w tym roku i
        ich przepadek. Ile razy jeszcze tak bedzie. Nic nie robia przez caly rok?
        Przypominam o przepadku pieniedzy na rozbudowe KEN.
        • rubeus Re: Protest przeciwko budowie chodnika 07.12.03, 14:33
          wiesz, czesto pod koniec roku okazuje się, że zostały w budżecie jakieś pieniądze... i zaczyna się ich wydawani niejako na siłę, bo przepadnie...
          a czemu nie mogłyby przechodzić na następny rok ?
      • Gość: tesa Re: Budowa drogi na Dembego IP: *.mofnet.gov.pl 10.12.03, 14:47
        Dzwoniłam do Gminy w sprawie 'spowalniaczy', ale pani, z którą rozmawiałam
        powiedziała mi, że w tym etapie budowy drogi spowalniaczy nie będzie (bo nie
        starczy środków z budżetu). Radziła żebyśmy (mieszkańcy) napisali pismo w tej
        sprawie do Gminy, bo inaczej mogą o tym zapomnieć przy następnym etapie (w
        którym mają właśnie powstać miejsca parkingowe). Potrzebne też jest oświetlenie
        ulicy. Najlepszym zabezpieczeniem dla mieszkańców byłoby wprowadzenie w tym
        rejonie tj. między ulicami Zabuby-Wąwozową-Relaksową tzw. strefy zamieszkania -
        znak zobowiązuje do ograniczenia prędkości do 20 km/h i daje pierwszeństwo
        pieszym na tym terenie (takie rozwiązanie jest np. na północny-zachód od stacji
        metra). Czekam też na wykonanie małego kawałka chodnika między blokami Dembego
        5 i Dembego 7, którędy wiele osób idzie w stronę metra czy Tesco...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka