Gość: super Re: Konflikt na osiedlu Jary IP: *.waw1.cyber-cafe.pl 21.08.03, 13:34 Klub Polskiej Rachunkowości 28 sierpnia 2003 w Hotelu Shereton w Warszawie oraganizuje konferencje na temat m.in Korupcja w Spółdzielniach Mieszkaniowych. W programie m.in, najnowszy raport o koropcji -strukturalne i funkcjonalne mechanizmy korupcji w Polsce i w Swiecie -korupcja , zagrożenie dla rozwoju spółdzielni mieszkianiowych -korupcja w służbie zdrowia -regulacje antykorupcyjne w Polsce i na świecie -korupcja w skargach kierowanych do Rzecznika Praw Obywatelskich -rola samorządów lokalnych w zwalczaniu korupcji -nowelizacja kodeksu karnego -audyt i kontrola wewnętrzna -nadzór właścicieli mieszkań i ich przedstawicieli -sposoby reakcji na zachowania korupcyjne - Szczegółowych informacji udziela; Joanna Drzewiecka tel 33 37 229 fax 33 37 140 e- mail konferencja@frr.pl uwaga; Dla posiadacz karty Polskiej Rachunkowości 10% zniżki. Cena 700 zł Zapraszamy zainteresowanych. Super Sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: Konflikt na osiedlu Jary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.03, 15:29 Ciekawa jestem kto to jest ten pan Gazy. Może ktoś przybliży mi tę postać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atomek Re: Konflikt na osiedlu Jary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.03, 15:50 Gazy jest mocno kontrowersyjną postacia, znienawidzoną przez wszystkie zarzady spółdzielni Jary Zawsze sie czegos czepiał i czepia, ale trzeb przyznać po pewnuym czasie okazywało się, że prawie zawsze miał racje. Tak dokucza Zarzadom, ze gdy wejdzie do rady Nadzorczej zawsze montuje sie jaką grupe, która go z Rady wywala z hukiem. Po pewnym czasie, kiedy gołym okiem widać szwindle znow go wybieraja i tak na około - od 10 lat. Facet ma duża wiedze tylko że stosowane przez niego metody walenia po oczach powodują, ze ma wiecej przeciwników wsród działaczy i przedstawicieli niz zwolenników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozef K Lobuz GAZY !!! Na odstrzal bo zginie SBM Jary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 16:26 Gość portalu: Atomek napisał(a): > Gazy jest mocno kontrowersyjną postacia, znienawidzoną przez wszystkie zarzady > spółdzielni Jary Zawsze sie czegos czepiał i czepia, ale trzeb przyznać po > pewnuym czasie okazywało się, że prawie zawsze miał racje. Tak dokucza > Zarzadom, ze gdy wejdzie do rady Nadzorczej zawsze montuje sie jaką grupe, > która go z Rady wywala z hukiem. Po pewnym czasie, kiedy gołym okiem widać > szwindle znow go wybieraja i tak na około - od 10 lat. Facet ma duża wiedze > tylko że stosowane przez niego metody walenia po oczach powodują, ze ma wiecej > przeciwników wsród działaczy i przedstawicieli niz zwolenników. Gazy to najwiekszy szkodnik w spoldzielni. To jego zasluga, ze wybieral (byl dlugie lata przewodniczacym RN zarzady spoldzielni a doslownie w pol roku pozniej je wywalal. Oprocz ostatniego zarzadu zaden nie utrzymal sie dluzej niz 11 miesiecy. W cztery lata szesc zarzadow wyrzucono. Rekord Ginesa!!! Dziala na prostej zasadzie. Na zebraniu przedstawicieli razem z grupa klakierow glosno krzyczy o zlodziejstwie, malwersacjach czlonkow zarzadu, o zmarnowanych milionach (ludzie na zebraniu po kilku godzinach pyskowek i tak nie sprawdza jego klamstw !) i oczywiscie znekani ludzie wybieraja ich do Rady Nadzorczej. Jest to cwana gapa. Tym sposobem (czlonkostwo w RN jest platne) dorabia sobie do emeryturki. A propos b.prezesa Zagajewskiego. Ktos go tu wspominal. Zagajewski przedstawil plan logicznych dzialan zarzadu na nastepny okres uwzgledniajacy rozne postulaty. Uzyskal od zebrania przedstawicieli 80% poparcia. Gazy nastepnego dnia wywalil go z roboty. To chory dupek.Potrafi tylko szczuc i niszczyc. Watro by napisac historie SBM Jary z ostatnich siedmiu lat ze szczegolnym uwzglednieniem dzialalnosci tego destrukta. Demokracja to niestety najgorszy z mozliwych ustrojow jak trafi na takiego lobuza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atomek Re: Konflikt na osiedlu Jary IP: *.acn.pl / 10.64.0.* 26.08.03, 08:32 Och Atomek chyba jesteś kumpel gazego bo pieprzysz jak on. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTO TO GAZY Re: Konflikt na osiedlu Jary IP: *.acn.pl / 10.64.0.* 26.08.03, 08:31 Romek z drzewa spadłeś czy obudziłeś sie z narkotycznego snu, gazy to Gazy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELA Re: Konflikt na osiedlu Jary IP: *.acn.waw.pl 23.08.03, 00:28 lUDZIE! SKĄD W WAS TYLE NIENAWIŚCI? TAKA DYSKUSJA NICZEMU NIE SŁUŻY, BO NIE JEST DYSKUSJĄ, TYLKO WYMIANĄ CIOSÓW PONIŹEJ PASA, A CI, KTÓRZY UŻUWAJĄ RYNDZTOKOWYCH OKREŚLEŃ, SAMI SIEBIE DYSKWALIFIKUJĄ. TAKIE PIĘKNE TE JARY, A TACY SFRUSTROWANI LUDZIE, ECH... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELA Re: Konflikt na osiedlu Jary IP: *.acn.pl / 10.64.0.* 26.08.03, 08:48 Kochana koleżanko ELO Jary to nie łączka po której biegajaą zajączki, lataja motylki czy śpiewają aniołowie. Jary to podziemie korupcji Kretkiewicza nie kompetencji Furmanowskiego, głupoty takich członków Spółdzielni jak Gazy, Karaś, Bernacki czy Gnych. Jary to jedna z tysięcy Spóldzielni w których inspektorzy biorą w łapę, wykonawcy pieprzą robotę, Zarząd oddaje wpłaty gwarancyjne a my członkowie nie mamy nic do gadania tylko płacimy za tą obstrukcję. Droga przyjaciułko do puki R.N. nie będzie wykonywać statutowych obowiązków NADZOROWANIA a Zarząd ZARZĄDZANIA zawsze będą takie przepychanki. A teraz wypadało by powiedzieć coś miłego, zapowiada się piękna jesień, pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sela Re: Konflikt na osiedlu Jary IP: *.cie.gov.pl 27.08.03, 14:03 Dziękuję jarowiczom za informację o seminarium. Post wyżej. Dzwoniłem do Pani Joanny perzedstawicielki orgnizatorów spotkania . Bardzo ciekawe seminarium o korupcjach w SPÓŁDZIELNIACH MIESZKANIOWYCH. Ma nadzieję spotkać tam jarorowiczów 28 sierpnia. Jak by zarząd spółdzieni Jary był normalny, też by tam był.Wiedza dla wszyskich spraw zawsze jest najważniejsza. A no zabaczymy. Dziwię się natomiast postowi wyżej na temat Pana Gazego./bardzo obraźliwy i nieprzyjemny /. Przecież to właśnie Pan Gazy pragnie działać przeciwko korupcji w spółdzielczości mieszkaniowej. Również przeciwko korupcji pragę działać inne osoby wymienione wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Konflikt na osiedlu Jary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.03, 17:42 Gość portalu: Jaromir Gazy napisał(a): > Niniejszego posta piszę również w nadziei, że znajdzie się ktoś w naszej > spóldzielni z jakiejś firmy, która podjęłaby sie remontu wspomnianych > parkingów. Z podobnym apelem należy wystąpić również w naszym biuletynie > zamiast pisać mało ważne rzeczy albo atakować niewygodnych członków patrzących > na ręce zarządowi. > Cwaniaczek przebral sie za czerwonego kapturka i ZNAJOMEMU nagania robote. Patrzcie mu na rece. Zdrada pod jego kierownictwem znowu pokaze co potrafi. To ze nie ma chetnych na wspolprace z Jarami znowu za rzadow Gazego mnie nie dziwi. Chyba ze upchnie do roboty swoich znajomkow OCZYWISCIE NIEODPLATNIE. On wie gdzie sa konfitury. Reszta to piana dla zamydlenia oczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GK Ku pamieci! Na rece JG patrzyc! IP: *.netlandia.pl 10.10.03, 13:22 Gość portalu: Basia napisał(a): > > Gość portalu: Jaromir Gazy napisał(a): > > Niniejszego posta piszę również w nadziei, że znajdz > ie się ktoś w naszej > > spóldzielni z jakiejś firmy, która podjęłaby sie rem > ontu wspomnianych > > parkingów. Z podobnym apelem należy wystąpić również > w naszym biuletynie > > zamiast pisać mało ważne rzeczy albo atakować niewyg > odnych członków patrzących > > na ręce zarządowi. > > > > Cwaniaczek przebral sie za czerwonego kapturka i ZNAJOMEMU nagania robote. Pat > rzcie mu na rece. Zdrada pod > jego kierownictwem znowu pokaze co potrafi. To ze nie ma chetnych na wspolprac > e z Jarami znowu za rzadow > Gazego mnie nie dziwi. Chyba ze upchnie do roboty swoich znajomkow OCZYWISCIE > NIEODPLATNIE. On wie gdzie > sa konfitury. > Reszta to piana dla zamydlenia oczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: członek SM Re: Konflikt na osiedlu Jary IP: *.cie.gov.pl 29.08.03, 14:03 Słodko - kwaśna wczorajsza rada nadzorcza. Słodka dla tych co czują już ciepło w kieszeni.Dwa najważniejszych mieszkanko, domek. Dla mniej ważnych miejsce dla kochanego samochodu. Ocieplony domek. To innaczej sie mówi, masełko, załatwić sprawę. Dla tych kwaśnych to następne dziesięć lat czekania na wymalowaną klatkę schodową, następnych pięć lat czekania na wymianę piasku w piaskownicy dla dziecka. Za pięć lat podrośnie, to i piasek nie będzie potrzebny . Ważne żeby jedni drugim posypali do kieszeni. a nie jest trudne. Pan Bernacki zdenerowany. Ma powody. To wyjątkowo uczciwy księgowy. Ci słodcy argumentuja, że jest za stary. A ci sami wybrali starego Zagajewskiego co kaucją za parking zrobił niejasne wykręty. A może by niektórych rozliczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia GAZY JUZ MA O CO WALCZYL. STOLEK! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.03, 16:59 Juz wylaczyl sie z aktywnosci na tym forum . nie odpowiada na zarzuty. Ma juz nas w dupie. Teraz interesy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkanka Patrzcie im na ręce!!!!! IP: *.acn.waw.pl 29.08.03, 18:59 Byłam pierwszy raz na radzie nadzorczej Jarów. Zachęciła mnie do tego lektura w Passie i Wprost – chciałam się sama przekonać, czy to prawda. I muszę stwierdzić, że chyba tak – tylko wychowanie, jakie kiedyś odebrałam, nie pozwala mi nazwać wczorajszej rady po imieniu. Blisko wejścia, przy stole obrad siedziało trzech członków rady totalnie krytykujących i wyśmiewających jakiekolwiek wypowiedzi sekretarza rady, Bernackiego czy Karasia. Widać, że ci trzej doprowadzają zarząd i wielu członków rady do białej gorączki. Ale chyba ich wysiłki coś jednak dają, skoro zarząd łaskawie informuje, że nie przewiduje podwyżek czynszu teraz i w przyszłym roku. Przewodniczący rady, Nizielski wyjątkowo stronniczy i manipulant. Obok mnie jakiś facet zachowujący się jak furman spod budki z piwem. W większości rada nastawiona na akceptacje wszystkich pomysłów zarządu, nawet tych, bardzo niebezpiecznych. Część członków rady, jak się szybko zorientowałam, bo to widać, to osoby bez żadnego kręgosłupa i zasad. Ale jak poprzedni zarząd za umowę z EDBUDEM już ma nowe mieszkania, to niby dlaczego obecny miał by tego nie robić. W ramach ekstra ociepleń budynek, w którym mieszka członek rady, Czerwiński. Inne, wcześniej wybudowane budynki, mogą czekać. Co było jeszcze, tego nie wiem, bo zdegustowana opuściłem to żałosne widowisko sterowane przez zarząd i jego popleczników. Ma rację pani Igras, gdy wzywa do spoglądania na ręce niektórym osobnikom, bo na odległość widać, że maja lepkie ręce. O tym forum dowiedziałam się w trakcie „zmywania głowy” sekretarzowi rady, że pisze coś w internecie. Ale niech pisze, bo jak widać, prawda chyba bardzo niektórych boli i denerwuje – zastanawiam się tylko, dlaczego. Przecież są osobami publicznymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Jary Gazy to taki Lepper na Jarach! IP: *.netlandia.pl 30.08.03, 13:05 "Mieszkanko"! O ile ja wiem to poprzedni Prezes Baran kupil nowe mieszkanie ale nie od Edbudu ale od SIM Ursynow !!! To technika Gazego. Ukradl czy jemu ukradli, w kazdym razie jest zamieszany w kradziez. Prosze sprawdzic i odszczekac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigi Re: Gazy to taki Lepper na Jarach! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.09.03, 14:42 Gość portalu: Leszek Jary napisał(a): > "Mieszkanko"! O ile ja wiem to poprzedni Prezes Baran > kupil nowe mieszkanie ale nie od Edbudu ale od SIM > Ursynow !!! > To technika Gazego. Ukradl czy jemu ukradli, w kazdym > razie jest zamieszany w kradziez. Prosze sprawdzic i > odszczekac. Mieszkanko i nowy samochodzik w ciągu roku to napewno w spadku albo z tej marnej pensyjki prezesa w JARACH a może to wieloletnie oszczędności? Pozostawiam to Państwu do przemyślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raj Re: Patrzcie im na ręce!!!!! IP: *.acn.pl / 10.64.0.* 30.08.03, 15:00 Głupia kobieto kłamlia suko. Ani Prezes Baran ani żaden inny Prezes tamtego i nowego Zarządu nie dostał ani nie kupił mieszkania z EMBUDU. Babo moncisz ludziom w głowach i przekazujesz kłamstwa licząc na to, że zamięszasz w tygielku. Pan Prezes Baran żeby kupić mieszkanie w Ursynowie to kmusiał sprzedać stare i dołożyć kredyt na 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Same bzdury! IP: *.acn.waw.pl 30.08.03, 16:59 Jarowicze, czy wam zupełnie odebrało rozum? Piszecie tu jakieś durnoty, stale o Gazym, jakby był najważniejszą osobą w spółdzielni. Nie znalazłem natomiast w tym wątku ani słowa o tak ważnej sprawie jak zasady rozliczania kosztów w spółdzielni i o nich trzeba tu dyskutować. Sposób zorganizowania dyskusji fatalny, bo to i urlopy i zajęci jesteśmy posyłaniem dzieci do szkoły a termin zgłaszania uwag już jutro. Chyba specjalnie. Język dokumentu fatalny, mało zrozumiały. Jacyś idioci z zarządu i rady wymyślili to gówno? Za co my tym ludziom płacimy? Niby nieruchomości jednobudynkowe, mamy liczniki a proponuje się nadal „wspólny kocioł”. Sprytnie zaproponowano półroczne okresy rozliczania wody, aby na niej zarobić. Co z pomieszczeniami spółdzielni, cholernym Domem Sztuki, do którego chodzą tylko wybrani a my płacimy itp. I tym trzeba się zająć a nie Baranami, Cichockimi, Sołtysiakami, Gazymi, Kretkiewiczami itp. Ale może to oni specjalnie nam podsuwają, aby nie zajmować się sprawami dla nas ważnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Jary Re: Same bzdury! NIEKONIECZNIE IP: *.netlandia.pl 30.08.03, 17:13 Gość portalu: Mieszkaniec napisał(a): > Jarowicze, czy wam zupełnie odebrało rozum? Piszecie tu jakieś durnoty, stale o > > Gazym, jakby był najważniejszą osobą w spółdzielni. Nie znalazłem natomiast w > tym wątku ani słowa o tak ważnej sprawie jak zasady rozliczania kosztów w > spółdzielni i o nich trzeba tu dyskutować. > Mieszkaniec! Masz racje. Ale wez pod uwage, ze pomimo jak mowi Gazy wszyscy z kolejnych Zarzadow kradna i sa nieudacznikami to w sumie czynsz za m2 jest nizszy niz u sasiadow tzn SM Konski jar Nutki. Moze byloby jeszcze lepiej, gdyby choc jeden Zarzad mogl w spokoju realizowac ploan dzialan zatwierdzony przez ZP. Dlatego Gazy i jego dzialalnosc tak wielu ludzi wnerwiA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszzek Jary Re: GAZY JUZ MA O CO WALCZYL. STOLEK! IP: *.netlandia.pl 30.08.03, 17:04 Gość portalu: Basia napisał(a): > Juz wylaczyl sie z aktywnosci na tym forum . nie odpowiada na zarzuty. Ma juz n > as w dupie. Teraz interesy. Rok aktywnosci na tym forum, pomowienia, klamstwa, cwierc prawdy i jest juz sekretarzem Rady Nadzorczej! Proste. A teraz to szkoda czasu na Was bywajacych tutaj. Teraz rzeczywiscie tylko interesy. Lepperek ursynowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszukana A jednak ZDRADA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.03, 09:52 Po ostatniej decyzji rady nadzorczej w sprawie dodatkowych ociepleń domów w naszej spółdzielni dochodze do wniosku, że Gazy miał rację, nazywając ten organ ZDRADĄ. Wszyscy jej członkowie jak jeden mąż głosowali za nowymi zasadami ociepleń, dzieki którym ociepla sie w pierwszej kolejności budynek prezesa Sołtysiaka oraz członków zdrady Czerwińskiego i Bernackiego. Dotychczasowe kryterium historyczne odsunieto na bok, żeby tylko samemu miec ocieplony budynek. Budynek Sołtysiaka jest tak duży, że zamiast niego mażna ocieplic tzry mniejsze. dziwi mnie, że za wnioskiem głosował równiez Gazy, może rzeczywiscie zadawala go stanowisko sekretarza a może wreszcie i jego już kupiono. Może idzie w ślady Nizielskiego, który wbrew swoim wcześniejszym zapewnieniom, zdecydowanie wspiera teraz kretacki zarząd Jarów. W najbliższym czasie wybiera się na wspólne szkolenia z Sołtysiakiem - wiadomo, po co. Potwierdza sie zasada, że punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia, a że obraca sie to jak zwykle przeciwko nam, to juz inna sprawa. zacznijmy wreszcie wyciągać z tego wnioski i zróbmy prawdziwy porządek w zdradzie. Niech kandydaci do tego organu składają przyrzeczenie, że jeśli bedą działać przeciw spółdzielcom, to automatycznie będą z niego ustępować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: A jednak ZDRADA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.03, 14:05 A skąd wzięli kasę na te ocieplenia? Czyżby zaoszczędzili na wydatkach z f. remontowego? Jeśli tak, to w końcu zapowiadany program oszczędnościowy zaczął przynosić efekty i to duże, to niech jego autorzy i ich sąsiedzi coś na tym skorzystają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spółdzielca A dlaczego to ja mam płacić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.03, 14:51 Zigi proponuje (jego post jest na początku tej setki), aby za remont źle wybudowanych parkingów przez ELEKTROMECH zapłacić pół na pół tj. połowe spóldzielnia czyli my wszyscy a połowe właściciele miejsc na dolnym poziomie. A ja się pytam dlaczego ma tak być, skoro za obecny stan rzeczy odpowiadają konkretni ludzie i nich oni teraz bulą za swoją niefrasobliwość, poza tym jest jeszcze ELEKTROMECH, który zgodnie z prawem ma pokryć koszty naprawy. W ten sposób zawsze tak będzie, bo winowajcy bedą unikali jakichkolwiek konsekwencji. Zastanów sie Zigi co piszesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Konflikt na osiedlu Jary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.03, 12:46 Jarowicze zajrzycie na forum Wola, Bemowo - Ursynowskie bagienko kulturalne. Dowiecie sie jak jesteście kolegowani przez kolejnego cwaniaczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Konflikt na osiedlu Jary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.03, 14:28 Sorry, chodzi o forum ogólne. Tekst o dyr. domu sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inny sąsiad Re: Konflikt na osiedlu Jary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.03, 14:49 Sąsiad, podaj więcej szczegółów, bo niestety, nie moge znaleźć tego tekstu o dyrektorze DS na JARACH, a wiele o nim słyszałem. jestem ciekaw, czy sie to potwierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Konflikt na osiedlu Jary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.03, 15:08 wejdż na forum ogólno-warszawskie. Posty napisane pod tytułem jaki podałem 9.09.br ok godz.12.00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baran z Jar ów Re: Konflikt na osiedlu Jary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 09:44 Ma racje ktoś z postu o machlojach w Domu Sztuki, że my, mieszkańcy Jarów jestesmy baranami, że tolerujemy to. Ale dotyczy to nie tylko Domu Sztuki, bo znacznie poważniejsze sprawy dotycza innych dziedzin dzialalności spółdzielni. tez jestem ciekaw, jak zareaguje na te wiadomosci rada nadzorcza. Chyba milczenie, bo dowiedziałem sie, że Bernacki złozył rezygnacje z funkcji przewodniczacego Komisji rewizyjnej i z pracy w tej komisji bo tak go atakowali członkowie zarzadu i przewodniczacy rady. Gazy tez jakoś milczy, za wszystko znowu zapłacimy my. Jak długo będziemy tolerowac te przekręty? Na mojej klatce wywiesili ogłoszenie o remoncie parkingu przy Surowieckiego - czy będa za to płacic osoby odpowiedzialne za dopuszczenie do złego wykonawstwa czy znowu my? Co na temat Domu Sztuki(przekrętów) ma do powiedzenia pani Ela Igras apelująca o zgodę na Jarach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wsciekła Re: Konflikt na osiedlu Jary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 09:47 Podajcie do jasnej anielki jakiegoś linka do info o Domu Sztuki, o którym są ostatnie posty w tym wątku. Piszecie coś, ale nie można tego znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarowicz Krętactwa w spóldzielniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 14:19 Ponizej link do dalszej części opisu krętactw w spółdzielniach: www.wprost.pl/ar/?O=49005 Pani Igras znowu nie bedzie mogła spać. A co z aferą z EDBUDEm z lokalami użytkowymi dla nas i nadbudową trzeciego budynku? Tak za zgode na nia dostaniemy kasę jak te 750 m. kwadratowych lokali. Budynki staja, ludzie zaczynaja w nich mieszkać a my lokale uzytkowe mamy na papieże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek z Jarow Krętactwa jarowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 17:02 Gość portalu: jarowicz napisał(a): > Ponizej link do dalszej części opisu krętactw w spółdzielniach: > www.wprost.pl/ar/?O=49005 > > Pani Igras znowu nie bedzie mogła spać. > A co z aferą z EDBUDEm z lokalami użytkowymi dla nas i nadbudową trzeciego > budynku? Tak za zgode na nia dostaniemy kasę jak te 750 m. kwadratowych > lokali. Budynki staja, ludzie zaczynaja w nich mieszkać a my lokale uzytkowe > mamy na papieże. Wprost jest sprzedajna gazeta nie od dzis. o jest cykl sponsorowany przez prywatnych developerow! Caly zespol jest wlasnoscia SBMJary! Nadbudowa jest nizsza niz zdecydowalo Zebranie Przedstawicieli. Placimy mniejszy czynsz z metra niz sasiedzi najblzsi czyli Konski Jar Nutki. Gdzie tu sa afery oszolomie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pagero chce byc członkiem! IP: *.man.polbox.pl 11.09.03, 10:28 mam pytanie. mieszkam i jestem zameldowany w Jarach od 25 lat. moi rodzice sa członkoami spółdzielni. ja nie. czy mozliwe jest, żebym stał się członkiem? jak to zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasiad Re: chce byc członkiem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 10:55 Chyba pierwszy post nie poszedł! Niestety,bardzo słabe są szanse na to, abyś stał się członkiem Jarów, pomimo tego, że mieszkasz na nich 25 lat i oboje Twoi rodzice są członkami spółdzielni. Chyba że wykupisz jakieś mieszkanie w budynku C inwestycji KEN/Wiolinowa albo jakimś cudem uzyskasz przydział mieszkania w ramach rozgęszczeń(dziwne, ale takie cuda się jednak zdarzają). Inny sposób, to kupno mieszkania w zasobach Jarów. Swoją drogą to ciekawe, dlaczego chcesz być członkiem tej spółdzielni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: chce byc członkiem! IP: *.acn.pl / *.acn.pl 15.09.03, 21:44 Kup sobie mieszkanie na Jarach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu Re: Krętactwa jarowicza IP: *.acn.pl / *.acn.pl 15.09.03, 21:43 Za co mamy takiego pech co Lechu to głuprzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dla gościa Re: Krętactwa w spóldzielniach IP: *.acn.pl / *.acn.pl 15.09.03, 21:41 Drogi gościu Jarowiczu o przekrętach z lokalami w budynka a,c, pisałem od dawna ale dopiero, kiedy woda w dupie się gotuje wołamy pomocy. Te 750 m2 miały być podzioelone na każdy budynek po 250 m2 tak około. Dlaczego, było to bardzo sprytne posunięcie Prezesa W. Barana po to żeby mieszkańcy tych budynków po zasiedleniu nie powołali wspólnoty i nie dali dyla. Mając te lokale mogliśmy je wynajmować i czerpać zyski a gdyby powstała współnota to i tak my byśmy ją administrowali co dawało by nam dodatkowe profity. Plan był doskonały dopuki nie zaczął w nim gmyrać G. Kretkiewicz i lokale w tgrzech budynkach mają być zkomasowane w budynku "c". Dlaczego proste obecny Zarząd przesrał teren za Megasamem i prawdopodobnie będzie trzeba przenieść biura gdzie indziej pozatym część z tej puli miała byc zamieniona na dwa lokale mieszkalne wiadomo dla kogo. I to cała smierdząca aferka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Pecul Re: Konflikt na osiedlu Jary IP: *.acn.pl / *.acn.pl 15.09.03, 18:37 Myślmy i działajmy poważnie! Wyrazamy wszyscy rozne niepokoje i pragnienia, aby traktowano nas, spoldzielcow, powaznie. Ale czy my sami traktujemy innych powaznie? Na temat "Konflikt na osiedlu Jary" istnieje przeszlo 500 wypowiedzi, ale wypowiedzi podpisanych jest nie wiecej niz kilkadziesiat, a autorem wiekszosci z wypowiedzi podpisanych jest jedna osoba (J. Gazy). Wysylanie anonimow zamiast podpisanych wiadomosci swiadczy o (przewaznie nieuzasadnionych) lękach lub o lekcewazeniu potencjalnych adresatow. Ja rowniez, chociaz prawdopodobnie jestem lepiej poinformowany niz większośc spółdzielców, bo od lat stosunkowo duzo interesuje sie sprawami Spółdzielni, chcę być lepiej informowany, niż dotąd. Ale ze swojej strony tez staram sie traktowac powaznie moich partnerow. Jest to moja pierwsza wypowiedz w tej dyskusji, ale nie ostatnia. Będę się starać, aby traktowac innych dyskutantów powaznie, a w szczególności podpisywać moje wypowiedzi. Krzysztof Pecul, delegat na Zebranie Przedstawicieli SMB Jary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaromir Gazy Konflikt na osiedlu Jary - apel pana Pecula IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.03, 13:43 W pełni popieram apel pana krzysztofa, żeby osoby piszące posty na tym forum podpisywały się z imienia i nazwiska. Wówczas zamieszczanae przez nich informacje są bardziej wiarygodne, bo autor takiego postu może odpowiadać za to, co napisał. Forum GW może być w ten sposób dobrym miejscem do wymiany poglądów, bo zarząd naszej spóldzielni jakos sie nie pali do takiego czegoś. Biuletyn jest miejscem laurek dla zarzadu, do spotkan mizernie działających komitetów domowych nie dochodzi, moja inicjatywa comiesięcznych spotkań w spółdzielni, na których można przedyskutować rózne sprawy trapiące nas, spółdzielców, jakoś nie może sie urzeczywistnić. Pozostaje tylko to forum. Ale informacje na nim podawane winny być wiarygodne, tylko wtedy mozna je jakos wykorzystać. ja na przykład oczekuje zabrania głosu przez właścicieli miejsc w parkingu Surowieckiego Południe, bo teraz widac dokładnie, jakie to cudo zafundował im ELEKTROMECH i akceptowali pracownicy spóldzielni. Właśnie teraz należy załatwić sprawe windykacji jakiś odszkodowań za winnych tego stanu rzeczy, bo inaczej zapłacimy z własnych kieszeni około 540 tysięcy złotych czyli około 90 złotych na członka spółdzielni. A podobnych spraw jest wiele - ktoś tam cos pisze o naszych rozliczeniach z EDBUDEM, ale niech poda jakieś bardziej wiarygodne szczegóły żeby można było ruszyć sprawę. Inaczej winni znowu zmyją się ze spółdzielni a my znowu bekniemy. Inaczej niektórzy twierdzą, że to są jakieś doniesienia sfrustrowanego spółdzielcy, którym nie należy dawać wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Konflikt na osiedlu Jary - apel pana Pecula IP: *.igf.edu.pl / *.igf.edu.pl 17.09.03, 12:50 Skoro w pełni popierasz apel, żeby osoby podpisywały się pod postami z imiemia i nazwiska, to dlaczego tego nie czynisz. widocznie to co napisałeś nie jest wiarygodne i wstydzisz się potwierdzić. Po prostu nie chcesz odpowiadać za to co napisałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Jary Re: Konflikt na osiedlu Jary - moj apel do JG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.03, 15:13 Moge powaznie rozmawiac pod warunkiem ze pan, panie J.Gazy odpowie na proste pytania: 1. Czy prawda jest, ze bedac wieloletnim przewodniczacym , czlonkiem jak pan pisuje Zdrady wybrieral conajmniej piec Zarzadow , ktore przed uplywem roku zwalnial? Ile lat byl pan przewodniczacym i ile Zarzadow pan zmienil? 2. Czy prawda jest, iz pana cala tworczosc w tym watku miala na celu zrobienie sobie popularnosci przed nowymi wyborami do tzw. przez pana Zdrady? Po wyborach pana aktywnosc spadla do zera nie liczac powyzszego postu? Moze sa inne powody zaniku tej aktywnosci? Prosze o konkretna odpowiedz. Bak odpowiedzi na powyzsze proste pytania zmusi mnie do powiedzenia, ze jest pan najwiekszym wieloletnim szkodnikiem w tej spoldzielni. akim Lepperem z Jarow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaromir Gazy Re: Konflikt na osiedlu Jary - moj apel do JG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.03, 09:45 Panie Leszku z Jarów, oczywiście, że odpowiem Panu na zadane pytania, bo nie mam nic do ukrycia. Będzie to wymagało trochę czasu, bo muszę oprzeć się na dokumentach, niektórych rzeczy sprzed kilku lat nie pamiętam. Czy może Pan juz teraz odpowiedzieć na tym forum, jak nazwie mnie Pan, gdy wykażę, że wygłaszane przez Pana stwierdzenia nie mają żadnego oparcia w faktach. Bo w przypadku braku odpowiedzi mam być dla Pana największym wieloletnim szkodnikiem itp. A co w przeciwnym wypadku tj. gdy bedzie odpowowiedź i na dokładke przecząca Pańskim przekonaniom? Pozdrawiam i liczę na powazne potraktowanie wymiany korespondencji zgodnie z apelem Pan K. Pecula. ja swoje posty podpisuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Jary Czekam na odpowiedz !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 15:17 Moim zdaniem fakty sa znane! Ale niech Pan sprawdzi.Potem porozmawiamy o ich interpretacji i ocenie Pana udzialu w ich powstaniu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Jary Czekam na odpowiedz !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 15:19 Moim zdaniem fakty sa znane! Ale niech Pan sprawdzi.Potem porozmawiamy o ich interpretacji i ocenie Pana udzialu w ich powstaniu! Jezeli sie myle przeprosze Pana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaromir Gazy Re: Czekam na odpowiedz !!! - Do Leszka Jary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 16:19 Panie Leszku - rozumiem takie postawienie sprawy, bo wiem, że wielu spółdzielców udało się wprowadzić w błąd co do mojej osoby, o czym nawet nie wiem. Wielu z nas ma zakodowane, że władzy powinno sie ufać i czasami to się mści. Jest już weekend i bedę miał czas, aby udzielić Panu odpowiedzi i podać właśnie fakty do sprawdzenia w dokumentach w spółdzielni. Wczoraj przekonałem się, że jak spółdzielnia bardzo chce, to dociera do wielu starych dokumentów, o których zdążyłem już zapomnieć. Mam nadzieję, że równie skutecznie odszukiwać będzie w swoich archiwach inne. A zatem proszę Pana o jeszcze trochę cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lerszek Jary Re: Czekam na odpowiedz !!! - Do Leszka Jary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 15:29 OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bizon JARY W SZMATŁAWCU!!! IP: *.acn.waw.pl 21.09.03, 11:32 NO NO NASZA METROPOLIA, TEN NAJWIĘKSZY SZMATŁAWIEC ZAROBIŁA ZNOWU 10 000! A TO WSZYSTKO DZIĘKI SPONSOROM - JARY = EDBUD. OHYDA...CO NA TO RADA-ZDRADA?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: JARY W SZMATŁAWCU!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 17:17 Wprawdzie w radzie -zdradzie zostało kilku śmieci ze starego składu, ale mam nadzieję, że komisja rewizyjna z Bernackim i Karasiem wyjaśni zażyłe stosunki Sołtysiaka i Kretkiewicza z EDBUDEM. Chyba nie dojdzie do nowej umowy z EDBUDEM, takiej jaką podpisali Barzan i Cichocki i potm sie rozpłynęli bezkarnie. Ile razy jarowicze maja dac dupy? A jesli chodzi o rolę Naszej Metropoli w całej sprawie, to natura ciągnie wilka do lasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadzia Re: JARY W SZMATŁAWCU!!! IP: *.acn.pl / *.acn.pl 22.09.03, 22:11 Drodzy mieszkańcy panie Gazy, Bernacki, Karaś i inni. Spieracie się i prześcigacie w postach kto jest głupi a kto cwany. Nie bierzecie pod uwagę że ten trzeci z tego cały czas czerpie zyski. Kto jest ten trzeci zgadnijcie. Kilka faktów Zarząd ściga zadłużonego emeryta a puszcza pomiędzy palcami dziesiątki tysięcy zł. gdzie! np. rozliczcie parking przy wiolinowej. Spieracie sie o kolejność ocieplanych budynków a w tym czasie Pan Sołtysiak, Bernacki, Czerwiński ocieplają swoje budynki poza kolejnością. Zapieprzyli sprawę z parkingiem przy Surowieckiego i remontują go za nasze pieniądze za 550 000,00 zł. Członkowie R.N. to lokalni zdrajcy naszych członkowskich interesów dogadali się z Zarządem za marne srebrniki i wycierają i dupy. Gdzie te przekręty o których mówił Bernacki, gdzie te rozliczenie Zarządu Panie Karaś, a reszta dlaczego pozamykaliście mordy i klaszczecie. Zarząd robi zle a Rada im w tym pomaga Rada to PADALCE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Pani Jadziu! Konieczne leczenie! To wscieklica! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.03, 14:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan P. Re: Pani Jadziu! Konieczne leczenie! To wscieklic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.03, 18:44 Daczego tyle złości? Dlaczego pokazujemy,że się nie lubimy? Przecież to nieprawda. Prawdą jest to że sobie nie radzimy. Nie radzimy sobie z zarządzaniem swoim własnym mieniem. Nie radzimy sobie z panem Zagajewskim który zafundował nam parking do natychmiastowego remontu podobno za sumę miliona zł. Podobno, bo jak się przyjrzeć to remont może być wykonany za 100 tysięcy.Tylko 10 razy taniej. Jedno partactwo goni drugie.To niektórzy pracownicy spóldzielni nas nie lubią bo zwracamy im uwagę na fatalne prowadzone przez nich remonty, źle wydawane nasze pieniądze. Nad tym nieszczęsnym parkingiem nowe wyremontowane steropianem bloki. Przy słonecznej pogodzie widać jak po partacku położony jest steropian. Fale, zakola, niedługo szpary. I będzie to samo jak z tym parkingiem. Były uwagi? Jest premia gwarancyjna za parking około 140000zł.A jaka jest wysokośc sumy ubezpieczenia fal i rozjazdów nasianach na blokach nad tym parkingiem? Może ktoś się o to upomni..i poradzi sobie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaromir Gazy Re: Pani Jadziu! Konieczne leczenie! To wscieklic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.03, 19:42 Panie P, bardzo proszę o podanie, o co dokładnie chodzi w Pana poście na samym końcu w tym zdaniu "A jaka jest wysokośc sumy ubezpieczenia fal i rozjazdów nasianach na blokach nad tym parkingiem? Może ktoś się o to upomni..i poradzi sobie....". To stwierdzenie nic mi nie mówi, a trudno wszystko wiedzieć. Mogę Pana poinformować, że tym razem chyba rada skutecznie zajmie sie tym nieszczesnym parkingiem a włąściwie jego remontem, bo chyba żadnemu spółdzielcy nie uśmiecha sie płacić za niego po około 150 złotych rocznie. W kazdy razie staram sie to wyjaśnić a wczoraj grupa spółdzieców pod przywództwem pana M. gomoły tez wyraziła zainteresowanie tym problemem. może wreszciw wspólnymi siłami zrobimy troche porzadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Pani Jadziu! Konieczne leczenie! To wscieklic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.03, 20:06 Panie Gazy! Słyszałem od pana Sztolcmana, członka rady, że to przez pana jest teraz tak z tym parkingiem. Jak go budowano, to był pan przewodniczącym rady nadzorczej i nie pilnował pan, jak budowano parking. Teraz niby się pan nim zajmuje i mówi, ile to my za to zapłacimy. To pan powinien zapłacić za ten remont! Jak spotkam pana Sztolcmana, to się dokładnie dowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Przybys Panie Jaromirze IP: *.acn.pl / *.acn.pl 01.10.03, 20:32 1. Czy jest mozliwe ustalenie od poczatku do konca sprawy nieszczesnych parkingow, na podstawie faktow (mam nadzieje zlecen, umow i protokolow oraz itp dokumentow) bedacych w posiadaniu administracji celem wyjasnienia zasadnosci placenia za cos za co juz raz zaplacilismy. I wyciagniecia stosownych wnioskow lacznie z konsekwencjami finansowymi? 2. Jesli nie jest to mozliwe, to w jaki sposob mam wytlumaczyc mieszkancom mojego bloku, ze po raz kolejny maja wydac pieniadze za parking z ktorego nigdy nie skorzystaja i za ze ktos czegos nie dopilnowal. 3. Ja tez nie mam zamiaru finansowac czyjes glupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaromir Gazy Re: Panie Jaromirze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 11:41 Panie Piotrze, jestem przekonany, że przy dobrej woli jest mozliwe dokładne ustalenie, jak doszło do wybudowania owych feralnych parkingów i kto za to personalnie odpowiada. Stosowna dokumentacja jest zapewne w spółdzielni. Zupełnie inna sprawą jest podjęcie decyzji, co teraz z ta ruina robić i kto ma za to płacić. Ja też nie widzę powodu, aby koszty cudzego niedbalstwa ponosili wszyscy spółdzielcy. Przy okazji chcę poinformować w nawiązaniu do poprzedniego postu o mojej odpowiedzialności, bo tak rozpowiada to byłe (a nie obecny) członek rady nadzorczej pan W. Sztolcman, że obecna sytuacja jest między innymi zasługą takich osób jak on. Skoro wieloletni członek rady i to po przeszkoleniu dla członków takich organów nie wie, że odpowiedzialność za wadliwie wybudowane parkingi ponosi przede wszystkim inspektor nadzoru, przedstawiciele inwestora (SMB JARY) odbierający wybudowany obiekt oraz nasze służby eksploatacyjne , to trudno się spodziewać korzystnych rozwiązań dla spóldzielców. A takich osób jak pan W. Sztolcman w naszej spółdzielni jest znacznie więcej. Wygodniej jest im czynić odpowiedzialnym za obecny stan rzeczy nie prawdziwych sprawców a mnie jako osobę od dawna to krytykującą. Na ich nieszczęście (a na moje szczęście) jak napisałem już na wstępie, istnieją odpowiednie dokumenty, z których to jednoznacznie wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Przybys Re: parkingi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.03, 12:46 Zatem moge miec nadzieje, ze kolejna sprawa w naszej spoldzielni nie zakonczy sie ja w programie "nie do wiary". Jesli moge sie w pow. sprawie przydac to zna Pan moje telefony. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Jary Re: Panie Jaromirze G. Odwagi cywilnej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 17:27 Mial Pan odpowiedziec nam wszystkim dokladnie (obiecal to Pan publicznie tu na forum przeszlo 2 tyg. temu): Kiedy i jakie funkcje sprawował Pan w przez Pana nazwanej ZDRADZIE. Mial Pan sprawdzic w ktorych latach. W wybieraniu ktorych kolejnych prezesow zarzadow i odwolywaniu ich nieomal natychmiast bral Pan osobiscie udzial. Bez odpowiedzi na te pytania nie warto nie tylko dyskutowac o Jarach z Panem ale i czytac Pana posty. Zachodzi bowiem uzasadnione podejrzenie, z to Pan jest najwiekszym szkodnikiem w Jarach. Ze dziala an pod znanym "haslem lapaj zlodzieja" aby znowu dostac sie do RN. Czekam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iuh Re: Panie Jaromirze G. Odwagi cywilnej! IP: *.acn.pl / *.acn.pl 02.10.03, 21:38 Panie Gazy Gomoła pisze się przez "G" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronek Re: Panie Jaromirze G. Odwagi cywilnej! IP: *.acn.pl / *.acn.pl 02.10.03, 21:42 Kochani mąciciele, mnie nie interesuje kto nie dopilnował sprawy bo to wiem. Mnie interesuje co dalej robić z tym gównem. Interesuje mnie ile to będzie kosztowało, kto za to zapłąci, jakie będą gwarancje i co robić, żeby do takich sytuacji nigdy więcej nie dochodziło. Kto mi na to odpowie, tylko nie Pan Panie Gazy Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkanie.i.wspolnota To JA ociepliłem Wiolinową ! 03.10.03, 00:39 Gość portalu: Jadzia napisał(a): > Spieracie sie o kolejność ocieplanych budynków a w tym czasie Pan Sołtysiak, > Bernacki, Czerwiński ocieplają swoje budynki poza kolejnością. Jeżeli Panowie S., B., i Cz. mieszkają przy Wiolinowej - to twierdzenie, że "ocieplają swoje budynki poza kolejnością", jest tylko w części prawdziwe. Budynki przy Wiolinowej rzeczywiście ocieplono poza kolejnością, ale rzeczywistym sprawcą tego zdarzenia byłem JA, niżej podpisany. O tym, jak było naprawdę, napisałem w sierpniowym numerze miesięcznika "Mieszkanie i Wspólnota". Teraz, gwoli prawdzie, zacytuję. "Przestraszyć Zarząd, czyli: jak ociepliłem 11 budynków spółdzielczych WITOLD KALINOWSKI Tytuł może być mylący. Nie jestem specjalistą od termomodernizacji, proszę więc nie kierować do mnie szczegółowych pytań technicznych. Jedyna instrukcja, jakiej mogę w tej sprawie udzielić, to instrukcja polityczna. Walnie przyczyniłem się bowiem do ocieplenia 11 budynków jako spółdzielczy pieniacz i politykier. Dwa lata temu, po uchwaleniu ustawy o spółdzielniach mieszkaniowych, postanowiłem skorzystać z jej dobrodziejstw. Uknułem schemat podziału mojej spółdzielni, a ściślej biorąc: wyrwania z niej jedenastu budynków. Zadanie, mimo wspomnianych ułatwień ustawowych *, łatwe nie było. Trzeba było pod wnioskiem o podział spółdzielni zebrać podpisy co najmniej połowy spółdzielców z wydzielającej się enklawy - co w moim przypadku oznaczało czterysta podpisów. Jeśli wziąć pod uwagę moje przyrodzone lenistwo - przedsięwzięcie było z góry skazane na niepowodzenie. Nie wiedzieli tego jednak prezesi spółdzielni - i padł na nich blady strach. Przestraszyli się śmiertelnie, że mogą utracić strefę wpływów i rząd dusz. Powodowani tą obawą - uknuli kontrakcję. Wysłali swoich emisariuszy z cyrografami, by zebrali na zagrożonym terenie podpisy spółdzielców zadowolonych z dotychczasowego stanu rzeczy i przeciwnych podziałowi. Emisariusze zebrali tych podpisów sporo - a że naród w naszej spółdzielni niegłupi i cyrografów za darmo nie podpisuje, więc podejrzewałem, że coś musieli prezesi naszym Panom Twardowskim obiecać. Jak się okazało, obiecali szybkie ocieplenie domów. Obiecanki takie słyszę, odkąd tu mieszkam, a więc już ćwierć wieku. Zawsze na obiecankach się kończyło. Tym razem jednak prezesi, z powodów tylko im i mnie wiadomych, słowa dotrzymali. (Niektórzy szukają innych motywów: twierdzą na przykład, że główny prezes mieszka przy naszej ulicy; ale to wierutne kłamstwo). Od wielu miesięcy las rusztowań oplata nasze domy, a robotnicy - niespiesznie wprawdzie, ale systematycznie - oklejają budynki styropianem, tynkują, malują. Jak dobrze pójdzie - przed zimą skończą. Nareszcie będę miał ciepło, a cena mojego mieszkania (gdybym chciał je sprzedać) pójdzie w górę. Satysfakcja moja tym większa, że w całej sprawie nie kiwnąłem palcem. Ot, postraszyłem troszeczkę prezesów. I jakoś wcale mnie nie martwi, że inni, którzy od ćwierć wieku marzli tak jak ja, będą marznąć nadal. Sami sobie winni. Trzeba było, podobnie jak my, trochę prezesów postraszyć. Jak widać, strach ma nie tylko wielkie oczy, ale i wielką siłę sprawczą. ---------------------------------- * Te ułatwienia należą już do przeszłości. Sejm skutecznie popsuł ustawę. Od 15 stycznia 2003 podział spółdzielni na życzenie jej członków jest równie realny jak zawrócenie kijem Wisły." Jeśli kogoś wprawił w przygnębienie końcowy przypis - spieszę z wyrazami pocieszenia. Haniebną nowelizację ustawy o spółdzielniach mieszkaniowych zaskarżono do Trybunału Konstytucyjnego. Rozprawa odbędzie się zapewne w listopadzie - i jest spora szansa na przywrócenie paru rozumnych i uczciwych przepisów tej ustawy, między innymi prawo wymuszenia podziału na drodze sądowej. Wtedy mogło by się okazać, że cały trud JARowskich notabli poszedł na marne - chyba, że rzeczywiście mieszkają na Wiolinowej, więc przynajmniej będą mieli ciepło. Więcej na ten temat - w wątku "JARY: po pierwsze - podzielić" a także w cytowanym wcześniej miesięczniku "Mieszkanie i Wspólnota", tym razem w numerze 9/2003 (artykuł: "Wspólnota czy mała spółdzielnia"). Miesięcznik można kupić W SKLEPIE PRZY UL. WIOLINOWEJ 6 na Ursynowie - a także w warszawskich punktach konsultacyjnych dla wspólnot i spółdzielni mieszkaniowych: Wspólna 35 m 5, wtorek i środa, g.15.00-17.00 Tuwima 2 - biuro Posła Mariusza Kamińskiego, czwartek g. 14.00-16.00 - i w Redakcji "MiW", Bielany, ul. Grębałowska 23/25 tel. 864 34 78. Więcej informacji: www.miwspolnota.waw.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaromir Gazy Odwaga cywilna wśród Jarowiczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.03, 14:42 Leszek z Jarów zarzuca mi brak odwagi cywilnej, ale sam nie grzeszy tą cechą, skoro nie podpisuje swoich postów na forum swoim imieniem i nazwiskiem. A z lektury forum wynika, że oprócz mnie jeszcze chyba tylko Piotr Przybyś,Witek Kalinowski i Krzysztof Pecul podpisują się pod swoimi postami - pewnie dlatego, że zdają sobie sprawę, że zabierając publicznie głos nie chcą narazić się na zarzut nierzetelności. Inni na tym forum, a zwłaszcza gorący zwolennicy tego i poprzednich zarządów, jako anonimowi autorzy posuwają się do licznych kłamstw i pomówień. Tyle wstępu. Powodem mojego opóźnienia w odpowiedzi na zapytania Leszka z Jarów jest: 1. Bardziej niż przypuszczałem czasochłonne ustalenie faktów, bo nie chcę w swojej odpowiedzi czegoś przeoczyć, a próbuję sięgnąć głęboko wstecz - do czasów prezesa Nicińskiego. 2. Musiałem sprawdzić, co mogę podac na tym forum, bo spotkałem się z ostrymi atakami wymienianych osób, że rzekomo naruszam ich dobra osobiste. Uświadomiono mnie, że skoro te osoby ujawnione są w rejstrze sądowym dla wszystkich dostępnym, to nie wchodzi w grę naruszanie ich dóbr. Osoby te są bowiem osobami publicznymi 3. Oprócz spraw spółdzielczych mam jeszcze inne zajęcia. Tak wiec proszę o jeszcze trochę cierpliwości i radzę swoją dociekliwość skierować jednak na sprawców bagna z parkingami. Nie ma racji ktoś na forum, że to nie jest istotne, bo teraz najważniejsze jest, co teraz z tym fantem robić. A według mnie jest to dlatego istotne, że musimy wiedzieć, czy pewne osoby można pociągnąć do odpowiedzialności finansowej żebyśmy odzyskali chociaż część pieniędzy za remont tych obiektów. Wiem, że jest to nie w smak niektórym przedstawicielom gorąco broniącym np. pana Zagajewskiego, ale dlaczego mamy płacić za jego niefrasobliwość. Ja nie muszę wyjaśniać, jeśli ktoś tego nie chce, jak to było ze wspomnianymi parkingami, bo po prostu od dawna wiem i próbowałem się tym dzielić z członkami kolejnych zarządów i rad nadzorczych. Ciekaw jestem natomiast, czy Bronek uzyska stosowne informacje z innego źródła. Ponadto chciałbym ustalenia innych porównać z moimi wiadomościami. Przepraszam pana M. Gomołę za napisanie jego nazwiska z małej litery - nie było to zamierzone, a osoby pracujące z komputerem wiedzą, że często to się zdarza. Tym niemniej powinienem posta przed wysłaniem staranniej sprawdzić. Mam nadzieję już wkrótce zaspokoić ciekawość Leszka z Jarów i innych. Osobiście jednak nie wierzę, że zechce ustsunkować się on do moich informacji podpisując się pełnym imieniem i nazwiskiem. Przecież te fakty, które podam, są łatwe do sprawdzenia od dawna w dokumentach w spółdzielni i jeśli ktoś nie chciałby mnie pomawiać świadomie, to już dawno sprawdziłby przekazywane mu informacje. Ponadto jestem ciekaw, czy Leszek z Jarów piśnie co nie co, kto mu sprzedaje takie bzdury. Ostanio z wielkim zdumieniem dowiedziałem się, że puściłem "wolno" ostatnią prezes z jakimiś pieniędzmi. A ja przecież nie siedzę w dziale kadr w spółdzielni i nie sprawdzam, czy odchodzący członkowie zarządu i inni pracownicy rozliczyli się z zakładem. Wkrótce okaże się chyba, że odpowiadam za zapchaną rurę kanalizacyjną w ubikacji w siedzibie spółdzielni na I-szym piętrze. I wtedy dopiero moi adwersarze nazwą mnie największym szkodnikiem w dziejach ludzkości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek z Jarow P. Gazy musi zbierac punkty wyborcze IP: *.netlandia.pl 04.10.03, 11:08 Gość portalu: Jaromir Gazy napisał(a): > Leszek z Jarów zarzuca mi brak odwagi cywilnej, ale sam nie grzeszy tą cechą, > skoro nie podpisuje swoich postów na forum swoim imieniem i nazwiskiem. Sprawa jest prosta. Pan musial podpisywac swoje posty poniewaz bardzo chcial Pan wrocic do tzw. Zdrady. Gdyby Pan ich nie podpisywal imieniem i nazwiskiem cala Pana kampania szczegolnie intensywna przed zebraniem przzedstawicieli nie mialaby sensu. Logiczne? To tak jagby Lepper rzucal oskarzenia anonimowo. Nie bylby w sejmie RP. To taka prosta metoda. Wszyscy sa zlodziejami, trzeba glosno krzyczec. Z tego automatycznie wynika, ze ja jestem jedyny sprawiedliwy. Nienawidze tej metody. Chce Pana zmusic do opowiedzenia o swoim udziale ( a przeciez nie malym) i odpowiedzialnosci za funkcjonowaniu spoldzielni przez wiele ostatnich lat. Mnie nie nie zalezy na zadnym stanowisku a juz szczegolnie w spoldzielni Jary (dobrze zarabiam), ale jako czlonkowi spoldzielni zalezy mi na jej pomyslnosci. Nie musze podawac swojego nazwiska. Nie kandyduje. Pan jest osoba publiczna na skale spoldzielni i to Pan ma klopoty z odpowiedzia na moje proste pytania. Ale cierpliwie poczekam jeszcze nastepne tygodnie. Tylko niech Pan wezmie pod uwage, ze sa ludzie ktorzy maja dobra pamiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaromir Gazy Re: P. Gazy musi zbierac punkty wyborcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.03, 15:24 Panie Leszku z Jarów, prezentuje Pan dziwny sposób postępowania. Zamiast pójść do spółdzielni, posiedzieć trochę i skompletować wszystkie dokumenty obrazujące moją szkodliwą działalność w spółdzielni i następnie skłonić zarząd do postąpienia zgodnie z prawem tj. wystąpienia przeciwko mnie na drogę sądową choćby o naprawienie tych szkód, z uporem godnym podziwu zamieszcza Pan posty o intencjach mojego działani i jego skutkach, praktycznie bez żadnych konkretów, nie licząc stwierdzenia, że byłem wieloletnim przewodniczącym rady i stale odwoływałem tylko zarządy. Na gorąco pragnę Pana poinformować, że przewodniczacym rady byłem jedynie półtora roku, a ostatni zarząd to nie ja odwołałem. I to tak wygląda Pańska prawda. Ale szczegóły wkrótce. Teraz jest doskonała okazja - sprawa parkingu Surowieckiego-Południe. Gdy parking budowano i odbierano, byłem wtedy właśnie przewodniczącym rady. Nic prostszego, jak wykazać, że ponoszę odpowiedzialność za obecny stan - wówczas dopiero uwierzę, że zależy Panu na tym , żeby w spółdzielni było dobrze. A tak zdobywa się Pan jedynie na jakieś dziwne porównania np. do Leppera. Może teraz lepiej do Jakubowskiej lub Sobotki. Nie zdziwi mnie to zbytnio, bo kiedyś byłem pomawiany o fałszerstwo dkumentów, a można jeszcze dorzucić do tego ostrzeżenie kolejnych zarządów przed zbliżającym sie "smrodem" i ich zniknięcie. Tutaj dodam, że rada to 12 osób i jej decyzje są unormowane odpowiednimi przepisami a nie wolą jednej tylko osoby. Jeśli to Panu nie odpowiada (może z braku czasu),proponuję przybycie na jedno ze spotkań z mieszkańcami np. organizowanych ostatni przez Pana M. Gomołę w ramach Inicjatywy na Rzecz Rozwoju JARÓW z kompletem dokumentów potwierdzających Pańskie "rewelacje" odnośnie mojej osoby i publiczną wymianę poglądów właśnie w oparciu o posiadane przez nas dokumenty. Niech Pan wreszcie zrobi coś dobrego dla tej spółdzielni z otwartą przyłbicą, a wdzięczność mieszkańców chyba będzie zapewniona. Po co strzelać zza węgła - szkoda cennej amunicji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: P. Gazy musi zbierac punkty wyborcze IP: *.acn.pl / *.acn.pl 04.10.03, 16:58 Panie Gazy chciałem powiedzieć to co Pan napisał, a mianowicie, że był Pan przewodniczącym RadyZdrady w czsie kiedy był budowany parking rzy ul. Surowieckiego. Za pewne kombinacje w tym czasie poleciał Prezes nijaki M. B. Wygnano inspektora nadzoru, który nadzorował budowę i brał łapówki od wykonawcy parkingu. Pan jako przewodniczący R.N. jak widać brał czynny lub bierny udział w tym procederze jeśli Pan nie brał to znaczy, że popełnił Pan grzech zaniechania odpowiedniego nadzoru, jak sama nazwa wskazuje Rada Nadzorcza. Miał Pan więc obowiązek nadzorowania ze strony R.N. a Pan tego nie zrobił. Jest więc Pan tak samo odpowiedziałny za ten stan jak, Ci co budowali i nadzorowali i nie opowiadaj Pan, że jesteś Pan święty, jesteś Pan umoczony w to gówno jak pozostali odpowiedzialni za ten stan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pyckal Nie odpowiadać przygłupom IP: *.acn.pl / 10.71.7.* 05.10.03, 00:03 Gość portalu: Jaromir Gazy napisał(a): > Panie Leszku z Jarów, [a potem bardzo długi list] Panie Jaromirze, Niech Pan nie traci czasu na odpowiadanie świrom i przygłupom. Proszę nie zapominać, że to także nasz czas. Zamiast polemik dziewięćdziesiątym dziewiątym walniętym Anonimem - wolelibyśmy poczytać o najnowszych FAKTACH. Pozdrawiam Pyckal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek z Jarow Re: P. Gazy musi zbierac punkty wyborcze IP: *.netlandia.pl 05.10.03, 01:01 Czy w koncu odpowie Pan konkretnie na moje proste pytania? Mysle Panska rzetelna odpowiedz zainteresuje rowniez innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaromir Gazy Re: P. Gazy musi zbierac punkty wyborcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.03, 11:40 Pyckal, dzięki za wsparcie. Ja też doszedłem do wniosku, że stałe atakowanie mojej osoby to odwracanie uwagi od innych, aktualnych rzeczy i możliwość ukrycia się za kimś i nie odpowiadania na niewygodne pytania. Polemikę z Leszkiem prowadzę nie dlatego, aby bronić swojej osoby, ale mając nadzieję, że członkowie spółdzielni zrozumieją, że przymykanie oka na nieprawidłowości wcześniej czy później się zemści i będziemy za to płacili my a nie prezesi, którzy znikają. Przecież to od świadomości spółdzielców zależy, czy mamy takich czy innych przedstawicieli, rade nadzorczą i wreszcie zarząd. Bez poznania pewnych mechanizmów będziemy za rok znowu zdziwieni, że coś jest nie tak. Zdaję sobie sprawę, że Leszka nie przekonam, jeśli został przez kogoś skutecznie zaprogramowany, że to nie inspektor nadzoru i osoby je odbierające odpowiadają za fatalne parkingi tylko ja, przewodniczący rady w tym okresie. Chcąc nie chcąc będę musiał temu człowiekowi odpowiedzieć, bo to obiecałem. Jeśli chodzi o AKTUALNOŚCI, to postaram się to załatwić na najbliższym posiedzeniu rady w czwartek. Albo będzie się je podawać w Biuletynie i na naszej stronie, albo sam to będę czynił bez względu na opinie pozostałych członków rady. Spóldzielcy maja prawo do informacji, choćby w takich sprawach jak owy nieszczęsny parking, bo to w końcu oni mają bulić za jego reperację. A wiedząc wcześniej o różnych sprawach będą mieli szanse odpowiednio reagować. Będę się starał nie marnować czasu spółdzielcom różnymi pierdołami. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalina Re: P. Gazy musi zbierac punkty wyborcze IP: *.netlandia.pl 05.10.03, 14:27 > Gazy jest mocno kontrowersyjną postacia, znienawidzoną przez wszystkie zarzady > spółdzielni Jary Zawsze sie czegos czepiał i czepia, ale trzeb przyznać po > pewnuym czasie okazywało się, że prawie zawsze miał racje. Tak dokucza > Zarzadom, ze gdy wejdzie do rady Nadzorczej zawsze montuje sie jaką grupe, > która go z Rady wywala z hukiem. Po pewnym czasie, kiedy gołym okiem widać > szwindle znow go wybieraja i tak na około - od 10 lat. Facet ma duża wiedze > tylko że stosowane przez niego metody walenia po oczach powodują, ze ma wiecej > przeciwników wsród działaczy i przedstawicieli niz zwolenników. Gazy to najwiekszy szkodnik w spoldzielni. To jego zasluga, ze wybieral (byl dlugie lata przewodniczacym RN zarzady spoldzielni a doslownie w pol roku pozniej je wywalal. Oprocz ostatniego zarzadu zaden nie utrzymal sie dluzej niz 11 miesiecy. W cztery lata szesc zarzadow wyrzucono. Rekord Ginesa!!! Dziala na prostej zasadzie. Na zebraniu przedstawicieli razem z grupa klakierow glosno krzyczy o zlodziejstwie, malwersacjach czlonkow zarzadu, o zmarnowanych milionach (ludzie na zebraniu po kilku godzinach pyskowek i tak nie sprawdza jego klamstw !) i oczywiscie znekani ludzie wybieraja ich do Rady Nadzorczej. Jest to cwana gapa. Tym sposobem (czlonkostwo w RN jest platne) dorabia sobie do emeryturki. A propos b.prezesa Zagajewskiego. Ktos go tu wspominal. Zagajewski przedstawil plan logicznych dzialan zarzadu na nastepny okres uwzgledniajacy rozne postulaty. Uzyskal od zebrania przedstawicieli 80% poparcia. Gazy z kumplami nastepnego dnia wywalil go z roboty. Nadepnal Zagajewski na ich interesy. To chory dupek.Potrafi tylko szczuc i niszczyc. Watro by napisac historie SBM Jary z ostatnich siedmiu lat ze szczegolnym uwzglednieniem dzialalnosci tego destrukta. Demokracja to niestety najgorszy z mozliwych ustrojow jak trafi na takiego lobuza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek z Jar Re: P. Gazy musi zbierac punkty wyborcze IP: *.acn.pl / *.acn.pl 06.10.03, 22:45 Nienawidzę ludzi którzy chcąc udowodnic swoja rację wyzywają wzsytkich do okoła. Jest to metoda nijakiego Pyckala, w związku z tym o tym cymbale nie będę pisał. Co do działań Pana Gazego nie można mu powiedzić że nie działa, natomiast popieram teze że zaczyna cos robić ale nigdy nie kończy. Panie Gazy prwdziwego spułdzielce poznać po tym nie jak zaczyna ale jak kończy, a Pan jeszcze nic nie zakończył. Na jednym z ostatnich Z.P. zarówno Pan jak i Pan Karaś, Bernacki, Niezielski głośno krzyczeliście że Zarząd przekrecił pare miljonów, na tej niewiarygodnym kłamstwie wjechaliście na stołki R.N. i co gówno do dziś dnia nie znaleziono żadnych dowodów na ten przekręt. Ciągle czytam, że lada moment znajdzie Pan dowody na przekręty Zrządu i upubliczni je Pan nam, pytanie kiedy przed śmiercią czy za grobu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: P. Gazy musi zbierac punkty wyborcze IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.03, 19:33 Ludzie,co za bzdury wypisujecie.Czy nie szkoda wam czasu, tyle fajniejszych jest stron w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pyckal my tu mieszkamy IP: *.acn.pl / 10.71.7.* 08.10.03, 10:37 Gość portalu: xx napisał(a): > Ludzie,co za bzdury wypisujecie. Czy nie szkoda wam czasu, tyle fajniejszych jest stron w internecie. Ha, rymujecie ! Czemu drzewa nie rąbiecie Najspokojniej w świecie ? A na serio: Święta prawda, szanowny xx. Stek bzdur. Ale my tu (na JARACH) mieszkamy, i od tych bzdur wiele w naszym życiu zależy. Stąd nasze gadulstwo. pozdrawiam, Pyckal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaromir Gazy Re: my tu mieszkamy - świeta prawda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 14:12 Kolejny raz Pyckal ma rację. Chociaż niektórym nasze posty mogą się wydać bzdurami lub czczą gadaniną, po pewnym czasie okazuje się, że przez nasz brak zainteresowania w odpowiednim czasie srogo za to płacimy. Najlepszym przykładem sławetny parking Surowieckiego - Południe, na remont którego musimy teraz wysupłać około miliona złotych. Zacznijmy być wreszcie mądrzy przed szkodą, bo jest to możliwe - trzeba tylko chcieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŚWIĘTY Re: my tu mieszkamy - świeta prawda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 16:37 Parking o którym Pan piszesz był od początku spartaczony. Ale jak mam to rozumieć , że jest spartaczany nadal ? I to codziennie ? Co robią ci ludzie bez pojęcia codziennie na ty parkingu/dzisiaj rownież pracowali chociaż deszcz pada / Kto im za to płaci? Co oznaczają już tam robione prace? Gdzie są odpowiednie dokumentacje ? Co oznacza suma mioliona zł? Na jakiej podstawie ? Co będzie za te pieniądze ? Na pewno żal.Och jak żal . Oczekuję odpowiedzi od grzeszników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Re: my tu mieszkamy - świeta prawda! IP: *.acn.pl 08.10.03, 20:54 Panie Gazy co pan pieprzysz przecież to Pan jako przewodniczący R.N. podpisywał papiery odbioru tego zasranego parkingu a teraz Pan rżniesz głupa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rad Re: my tu mieszkamy - świeta prawda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.03, 12:21 Kolejny konflikt parkingowy przybiera na sile.Sewis internetowy SMB Jary jest trudno dostępny dla spółdzielców. Nie jest aktualny. Aktualna bardzo jest za to ta strona internetowa Gazety Wyborczej. Strona internetowa spółdzielni nie informuje o problemach pargingowych. Jest tylko strona reklamową Edbudu i służy sprzedaży mieszkań przez obcą firmę, Servis internetowy spółdzielni powinien informować o jej aktualnych problemach i być łatwo dostępny. Powinien pokazywać procedury administracyjne, możliwość pobrania druków i formularzy urzędowych. Powinien też być informacja dla potencjalnych inwestorów. Informować o przetargach.Powinien być poświęcony strategiom rozwoju spółdzielni. Np parkingów osiedlowych. Brakuje tysiąc miejsc. Gdzie mają być i za ile złotych.Jakie. Sewis internetowy SMB Jary powinien przekazywać sprawozdania RN,i ZP. Dyskusja na tym forum Gazety jest przykładem rozbieżności interesów pomiędzy członkami spółdzielni, a pewną mniejszością organizacyją.Narastający konflikt społeczny przy parkingu jest przykladem jak bardzo elektroniczna informacja jest potrzebna dla zainteresowanych.Dastępność do informacji publicznej jest obowiązkiem zarządu spółdzielni i Rady Nadzorczej.Przeszkoda organizacyjna jest sam zarząd i rada którzy nie potrafią właściwie posługiwac się komputerami i wyręczają się pracownikami spółdzielni często bez właściwego przeszkolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.k. Re: my tu mieszkamy - świeta prawda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 12:54 swiete słowa, popieram - członkowi powinni być informowani, po jest strona internetowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Jary Jednak leperiada Pana Gazego? IP: *.netlandia.pl 09.10.03, 23:18 Czekam przez ponad miesiac na Pana raqchunek sumienia. To takie zawile byly pytania, ze zajmuje odpowiedz tyle czasu czy liczy Pan, ze zapomne? Czy jednak mam uznac, ze to wszystko co Pan wypisuje to klasyczna leperiada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaromir Gazy Oszuści z JARÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.03, 12:00 Nowy w swoim poście z 08-10-2003 20:54 pisze: "Panie Gazy co pan pieprzysz przecież to Pan jako przewodniczący R.N. podpisywał papiery odbioru tego zasranego parkingu a teraz Pan rżniesz głupa." Otóż w związku z tym stwierdzeniem Nowego zacytuję mu fragment opinii prawnej mec. Ewy Szczygielskiej z dnia 6.10.2003 przekazanej członkom RN w związku ze sprawą parkingu Surowieckiego-Południe: "W czynnościach odbioru ze strony SMB Jary brały udział następujące osoby: - Andrzej Pacek - wiceprezes Zarządu, - Witold Jaglarski - starszy specjalista ds.technicznych, - Stanisław Stępkowski - starszy inspektor nadzoru, - Krzysztof Sabała - inspektor elektryczny, - Tomasz Drabik - z Działu Konserwacji, natomiast protokół odbioru podpisały nieczytelnie cztery osoby z w/w wymienionych" Tak więc panie Nowy, oprócz tego, że jesteś tchórzem, bo boisz się podpisać swoim imieniem i nazwiskiem, to jeszcze dodatkowo jesteś po prostu OSZUSTEM i ......... (tu niech każdy doda sobie sam odpowiednie określenie). Co robiłem wówczas jako przewodniczący RN w tej sprawie, łatwo sprawdzić w dokumentach w spółdzielni i nie będę chyba więcej pisał na tym forum, aby nie męczyć innych Forumowiczów ciekawych co się dzieje w Jarach. A swoją drogą to jak nisko trzeba upaść, żeby z taką zaciekłością bronić krętaczy, którzy kilka lat temu swoim postępowaniem narazili nas obecnie na potężne straty, bo sprawa nie dotyczy jedynie parkingu Surowieckiego-Południe ale również Herbsta-Wschód(w każdym razie wybudowanego przy tej ulicy przez ELEKTROMECH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OFERTA Re: Oszuści z JARÓW IP: 212.69.68.* 11.10.03, 17:45 Kupię mieszkanie w SMB Jary razem z miejscem w Radzie Nadzorczej. Czytałem wasze wypowiedzi wszyskich świętych i grzeszników. Z gazem i bez gazu. Jestem człowiekiem z czadem. Potrafię dobrze gadać. .Uwieża mni ,ze wszystko idzie dobrze. Uwierzą mi jak powiem, że wybuduję im parking po 30 000 kazde miejsce.Jak się nie uda to za 10000 zł też coś można wybudować, Ktoz napisał wyzej, że obroty na parkingach mogą byc 10 razy wieksze.Juz widzę swoją furę. Póżniej 24 procent bardzo mnie interesuje.Podzielimy się. Im drożej tym lepiej. Prowizja sie liczy.Innym do gardła nie zaglądam. Jak mnie pomożecie kupić mieszaknie i miejsce w radzie to i wam bedzie łatwiej. Drugiej takiej spółdzieoni nie ma w internecie. Jak jest to proszę o adres. Mieszkanko może być byle jakie. Najważniejsze w tym mieć mieszkanie z miejscem w radzie nadzorczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konkret Re: Oszuści z JARÓW IP: 62.233.165.* 13.10.03, 12:49 Pan ma za małe kwalifikacje jak na razie, żeby wejść do rady nadzorczej. Nawet na członka zarządu też sie Pan nie nadaje.Korupcyjny kocioł to nie jest gra w pokera.To nie jest proszę Pana, że ktoś daje,ktoś bierze, a ktoś nogami przebiera.Co Pan wie o interesach? Co Pan wie o festiwalu długich rozmów? Jakby pan sie znał na układach i układzikach i chlał z odpowiednimi tylko osobami to może po 10 latach poczyłby pan ciepłą, drobną gotówkę w kieszeni. Ale za chlanie, a nie za dyrdymały które Panu przychodzą do głowy. Co Pan ma ? Z czym do gości? Z dyrdymałami? Widać, że Pan nawet gotówki, ano firemki nie ma bo Pan dyrdymali.Niech Pan z resztę się zapyta tych podpisanych wyżej.Gadają konkretami.Jak parking przekręcić, ale tak z pięć razy. 100 samochodów wywalonych czeka. Właściciele robią fotografię. Coś brzęczą.Szumią. Ale wywalono ich. To jest dopiero coś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Jary Re: Oszust Jaromir Gazy. Tchorz? IP: *.netlandia.pl 12.10.03, 14:42 Gość portalu: Jaromir Gazy napisał(a): Co robiłem > wówczas jako przewodniczący RN w tej sprawie, łatwo sprawdzić w dokumentach w > spółdzielni i nie będę chyba więcej pisał na tym forum, aby nie męczyć innych > Forumowiczów ciekawych co się dzieje w Jarach. Panie Gazy! Przeciwnie. Prosimy aby Pan wyspowiadal sie ze swoich grzechow (obiecal Pan publicznie!) kiedy Pan rzadzil i byl w "zdradzie" . Poniewaz Pan uporczywie unika odpowiedzi na moje pytania pozwolilem sobie na tytul postu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyga Re: Leszek Jary z Surowieckiego 12 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.03, 15:32 Panie Gazy, niech pan sie nie daje podpuszczać, niech pan nie ujawnia za wcześnie tego co Pan wie. Nie można uprzedzać przeciwnika, aby wyczyścił dokumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaromir Gazy Re: Leszek Jary z Surowieckiego 12 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.03, 16:33 Zyga,dziękuję za podpowiedź. W tym konkretnym przypadku trudno będzie Lesiowi coś "usunąć", bo wszystkie informacje są w protokółach rady nadzorczej z lat ubiegłych a więc kiedy byłem przewodniczącym rady ( nie wieloletnim, jak chce tego Lesio, ale on chyba nie umie liczyć nawet do dwóch), jakich prezesów i kto odwoływał. To chyba teraz ja podpuszczam Lesa do pisania bredni na forum aby tym skuteczniej wpadł w liny. Może zarzucać mi oszustwa i tchórzostwo, ale sam jest potwornym tchórzem, jeśli nie podpisuje swoich postów. Chętnie spotkam się z nim publicznie i z dokumentami(dostępnymi bez trudu w spółdzielni) w ręku udowodnię mu, że to właśnie ON jest kłamcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Gazy odwraca kota ogonem. Dalej tchorzy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.03, 17:05 Moze Pan tak jak obiecal odpowie publicznie na proste pytania a nie pokatnie. Kiedy byl Pan czlonkiem ZDRADY. Od kiedy do kiedy w kolejnych kadencjach. Kiedy byl Pan przewodniczacym. W przyjmowaniu ilu Zarzadow spoldzielni bral Pan udzial a nastepnie w ich wyrzucaniu i po jakim czasie ich pracy. Proste pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Gazy odwraca kota ogonem. Dalej tchorzy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.03, 13:54 A jakie to ma znaczenie, co to Gazy był sam w radzie? Z tego co wiem dłuzej w radzie jest Czerwiński, Strzelczykowski itd teraz o nich cisza, a czepiacie sie tylko Gazego. Chyba on komus bardzo przekadza !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Gazy odwraca kota ogonem. Dalej tchorzy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.03, 14:20 Tak! Przeszkadza i szkodzi naszej spoldzielni. Czy to sa wstydliwe pytania za ktore okresy dzialalnosci ZDRADY jak ja nazywa J Gazy on sam przynajmniej wspolodpowiada? Choc jak wiesci niosa to jego wieloletnia rola w ZDRADZIE przypomina role Czazastego w KRRiT! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Gazy odwraca kota ogonem. Dalej tchorzy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.03, 15:00 Ale on silny :). Już mu zaczynam współczuć, albo podziwiać. Jeden "oszołom" i tyle mógł złego zdziałać. Zaiste ciekawe, kto ma rację. Tyle mądrych głow i jeden "oszołom". I tak przez tyle lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biznesmen Re: Konflikt na osiedlu Jary IP: 217.197.160.* 15.10.03, 12:57 Panie, Jadzia, Basia,Krysia trzeba coś z tym zrobić. Jeżeli bedę coś miał to dam znać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biznesmen Re: Konflikt na osiedlu Jary IP: 217.197.160.* 15.10.03, 13:10 Z tym parkingiem to proste.Wynająć, lub lepiej zapytać się firmy ubezpieczeniowej ile kosztuje ubezpieczenie parkingu przy ul Surowieckiego. Wtedy ubezpieczyciel robi ekspertyzę. Wchodzi w to lub nie wchodzi. Ekspertyza jest za darmo dotycząca wszystkich błędów budowlanych, a i miejscowi tzw działacze będą mogli na ubezpieczeniu prowizję zarobić. Niech zarabiają( PZU daje 20% prowizji).Jak będziecie ciekawi to mogę dać adresy innych firm ubezpieczeniowych.Może i prowizja lepsza. O ile dobrze wiem , to SMB Jary jest w PZU. Szczególna to umowa.I to nie z rejonu Ursynowa. Ale najważniejszy dla interesów jest spokój.Jeżeli coś sie zawala to ktoś leci. Rada zamiast placić ,może mieć podkladkę. Ubezpieczenie daje pewność, że podjęte decyzja są w miarę możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaromir Gazy Pomysł Biznesmana na parking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.03, 14:41 Halo Biznesman, o co dokładnie chodzi w Twoim pomyśle z parkingiem przy Surowieckiego? Teraz chyba firma ubezpieczeniowa nic na temat tego obiektu nie powie, jak jest w takim stanie. Nie rozumiem również, o co chodzi z jego wynajęciem i co ma do tego ubezpieczyciel. Moim zdaniem, trzeba zwołać spotkanie włąścicieli miejsc postojowych na dole i okolicznych mieszkańców korzystających z górnej płyty. Może będą mieli jakieś lepsze pomysły niż ma je zarząd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaromir Gazy Do Kasi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.03, 15:24 Kasiu, sam się łapię na tym, że mam chyba jakieś dziwne właściwości, skoro przez tyle lat potrafię narzucać swoją wolę innym członkom rady, nawet moim najbardziej zawziętym przeciwnikom, którzy czynią mnie za wszystko odpowiedzialnym w tej spóldzielni. Ale skoro ja jestem temu winien, to oni też, skoro jak barany dają mi się wodzić. Coś z logiką u nich nie wszystko jest w porządku i po prostu szukają naiwnych wśród naszych sąsiadów. Ja stale apeluje do nich, aby skierowali jakieś doniesienie do prokuratury w związku z moja szkodliwą działalnością, ale tego nie czynią. Nie wiem, dlaczego. A są zobligowani do tego prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Gazy! Co Cie tak zamurowalo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.03, 15:55 Ciagle omijasz odpowiedzi na proste te same pytania zadawane przez kilka osob. Czy cos sie za tym kryje? CZEKAMY Z NIECIERPLIWOSCIA nie na omowienia obok tylko na odpowiedz na konkretne pytania. Jezeli odpowiedz na tak proste powtarzam pytania sprawia Ci taka trudnosc to moze zrezygnuj z uczestnicwa w ZDRADZIE. yglaa na to, ze w najlepszym razie jestes malo sprawny umyslowo. Zademonstruj ze to nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nauczyciel Re: Gazy! Co Cie tak zamurowalo? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 15.10.03, 19:10 Ludzie co wy pieprzycie, czytając wasze posty ciśnie sie na usta tylko jeden wyraz RATUNKU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pyckal Naucz się mówić, nauczycielu IP: *.aster.pl / 10.71.7.* 15.10.03, 21:20 Gość portalu: Nauczyciel napisał(a): > Ludzie co wy pieprzycie, czytając wasze posty ciśnie sie na usta tylko jeden > wyraz RATUNKU. "Idąc do szkoły uciekł ci autobus", nauczycielu. I dlatego do dziś nie umiesz składać zdań po polsku. Ale nie martw się, na naukę nigdy nie jest za późno Pyckal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp. jak zarobić parkingi, projekty,czyli jak zarobić szmal IP: 217.153.34.* 17.10.03, 15:21 Przypominam: ul.Romera-Sosnowskiego.Parking dwupoziomowy.Otwarty.Koszty poniesione na projekt w 1999r. 49 882zł.Wykonano prace projektowe, uzyskano pozwolenie na budowę.Sprawa padła ze względu na niewielka ilość chętnych. Następnie wydano tym razem 45 461 za ten sam projekt na podobny parking przy ul Romera-Cybisa.Znowu brak chętnych.Ale szmal komuś za 2 projekty zostały .Następnie znowu w tym samym roku postanowiono wydać biedne spółdzielcze pieniądze na parking przy Herbsta -Dunikowskiego. Tym razem suma 45 461 zł /za ten sam projekt /. Pozostawiam pytanie otwarte dla internautów ;ile wyda się ze stratami na parking przy Surowieckiego? Jak na razie ktoś wyżej na forum straszył sumą miliona zł? Ale to mam nadzieję się tym razem nie uda. Nie ma łatwo z parkowaniem samochodu na osiedlu. Zdrada milczy. Komunikatów brak.W biuletynie obszernie informacje o kwiatkach na balkonikach Właściciele samochodów mają coraz większe problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2000 miejsc Re: Gazy! Co Cie tak zamurowalo? IP: *.sggw.waw.pl 03.11.03, 17:37 Na Jarach utrwalony układ towarzyski utrudnia wypełnianie obowiązków członkom zarządu i rady nadzorczej. Układ jest od piaskownicy. Jak bawiły się nasze dzieci to piasek wymieniano.Teraz nasze dzieci mieszkają na Kabatach, Natolinie.Piasku nie trzeba wymieniać. Wnuki tu nie bawią. Te obecne dzieci sa z poza układów i układzików.Nieważne. Wywalić prezesów spółdzielni to jak posypać syfa pudrem. Kuracja łatwa, ale mało skuteczna. Kozły ofiarne nie uratują spółdzielni. Jary są prywatne. Jedni sypią cienko, a innym zdarzają się wyjątkowe okazje.Okazja jest teraz. Nikt przecież nie pyta się ile ma prezes, a ile członkowie zdrady.Oświadczeń majątkowych na Jarach nikt nie składa. Zapytać sie można tylko o wywóz śmieci a i to nie za bardzo dokładnie. Następne niewiniątka czekają na swoje miejsce do zdrady.Niewiniątka głodne, zmarzniete, bo wieje przez ściany. Ale niewiniątka niedługo sie przeprowadzą np.na KEN .Niewiniątka to ludzie o nieciekawej przeszłości, niekompetetni, podatni na manipulacje i skłonni manipulować innymi. Niewiniątkom zupełnie jest obojętny los 2000 miejsc parkingowych.O dwa tysiace miejsc dla swoich samochodów wołają mieszakńcy Jar od lat.Na wymalowanie klatek schodowych czeka od dwudziestu lat jeszcze 20 bloków. Niewiniatka marzną i marzą, aby wyrwać sie z tego syfu, ale już z kasą. Niewiniątkom najbardziej teraz dokuczają powstajace naokoło wspólnoty mieszkaniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
pyckal Re: Gazy! Co Cie tak zamurowalo? 15.10.03, 21:28 Gość portalu: Basia napisał(a): > ... w najlepszym razie jestes malo sprawny umyslowo. Zademonstruj ze to nieprawda. A w ogóle udowodnij, że nie jesteś wielbłądem ! Pyckal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Pyckala Re: Gazy! Co Cie tak zamurowalo? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 16.10.03, 08:34 Pyckal wiem napewno, jesteś zwykłym P A L A N T E M!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyckal Re: Gazy! Co Cie tak zamurowalo? IP: *.aster.pl / 10.71.7.* 17.10.03, 16:21 Gość portalu: Do Pyckala napisał(a): > Pyckal wiem napewno, jesteś zwykłym P A L A N T E M!. A czy ty, ciulu jeden, analfabeto, wiesz przynajmniej, co to jest palant ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyckal Re: Gazy! Co Cie tak zamurowalo? IP: *.aster.pl / 10.71.7.* 17.10.03, 16:25 Gość portalu: Do Pyckala napisał(a): > Pyckal wiem napewno, jesteś zwykłym P A L A N T E M!. Przyznaj się, kretynie, że nie zrozumiałeś, co napisałem, bo to przerasta twój ptasi móżdżek Pyckal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyckal Re: Gazy! Co Cie tak zamurowalo? IP: *.aster.pl / 10.71.7.* 17.10.03, 16:28 Gość portalu: pyckal napisał(a): > Gość portalu: Do Pyckala napisał(a): > > > Pyckal wiem napewno, jesteś zwykłym P A L A N T E M!. > > Przyznaj się, kretynie, że nie zrozumiałeś, co napisałem, bo to przerasta twój > ptasi móżdżek > > Pyckal Aha, chyba rzeczywiście jesteś nauczycielem, bo oni (PRAWIE) wszyscy tacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerfetka Re: Gazy! Co Cie tak zamurowalo? IP: *.sympatico.ca 22.10.03, 05:13 niesadze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menager spoko, będą parkingi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.03, 19:41 Panie Gazy, daj spokój.Może by tak policzyć pieniądze wydane na parkingi przy Pana domu, a tak na lewo, a tak na prawo. Trzeba policzyć pieniądze wydane za projekty. Spoko, będą kolejne projekty na wirtualne parkingi,wiaty, ale za konkretne spółdzielcze pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Jary Gazy! Co Cie tak zamurowalo? IP: *.netlandia.pl 16.10.03, 22:28 pyckal napisał: > Gość portalu: Basia napisał(a): > > > ... w najlepszym razie jestes malo sprawny umyslowo. Zademonstruj ze to > nieprawda. > > A w ogóle udowodnij, że nie jesteś wielbłądem ! > > Pyckal Jezeli ponad miesiac Gazemu sprawia trudnosc opowiedzenie kiedy i jakie funkcje sprawowal w kolejnych ZDRADACH to jest to uprawniony wniosek. Zobaczymy ile mu to czasu zajmie. Potem beda nastepne pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaromir Gazy Re: Gazy! Co Cie tak zamurowalo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.03, 16:41 Basiu i Lesiu! Właśnie mnie odmurowało! Podajcie adres i nazwisko jakiegoś waszego znajomego z Jarów, naszego sąsiada i wtedy złożę u niego materiały, o które tak prosicie od dłuższego czasu. Jest jednak jeden warunek: że ta osoba zapisze Wasze dane tj. imię i nazwisko i adres ujawni mi je w chwili składania wspomnianych informacji. Wtedy sprawdzimy, jacy to jestescie bohaterscy i czy pójdziecie do niego, żeby je odebrać i zrobić z nich użytek czy jesteście tacy odważni tylko w Internecie będąc anonimowymi. Jeśli tego nie zrobicie, to interesujące was dane możecie zdobyć w spółdzielni. Teraz ja czekam na wasz ruch!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr. hrum Re: Gazy! Co Cie tak zamurowalo? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 17.10.03, 16:53 No i nastapil szach mat, krol i krolowa chyba zostali pobici. Co bedzie dalej zobaczymy? Bo i tak za to widowisko placimy my. keep going Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Gazy! Co Cie tak zamurowalo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.03, 18:12 Gość portalu: Jaromir Gazy napisał(a): > Basiu i Lesiu! > > Właśnie mnie odmurowało! Podajcie adres i nazwisko jakiegoś waszego znajomego z > > Jarów, naszego sąsiada i wtedy złożę u niego materiały, o które tak prosicie od > > dłuższego czasu. Jest jednak jeden warunek: że ta osoba zapisze Wasze dane tj. > > imię i nazwisko i adres ujawni mi je w chwili składania wspomnianych > informacji. Wtedy sprawdzimy, jacy to jestescie bohaterscy i czy pójdziecie do > niego, żeby je odebrać i zrobić z nich użytek czy jesteście tacy odważni tylko > w Internecie będąc anonimowymi. > > Jeśli tego nie zrobicie, to interesujące was dane możecie zdobyć w spółdzielni. > > Teraz ja czekam na wasz ruch!!!!! Panie Gazy! Nie zawiodl mnie Pan. Tak sie spodziewalam!. Prowadzil Pan przed Zebraniem Przedstawicieli wielomiesieczna kampanie propagandowa na tym forum. Zostal Pan ponownie wybrany do ZDRADY. Zarzucal Pan wszystkim Zarzadom przekrety, malwersacje lub chociaz niesolidnosc. Prosilismy o Pana publiczne TUTAJ na tym forum oswiadczenie jaki ma Pan osobiscie udzial w funkcjonowaniu spoldzielni w ladnych kilku ostatnich latach. Panskie oswiadczenie o prostych faktach bedzie dla uczestnikow forum wiarygodne. Te informacje kazdy moze uzyskac w spoldzielni. To nie jest tajemnica. Chyba, ze Pan uwaza ze to jest wstydliwa tajemnica i liczy Pan ze nikomu z uczestnikow tego forum nie bedzie sie chcialo pofatygowac do spoldzielni? To od Pana wymagamy elementarnej uczciwosci i odwagi jako osoby publicznej na skale spoldzielni. Odpowiedz na zadawane uporczywie pytania jest Pana elementarnym obowiazkiem w stosunku do sasiadow. Moze ona miec wplyw na Pana ocene ZDRADY i kto zdradza i w jakim celu. Ja rowniez nie kandyduje teraz ani w przyszlosci do jakichkolwiek wladz spoldzielni. Ale oburza mnie panska metoda walczenia stolek. Ostatecznie prosze o publiczne przyznanie sie do braku woli aby ujawnic tu na tym form skale panskiego uczestnictwa w tym co sie dzialo i dzieje w spoldzielni. Takie oswiadczenie zamknie nasze naleganie ale wszyscy beda mogli ocenic Pana postawe. Nie jestem bohaterka a napewno nie w Pana stylu. Ma Pan szanse. Odmowa bedzie oceniona. Te informacje o ktore prosimy jak oboje wiemy nie sa tajne. Na uszko tych informacji nie przyjmiemy! Odwagi! Odpowiedz Link Zgłoś
pyckal Trochę logiki, szanowni PROKURATORZY 17.10.03, 23:32 Gość portalu: Basia napisał(a): ... > Prosilismy o Pana publiczne TUTAJ na tym forum oswiadczenie ... ... To ma być PUBLICZNE forum ? Tych paru anonimowych krzykaczy ? Tutaj, szanowna Pani, żyje 15 tysięcy ludzi, i rzeczywiście należą im się od p. Gazego (choć nie tylko od niego) porządne wyjaśnienia. Ale nie tutaj, tylko naprawdę publicznie. Np. w wydawanym naszym kosztem biuletynie Spółdzielni albo w lokalnej prasie ursynowskiej. Ale czy publikujący SWÓJ biuletyn (za NASZE pieniądze) Zarząd i jego płatne pachołki w prasie lokalnej pozwolą Gazemu cokolwiek wydrukować ? Pyckal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Jary Trochę logiki, szanowny obronco JG IP: *.netlandia.pl 18.10.03, 02:59 Gazy rok prowadzil agitacje pt. jakie to przekrety od lat sa nieujawnione w spoldzielni. Jak on ma zamiar walczyc ze ZDRADA! On jedyny sprawiedliwy. "Lapaj zlodzieja". Tu na tym forum mozna zajrzec wstecz ile mial czasu i zapalu aby go znow wybrac do ZDRADY. Zadalem proste pytania. Czy i kiedy uczestniczyl, w jakiej formie, w jakich latach w ZDRADZIE. Mozna spawdzic powyzej w moich i nie tylko moich postach. Chcialem aby inni uczestnicy forum rowniez wiedzieli z kim maja do czynienia. Zeby mogli na podstawie faktow ocenic to co wyglasza Gazy. Ja mu nie zarezucilem popelnienia przestepstwa. Wiec co ma tu "prokurator" do sprawy. Chyba , ze Pan wie wiecej a ja moze dlatego nie rozumiem tej zadziwiajacej powsciagliwosci Gazego. Moze Panie Pyckal Pan potrafi wyjasnic nam to zjawisko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Trochę logiki, szanowni przeciwnicy JG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.03, 14:03 Jestem od niedawna mieszkańcem Puszczyka i pewnego dnia zainteresowałem się niniejszym forum. Zauważyłem, że głównym tematem są ataki na Gazego. Nie znam tego człowieka, ale po ostatnich postach dochodzę do wniosku, że ma jednak rację. Jego przeciwnicy zarzucają mu oszustwa, pomawianie, działanie na szkodę spółdzielni. Ale jak próbuje w związku z tym coś wyjaśnić, to jego przeciwnicy już później tego tematu nie poruszają. Niedawno, w związku z tym parkingiem, który obserwuję ze swojego okna, ktoś napisał, że to właśnie Gazy go odbierał i wobec tego on odpowiada za obecny stan. Jak Gazy podał nazwiska osób, które to zgodnie z istniejącymi dokumentami robiły, temat ucichł. Jego krytycy widocznie wiedzieli wcześniej, że piszą nieprawdę. Przed zebraniem przedstawicieli zarzucano mu nieznajomość rachunkowości a później jednak okazało się, że miał rację, skoro zarząd musiał zmienić sprawozdanie finansowe. Po ujawnieniu tego jego przeciwnicy znowu nabrali wody w usta. Teraz żądają od niego, aby na forum podał, kiedy przewodniczył radzie, jakie wybierał zarządy. Jak bardzo sprytnie poprosił swoich przeciwników o odebranie tych informacji w taki sposób, aby mógł się o nich czegoś dowiedzieć, to po prostu zwaliło ich z nóg. A przecież żądane od niego informacje są rzeczywiście dostępne w spółdzielni. Ale lepiej anonimowo go obsmarowywać i puszczać zasłonę dymną. Zauważyłem, że Gazy w kilku postach zapraszał przeciwników na swoje dyżury w radzie, ale chyba z tego nie skorzystali. Dla mnie ci ludzie, chociaż występują pod różnymi pseudonimami, są wąska grupką sterowaną przez kogoś i wyjątkowo tchórzliwą. Mogą przecież za przykładem Gazego podpisać swoje posty i wtedy będzie łatwo wykazać, czy piszą prawdę. A tak to jest walka z wirtualnymi osobami. Ponadto coś jest na rzeczy, skoro pomimo przypisywanych mu wad i działania na szkodę spółdzielni ludzie jednak go wybierają do rady. Czy wszyscy są oszołomami? Chyba dochodzą do wniosku, że Gazy patrzy niektórym w spółdzielni skutecznie na ręce. I dobrze! Zastanawia mnie, dlaczego tylko Gazy z całej rady zabiera głos na forum. Czy inni członkowie rady nie mają rzeczywiście nic do powiedzenia. A może nie wiedzą, jak obsługiwać komputer. A skoro tak, to w obecnej dobie nie ma dla nich miejsca w radzie. Dlaczego milczy zarząd. Jeśli Gazy ich pomawia i to od wielu lat, to dlaczego do tej pory nie wystąpili przeciw niemu. Zapewne to co pisze, jest prawdą. Doszukałem się na tym forum apeli o sensowne informacje na stronie spółdzielni, jak do tej pory bez skutku. Lepiej wydawać za nasze pieniądze biuletyn, w którym jest niewiele. Działem w róznych organizacjach i wiem, że jeśli nawet jedna osoba coś chce zrobić, ale większośc jest tem przeciwna, to nic z tego nie wyjdzie. Podejrzewam, że podobnie jest w naszej radzie i Gazy bez solidnego wsparcia może tylko pisać posty na tym forum a my będziemy płacić za cudze cwaniactwo i swoją głupotę. Kończąc stwierdzam, że to właśnie Gazy ma rację a Leszki, Basie itp. są krętaczami i tchórzami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mega Panie Gazy, już sam do siebie Pan pisze... IP: *.acn.waw.pl 18.10.03, 14:45 To się już kwalifikuje do zamknietego lezcenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek z Jarow Troche konsekwencji i odwagi Panie JG IP: *.netlandia.pl 19.10.03, 00:29 Panie Leszku z Jarów, oczywiście, że odpowiem Panu na zadane pytania, bo nie mam nic do ukrycia. Będzie to wymagało trochę czasu, bo muszę oprzeć się na dokumentach, niektórych rzeczy sprzed kilku lat nie pamiętam. To cytat z Pana postu z dn.18.09.03. To ma Pan cos do ukrycia, do dzis nieodpowiadajac na moje proste pytania, czy nie? Mam wrazenie, ze probujac sie wymigac od odpowiedzi piszac pod nowym nickiem w swojej "obronie" osmiesza sie Pan. Co z Pana sumieniem i odwaga? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek z Jarow Troche konsekwencji i odwagi Panie JG! IP: *.netlandia.pl 19.10.03, 00:29 Panie Leszku z Jarów, oczywiście, że odpowiem Panu na zadane pytania, bo nie mam nic do ukrycia. Będzie to wymagało trochę czasu, bo muszę oprzeć się na dokumentach, niektórych rzeczy sprzed kilku lat nie pamiętam. To cytat z Pana postu z dn.18.09.03. To ma Pan cos do ukrycia, do dzis nieodpowiadajac na moje proste pytania, czy nie? Mam wrazenie, ze probujac sie wymigac od odpowiedzi piszac pod nowym nickiem w swojej "obronie" osmiesza sie Pan. Co z Pana sumieniem i odwaga? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamany Re: Troche konsekwencji i odwagi Panie JG! IP: 194.149.228.* 19.10.03, 14:04 Spółdzielnia Stokłosy, ul. Wokalna Autor: Gość: załamany IP: *.cors.gov.pl Data: 15.10.2003 13:10 + odpowiedz na list Podobne problemy jak na Jarach. Naczynia połączone spółdzielni mieszkaniowych. Tak samo robią tu i tu wykowawcy .ŹLE .Prezesi w solidarnej zmowie . -------------------------------------------------------------------------------- Mieszkam na Wokalnej od jej zbudowania. Ciepło powinno być, ale... To najdroższa spółdzielnia w okolicy. Administracja nie potrafi poradzić sobie z kałużą przez lata, za to świetnie jej idzie lekceważenie ludzi i zapisów w statucie. Przykłady. Na chałasy z zakłdu usługowego Wokalna 4 prezes odpowiedział mieszkańcom, aby dostarczyli ekspertyzę o przkroczeniu norm to wtedy zadziała. Po skargach przeciw pijakom koczującym w Pasażu zarząd nie pytając ludzi, wystąpił do Policji (w czyim imieniu-sklepikarza?) z pytaniem czy mają coś przeciw całodobowej sprzedaży alkoholu w sklepie Meteor. I td. i tp. Ostatnio wymusili na skołowanych i nieodpowiedzialnych przedstawicielach dodatkowe uprawnienia dla zarządu, dzięki którym prezes będzie mógł (na koszt i ryzyko członków) kupować i sprzedawać wille w dowolnym punkcie Warszawy. Przedstawiciele są nieodpowiedzialni albo ślepi, głusi i bez talentu do matematyki, bo zgodzili się na takie zmiany, mimo braku zgody mieszkańców (a raczej w tajemnicy przed nimi)! Ciekawe co przyniesie jutro. Czy najedzone muchy same odlecą, czy będą ssać do końca ? Poza tym jest nadzieja. Mają pomalować budynki, a czasem gdzieś naprawiają schodki. Jest też ambitny plan wymiany dotychczasowych na nowe ekstra windy do wieżowców - taka róża do kożucha. Jeszcze się nie wyprowadzam - jeszcze powalczę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apel Re: Trochę logiki, szanowni przeciwnicy JG IP: *.aster.pl / *.acn.pl 19.10.03, 16:54 Nowy to właśnie ty jesteś tchórzem, niue mieszkasz na Puszcyka tylko na Sosnowskiego podaj kutasie swoje prawdziwe nazwisko a nie pseudo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fuj Re: Konflikt na osiedlu Jary IP: *.aster.pl / *.acn.pl 19.10.03, 22:13 skończcie wreszcie ten " Konflikt " bo rzygac sie już chce najwytrwalszym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Jary Re: Konflikt na osiedlu Jary IP: *.netlandia.pl 19.10.03, 22:30 Czy ktos Cie zmusza do zagladania tutaj? My czekamy na piekna chronologie zdarzen od Pana J.Gazego na temat jego bohaterskiego, wieloletniego uczestnictwa w ZDRADZIE. A Ty mozesz spadac na drzewo jak Ci sie tutaj nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuj Re: Konflikt na osiedlu Jary IP: *.aster.pl / *.acn.pl 20.10.03, 00:40 Gazy, Guzy i Śiury. To nazwiska osób pracujących w jednym pokoju, w jednej firmie. Fakt to a nie zart. Moze ten Gazy to ten wasz Gazy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyckal Re: Konflikt na osiedlu Jary IP: *.aster.pl / 10.71.7.* 20.10.03, 08:50 Gość portalu: fuj napisał(a): > Gazy, Guzy i Śiury. To nazwiska osób pracujących w jednym pokoju, w jednej > firmie. Fakt to a nie zart. Moze ten Gazy to ten wasz Gazy ? A to akurat NAS nie interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyckal Puść pan pawia IP: *.aster.pl / 10.71.7.* 19.10.03, 23:37 Gość portalu: Fuj napisał(a): > skończcie wreszcie ten " Konflikt " bo rzygac sie już chce najwytrwalszym To rzygaj, Fuju. Pyckal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaromir Gazy Spokojnie, Jarowicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 09:52 Szanowni Sąsiedzi, odnoszę wrażenie, że ktoś celowo chce rozwalić niniejsze forum, bo jest dla niego (lub nich) niewygodne. Uważam, że po prostu takich autorów należy totalnie ignorować. Ja wiem, że niektórzy woleliby zapomnieć o pewnych sprawach, niestety, my teraz musimy za to płacić i choćby z tego względu trzeba o tym dyskutować, aby znowu tego nie powtórzyć. A tematów jest sporo: naprawa parkingów - dwóch a nie jednego, ocieplenia, inwestycja KEN/Wiolinowa itp. Kolejny raz apeluję do Leszka, Basi itp. tj. moich adwersarzy, aby podali adres, gdzie mam dostarczyć tak oczekiwane przez nich dane. W ostateczności mogę się spotkać z nimi w spółdzielni, jeśli jest to dla nich wygodniejsze. Przecież te dane będą musieli i tak skonfrontować z dokumentami będącymi w spółdzielni, chyba że wiedzą, jak wygląda rzeczywistość i nie muszą tego czynić. Ale wtedy doskonale wiedzą, że piszą na mój temat nieprawdę. To zdecydujcie się wreszcie na coś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bunia Re: Spokojnie, Jarowicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 14:32 Spokojnie p. Gazy, niech Pan robi swoje i nie reaguje na te wszystkie głupoty. Duża grupa Jarowiczów jest z Panem i trzyma kciuki licząc na to, ze dzieki Pana uporowi uda sie zaprowadzić trochę porządku w budynku Surowieckiego 12. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Jary. Odwagi Panie Gazy! Wstydu oszczedz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 16:11 Gość portalu: Jaromir Gazy napisał(a): > Szanowni Sąsiedzi, chyba że wiedzą, jak wygląda rzeczywistość i nie muszą tego > czynić. Ale wtedy doskonale wiedzą, że piszą na mój temat nieprawdę. To > zdecydujcie się wreszcie na coś! Tak ja wiem! Ale prosba byla do Pana, aby wszyscy obecni na tym forum od Pana dowiedzieli sie jaki jest panski udzial od lat w dzialalnosci ZDRADY zobowiazanej do nadzorowania Zarzadu. Od pierwszej kadencji do ostatniej oraz pelnione przez Pana funkcje w ZDRADZIE. Proste pytanie nie jest pisaniem nieprawdy. Ja wiem jaki jest panski udzial, ale uwazam, ze wszyscy tutaj powinni byc poinformowani z najlepszego zrodla, czyli od Pana o faktach. I Pan to tutaj przeszlo miesiac temu obiecal. Ja Panu obiecalem, ze jezeli moja wiedza o panskim udziale jest ulomna i Pan z wladzami spoldzielni nie mial nic wspolnego, to Pana przeprosze serdecznie za pomowienie iz robil Pan szum na tym forum przed Zebraniem Przedstawicieli tylko po to aby znowu dostac sie do ZDRADY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek z Jarow Re: Spokojnie, Jarowicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 16:47 Gość portalu: Jaromir Gazy napisał(a): > Szanowni Sąsiedzi, > odnoszę wrażenie, że ktoś celowo chce rozwalić niniejsze forum, bo jest dla > niego (lub nich) niewygodne. Uważam, że po prostu takich autorów należy > totalnie ignorować. Ja wiem, że niektórzy woleliby zapomnieć o pewnych > sprawach, niestety, my teraz musimy za to płacić i choćby z tego względu trzeba > > o tym dyskutować, aby znowu tego nie powtórzyć. A tematów jest sporo: naprawa > parkingów - dwóch a nie jednego, ocieplenia, inwestycja KEN/Wiolinowa itp. > > Kolejny raz apeluję do Leszka, Basi itp. tj. moich adwersarzy, aby podali > adres, gdzie mam dostarczyć tak oczekiwane przez nich dane. W ostateczności > mogę się spotkać z nimi w spółdzielni, jeśli jest to dla nich wygodniejsze. > Przecież te dane będą musieli i tak skonfrontować z dokumentami będącymi w > spółdzielni, chyba że wiedzą, jak wygląda rzeczywistość i nie muszą tego > czynić. Ale wtedy doskonale wiedzą, że piszą na mój temat nieprawdę. To > zdecydujcie się wreszcie na coś! Jaromir Gazy napisal 19 wrzesnia 03: Panie Leszku - rozumiem takie postawienie sprawy, bo wiem, że wielu spółdzielców udało się wprowadzić w błąd co do mojej osoby, o czym nawet nie wiem. Wielu z nas ma zakodowane, że władzy powinno sie ufać i czasami to się mści. Jest już weekend i bedę miał czas, aby udzielić Panu odpowiedzi i podać właśnie fakty do sprawdzenia w dokumentach w spółdzielni. Wczoraj przekonałem się, że jak spółdzielnia bardzo chce, to dociera do wielu starych dokumentów, o których zdążyłem już zapomnieć. Mam nadzieję, że równie skutecznie odszukiwać będzie w swoich archiwach inne. A zatem proszę Pana o jeszcze trochę cierpliwości. Cierpliwosc moja wyczerpuje sie. Kolejny raz prosze Pana uprzejmie o odpowiedz na ponawiane wielokrotnie proste pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaromir Gazy Spokojnie, Jarowicze; mniej spokojnie p. Leszku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 19:32 Panie Leszku, coraz bardziej mnie Pan rozbawia. Skoro Pan zna dokładnie moją przeszłość w kolejnych radach, "wieloletnie" przewodniczenie itp, to po cholerę Panu moje informacje. Skoro już się Pan zdobył na wcześniejsze wypowiedzi pod moim adresem nie odpowiadające prawdzie, to niech Pan dalej tworzy. Ja już dawno się przyzwyczaiłem do podobnych pomówień i jedno więcej nie robi na mnie różnicy. Na pańskich ewentualnych przeprosinach mi nie zależy, bo gdyby rzeczywiście Pan był osobą odpowiedzialną, to przed napisaniem poprzednich postów skontaktowałby się Pan ze mną i dowiedział u źródła, gdzie leży prawda. Ale widocznie dostał Pan określone zadanie, to niech go Pan dalej spełnia. Cierpliwość może Pan stracić, ale byłoby lepiej, gdyby powodem tego stała się obecna sytuacja w spółdzielni a nie moja skromna osoba. Tam można dopiero pokazać swoją troskę o sąsiadów, a przede wszystkim ich kieszeń. Skoro korzysta Pan z Internetu, ma Pan jakąś wiedzę do wykorzystania dla dobra innych, ale Pan woli działać na zlecenie. Rzecz gustu. I niech Pan nie apeluje do mnie o informacje na temat mojej roli w radzie, bo ja propozycję złożyłem. Ktoś mi po prostu powiedział, żebym nie dawał się podpuszczać, bo nie wszyscy w tej spółdzielni dali się skołować. Swój czas wolę poświecic bardziej pożytecznym rzeczom. A że nie zaspokoję (bo jest to po prostu niemożliwe) ciekawości wąskiego grona "spółdzielców", to nie mój problem. I tak wiedzą swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Jary Gazy. teraz moze p. opowiadac dowolne dyrdymaly IP: *.netlandia.pl 20.10.03, 22:30 Gość portalu: Jaromir Gazy napisał(a): > Panie Leszku, coraz bardziej mnie Pan rozbawia. > Skoro Pan zna dokładnie moją przeszłość w kolejnych radach, "wieloletnie" > przewodniczenie itp, to po cholerę Panu moje informacje. Skoro już się Pan > zdobył na wcześniejsze wypowiedzi pod moim adresem nie odpowiadające prawdzie, > to niech Pan dalej tworzy. Ja już dawno się przyzwyczaiłem do podobnych > pomówień i jedno więcej nie robi na mnie różnicy. Na pańskich ewentualnych > przeprosinach mi nie zależy, bo gdyby rzeczywiście Pan był osobą > odpowiedzialną, to przed napisaniem poprzednich postów skontaktowałby się Pan > ze mną i dowiedział u źródła, gdzie leży prawda. Ale widocznie dostał Pan > określone zadanie, to niech go Pan dalej spełnia. > > Cierpliwość może Pan stracić, ale byłoby lepiej, gdyby powodem tego stała się > obecna sytuacja w spółdzielni a nie moja skromna osoba. Tam można dopiero > pokazać swoją troskę o sąsiadów, a przede wszystkim ich kieszeń. Skoro korzysta > > Pan z Internetu, ma Pan jakąś wiedzę do wykorzystania dla dobra innych, ale Pan > > woli działać na zlecenie. Rzecz gustu. I niech Pan nie apeluje do mnie o > informacje na temat mojej roli w radzie, bo ja propozycję złożyłem. Ktoś mi po > prostu powiedział, żebym nie dawał się podpuszczać, bo nie wszyscy w tej > spółdzielni dali się skołować. Swój czas wolę poświecic bardziej pożytecznym > rzeczom. A że nie zaspokoję (bo jest to po prostu niemożliwe) ciekawości > wąskiego grona "spółdzielców", to nie mój problem. I tak wiedzą swoje. Panie Gazy! Dziekuje za nareszcie jasne postawienie sprawy. Od przeszlo miesiaca nie moglem sie doprosic odpowiedzi. Teraz jest jasne. Wszystko o co Pana (nie ukrywalem) posadzalem sprawdza sie. Jest Pan najwiekszym szkodnikiem w historii tej spoldzielni. Dba Pan tylko o swoj interes. Bil Pan populistyczna piane obficie przed zebraniem przedstawicieli bo chcial Pan byc wybranym do ZDRADY. Kazdy moze przejrzec ten watek na forum i wyrobic sobie zdanie o Pana wiarygodnosci. Nie jest Pan godzien dalszej dyskusji. Nawet skladanych tu obietnic nie potrafi Pan dotrzymac. Ja jak Panu pisalem b.dobrze zarabiam (ale nie w spoldzielni) i nie interesuje mnie kandydowanie i zdobywanie metoda Leppera wyborcow. Mial Pan szanse stanac z otwarta przyubica. Zademonstrowal Pan swoja klase. Powtarzam, jest Pan najwiekszym, najbardziej nieuczciwym facetem, ktory wrzeszcy "lapac zlodzieja" ale o sobie nawet sie nie zajaknie. Zegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Jary Gazy! Ty pilnujesz tylko swojej kieszeni! IP: *.netlandia.pl 20.10.03, 22:51 Nie rznij glupa! Od Pana dowiedzialbym sie PRAWDY? Kpi Pan czy o droge pyta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinoman Re: Gazy! Ddzień Świra IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.03, 12:03 Fajny wątek, można się "ubawić" czytając wypowiedzi dyskutantów. To chyba dyskusja pomiędzy tzw. prominentnymi działaczami Jarów. Jakie to wszystko żenujące.Podobno na Jarach większość mieszkańców to inteligentni ludzia,ale czytając wypowiedzi odnosi się wrażenie, że Jary to daleka prowincja. "Najzabawniejsze" są teksty "Gazego". Nie wiem czy to jego/jej/ ksywka czy nazwisko? Ten/Ta/ postać to zapewne dawny ubek albo świr.Zamiast pluć na siebie, wybieżcie się do kina na film "DZIEŃ ŚWIRA". Polecam! Film kręcony na Jarach o was i wasych sąsiadach.Polecam męższczyznom po 40ce.Wsłuchajcie się w wieczorną modlitwę sąsiadów.Może to was otrzeźwi, oczywiście jeśli zrozumiecie treść ironii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyckal męższczyzno, wybież się do kina ! IP: *.aster.pl / 10.71.7.* 23.10.03, 13:37 Gość portalu: kinoman napisał(a): wybieżcie się do kina na film "DZIEŃ ŚWIRA". Polecam! Film > kręcony na Jarach o was i wasych sąsiadach.Polecam męższczyznom po > 40ce. A ty się wybierz na wieczorowe kursy polskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaromir Gazy Hallo Kinoman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 14:53 Dzięki za dotarcie do mojego dossier, bo z tego prania mózgu w Jarach cierpię chyba na zaniki pamięci - przepusciłem taka pracę, jak działalność w UB. Do "świrostwa" się nie przyznaję, bo tam takich nie zatrudniają. Ale koledzy po fachu z zarządu i rady nadzorczej zdemaskowali mnie! Teraz będę musiał już iść na zasłużoną, wcześniejszą emeryturę tak jak oni uczynili to kilka lat temu. Nic mi nie pozostaje do uczynienia, jak przyłączyć się do nich w zbożnym celu działania na rzecz spółdzielców. Jak solidarność zawodowa to solidarność - wyczuwamy sie na odległość! Mam nadzieję, że film "Dzień świra" zostanie wypożyczony do Domu Sztuki i tak jak radzi Kinoman, wszyscy Jarowicze będziemy tłumnie walić na niego po sporządzeniu list społecznych, kto i kiedy będzie miał swój termin. Sporządzanie list po zbiorowych modłach sąsiadów pod kierownictwem Kinomana na wewnętrznym dziedzińcu siedziby spółdzielni. Takie rekolekcje będą dobrym wstępem do zbliżających sie zebrań grup członkowskiech. W łepetynach Jarowiczów nie będą sie wówczas rodzic pomysły kontrolowania ociepleń, komputeryzacji, budowy parkingów, inwestycji KEN/Wiolinowa. Zawsze mozna sie dogadać, bo my to nie Michniki i Rywiny. Jeszcze raz dzięki Kinomanie i z utęsknieniem czekam na nowe Twoje pomysły. Nie znikniesz chyba z tego forum, jak to Ci proponuje Pyckal, bo mu się nie podoba Twój polski. Inni są dużo, dużo gorsi od Ciebie a robią kariery. Zapraszam na najbliższy dyżur członka rady już w poniedziałek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.Z Re: Hallo Gazy! Jednak stchorzyles. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 16:51 Co chcesz ukryc. To polityka strusia. D.... i tak Ci wystaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinoman Re: Hallo Kinoman IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.03, 21:27 Co to za dyżur i co to za członek? Czy będziemy rozmawiać o kinematografii. Proszę o więcej informacji.Mój kolejny pomysł dla "Gazego" to całkowita emerytura i wyjazd jaknajdalej od Jarów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do kinomana jeszcze tu jesteś, ciulu ? IP: *.aster.pl / 10.71.7.* 24.10.03, 00:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Pyckala Re: jeszcze tu jesteś, ciulu ? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 24.10.03, 09:08 Pyckal to UBECKA rura, która liże dupe zarządowi JAR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do gościa Re: jeszcze tu jesteś, ciulu ? IP: *.aster.pl / 10.71.7.* 24.10.03, 09:55 Gość portalu: Do Pyckala napisał(a): > Pyckal to UBECKA rura, która liże dupe zarządowi JAR. A skąd to wiesz, ciulu? Czy to tobie Pyckal liże dupę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poinformowany Re: jeszcze tu jesteś, ciulu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 11:10 Wkrótce dowiemy sie, że wszyscy tu na jarach jesteśmy Ubekami. Własnie byli UB-ecy stosują metode odwracania od siebie uwagi bo: Obecny prezes Jarów Ryszard Sołtysiak pracował swego czsu w MSW w departamencie zwalczającym kościół. Później w UOP, ale wylano go i zapragnął zostać prezesem jarów, co mu sie udało za sprawą przede wszystkim dwóch członków rady nadzorczej: Tadeusza Jarząbka, byłego milicjanta z kompanii ruchu, prezentujacego sie swego czasu w telewizji oraz Michała Kuleszy, również milicjanta. Dochodzą do tego jeszcze niektórzy przedstawiciele ze słuzb mundurowych, często zapraszani przez prezesa na kawkę i koniaczek do siedziby spółdzielni. Czynione są im obietnice załatwienia różnych spraw kosztem sąsiadów. Tak więc to oni pod kierownictwem Sołtysiaka robia obecną kampanię nazywania wszystkich na Jarach UBekami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinoman Re: Do Pyckala i Gazego IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.03, 20:58 Na tej stronie są same CIULE,ŚWIRY i STARE PRYKI. Idę tam gdzie ludzie są uprzejmi, nie używają inwektyw i słoma im z butów nie wychodzi. Pyckal i Gazy, wy i tak nic nie zrozumiecie. Zamiast klawiatury używajcie wideł albo roztrząsacza do gnoju. Mimo wszystko pozdrawiam .Kinoman. Odpowiedz Link Zgłoś
bosa_i_nova Re: Do Pyckala i Gazego 24.10.03, 21:19 Hej, halo! Spójrzcie na moją sygnaturkę i pomyślcie o najbliższych: o żonie, dzieciach, rodzicach i w ogóle może byście coś miłego dla sąsiadów zrobili... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poinformowany II Do Kinomana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.03, 15:18 Hej Kinomanie, to ty zacząłeś zarzucać wszystkim na tym Forum powiązania z UB-ecją. Tymczasem okazało się, że to twoi mocodawcy są UB-ekami, a podejrzewam, że i ty też masz coś z tym wspólnego. Ale dobrze, że zwiewasz z tego forum(ale czy dotrzymasz słowa), zajmiemy sie wtedy swoimi sprawami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luchu Re: Do Kinomana IP: *.aster.pl / *.acn.pl 25.10.03, 19:46 Co wam sie stało pieprzycie o UBEKACH a nie widzicie jak jeden z członków zarządu coraz cześciej wychodzi z roboty nawalon jak szpadel. Czyżby naczely nic nie widział a może toleruje takie zachowania. Myślę, że Pan Gazy z Panem Czerwińskim wyjaśni tą sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Do Kinomana IP: *.acn.pl 25.10.03, 22:49 Chyba nie wiesz że w tej Spółdzielni władzę sprawuje właśnie ubecja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forumowicz Do zarządu i rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 09:27 Szanowni członkowie tych dwóch organów w naszej spółdzielni, dedykuje wam tekst, jaki otrzymałem od jednego ze znajomych. Niech to bedzie ostrzeżeniem dla zarządu a przede wszystkim członków rady, którzy moim zdaniem źle sprawują kontrole nad poczynaniami zarządu, bo sytuacja u nas zaczyna troche przypominać spółdzielnię "Sami Swoi". Przecież u nas prezes Kretkiewicz tez jest głównym ksiegowym!!!!!!! "Olsztyński sąd wydał wyrok w sprawie byłych członków Zarządu i Rady Nadzorczej Spółdzielni Mieszkaniowej "Sami Swoi". Prokuratura oskarżyła ich o działanie na szkodę spółki. Prezes spółdzielni został skazany na 6 lat więzienia i zakaz pełnienia funkcji kierowniczych przez 10 lat. Taki sam zakaz otrzymał drugi prezes Tadeusz Sz., który został skazany na 7 lat wiezienia. Sędzia powiedziała, że nazwa spółdzielni Sami Swoi doskonale odzwierciedlała to co się w spółdzielni działo: powiązania rodzinne i łączenie stanowisk. Wystarczy powiedzieć, że prezes spółdzielni był jednocześnie głównym księgowym, a jego żona sekretarzem rady spółdzielni. Było to niezgodne nie tylko ze statutem spółdzielni, ale i z prawem spółdzielczym. Nadużycia szefostwa spółdzielni były tak duże, że doprowadziły do jej upadku na początku 2000 roku. Straty sięgnęły 4,5 mln zł, a prawie stu niedoszłych lokatorów straciło dorobek życia. Władze firmy zawierały niekorzystne umowy, obaj prezesi pobierali niezasłużone nagrody". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaromir Gazy Re: Do zarządu i rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 10:20 Ktoś, a dokładnie Forumowicz, juz mnie ubiegł i umieścił informacje o wyroku sądu w Olsztynie. Cieszę się, że Jarowicze jednak zaglądają od czasu do czasu na to forum i wnoszą coś rozsądnego. Mam nadzieję, że ta informacja stanie się ostrzeżeniem przede wszystkim dla członków rady przed podejmowaniem pochopnych decyzji w ciągu 10 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilia Re: Do zarządu i rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 15:28 skąd o tym wiecie, gdzie to napisali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaromir Gazy Re: Do zarządu i rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 15:37 Link dla Lilli o wyroku w Olsztynie: www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_031028/prawo/prawo_a_13.html Przyjemnej lektury i stosownych refleksji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Gazego Re: Do zarządu i rady IP: *.aster.pl / *.acn.pl 28.10.03, 22:16 Zgadzam sie z Panem, ale proszę sobie przypomnieć że Pan razem z resztą ZDRADY jednogłośnie przegłosował dodatkowe ocieplenia nie sprawdzając, że wśród siedmiu ocieplanych budynków poza planem ocieplane będą budynki członków RADY ZDRADY i Prezesa spóldzielni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Księgowy Re: Do zarządu i rady IP: *.aster.pl / *.acn.pl 28.10.03, 22:29 Drodzy sąsiedzi i członkowie spółdzielni, lada chwila dowiecie się o podwyżkach czynszu. Spowodowane to będzie nie gospodarnością Zarządu. Przepuszczanie naszych pieniędzy sięgnęło zenitu. RADA ZDRADA ma pełne brzuchy, zamknięte oczy i zaszyte usta. Moim zdanie nadeszła ostatnia szansa pozbycia sie takich członków RADY ZDRADY jak Czerwiński, Bernacki, Czajka, i cała reszta. Rada Nadzorcza ma nadzorowac i rozliczać Zarząd surowo i uczciwie. Spółdzielnia to nie prywatny folwark członków Zarządu. Na kierowniczych stanowiskach spóldzielni znajdują się osoby nieuczciwe i skorumpowane albo Zarząd zrobi z nimi porządek, albo nowa rada zrobi porządek z Zarządem. Jaśli tak sie nie stanie to przepadniemy. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkanie.i.wspolnota Re: Do zarządu i rady 28.10.03, 23:01 Gość portalu: Do Gazego napisał(a): > Zgadzam sie z Panem, ale proszę sobie przypomnieć że Pan razem z resztą ZDRADY > jednogłośnie przegłosował dodatkowe ocieplenia nie sprawdzając, że wśród > siedmiu ocieplanych budynków poza planem ocieplane będą budynki członków RADY > ZDRADY i Prezesa spóldzielni Ten znowu swoje. Ile razy mam przypominać, że to JA ociepliłem te dodatkowe budynki, mimo że nigdy w Zdradzie ani w Znierządzie nie byłem. Chyba będę musiał wyciągnąć na wierzch poświęcony temu wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Kalinowskiego Re: Do zarządu i rady IP: *.aster.pl / *.acn.pl 28.10.03, 23:08 I to mi się pdoba Pan Kalinowski za swoich pieniędzy ocieplił siedem budynków brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkanie.i.wspolnota To JA ociepliłem Wiolinową ! 28.10.03, 23:08 Gość portalu: Do Gazego napisał(a): > Zgadzam sie z Panem, ale proszę sobie przypomnieć że Pan razem z resztą ZDRADY > jednogłośnie przegłosował dodatkowe ocieplenia nie sprawdzając, że wśród > siedmiu ocieplanych budynków poza planem ocieplane będą budynki członków RADY > ZDRADY i Prezesa spóldzielni Gość portalu: Jadzia napisał(a): > Spieracie sie o kolejność ocieplanych budynków a w tym czasie Pan Sołtysiak, > Bernacki, Czerwiński ocieplają swoje budynki poza kolejnością. Jeżeli Panowie S., B., i Cz. mieszkają przy Wiolinowej - to twierdzenie, że "ocieplają swoje budynki poza kolejnością", jest tylko w części prawdziwe. Budynki przy Wiolinowej rzeczywiście ocieplono poza kolejnością, ale rzeczywistym sprawcą tego zdarzenia byłem JA, niżej podpisany. O tym, jak było naprawdę, napisałem w sierpniowym numerze miesięcznika "Mieszkanie i Wspólnota". Teraz, gwoli prawdzie, zacytuję. "Przestraszyć Zarząd, czyli: jak ociepliłem 11 budynków spółdzielczych WITOLD KALINOWSKI Tytuł może być mylący. Nie jestem specjalistą od termomodernizacji, proszę więc nie kierować do mnie szczegółowych pytań technicznych. Jedyna instrukcja, jakiej mogę w tej sprawie udzielić, to instrukcja polityczna. Walnie przyczyniłem się bowiem do ocieplenia 11 budynków jako spółdzielczy pieniacz i politykier. Dwa lata temu, po uchwaleniu ustawy o spółdzielniach mieszkaniowych, postanowiłem skorzystać z jej dobrodziejstw. Uknułem schemat podziału mojej spółdzielni, a ściślej biorąc: wyrwania z niej jedenastu budynków. Zadanie, mimo wspomnianych ułatwień ustawowych *, łatwe nie było. Trzeba było pod wnioskiem o podział spółdzielni zebrać podpisy co najmniej połowy spółdzielców z wydzielającej się enklawy - co w moim przypadku oznaczało czterysta podpisów. Jeśli wziąć pod uwagę moje przyrodzone lenistwo - przedsięwzięcie było z góry skazane na niepowodzenie. Nie wiedzieli tego jednak prezesi spółdzielni - i padł na nich blady strach. Przestraszyli się śmiertelnie, że mogą utracić strefę wpływów i rząd dusz. Powodowani tą obawą - uknuli kontrakcję. Wysłali swoich emisariuszy z cyrografami, by zebrali na zagrożonym terenie podpisy spółdzielców zadowolonych z dotychczasowego stanu rzeczy i przeciwnych podziałowi. Emisariusze zebrali tych podpisów sporo - a że naród w naszej spółdzielni niegłupi i cyrografów za darmo nie podpisuje, więc podejrzewałem, że coś musieli prezesi naszym Panom Twardowskim obiecać. Jak się okazało, obiecali szybkie ocieplenie domów. Obiecanki takie słyszę, odkąd tu mieszkam, a więc już ćwierć wieku. Zawsze na obiecankach się kończyło. Tym razem jednak prezesi, z powodów tylko im i mnie wiadomych, słowa dotrzymali. (Niektórzy szukają innych motywów: twierdzą na przykład, że główny prezes mieszka przy naszej ulicy; ale to wierutne kłamstwo). Od wielu miesięcy las rusztowań oplata nasze domy, a robotnicy - niespiesznie wprawdzie, ale systematycznie - oklejają budynki styropianem, tynkują, malują. Jak dobrze pójdzie - przed zimą skończą. Nareszcie będę miał ciepło, a cena mojego mieszkania (gdybym chciał je sprzedać) pójdzie w górę. Satysfakcja moja tym większa, że w całej sprawie nie kiwnąłem palcem. Ot, postraszyłem troszeczkę prezesów. I jakoś wcale mnie nie martwi, że inni, którzy od ćwierć wieku marzli tak jak ja, będą marznąć nadal. Sami sobie winni. Trzeba było, podobnie jak my, trochę prezesów postraszyć. Jak widać, strach ma nie tylko wielkie oczy, ale i wielką siłę sprawczą. ---------------------------------- * Te ułatwienia należą już do przeszłości. Sejm skutecznie popsuł ustawę. Od 15 stycznia 2003 podział spółdzielni na życzenie jej członków jest równie realny jak zawrócenie kijem Wisły." Jeśli kogoś wprawił w przygnębienie końcowy przypis - spieszę z wyrazami pocieszenia. Haniebną nowelizację ustawy o spółdzielniach mieszkaniowych zaskarżono do Trybunału Konstytucyjnego. Rozprawa odbędzie się zapewne w listopadzie - i jest spora szansa na przywrócenie paru rozumnych i uczciwych przepisów tej ustawy, między innymi prawo wymuszenia podziału na drodze sądowej. Wtedy mogło by się okazać, że cały trud JARowskich notabli poszedł na marne - chyba, że rzeczywiście mieszkają na Wiolinowej, więc przynajmniej będą mieli ciepło. Więcej na ten temat - w wątku "JARY: po pierwsze - podzielić" a także w cytowanym wcześniej miesięczniku "Mieszkanie i Wspólnota", tym razem w numerze 9/2003 (artykuł: "Wspólnota czy mała spółdzielnia"). Miesięcznik można kupić W SKLEPIE PRZY UL. WIOLINOWEJ 6 na Ursynowie - a także w warszawskich punktach konsultacyjnych dla wspólnot i spółdzielni mieszkaniowych: Wspólna 35 m 5, wtorek i środa, g.15.00-17.00 Tuwima 2 - biuro Posła Mariusza Kamińskiego, czwartek g. 14.00-16.00 - i w Redakcji "MiW", Bielany, ul. Grębałowska 23/25 tel. 864 34 78. Więcej informacji: www.miwspolnota.waw.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do ocieplacza Re: To JA ociepliłem Wiolinową ! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.10.03, 09:02 Drogi panie Kalinowski doskonale Pan wie, że ulica Dembowskiego, Dunikowskiego nie leży na ulicy Wiolinowa. Musze dodać, że bardzo mnie Pan przestraszył, bo jeśli działania Zarządu są skuteczne tylko po zastraszaniu lub opieprzaniu Zarządu to ja sie wyprowadzam z Jar. Zgadzam sie z Panem, że do ocieplenia ul. Wiolinowa walnie się Pan przyczynił zresztą nie tylko Pan i prawdą jest, że ul. Wiolinowa powinna byc ocieplona rok temu tylko za krąbrność mieszkańców ul. Wiolinowa ocieplenia przesunięto. Zarząd więc nie zrobił nikomu nie zrobił żadnej łaski. Natomiast tragedją tej spółdzielni jest to, że kolejność ocieplania budynków jest sposobem na szantażowanie mieszkańców Jar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaromir Gazy Re: To JA ociepliłem Wiolinową ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 10:24 Witam z radością kilka głosów rozsądku na tym forum i mam nadzieję, że przuczynią się one choć trochę do poprawy od lat niezdrowej sytuacji. Przykładem niech bedą właśnie ocieplenia, którymi rządzą jekieś dzikie prawa. W zamierzchłej przeszłości poprzez ocieplenie zarząd "kupował" sobie przychylność przedstawicieli ocieplanych budynków, chociaż nie zawsze przedstawiciel takiego budynku był ślepo posłuszny zarządowi. Później stosowano tzw. kryterium historyczne tj. ocieplano budynki w oparciu o kolejność oddawania ich do eksploatacji i tu dochodziło do paradoksów, bo często różnica w ich zasiedleniu była kilkudniowa. Kryterium to nie było najlepszym, bo zarząd przez wiele lat nie potrafił zaproponować lepszego, bardziej racjonalnego. Wyjątkiem było "ukaranie" Wiolinowej za chęć oderwania się od Jarów i pominięcie położonych tam budynków przy ocieplaniu w kolejnym roku. Oczywiście, zarząd nie mógł sobie pozwolić na zaraźliwy przykład i rozpoczął pertraktacje z przedstawicielami budynków, że za odstąpienie od o pomysłu oderwania się ich budynki zostana ocieplone. Wiem, że niektórzy na to sie godzili, inni nie, ale w końcu zarząd dla uspokojenia tej enklawy ocieplił wszystkie znajdujące sie tam budynki. Oczywiście, dużą role odegrał w tym Witek Kalinowski, który wywołał temat oderwania się. Tak więc rzeczywiście może pisać, że przyczynił się walnie do ocieplenia budynkówe na Wiolinowej. Ale cudów nie ma - jak ocieplono Wiolinową, to zabrakło pieniędzy na inne enklawy. I tu zarząd wpadł na szatański pomysł - zmienił dotychczasowe kryterium historyczne na tzw. zadłużeniowe. Zaproponowal do ociepleń budynki, w których zadłużenia z tytułu opłat czynszu były najmniejsze. Poza tym argumentował, że wyrażenie zgody na taki ruch przez radę nadzorczą przyczyni się do oszczędności finansowych wynikających z oszczędności zużytego ciepła i wzrostu podatku VAT na roboty budowlane. Ponadto płatność za te prace miała nastąpić dopiero w przyszłym roku. Niestety, rada nadzorcza, w tym i ja , daliśmy się na to złapać. W wyjątkowym pospiechu, bez sprawdzenia wielu rzecz takich jak prawidłowość wyboru wykonawców, nowe kryterium, zastosowane stawki ociepleń itp, członkowie rady jednomyślnie wyrazili na to zgode. Nie ukrywam, że pod wpływem dyskusji z mieszkańcami Jarów oburzonych takim trybem ocieplania, doszedłem do wniosku, że dałem sie po prostu "wpuścic w kanał". Nauczke wyciągnąłem z tego taka, że postanowiłem dokładnie sprawdzic z innymi członkami komisji technicznej ocieplenia wybranych budynków. Proces ten trwa, ale juz dzisiaj mozna stwierdzic, że budzi on liczne zastrzeżenia. Dlatego bardzo liczę na pomoć innych spółdzielców(z niektórymi nawiązałem kontakt) w przeświadczeniu, że uda sie coś poprawić. Generalnie zemścił się brak listy budynków do ociepleń sporządzonej na kilka lat, sporzadzonej w uzgodnieniu z mieszkańcami. Zapobiegłoby to "załatwianiu" sobie ociepleń poza kolejnością, tak jak to miało miejsce ostatnio. I ma rację autor postu Do ocieplacza, zbulwersowany panującymi w Jarach zasadami. Ze swej strony mogę tylko przyrzec, że dołożę starań, aby wspomniane anomalie wyprostować, ale usilnie proszę o jakieś wspólne działania, bo często na forum rady słuszne pomysły upadają. Do bardzo niepokojących oznak zaliczam odpowiedż zarządu na pytania o kolejność ociepleń, że zostanie ona ustalona dopiero po wyborze wykonawców na początku przyszłego roku. Otóż oświadczam, że pomiedzy tymi dwoma sprawami nie ma żadnego związku. Mam nadzieję, że niniejszego posta przeczyta również Jadzia, która zarzuca mi. i słusznie, że w sposób nieodpowiedzialny wyraziłem zgodę na obecnie trwające ocieplenia. Swój bład staram sie jakos naprawić. Ponadto pragnę zwrócić uwagę, że pozostali członkowie rady też stracili głowy lub głosowali w sposób świadomy i dlatego jest tak ważne, aby pretensji nie kierować tylko do mnie. Niech inni też się wytłumaczą. Chodzi o to, żebym w przyszłości nie był jedynym lub będącym w mniejszości członkiem rady podejmującym niekorzystne dla spółdzielców decyzję. Dlatego zaproponowałem cykliczne spotkania członków rady z mieszkańcami, niestety, nie znalazło to aprobaty zarówno zarządu jak i wiekszości pozostałych członków rady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Jary Gazy! Konkretnie! IP: *.netlandia.pl 29.10.03, 10:41 Czy prawda jest, ze b.prezes Zagajewski zaproponowal racjonalny plan ocieplen, ktory Zebranie przedstawicieli przyjelo w gosowaniu popierajac go 80% glosow. A w kilka dni pozzniej ZDRADA ktorej byles jednym z czlonkow wyrzucila go z pracy bo naruszyl tym racjonalnym planem Wasze interesy. I czy glosowales za wyrzuceniem Zagajewskiego? Znowu sprzedajesz sie jako "jedyny sprawiedliwy" i "lapaj zlodzieja". Czekamy na odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaromir Gazy Re: Gazy! Konkretnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 11:03 Może był taki plan, a może nie. po prostu nie pamietam i nie bede tego sprawdzał, jak to Cie Lesiu tak bardzo ciekawi, sam możesz sprawdzić, przy okazji sprawdzisz, jak działa w naszej spółdzielni ustawa o dostępie do informacji publicznej. Co do genialności Zagajewkiego mam swoje zdanie, widać ją na przykładzie dwóch parkingów, jeden przy Surowieckiego, drugi Herbsta oraz zobowiazań finansowych, z jakimi nas ten pan zostawił. A głosowałem za jego wylaniem i to jest prawdą. Zagajewski nie był pierwszym prezesem w historii Jarów mającym na papierze genialne pomysły, znacznie gorzej było juz z ich realizacją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośćdoLeszka Re: Gazy! Konkretnie! IP: *.aster.pl / 10.71.7.* 29.10.03, 23:12 Gość portalu: Leszek Jary napisał(a): > Czy prawda jest, ze b.prezes Zagajewski zaproponowal > racjonalny plan ocieplen, ktory Zebranie przedstawicieli > przyjelo w gosowaniu popierajac go 80% glosow. A w kilka > dni pozzniej ZDRADA ktorej byles jednym z czlonkow > wyrzucila go z pracy bo naruszyl tym racjonalnym planem > Wasze interesy. I czy glosowales za wyrzuceniem > Zagajewskiego? Znowu sprzedajesz sie jako "jedyny > sprawiedliwy" i "lapaj zlodzieja". Czekamy na odpowiedz. A czy ty, ciulu, napisałeś kiedyś coś konkretnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaromir Gazy Re: Gazy! Konkretnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 13:48 Miałem nie odpowiadać na idiotyzmy Leszka z Jarów, bo zarówno ja jak i inni czytelnicy tego wątku chyba rozszyfrowali już jego intencję. Ale ponieważ rzecz dotyczyła, według Leszka, jakiegoś rewelacyjnego planu ocieplenia budynków, a trochę nam jeszcze tego zostało, a pieniędzy zbyt duzo nie ma, więc siegnąłem po stosowny protokół z ZP w dniu 12 czerwca 1999. na stronie 43 znajdujemy nastepująca wypowiedź genialnego prezesa Kazimierza Zagajewskiego: ".....jeżeli proponowane wcześniej zadania modernizacyjno-remontowe mają zostać wykonane to muszą być na to środki finansowe. Zobowiązania, o których mowa w projekcie uchwały, to przede wszystkim kredyty termomodernizacyjne. Kredyty te mogą zostać umorzone o około 25%, a ponadto ich oprocentowanie wynosi 50% stopy redyskonta weksli NBP (tj. około 8%). Zaciagnięcie takiego kredytu jest korzystne nawet w przypadku posiadania wolnych srodków. Brak decyzji ZP uniemozliwi Zarządowi zaciagnięcie zobowiązań zewnetrznych. W tej chwili zgoda taka jest konieczna, gdyz aktualnie jest zleconych 10 audytów energetycznych, które zostana przedłożone do weryfikacji. Po ich pozytywnym zweryfikowaniu trzeba bedzie wystapić z wnioskiem kredytowym na zatwierdzone obiekty, gdyz posiadane środki nie wystarczą na wykonanie pełnego zakresu robót". W związku z tym i po dyskusji, ZP 21 głosami za i 1 przeciw przy 14 wstrzymujących się przyjęło uchwałę zawierająca nastepujące stwierdzenie: " Upoważnia się zarząd SMB JARY do zaciągniecia zobowiazań w kwocie do 5 000 000 zł z przeznaczeniem na zadania termomodernizacyjne za uprzednią akceptacją Rady nadzorczej SMB JARY". A teraz co do stwierdzeń Leszka: 1. Czy to jest ten racjonalny plan ociepleń, to śmiem wątpić. Ale niech Leszek spyta Zagajewskiego, bo jest chyba jego dobrym znajomym, dlaczego tego planu nie realizował, tylko robił jakies podejrzane interesy ze swoim totumfackim Jaglarskim, jak chocby przy sławetnych już parkingach. Niech przepyta też członków kolejnych zarządów, dlaczego nie realizowali znakomitych planów swojego poprzednika. 2. Z przytoczonych wyników głosowania nie wynika, że ów pomysł uzyskał aż 80% poparcia przedstawicieli. 3. Zagajewski nie został wylany kilka dni później, jak twierdzi Leszek. 4. Ja osobiscie nie wiem , czyje to interesy w radzie swoim planem naruszył Zagajewski. Niech wobec tego to ujawni i zada stosowne pytania np. państwu Kuranowskiej, Stefańczuk, Cichockiemu, Sołtysiakowi czy też Sztolcmanowi bo byli wówczas w radzie i odwoływali Zagajewskiego. 5. Tak, głosowałem za odwołaniem Zagajewskiego. 6. Nie sprzedaję się jako jedyny "sprawiedliwy, łapający złodzieja". Nikt nie broni innym członkom rady zabierać głosu na tym forum. 7. Czekasz na odpowiedź, to ją masz! Reasumując, w 5-ciu krótkich zdaniach tyle przeinaczeń. A tak łatwo sprawdzić to w dokumentach w spółdzielni, do której masz na piechotę z Wiolinowej tylko 10 minut. Ale lepiej bronić do upadłego niesławnej pamięci prezesa, za zaniedbania którego płacimy wszyscy do tej pory. A może też byłeś wciągniety w jego interesy, skoro je tak dobrze znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Jary Re: Gazy! Konkretnie! IP: *.netlandia.pl 30.10.03, 14:29 Gość portalu: Jaromir Gazy napisał(a): > po stosowny protokół z ZP w dniu 12 czerwca 1999. na stronie 43 znajdujemy > nastepująca wypowiedź genialnego prezesa Kazimierza Zagajewskiego: > ".....jeżeli proponowane wcześniej zadania modernizacyjno-remontowe mają zostać > > wykonane to muszą być na to środki finansowe. Zobowiązania, o których mowa w > projekcie uchwały, to przede wszystkim kredyty termomodernizacyjne. Kredyty te > mogą zostać umorzone o około 25%, a ponadto ich oprocentowanie wynosi 50% stopy > redyskonta weksli NBP (tj. około 8%). Zaciagnięcie takiego kredytu jest > korzystne nawet w przypadku posiadania wolnych srodków. Brak decyzji ZP > uniemozliwi Zarządowi zaciagnięcie zobowiązań zewnetrznych. > W tej chwili zgoda taka jest konieczna, gdyz aktualnie jest zleconych 10 > audytów energetycznych, które zostana przedłożone do weryfikacji. Po ich > pozytywnym zweryfikowaniu trzeba bedzie wystapić z wnioskiem kredytowym na > zatwierdzone obiekty, gdyz posiadane środki nie wystarczą na wykonanie pełnego > zakresu robót". > > W związku z tym i po dyskusji, ZP 21 głosami za i 1 przeciw przy 14 > wstrzymujących się przyjęło uchwałę zawierająca nastepujące stwierdzenie: > " Upoważnia się zarząd SMB JARY do zaciągniecia zobowiazań w kwocie do 5 000 > 000 zł z przeznaczeniem na zadania termomodernizacyjne za uprzednią akceptacją > Rady nadzorczej SMB JARY". > A teraz co do stwierdzeń Leszka: > 1. Czy to jest ten racjonalny plan ociepleń, to śmiem wątpić. A nie byla? Dlaczego watpisz? To byla propozycja oszczedzajaca nasze pieniadze!!! Zagajewski przedstawil tez logiczny harmonogram prac ociepleniowych, zmieniajacy zwyczaje dotychczasowe polegajace na w pierwszej kolejnosci ocieplaniu budynkow czlonkow ZDRADY i ew. zarzadu. Kiedy zostal ocieplony Twoj budynek? Byles wtedy w ZDRADZIE? Ale niech Leszek > spyta Zagajewskiego, bo jest chyba jego dobrym znajomym, dlaczego tego planu > nie realizował, tylko robił jakies podejrzane interesy ze swoim totumfackim > Jaglarskim, jak chocby przy sławetnych już parkingach. 1. Nie znam Zagajewskiego! Planu nie mogl zrealizowac, majac nawet zgode najwyzszego organu spoldzielni bo go moze nie pare dni ale niedlugo wyrzuciliscie z pracy!!! Wiec domyslam sie, ze nastapil wyrzucajacym na odcisk. Niech przepyta też > członków kolejnych zarządów, dlaczego nie realizowali znakomitych planów > swojego poprzednika. > 2. Z przytoczonych wyników głosowania nie wynika, że ów pomysł uzyskał aż 80% > poparcia przedstawicieli. > 3. Zagajewski nie został wylany kilka dni później, jak twierdzi Leszek. A dokladnie kiedy? Mogl realizowac swoj plan? > 5. Tak, głosowałem za odwołaniem Zagajewskiego. A dlaczego? Mial poparcie ZP. Najwyzszej wladzy w spoldzielni. > 6. Nie sprzedaję się jako jedyny "sprawiedliwy, łapający złodzieja". To czy tak sie sprzedajesz ocenia inni. To jest moje zdanie. A Twoje liczy sie najmniej. > 7. Czekasz na odpowiedź, to ją masz! Dalej czekam na uzupelnienie Twojej odpowiedzi. Konkretnie! Reszta Twoich wynurzen to 'lepperiada" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaromir Gazy Re: Gazy! Konkretnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 14:45 Lesiu, odpowiadaj na pytania, inaczej dyskusja nie ma sensu. Przedstaw ten harmonogram ociepleń Zagajewskiego. Dlaczego unikasz jak ognia dyskusji o parkingach odbieranych przez ekipę Zagajewskiego, za co teraz mamy wszyscy płacić przeszło PÓŁTORA MILIONA ZŁOTYCH ! Wtedy uwierzę, że poruszasz konkrety. Inaczej Twoje posty to po prostu WODOLEJSTWO w stylu Zagajewskiego. A może to Ty nim jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forumowicz Re: UWAGA WIRUS IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.03, 21:20 UWAGA WIRUS --Gazy już dostał się do wątku sp. PRZY METRZE już tam ogłupia lodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Jary Re: Gazy! Konkretnie! Nie odwracaj kota ogonem! IP: *.netlandia.pl 31.10.03, 00:16 Gość portalu: Jaromir Gazy napisał(a): > Lesiu, > odpowiadaj na pytania, inaczej dyskusja nie ma sensu. > No popatrz. Tez rozumiesz ze trzeba odpowiedziec na konkretne pytania z mojego poprzedniego postu? Odpowiedz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Jary Gazy! Konkretnie! Znowu zamurowalo? IP: *.netlandia.pl 04.11.03, 12:13 Gość portalu: Leszek Jary napisał(a): > Gość portalu: Jaromir Gazy napisał(a): > > > po stosowny protokół z ZP w dniu 12 czerwca 1999. na > stronie 43 znajdujemy > > nastepująca wypowiedź genialnego prezesa Kazimierza > Zagajewskiego: > > ".....jeżeli proponowane wcześniej zadania > modernizacyjno-remontowe mają zostać > > > > wykonane to muszą być na to środki finansowe. > Zobowiązania, o których mowa w > > projekcie uchwały, to przede wszystkim kredyty > termomodernizacyjne. Kredyty te > > mogą zostać umorzone o około 25%, a ponadto ich > oprocentowanie wynosi 50% stopy > > redyskonta weksli NBP (tj. około 8%). Zaciagnięcie > takiego kredytu jest > > korzystne nawet w przypadku posiadania wolnych srodków. > Brak decyzji ZP > > uniemozliwi Zarządowi zaciagnięcie zobowiązań zewnetrznych. > > W tej chwili zgoda taka jest konieczna, gdyz aktualnie > jest zleconych 10 > > audytów energetycznych, które zostana przedłożone do > weryfikacji. Po ich > > pozytywnym zweryfikowaniu trzeba bedzie wystapić z > wnioskiem kredytowym na > > zatwierdzone obiekty, gdyz posiadane środki nie > wystarczą na wykonanie pełnego > > zakresu robót". > > > > W związku z tym i po dyskusji, ZP 21 głosami za i 1 > przeciw przy 14 > > wstrzymujących się przyjęło uchwałę zawierająca > nastepujące stwierdzenie: > > " Upoważnia się zarząd SMB JARY do zaciągniecia > zobowiazań w kwocie do 5 000 > > 000 zł z przeznaczeniem na zadania termomodernizacyjne > za uprzednią akceptacją > > Rady nadzorczej SMB JARY". > > > A teraz co do stwierdzeń Leszka: > > 1. Czy to jest ten racjonalny plan ociepleń, to śmiem > wątpić. > > A nie byla? > Dlaczego watpisz? To byla propozycja oszczedzajaca nasze > pieniadze!!! Zagajewski przedstawil tez logiczny > harmonogram prac ociepleniowych, zmieniajacy zwyczaje > dotychczasowe polegajace na w pierwszej kolejnosci > ocieplaniu budynkow czlonkow ZDRADY i ew. zarzadu. Kiedy > zostal ocieplony Twoj budynek? Byles wtedy w ZDRADZIE? > > Ale niech Leszek > > spyta Zagajewskiego, bo jest chyba jego dobrym > znajomym, dlaczego tego planu > > nie realizował, tylko robił jakies podejrzane interesy > ze swoim totumfackim > > Jaglarskim, jak chocby przy sławetnych już parkingach. > > 1. Nie znam Zagajewskiego! Planu nie mogl zrealizowac, > majac nawet zgode najwyzszego organu spoldzielni bo go > moze nie pare dni ale niedlugo wyrzuciliscie z pracy!!! > Wiec domyslam sie, ze nastapil wyrzucajacym na odcisk. > > Niech przepyta też > > członków kolejnych zarządów, dlaczego nie realizowali > znakomitych planów > > swojego poprzednika. > > 2. Z przytoczonych wyników głosowania nie wynika, że ów > pomysł uzyskał aż 80% > > poparcia przedstawicieli. > > 3. Zagajewski nie został wylany kilka dni później, jak > twierdzi Leszek. > > A dokladnie kiedy? Mogl realizowac swoj plan? > > > > 5. Tak, głosowałem za odwołaniem Zagajewskiego. > > A dlaczego? Mial poparcie ZP. Najwyzszej wladzy w > spoldzielni. > > > 6. Nie sprzedaję się jako jedyny "sprawiedliwy, > łapający złodzieja". > > To czy tak sie sprzedajesz ocenia inni. To jest moje > zdanie. A Twoje liczy sie najmniej. > > > 7. Czekasz na odpowiedź, to ją masz! > > Dalej czekam na uzupelnienie Twojej odpowiedzi. Konkretnie! > > Reszta Twoich wynurzen to 'lepperiada" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.T. Konflikt na osiedlu Jary IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.11.03, 18:44 Czy to prawda, że jedna osoba z Rady Nadzorczej Jar zrezygnowała z członkostwa? Jeżeli tak, to kto wie dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rezygnacja Re: Konflikt na osiedlu Jary IP: *.aster.pl / *.acn.pl 05.11.03, 20:51 Jeśli to prawda to oznacza, że komuś zostały resztki honoru. Nie dobrze jest natomiast, że przed rezygnacją nie postarał się rozliczyć Zarząd i swoich kolegów z RN z ich korupcyjno przestępczej działalności. A może poprostu kanalia załatwiła sobie wszystkie sprawy i spierdala z tonącego okrętu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Konflikt na osiedlu Jary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 16:02 członek Rady może zrezygnować przed organem, który go wybrał tj. na Zebraniu Przedstawicieli. A swoja drogą, kiedy takowe jest planowane w Jarach, bo chyba nie w tym roku, skoro do tej pory nie było zebrań grup członkowskich. Dla przypomnienia Zebranie Przedstawicieli muszą poprzedzac grupy członkowskie, które muszą sie odbyć przynajmniej na 6 tygodni wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rezygnacja Re: Konflikt na osiedlu Jary IP: *.aster.pl / *.acn.pl 06.11.03, 19:57 Członek R.N. może zrezygnować z uczestnictwa w R.N. albo ustnie przed przedstawicielami na zabraniu przedstawicieli lub w każdej chili na piśmie. I radze wszystkim członkom R.N. to zrobić ale wcześniej rozliczyć Zarząd SMB JARY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Konflikt na osiedlu Jary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 12:08 ciekawe gdzie to wyczytałeś, postudiuj kodeks cywilny, tam jest napisane od kiedy rezygnacja jest skuteczna. Odpowiedz Link Zgłoś
moje_3_grosze Re: Konflikt na osiedlu Jary 07.11.03, 12:57 Członek organu wybieralnego może zrezygnować w każdej chwili! Rada i Walne przyjmują to do wiadomości. To jest tzw. Oświadczenie woli. Odwrotnie - jeśli sprawa dotyczy władz wykonawczych - zarządu. Wtedy Rada może NIE przyjąć rezygnacji i takie stanowisko przedstawić ZP. Albo się zgodzić i odwołać. To leży w jej gestii. Reasumując: każdy członek Rady może w każdej chwili zrezygnować w jej pracach. (Statut + Regulamin+ Ustawa o Spółdzielczości) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziw. Re: Konflikt na osiedlu Jary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 13:14 zgadza sie, ale oświadczenie woli jest skuteczne wtedy, gdy dotrze do ZP.Przed dotarciem oświadczenie to można wycofać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puszczyk Re: Konflikt na osiedlu Jary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 15:48 Grupa spryciarzy z okolic nieszczesnego parkingu przy Surowieckiego chce zawłaszczyć górną płytę remontowanego parkingu podsuwając zarządowi i radzie nadzorczej pomysł, aby mogli oni wykupić miejsca parkingowe pod zadaszeniem za jedną trzecią ceny proponowanej obecnie przez zarząd. Pozostałą część mają dopłacić pozostali spółdzielcy, bo winą za obecny stan rzeczy winią spółdzielnię. Zapominaja przy tym, że przy przyjmowaniu projektu, nadzorze budowy, odbiorze i egzekwowaniu gwarancji nie uczestniczyła jakaś mityczna spółdzielnia ale zarząd i rada nadzorcza. Dlacego my, którzy płacilismy za miejsca na dole pełna cenę, mamy teraz zgodzić sie na taki skok "na płytę". Uważam, że mieszkańcy z okolic tego parkingu powinni zdecydowanie przeszkodzić realizacji tego pomysłu. Ciekaw jestem, czy władze spółdzielni kupią ten idiotyczny i pzrewrotny pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
moje_3_grosze Re: Konflikt na osiedlu Jary 07.11.03, 16:16 Byłbym w stanie nawet się zgodzić, ale pod warunkiem pokrycia kosztów remontu i za cenę w wysokości 100% warości nieruchomości. Przecież tu chodzi o działalność komercyjną w przyszłości. Prywatyzacja - tak - za 100% wartości! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Puszczyka Re: Konflikt na osiedlu Jary IP: *.aster.pl / *.acn.pl 08.11.03, 21:22 Moi drodzy nic bardziej prostego, wszyscy mający miejsca postojowe na parkingu dolnym są prawnymi właścicielami cełego parkingu łącznie z płytą górną z tym, że kiedyś zgodzili sie na to, że płyta górna bedzie ogólno dostępna. Obecnie na skutek nieprawidłowego nadzoru budowy płyta górna rozpada się Zarząd ma obowiązek naprawić ten stan. Natomiast nie ma prawa bez zgody właścicieli miejsc postojowych dolnych sprzedać nawet gruzu po remoncie. Rada jest taka powinniście sie wszyscy zebrać i na piśmie wyrazić swoją wolę. Nie powinniście sie zgadzać na to żeby przed waszymi oknami bez waszej zgody ktoś stawiał ochydny, blaszany, dziadoski barak, a puzniej go sprzedał na stanowiska. Co sie z tym stanie zależy tylko od was macie moc wykożystajcie ją, inaczej będziecie płakać nad rozlanym mlekiem i tak jak Puszczyk mówi ktas na tym wytrzepie kupe kasy i jak zwykle my wszyscy za to zapłacimy, jeśli nie pomoże protest wystosujcie pismo do prokuratury, to zagotuje wodę w dupie niektórym członkom Zarządu i umoczonym z nimi członkom R.N. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Konflikt na osiedlu Jary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 21:44 skąd te informacje? Jeżeli to prawda, to wielki skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
moje_3_grosze Re: Konflikt na osiedlu Jary 07.11.03, 16:12 Gość portalu: zdziw. napisał(a): > zgadza sie, ale oświadczenie woli jest skuteczne wtedy, gdy dotrze do ZP.Przed > dotarciem oświadczenie to można wycofać Nie. Ma moc od momentu złożenia rezygnacji. PS. Tutaj nie mają zastosowania przepisy Kodeksu Pracy, ani KC. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puszczyk I Skandal z parkingami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.03, 10:52 Niestety, to o co pyta koliber, jest prawdą. Byłem na spotkaniu mieszkańców z okolic parkingu przy Surowieckiego. zarząd chyba nie ma sensownego pomysłu, jak pokryć koszty remontu tego parkingu. Sprzedaż miejsc postojowych na gornej płycie po jej zadaszeniu jest po prostu uszczupleniem praw wszystkich spóldzielców do tych miejsc. Od razu znajduja sie cwaniacy, którzy tanim kosztem chca sie uwłaszczyć, i co gorsze, zarząd jest temu chyba przychylny, bo chce cały ciężar remontu parkingu przerzucić na pozostałych spółdzielców. Mówienie, że n[spóldzielcy nie pokryja kosztów remontu, bo sa pieniadze ze sprzedazy firmy wywozu smieci KEN, to oszustwo, bo przeciez te pieniadze mogłyby być uzyte własnie na pomniejszenie czynszu. Tak więc, obojetnie jak nazywać kombinacje zarządu, zapłaca spóldzielcy za jego nieudolność. A przecież zarząd obecny odpowiada bezdyskusyjnie za obecny stan parkingu, bo doskonale wiedział, a zwłaszcza obecny prezes, Ryszard Sołtysiak, jak wygląda sprawa z parkingiem. To on właśnie przez ostatnie lata był przewodniczącym komisji lokali i garaży rady nadzorczej i nie może mówić, że obecna sytuacja jest dla niego zaskoczeniem. I dlatego nie do przyjęcia jest jego pomysł, abyśmy wszyscy płacili za remont tego i drugiego parkingu dopóki nie zostana podjete skuteczne kroki przeciwko wszystkim odpowiedzialnym za ten stan rzeczy. Ale nieszczęście polega na tym, że to on jest jedna z osób, która odpowiada w najwiekszym stopniu za to i wobec tego nie dziwi, że nic nie robi, aby winnych pociągnąć do odpowiedzialności. Ma więc racje koliber, jeśli nazywa to SKANDALEM. Odpowiedz Link Zgłoś
moje_3_grosze Re: Skandal z parkingami 08.11.03, 11:06 Chcą kupić? Proszę bardzo - ale w takim stanie, w jakim jest! Niech sobie remontują, a potem czerpią korzyści. Ani złotówki z naszych pieniędzy, jezeli konsekwencją ma być potem sprzedaż gotowego biznesu wybrańcom za grosze. To jawna kradzież wspólnego mienia! Jednym ruchem taką decyzję można zaskarżyć do prokuratora! Tylko ZP może wyrazić zgodę na taką transakcję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puszczyk I Re: Skandal z parkingami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.03, 11:41 Zgadzam sie w pełni z moje_3_grosze. Nie możemy w nieskończoność ponosić kosztów niedbalstwa kolejnych zarządów i rad nadzorczych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Skandal z parkingami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.03, 21:16 Jeżeli dobrze zrozumiałem puszczyka i moje trzy grosze, to koszt remontu górnej płyty i zadaszenia podzielić na ilość miejsc postojowych i tak określić cenę jednego miejsca. Wtedy zwróci się koszt remontu ale ubędzie miejsc postojowych ogólnodostępnych. Bez względu na winę za obecny stan garażu, trzeba go remontować. Odpowiedz Link Zgłoś
moje_3_grosze Re: Skandal z parkingami 08.11.03, 21:50 Przecież, jak ktoś kupi płytę górną, to po to właśnie, aby urządzić na nim PŁATNY PARKING! Nie licz na to, że będzie jak teraz! Na tym polega ten wic: 1. Wyremontować za pieniądze wszystkich 2. Sprzedać nieruchomość PO REMONCIE za grosze 3. Nowy właściciel uwłaszczy się za naszą grubą forsę na atrakcyjnym terenie 4. Za pieniądze wynajmie miejsca postojowe na górze ( pod blaszanum dachem) 5. A jak będzie właścicielem, to wcale nie musi tam prowadzić parkingu! 6. Plan ogólny zezwala na wybudowanie tu wysokiego budynku! To strefa MU-25! 7. I masz jak na dłoni perspektywę pod oknami i ubytek w NASZEJ KASIE - kasy przybędzie ( i to za darmo!) nowemu właścicielowi! KOMU? TRZEBA SPRAWDZIĆ! tRZYMAJCIE RĘKĘ NA PULSIE! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Skandal z parkingami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.03, 22:53 No nie, widzisz to wszystko czarno - 3-grosze. Przecież to obiekt Spółdzielni i nikt całości nie może kupić. Jeżeli, to podobnie jak na dolnym poziomie miejsce postojowe na własnościowych prawach.Chodzi tylko o to, żeby jedno miejce nie kosztowało grosze i nie było przy tym tzw.korupcji. I tego trzeba pilnować. Wszystkie tzw.komitety to tylko przykrywka pod nieuczciwe dziłania. Najpierw - komitet społeczny, a później własna działalność. Odpowiedz Link Zgłoś
moje_3_grosze Re: Skandal z parkingami 08.11.03, 23:01 A czy nie można wyłączyć z własności spółdzielczej nieruchomości? W przypadku mieszkania własnościowego tak. W przypadku garażu - też - z cząstkową własnością gruntu! Przecież prawo na to zezwala. Przy KEN/Wiolinowa garaże są własnością tych, którzy je wykupili! Sprawdźcie. Nie można kupić na własność np pawilonu wolnostojącego. ale pracownie i garaże - tak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdziw Re: Konflikt na osiedlu Jary IP: *.aster.pl / *.acn.pl 08.11.03, 21:11 Wycofać to ty sie możesz, rezygnacja złożona na piśmie jest decyzja ostateczną i osoba która ja złożyła nie ma prawa do wycofania ciulu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbig Skandal z parkingiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.03, 10:40 Uważam, że moje_3_grosze ma rację, że parking jest własnością tych, co go wybudowali, czyli posiadaczy miejsc na dole. Jest to jednak słynne "spółdzielcze własnościowe prawo" czyli chociaż za niego zabulili, to właścicielem obiektu jest spółdzielnia. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, żeby przekształcić ją w odrębną własność, bo sprawy terenowe w naszeej enklawie są podobno załatwione. Ale odrębna własność nie jest korzystna dla zarządu, bo wtedy traci swoje wpływy. A tak może wspierać różne samozwańcze komitety, które naszym kosztem(bo to my mamy płacić za remont)chcą się za marne pieniądze uwłaszczyć. Zarząd celowo pragnie stworzyć mocno zagmatwaną sytuację, w której właścicielami obiektu staną się i ci z dołu, i ci z góry. Wtedy on to wykorzystuje, bo biją się dwie grupy, a on jest niby mediatorem. O takich praktykach wiem od jednego z prezesów spółdzielni mieszkaniowych, którego spotkałem w tym roku na urlopie. Przy kieliszeczku facet chwalił się, że są oni(prezesi) instruawani przez swoje związki i co bardziej doświadczonych kolegów jak "rypać ciuli"(jego oryginalne słowa). Najlepiej napuszczać jednych na drugich. U nas już raz to zagrało w przypadku inwestycji przy Wiolinowej, gdy mieszkańców tej ulicy skonfliktowano z resztą spółdzielców. Wiem, że niepoślednią rolę odegrał w tym obecny prezes, R. Sołtysiak, jako że odebrał odpowiednie przeszkolenie w dawnym MSW. Ponadto zarząd realizuje swój pomysł sprzed roku, gdy wystąpił z propozycją zadaszenia tego parkingu. Doprowadził do obecnej sytuacji bez wyjścia i teraz twierdzi, że musimy realizować tą koncepcję. Na zkończenie zacytuję głos Edwarda Kosowskiego, członka rady osiedla nr 4 PSM Przymorze z Gdańska, który znalazłem kilka lat temu w Rzeczpospolitej: "Każdy spółdzielca może sprawdzić u znajomego posiadającego dom jednorodzinny, że w naszej praktyce sumaryczne koszty ponoszone przez spółdzielcę za 50 mkw. sa porównywalne, a nawe wyższe niż właściciela domku o powierzchni 150 mkw. A przecież gospodarka zbiorcza powinna być tańsza. To, że stan zasobów mieszkaniowych jest silnie zróżnicowany i bez odpowiednich rezerw finansowych, świadczy właśnie o poziomie gospodarności i profesjonalizmu zarządów i rad, a może przede wszystkim o szeroko pojętej niegospodarności i nieoptymalności struktur typowych przecież dla poprzedniego okresu. Co do aktywnych działaczy dbających o swoje interesy, to chyba ich szkodliwość wystarczająco wyraźnie sygnalizuję w mojej wypowiedzi. Teza pana Grylickiego, że spółdzielcy są zadowoleni i dlatego nieaktywni, przypomina mi stwierdzenie pewnego działacza związkowego, że "dla ludzi jest ważna tylko micha". Ja twierdzę, że spółdzielcy w swojej masie praktycznie nie znają swoich uprawnień, nie wiedzą o niebezpieczeństwach, które ich mogą czekać w gospodarce rynkowej, albo utracili wszelką nadzieję na poprawę. Ich stan to frustracja, obojętność, brak reakcji na dewastację itp. Jest to grupa najliczniejsza. Wcześniej wystąpi jeszcze zjawisko slumsów, ale co to obchodzi zarządy i działaczy - oni sobie poradzą. Ciagle mam nadzieję, że jest szansa budowy społeczeństwa obywatelskiego i w tym dziele spóldzielczość mieszkaniowa powinna w sposób naturalny przodować." Nic dodać, nic ująć. U nas to samo. Poprzedni zarząd nawarzył piwa, ale dał sobie radę. Obaj prezesi u nas już nie mieszkają - "dali sobie radę" załatwić nowe mieszkania w innych, lepszych zasobach. Podobno wygrali w Totka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Jar Re: Skandal z parkingiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.03, 11:30 Panie Gazy, napisz Pan coś w sprawie parkingów, bo warto znać Pana pogląd. Dlaczego Pan milczy? Nie zabieram głosu, ale czytam, co Pan pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
witold_kalinowski_zasraniec Re:TYLKO JA JESTEM WASZYM PANEM CHOŁOTO !!!! 09.11.03, 11:29 Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkanie.i.wspolnota Ile wydamy na niepotrzebne zmiany w statucie? 09.11.03, 17:55 Zarząd SMB JARY zwołuje zebrania grup członkowskich, po których odbędzie się huczne jak zwykle Zebranie Przedstawicieli - a wszystko po to, by dokonać "niezbędnych" zmian w statucie. JARY nie są wyjątkiem. Jak Polska długa i szeroka, spółdzielnie mieszkaniowe organizują walne zebrania. Głównym celem tych zebrań mają być "zmiany w statucie" - co w istocie oznacza dostosowanie statutu do nowelizacji ustawy o spółdzielniach mieszkaniowych z grudnia 2002, która weszła w życie 15 stycznia b.r., i która była wielkim konratakiem Imperium Prezesów na wcześniejsze próby demokratyzacji ładu spółdzielczego. Cały ten ogólnopolski trud jest bezsensowny, bo nowelizacja została zaskarżona do Trybynału Konstytucyjnego. Ta skarga wejdzie na wokandę Trybunału w najbliższym czasie (sprawdzajcie pod www.trybunal.gov.pl ) a ponieważ jest bardzo starannie przemyślana i mądrze napisana - odwołuje się do wcześniejszych orzeczeń TK w tych sprawach - więc jest bardzo prawdopodobne, że przynajmniej niektóre przepisy tej nowelizacji przestaną wkrótce obowiązywać, jako niezgodne z konstytucją. A wtedy cały obecny WYSIŁEK FINANSOWY I ORGANIZACYJNY ZWIĄZANY Z POPRAWIANIEM STATUTU PÓJDZIE NA MARNE - bo będzie trzeba uchwalać nowe zmiany, dostosowujące statut do nowego stanu prawnego. Więcej - dużo więcej - na ten temat w czasopiśmie "Mieszkanie i Wspólnota" (nr 9/2003) i na jego stronie internetowej: www.miwspolnota.waw.pl link: spółdzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spóldzielca Ile wydamy na niepotrzebne zmiany w statucie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.03, 20:13 Tym razem panie Kalinowski, nie masz pan racji. Wprawdzie istotnie nowa ustawa o spółdzielniach mieszkaniowych czeka na rozpatrzenie w trybunale konstytucyjnym, ale niech pan nie odwodzi ludzi od zajmowania się statutem. Wpadła mi w rece wersja statutu napisana przez prezesa Sołtysiaka i jego prawnika Wierzbickiego i włos się jeży na głowie. Ci panowie napisali taki statut, żeby maksymalnie ograniczyć nasze prawa jako spółdzielców i żeby pozwolić zarządowi a zwlaszcza Sołtysiakowi i Kretkiewiczowi na dorwanie się do konfitur, jakimi są nasze pieniądze. proponowane przez nich zapisy maja zagwarantować dożywocie Sołtysiakowi i różne machinacje finansowe bez żadnej kontroli rady(zakładając, że ta tego by chciała). I dlatego niech pan nie odwodzi spółdzielców od uczestnictwa w zebraniach grup członkowskich - niech sami się przekonają, jakich to mamy zarządców do naszego majątku. A tymi zapisami, o jakich piszę, trybunał konstytucyjny zajmwać sie nie będzie. I dlatego nie można dopuścić, aby uchwalono zmiany w statucie skierowane przeciw naszym interesom. Wprawdzie rada podobno coś tam pozmieniała, ale nie wierzę za bardzo w ten organ, skoro co bystrzejsi z niego uciekają a zostają same miernoty pokroju Jarząbka, Kuleszy, Czerwińskiego czy Stzrelczykowskiego czyli kolesie Sołtysiaka. Może tym razem nie odniesie zwycięstwa stara zasada "nieobecni nie mają racji". Wprawdzie grupa GRS szykuje jakąś bombę ze statutem, ale strzeżonego Pan Bóg strzeże. Pilnujmy swojego interesu jak ktoś celnie napisał w jednej z poprzednich wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkanie.i.wspolnota Lord, don't let me be misundertood 09.11.03, 20:37 Gość portalu: Spóldzielca napisał(a): > Tym razem panie Kalinowski, nie masz pan racji. Wprawdzie istotnie nowa ustawa > o spółdzielniach mieszkaniowych czeka na rozpatrzenie w trybunale > konstytucyjnym, ale niech pan nie odwodzi ludzi od zajmowania się statutem. > Wpadła mi w rece wersja statutu napisana przez prezesa Sołtysiaka i jego > prawnika Wierzbickiego i włos się jeży na głowie. > Ci panowie napisali taki statut, żeby maksymalnie ograniczyć nasze prawa jako > spółdzielców i żeby pozwolić zarządowi a zwlaszcza Sołtysiakowi i > Kretkiewiczowi na dorwanie się do konfitur, jakimi są nasze pieniądze. > proponowane przez nich zapisy maja zagwarantować dożywocie Sołtysiakowi i różne > > machinacje finansowe bez żadnej kontroli rady(zakładając, że ta tego by > chciała). I dlatego niech pan nie odwodzi spółdzielców od uczestnictwa w > zebraniach grup członkowskich - niech sami się przekonają, jakich to mamy > zarządców do naszego majątku. A tymi zapisami, o jakich piszę, trybunał > konstytucyjny zajmwać sie nie będzie. I dlatego nie można dopuścić, aby > uchwalono zmiany w statucie skierowane przeciw naszym interesom. Wprawdzie rada > > podobno coś tam pozmieniała, ale nie wierzę za bardzo w ten organ, skoro co > bystrzejsi z niego uciekają a zostają same miernoty pokroju Jarząbka, Kuleszy, > Czerwińskiego czy Stzrelczykowskiego czyli kolesie Sołtysiaka. > Może tym razem nie odniesie zwycięstwa stara zasada "nieobecni nie mają racji". > > Wprawdzie grupa GRS szykuje jakąś bombę ze statutem, ale strzeżonego Pan Bóg > strzeże. Pilnujmy swojego interesu jak ktoś celnie napisał w jednej z > poprzednich wypowiedzi. Chyba zostałem źle zrozumiany. Bynajmniej nie namawiam do bojkotu zebrań grup członkowskich i zebrania przedstawicieli - skoro one i tak się odbęda, czy mi się to podoba, czy nie. Można jednak przyjść - zwłaszcza na ZP, bo "grupy" nie mają praktycznie nic do gadania - i ZABLOKOWAĆ podjęcie jakiejkolwiek uchwały statutowej do czasu rozstrzygnięcia w TK. Tylko czy ONI - przedstawiciele "zechcom chcieć" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spóldzielca Re: Lord, don't let me be misundertood IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.03, 20:45 Panie Kalinowski, może pan nie miał tego na mysli, ale tak sporo spóldzielców mogło to odczytać. Ale myśl z bojkotem a włąściwie zablokowaniem niekorzystnego dla nas statutu to jakieś wyjście. Wystraczy, że nie będzie kworum. Z kolei na grupach członkowskich należy podjąc dyskusje o sprawach bieżących i maksymalnie ciagnąć dyskusje nad poszczególnymi punktami statutu. Wowczas z braku wyczerpania porządku nalezy zebranie zwołac ponownie itd. Do czasu wyroku trybunału konstytucyjnego. Tylko że w tym czasie nasi zarządcy będą robili swoje interesy, Sołtysiak powaznie mysli o daniu zielonego swiatła do ekspansji EDBUDU na inne tereny w spółdzielni skoro tak ładnie poszło z Wiolinową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bez języka Re: Lord, don't let me be misundertood IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.03, 20:48 Widać, że coraz bliżej do unii, bo niektóre palanty nie mogą pisać po polsku. Czekam, kto zacznie po francusku i rosyjsku. Głupi jarowicze, tylko to potraficie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyckal,w-wa Re: Lord, don't let me be misundertood IP: *.aster.pl / 10.71.7.* 14.11.03, 20:47 Gość portalu: Bez języka napisał(a): > Widać, że coraz bliżej do unii, bo niektóre palanty nie mogą pisać po polsku. > Czekam, kto zacznie po francusku i rosyjsku. > Głupi jarowicze, tylko to potraficie! Głupiego, jak wiadomo, poznaje się po tym, że zna języki. Pyckal (też głupi, sądząc z motta) --- Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Klasyczny spoldzielca IP: *.netlandia.pl 10.11.03, 04:13 Gość portalu: Spóldzielca napisał(a): Sołtysiak > powaznie mysli o daniu zielonego swiatła do ekspansji EDBUDU na inne tereny w > spółdzielni skoro tak ładnie poszło z Wiolinową. Byloby lepiej gdyby poszlo gorzej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mega Re: Klasyczny spoldzielca IP: *.acn.waw.pl 10.11.03, 11:30 Mam znajomych, którzy mieszkają w budynku Edbudu.Są zachwyceni jakością wykończenia. Więc jeśli Jary miałyby cokolwiek budować, to TYLKO ze sprawdzonym i solidnym Edbudem! On już ma referencje spółdzielców, kogo więc szukać? Jakichś firm-krzaków kolesiów z Rady? To dopiero byłby skandal! Edbud powinien być naszym partnerem na lata. Szczególnie kiedy mowa o zagospodarowaniu dołka przy Wiolinowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowoczesność Re: Klasyczny spoldzielca IP: *.acn.waw.pl 10.11.03, 11:35 Gość portalu: mega napisał(a): > Mam znajomych, którzy mieszkają w budynku Edbudu.Są zachwyceni jakością > wykończenia. Więc jeśli Jary miałyby cokolwiek budować, to TYLKO ze sprawdzonym > > i solidnym Edbudem! On już ma referencje spółdzielców, kogo więc szukać? > Jakichś firm-krzaków kolesiów z Rady? To dopiero byłby skandal! > Edbud powinien być naszym partnerem na lata. Szczególnie kiedy mowa o > zagospodarowaniu dołka przy Wiolinowej. Popieram w całej rozciągłości! Dołek przy Wiolinowej to obraz nędzy, rozpaczy i zbiorowisko mętów, pijaków i meneli.Tyle forsy naszej się marnuje, bo się tylko kłócić o gówna potraficie na tym forum. Do roboty! Rozwalić dołek i zbudować na nowo! Z Edbudem, bo sprawdzony i w całej Warszawie ma b.dobrą opinię.Sprawdżcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opptymista Re: Klasyczny spoldzielca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.03, 18:45 To prawda, ale żeby tak było nie można zmieniać zarządów co pół roku i wybierać do rady starych przygłupów, którym nic i nikt się nie podoba,którzy wszędzie węszą przekręty. Zarząd powinien mieć wsparcie w spółdzielcach, a przede wszystkim w radzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mega Optymistycznie! IP: *.acn.waw.pl 10.11.03, 19:01 No i zrobiło się optymistycznie! Optymista, nowoczesność o Mega. Kto jeszcze? Umówny się, że będziemy się podpinać pod ten tytuł, jeżeli zechcemy rozmawiać o Jarach i ich rozwoju, a "konflikty" personalne i spiskowe teorie dziejów zostawomy na boku, ok? Pozdrawiam Optymistę i nowoczesność oraz wszystkich, którzy myślą jak Oni i ja! :-)))))) ( to jest uśmiech!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opptymista Re: Optymistycznie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.03, 21:06 Dziękuję za uśmiech. Napewno jest na naszych Jarach dużo do zrobienia, ale lepiej robić to z uśmiechem i optymizmem zamiast biadolić i wybrzydzeć. Zawiść i pomówienia schowajmy do kieszeni. Co prawda jesień nie nastraja nas optymistycznie, ale wyjdźmy jej na przeciw z uśmiechem. Nasze codzienne troski i zmartwienia będzie łatwiej znieść. Z uśmiechem jak zawsze pozdrawiam. Opptymista Odpowiedz Link Zgłoś
moje_3_grosze Re: Optymistycznie! 11.11.03, 15:55 Z przyjemnością dołączam się do głosów rozsądku i optymizmu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Optymistycznie Re: Optymistycznie! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 11.11.03, 22:22 Macie racje optymiści należy patrzeć przed siebie z optymizmem z optymizmem znosić zniewagi Zarządu, z optymizmem dopłacać do ignorancji i głupoty, z optymizmem zgadzać się na to żebyśmy dopłacali d parkingu przy Wiolinowej Pani też pomimo, że ma Pani tylko 400,00 zł renty, z optymizmem wpakować miljon zł. w naprawę spieprzonego parkingu przy ul. Surowieckiego i drugi miljon w taki sam parking przy ul. Herbsta, z optymizmem sprzedać miejsca garażowe w wyremontownych parkingach za 1/4 ich wartości w imię solidaryzmu społecznego. Moi optymiści wy nie jesteście żadnymi optymistami tylko sługusami i gównozjadami zanmy wasze nazwiska i wiemy na jle żeście oskubali tą spóldzielnie optymiści komuniści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powoli Re: Klasyczny spoldzielca IP: *.aster.pl / *.acn.pl 11.11.03, 22:11 Tak wszyscy reklamujecie EDBUD jak byście byli na ich usługach a może te posty pisze prazes EDBUDU wraz z Zarządem SMB Jary to najbardziej prawdopodobne. Odpowiedz Link Zgłoś
pyckal Re: Klasyczny spoldzielca 12.11.03, 23:40 Gość portalu: powoli napisał(a): > Tak wszyscy reklamujecie EDBUD jak byście byli na ich usługach a może te posty > pisze prazes EDBUDU wraz z Zarządem SMB Jary to najbardziej prawdopodobne. Tuś, brachu, trafił w dziesiątkę. Ogłaszam konkurs, który to "mega": Sołtysiak, Kretkiewicz czy ten trzeci ? Odpowiedz Link Zgłoś
pyckal Re: Klasyczny spoldzielca 11.11.03, 20:07 Gość portalu: mega napisał(a): > Edbud powinien być naszym partnerem na lata. Co to znaczy NASZYM, ciulu ? Też jestem z JARÓW, ale krów z tobą nie pasłem. Może ty zapisałeś się do tej spółdzielni z własnej woli, bo cię prezesi skusili 30 srebrnikami. Ale ogromna większość spółdzielców to ofiary przymusowego peerelowskiego kwaterunku. Nikt nas nigdy nie pytał, czy chcemy być w tej czy innej spółdzielni, w tym czy innym towarzystwie. I tak jest do dzisiaj. Muszę być w jednej spółdzielni z Gazym, Kretkiewiczem, Andrzejewskim, Gnychem, Sołtysiakiem, Kalinowskim, Kuleszą I i Kuleszą II - jak widzisz lecę bez różnicy, żeby nikogo nie urazić - chociaż nie ma żadnego powodu, żebym z tymi ludźmi, a także z tobą, mega, miał jakieś wspólne interesy. Bo spółdzielnia, ten nędzny pomiot komunistycznej mentalności, jeżeli w ogóle ma sens - to w jednym domu. A żaden z wymienionych w moim domu nie mieszka. W moim domu jest paru takich, co myślą podobnie jak ja. Ale jak długo w Polsce będą brylować "megi" - to się takiej naprawdę NASZEJ spółdzielni nie doczekamy. Zgodnie z hasłem, które wpisałem w stopce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez znaczenia Re: Do pyckala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 20:27 Ciulu, jak ci się nie podoba nasze towarzystwo, to się wypisz z naszej spółdzielni. Jest tyle innych miejsc na ziemi gdzie możesz zamieszkać. Czy jednak znajdziesz wspólny język z nowymi sąsiadami? Wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
pyckal do megi-analfabety 11.11.03, 20:58 Gość portalu: bez znaczenia napisał(a): > Ciulu, jak ci się nie podoba nasze towarzystwo, to się wypisz z naszej > spółdzielni. Jest tyle innych miejsc na ziemi gdzie możesz zamieszkać. Czy > jednak znajdziesz wspólny język z nowymi sąsiadami? Wątpię. Kolejny analfabeta, cholera. Toż napisałem wyraźnie, że chcę się wypisać ze spółdzielni - ale nie wyprowadzić z domu. Bo to MÓJ DOM, analfabeto. Mój - i jeszcze kilkudziesięciu rodzin, które tu mieszkają. Zapłaciliśmy za to ciężkie pieniądze, potem przez dziesięciolecia dokładaliśmy do czerwonych prezesów-darmozjadów, a mamy za to gówno w postaci "spółdzielczego prawa". Przyznaję, nasza wina, bo nie umieliśmy się upominać o swoje. Ale teraz już umiemy. I nie damy się tumanić "megom" - bez względu na to czy wciskają nam spółdzielczą ideologię jako płatne pachołki prezesów, czy jako naiwni durnie-analfabeci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mega Re: do megi-analfabety IP: *.acn.waw.pl 11.11.03, 21:05 Czy jest jakiś lekarz na tym forum? Przypadek beznadziejny: niejaki Pyckal! PS.Konieczni dodatkowo dwaj sanitariusze z kaftanem bezpieczeństwa! Chory może kąsać! Odpowiedz Link Zgłoś
pyckal Re: do megi-analfabety 11.11.03, 21:45 Gość portalu: mega napisał(a): > Czy jest jakiś lekarz na tym forum? Przypadek beznadziejny: niejaki Pyckal! > PS.Konieczni dodatkowo dwaj sanitariusze z kaftanem bezpieczeństwa! > Chory może kąsać! No i udało się. Ciul zgnojony, zaczyna powtarzać stare kawałki. Można znowu zacząć normalnie rozmawiać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Megi Re: Klasyczny spoldzielca IP: *.aster.pl / *.acn.pl 11.11.03, 22:08 Może i tak ale jeśli wygra konkursy z tym związane. Ustawa nakazuje powołać konkurs i wybrać partnera, w naszym wykonaniu ten wygrywa kto więcej daje. Zanim coś Z.P. zdecyduje zakończmy i rozliczmy jedną inwestycję. Zobaczmy ile ześmy na tym zarobili nie ile ktoś zarobił ale my czyli spółdzielnia. Obecnie należy skupić się na statucie, wymienić część przedstawicieli i wybrać nową nie skorumpowaną radę nadzorczą, którą zarząd prowadzi na smyczy jak knury. Zebrania grup członkowskich to nasza "chwila prawdy" albo wymienimy gównozjadów przedstawicieli a ci powołają nową R.N. albo przepadniemy, jest dość dowodów żeby posadzić niektórych członków Zarządy i R.N. nie wiem na co czekamy. Naszym obowiązkiem jest dopilnować żeby w nowym statucie dobitnie umocnić członków spółdzielni, musimy pamiętać, że zarząd społdzielni to tylko pracownicy najemni którym płacimy za pracę i to nie mało w zamian nic nie dostajemy tylko przekręty i straty. Słyszałem doskonały pmysł żeby od pensji zarządy odejmować straty jakie ponosimy w związku z ich pracą może by się okazało, że wówczas wyjdziemy na swoje gdyż zarząd będzie musiał nam dopłacać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tropicielka Re: Do Spłdzielcy-Gazego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.03, 21:17 Twoją metodę dawno już poznano. Ciekawe czy się sprawdzi na Zebraniach Grup Cłonkowskich? Będę Cię obserwowała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gazy (podróba) do tropicielki IP: *.aster.pl / 10.71.7.* 11.11.03, 19:42 Gość portalu: tropicielka napisał(a): > Twoją metodę dawno już poznano. Ciekawe czy się sprawdzi na Zebraniach Grup > Cłonkowskich? Będę Cię obserwowała. Strasznie się boję. Chyba nie przyjdę na te zebrania. Gazy (podróba, ale prawdziwy mógłby napisać to samo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tropicielka Re: do Gazego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 20:17 Zmieniłeś komputer,ale nie zmienisz siebie. Poznam nawet cię po czcionce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gazy (podróba) Re: do Gazego IP: *.aster.pl / 10.71.7.* 11.11.03, 20:30 Gość portalu: tropicielka napisał(a): > Zmieniłeś komputer,ale nie zmienisz siebie. Poznam nawet cię po czcionce. To znaczy kogo poznałaś, tropicielko. chłe, chłe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a mnie jest wszys Re: do forumowiczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 22:40 Dosyć siedzenia przy komputerze. Zapraszam na spacer. Dotleńcie swoje mózgi przed snem. Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: do forumowiczów 11.11.03, 22:46 No z nieba mi spadłeś, spacerowiczu! Wszedłem po raz pierwszy na to forum, bo myślałem, że spotkam tu fajnych ludzi i poznam sąsiadów z Wiolinowej. Właśnie zamieszkałem w nowym budynku.Pięknie mi się mieszka, a tu taki rejwach, że od razu mnie głowa rozbolała! Wychodzę na spacer ochłonąć i wrócę, jak powietrze na tym forum będzie świeższe. Żegnam na razie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: van Re: do forumowiczów IP: *.chello.pl 11.11.03, 22:55 masuma uważaj bo posądzą Ciebie że to Ty wykręcasz żarówki w windach ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze jeden kamy Re: do forumowiczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 14:32 Na klatkach są wywieszone informacje o zebraniach oraz że tekst statutu jest na stronie internetowej Sp-ni. Chciałem sie zapoznać i co - nie ma. Fałszywa informacja - a podpisana przez zarząd. Czuje się zlekceważony i nie dziwie sie niektórym furumowiczom, ze maja takie złe zdanie o spóldzielni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do mamusi Re: do forumowiczów IP: *.aster.pl / *.acn.pl 12.11.03, 09:25 Nie bc taki palant. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamcia Re: do forumowiczów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.11.03, 22:23 Moi drodzy sąsiedzi to co piszecie w postach to wszystko pestka. Napiszę wam jak Zarząd chce wybzykać głupich członków spóldzielni Jary. Ano jak wszyscy wiecie grupy członkowskie rozpoczynają się 20 a kończą 27 11 2003 r. Zgodnie ze statutem Par. 61 punkt 3 / zebrania grup członkowskich zwołuje zarząd spóldzielni co najmniej raz w roku przynajmniej na 6 tygodni przed zebraniem przedstawicieli i przynajmniej na 7 dni przed datą zebrania/. Co to znaczy ano to, że w żaden sposób zgodnie z przepisami naszego statutu i przepisami prawa spóldzielczego nie da rady zwołać zebrania przedstawicieli w tym roku gdyż najbliższy termin zgodnie z prawem przypada na połowę stycznia. Zadaję więc pytanie dlaczego członkowie R.N. nie zaprotestowali, na co liczą. Jestem przekonany, że kilku naszych członków np. Pan Gnych czy Gazy czy Andrzejewski natychmiast złożą protest w sądzie i sąd przyzna im rację wszystkie uchwały w ten sposób przegłosowane nie maja mocy prawnej gdyż zostały przegłosowane z naruszeniem prawa. Pytam więc Zarząd i R.N spółdzieli dlaczego tak postępują czy naprawdę myślą, że jasteśmy stadem bezrozumnych baranów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Jary Gazy! Cos tak zamilkl. Patrzcie mu na rece! IP: *.netlandia.pl 13.11.03, 00:13 Gość portalu: Jaromir Gazy napisał(a): > po stosowny protokół z ZP w dniu 12 czerwca 1999. na stronie 43 znajdujemy > nastepująca wypowiedź genialnego prezesa Kazimierza Zagajewskiego: > ".....jeżeli proponowane wcześniej zadania modernizacyjno-remontowe mają zostać > > wykonane to muszą być na to środki finansowe. Zobowiązania, o których mowa w > projekcie uchwały, to przede wszystkim kredyty termomodernizacyjne. Kredyty te > mogą zostać umorzone o około 25%, a ponadto ich oprocentowanie wynosi 50% stopy > redyskonta weksli NBP (tj. około 8%). Zaciagnięcie takiego kredytu jest > korzystne nawet w przypadku posiadania wolnych srodków. Brak decyzji ZP > uniemozliwi Zarządowi zaciagnięcie zobowiązań zewnetrznych. > W tej chwili zgoda taka jest konieczna, gdyz aktualnie jest zleconych 10 > audytów energetycznych, które zostana przedłożone do weryfikacji. Po ich > pozytywnym zweryfikowaniu trzeba bedzie wystapić z wnioskiem kredytowym na > zatwierdzone obiekty, gdyz posiadane środki nie wystarczą na wykonanie pełnego > zakresu robót". > > W związku z tym i po dyskusji, ZP 21 głosami za i 1 przeciw przy 14 > wstrzymujących się przyjęło uchwałę zawierająca nastepujące stwierdzenie: > " Upoważnia się zarząd SMB JARY do zaciągniecia zobowiazań w kwocie do 5 000 > 000 zł z przeznaczeniem na zadania termomodernizacyjne za uprzednią akceptacją > Rady nadzorczej SMB JARY". > A teraz co do stwierdzeń Leszka: > 1. Czy to jest ten racjonalny plan ociepleń, to śmiem wątpić. A nie byla? Dlaczego watpisz? To byla propozycja oszczedzajaca nasze pieniadze!!! Zagajewski przedstawil tez logiczny harmonogram prac ociepleniowych, zmieniajacy zwyczaje dotychczasowe polegajace na w pierwszej kolejnosci ocieplaniu budynkow czlonkow ZDRADY i ew. zarzadu. Kiedy zostal ocieplony Twoj budynek? Byles wtedy w ZDRADZIE? Ale niech Leszek > spyta Zagajewskiego, bo jest chyba jego dobrym znajomym, dlaczego tego planu > nie realizował, tylko robił jakies podejrzane interesy ze swoim totumfackim > Jaglarskim, jak chocby przy sławetnych już parkingach. 1. Nie znam Zagajewskiego! Planu nie mogl zrealizowac, majac nawet zgode najwyzszego organu spoldzielni bo go moze nie pare dni ale niedlugo wyrzuciliscie z pracy!!! Wiec domyslam sie, ze nastapil wyrzucajacym na odcisk. Niech przepyta też > członków kolejnych zarządów, dlaczego nie realizowali znakomitych planów > swojego poprzednika. > 2. Z przytoczonych wyników głosowania nie wynika, że ów pomysł uzyskał aż 80% > poparcia przedstawicieli. > 3. Zagajewski nie został wylany kilka dni później, jak twierdzi Leszek. A dokladnie kiedy? Mogl realizowac swoj plan? > 5. Tak, głosowałem za odwołaniem Zagajewskiego. A dlaczego? Mial poparcie ZP. Najwyzszej wladzy w spoldzielni. > 6. Nie sprzedaję się jako jedyny "sprawiedliwy, łapający złodzieja". To czy tak sie sprzedajesz ocenia inni. To jest moje zdanie. A Twoje liczy sie najmniej. > 7. Czekasz na odpowiedź, to ją masz! Dalej czekam na uzupelnienie Twojej odpowiedzi. Konkretnie! Reszta Twoich wynurzen to 'lepperiada" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaromir Gazy Re: Gazy! Cos tak zamilkl. Patrzcie mu na rece! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 08:11 Nie wiem jeszcze, co zrobię w związku z próbami uchwalenia zmienionego statutu naszej spółdzielni. Jest jednak bezspornym faktem, że zebrania grup członkowskich zostały zwołane stanowczo za późno, aby można było dochować statutowego wymogu, że musza sie one odbyć na conajmniej 6 tygodni przed włąściwym zebraniem przedstawicieli. Może zarządowi własnie o to chodziło, żeby w szaleńczym tempie, bez głebszego zastanowienia, uchwalic ten statut. A robić tego, moim i innych zdaniem, nie wolno, bo z projektu statutu napisanego przez panów R. Sołtysiaka i jego pomocnika, mecenasa J. Wierzbickiego i następnie jeszcze "podprawionym" przez dwóch członków rady, panów Z. Czerwińskiego i Michała Kuleszę starono sie usunąć jak najwięcej dotychczasowych praw członków spółdzielni przy jednoczesnym rosszerzeniu uprawnień zarządu i maksymalnym ograniczeniu możliwościi odwołania działającego przeciw spółdzielcom zarządu. Rodzi się pytanie, dlaczego tak się stało? Ano dlatego, że zarząd mając na opracowanie statutu prawie rok czasu miał jakieś chyba ważniejsze sprawy na głowie a teraz ma do rady pretensje, że ta nie chciała w ciemno tego przyklepać i przez miesiąc doszukiwała się we wspomnianym projekcie tzw. "dziury w całym". Jak zwykle, winni są co bardziej niepokorni członkowie rady, którzy śmieli coś zmieniać w tak znakomitym dziele, jakie zostało przygotowane przez wymienionych na wstępie panów. Tyle mam na razie do powiedzenia członkom spółdzielni na temat sposobu tworzenia najważniejszego dla nich dokumentu jakim jest statut spółdzielni, bo jakie będziemy mieli prawa, spółdzielnia wobec nas obowiązki, jak będziemy przez nią traktowani itp. winno się w nim znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Gazy-destrukt w dzialaniu! Patrzcie mu na rece! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 13:54 Jednym z nieszczesc SBM Jary sa przedstawiciele i wybrana przez nich Zdrada. Gazy nie odpowiedzial w wywalaniu ilu Zarzadow bral czynny udzial. Oprocz ostatniego wiekszosc zarzadow wywalana byla przed uplywem roku pracy. Staut tej radosnej dzialalnosci nie ograniczal. I co? Bylo lepiej? Demokracja w stylu Gazego-leppera doprowadzi do jeszcze wiekszego balaganu. Juz sie mowi ze to spoldzielnia sledzi. Tu kazdy kazdego sledzi. Zarzady nieomal ubezwlasnowolnione, rece maja zajete trzymaniem sie kurczowo stolkow. Uwazacie ze to zdrowe? ZP powinno ustalic kierunki i zasady dzialalnosci na rok. RN powinna sprawdzac czy sa one realizowane ale bez ubezwlasnowolnienia Zarzadu. Zarzad po roku ZP i RN powinny oceniac po skutkach a nie wchrzaniac sie w bierzace zarzadzanie. Czarno widze. Gazy zrobi wszystko aby uwalic statut przygotowany przez Soltysiaka. Zdrada mogla przez rok napisac sama statut. Miesiac zajelo jej ocenianie pracy nad tym dokumentem. Gazy to typowy destrukt! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaromir Gazy Re: Gazy-destrukt w dzialaniu! Patrzcie mu na rec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 14:00 Droga Basiu, Twoje genialne przemyślenia na temat działalności spółdzielni Jary warte są tyle samo co Twoja wspaniała ortografia! Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: Gazy-destrukt w dzialaniu! Patrzcie mu na rec 14.11.03, 14:11 Jak pamiętam, powstała nawet specjalna "komisja statutowa", ale zamiast zająć się tym, do czego została powołana, natychmiast zaczęła bić się o kasę. Czy to też wina Zarządu??? Smieszne są te "zielone ludziki", aż płakać się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaromir Gazy Re: Gazy-destrukt w dzialaniu! Patrzcie mu na rec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 15:26 Miła Masumo, mnie czasami pamięć też zawodzi, ale wtedy sięgam do dokumentów. Istotnie, była komisja statutowa, ale to było dobrą wolą jej członków, żeby opracowywać statut, bo zgodnie z ustawą o spółdzielniach mieszkaniowych, to SPÓŁDZIELNIA a więc ZARZĄD miał obowiązek przygotować ten akt prawny. A że mu nie wychodziło, chciał się podeprzeć wymienioną komisją. To nie komisja in corpore( ulubione określenie obecnego zarządu) ale niektórzy jej członkowie chcieli kasy za swoją pracę. Skład komisji jest znany i można ich przepytać na wspomnianą okoliczność. Tak wygląda prawda. Wracając do teraźniejszości - wspomniana komisja zakończyła swoją "pracę" bodajże w listopadzie ubiegłego roku i od tego czasu można było tworzyć statut. Zgodnie z tym, co wcześniej napisałem, to na ZARZĄDZIE ciąży obowiązek przygotowania tego dokumentu. I dlatego twierdzę, że to ZARZĄD jest odpowiedzialny za obecne zamieszanie choć rada mogła i powinna przywołać go już wcześniej do porządku. Warto słuchać władzę, ale jeszcze bardziej warto sprawdzić, czy mówi aby prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: Gazy-destrukt w dzialaniu! Patrzcie mu na rec 14.11.03, 15:35 O ile wiem, panie Gazy, jest Pan w Radzie i wiedział Pan o terminach. Czy na posiedzeniach poruszaliście ten problem? Dlaczego tak późno? Czyja to wina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaromir Gazy Re: Gazy-destrukt w dzialaniu! Patrzcie mu na rec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 16:30 Przecież w mim poście jest to napisane - na litość boską, proszę czytać uważnie. Chyba, że ma się z góry ustalone stanowisko i żadne informacje i wyjaśnienia i tak nic nie dadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Jary Re: Gazy-destrukt w dzialaniu! Patrzcie mu na rec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 17:42 Gazy-destrukt i MATOL w dzialaniu! Autor: Gość: Basia IP: *.netlandia.pl Data: 16-11-2003 12:58 + odpowiedz na list + odpowiedz cytując Gość portalu: Jaromir Gazy napisał(a): > > Istotnie, była komisja statutowa, ale to było dobrą wolą jej członków, żeby > opracowywać statut, bo zgodnie z ustawą o spółdzielniach mieszkaniowych, to > SPÓŁDZIELNIA a więc ZARZĄD miał obowiązek przygotować ten akt prawny. Gazy! Ty matole! Spoldzielnia to nie Zarzad!!! Tyle lat w Zdradzie i nie wiesz, ze Spoldzielnia to jej czlonkowiei ich przedstawiciele a Zarzad to wynajeci ludzie do zarzadzania pod kierunkiem RN. To Zdrada powinna okreslic kierunki zmian w statucie i zlecic to powolanej przez siebie Komisji Statutowej. Potem te Komisje nadzorowac czy jej praca odpowiada woli czlonkow spoldzielni. Obecny klopot to ewidentna wina Zdrady. To wynik destrukcyjnej dzialalnosci takich jak Gazy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mega Re: Gazy-destrukt w dzialaniu! Patrzcie mu na rec IP: *.acn.waw.pl 14.11.03, 17:27 Gość portalu: Jaromir Gazy napisał(a): ZARZĄD jest odpowiedzialny za obecne zamieszanie choć rada mogła i powinna przywołać go już wcześniej do porządku. Panie Gazy, pzrecież sam pan pisze, że Rada MOGŁA I POWINNA. To co pan tam, do cholery robi? Jeszcze jest pan niegrzeczny dla nowych sąsiadów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrówka Re: Gazy-destrukt w dzialaniu! Patrzcie mu na rec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 19:03 Gazy to stary lawirant. Łże jak z nut. Przez trzy posiedzenia wertowała Rada projekt statutu. Teraz ma pietra o to co sołodzili i próbuje zrzucić winę na innych. Najpierw namota,a później się wycofuje. Co do słynnej Komisji Statutowej, to na jednym z ZP krążył rachunek Gazego na 5 zł.To koszty jakie podobno poniósł przy opracowaniu Statutu którego nikt nie zobaczył. Oj napracował się nad tamtym projektem! Ciekawe ile pracy i jakiej włożył teraz. Może łaskawie odpowie. Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: Gazy-destrukt w dzialaniu! Patrzcie mu na rec 14.11.03, 19:12 Mróweczko! Jesteś znana z pracowitości. Przynieś nam tu jeszcze trochę prawdziwych i obiektywnych informacji, bo do cna jestem zdezorientowany w sytuacji...:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrówka Re: Gazy-destrukt w dzialaniu! Patrzcie mu na rec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 19:50 Właśnie byłam na oficjalnej stronie SMB Jary www.smbjary.waw.pl - jest podany projekt statutu.Czytałam i nie mogłam wyjść ze zdziwienia. Kursywą podane są zmiany wprowadzone przez Radę na czterech posiedzeniach. W radzie zasiadają chyba analfabeci. Średnio rozgarnięty człowiek mógłby wprowadzić te zmiany w godzinę najwyżej dwie, a te stare pryki na czele z Gazym dyskutowali przez pełne cztery wieczory a może i ranki.Jak ma być dobrze w naszej spółdzielni przy takim poziomie intelektualnym Rady. Pozdrawiam masumę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrówka Re: Gazy-destrukt w dzialaniu! Patrzcie mu na rec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 19:58 Jeszcze jedna uwaga. Rada chyba nie przyjęła projektu statutu bo jest wykropkowane miejsce na datę przyjęcia. Panie Gazy co pan na to? Czy zabrakło czasu czy chęci, a może były inne powody? Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: Gazy-destrukt w dzialaniu! Patrzcie mu na rec 14.11.03, 20:02 Dzieki, Mrówko! Można na Ciebie liczyć! Zaraz sam zajrzę na stronę. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Gazy-destrukt i MATOL w dzialaniu! IP: *.netlandia.pl 16.11.03, 12:58 Gość portalu: Jaromir Gazy napisał(a): > > Istotnie, była komisja statutowa, ale to było dobrą wolą jej członków, żeby > opracowywać statut, bo zgodnie z ustawą o spółdzielniach mieszkaniowych, to > SPÓŁDZIELNIA a więc ZARZĄD miał obowiązek przygotować ten akt prawny. Gazy! Ty matole! Spoldzielnia to nie Zarzad!!! Tyle lat w Zdradzie i nie wiesz, ze Spoldzielnia to jej czlonkowiei ich przedstawiciele a Zarzad to wynajeci ludzie do zarzadzania pod kierunkiem RN. To Zdrada powinna okreslic kierunki zmian w statucie i zlecic to powolanej przez siebie Komisji Statutowej. Potem te Komisje nadzorowac czy jej praca odpowiada woli czlonkow spoldzielni. Obecny klopot to ewidentna wina Zdrady. To wynik destrukcyjnej dzialalnosci takich jak Gazy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gazy-destrukt i MATOL w dzialaniu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 14:29 Jeden Gazy to małe piwo. Takich M...... w Zdradzie jest jeszcze kilku i w tym cały problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr J. Re: Gazy-destrukt i MATOL w dzialaniu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.03, 17:00 :( ciemność widzę w tej Spółdzielni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przedst. na ZP Zarzuty - 1 IP: *.acn.waw.pl 17.11.03, 17:05 Podstawowe zarzuty, jakie stawiamy członkom Zarządu: Uregulowania prawne mające służyć dobru spółdzielców zostały wykorzystane w celach przestępczych. Mechanizm działania jest niezwykle prosty, zarząd spółdzielni podpisuje umowę z firmą budowlaną na realizację inwestycji. Budowa prowadzona jest na gruncie spółdzielni, który otrzymała ona nieodpłatnie a więc w umowie nie wspomina się o sprzedaży praw do gruntu - ustawa pozwala na przenoszenie nieodpłatnie tych praw na członków. Wysokość wkładów budowlanych (= kosztowi zadania inwestycyjnego przypadającego na dany lokal) jest jednak skalkulowana w wysokości obejmującej koszt budowy lokalu i wartość udziału w gruncie (na poziomie cen rynkowych). Dalej wystarczy już zawarte w umowie ustalenie, iż całość wnoszonych wkładów budowlanych wpływa automatycznie na konto firmy budującej, aby równowartość ceny gruntu, będącego własnością Gminy a w użytkowaniu spółdzielni, wpływała na konto prywatnej firmy. Spółdzielców nie niepokoi zbytnio cała sprawa, gdyż pozornie wszystko się zgadza: 1. nabywcy lokali mają przekonanie wynikające z treści zawieranych z nimi umów, iż pokrywają koszt budowy lokali na prawach wyodrębnionej własności oraz opłacają równowartość prawa do gruntu, związanego z tym prawem nierozerwalnie. Wysokość wnoszonego przez nich wkładu potwierdza to przekonanie. 2. spółdzielnia otrzymała grunt nieodpłatnie i przenosi to prawo na nowego członka też nieodpłatnie, więc z aktywów znika wartość majątku trwałego równego cenie prawa do gruntu i brak ekwiwalentu pieniężnego w tej sytuacji jest naturalny. 3. właściciele firmy budującej równowartość sprzedanego gruntu kryją za potężnie zawyżonym kosztorysem i przez zaniżenie wartości budowy wykazanej w umowie. Rutkowska Anna, Stefan Stawicki, Edward Gnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Donald Re: Do 3 przedstawicieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.03, 00:22 Przedstawiciele - obrońcy biednych,uciśnionych i poszkodowanych. Dobrze że jest was tylko troje.Przy większej ilości takich jak wy dawno nie byłoby tej spółdzielni. Co za głupoty wypisujecie! Odpowiedz Link Zgłoś
rumba_negro Re: Do 3 przedstawicieli 18.11.03, 00:35 Przeszłam przez tę Golgotę wszystkich postów Wielkiej Trójki. To jest dopiero bezmiar...donosy,że ma się za dużo we własnej kasie...to dopiero paranoja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Naiwnosc nr. 1 przedstawicieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 17:38 1. Zrealizowane budynki po zakonczeniu budowy beda wlasnoscia SMB Jary! 2. Mieszkancy tych budynkow sa na mocy umowy czlonkami SMB Jary 3.Jary nie pozbywaja sie terenu (jest dalej wlasnoscia spoldzielni). 4. Za mzoliwosc zarobienia na realizacji inwestycji Edbud za darmo oddaje SMB Jary 800m2 PU. Edbud jest to sprawna firma deweloperska ale charytatywna! Tez musi zarobic za swoja prace! Czy zarobila nien za duzo? Nie wiem. Wiem, ze gdyby nie wziela tej inwestycji to gmina sprzedala by ten teren obcemu inwestorowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przedst. na ZP Zarzuty - 2 IP: *.acn.waw.pl 17.11.03, 17:18 W akcie notarialnym /§9 aktu/ z marca 2001r, dot. oddania Spółdzielni w użytkowanie wieczyste części jej gruntów, zarząd złożył oświadczenie, iż “w związku ze zgłoszeniem przez byłych właścicieli roszczeń do przedmiotowego gruntu (...) prezesi oświadczają, iż Spółdzielnia zaspokoi te roszczenia we własnym zakresie” Zgodnie z przepisami “Ustawy o gospodarce nieruchomościami” z dnia 21 sierpnia 1997r: - jeżeli zbywanie nieruchomości przez jednostkę samorządu terytorialnego odbyło się z naruszeniem zasad określonych w art. 34 tej ustawy, to zgodnie z art. 38, jednostka ta ponosi odpowiedzialność na zasadach ogólnych; - w w/w ustawie, w rozdziale 5 “Odszkodowania za wywłaszczone nieruchomości” i 6 “Zwrot wywłaszczonych nieruchomości”, ustawodawca wskazuje jako jedyne właściwe organy zobowiązane do wszelkich odszkodowań z tytułu byłych wywłaszczeń - Skarb Państwa lub jednostki samorządu terytorialnego. Zadeklarowane przez zarząd przejęcie przez Spółdzielnię ustawowych obowiązków innej jednostki, narusza bezwzględnie obowiązujące przepisy ustawy, co czyni ten zapis nieważnym w świetle art. 58 k.c. Ewentualne obciążenie więc członków Spółdzielni kosztami wypłacenia – wielusettysięcznych a być może i milionowych odszkodowań - byłoby bezzasadnym dofinansowaniem Gminy w jej obowiązku zadośćuczynienia wniesionym roszczeniom, a więc sprzeniewierzeniem naszych pieniędzy. Oszukano świadomie i z premedytacją nabywców lokali – było oczywistym, iż w budynkach posadowionych na gruntach o nieuregulowanym stanie prawnym z powodu wniesionych roszczeń, ustanowienie prawa wyodrębnionej własności będzie nieprędko możliwe. Rutkowska Anna, Stefan Stawicki, Edward Gnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przedst. na ZP Zarzuty - 3 IP: *.acn.waw.pl 17.11.03, 17:21 Pomimo faktu wniesienia roszczeń, w zawartej 28 maja 2001r umowie na realizację inwestycji KEN-Wiolinowa, figuruje oświadczenie, iż działka jest wolna od wszelkich roszczeń i nie będzie obciążona żadnymi zobowiązaniami z tego tytułu – przestępstwo poświadczenia nieprawdy. Rutkowska Anna, Stefan Stawicki, Edward Gnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przedst. na ZP Zarzuty - 4 IP: *.acn.waw.pl 17.11.03, 17:42 W umowie z 28.05.2001r nie została w ogóle określona wartość realizowanego zadania, pod wpływem nacisków RN ujawniono jego wartość w 1 aneksie do umowy - 32 mln zł. Z iloczynu budowanej powierzchni użytkowej i określonych cen 1 m2 wynikała jednak na dzień podpisania umowy wartość ok. 45 – 50 mln zł. Wg projektu z 1999r realizowana miała być budowa o pow. użytkowej 16220 m2: 146 mieszkań o powierzchni 10153 m2 x śr. 3200 zł/m2 = 32 489 280 zł 16 lokali użytkowej o pow. 1344 m2 x 3600 zł/m2 = 4 838 400 zł 228 miejsc postojowych x 26000 zł/stanowisko 5 928 000 zł Razem 43,2 mln zł. Dodatkowo sprzedawane są komórki (1200 zł/m2), tarasy (300 zł/m2), balkony (500 zł/m2) czyli wg cen wstępnych z 2001r, szacunkowa wartość realizowanej budowy o pow. ponad 17 tys. m2 /w tym budynek C jako 4-5 kondygnacyjny/ wynosiła ok.45 -50 mln zł, co było wiadomym podpisującym umowę. W październiku 2003r, zapisem 4 aneksu do umowy zmieniono wartość przedmiotu umowy, określając ją jako 41,36 mln zł, i to w sytuacji podwyższenia budynku “C” z 4-5 pięter do budowanych 8-9. Podana więc w aneksie wartość inwestycji została ponownie świadomie zaniżona o wiele milionów zł – fałszerstwo danych i kolejne przestępstwo poświadczenia nieprawdy; Pozwolenie na budowę obejmowało projekt o pow. użytkowej ponad 20 tys. m2 (.np. pow. budowanych lokali użytkowych, przy wariancie 7-8 pięter budynku “C” zwiększa się do pow. 2186 m2, cena wstępna m2 sprzedawanych lokali mieszkalnych została zwiększona w budynku “C” do 3430 – 3950 zł/m2). Rutkowska Anna, Stefan Stawicki, Edward Gnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przedst. na ZP Zarzuty & & #35 8211; 5 IP: *.acn.waw.pl 17.11.03, 19:08 ZP uchwaliło, iż budynek "C" ma mieć 8-9 pięter (uchwała zaskarżona do Sądu), zarząd zaś po raz kolejny zignorował obowiązującą go uchwałę i postanowił, iż budynek będzie miał 7-8 pięter. RN śpi i nie reaguje. Właśnie przydzieliła członkom zarządu kolejną premię kwartalną. Rutkowska Anna, Stefan Stawicki, Edward Gnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przedst. na ZP Zarzuty & & #35 8211; 6 IP: *.acn.waw.pl 17.11.03, 19:15 Cena 1 m2 sprzedawanych powierzchni została określona nie przez Spółdzielnię, zobowiązaną do tego ustawowo, ale przez "Edbud", w wysokości odpowiadającej kosztom budowy i wartości gruntu pod inwestycję, chociaż Spółdzielnia działki gruntu nie odsprzedaje. Zawarte w umowie regulacje – wszystkie wpłaty nabywców są automatycznie przelewane na konto “Edbudu”, powodują, że równowartość prawa do gruntu w wysokości min. ok. 8,5 mln zł (po cenach gminy z 2003r) przywłaszcza prywatna firma. Ceny wstępne sprzedaży budowanych mieszkań dochodzą do ponad 3 900 zł za m2, a wiec są tak samo wysokie jak i u innych inwestorów budujących na Ursynowie a sprzedających prawo do gruntu. W tym samym czasie realizowana jest inwestycja patronacka "Edbudu", osiedle Sady Jerozolimskie – ceny m2 sprzedawanej powierzchni ziemi zawierające koszty nabycia przez "Edbud" prawa własności gruntu, zostały ustalone przez dewelopera jako max. 3200 zł/m2 (z 7% VAT). Lokale użytkowe budowane przez "Edbud" w inwestycji Górce II, gdzie rozlicza inwestycję Spółdzielni Wola, kosztują 2600 zł/m2 (informacje z internetowej strony "Edbudu"). Spółdzielnia na mocy "Ustawy o spółdzielniach mieszkaniowych" musi określić wysokość wkładów budowlanych jako całość kosztów zadania inwestycyjnego przypadająca na dany lokal a więc nie może sprzedawać budowanych powierzchni po cenach umownych, dowolnie określonych przez wykonawcę budowy. Jeśliby zaś prowadziła budowę w oparciu o zasady wolnorynkowe, w ramach prowadzenia działalności gospodarczej, to jest oczywistym, iż całości zysku z tak prowadzonego przedsięwzięcia nie mogłaby przejmować firma realizująca budowę, jak się to dzieje w przypadku "Edbudu", a wnoszone wpłaty finansujące budowę, nie byłyby kwalifikowane jako "wkłady budowlane z określonym członkowskim kosztem budowy lokalu". Każdy członek Spółdzielni, nabywca lokalu, może kwestionować wynik dokonanego rozliczenia kosztów budowy przez wniesienie powództwa - o ustalenie wysokości wkładu budowlanego, który winien uiścić - na podstawie art. 64 k.c. i art. 1047 k.p.c. tj. zastąpienie oświadczenia woli Spółdzielni o wysokości wkładu budowlanego orzeczeniem sądu. Większość z uregulowań zapisanych w umowie na realizację KEN-u służyło stworzeniu pseudo-prawnych podstaw do przeprowadzenia przestępczego planu. Przeszkadzamy mocno żądnym nienależnych zysków panom, więc ciągle się gimnastykują i modyfikują umowę tak, aby szwindel jednak wyszedł. Obecnie zarządy "Jarów" i "Edbudu" wymyśliły, iż "wynagrodzenie Edbudu stanowi całość wnoszonych wpłat przez nabywców lokali". Skoro kupujący na razie pokryli wynagrodzenie za pracę, to kto pokryje koszty budowy? A może się okaże, że nasi nowi Sąsiedzi są członkami Spółdzielni "Edbud", skoro wkłady budowlane czyli równowartość inwestycji, stały się własnością "Edbudu" jako nagroda za pracę? Rutkowska Anna, Stefan Stawicki, Edward Gnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przedst. na ZP Zarzuty & & #35 8211; 7 IP: *.acn.waw.pl 17.11.03, 19:18 Zarząd w ogóle nie zestawił i nie określił kosztów zadania inwestycyjnego (obowiązek ustawowy) skoro do dziś nie wykazał pełnych kosztów własnych Spółdzielni wraz z należnymi odsetkami. Uchwała RN nr 36/98 z dnia 03.07.1998r określała, iż zostaną zwrócone Spółdzielcom należne im kwoty, obejmujące wszystkie poniesione koszty rzeczowe i osobowe, wraz z takim oprocentowaniem, jaki daje wskazany w uchwale bank – nie dokonanie zwrotu nam tych kwot oznacza sprzeniewierzenie naszych pieniędzy (w wysokości kilkuset tys. zł), które nie zwrócone nam, stanowią nienależny zysk “Edbudu”. Żadna z RN nie upomniała się o zwrot tych kosztów w pełnym wymiarze (poza Radą, której przewodniczył p. Andrzejewski, a którą wylano) a przecież trwa rozliczenie I etapu inwestycji. Wnieśliśmy pozew o wydanie zarządowi sądowego nakazu szczegółowego zestawienia tych kosztów i nałożenie na niego obowiązku wyegzekwowania zwrotu tych pieniędzy na konto Spółdzielni. Prawnik, mec. Wierzbicki, pełnomocnik zarządu, czyli reprezentujący ogół członków Spółdzielni (wszystkich Państwa), wnosi o oddalenie pozwu twierdząc, iż - przez nie oddanie Spółdzielcom ich pieniędzy – nie zostały naruszone żadne ich prawa materialne (!!!) - Państwo finansujecie także jego wynagrodzenie za służbę na waszą rzecz! Wnieśliśmy o wezwanie przed Sąd członków RN, aby wyjaśnili Sądowi, dlaczego zezwalają zarządowi na sprzeniewierzenie tak ogromnych kwot i aby – jako mający legitymację czynną do reprezentowania ogółu członków Spółdzielni – przystąpili do sprawy w miejsce powodów, czyli nas. O tym, jaką postawę zajmą członkowie RN – opowiemy Państwu dokładnie. Rutkowska Anna, Stefan Stawicki, Edward Gnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przedst. na ZP Zarzuty - 8 IP: *.acn.waw.pl 17.11.03, 19:21 W pierwotnej wersji umowy zawartej z “Edbudem” widniał zapis, iż “Edbud” przekaże Spółdzielni nieodpłatnie 750 m2 powierzchni lokali – nie zapisano jednak, czy mają tę darowiznę sfinansować nabywcy lokali (niedopuszczalne prawnie) czy też być może “Edbud” wybuduje ją charytatywnie dla Spółdzielni, uszczuplając swój zysk. Obecnie – wobec braku podstaw prawnych do obciążenia nabywców lokali kosztami powyższej darowizny – zmieniono aneksem pierwotne zapisy umowy - równowartość 750 m2 powierzchni tychże lokali określono mianem “kosztów pośrednich i bezpośrednich jakie poniosła Spółdzielnia” i ustalono ich wysokość na kwotę 2,46 mln zł, zgodnie z dokonanym – także nierzetelnym – wyliczeniem: 3280 zł/m2 (netto) x 750 m2 = 2,46 mln zł (netto). Dokonano więc kolejnego przestępstwa poświadczenia nieprawdy i sfałszowania dokumentów w celu wyłudzenia od nabywców lokali korzyści materialnych na kwotę prawie 2,5 mln zł. Następstwem tego faktu będą kolejne fałszerstwa dokumentów Spółdzielni – faktur wystawionych “Edbudowi” z tytułu dokonania powyższych rozliczeń. Na nasz rachunek i w naszym imieniu okradziono dziesiątki rodzin, czyniąc 6 tysięcy członków naszej Spółdzielni pospolitymi złodziejami (!!!). Zarząd rozdysponuje te pieniądze bardzo szybko – także bez upoważnienia, woli i wiedzy ogółu Spółdzielców – nas zaś czeka w przyszłości 2,5 mln składka z tytułu konieczności zwrotu kradzionego! (od 1.07.2003 r. zmiana k.k. – konfiskata majątku pochodzącego z przestępstwa). Rutkowska Anna, Stefan Stawicki, Edward Gnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przedst. na ZP Zarzuty - 9 IP: *.acn.waw.pl 18.11.03, 09:59 Lokale użytkowe sprzedano firmom po cenach: w bud. AB - 640 m2 pow. sprzedano w śr. cenie /z VAT/ 3106,6 zł/m2 - przy cenie wstępnej, oficjalnej ustalonej w wys. 3600zł/m2 wg cen 2001 r. w bud. C - 834 m2 pow. lokali sprzedano w śr. cenie /z VAT/ 3452 zł/m2 a pozostałe 711,5 m2 pow. oferuje się m.in. Spółdzielcom w cenie 4000 zł/m2, a więc m.in. obecni Spółdzielcy “Jarów” kupujący te lokale użytkowe, mają dofinansować koszty darowizny 750 m2 pow. dla tejże Spółdzielni. Interes Spółdzielni musi się równać interesowi Spółdzielcy. Jeśli nie ma tej równości, interes Spółdzielni nie istnieje. Wg tych cen – dokonanej sprzedaży firmom i planowanej dla Spółdzielców – ustalono średnią cenę netto sprzedawanych lokali, wg której wyliczono równowartość 750 m2 pow. 3280zł/m2 x 750 m2 = 2,46 mln zł Firmom, na ich życzenie, “Edbud” musi wystawić kosztorysy – jak ich obciążyć kosztami /nie sprzedawanego/ gruntu albo darowizną dla Spółdzielni? Zwróćcie też uwagę, że wszędzie tam, gdzie jest mowa o rozliczeniu prac dodatkowych czy też rękojmi (umowy, zasady rozliczenia kosztów inwestycji) jako podstawę do rozliczeń wskazuje się cenniki Secocenbudu albo “średnie ceny warszawskie” a nie cenniki wg, których jest realizowana budowa – tłumaczy to fakt, iż przy pracach dodatkowych lub gwarancyjnych trzeba załączyć kosztorysy jako podstawę wystawienia faktury. Nie wyegzekwowano od “Edbudu” udzielenia choćby i jednorocznej gwarancji na roboty budowlane (otrzymujemy 2 lata gwarancji nawet przy zakupie butów za 150 zł!) – rezultat będzie taki sam, jak przy sprawie parkingu na Surowieckiego – znów Spółdzielcy sfinansują naprawy gwarancyjne! Rutkowska Anna, Stefan Stawicki, Edward Gnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przedst. na ZP Zarzuty - 10 IP: *.acn.waw.pl 18.11.03, 10:04 Umówiono się, że część tych tzw. “kosztów pośrednich i bezpośrednich” zostanie zwrócone Spółdzielni w formie przekazania jej przez “Edbud” 3 lokali użytkowych i 3 miejsc postojowych. Jakiekolwiek by były koszty Spółdzielni poniesione na przygotowanie inwestycji – byle uczciwie określone – były finansowane z wnoszonych przez nas comiesięcznych opłat za użytkowanie naszych mieszkań. A więc skoro już wykorzystano nasze wpłaty niezgodnie z ich przeznaczeniem (a były wolne pieniądze na funduszach) to obecnie muszą być one zwrócone na konta Spółdzielni (gzm) wyłącznie w gotówce – zwrot kosztów w postaci lokali oznacza sfinansowanie – bez naszej wiedzy i woli – z naszych wpłat czynszowych kosztów budowy tych lokali a wiec kolejne sprzeniewierzenie. Rutkowska Anna, Stefan Stawicki, Edward Gnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przedst. na ZP Zarzuty - 11 IP: *.acn.waw.pl 18.11.03, 10:06 Wbrew uchwale ZP (czerwiec 2001), zakazującej zarządowi obciążania Spółdzielców jakimkolwiek kredytem, obarczono nas długiem w wysokości już 8,5 mln. zł. Rutkowska Anna, Stefan Stawicki, Edward Gnych Odpowiedz Link Zgłoś