cpt1 30.06.09, 12:49 W sobote o 10.00 odbylo sie zebranie.Ktos byl? Wie co bylo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaga90 Re: Zebranie SMB Imielin 01.07.09, 09:53 Pięknie! Członek spółdzielni zamiast sam pójść na zebranie nie częściej chyba niż dwa razy w roku wolał robić coś innego i teraz pyta, co było na zebraniu. Inni najprawdopodobniej postąpili podobniejak cpt1 (stąd pyanie Ktoś był?) i w związku z tym garstka możę wyczyniać w spółdzielni co tylko jej się spodoba. A potem wołanie zobojętniałych spółdzielców o coraz lepsze prawo i szukanie pomocy gdzie się tylko da, bo zarządy ich oszukują. W takiej sytuacji byłyby głupie gdyby tego nie robiły! Odpowiedz Link Zgłoś
yes2mike Re: Zebranie SMB Imielin 01.07.09, 12:38 Grunt to konkretna odpowiedź. Ja bym dorzucił jeszcze kilka słów o obecnym rządzie, kryzysie i TESCO na kabatach... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek_1 Re: Zebranie SMB Imielin 01.07.09, 13:54 Całe szczęście, że nie należę już do spółdzielni, w której nazywano by mnie członkiem ;-) Więc, ja jako były członek ;-)jestem żywo zainteresowana przebiegiem zebrania a zwłaszcza jego ostatnim punktem. Oczywiście jeśli mogę, i nie zostanę zrugana przez, że na zebrania wszystkich spóldzielni okolicznych powinno się chadzać, a nie wypytywać na forum. Wybacie, ale akurat chlałam piwsko tańcząc z gwiazdami ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
re-na11 Re: Zebranie SMB Imielin 01.07.09, 14:19 przegłosowano,że opłaty wzrosną o 30% Odpowiedz Link Zgłoś
gosc34 Re: Zebranie SMB Imielin 02.07.09, 22:07 re-na11 napisała: > przegłosowano,że opłaty wzrosną o 30% No i macie tu kompletną odpowiedź na głupoty, jakie wypisujecie pod adresem pouczającego was jaga90. Gdybyście masowo przyszli na zebranie, gdybyście zainteresowali się choć trochę gospodarką spółdzielni, to byście mieli opłaty nie wyższe, ale NIŻSZE o 30% (ca 140 zł miesięcznie mniej). Dlaczego? Bo spółdzielnie gospodarują marnotrawnie, czasem nawet złodziejsko. Jak nie chodzicie na zebrania, nie badacie dokumentów - zwłaszcza finansowych - to ta garstka kolesiów prezesa, którzy przychodzą, uchwali wszystko, co dla nich wygodne i co im tylko przynosi profity. Odpowiedz Link Zgłoś
relana1 Re: Zebranie SMB Imielin 13.07.09, 22:03 Zamiast wymyślać sobie i innym to lepiej podyskutować merytorycznie. Zebranie było koszmarne. W większości zdominowane przez "panny różańcowe", które wybrały na przewodniczącą jedną z założycielek Stowarzyszenia Smolna( beton dawnego PZPR)ściganą przez komorników. Dziwne połaczenie, tu Radio Maryja tu działaczka SLD. Całe szczęście, że nie został przegłosowany wniosek o zwiększenie pożytku, bo to byłby dopiero kataklizm. Każdy członek spółdzielni dostałby po kieszeni, bo zaczętą inwestycję trzeba by kontynuować a wiadomo, że inwestorzy uciekliby do Ronsona, bo tam byłoby o wiele taniej. Nam, mieszkańcom zostałyby do spłacenia przegrane procesy, odszkodowania z tego tytułu i bóg wie co jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś