Gość: onaa IP: 62.29.248.* 25.09.09, 08:25 A dlaczego tylko kobiety? Mężczyźni nie chorują na raka prostaty? Jąder? Hmm? Co za... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ola Polki zadbają o siebie obowiązkowo IP: 193.24.14.* 25.09.09, 08:33 Dziwi mnie ta szczególna troska o zdrowie akurat kobiet, zwłaszcza że wg oficjalnych statystyk to więcej mężczyzn umiera na raka prostaty niż kobiet na raka szyjki. Bardziej uzasadnionym byłoby zatem wprowadzenie obowiązkowego badania per rectum dla mężczyzn. To też kobiety niż mężczyźni częściej dbają o swoje zdrowie i chodzą do lekarza, rówież notowana jest wyższa umieralność mężczyzn na nowotwory złośliwe. Dlaczego więc przymus poddania się intymnym badaniom mającym na celu zdiagnozowanie ewentualnego nowotwru ma objąć tylko kobiety? Ten przepis jest sprzeczny z konstytucją i z podstawowymi zasadami praństwa demokratyczego oraz z prawami człowieka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Polki zadbają o siebie obowiązkowo IP: 195.182.9.* 25.09.09, 09:29 Jakie będą konsekwencje karne za nie wykonanie tych badań, bo ja nie zamierzam ich wykonywać. Rozważałam dobrowolne pójście na badania, ale teraz jak to będzie przymusem to na 200% - nie pójdę. Jaka mi grozi kara- pieniężna czy więzienie?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanna Re: Polki zadbają o siebie obowiązkowo IP: 89.72.101.* 25.09.09, 09:33 głupia jestes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aa Re: Polki zadbają o siebie obowiązkowo IP: 62.29.157.* 25.09.09, 11:12 a ty jeszcze głupsza, to może obowiązkowe testy na inteligencję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guest Re: Polki zadbają o siebie obowiązkowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 01:09 Testy na inteligencję - jak najbardziej! SZCZEGÓLNIE DLA POLITYKÓW :// Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Polki zadbają o siebie obowiązkowo 26.09.09, 18:50 Rozważałam dobrowolne pójście na badania, > ale teraz jak to będzie przymusem to na 200% - nie pójdę. Jaka mi > grozi kara- pieniężna czy więzienie?. jak dla Ciebie-elektrowstrzasy:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Deodyma polecam psychiatrę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.09, 19:28 Lecz się na wszystko inne, bo na mózg już za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Deodyma polecam psychiatrę 26.09.09, 20:12 Gość portalu: . napisał(a): > Lecz się na wszystko inne, bo na mózg już za późno. straszne rzeczy opowiadasz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Polki zadbają o siebie obowiązkowo IP: 195.182.9.* 25.09.09, 09:51 A może by tak obowiązkowo zapewnić kobiecie ( samotnej z dzieckiem) pracę. Co z tego że będę zdrowa gdy zagrozi mi śmierć głodowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Polki zadbają o siebie obowiązkowo IP: 195.182.9.* 25.09.09, 09:59 Też chcę wiedzieć jakie będą kary za niewykonanie badań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Polki zadbają o siebie obowiązkowo IP: *.wro-com.net 25.09.09, 10:23 Kara za niewykonanie badań będzie taka, że po prostu nie dostanie się zgody na pracę. Według mnie to niezgodne z Konstytucją i dyskryminujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aa Polki zadbają o siebie obowiązkowo IP: 62.29.157.* 25.09.09, 11:16 “Obowiązkowe badania to w jakiejś mierze zasługa "Metra", które wiosną przeprowadziło ogólnopolską debatę na ten temat. Poparli nas lekarze i kobiety, także te z pierwszych stron gazet.” Kobiety które was nie popierały zupełnie niechcący nie zostały zauważone. Metro może przyjąć gratulację za swoje zaangażowanie w walce o łamanie praw kobiet. “Elżbieta Kozik, prezes Stowarzyszenia Amazonki: - Chodzi o życie tysięcy z nas, dlatego badanie ma ogromną wartość. Mam nadzieję, że resort zdrowia będzie umiał przekonać Polki iż to nie przymus, tylko szansa na zdrowie. “ Ależ nikogo nie trzeba przekonywać wszyscy wiemy że przymus to zdrowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: Polki zadbają o siebie obowiązkowo IP: *.wro-com.net 25.09.09, 11:59 Też uważam, że "Metro" dołączyło się do łamania praw kobiet w Polsce i zupełnie nie wzięło pod uwagę głosów kobiet, które są przeciwne przymusowi tak intymnych badań profilaktycznych. I znowu to kobietom się przykręca śrubę, a panowie są w tak komfortowej sytuacji, że nawet służba wojskowa już ich nie obowiązuje. A wszystko to oczywiście pod hasłem wielkiej troski o polskie kobietki. Tylko ciekawe czemu większość z nas odbiera to jako zwykły terror medyczny? Chyba nadeszła pora, by wyjechać z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna d'Arc Re: Polki zadbają o siebie obowiązkowo IP: *.lukman.pl 25.09.09, 12:56 A ile tych kobiet jest? Sa w ogóle takie? (Nie liczymy trolli forumowych) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: Polki zadbają o siebie obowiązkowo IP: *.wro-com.net 25.09.09, 13:09 O co ci właściwie chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Polki zadbają o siebie obowiązkowo IP: 195.182.9.* 25.09.09, 13:16 Wnioskuję o przymusowe badania psychiczne polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Polki zadbają o siebie obowiązkowo IP: *.adsl.inetia.pl 25.09.09, 15:39 "Obowiązkowe badania to w jakiejś mierze zasługa "Metra", które wiosną przeprowadziło ogólnopolską debatę na ten temat. Poparli nas lekarze i kobiety, także te z pierwszych stron gazet." Akurat pamiętam dyskusje Metra, większość głosów było przeciwnych! "Takie stanowisko wywołało lawinę protestów. Kobiety chciały tych badań, wierzyły, że mogą uratować życie." Chyba w wybujałej wyobraźni zwolenników! A swoją drogą, nie ma zakazu badania się. Jak ktoś chce sobie uratować swoje życie to nikt mu nie zabrania pójścia do lekarza. Dlatego nie rozumiem tej absurdalnej chęci włażenia w cudze życie i zmuszania innych do intymnych badań. "Obowiązkowe badania są potrzebne, by odwrócić dramatyczne statystyki zachorowań na nowotwory." Mam genialny pomysł! Należy wporwadzić obowiązkowe zapładnianie aby odwrócić dramatyczne statystyki niskiego przyrostu. Oczywiście obowiązkowo zapładniane będą wyłącznie zwolenniczki przymusów. Konsekwentnie, skoro lubią być zmuszane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: Polki zadbają o siebie obowiązkowo IP: *.centertel.pl 26.09.09, 00:24 "Obowiązkowe badania są potrzebne, by odwrócić dramatyczne > statystyki zachorowań na nowotwory." A to w Polsce jedynymi rodzajami raka, dziesiątkujacymi społeczeństwo, są tylko rak szyjki macicy i rak piersi? A co z rakiem płuc, prostaty, jąder, jelita grubego? Stanowczo domagam się obowiązkowych badań prostaty i jąder dla mężczyzn. Oni tez mają konstytucyjnie zagwarantowane prawo do opieki medycznej i odmawianie im prawa do obowiązkowej profilaktyki nowotworowej jest łamaniem Konstytucji i dyskryminacją całej grupy społecznej stanowiącej połowę ludności Polski! A jesli by głuptaski dobrowolnie nie chciały, to przecież trzeba o nich zadbać wprowadzajac obowiązek badań - pod groźbą utraty pracy. Wszak to dla ich dobra! Śmiem twierdzic, że brak takiego obowiązku skutkuje nawet gorszymi konsekwencjami społeczno-ekonomicznymi niż w przypadku kobiet. W naszym społeczeńtwie mężczyźni są ciągle jeszcze głównymi zywicielami rodziny i ich przedwczesna smierć z powodu braku profilaktyki powoduje groźniejsze skutki: wpędza wdowy w powazne kłopoty finansowe, zmusza je do wychowywania dzieci i walki z problemami życiowymi w pojedynkę. Tak więc STANOWCZO DOMAGAM SIĘ ROZSZERZENIA PROFILAKTYKI NOWOTWOROWEJ NA MĘŻCZYZN. Takie paskudne faworyzowanie jednej grupy społecznej (kobiet pracujących) kosztem innej grupy spolecznej (mężczyźni, kobiety niepracujące) jest moralnie obrzydliwe i sprzeczne z Konstytucją! Zaskarzyć to rozporządzenie do Trybunału Konstytucyjnego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Polki zadbają o siebie obowiązkowo IP: *.zamosc.mm.pl 25.09.09, 15:51 Czy w Ministerstwie Zdrowia(?) naprawdę nie mogą (czyt.potrafią) zrozumieć, że te badania nijak się mają do stwierdzenia, czy kobieta może wykonywać pracę na danym stanowisku? Co do samych badań, są one przecież dostępne - bezpłatnie - dla zainteresowanych. Rzecz w tym, że urzędnikom z MZ nie chce się kobiet do nich zachęcić. To przecież wymaga jakiegoś wysiłku - umysłowego przede wszystkim. A tak lepiej do nich zmusić( nie patrząc, czy to jest faktycznie potrzebne) pod groźbą utraty pracy i kłopot z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: Polki zadbają o siebie obowiązkowo IP: *.centertel.pl 26.09.09, 00:36 Alez oni to doskonale rozumieją. Tyle że tu wcale nie chodzi o dobro kobiet tylko o KASĘ Z OBOWIAZKOWYCH BADAŃ. Ktoś tu chyba "ukręci lody" na kontraktach na wykonywanie tych badań. Zdaje się, że CBA powinno sie temu przyjrzeć.. Odpowiedz Link Zgłoś
ann-tyk Nie dla przymusu 25.09.09, 17:02 O jakim obowiązku w ogóle mowa? Toż to przymus i łamanie polskiego prawa z Konstytucją na czele. Nawet jeśli odwołamy się do modelowej jeśli chodzi o walkę z nowotworami u kobiet Szwecji to nie ma co porównywać. Tam te badania są po pierwsze powszechne, po drugie kobieta ma pozostawiony wybór - albo poddaje się badaniom albo płaci mało dotkliwą karę finansową. W Polsce sankcją będzie utrata pracy, co często równa się też utracie środków do życia. Jest różnica? Profilaktyka, uświadamianie, edukacja - tak. Przymus godzący w podstawowe prawa człowieka - nie. Swoją drogą zastanawiam się, czy państwo może bardziej poniżyć kobietę, niż zmuszając ją do wykonania przed podjęciem pracy badania ginekologicznego. Mam na myśli państwo demokratyczne, jakim będzie do chwili wprowadzenia tego przepisu Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Savathus Drogie Panie, nie wszystko jeszcze stracone! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.09, 18:29 Istnieje inicjatywa przeciwna rozporządzeniu "pracy za cytologię"! Staramy się coś zdziałać, by nie dopuścić do tego absurdu! Zachęcam gorąco do odwiedzenia naszej strony i rejestrowania się na forum: http://powiedz-nie.c0.pl powiedz-nie.phorum.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fema Polki zadbają o siebie obowiązkowo IP: *.icpnet.pl 25.09.09, 19:35 Precz z przymusem!!! To łamanie praw kobiet !!!Nie dość że kobiety mają trudności z poszukaniem pracy to chcą jaszcze nas poniżyć do tego stopnia że mają być jakieś intymne badania .A moze kobiety na wsi też będą musiały się siłą pójść badać bo jak nie to do obory nie zostaną wpuszczone.Przestańcie wymyślać że ktoś coś musi.Niech za mężczyzn się wezmą a nie za nas .Nie pozwolę się tak traktować!!!Minister niech sama się bada jak to robi jej przyjemność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liana Polki zadbają o siebie obowiązkowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.09, 20:19 Rozumiem, że państwo zapłaci z MOJEGO ginekologa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debil zdziwiony prostata, aborcja i szczenie przeciwko HPV IP: *.skynet.net.pl 25.09.09, 20:35 A co z panami? Chorują tak samo na prostatę. Politycy polscy zajmują się tylko ci...mi i cycami swoich ubezwłasnowolnionych katolickich kobiet. Może tak znieść zakaz aborcji i zrobić obowiązkowe szczepienia na HPV? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: prostata, aborcja i szczenie przeciwko HPV IP: *.centertel.pl 26.09.09, 00:49 Toż jakieś 2-3 tygodnie temu w "Wiadomościach" mówili, że nie będzie profilaktycznych szczepień dla dziewczynek przeciwko HPV, poniewaz, brutalnie mówiąc, zbyt mało kobiet umiera na raka szyjki macicy, aby profilaktyka była opłacalna. Koszty profilaktyki byłyby nieporównywalnie wyższe od kosztów leczenia tych "marnych" 2-4 tys. kobiet, już chorujących. WIĘC SKORO PROFILAKTYKA JEST NIEOPŁACALNA, BO "ZA MAŁO" KOBIET UMIERA, TO O CO TA CAŁA BATALIA Z OBOWIAZKOWYMI BADANIAMI? NA SZCZEPIONKI NIE MA KASY A NA BADANIA JEST? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony debil o przerażasz mnie tą informacją IP: *.skynet.net.pl 26.09.09, 16:29 Gość portalu: o napisał(a): > Toż jakieś 2-3 tygodnie temu w "Wiadomościach" mówili, że nie będzie > profilaktycznych szczepień dla dziewczynek przeciwko HPV, poniewaz, > brutalnie mówiąc, zbyt mało kobiet umiera na raka szyjki macicy, aby > profilaktyka była opłacalna. Co za hipokryzja! Ku...two! Rzygać się chce żyjąc takim kraju, gdzie faszysta z prostytutką ruską robią kariery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AM Polki zadbają o siebie obowiązkowo IP: *.ver.abpl.pl 25.09.09, 20:46 Najwięcej osób w Polsce umiera na nowotwory wywołane paleniem papierosów.Ponieważ Metro walczy z rakiem oczekuję że podejmie się walki z papierosami. Proponuję wprowadzić całkowity zakaz palenia papierosów, ludzie nie będą chorować, nie potrzebne będą nawet żadne badania profilaktyczne.Problem raka wywołanego papierochami przestanie istnieć. To najprostszy i najtańszy sposób na walkę z rakiem. Oczekuję reakcji ze strony Metra, pokażcie że rzeczywiście zależy wam na zdrowiu Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: precz z papierosam Re: Polki zadbają o siebie obowiązkowo IP: *.adsl.inetia.pl 25.09.09, 20:57 Gość portalu: AM napisał(a): > Najwięcej osób w Polsce umiera na nowotwory wywołane paleniem > papierosów.Ponieważ Metro walczy z rakiem oczekuję że podejmie się walki z > papierosami. Proponuję wprowadzić całkowity zakaz palenia papierosów, he he, ale musiałby to być całkowity zakaz dla palaczy nie tylko zakaz w niektórych miejscach, czyli palaczy na przymusowe rzucanie palenia. A tu, że zakaz przynosi pozytywne efekty: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,7064549,Dzieki_zakazom_palenia_w_miejscach_publicznych_zmalala.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AM Re: Polki zadbają o siebie obowiązkowo IP: *.ver.abpl.pl 25.09.09, 21:07 Napisałam - wprowadzić całkowity zakaz palenia papierosów, oczywiście że nie chodzi mi tylko o miejsca publiczne, ale o zakaz palenia w ogóle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: Polki zadbają o siebie obowiązkowo IP: *.centertel.pl 26.09.09, 00:52 POPIERAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: Polki zadbają o siebie obowiązkowo IP: *.centertel.pl 26.09.09, 01:00 A ja proponuję, w ramach obowiazkowej profilaktyki nowotworowej, PRZYMUSOWE RZUCANIE PALENIA pod groźbą utraty pracy. Jak przymus, to dla wszystkich. A nie tylko zawsze dla kobiet. Ponadto przymusową abstynencję (alkohol w nadmiarze powoduje raka trzustki i wątroby). No i jeszcze przymusowe zrzucanie wagi dla otyłych (no bo przecież ilu ludzi umiera z powodu miazdzycy, nadcisnienia, zawałów, udarów)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: id Łapy precz!!! IP: 89.72.116.* 26.09.09, 09:16 Rozumiem, że dla nałogowo palących papierosy - w tym dla min. Kopacz przymusowa cytologia 16 razy częściej niż dla innych kobiet (co 2 lata), bo tyle razy wzrasta ryzyko zachorowania na raka szyjki macicy, kiedy kobieta pali. Poza tym wspomniane już przymusowe badania psychiatryczne dla polityków - tyle, że per rectum, bo chyba efektywniej i szybciej... Coście się uwzięli na te kobiety. Ciągle tylko nas się czepiacie. A męskie organy płciowe? Może w końcu nimi też się zajmijcie. PRECZ Z DYSKRYMINACJĄ. NIE dla łamania Konstytucji i prawa wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LBSz Polki zadbają o siebie obowiązkowo - skandal!! IP: 95.108.9.* 25.09.09, 20:47 Jeśli to przejdzie to będzie skandal!! Jakim prawem Państwo ma decydować kiedy mam iść na badanie ginekologiczne?! Zakaz aborcji, brak porządnej opieki przy porodzie, kombinowanie przy in vitro, teraz to... jak my kobiety możemy się w ogóle na to godzić?! Trzeba zacząć działać! Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Polki zadbają o siebie obowiązkowo 25.09.09, 21:21 Zajmijcie się też obowiązkiem badania prostaty, zniesieniem zakazu aborcji i obowiązkowym szczepieniami przeciwko wirusowi HVP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fema ponownie Polki zadbają o siebie obowiązkowo IP: *.icpnet.pl 26.09.09, 10:50 Witam po raz drugi! Pani Kopacz niech weżmie się za Służbę Zdrowia żeby nie było w państwowych szpitalach pacjentów z prywatnych gabinetów żeby lekarze byli punktualni żeby mieli płacone za badanie a nie za wypisanie recepty żeby znajomy nie miał pierwszeństwa przed zapisanym pacjentem.A poza tym palacze ,alkoholicy i inni używkarze niech płacą za leczenie bo renty idą na takich ludzi a nie na uczciwych ,którzy ciężko pracowali i choroba ich zmogła.I od kobiet odwalić się w delikatny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vivien Polki zadbają o siebie obowiązkowo IP: *.lukman.pl 26.09.09, 14:46 Same sobie odpowiadacie i nakręcacie się wzajemnie. TO BARDZO DOBRY POMYSŁ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: Polki zadbają o siebie obowiązkowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.09, 17:29 Jasne, że to bardzo dobry pomysł! Pójdziesz i się rozkraczysz przed lekarzem, którego ci PAŃSTWO WYBIERZE. Przepraszam za nazywanie rzeczy po imieniu, ale naprawdę są ludzie który jeszcze wierzą w to, że tu chodzi o dobro kobiet?? A może odbierzmy im wszystkie prawa bo są takie głupie, że jeszcze sobie krzywdę zrobią! Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Polki zadbają o siebie obowiązkowo 26.09.09, 18:55 Gość portalu: S. napisał(a): > Jasne, że to bardzo dobry pomysł! Pójdziesz i się rozkraczysz przed lekarzem, k > tórego ci PAŃSTWO WYBIERZE. nawet gdyby, to co??? przeciez to jest tylko lekarz i dziesiatki pacjentek dziennie sie przed nim rozkracza:D taka jego praca i nie sadze, zeby jedna osoba wiecej robila na nim wrazenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagoda Re: Polki zadbają o siebie obowiązkowo IP: *.zamosc.mm.pl 26.09.09, 19:22 Widać jednak, że nie wszystkim kobietom jest obojętne kiedy, przed kim i pod jaką presją się "rozkraczają". Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Polki zadbają o siebie obowiązkowo 26.09.09, 20:13 nie przyszlo ci do glowki, ze moze ja to lubie? toz to sama rozkosz:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagoda Re: Polki zadbają o siebie obowiązkowo IP: *.zamosc.mm.pl 26.09.09, 20:54 To już Twoja sprawa:). Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Polki zadbają o siebie obowiązkowo 27.09.09, 11:06 a zebys wiedziala:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: Polki zadbają o siebie obowiązkowo IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.09, 16:26 deodyma napisała: > nie przyszlo ci do glowki, ze moze ja to lubie? > toz to sama rozkosz:D czy więc byłabyś tak uprzejma i nie zmuszała inne do realizacji Twoich fantazji seksualnych? Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Polki zadbają o siebie obowiązkowo 28.09.09, 18:16 nikogo nie zmuszam do swoich fantazji seksualnych:D to sa moje fantazje a kazda inna forumowiczka niech reallizuje swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: Polki zadbają o siebie obowiązkowo IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.09, 22:27 deodyma napisała: > nikogo nie zmuszam do swoich fantazji seksualnych:D jak to nie? przecież chcesz zmusić kobiety, aby chodziły przymusowo do lekarzy. I to do takich wybranych przez państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Polki zadbają o siebie obowiązkowo 28.09.09, 22:43 ja chce zmuszac? i coz ja sie znowu na swoj temat dowiaduje:) oczywiscie wszystkie forumowiczki, ktore tak zapamietale psiocza na nasze panstwo, jak jeden maz pomaszeruja do lekarzy, bo ja im przeciez tak kaze:D do lekarza marsz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vivien Re: Polki zadbają o siebie obowiązkowo IP: *.lukman.pl 26.09.09, 23:53 Jeśli nie masz nic wartościowego do napisania prostaczko to sobie daruj. Czyw to wprowadzą czy nie i tak chodzę do ginekologa. Jeśli to komuś przeszkadza głupi jest i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guest Do prostaczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 01:07 A o Konstytucji to ty słyszałaś... prostaczko? Czy może dziecina nigdy nie miała tego w ręku? No to muszę opowiedzieć ci bajkę o zapisie "równego traktowania kobiet i mężczyzn"... Podobno istnieje coś takiego, ale w praktyce nikt tego nie widział na oczy. Ale tak, wmawiajcie sobie, że to dla waszego dobra. Państwo wam będzie rozporządzać waszymi ciałami, a ginekolodzy będą trzepać kasę. TO MI JEST ŻAL OSÓB TAKICH JAK TY. Miała być Irlania, będą Chiny... I propaganda rodem z PRLu. Ale w sumie nie dyskutuje się z osobami dla których sprzeciw wobec łamania praw człowieka jest "głupotą i tyle". Żal mi ciebie i twoich potencjalnych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwert Re: Do prostaczki IP: *.skynet.net.pl 27.09.09, 01:30 Szkoda gadać z komuszymi łbami, które muszą mieć na sobą bat pana, który o ich losie decyduję. To bezmózgi niewolnicze krów rozpłodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vivien Re: Do prostaczki IP: *.lukman.pl 28.09.09, 09:24 Albo nie masz faceta i zazdrość Cię skręca albo masz tyle że wali Cie on nieźle po rogach :) Smutne to trochę;) A żałosne jeszcze bardziej;) Tobie tez polecam psychologa, pozwoli Ci się uporać z Twoją frustracją. Bo zapewne chciałabyś żeby Cię chociaż jak byk zwykłe krówsko potraktował a tu nici. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fluffy Re: Do prostaczki IP: 89.72.116.* 28.09.09, 22:22 matko, co za rynsztok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vivien Re: Do prostaczki IP: *.lukman.pl 28.09.09, 09:20 Ty miałaś w ręku Konstytucję... jasne... Chyba nie polską:> Udowodnij że masz jakiekolwiek o niej pojęcie bo udawać konstytucjonalistkę każda choćby największa tępaczka tutaj potrafi i udaje. A nie mi zarzucasz ignorancję. Żal mi Ciebie. Masz chyba jakieś ogromne kompleksy, problemy z sobą i jesteś strasznie sfrustrowana. Kto jest dyskryminowany? Czas leczyć schizofrenię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vivien Re: vuvien, piszesz sama ze soba? IP: *.lukman.pl 28.09.09, 10:33 To jest drzewko:) Patrz na kropki:) 1 - qwert, 2 - guest Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Polki zadbają o siebie obowiązkowo 27.09.09, 11:07 jak Polki nie chca dbac o siebie, panstwo musi zrobic to za nich:) i bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guest Re: Polki zadbają o siebie obowiązkowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 14:55 Jak Polki nie chcą mieć dzieci (ten ujemny przyrost naturalny) to niech państwo zdecyduje o przymusowym zapłodnieniu każdej dorosłej kobiety! No co? To dla dobra ogółu! Zobacz ile korzyści! ZASTANÓW SIĘ CO MÓWISZ. A najlepiej wróć do gimnazjum, tam na WOSie uczą o prawach człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Polki zadbają o siebie obowiązkowo 27.09.09, 17:54 tu chodzi o dbanie o zdrowie pacjentejk, nie o przymusowe zapladnianie, wiec nie odbiegaj zbyt daleko od tematu:) wiem, co mowie. nie mam wszak 15 lat:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . NIE dla pracy za cytologię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 18:22 Poczytaj najpierw Konstytucję państwa w którym żyjesz, to wyedy pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filut Re: NIE dla pracy za cytologię IP: *.skynet.net.pl 27.09.09, 20:09 Po co rozmawiasz z tą prymitywną gęsią? Nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: NIE dla pracy za cytologię 28.09.09, 09:45 > Po co rozmawiasz z tą prymitywną gęsią? Nie ma sensu. alez ja do gesi nie jestem podobna:) nawet nie gegam, jak ta ges. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: NIE dla pracy za cytologię IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.09, 16:48 Może i nie gęgasz. Ale rozum masz gęsi. Szkoda, że nie jesteś w stanie tego pojąć Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: NIE dla pracy za cytologię 28.09.09, 09:44 > Poczytaj najpierw Konstytucję państwa w którym żyjesz, to wyedy pogadamy. no i co w zwiazku z tym? o czym chcesz ze mna gadac?:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vivien Re: NIE dla pracy za cytologię IP: *.lukman.pl 28.09.09, 09:49 O niczym z Tobą rozmawiać nie będą, bo tylko powtarzają Konstytucja to Konstytucja tamto,a wszystkie najpierw musiały w słowniku sprawdzić co takie trudne słowo znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: NIE dla pracy za cytologię IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.09, 16:08 Gość portalu: vivien napisał(a): > O niczym z Tobą rozmawiać nie będą, bo tylko powtarzają Konstytucja to > Konstytucja tamto,a wszystkie najpierw musiały w słowniku sprawdzić co takie > trudne słowo znaczy. proponuję abys sama najpierw sprawdziła to słowo w słowniku. Potem poszukała w Konstytucji czy jest tam mowa o obowiązkowym dbaniu o zdrowie, czy obywatele mają prawo do własnego życia osobistego, do równego traktowania bez względu m.in. na płeć. Potem dowiedz się też co jest ważniejsze: konstytucja czy też jakaś ustawa czy zarządzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Uehe. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.09, 19:12 Tata cię kochał w dzieciństwie... w nocy, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Uehe. 28.09.09, 21:34 > Tata cię kochał w dzieciństwie... w nocy, prawda? no:) a skad wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: Polki zadbają o siebie obowiązkowo IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.09, 16:23 deodyma napisała: > jak Polki nie chca dbac o siebie, panstwo musi zrobic to za nich:) > i bardzo dobrze. a to jest przymus dbania o siebie? I gdzie się dowiedziałaś, że państwo MUSI przymusowo zmuszać Polki do dbania o siebie. Na zebraniu faszystowskiej organizacji do której przymusowo należysz? forum.gazeta.pl/forum/w,644,91761731,92223415,Monit_zaproszenia_dla_Deodymy.html Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Polki zadbają o siebie obowiązkowo 28.09.09, 18:18 a to jest przymus dbania o siebie? I gdzie się dowiedziałaś, że > państwo MUSI przymusowo zmuszać Polki do dbania o siebie. Na > zebraniu faszystowskiej organizacji do której przymusowo należysz? > forum.gazeta.pl/forum/w,644,91761731,92223415,Monit_zaproszenia_dla_D eodymy.html a coz to? argumentow brak? Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Polki zadbają o siebie obowiązkowo 26.09.09, 17:48 Czemu tylko pracujące Polki? Są zagrożeniem dla kolegów z pracy? ;o) Mętna ta ustawa i nie wiadomo o co w niej chodzi. Niby Polki pracowniczki to kretynki, które pod przymusem i karą utraty pracy trzeba gnać na fotel ginekologiczny do pierwszego lepszego konowała? Jak nie wiadomo o co chodzi- to chodzi o kasę! Ludzie nie dajcie się zwariować. Tu nie chodzi o dobro tej grupy społecznej, ale zarobienie na niej forsy. PS Co z innymi kobietami? Co z innymi chorobami? I co z facetami chorującymi także na raka płuc, prostaty, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Polki zadbają o siebie obowiązkowo IP: *.acn.waw.pl 26.09.09, 17:51 a Polacy? Dlaczego nie wprowadzić obowiązkowego badania prostaty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Polki zadbają o siebie obowiązkowo IP: *.wro-com.net 28.09.09, 08:25 Coś mi się wydaje, że ten przymus poniżającego badania kobiet nie wyjdzie na zdrowie panu Tuskowi i przekona się o tym w czasie wyborów prezydenckich. Bardzo mnie dziwi, że przedstawiciel partii liberalnej, która uważa, że każdy odpowiada za siebie sam, forsuje obowiązkowe badania profilaktyczne pod groźbą utraty pracy. Ja chętnie zobaczę jak będzie wyglądała procedura zwalniania z pracy kobiet, które odmówią takich badań. I łatwo zrozumieć dlaczego nie forsują obowiązkowych badań prostaty i jelita grubego dla mężczyźn. Bo im nie jest tak łatwo przykręcić śrubę jak kobietom. Wyobrażacie sobie tę armię górników, stoczniowców, budowlańców itd. potulnie idących na badanie per rectum pod groźbą utraty pracy? Przecież oni by zaraz zrobili desant na Ministerstwo Zdrowia i byłoby po sprawie. Proponuję się bronić, bo już praktycznie nie mamy żadnych praw i coś trzeba zrobić w obronie własnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vivien Re: Polki zadbają o siebie obowiązkowo IP: *.lukman.pl 28.09.09, 09:25 Taaa jasne. Bo Wy na niego nie zagłosujecie. Tusk zarz pójdzie się pochlastać;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamaOli Polki zadbają o siebie obowiązkowo IP: *.aster.pl 28.09.09, 09:44 Onosząc się do tonu tego arytkułu to czego Metro od kobiet oczekuje? Bo chyba nie podziękowań... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fluffy Re: Polki zadbają o siebie obowiązkowo IP: 89.72.116.* 28.09.09, 17:26 MamoOli - ja osobiście dziękować nie mam zamiaru za próbę (mimo wszystko mam nadzieję, że nieudaną) zamienienia RP w ChRL... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona 2 Polki zadbają o siebie obowiązkowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.09, 20:15 powinno być obowiązkowe dla wszystkich kobiet, a nie tylko dla pracujących Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Polki zadbają o siebie obowiązkowo 28.09.09, 21:35 Gość portalu: ona 2 napisał(a): > powinno być obowiązkowe dla wszystkich kobiet, a nie tylko dla pracujących oczywiscie:) zgadzam sie z Toba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: Polki zadbają o siebie obowiązkowo IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.09, 22:33 deodyma napisała: > > Gość portalu: ona 2 napisał(a): > > > powinno być obowiązkowe dla wszystkich kobiet, a nie tylko dla > pracujących > > > > > oczywiscie:) > zgadzam sie z Toba. a jak chcecie wyegzekować ten obowiązek? Aresztem? A może od razu więzieniem? Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Polki zadbają o siebie obowiązkowo 28.09.09, 22:44 ja mam niby to egzekwowac??? no prosze prosze:D czyzbym miala jakas wladze? Odpowiedz Link Zgłoś