Gość: cheburasha Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 00:49 Przecież to w polsce standard. Tylko raz spotkałem się z uczciwym kurierem bodajże z DHL zadzwonił umówił się na 17 i nawet na mnie 5 minut poczekał. GLS to porażka, W UPS nie dzwonią tylko przywożą do domu i zostawiaj komu popadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: divak2 Re: Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w dom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.10, 10:31 Do firmy przywoził różne rzeczy "Upeesiak". Facet ~40lat. Ludzie z niego brechtali, że paczki oddał by psu ochroniarzy, byle ten się podpisał. Ciągle "ku.wa, nie miał czasu". Facet miał zwyczaj stawać pod oknem i wołać "wyjdź, bo mi się, ku.wa, nie chce wchodzić". To był dopiero model. Potem zaczął zamiast niego jeździć młody chłopak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesiek Nie tylko GLS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 00:57 Dziś odbierałem paczkę o UPS. Była przedziurawiona, tak samo jak paczka z herbatą w środku, która się rozsypała. Innym razem, gdy kupowałem drukarkę, to DHL odstawił paczkę do magazynu, a tam mieli taki bałagan, że szukali jej pół godziny. Czasem rzeczywiście dzwonią rano, ale raczej koło 9, najwcześniej po 8, ale mnie takie poranne telefony i tak nie budzą:) Potwierdzam też, że mają swoje trasy i z nich nie zbaczają. Podsumowując, nie jest jednak najgorzej, zawsze z kurierem jakoś można się dogadać - jeśli nie na dany dzień, to na kolejny. Aha - nigdy nie miałem problemu z długim przetrzymywaniem paczek. Zawsze byli gotowi dostarczyć na drugi dzień. A to, że lepiej korzystać z poczty, to chyba jakiś głupi żart - to tam przesyłki idą najdłużej, tam jest najwięcej kradzieży i jakość usług najgorsza, no i listonosz raczej paczki nie przyniesie do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: Nie tylko GLS IP: 80.240.177.* 07.01.10, 12:04 A mój doręczyciel z PP przynosi paczkę do domu. I do tego po 17 jak już jestem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurierowicz Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 01:03 stwierdzilem ponad wszelka watpliwosc nastepujaca prawidlowosc: opisane w artykule problemy dotycza zazwyczaj przesylek oplaconych z gory - w przypadku przesylek za pobraniem kurier dzwoni do mnie do skutku i elegancko umawia sie ze mna na wybrana przeze mnie godzine. wniosek: nie nalezy spieszyc sie z placeniem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żona_kurierowicza czyli nie płać i nie płacz :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 20:48 jak w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
roberuto2063 Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu 07.01.10, 01:04 Też miałem tę przyjemność, a raczej nie przyjemność korzystania z usług firmy kurierskiej GLS. Kupiłem przez internet kuchennego robota z dodatkowym wyposażeniem, w każdym bądź razie paczka była dość duża (około 80x60x50). Były dwie możliwości odbioru: osobisty lub kurierem GLS. Jako że nie posiadam samochodu, wziąłem z dostawą. Na moje szczęście pracę zaczynam od godziny 7:00, także telefon kwadrans po rozpoczęciu pracy nie zbudził mnie, ale wprowadził w lekkie zdziwienie, że tak wcześnie dzwonią. Miły głos poinformował mnie, że paczka będzie we wtorek między 11:00, a 15:00. W tych godzinach akurat pracuję... W takim razie przez trzy kolejne dni kurier może mi ją dostarczyć w tych właśnie godzinach - mnie to nadal nie interesowało, bo dokładnie przez trzy kolejne dni również pracuję w tych samych godzinach! Zaproponowano mi dowiezienie paczki do pracy - no piękne dzięki - jak bym miał ją czym przywieźć z pracy to bym odebrał ją osobiście w punkcie odbioru! W takim razie nie ma innej rady, paczka będzie czekać na mnie w magazynie pewien okres czasu, a potem zostanie odesłana. Całe szczęście wspomogła mnie moja rodzina i mama powiedziała, że będzie we wtorek czekać na paczkę, ale wcześniej jak przed 12:00 nie może. Dzwonię więc do GLS i proszę aby byli po 12:00. Tu znowu miły głos powiedział, że to zależy od kuriera, z którym oni nie mają kontaktu i nic nie poradzą... No, trudno, może się uda? We wtorek około godziny 10:00 dostaję telefon od mamy, że paczka już jest i całe szczęście, że mogła przyjść do mnie wcześniej niż zakładała, bo kurier pocałowałby klamkę...! Napisałem zażalenie i na tym moja przygoda z firmą GLS się zakończyła. Teraz wybieram sklepy internetowe, które wysyłają przesyłki pocztą polską, lub znajdują się w moim miejscu zamieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zieja z was Re: Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w dom IP: 89.167.87.* 07.01.10, 21:36 I bardzo dobrze.Zamawiasz czekaj w domu albo zamow do pracy a jak nie to kup sobie w sklepie i nie narzekaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbychu Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: *.ramtel.pl 07.01.10, 01:40 O, dokładnie to samo miałem. Paczki nie było i nie było, jak zadzwoniłem do centrali, okazało się, że kurier rzekomo mnie dwa razy nie zastał. Bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptk Poczta Polska! IP: *.limes.com.pl 07.01.10, 01:49 Kiedyś bym się mocno zdziwił pisząc takie słowa, ale naprawdę polecam usługi tej państwowej "staruszki" - w ciągu ostatniego roku-dwóch się mocno poprawiły. Korzystam (w obie strony) ze zwykłych przesyłek (nie kurierskich, ale +1 zł za priorytet - co i tak wychodzi grubo taniej od konkurencji), i w 80% rzeczywiście dochodzą w ciągu 2-3 dni (a pozostałe 20% do 5 dni, o pojedyncze przypadki dłuzsze mam podstawy obwiniać ospałych wysyłających). I to przeważnie kurierem do ręki (przyjeżdża między 17 a 20, bez zapowiedzi - no ale wtedy akurat wiekszosc ludzi jest w domu), a jesli mnie nie ma - to z awizem do okienka, gdzie już nawet przeboleję te 15 minut stania w kolejce. Jedno co nadal w PP "leży", to fizyczna dbałość o przesyłki, bo bywają poobijane - więc doradzam "opatulenie" ich odpowiednio przed wysłaniem. Co ciekawe, miałem styczność z omawianą firmą GLS - nie z własnego wyboru (sprzedawca dawał tylko taką opcję). Po tygodniu bez wieści (chodziło o sprzęt wartości kilkuset złotych) przyniosła mi paczkę sąsiadka, mówiąc że kurier jej to zostawił wczoraj w dzień... ale o karteczce w moich drzwiach jakoś zapomniał. O dziwo, poczta wyrobiła również w tym roku z dostawą prezentów świątecznych - wiem, bo sam zamawiałem na ostatnią godzinę, w przedświąteczny weekend - wszystkie doszły we wtorek. A tak na marginesie, podobne historie slyszalem odnosnie DHL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptk PS. IP: *.limes.com.pl 07.01.10, 01:54 Mam kolegę, właściciela niewielkiego wydawnictwa (m.in. czasopismo, 6 numerów w roku, nakład ok. 3000 egzemplarzy, większość w prenumeracie) - kiedyś zraził się do PP (nie bezpodstawnie), dwa lata tułał się po innych firmach, w 2009 wrócił do PP i jest (w porównaniu) zadowolony. Z drugiej strony, kupowałem wysyłkowo ksiązki w UK i Niemczech, wysyłane przez tamte państwowe poczty - dochodziły do mnie po 2-3 dniach (a z USA dostałem po tygodniu). To świadczy o tym, że nadal jesteśmy trochę zacofani... z drugiej strony, tamtejsze ceny przesyłek są kilka razy większe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: 151.68.223.* 07.01.10, 02:01 Cała prawda. Kiedyś musiałem jechać do Zabierzowa, 10 kilometrów za Kraków po paczkę, bo dwa razy nie zastał mnie w domu o godzinie 14!!! Innym razem musiałem wstać wcześniej niż zwykle i jechać do pracy, bo kurier był w tamtej okolicy przed godzina 9 lub w okolicy mojego domu o 14. Niech ich zatrudnia na dwie zmiany. Nie nalezy winic kurierow, tylko firme, ktora jest beznadziejna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max GLS to kpina, a ich kurierzy to dramat IP: *.acn.waw.pl 07.01.10, 02:26 Mialem do odbioru bardzo wazna dla mnie paczke dotyczaca wykanczanego domu. Nadawca korzystal tylko z GLS - po numerze listu przewozowego sprawdzalem co sie dzieje z paczka. Wtorek odebrana od nadawcy. Sroda nad ranem weszla do magazynu dla Warszawy (pod miastem). Tyle ze tego dnia juz z niego nie wyszla. Czemu - nie mam pojecia, bo w magazynie byla o 4.00, a do konca dnia tam gnila. Nic tam. W czwartek czekam na kuriera (paczka wyslana na adres mojej firmy) wiec nie ma problemu z godzinami doreczenia. Ani widu ani slychu. W necie informacja, ze paczka wrocila do magazynu bez proby doreczenia. W piatek powtorka z rozrywki - czekam caly dzien, kuriera ani sladu, ani telefonu - NIC. na wieczor w necie informacja ze paczka zostala rano pobrana, jezdzila z kurierem caly dzien i zostala zdana do magazynu - oczywiscie bez proby doreczenia. Sobota, niedziela nie pracuja - super ! W poniedzialek ok. 14 szlag mnie trafil i dzwonie na infolinie GLS, a tam dostaje info ze w tej sytuacji moga mi podac numer do kuriera, ktory w poniedzialem rano TRZECI raz pobral moja paczke z magazynu. Dzwonie - koles zdziwiony ze jestem poirytowany mowi z rozbrajajaca szczeroscia, ze ma na samochodzie paczki, ktore juz tydzien pobiera i nie ma kiedy doreczyc. Okazalo sie ze jest na Senatorskiej (jakies 500 metrow ode mnie) i obiecal byc w ciagu 30 minut. Po trzech godzinach nadal go nie ma i przestal odbierac komorke - okazalo sie ze byl na parterze przy stanowisku ochrony i zostawil paczke nieznanemu (i jemu i mnie) ochroniarzowi bez pokwitowania (ochroniarz nie chcial nic podpisywac) bo stwierdzil ze sie spieszy, a tu jeszcze ktos za nim wydzwania. Dodam tylko, ze wartosc zawartosci paczki to jakies 3000 zl - po prostu rewelacja. Nie sadze zebym dal sie wrobic w GLS w przyszlosci. Dla kontrastu - paczka zamowiona w tym samym okresie i doreczana przez UPS - telefon od kuriera, wizyta raptem 20 minut po umowionej godzinie, dostawa nastepnego dnia po odebraniu od nadawcy. Szok. W dodatku kurier mily, sympatyczny, w firmowych ciuchach. Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu 07.01.10, 02:35 Czemu kurierzy GLS uciekają i nie chcą czekać na sprawdzenie paczki? xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly kurier Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: 80.51.132.* 07.01.10, 03:01 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dar Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: *.164.wmc.com.pl 07.01.10, 05:45 Jak można wybrać, to tylko PP - po niemiłych doświadczeniach z firmami kurierskimi gdzie płacąc za przewóz ONI dyktują godzinę dostawy - dziękuję jak mogę kupuję tam, gdzie dostarczycielem jest Poczta Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wm Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: *.chello.pl 07.01.10, 06:14 Przed swietami zamowilam przesylke i przez trzy dni czekalam i dzwonilam do kuriera DHLu, ktory nie mial czasu ani dostarczyc mi paczki, ani grzecznie ze mna porozmawiac przez telefon! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w dom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 07:55 przed świętami?? a zastanawiałeś sie ile wtedy jest paczek?? wiesz... niektórzy też chcą mieć święta... a oni maja wtedy najwięcej pracy... bo ludzie zawsze obudzą się pare dni przed świętami... Odpowiedz Link Zgłoś
abidolus Wszystko zależy od osoby - u mnie GLS jest najleps 07.01.10, 06:42 najlepsza. Zazwyczaj ja dzwonię do kuriera na komórkę rano i mówię gdzie będę w momencie doręczenia (jestem trochę mobilny) i on dostarcza mi paczkę tam gdzie chcę. Nie ma problemu żeby zostawił u teściów czy w zaprzyjaźnionym sklepie. Jak czasem zapomnę o paczce dzwoni do mnie, ale zawsze po 8. Spróbujcie dostać nr komórki od kuriera z UPS. Prawda jest taka że w mojej opinii ten artykuł jest BARDZO krzywdzący dla GLS. Korzystam od lat z usług tej firmy i twierdzę że nie ma lepszej na moim terenie. Często jest tak że jak widzę jakąś aukcję gdzie sposobem doręczenia jest GLS wybieram właśnie tą. Nawet gdy jest parę zł droższa. Mam pewność paczki następnego dnia rano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: *.stansat.pl 07.01.10, 06:47 Z GLS nie miełame problemu - kurier jest zawsze miły i dostosowuje się do moich godzin kiedy dwoni Problemy mam zawsze z DPD - facet pracujący "na moim rewirze" jest chamski i dyktuje mi godziny odbioru paczek Odpowiedz Link Zgłoś
olewus1 To banda prostych ludzi ci kurierzy. Kłamią i nisz 07.01.10, 07:13 czą przesyłki. Mam znajomego kuriera. Traktują ludzi jak bydło bo właściciele mają w dupie co się dzieje puki kasa płynie. Żadnych struktur kontrolnych dlatego reklamacje są wrzucane do kosza. Jak zacznie się konkurencja (prawdziwa) to będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: To banda prostych ludzi ci kurierzy. Kłamią i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 07:52 tak?? to twój znajomy jest super. bardzo inteligentny czlowiek....mój brat i kolega należa do firmy kurierskiej i nic takiego tam się nie dzieje!! i wiem doskonale ,ze maja biedacy przesrana prace!! a kasa plynie?? czy Ty masz pojecie ile oni zarabiaja?? chyab nei za bardzo... bo zarabiac od 30-60 zlotych dziennie... i to w zalerzności od rozwiezionych paczek.... jest przekichane... Odpowiedz Link Zgłoś
olewus1 Re: To banda prostych ludzi ci kurierzy. Kłamią i 07.01.10, 08:18 Co do tego, że to jest ciężka praca to nie ma wątpliwości. Co do kasy to czytaj ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
olewus1 Re: To banda prostych ludzi ci kurierzy. Kłamią i 07.01.10, 08:24 Ciężka praca na pewno: korki i ludzie. Jak chcą niech się skrzykną i sami zaczną zarabiać na wożeniu paczek. Ale o kasie to czytaj ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdenerwowany zaczekać na takiego kuriera i spuścic łomot IP: *.static.aps-pl.pl 07.01.10, 07:15 to chyba jedyne wyjscie jezeli ja musze czekać a on i tak sie spóźnia.. kop na do widzenia i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katana Re: zaczekać na takiego kuriera i spuścic łomot IP: *.sileman.net.pl 21.03.14, 23:37 Ty masz twarz jak łomot... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość3 Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.01.10, 07:16 Korzystając z usług kuriera nigdy nie miałam problemu. Trzeba zrozumieć, że kurier pracuje od- do i w tym czasie ma rozwieść wszystkie paczki. Skoro już coś zamawiam, to mam to na uwadze. Poza tym w uwagach do nadawcy możemy zaznaczyć, że dostawa ma być o określonej godzinie (ostatecznie przedział czasowy). Firmy kurierskie zatrudniają również na umowę zlecenie prywatne osoby i paczkę możemy dostać nawet o godz 8 wieczorem- to nie był żaden problem dla firmy kurierskiej. Jednak najprostszym rozwiązaniem, jeżeli chcemy sprawdzić paczkę przy kurierze i mieć pewność, że zostanie doręczona na czas, jest zamawianie do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
e.pk.e GLS/DHL/itp 07.01.10, 07:28 Jak dla mnie to wszystkie te firmy są gorsze niż poczta - ta przynajmniej ma lokalne oddziały i nie trzeba jeździć kilku km po swoją paczkę, a że długo się czeka - kurier też nie jest taki szybki. Często gdybym nie odbierał paczek od kuriera u siebie w pracy (po tym jak zamawiałem paczkę do domu) nigdy bym jej nie otrzymał. Taki proceder trwa w Polsce już od kilku ładnych lat. Dziwne, że dopiero teraz ktoś się tym interesuje. Kurierzy są tylko i wyłącznie "funkcjonalni" przy obsłudze firm - chociaż by i ze względu na te same (pokrywające się) godziny pacy. Jeżeli nie musicie to nie zamawiajcie nigdy kurierem do domu. Nie opłaca się i tyle. Czasami możecie mieć faktycznie szczęście i traficie na dobrą firmę i kuriera - wtedy to jak znaleźć igłę w stogu siana - cieszcie się tym bo za drugim razem może już nie być tak kolorowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: 94.75.121.* 07.01.10, 07:28 ludzie, marudzicie i narzekacie na tych kurierów - mam na myśli wszystkie firmy kurierskie, ale tak na prawde nie wiecie nawet na czym polega ich praca i ile wszystko pochłania czasu. Pomyslcie, kurier ma wyznaczona trase gdzie musi jechac i nie moze potem sie cofac bo czas juz myu na tonie pozwala albo jest kiladziesiat km dalej to niby jak ma to zrobic? Kuriery nie moga dzownic do kazdego klienta bo ile oni by na telelfony wydawali? przpraszam, ale nikt im za to pieniedzy nie oddaje. rozumiem ze wszyscy czekaja i jak juz sie umowil na konkretna godzine to powinien byc, lub powiadomic ze sie spozni, ale czasami na prawde nie maja do tego czasu i glowy!!! ludzie troche zrozumienia. Wiem jak to jest bo moj chlopak jest kurierem i nieraz widzialam na czym to polega. a najgorzej jest jak wlasnie trafi im sie klient "swieta krowa" i mysli ze nie ma juz innych paczek a ni przesylek i przetrzymuje go naweet godzine czasu i w tym momencie kuier jest w plecy o godzine tak? Ludzie sie robili strasznie wygodni i mysla ze jak placa to wszystko im sie nalezy. jak wam nie pasuje to ze kurer sie spoznia albo nie przyjezdza gdzie chcecie to nie zamawiajcie przez neta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktr Re: Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w dom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.13, 18:31 po części mogę się z Tobą zgodzić. ale mówi się "klient nasz Pan". jeżeli nie zależało by mi na szybkiej dostawie paczki to wysłał bym ją pocztą. kurier jest dużo droższy... i za zadanie ma dostarczenie paczki na czas i w wyznaczone miejsce. jeżeli firma się z tego nie wywiązuję to bezsensu istnieje. to tak jak bym kupił lodówke a ona zamiast chłodzić grzała by. jeżeli firma piszę że dostarcza paczkę w ciągu 24h to musi się z tego wywiązać. jeżeli jest za mało pracowników to proszę o nie podawanie fałszywych danych na stronie o 24 godzinnym dostarczeniu przesyłki. jednym słowem kurierzy nie zawsze wywiązują się ze swoich obowiązków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kain Re: "Kurierzy traktują klientów, jakby nie byli d IP: *.chello.pl 07.01.10, 07:29 Dwa razy korzystałem z usług tej firmy i rzeczywiście, telefon dzwonił w okolicach 7:00. Za drugim razem kurier dzwoni do mnie i błagalnym głosem oznajmia: "Ale proszę pana, aby był pan w domu, bo mamy taką organizację pracy, że będę musiał zapłacić za tę paczkę". Kiedy mu zaproponowałem, aby przyjechał do pracy, to mi odpowiedział: "Eeee panie, to nie mój rejon, nie będę tam jeździł. Niech ktoś będzie w domu". Nie polecam. Skandaliczna jakość usług. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: siódemka ostrzegam!!! IP: *.subscribers.sferia.net 16.12.10, 20:36 po nadaniu paczki 9-12 kurier dostał ją 13 po 5 dniach!!! dzisiaj 16 ty a ja paczki nie mam a co ciekawe dzwonie do kuriera a on mi mówi że jakby ją miał to by mi przywiózł!!! Niestety już nie 1 raz pewnie poczekam ze 2 tygodnie aż mi przywiezie...Za to z GLS już kilkanaście razy dostałam po 24 godzinach , kurier z mojego rejonu zawsze dzwoni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yet Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: *.zarz.agh.edu.pl 07.01.10, 07:29 Kurier tak mówi i gazownia i elektrownia.... Odpowiedz Link Zgłoś
lieft w anglii to normalne i nikt nie robi z tego cyrku 07.01.10, 07:33 jikomu nie przeszkadza fakt, że listonosz-kurier dzwoni o 6 rano, jeszcze trzeba czasem zejść na dół, bo nie wszyscy wchodzą na piętro. Nie widzę w tym nic złego, jak zamówiłem paczkę, to tylko się cieszę z dostawy. Natomiast inną rzeczą jest to, że w uk jest to zorganizowane i pracują w tych firmach odpowiedzialni ludzie, w polsce firmy kurierskie są często tym samym, co poczta polska, czyli dnem. Odpowiedz Link Zgłoś
zulwtom Re: w anglii to normalne i nikt nie robi z tego c 07.01.10, 09:14 lieft napisał: > jikomu nie przeszkadza fakt, że listonosz-kurier dzwoni o 6 rano, > jeszcze trzeba czasem zejść na dół, bo nie wszyscy wchodzą na piętro. > Nie widzę w tym nic złego, jak zamówiłem paczkę, to tylko się cieszę z > dostawy. Natomiast inną rzeczą jest to, że w uk jest to zorganizowane i > pracują w tych firmach odpowiedzialni ludzie, w polsce firmy kurierskie > są często tym samym, co poczta polska, czyli dnem. no tos polecial..angielska poczta i kurierzy to najgorzej dzialajaca rzecz na swiecie..paczka z polska zywnoscia wyslana do nas na swieta bozego narodzenia dotarla dzieki krolewskiej poczcie pod koniec lutego..cala zawartosc poszla do smieci..kolega kupil laptopa przez internet - sprawa skonczyla sie w sadzie..sklep internetowy oddal mu kase i sadzil sie z firma kurierska o zaginiona paczke..ja zas wychodzac do pracy o 5:30 rano nadepnalem na paczke z laptopem lezaca pod drzwiami na klatce schodowej..to co sie dzieje u nas jest karygodne - ale to co sie dzieje w anglii - brak slow.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Czemu tylko GLS, DHLjest gorsze! IP: 213.25.163.* 11.01.10, 14:00 To właśnie DHL mnie nauczyło, by nie zamawiać kuriera do domu. Za każdym razem praktykowali sztuczkę, że "nie było klienta w domu". Nawet nie próbowali się kontaktować, tylko zostawiali mikroskopijną karteczkę w skrzynce (omal nie wyrzuciłem razem z reklamą) i kazali przyjechać... Nawet nie ściemniali, że byli dwa razy, raz wystarczy! Unikam ich usług kiedy tylko mogę. Warto jeszcze wspomnieć o kurierze, który przyniósł komórkę dla chwilowo nieobecnego kolegi, ale prosił, bym się za niego podpisał (sfałszował podpis na dowodzie odbioru, sic!), bo on się spieszył. Nie wiem, jaka to była firma, wiem natomiast, że dla innego kuriera kolega musiał się zwolnić z pracy, bo nawet jego ojciec nie mógł podpisać dowodu otrzymania przesyłki... Ciekawa rozbieżność :) Z GLS korzystałem dwa razy, ale po nauczce z DHL prosiłem o dojazd do pracy. Byłem zadowolony, bo tempo otrzymania przesyłki było błyskawiczne. Gdybym zamawiał do domu - nie byłbym zapewne taki zadowolony :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 07:44 Dlaczego wy narzekacie an tych biednych kurierow?? nic nie wie Cie o ich pracy. Gdybyście mieli wstawać o 4 rano i jechać an magazyn po wasze zasrane paczki... póżniej jak się wyjeżdża z magazynu oczywistą rzczeczą jest ,że dzwoni sie do klijenta. a kto w tygodniu śpi do 12?? no ludzie opanujcie się. to ,ze wam sie nie chce nic. to nie utrudniajcie ludzia pracy. a co do paczek przeciesz mozecie je zamówić na sdres firmy w której pracujecie?? czy to takie trudne?? nie bo biedny kurier musi wrócić do domu na 24 żeby każda osoba miała paczke kiedy chce... miejcie litość czy ktoś wam w pracy tak przeszkadza?? a co może by chciało wam się jeździć, wracać z paczką jakieś 50km?? pomyślcie też o innych. a nie,że ja musze sie wyspać.... wstajcie o 4 rano a potem dzwońcie do takich upierdliwych klijentów ciekawe jak to wam sie spodoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja_kierowca Re: Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w dom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.10, 10:44 Gość portalu: ktoś napisał(a): > > Dlaczego wy narzekacie an tych biednych kurierow?? nic nie wie Cie o ich pracy.... no ludzie opanujcie się. ... a co do paczek > przeciesz mozecie je zamówić na sdres firmy w której pracujecie?? > czy to takie trudne?? .. Wal się, ćwoku. Gdzie niby mam się z palantem umawiać? Na przystanku autobusowym? I tak nie dojedzie wtedy, kiedy ja się tam zatrzymuję. Tobie się zdaje, że każdy ma taką pracę, jak ty, pierdzistołku, i może sobie odebrać paczkę w przerwie miedzy kawą a papieroskiem. A jak ktoś jest np. hutnikiem, jak mój sąsiad, to co? ma odejść od pieca, gnać ileśset metrów do bramy, bo kuriera-palanta nikt nie wpuści dalej i odebrać przesyłkę, a później ją sobie zawieźć autobusem jakieś 20 km. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manam Re: Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w dom IP: *.chello.pl 25.01.10, 20:34 Bo na głowie jest postawiona ta wasza logistyka kurierska. Po cholere odbieracie te paczki o 4-tej rano skoro do klientów dojeżdżacie od 9-tej! Co wy robicie przez te 5 godzin!... No tak, dzwonicie do śpiących klientów. Przecież można te paczki odbierać o 9-tej i rozwozić do klientów później niż do 16-tej, bo do tej godziny większość ludzi pracuje. Wielu waszych klientów z radością przyjęłoby gdyby godziny dostawy paczek były do 19-tej albo 20-tej. Skończyłyby się reklamacje i więcej klientów skorzystałoby z usług kuriera. Póki się nie zreformujecie, to w życiu nie zamówię niczego kurierem. Kurier GLS rzekomo był u mnie 2 razy, nie dzwonił i nie zostawił żadnej wiadomości a przesyłka została zwrócona do nadawcy, który wystawił mi negatywa, bo nie odebrałem przesyłki! To dzięki kurierom-cwaniakom, którzy twierdzą że nie zastali odbiorcy a tak naprawdę w ogóle nie jadą na miejsce! Ważne, że firma kurierska kasuje prowizje za transport w obie strony - ZŁODZIEJE! Inne branże potrawią się dostosować do oczekiwań klientów a usługi kurierskie nie, np. firma UPC ma godziny pracy serwisantów od 9:00 do 21:00 - to jest elastyczność! Ale firmy kurierskie nie są na usługi klientów, tylko klienci łaskawie mogą błagać, żeby zechcieli przesłać ich zasraną paczkę do jakiegoś dupka, który na dodatek chciałby ją odebrać, gdyby tylko kurier miał ochotę ją dostarczyć - po prostu skandal! Ps. Wbrew podejrzeniom, nie pracuje w UPC, ale kilka razy miałem styczność z ich serwisem - po prostu, miodzio. Gdyby GLS albo DHL pracowały w takich godzinach jak oni, to wykończyliby konkurencję w mig. Tylko po co się wysilać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurier GLS Re: Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w dom IP: *.metrointernet.pl 25.01.10, 22:50 skoro to wszystko jest takie proste do rozwiązania to zastanów się kolego dlaczego żadna z firm nie stosuje takiej polityki działania? Żeby zastosować te wszystkie genialne rozwiązania to musiałbyś za wysyłkę swojej paczuszki z zakupami z allegro zapłacić 50-60zł! Zrozum że za 2-3zł od paczki nikt nic więcej nie wymyśli! Aha- żeby było jasne dla wszystkich- to że ktoś zapłacił za przesyłkę 25 czy 30zł to nie znaczy że tą kasę bierze kurier i za to leje paliwo i jeszcze starczy na kebab! Bo po pierwsze to ponad połowa kasy zostaje u sprzedawcy (niestety ale tak się teraz zarabia w handlu internetowym)a za pozostałe 12-15zł paczka jedzie 4 samochodami nierzadko przez cały kraj i jeszcze 10 osób ją musi przełożyć z miejsca w miejsce a im też trzeba zapłacić! O zarobku firmy i utrzymaniu pracowników biurowych to już nawet nie ma co mówić... Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w dom IP: *.blue.pl 03.02.10, 11:18 Ja ostatnio testuje fajną alternatywę, czyli systemy które pozwalają zamówić kuriera dużo taniej niż bezpośrednio od firmy. Sprzedaję na Allegro i nie mam takiego ruchu żeby mieć podpisane jakieś umowy i inne cuda. Generalnie tych stronek jest kilka ale najfajniej dla mnie wygląda www.KurJerzy.pl głównie dlatego że można porównać ofertę paru kurierów. No i mają 5 u mnie za nazwę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GLSDPDUPSTNT Re: Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w dom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 22:55 ty mondry a gdzie ty widziales firme kurierska na polskim rynku o nazwie UPC hehehe ty buraczancu bys sie lepiej przygotowal UPC to dostawca kablowki i internetu a nie firma kurierska cwoku UPS to firma kurierska a i musliz ze kurier nie ma domu i jak o 6,00 jest juz w pracy na rozladunku na magazynie to bedzie jebal do 21,00 z paczkami po rejonie bo tobie sie tak podaba ty chyba jestes nie normalny, nie znasz realiow pracy kuriera wiec sie nie wypowiadaj, jak paczke zamowiles GLSm to siedz caly dien w domu (lepiej przy bramie lub na klatce) i waruj az Pan Kurier laskawie przywiezie ci paczke hehehehe prostaku dorwie sie jeden z drugim do internetu i za rok bedzie chcial zeby mu za mikolaja na swieta robic i z broda i workiem pelnym prezenrow przychodzic a moze chcesz zeby kurier ci rano o 7,00 swieze pieczywo przywozil prostak prostakiem zostanie warszawiak z pod lubelskiej wsi Odpowiedz Link Zgłoś
marasbone Re: Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w dom 19.07.10, 12:55 "Dlaczego wy narzekacie an tych biednych kurierow?? nic nie wie Cie o ich pracy. > Gdybyście mieli wstawać o 4 rano i jechać an magazyn po wasze zasrane paczki.." Nikt im nie każe tam pracować, a za usługi się płaci, a jak się płaci to się wymaga. Mogę ci tak samo napisać, co ty wiesz o pracy mleczarza, a narzekasz na mleko. Tak przykładowo. A co do pracy kurierów, to trochę wiem jak pracują z własnych obserwacji i z tego co mi opowiadał koleś pracujący w TNT. Tam się bawili paczkami, rzucali nimi, on mi to opowiadał jako normalny dzień w pracy. Co do fajnego kuriera to polecam AIN, nie spóźniają się, dowożą moje modele do sklejania mimo, że w częściach to przynajmniej w całych częściach:). Korzystając z polskiej poczty dostawałem modele z 1000 części, a miało być 200. Połamane, sprasowane pudełka to niestety na poczcie norma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebo Re: Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w dom IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.13, 19:32 Nie zgadzam się,każda praca jest inna, jakoś nikogo nie obchodzi, że pielęgniarki muszą pracować po 12 godzin i często jedna pielęgniarka ma pod swoja piecza kilkudziesięciu umierających pacjentów, którym musi o jednej godzinie dać leki.... i jest z tego rozliczana poprzez raporty. Jest do głupie gadanie bo jak ktoś idzie do pracy to wie z czym ona się wiąże i tak samo jest w przypadku kurierów. Jeśli pracuje jako kurier to wiedział jakie będzie miał w tej pracy obowiązki a po drugie jak ktoś płaci 25 zl za dostarczenie przesyłki to nie będzie siedział cały dzień w domu bo to firma kurierska powinna się dostosować do klienta a nie klient do niej.... ja pracuje w banku i to ja muszę się dostosować do klienta (spotkania w celu omówienia produktu bankowego bądź podpisania umowy ) i niestety często przez brak profesjonalizmu ze strony firm kurierskich tracę klientów ( bo kurierzy przyjeżdżają tylko do 14)a wiadomo że zdecydowana większość ludzi pracuje do 17, lub nawet dłużej. Reasumując jeśli ktoś decyduje się na pracę jako kurier to wie z czym to się je. Nie po to się płaci tyle pieniędzy za usługi kurierskie żeby później marnować cały dzień w oczekiwaniu na kuriera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marekkrukowski Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 07:44 A jak niby mogą działać firmy kurierskie? Wyobraźcie sobie, jak działałaby poczta, gdyby w kraju miała dziesięć placówek. Miałem okazję przećwiczyć działanie firm kurierskich, gdy kupowałem trochę na Allegro. Niektórzy sprzedawcy mieli umowy z kurierami i nie dawali się przekonać, do wysłania pocztą. Z reguły był to horror. Niekiedy dawało się opanować sytuację, dzięki wydzwanianiu do firmy kurierskiej zaraz po otrzymaniu wiadomości, o nadesłaniu przesyłki. Dobrze układała mi się też współpraca z lokalnym kurierem 7, który po prostu był wyjątkowo sympatycznym i rozgarniętym człowiekiem. Korzystanie z kuriera jest opłacalne dla firm znajdujących się w centrum dużego miasta, bo tam kurierzy zawsze krążą w godzinach pracy. Wysłanie przez kuriera do domu prywatnego komuś, kto mieszka poza centrum, paczki, którą można wysłać pocztą, jest zwykłym świństwem zrobionym odbiorcy. Odpowiedz Link Zgłoś