Dodaj do ulubionych

Armia szykuje wielką wyprzedaż jedzenia

IP: *.multimo.pl 07.01.10, 09:26
Już to widzę jakie to jest dobra i pełnowartościowa żywność. Na dostawach
żywności dla wojska wyrosła nie jedna fortun. I nie dlatego, ze dostarcza się
dużo, ale przede wszystkim dlatego, że dostarcza się byle co, nędznej jakości
za dobrą kasę.
Obserwuj wątek
    • canisparvus salceson saperski - mina niespodzianka? 07.01.10, 10:11
      • panbramkarz Re: salceson saperski - mina niespodzianka? 07.01.10, 12:16
        Jaka niespodzianka .... jak saper wejdzie na mine to tylko na
        salceson sie nadaje:))))
        • quebec4 A o aukacjach nie słyszeli? 07.01.10, 13:15
          To mi wygląda na jakąś straszną niegospodarność. O aukcjach nie
          słyszeli?
        • agent_tomek Re: salceson saperski - mina niespodzianka? 07.01.10, 14:21
          Mnie raczej zastanawia ten chleb. Jak długi ma termin przydatności do spożycia? :D
          • Gość: Alex Re: salceson saperski - mina niespodzianka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.10, 09:06

Mnie osobiście interesuje zakup słoniny wojskowej.W latach 70-tych
            kupiłem słoninę od ruskich w Legnicy,była to słonina wędzona,pokrojona
            w cienkie plasterki,zapakowana w niedużych puszkach.Była dość smaczna
            z chrzanem lub musztardą idealna na śniadanie.
    • Gość: mlot na mlotki w d..byles IP: 87.204.22.* 07.01.10, 11:55
      jak nie jadles to nie szczekaj.
      a wracajac do tematu. czy ktos zna adres jakiegos detalisty z tym towarem?
      mielonka wojskowa z puszki...palce lizac
      • panbramkarz Re: w d..byles 07.01.10, 12:15
        a zwlaszcza konserwowana slonina... poza wojskiem nigdzie indziej
        jej nie widzialem nie mowiac o jedzeniu.
        • guru133 Tego nie sprzedadzą. Co najwyżej suchary i to 07.01.10, 13:21
          co niedawno jedli żołnierze Gromu:(
      • Gość: ZeneQ Re: w d..byles IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 12:16
        Zatem pozostaje ci życzyć mięska z chrzanem. Oj będziesz walić GROMy w muszlę...
      • jogibaboo Re: w d..byles 07.01.10, 12:18
        Gość portalu: mlot na mlotki napisał(a):

>... mielonka wojskowa z puszki...palce lizac...

A ja opamiętam z woja paczki z suchym prowiantem z puszeczką niespodzianką. Jak
        trafiłem groch z boczkiem - uczta dla podniebienia. Natomiast suchary z kminkiem
        to walały się we wszystkich kiblach.
        • Gość: bgzz Re: w d..byles IP: 82.177.198.* 07.01.10, 12:37
          nigdy w wojsku nie bylem, ale kumpel w akademiku sprzedawal wojskowe
          zarcie. Konserwy, fasolka, mielonki, niebo w gebie :p.
    • lava71 tury i mamuty w puszkach:) 07.01.10, 12:10

• Gość: gościówa Mielonka utkwiła trepowi w głowie:))) IP: 188.25.58.* 07.01.10, 12:25
      i już tam została. I to nie jemu jednemu.
      • Gość: gardias No właśnie ... IP: *.ip.netia.com.pl 07.01.10, 13:59
        > i już tam została. I to nie jemu jednemu.

... Tobie jak widać również :/
    • Gość: Baron Armia szykuje wielką wyprzedaż jedzenia IP: 195.42.249.* 07.01.10, 13:06
      Food for Weapons, nieźle...
    • guru133 Jeżeli to jest ta żywność, którą jedli ostatnio 07.01.10, 13:19
      żołnierze Gromu, to ja dziękuję, ale nie skorzystam i innym też to
      radzę.
      • Gość: nicość Re: Jeżeli to jest ta żywność, którą jedli ostatn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 15:03
        Czytanie ze zrozumieniem trudna sprawa.
        W tekstach o zatruciu w GROMIE wyraźnie stało, że ich żywi zewnętrzna, cywilna
        firma kateringowa. A takie nie korzystają z wojskowych zapasów, bo do nich
        dostępu nie mają.

A co do chleba - jadłem taki co miał termin przydatności 18 miesięcy. Specjalnie
        paczkowany i poddawany gotowaniu przed podaniem. A puszkowany, to jeśli mnie
        pamięć nie myli, ma termin 36 miesięcy. Jak smakuje nie wiem - nie miałem okazji
        spożywać.
    • Gość: greg0,75 Armia szykuje wielką wyprzedaż jedzenia IP: *.ceramika.agh.edu.pl 07.01.10, 13:27
      "Generał Stanisław Koziej, były wiceszef MON: - Jedzenie z wojskowych puszek jest doskonałe. Ostatni raz jadłem je w latach 90., ale do dziś pamiętam ich smak. Szczególnie utkwiły mi w głowie mielonki."

Znając nasze wojsko kochane, to są spore szanse, że oferowana żywność to dalej z tej samej dostawy co Koziejowi smakowała...
    • wojtekws Armia szykuje wielką wyprzedaż jedzenia 07.01.10, 13:43
      Dla mnie musowo spróbować salcesonu saperskiego ;)
      • Gość: macharras2 Re: Armia szykuje wielką wyprzedaż jedzenia IP: *.centertel.pl 07.01.10, 14:36
        e Wojtek ! po takim salcesonie dupę Ci rozerwie i będziesz jak saper na polu minowym . Smacznego
    • Gość: raf Armia szykuje wielką wyprzedaż jedzenia IP: 109.243.161.* 07.01.10, 14:05
      Pamietam do dzis jak podjężdżały do jednostki ciężarówki z mięsem firmy KONSTAR a za jakiś czas wielka afera... 1000 chłopa to jadlo i >> nikt << nie był chory...
      • extrafresh A kaszanka w spreju też będzie!? 07.01.10, 14:25
    • Gość: marcomm Armia szykuje wielką wyprzedaż jedzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 21:45
      Te kurtki po 4 zł to chyba jakaś kpina.
      Nie ma ceny wyjściowej by zaproponować jakąś rozsądną cenę?
      Nie ma w Polsce kurtek po 4 zł i kalesonów po 20 gr.
      Choćby były na misia-zabawkę.
      Co na to NATO? jak śpiewają. A co na to rząd?
    • Gość: dobre ;] Armia szykuje wielką wyprzedaż jedzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 16:31
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,7420111,Zolnierze_GROM_sie_zatruli__Sztuka_miesa_w_sosie_chrzanowym.html
    • Gość: Partyka Armia szykuje wielką wyprzedaż jedzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.10, 10:58
      Moim zdaniem jest to brak rozsądku w całej linii pozytywnego myślenia. No cóż
      jakich mamy mądrych ludzi to widać po ich decyzjach. Przyjdzie czas że okaże
      się że był to bardzo głupi i nierozsądny krok. Jak Ci decydenci się uczyli i
      od jakich nauczycieli to mamy takie skutki z ich decyzji. Wstyd mi za takie
      władze które właśnie wypłacają sobie wysokie premie za co ? Ja bym się z
      wstydu spalił. Ale Pan Donald Tusk ma ambicje zostać prezydentem - ja na niego
      nie zagłosuje bo oszukał naród, kłamie a miernota w całej okazałości. Kto mu
      dał dyplom ? Ja bym się nawet nie przyznawał bo wstyd przynosi.Ale skok na
      kasę z swą chalastrą dokonał jak się patrzy. Panowie wstyd mi za was !!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka