three-gun-max Taa, pokolenie 30.09.10, 09:47 Nie pokolenie tylko wszystkie pokolenia od lat 50-tych gapią się codziennie po kilka godzin w TV. Koszerna niech lepiej skupi się na jakiejś chwytliwej nazwie. Uwaga: "pokolenie X" i "Y" już są zajęte ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K A stawianie krzyzy to nie pasja? IP: *.dynamic.xdsl-line.inode.at 30.09.10, 09:59 Ludzie sie nudza a znudow takie glupoty wynikaja. Zajeliby sie jakims hobby to moze kraj wygladalby normalnie. Pozdrowionka dla wszystkich forumowiczow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmena Pasji brak, a frustratów coraz więcej IP: *.89.67.170.static.crowley.pl 30.09.10, 10:01 Nie mam pasji, miec nie zamierzam. I dobrze mi z tym. Gdybym miala chwile wolnego czasu to chcialabym wtedy ponudzic sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dark Wolność ? Po co wam wolność ! IP: 77.236.26.* 30.09.10, 10:10 Macie przecież telewizję ... Przypomniała mi się taka piosenka z dawnych lat ... Odpowiedz Link Zgłoś
bamber0 Korporacyjne gadanie 30.09.10, 10:18 Najlepiej żeby pasją była praca - tego chcą od nas nasi właściciele. Nauczycioel to powołanie a nie praca, praca w policji to służba, a inżynier ma zapie...ć po 10 godzin dziennie i z pasją podchodzić do nowych wyzwań! Ciekawe, że polityk czy bankowiec już nie musi mieć pasji; on ma "odpowiedzialna pracę", za którą sam sabie wyznacza pensje, premie i nagrody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nau Pasji brak, a frustratów coraz więcej IP: *.toya.net.pl 30.09.10, 10:29 pasje, kiedy? uczę w nowoczesnej szkole przyszłych informatyków, wymagania jakie stawiają uczniowie są duże, więc po pracy cały czas się dokształcam, do tego ponieważ 1600zł na rączkę jest śmieszną suma w stosunku do wiedzy, która przekazuję i nie da się z niej utrzymać rodziny muszę robić po godzinach projekty aby związać koniec z końcem, czas wolny mam od 1 do 7 w nocy, który w całości przeznaczam na sen, kiedy mam mieć czas na pasje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oktopus Pasji brak, a frustratów coraz więcej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.10, 10:51 Myslę że i tak gros polaków najbardziej lubi się napierdo***ć alkoholem i jest to główna pasja, szczegolnie widoczna na wsiach i w małych miastach. A potem jestem miażdżony wyziewem na wpół przetrawionego alkoholu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psychorada.pl Pasji brak, a frustratów coraz więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 10:52 Od wielu lat zabiegani rodzice mają coraz mniej czasu, a tym samym chęci (bo jak mieć czas i chęć, gdy wraca się z pracy około 19:00, trzeba zrobić obiado-kolację i chwilę odpocząć) by zajmować się dziećmi? Lepiej aby dzieci zajmowały się sobą same. A jak mają się zajmować sobą same, skoro nikt ich nie uczy i nie nakłania do aktywności, tylko do schodzenia z drogi i nieprzeszkadzania zmęczonym rodzicom? Stąd telewizor pełni rolę "zbawiennego dla spokoju rodzinnego zabawiacza". Stąd wytwarza się w człowieku taka tendencja wynikająca z uwarunkowania czy też z przyzwyczajenia, że tym co można łatwo w życiu robić, jest oglądanie tv. W dodatku spełnia się pokładane w rodzicach oczekiwania "bycia grzecznym i nieprzeszkadzającym dzieckiem", więc dodatkowo w ten sposób dzieci i młodzież zyskują motywację do prowadzenia tego trybu życia, rodzice zaś zyskują "święty spokój"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Pasji brak, a frustratów coraz więcej IP: *.traco.pl 30.09.10, 11:16 jak się tyra po 12 godzin za 1000 zł to niestarcza na opłaty a co dopiero na pasje! Ludzie nie chodzą do kina bo bilet kosztuje 25 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx Re: Pasji brak, a frustratów coraz więcej IP: *.jmdi.pl 07.10.10, 09:16 > jak się tyra po 12 godzin za 1000 zł To znaczy, że się jest kretynem i nie powinno się mieć za dużo wolnego czasu, żeby się nie rozpić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naczelny troll Mam tanią pasję - trolowanie na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 11:20 Gdyby nie PO byłoby znacznie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
bopin Re: Mam tanią pasję na forum 07.10.10, 09:41 Gość portalu: naczelny troll napisał(a): > Gdyby nie PO byłoby znacznie lepiej Ej, Miałeś coś o Żydach napisać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1945 Mam zajęcie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 11:22 Moja pasja to kupować i sprzedawać akcje i kontrakty na giełdzie. Zachęcam. Po ok. 2 latach intensywnego szkolenia może przynieść rezultaty. Odpowiedz Link Zgłoś
potomar Re: Mam zajęcie. 30.09.10, 14:16 Gość portalu: 1945 napisał(a): > Moja pasja to kupować i sprzedawać akcje i kontrakty na giełdzie. Zachęcam. Po > ok. 2 latach intensywnego szkolenia może przynieść rezultaty. Ale to raczej kosztowna nauka, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E Pasji brak, a frustratów coraz więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 11:28 Nicnierobienie też jest sztuką. Dojrzałam (późno) do wyzwolenia się spod presji "robienia czegoś" z każdą chwilą swojego życia. nie muszę gonić każdej uciekającej chwili mojego życia, mogę je spowalniać i delektować się nimi. Idę do kina, jeśli naprawdę znajdę coś, co muszę zobaczyć, a nie, aby uniknąć zmarnowania wolnego czasu. To samo z innymi zajęciami. Moją pasją jest woda i pływanie, ale jeśli jest zimno, rezygnuję z pójścia na basen aby owinąć się kocykiem, zrobić herbatkę i nawet obejrzeć głupi program w telewizji (no, zwykle wybieram te trochę mądrzejsze lub sport). Za to odbijam sobie w czasie urlopu, gdzie dostępność dużej ciepłej wody jest obowiązkowa. To samo z innymi czynnościami - robię je dla przyjemności, a nie z obowiązku lub, że tak wypada. No i czasem dla towarzystwa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vcx Pasji brak, a frustratów coraz więcej IP: *.tvgawex.pl 30.09.10, 11:48 kiedyś śpiewała o tym jedna z grup punkowych: "tak niewiele w życiu pragnę tak niewile w życiu chcę, zeżreć coś , wypić piwo a następnie odlać się" jak ulał pasuje do dużej części polskiego społeczeństwa Odpowiedz Link Zgłoś
demokrex Pasji brak, a frustratów coraz więcej 30.09.10, 11:55 -jakie pan ma hobby? -słucham! -no,co pan lubi? -aa,pomidorową bardzo lubie. Odpowiedz Link Zgłoś
mcgoo Re: Pasji brak, a frustratów coraz więcej 30.09.10, 12:03 gitara elektryczna i muzyka blusowa to dobre hobby - hobbuje sobie w każdej wolnej chwili - zbieram kasę na nową - ... takie tam - niestety życie kosztuje - nie ma hobby bezkosztowego - kosztuje czas poświęcony na hobby - kosztuje sprzęt wykorzystany do hobby .. taki świat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pat Pensji brak, a frustratów coraz więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 12:10 1400 zł na rękę zarabia się średnio w powiecie Ostrów w Wielkopolski. Pracuje się od 8 do 10 godzin dziennie. Wraca do domu około 17.00 godziny ...za oknem pizga wiatr, czarny śmierdzący brudny węgiel służy do ogrzania domu. Czyli trzeba napalić, zrobić obiad i jest 18.30.... a twoje dzieci muszą zrobić lekcje do szkoły więc im pomagasz i jest już 20.00 Średnio pracodawca to zwykły cwaniak, który całe swoje życie kombinuję jak zrobić Ciebie i urząd podatkowy w konia. O politykach nie wspomnę bo nie ma się co zniżać ... Kino kosztuję 14zł (seans zwykle 6 miesięcy po polskiej premierze) 14 zł + 14zł +może jedno dziecko + dojazd + jakiś napój , może jakieś frytki = stówka się zamknie ... a średnio 1400 na rękę ... To ja się pytam: kiedy k.....rwa mam iść do teatru ? wolę się chwilę zdrzemnąć bo jutro znowu muszę iść do tyry oglądać ryj mojego niezadowolonego szefa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan glut Re: Pensji brak, a frustratów coraz więcej IP: 91.123.172.* 30.09.10, 13:50 a ja nie rozumiem , dlaczego siedzenie przed telewizorem nie moze byc pasja i jest tu tak pogardzane. To ze czlowiek oglada duzo tv nie oznacza jeszcze , ze bezkrytycznie lyka papke i leci za glupimi modami, dostep do szerokiego spectrum tresci tam jest teraz naprawde szeroki. Owszem najczesciej jest to podane w pobieznej formie "pop" ale wychodze z przekonania , ze lepiej miec oglad na wiele zjawisk w formie "pop" niz nie miec w ogole, a zeby powaznie zaglebic sie w te wszystkie zjawiska np. w bibliotece - zycia by nie starczylo . Zreszta nie kazdy potrzebuje poglebionej wiedzy , mi np. wystarcza dosc plytka ale mozliwie najszersza. Siedze przed telewizorem po kilka godz dziennie i traktuje to jako sposob poznawania i odurzania sie taki sam jak inne typu sie upicie , bzyknanie czy cos wciagniecie czegos raz na jakis czas. Tylko skutek uboczny jest inny , bo nie ma sie kaca tylko boli glowa i oczy. pozdrawiam wszystkim ambitnych i uduchowionych mądralinskich. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Pensji brak, a frustratów coraz więcej IP: *.Red-88-16-162.dynamicIP.rima-tde.net 30.09.10, 21:25 Ludzie! Czy wy naprawdę zapie*** tylko po to by 25 każdego miesiąca nie mieć na chleb? Wszyscy płaczą jak to mało zarabiają, dzieci maja i cały świat im się wali. Trzeba było myśleć wcześniej, gdy robiło się następnego bezrobotnego bez szans na przyszłość! Naprawdę pracujecie aby przeżyć? To jest wasz sens życia?! By przetrwać? I wam się nadal chce? Lepiej jedźcie do tej Anglii czy innej Irlandii na zmywak, pewnie się wam poprawi. Masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goość Re: Pensji brak, a frustratów coraz więcej IP: *.222.244.216.spray.net.pl 14.11.10, 20:34 za każdym razem się znajdzie taki liberalny dupek, co mu się wydaje, że jak zarabia więcej niż 1400 miesięcznie to jest królem świata. Jak mnie to irytuje.... znajdź sobie pasję, ciulu Odpowiedz Link Zgłoś
tow.janwinnicki Są nowi pasjonaci-krzyżowcy hehehe 06.10.10, 16:28 GDZIE JEST KRZYŻ!! KTO CI BUTY UKRADŁ!! Odpowiedz Link Zgłoś
wiesiekwiesiek11 Pasji brak, a frustratów coraz więcej 06.10.10, 16:49 Skończył studia i odłożył pasję na półkę, bo najpierw chciał się dorobić. Został przedstawicielem handlowym, awansował, dostał służbowy samochód. Minęły lata i choć dziś ma już spore oszczędności, nie potrafi wrócić do marzeń. I dalej jest nieszczęśliwy. Ja miałem to samo, ale ocknąłem się żeby studiować malarstwo na ASP, teraz nie mam nic , ani nie maluję, ani nie mam pracy, ani oszczędności, pojawiła się depresja. Jak nie kijem go to pałą. Nie ma dobrego wyjścia. A powodów takiego życia ludzi należy szukać w autorytarnej szkole podstawowej przygotowującej swoimi nudnymi zajęciami do tak samo nudnej i pracy i takiego samego życia. Przecież przemysł czeka na ludzi-robotów. Nikt inny bez treningu cierpliwości i nudy trwającego wiele lat nie zniósłby takiej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnykmin Z przekory... 06.10.10, 18:57 wobec badań => starożytny egipt i nowoczesna... pol-opiryna ;) jako pasje Odpowiedz Link Zgłoś
ruby.blue Pasji brak, a frustratów coraz więcej 06.10.10, 19:31 Bo żeby mieć pasję, to trzeba mieć też kasę na pasję. Narty, konie, ścianka, podróże kosztują. Niemało kosztują. A jak się nie ma kasy, to odchodzi i ochota i możliwości, nic tylko siedzieć przed TV... Simple is that... Jak przychodzisz z pracy za 1500 zł sharowany to trudno by było pędzić jeszcze na szpanerską jogę za 400 zł/mies... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonnie Re: Pasji brak, a frustratów coraz więcej IP: 85.222.99.* 06.10.10, 21:17 To weź sobie szachy kup. Albo blok rysunkowy i komplet ołówków. Jest tyle hobby, które nie kosztują nic albo prawie nic. Narty? Konie? Joga? Też mi wymagania... Odpowiedz Link Zgłoś
xnonorx Re: Pasji brak, a frustratów coraz więcej 06.10.10, 22:48 > To weź sobie szachy kup. Albo blok rysunkowy i komplet ołówków. Jest tyle hobby > , które nie kosztują nic albo prawie nic. Narty? Konie? Joga? Też mi wymagania. No nie? Kurcze, nart się człowiekowi zachciało. A może jeszcze w kosmos polecieć albo czołgiem pojeździć. Może jeszcze ciepłej wody w mieszkaniu się kiedyś zachce...? Dokładnie - tyle jest hobby które nic nie kosztują, chociażby: szlachetna sztuka plucia pod wiatr, sypanie ptaszkom ziarna, rozmowy z bezdomnymi, picie piwa określonego gatunku, codzienny spacer do pracy, praca, szukanie UFO... Odpowiedz Link Zgłoś
gelbigel Re: Pasji brak, a frustratów coraz więcej 06.10.10, 23:35 przstań wydawać na wódkę i papierosy to bedzie na ściankę mondralo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frank Eciepeć Pasji brak, a frustratów coraz więcej IP: 94.75.112.* 06.10.10, 20:22 Przepraszam! A o jakich zainteresowaniach można mówić, skoro głupie polki nie są zbyt chętne do bzykania, a jak ta potrzeba jest niezaspokojona i budzi frustrację, to nie dziwne jest, że facetom się nie chce rozwijać innych zainteresowań, bo to podstawowe jest niezaspokojone. W przypadku kobiet jest ciut inaczej, choć frustracja ta sama. Wszystko by chciały mieć, ale cudzymi rękami, a skoro nie mają, więc i żadnego hobby i niechęć do seksu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx Trzeba sobie było znaleźć mądrą Polkę IP: *.jmdi.pl 07.10.10, 10:49 Ja tak zrobiłem i bzykać mogę więcej, niżbym chciał, mimo że nie jestem bogaczem. No, ale samemu też trzeba być mądrym, by sobie mądrą znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
miroo Ale fajnie by było mieć wolny czas... 06.10.10, 21:00 i móc nie robić nic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mol książkowy Pasji brak, a frustratów coraz więcej IP: 94.75.121.* 06.10.10, 22:06 Podstawowa rozrywka polaków to konsumpcja, zakupy w galeriach, seriale, siedzenie w knajpach itp. Latem wyjazd do Egiptu, Turcji lub innego badziewia, oczywiście "All inclusive". W wolne weekendy najlepiej się nawalić albo przespać, i tak leci do emerytury. A na emeryturze to tylko wizyty u lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y Kraj Demiórgów IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.10, 22:26 Kraj Demiurgów, Stachanowców i zaściankowych katolików dla których podniesienie głowy i rozejrzenie się po swoim życiu przekracza możliwości. Ale to też dlatego że jesteśmy krajem na dorobku - jak Hiszpania, Portugalia czy Grecja 30 lat temu - a USA 100 lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
gelbigel psychole 06.10.10, 23:34 -w wolnych chwilach podrzynam ludziom gardła, strzelam w głowę i biję kijem bejzbolowym. -jest pan psycholem i mordercą? - nie!? gram na komputerze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: psychole IP: *.lsanca.fios.verizon.net 07.10.10, 06:30 w USA rowniez ludzie biedni jak wszedzie ogladaja telewizje poniewaz to jest najtansze. Odpowiedz Link Zgłoś