Dodaj do ulubionych

Pasji brak, a frustratów coraz więcej

• three-gun-max Taa, pokolenie 30.09.10, 09:47
      Nie pokolenie tylko wszystkie pokolenia od lat 50-tych gapią się codziennie po kilka godzin w TV. Koszerna niech lepiej skupi się na jakiejś chwytliwej nazwie. Uwaga: "pokolenie X" i "Y" już są zajęte ;)
    • Gość: K A stawianie krzyzy to nie pasja? IP: *.dynamic.xdsl-line.inode.at 30.09.10, 09:59
      Ludzie sie nudza a znudow takie glupoty wynikaja. Zajeliby sie jakims hobby to moze kraj wygladalby normalnie.
      Pozdrowionka dla wszystkich forumowiczow.
    • Gość: mmena Pasji brak, a frustratów coraz więcej IP: *.89.67.170.static.crowley.pl 30.09.10, 10:01
      Nie mam pasji, miec nie zamierzam. I dobrze mi z tym.
      Gdybym miala chwile wolnego czasu to chcialabym wtedy ponudzic sie.
    • Gość: dark Wolność ? Po co wam wolność ! IP: 77.236.26.* 30.09.10, 10:10
      Macie przecież telewizję ...

Przypomniała mi się taka piosenka z dawnych lat ...
    • bamber0 Korporacyjne gadanie 30.09.10, 10:18
      Najlepiej żeby pasją była praca - tego chcą od nas nasi właściciele. Nauczycioel to powołanie a nie praca, praca w policji to służba, a inżynier ma zapie...ć po 10 godzin dziennie i z pasją podchodzić do nowych wyzwań! Ciekawe, że polityk czy bankowiec już nie musi mieć pasji; on ma "odpowiedzialna pracę", za którą sam sabie wyznacza pensje, premie i nagrody.
    • Gość: nau Pasji brak, a frustratów coraz więcej IP: *.toya.net.pl 30.09.10, 10:29
      pasje, kiedy?
      uczę w nowoczesnej szkole przyszłych informatyków, wymagania jakie stawiają uczniowie są duże, więc po pracy cały czas się dokształcam,
      do tego ponieważ 1600zł na rączkę jest śmieszną suma w stosunku do wiedzy, która przekazuję i nie da się z niej utrzymać rodziny muszę robić po godzinach projekty aby związać koniec z końcem, czas wolny mam od 1 do 7 w nocy, który w całości przeznaczam na sen, kiedy mam mieć czas na pasje?
    • Gość: oktopus Pasji brak, a frustratów coraz więcej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.10, 10:51
      Myslę że i tak gros polaków najbardziej lubi się napierdo***ć alkoholem i jest to główna pasja, szczegolnie widoczna na wsiach i w małych miastach. A potem jestem miażdżony wyziewem na wpół przetrawionego alkoholu.
    • Gość: psychorada.pl Pasji brak, a frustratów coraz więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 10:52
      Od wielu lat zabiegani rodzice mają coraz mniej czasu, a tym samym chęci (bo jak mieć czas i chęć, gdy wraca się z pracy około 19:00, trzeba zrobić obiado-kolację i chwilę odpocząć) by zajmować się dziećmi? Lepiej aby dzieci zajmowały się sobą same. A jak mają się zajmować sobą same, skoro nikt ich nie uczy i nie nakłania do aktywności, tylko do schodzenia z drogi i nieprzeszkadzania zmęczonym rodzicom? Stąd telewizor pełni rolę "zbawiennego dla spokoju rodzinnego zabawiacza". Stąd wytwarza się w człowieku taka tendencja wynikająca z uwarunkowania czy też z przyzwyczajenia, że tym co można łatwo w życiu robić, jest oglądanie tv. W dodatku spełnia się pokładane w rodzicach oczekiwania "bycia grzecznym i nieprzeszkadzającym dzieckiem", więc dodatkowo w ten sposób dzieci i młodzież zyskują motywację do prowadzenia tego trybu życia, rodzice zaś zyskują "święty spokój"...
    • Gość: andrzej Pasji brak, a frustratów coraz więcej IP: *.traco.pl 30.09.10, 11:16
      jak się tyra po 12 godzin za 1000 zł to niestarcza na opłaty a co dopiero na pasje! Ludzie nie chodzą do kina bo bilet kosztuje 25 zł
      • Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx Re: Pasji brak, a frustratów coraz więcej IP: *.jmdi.pl 07.10.10, 09:16
        > jak się tyra po 12 godzin za 1000 zł

To znaczy, że się jest kretynem i nie powinno się mieć za dużo wolnego czasu, żeby się nie rozpić.
    • Gość: naczelny troll Mam tanią pasję - trolowanie na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 11:20
      Gdyby nie PO byłoby znacznie lepiej
      • bopin Re: Mam tanią pasję na forum 07.10.10, 09:41
        Gość portalu: naczelny troll napisał(a):

> Gdyby nie PO byłoby znacznie lepiej

Ej, Miałeś coś o Żydach napisać
    • Gość: 1945 Mam zajęcie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 11:22
      Moja pasja to kupować i sprzedawać akcje i kontrakty na giełdzie. Zachęcam. Po ok. 2 latach intensywnego szkolenia może przynieść rezultaty.
      • potomar Re: Mam zajęcie. 30.09.10, 14:16
        Gość portalu: 1945 napisał(a):

> Moja pasja to kupować i sprzedawać akcje i kontrakty na giełdzie. Zachęcam. Po
        > ok. 2 latach intensywnego szkolenia może przynieść rezultaty.

Ale to raczej kosztowna nauka, nieprawdaż?
    • Gość: E Pasji brak, a frustratów coraz więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 11:28
      Nicnierobienie też jest sztuką.
      Dojrzałam (późno) do wyzwolenia się spod presji "robienia czegoś" z każdą chwilą swojego życia. nie muszę gonić każdej uciekającej chwili mojego życia, mogę je spowalniać i delektować się nimi. Idę do kina, jeśli naprawdę znajdę coś, co muszę zobaczyć, a nie, aby uniknąć zmarnowania wolnego czasu. To samo z innymi zajęciami. Moją pasją jest woda i pływanie, ale jeśli jest zimno, rezygnuję z pójścia na basen aby owinąć się kocykiem, zrobić herbatkę i nawet obejrzeć głupi program w telewizji (no, zwykle wybieram te trochę mądrzejsze lub sport).
      Za to odbijam sobie w czasie urlopu, gdzie dostępność dużej ciepłej wody jest obowiązkowa.
      To samo z innymi czynnościami - robię je dla przyjemności, a nie z obowiązku lub, że tak wypada. No i czasem dla towarzystwa....
    • Gość: vcx Pasji brak, a frustratów coraz więcej IP: *.tvgawex.pl 30.09.10, 11:48
      kiedyś śpiewała o tym jedna z grup punkowych:
      "tak niewiele w życiu pragnę
      tak niewile w życiu chcę,
      zeżreć coś , wypić piwo
      a następnie odlać się"

jak ulał pasuje do dużej części polskiego społeczeństwa
    • demokrex Pasji brak, a frustratów coraz więcej 30.09.10, 11:55

-jakie pan ma hobby?
      -słucham!
      -no,co pan lubi?
      -aa,pomidorową bardzo lubie.
    • mcgoo Re: Pasji brak, a frustratów coraz więcej 30.09.10, 12:03
      gitara elektryczna i muzyka blusowa to dobre hobby - hobbuje sobie w każdej wolnej chwili - zbieram kasę na nową - ... takie tam - niestety życie kosztuje - nie ma hobby bezkosztowego - kosztuje czas poświęcony na hobby - kosztuje sprzęt wykorzystany do hobby .. taki świat
    • Gość: Pat Pensji brak, a frustratów coraz więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 12:10
      1400 zł na rękę zarabia się średnio w powiecie Ostrów w Wielkopolski. Pracuje się od 8 do 10 godzin dziennie. Wraca do domu około 17.00 godziny ...za oknem pizga wiatr, czarny śmierdzący brudny węgiel służy do ogrzania domu. Czyli trzeba napalić, zrobić obiad i jest 18.30.... a twoje dzieci muszą zrobić lekcje do szkoły więc im pomagasz i jest już 20.00 Średnio pracodawca to zwykły cwaniak, który całe swoje życie kombinuję jak zrobić Ciebie i urząd podatkowy w konia. O politykach nie wspomnę bo nie ma się co zniżać ...
      Kino kosztuję 14zł (seans zwykle 6 miesięcy po polskiej premierze) 14 zł + 14zł +może jedno dziecko + dojazd + jakiś napój , może jakieś frytki = stówka się zamknie ... a średnio 1400 na rękę ... To ja się pytam: kiedy k.....rwa mam iść do teatru ? wolę się chwilę zdrzemnąć bo jutro znowu muszę iść do tyry oglądać ryj mojego niezadowolonego szefa.
      • Gość: pan glut Re: Pensji brak, a frustratów coraz więcej IP: 91.123.172.* 30.09.10, 13:50
        a ja nie rozumiem , dlaczego siedzenie przed telewizorem nie moze byc pasja i jest tu tak pogardzane. To ze czlowiek oglada duzo tv nie oznacza jeszcze , ze bezkrytycznie lyka papke i leci za glupimi modami, dostep do szerokiego spectrum tresci tam jest teraz naprawde szeroki. Owszem najczesciej jest to podane w pobieznej formie "pop" ale wychodze z przekonania , ze lepiej miec oglad na wiele zjawisk w formie "pop" niz nie miec w ogole, a zeby powaznie zaglebic sie w te wszystkie zjawiska np. w bibliotece - zycia by nie starczylo . Zreszta nie kazdy potrzebuje poglebionej wiedzy , mi np. wystarcza dosc plytka ale mozliwie najszersza.

Siedze przed telewizorem po kilka godz dziennie i traktuje to jako sposob poznawania i odurzania sie taki sam jak inne typu sie upicie , bzyknanie czy cos wciagniecie czegos raz na jakis czas. Tylko skutek uboczny jest inny , bo nie ma sie kaca tylko boli glowa i oczy.

pozdrawiam wszystkim ambitnych i uduchowionych mądralinskich. :)
      • Gość: anonim Re: Pensji brak, a frustratów coraz więcej IP: *.Red-88-16-162.dynamicIP.rima-tde.net 30.09.10, 21:25
        Ludzie! Czy wy naprawdę zapie*** tylko po to by 25 każdego miesiąca nie mieć na chleb? Wszyscy płaczą jak to mało zarabiają, dzieci maja i cały świat im się wali. Trzeba było myśleć wcześniej, gdy robiło się następnego bezrobotnego bez szans na przyszłość! Naprawdę pracujecie aby przeżyć? To jest wasz sens życia?! By przetrwać? I wam się nadal chce?
        Lepiej jedźcie do tej Anglii czy innej Irlandii na zmywak, pewnie się wam poprawi. Masakra.
        • Gość: Goość Re: Pensji brak, a frustratów coraz więcej IP: *.222.244.216.spray.net.pl 14.11.10, 20:34
          za każdym razem się znajdzie taki liberalny dupek, co mu się wydaje, że jak zarabia więcej niż 1400 miesięcznie to jest królem świata. Jak mnie to irytuje.... znajdź sobie pasję, ciulu
    • tow.janwinnicki Są nowi pasjonaci-krzyżowcy hehehe 06.10.10, 16:28
      GDZIE JEST KRZYŻ!! KTO CI BUTY UKRADŁ!!
    • wiesiekwiesiek11 Pasji brak, a frustratów coraz więcej 06.10.10, 16:49
      Skończył studia i odłożył pasję na półkę, bo najpierw chciał się dorobić. Został przedstawicielem handlowym, awansował, dostał służbowy samochód. Minęły lata i choć dziś ma już spore oszczędności, nie potrafi wrócić do marzeń. I dalej jest nieszczęśliwy.

Ja miałem to samo, ale ocknąłem się żeby studiować malarstwo na ASP, teraz nie mam nic , ani nie maluję, ani nie mam pracy, ani oszczędności, pojawiła się depresja.

Jak nie kijem go to pałą. Nie ma dobrego wyjścia. A powodów takiego życia ludzi należy szukać w autorytarnej szkole podstawowej przygotowującej swoimi nudnymi zajęciami do tak samo nudnej i pracy i takiego samego życia. Przecież przemysł czeka na ludzi-robotów. Nikt inny bez treningu cierpliwości i nudy trwającego wiele lat nie zniósłby takiej pracy.
    • czarnykmin Z przekory... 06.10.10, 18:57
      wobec badań => starożytny egipt i nowoczesna... pol-opiryna ;) jako pasje
    • ruby.blue Pasji brak, a frustratów coraz więcej 06.10.10, 19:31
      Bo żeby mieć pasję, to trzeba mieć też kasę na pasję. Narty, konie, ścianka, podróże kosztują. Niemało kosztują. A jak się nie ma kasy, to odchodzi i ochota i możliwości, nic tylko siedzieć przed TV... Simple is that... Jak przychodzisz z pracy za 1500 zł sharowany to trudno by było pędzić jeszcze na szpanerską jogę za 400 zł/mies...
      • Gość: bonnie Re: Pasji brak, a frustratów coraz więcej IP: 85.222.99.* 06.10.10, 21:17
        To weź sobie szachy kup. Albo blok rysunkowy i komplet ołówków. Jest tyle hobby, które nie kosztują nic albo prawie nic. Narty? Konie? Joga? Też mi wymagania...
        • xnonorx Re: Pasji brak, a frustratów coraz więcej 06.10.10, 22:48
          > To weź sobie szachy kup. Albo blok rysunkowy i komplet ołówków. Jest tyle hobby
          > , które nie kosztują nic albo prawie nic. Narty? Konie? Joga? Też mi wymagania.

No nie? Kurcze, nart się człowiekowi zachciało. A może jeszcze w kosmos polecieć albo czołgiem pojeździć. Może jeszcze ciepłej wody w mieszkaniu się kiedyś zachce...?
          Dokładnie - tyle jest hobby które nic nie kosztują, chociażby: szlachetna sztuka plucia pod wiatr, sypanie ptaszkom ziarna, rozmowy z bezdomnymi, picie piwa określonego gatunku, codzienny spacer do pracy, praca, szukanie UFO...
      • gelbigel Re: Pasji brak, a frustratów coraz więcej 06.10.10, 23:35
        przstań wydawać na wódkę i papierosy to bedzie na ściankę mondralo
    • Gość: Frank Eciepeć Pasji brak, a frustratów coraz więcej IP: 94.75.112.* 06.10.10, 20:22
      Przepraszam! A o jakich zainteresowaniach można mówić, skoro głupie polki nie są zbyt chętne do bzykania, a jak ta potrzeba jest niezaspokojona i budzi frustrację, to nie dziwne jest, że facetom się nie chce rozwijać innych zainteresowań, bo to podstawowe jest niezaspokojone. W przypadku kobiet jest ciut inaczej, choć frustracja ta sama. Wszystko by chciały mieć, ale cudzymi rękami, a skoro nie mają, więc i żadnego hobby i niechęć do seksu.
      • Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx Trzeba sobie było znaleźć mądrą Polkę IP: *.jmdi.pl 07.10.10, 10:49
        Ja tak zrobiłem i bzykać mogę więcej, niżbym chciał, mimo że nie jestem bogaczem. No, ale samemu też trzeba być mądrym, by sobie mądrą znaleźć.
    • miroo Ale fajnie by było mieć wolny czas... 06.10.10, 21:00
      i móc nie robić nic...
    • Gość: Mol książkowy Pasji brak, a frustratów coraz więcej IP: 94.75.121.* 06.10.10, 22:06
      Podstawowa rozrywka polaków to konsumpcja, zakupy w galeriach, seriale, siedzenie w knajpach itp. Latem wyjazd do Egiptu, Turcji lub innego badziewia, oczywiście "All inclusive". W wolne weekendy najlepiej się nawalić albo przespać, i tak leci do emerytury. A na emeryturze to tylko wizyty u lekarzy.
    • Gość: Y Kraj Demiórgów IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.10, 22:26
      Kraj Demiurgów, Stachanowców i zaściankowych katolików dla których podniesienie głowy i rozejrzenie się po swoim życiu przekracza możliwości.
      Ale to też dlatego że jesteśmy krajem na dorobku - jak Hiszpania, Portugalia czy Grecja 30 lat temu - a USA 100 lat temu
    • gelbigel psychole 06.10.10, 23:34
      -w wolnych chwilach podrzynam ludziom gardła, strzelam w głowę i biję kijem bejzbolowym.

-jest pan psycholem i mordercą?

- nie!? gram na komputerze!
      • Gość: gosc Re: psychole IP: *.lsanca.fios.verizon.net 07.10.10, 06:30
        w USA rowniez ludzie biedni jak wszedzie ogladaja telewizje poniewaz to jest najtansze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka