Dodaj do ulubionych

Wielkopolskie: TIR uderzył w opla. Kobieta walc...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.11, 11:50
"...Kierujący ciężarówką wyjechał z drogi poszkodowanej uderzając w samochód marki opel..." co to jest droga poszkodowana?
A tak na poważnie to kierowca tira dostanie mandat 25 zł, 6 punktów karnych i nadal będzie się rozbijał po drogach. Mam prośbę i zarazem podpowiedź do poszkodowanej pani i jej rodziny, Kodek Cywilny przewiduje scedowanie na sprawcę wypadku wszelkich kosztów leczenie i rehabilitacji osoby poszkodowanej w wypadku. Procedura polega na tym, ze sprawca musi być najpierw obwołany w sądzie sprawcą i wtedy z takim postanowieniem sądu zgłaszamy wedle Kodeksu Cywilnego wszelkie faktury za leczenie i rehabilitację do zapłaty sprawcy wypadku. Mało kto wie jak to załatwić ale od tego są kancelarie prawne. Nie wierze aby kierowcy tira stała się krzywda tylko z tytułu sprawstwa wypadku ale pani może go wydoić do ostatniej złotówki. Szczerze zalecam.
Obserwuj wątek
    • bea.ta1 Wielkopolskie: TIR uderzył w opla. Kobieta walc... 15.03.11, 12:24
      Nie mogę uwierzyć, że pojawił się tylko 1 komentarz. Nie chcę być złośliwa ale jako kobieta-kierowca przypuszczam,że gdyby sprawcą tego nieszczęsnego wypadku była kierująca oplem, komentarzy byłoby ze dwieście i każdy z nich zawierałby coś w rodzaju "baby- kto im dał prawo jazdy???". Tymczasem jeżdżąc od prawie 20 lat codziennie widzę co panowie wyczyniają na drogach, niestety... Pani poszkodowanej w tym wypadku życzę powrotu do zdrowia.
      • elrogalo Re: Wielkopolskie: TIR uderzył w opla. Kobieta wa 15.03.11, 12:37
        Sądzę, że przesadzasz. To nie czasy rodem z filmu "Irena do domu" i kobieta za kierownicą to całkiem zwyczajny widok i nie budzi już chyba żadnych emocji. Ba, nawet kobieta kierująca autobusem miejskim nie jest IMHO niczym niezwykłym (swoją drogą to, dlaczego kiedyś uważano, że kobieta kierująca tramwajem jest OK, a autobusem już nie, pozostaje dla mnie do dziś zagadką).
        Natomiast wszyscy doskonale wiedzą co wyczyniają szoferacy po lobotomii w 40-tonowych kolosach, traktujący masę pojazdu jako argument rozstrzygający o pierwszeństwie przejazdu.
      • tomek854 Re: Wielkopolskie: TIR uderzył w opla. Kobieta wa 20.03.11, 23:01
        bea.ta1 napisała:

> Nie mogę uwierzyć, że pojawił się tylko 1 komentarz. Nie chcę być złośliwa ale
        > jako kobieta-kierowca przypuszczam,że gdyby sprawcą tego nieszczęsnego wypadku
        > była kierująca oplem, komentarzy byłoby ze dwieście i każdy z nich zawierałby c
        > oś w rodzaju "baby- kto im dał prawo jazdy???". Tymczasem jeżdżąc od prawie 20
        > lat codziennie widzę co panowie wyczyniają na drogach, niestety... Pani poszkod
        > owanej w tym wypadku życzę powrotu do zdrowia.

NIe martw się. TIRowcy to też dyżurni chłopcy do bicia, więc dopiero sie zaczyna ;-)

Bo jak wiadomo, jak jeden z nich zrobi coś źle, to jest to upoważnienie dla każdego forumowicza do odsączania wszystkich zawodowych kierowców od czci i wiary :-)
    • Gość: Tantrum Codziennie widzę, co kierowcy ciężarówek IP: *.ip.netia.com.pl 15.03.11, 12:31
      wyprawiają na drogach. Jadę sobie 90km/h po normalnej polskiej drodze, a tu ciężarówka przykleja mi się do zderzaka i chce, żebym ją puścił. Proszę nie mówić, że gonią go terminy. Nie są one ważniejsze od bezpieczeństwa na drodze. Duży samochód może zrobić większą krzywdę niż mały samochód, więc odpowiedzialnośc i wyobraźnia kierującego dużym samochodem powinna być większa od innych.
      • Gość: xyz Re: Codziennie widzę, co kierowcy ciężarówek IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.11, 14:59
        Niestety kierowcami ciężarówek zostają głównie tacy którym myślenie przychodzi z trudem. Na dodatek zasiadają za kółkiem coraz młodsi i później mamy efekty.
      • Gość: Współczuję Ograniczenie prędkości do 90 km/h zatem bredzisz. IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.11, 15:23
        > wyprawiają na drogach. Jadę sobie 90km/h po normalnej polskiej drodze, a tu cię
        > żarówka przykleja mi się do zderzaka i chce, żebym ją puścił.

Ciężarówka ma wbudowane ograniczenie prędkości do 90 km/h zatem bredzisz.
        • Gość: miko Ograniczenie prędkości do 70 km/h i zamykac ich!! IP: *.pool1.unallocated-106-64.orangehomedsl.co.uk 15.03.11, 16:22
      • Gość: foka Dlaczego POlicja nie sciga Tirow mordercow!! IP: *.pool1.unallocated-106-64.orangehomedsl.co.uk 15.03.11, 16:10
        • Gość: jona Czy jest w POlsce jakies prawo na TIRy bo...... IP: *.pool1.unallocated-106-64.orangehomedsl.co.uk 15.03.11, 16:13
          sa nietykalni!!Nigdzie w Uni niema tylu wpadku z Tirami co w POlsce!!Rzad i Policja sa nieudaczni!!
        • tomek854 Re: Dlaczego POlicja nie sciga Tirow mordercow!! 20.03.11, 23:02
          TIRów morderców ściga. Natomiast większosć z nich to normalni, rozsądni kierowcy, statystycznie powodujący znacznie mniej wypadków na przejechany kilometr niż kierowcy aut osobowych ;-)
    • Gość: hella polski jezyk trudna jezyk IP: 217.8.178.* 15.03.11, 12:35
      ...droga poszkodowana, samochód wyleciał...

i to jest news na jednym z głównych portali... gdyby to był jakiś lokalny, prowadzony przez gimnazjalistów portal to można by było ewentualnie wybaczyć takie wpadki.
    • Gość: ja Wielkopolskie: TIR uderzył w opla. Kobieta walc... IP: *.gorzow.hypnet.pl 15.03.11, 12:44
      a piepszonemu kierowcy tira który ma gdzieś przepisy jak zwykle nic się nie stało, tylko niewinnej kobiecie
    • com.bi-nerki Wielkopolskie: TIR uderzył w opla. Kobieta walc... 15.03.11, 13:08
      Współczuję tej pani, ale ona będąc nieprzytomną już o nic nie walczy. Jeśli walczą to lekarze.
    • Gość: koda Mordercom z Tirow zabrac Prawo Jazdy!! IP: *.pool1.unallocated-106-64.orangehomedsl.co.uk 15.03.11, 16:04

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka