Dodaj do ulubionych

Kościół reklamuje cuda na bilboardzie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 07:58
BYŁEM W TYM KOŚCIELE. TAM NAPRAWDĘ JEST JEZUS!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: rafalg15 Kościół reklamuje cuda na bilboardzie IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.04, 08:08
      haha, może jeszcze zaczną zatrudniać dzieci do roznoszenia ulotek, albo
      zatrudnią do tego hostessy?
      • Gość: Dota Re:jA NIEROZUMIEM TWOJEJ KRYTYKI.... IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 11.05.04, 08:30
        dlaczego krytukujesz! nie widziałeś/łas to nie krytykuj, trzeba współczuć
        chorym ludziom, i zaraZEM CIESZYĆ SIĘ ŻE kTOŚ ULŻYŁM IM W CHOROBIE, TO JEST PO
        PROSTU PIĘKNE. jA NIE ROZUMIEM TWOJEJ KRYTYKI,,
        • Gość: ww Re:jA NIEROZUMIEM TWOJEJ KRYTYKI.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 09:24
          puknij się w ten pusty łeb.
          • Gość: demaskator tylkożydzi są wrogami Chrystusa IP: *.mofnet.gov.pl 11.05.04, 11:12
            Onijeszcz niewedzą,żeChrystusjest ich mesjaszem,borównieżimotworzyłdrogędoBoga
            Ojca,alesamisię otymprzekonają,narazieich ograniczone umysłyjeszczetego pojąć
            niepotrafią,ale przyjdzie czas,żeBóg ich oświeciaczkolwiek w
            biblii,jużterazmająto zpisane,ale jeszcz pojąć nie
            potrafią.wiadomo,żęniemogączynnieprzeciwstawićsięBogu,ale to
            robiąjuż2000lat,robiącsami sobie krzywdę,czego ciągle nie rozumiejąi sięciągle
            ośmieszają.nawet islamistów,których szkolą,narażająna pośmiewisko,płacąc za to
            ogromnącenę.
            • Gość: s.lipo WROGAMI CHRYSTUSA SĄ CI KTÓRZY OPLUWAJĄ ŻYDÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 12:57
              Z tego co wiem Chrystus sam był Żydem i się tego nie wypierał! Żydzi nie są
              wrogami Chrystusa, największymi wrogami Chrystusa są religijni fanatycy pokroju
              LPR, ks. Jankowskiego i Radia Maryja. To przez nich nauka Jezusa została
              spłaszczona do doraźnych rozgrywek politycznych i społecznych. To są ludzie
              którzy mówią wszystkim jak mocno wierzą w Boga, a zamiast stópek mają raciczki!
            • Gość: ww Re: tylkożydzi są wrogami Chrystusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 13:06
              naucz sie idioto polskiego. czytać się tego nie da.
          • Gość: demaskator tylkożydzi są wrogami Chrystusa IP: *.mofnet.gov.pl 11.05.04, 11:38
            Onijeszcz niewedzą,żeChrystusjest ich mesjaszem,borównieżimotworzyłdrogędoBoga
            Ojca,alesamisię otymprzekonają,narazieich ograniczone umysłyjeszczetego pojąć
            niepotrafią,ale przyjdzie czas,żeBóg ich oświeci aczkolwiek w biblii,już teraz
            mają to zpisane,ale jeszcz pojąć nie
            potrafią.wiadomo,żęniemogączynnieprzeciwstawićsięBogu,ale to
            robiąjuż2000lat,robiącsami sobie krzywdę,czego ciągle nie rozumiejąi się ciągle
            ośmieszają.nawet islamistów,których szkolą,narażają na pośmiewisko,płacąc za to
            ogromną cenę.
    • Gość: belmondo Re: Kościół reklamuje cuda na bilboardzie IP: *.igik.edu.pl 11.05.04, 08:35
      Dziś bilboard jutro sarin. Sekty ciągnie do metra.
      • Gość: Eagle Re: Kościół reklamuje cuda na bilboardzie IP: *.spl.sas.com / 213.241.42.* 12.05.04, 09:17
        Belmondo. Nie uogólniaj, bo nie jestes wszechwiedzacy. Nie wiesz, nie byłeś,
        więc nie używaj skojarzeń typu sekta. Co ty na to gdybym nazwał cię ciotą ..
        idąc tropem twojego cyklu skojarzeń.
      • Gość: Eagle Re: Kościół reklamuje cuda na bilboardzie IP: *.spl.sas.com / 213.241.42.* 12.05.04, 09:17
        Belmondo. Nie uogólniaj, bo nie jestes wszechwiedzacy. Nie wiesz, nie byłeś,
        więc nie używaj skojarzeń typu sekta. Co ty na to gdybym nazwał cię ciotą ..
        idąc tropem twojego cyklu skojarzeń.
    • Gość: hehehe Re: Kościół reklamuje cuda na bilboardzie IP: *.altkom.pl 11.05.04, 08:35
      taaa! Ale teraz pewnie znikl jak "kamfor(a)" ;-)
      • Gość: ezechiel Re: Kościół reklamuje cuda na bilboardzie IP: *.tomaszow.mm.pl 11.05.04, 08:45
        dlaczego krytykujecie, co za problem pofatygowac sie i sprawdzic.mimo,ze nie
        naleze do tego kosciola, uwazaam,ze krytyka(jakakolwiek)bez sprawdzenia tego
        czy czegos innego jest nieuczciwa.ja gdybym byl z warszawy udalbym sie do tej
        wspolnoty.szkoa,ze nie jestem.
        • Gość: darek_w1 Re: Kościół reklamuje cuda na bilboardzie IP: *.lan.pop.pl 11.05.04, 09:36
          > czy czegos innego jest nieuczciwa.ja gdybym byl z warszawy udalbym sie do tej
          > wspolnoty.szkoa,ze nie jestem.

Zrób sobie pielgrzymkę, będziesz miał więcej zasług w niebie ;-)
    • Gość: cr Re: Kościół reklamuje cuda na bilboardzie IP: *.bb.telus.com 11.05.04, 08:44
      To bardzo piekne ze i w kraju coraz wiecejludzi znajduje prawde i sens w zyciu.
      Niw rozumiwm tylko dlaczego artykul podchodzi do tego jak do jeszcze jednej
      sensacji. Przeciez to "Gazeta Wyborcza" a nie :National Enquirer" czy inny
      brukowie.c
    • Gość: l00ker Skoro po modlitwach 1/2 roczne IP: *.poczta.wroclaw.pl / 195.205.145.* 11.05.04, 08:45
      dziecko może mówić to naprawdę chyba zaczne się modlić ;P
    • Gość: kerr Re: Kościół reklamuje cuda na bilboardzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 08:46
      Ludzie to lipa! nie ma żadnego telefonu do tej firmy...
    • Gość: jose Re: Kościół reklamuje cuda na bilboardzie IP: 62.233.189.* 11.05.04, 08:56
      P. Jacek Różalski dopuścił się manipulacji umieszczając w tytule artykułu i w
      samym tekście termin „Kościół” pisany wielką literą. W polskich realiach słowo
      to pisane w ten sposób, bez żadnych precyzujących dookreśleń jest powszechnie
      rozumiane jako „Kościół katolicki”. Tymczasem „Spichlerz” ma z Kościołem mniej
      więcej tyle wspólnego, co – bez urazy – Świadkowie Jehowy. Z doświadczeń moich
      znajomych, którzy mieli ze „Spichlerzem” do czynienia wynika, że to
      destrukcyjna sekta.
      • Gość: drizzt Re: Kościół reklamuje cuda na bilboardzie IP: *.pentor.com.pl / *.pentor.com.pl 11.05.04, 09:04
        Drogi jose! za nazwanie zarejstrowanego, prawnie kościoła protestanckiego
        destrukcyjną sektą grozi kara. Po za tym jeśli oceniasz w ten sposób tą
        wspólnotę to musiałbyś ocenić tak cały protestancki świat - członków kościołów
        typu zielonoświątkowego jest na świecie około 500 milionów, a drugie tyle
        kościołów bardzo zbliżonych - ewangelikalnych. Liczbę protestantów szacuje się
        na 1 do 1,5 miliarda. Jeśli więc oceniasz spichlerz - oceniasz wszystkich (w
        tym np. prezydenta Busha), a jeśli chcesz się wyłgać, ze oceniasz tak tylko
        Spichlerz to proszę podaj różnice. Warto by też zdefiniować termin "sekta"
        i "sekta destrukcyjna" bo używanie go bez wyjaśnień, będąc świadomym, że
        przyczyni się to do negatywnej ocen, to jest dopiero MANIPULACJA!!!
        • Gość: rrr Re: Kościół reklamuje cuda na bilboardzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 09:34
          jezu, to tacy pseudointeligenci w pentorze pracują? do roboty zamiast z
          firmowego kompa wypisywać!
      • Gość: Katol Co jest sektą? KK-Spichlerz? IP: *.36-151.net24.it 11.05.04, 14:54
        Co jest sektą? Sądzę, że ani "Spichlerz", ani KK. Jednak myślę, że KK bardziej
        odpowiada definicji sekty niż "Spichlerz". Oto cechy sekty: 1)nieomylny guru, 2)
        monopol na prawdę, 3)kult jednostki, 4) ludzkie tradycje nad Słowo Boże, 5)
        władza ma wyłączny autorytet w wyjaśnianiu pism natchnionych, 6)ekskluzywne
        (podkreślające odrębność, duchową wyższość) stroje, 7)ufność w zachowania,
        rytułały i obrządki zamiast w Boga, 8)nakazywanie zachowań niezgodnych z naturą
        i Biblią...
        Dziwne, nie rozumiem siebie samego, ale ciągle kocham ten Kościół, choć
        poglądami i wiarą jestem raczej w "Spichlerzu"...
        Dodajcie nowe cechy...
      • Gość: ww Re: Kościół reklamuje cuda na bilboardzie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.04, 22:50
        moi znajomi twierdza ze jest bardzo konstruktywna spolecznoscia ludzi
        wierzacych. Pan chyba nie wie co to jest destrukcja, chyba ze jest ksiedzem i
        boi sie ze Kosciol K. niuchronnie traci wiernych, bo jest martwa instytucja.
      • Gość: o! Re: Kościół reklamuje cuda na bilboardzie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.04, 22:54
        chwala Bogu ze istnieje ktos kto nie uwaza Kosciol za jedyna sluszna
        organizacje i ma odwage zlamac monopolie katolikow na bycie jedynymi
        prawdziwymi. Oni juz dawno udowodnili ze sa grobami pobielanymi.
    • Gość: Sziszecki Re:Patrząc na billboard IP: 80.50.189.* 11.05.04, 09:12
      Patrząc na zdjęcie tego billboardu niestety trzeba dojść do jednego smutnego
      wniosku.W Polsce większość na prawdę głęboko wierzących ludzi to kobiety.HE!! A
      wiara czyni cuda, w sumie można to odnieść do całego życia nie tylko do
      zdrowia...
    • rajchman Re: Kościół reklamuje cuda na bilboardzie 11.05.04, 09:19
      Gość portalu: kamfor napisał(a): BYŁEM W TYM KOŚCIELE. TAM NAPRAWDĘ JEST
      JEZUS!!!!!!!!!!
      K: Ja tez tam bylam i spotkalam pana Jezusa del Montenegro z Kuby!
      • Gość: Dod Re: Kościół reklamuje cuda na bilboardzie IP: *.pentor.com.pl / *.pentor.com.pl 11.05.04, 09:23
        To się nazywa racjonalizm - nie sprawdziłem ale wiem, ze to nie cuda! ja to
        nazywam obłudą racjonalizmu.
      • Gość: zboku Re: Kościół reklamuje cuda na bilboardzie IP: *.waw1.cyber-cafe.pl 22.05.04, 14:07
        Nie rozumię???
    • Gość: Asiuk To jest SEKTA. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 09:32
      I niewazne pod jakimi haslami sie maskuje. Nie jest w Kościele. Poza tym wiara
      nie polega na tym,ze Bog spelnia wszystkie zyczenia człowieka - i cale
      szczescie! W wiare wpisane jest i szczęście i cierpienie.Jeżeli ktoś formułuje
      taki przekaz jak na tym bilboardzie, to po prostu manipuluje ludźmi.Człowiek
      wierzący wierzy,że jeśli pozwoli kierować Bogu swoim życiem, to Bóg będzie go
      prowadził najlepszą dla niego drogą, która nie zawsze będzie szeroka i wygodna
      jak autostrada. Do Nieba nie idzie się autostradą... A "złoto hartuje się w
      ogniu". Ludzie wierzący zdają sobie sprawę z tego, że życie nie jest usłane
      różami, że czeka na każdego wiele prób, i że to NIE JA jestem panem swojego
      życia. Dla mnie prawdziwym cudem w moim życiu było moje nawrócenie, które było
      poprzedzone cierpieniem. Założę się, że wiele osób ma podobne doświadczenia. A
      najbardziej cieszę się z tego, że Bóg nie dał mi tego, o co prosiłam! Tylko że
      wiem to dopiero teraz. Człowiek nie zna pełnego planu w stosunku do swojego
      życia i SAM może dokonać błędnego wyboru. Nie jesteśmy w stanie SAMI
      obiektywnie ocenić, co nam jest w danej chwili potrzebne.I nieopatrznie możemy
      prosić o coś, co nas zniszczy. Wracając do bilboardu: JEŻELI taka jest wola
      Boga,to uzdrowi.
      • Gość: goga13 Re: To jest SEKTA. IP: *.damovo.com 11.05.04, 10:41
        Zgadzam się z Tobą!
        Wszystko to, co napisałaś jest zgodne z nauką w Spichlerzu.
        Czyżbyś też należała do SEKTY? :-)
      • Gość: wik To nie jest SEKTA. IP: *.cigna / 217.96.11.* 11.05.04, 10:45
        > I niewazne pod jakimi haslami sie maskuje. Nie jest w Kościele.

Czy to, że kościół Spichlerz nie należy do kościoła katolickiego oznacza
        automatycznie, że jest sektą? Przypominam ci, że jako sektę określamy grupę,
        która trakuje siebie jako jedynozbawczą, więc wg twojej oceny to kościół kat.
        bardziej mi pasuje do określenia sekty. Czy ty w ogóle byłaś kiedyś w
        Spichlerzu żeby się teraz silić na oceny??? Bo ja byłem.

> Poza tym wiara
        > nie polega na tym,ze Bog spelnia wszystkie zyczenia człowieka - i cale
        > szczescie! W wiare wpisane jest i szczęście i cierpienie.Jeżeli ktoś
        formułuje
        > taki przekaz jak na tym bilboardzie, to po prostu manipuluje ludźmi.

Oczywiście, Bóg spełnia tylko te życzenia człowieka, które są zgodne z jego
        wolą. Wierzę, że przez modlitwę Bóg może czynić cuda. Przekaz na billboardzie
        nie oznacza manipulacji, tylko informację, że Bóg rzeczywiście zmienia
        przeznaczenie ludzi.

• Gość: Asiuk Zadaj sobie podstawowe pytania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 12:47
          A czy uznają zwierzchnictwo jaiejkolwiek władzy kościelnej? Pewnie nie, bo tak
          jest wygodniej i ma się większą swobodę (działania).
          • Gość: ewa Re: Zadaj sobie podstawowe pytania IP: 213.76.128.* 11.05.04, 14:51
            Co to znaczy władza kościelna. U protestantów są swoi biskupi i spichlerz ich ma
      • Gość: Piotras On odpuszcza wszystkie winy twoje, Leczy wszystkie IP: 213.17.244.* 11.05.04, 13:06
        fajnie piszesz i ciesze sie ze poznalas Boga, polecam tez zapoznac sie z Jego Slowem :) W Jego słowi ejest miedzy innymi Jego wola i jego opinia nt. chorób np. i wiesz c? smuci mnie kiedy ktos oskraza Boga o choroby - to jest bluznierstwo poprostu, Bog zlych rzeczy poprostu nie daje. Jezus objawił wole Boga Ojca i nie dal ani jednej choroby, za kazdym razem dawal zdrowie :) to jest jego wola :) i On nie zmienił zdania ani nie jest hipokryta. Wiec moze nie posowajmy sie do oskarzania Boga o zle rzeczy.
        kiedy widze nagrobek dziecka lat 9 i napisane jest tam 'Bog tak chcial' to chce mi sie plakac, bo na tyle ile znam Boga to wiem ze tak nie chcial i je jest dobrze kiedy to zlo sie Jemu przypisuje to chore, ludzi zapominaja o szatnie, o tym ze on dziala na swiecie i wykonuje krecia robote - Jego njawiekrzym sukcesem jest kiedy ludzie oskarzaja Boga o zle rzeczy. Zrobic cos zlego i zgonic na Boga - to jego taktyka. To smutne, tez sie kiedys nabralaem na ta taktyke.
        Reasumujac lepiej jest reklamowac prawde i 'dobra wiadomosc' niz wódke, piwo, papierosy...

podaje kilka namiarów:
        Izajasza 53,5
        I Piotra 2,24
        Psalm 103,3
        Wyjścia 15:26

a skad sie choroby biora, kto sie nimi zajmuje i jest za nie odpowiedzialny?
        Hioba 1.6

wiec proponuje to miec biblijnie poukladane, co do cierpienia i jego zrdula to za malo zeby tutaj napisac, proponuje uwaznie cala ksiege hioba przeczytac i zapomniec o intrpretacji tej ksiegi ze szkloy sredniej. poprostu przeczytac ja cala powoli z otwartym umyslem i chciec zrozumiec jak najwiecej. cala i uwaznie :)

pozdrawiam goraco
        • Gość: kamfor Re: On odpuszcza wszystkie winy twoje, Leczy wszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 13:33
          czy ten Piotras, to mój kolega ze szkolnej ławy w Radości?
        • Gość: Asiuk Ale czasem cierpienie (czytaj: doświadczenie) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 13:51
          jest konieczne np. do nawrócenia. Nadal uważam, że cierpienie jest wpisane w
          chrześcijaństwo. Nie da się od niego uciec. Oczywiście, że nie cierpimy przez
          Boga. Nie jesteśmy Aniołami - grzeszymy i, w konsekwencji, cierpimy.
          Wracając do chorób: przecież Bóg nie uzdrowi wszystkich tylko dlatego, że tak
          chcą! Każdemu co innego jest potrzebne do zbawienia, prawda? A ja nie będę mieć
          pretensji do Boga, jeśli nie wyleczy mojego wzroku. Zgoda na wiarę jest zgodą
          na to, co Bóg ma dla mnie.
          Dla mnie najważniejsze jest być w Kościele - akurat katolickim, bo urodziłam
          się w Polsce. Pewnie gdybym urodziła się w Rosji byłabym w Kościele
          prawosławnym... Dla mnie słowo "kościół" siłą rzeczy kojarzy się z Kosciołem
          katolickim i odłączanie się grup osób od Kościoła uważam za pójście na
          łatwiznę: coś mi nie pasuje, to zrobię tak, jak mi wygodniej i nikt mi nie
          będzie nic narzucał.Od tego jest bardzo blisko do niebezpiecznej przesady, czyż
          nie?
          Więcej już nie piszę, bo widocznie za krótko żyję in za mało wiem :-(
      • Gość: ewa Re: To jest SEKTA. IP: 213.76.128.* 11.05.04, 14:47
        O co ci chodzi z tym kosciołem. Spichlerz jest kosciołem a kościół to ludzie,
        Do nieba wchodzi sie waska brama i to jest pewne na 100%, ale jesli chodzi o
        chorebe to pochodzi ona od diabła, wez do reki Pismo Święte i sobie przeczytaj
        ze Jezus chodził po miastach i uzdrawiał WSZYTSKICH - ROZUMIESZ WSZYSTKICH, tzn
        że on jest dobrym Ojcem który nie daje raka swoim dzieciom. Ja jako przyszła
        matka nie chce miec chorego dziecka. A co dopiero powiedzieć Bog, Kościół nie
        reklamuje życia usłanego rózmi tylko szczeście jakie mozna mieć w
        Bogu. Nie ważne co się dzieje można mież szczęście. Rozumiesz. To że matka nie
        mogął mieć dziecie - to jest szczęście????? Rak jest szcześciem. Bez żartów.
        Autorze tego tekstu Bóg uzdrawiał wszystkich i on sie nie zmienia- O nie!!!
        • Gość: hahaha Re: To jest SEKTA. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 15:35
          rak jest szczęściem? ty płytka kobieto - kreaturo, gdyby dziecko tak jak moje
          umierało ci w mękach na rękach na raka to też byś tak mówiła?
          • Gość: gonia Re: To jest SEKTA. IP: *.damovo.com 12.05.04, 17:17
            tam był znak zapytania....ino chyba sie koleżance zapomniało.
            Widać rozgrzała Cię dyskusja i nie odebrałes tego w ten sposób...

To dobrze, że są takie rozmowy...uczymy sie siebie, tolerancji i miłości do
            bliźniego (niestety nie wszyscy ale zapewne Ci "uparci" też sie kiedys
            przekonają, że lepiej byc dobrym i miłym niż złoścliwym i nieufnym)
    • Gość: IGI A LUDZIE JAK TE MULY WIERZA W TE DOGMATY..... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 11.05.04, 09:33
    • Gość: Asaks Re: Kościół reklamuje cuda na bilboardzie IP: 217.153.64.* 11.05.04, 09:33
      Tylko dlaczego członkowie tego kościoął, mając plany zdobycia dla Jezusa całej
      Warszawy i Polski, nie pytają, czy ktos, a może nawet wielu nie
      zostało "zdobytych" przez Jezusa np. w kosciele katolickim?
      • Gość: ewa jak to nie pyta!? IP: 213.76.128.* 11.05.04, 15:15
    • Gość: hahaha Re: Kościół reklamuje cuda na bilboardzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 09:37
      i co? teraz ciemnota chora na raka zamiast do lekarza pójdzie do kościoła
      modlić się. powodzenia. na pewno zadziała. i nie mówcie mi że wiara czyni cuda.
      cudów nie ma. a to to, to jedna wielka manipulacja, znowu ktoś chce kasę na
      głupocie zrobić.
      • Gość: demaskator Re: Kościół reklamuje cuda na bilboardzie IP: *.mofnet.gov.pl 11.05.04, 11:56
        awas debile żydowscy,ciągletylko interesuje kasa,ciekaweczyzakase,załatwicie
        sobie pojednanie z Panem Bogiem,tak załatwicie sobie tylko przedwczesne
        odejście z tego świata.
        • Gość: rak Re: Kościół reklamuje cuda na bilboardzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 12:51
          puknij się w ten pusty łeb. stwierdzenie kasa = żyd jest żałosny. i rozczaruję
          cię, żydówką nie jestem...natomiast ty ewidentnie jestes kompletnym debilem.
      • Gość: ewa ej ha ha ha-kto mówi ze nie trzeba iść do lekarzA IP: 213.76.128.* 11.05.04, 15:18
        No kto tak mówi. ale jesli lekarze sa bezradni to Jezus może pomóc-
        ROZUMIESZ!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: hahaha Re: ej ha ha ha-kto mówi ze nie trzeba iść do lek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 15:27
          tia, pitu, pitu. nie rozsmieszaj mnie paniusiu. idx sie pomódl żeby jezus dał
          ci mózg.
          • Gość: E Re: ej ha ha ha-kto mówi ze nie trzeba iść do lek IP: 213.76.128.* 11.05.04, 15:35
            SŁUCHAJ BÓG CIE KOCHA, LEPIEJ Z NIM SIE PRZYJAZNIC NIC ZYC BEZ SENSU
            • Gość: hahaha Re: ej ha ha ha-kto mówi ze nie trzeba iść do lek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 15:43
              a co ty wiesz o moim życiu? lepiej się z nim przyjaźnić? interesowna kobieta z
              ciebie.
    • Gość: Cypryn GW- informujcie że chodzi o rzymsko katolicki. IP: 217.96.48.* 11.05.04, 09:44
      W Polsce jest naprwadę jeszcze kilka duzych organizacji religijnych więc
      zachowajcie minimum profresjonalizmu.
      • Gość: Asiuk Re: GW- informujcie że chodzi o rzymsko katolicki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 09:48
        Bo to nie jest rzymsko-katolicki, tylko sekta.
        • Gość: goga13 Re: GW- informujcie że chodzi o rzymsko katolicki IP: *.damovo.com 11.05.04, 10:43
          a TY znowu z tą sektą....
          no jak taka uparta jesteś :-) to definicję, cechy sekty poproszę.
        • Gość: EWA KK IP: 213.76.128.* 11.05.04, 15:25
          PRZECIEZ SPICHLERZ NIE MA GURU KTÓRY JEST NIEOMYLNY, I NIE TWIERDZA ZE TYLKO U
          NICH JEST ZBAWIENIE - WIEC KTO TU JEST SEKTA
        • Gość: Magdalena Re: GW- informujcie że chodzi o rzymsko katolicki IP: 195.68.232.* 11.05.04, 15:40
          Gwoli informacji - "Spichlerz" jest zborem zarejestrowanego w Rzeczpospolitej
          Polskiej w 1990 roku Kościoła Chrześcijan Wiary Ewangelicznej. Można informację
          na temat tego kościoła znaleźć na stronach MSWiA. Ma więc pełne prawo do
          używania nazwy Kościół.
          Polecam tekst na www.kosciol.pl/content/article/20040511103518817.htm -
          moim zdaniem znacznie bardziej wyważony i mówiący więcej o tej wspólnocie

Magda (nie nie jestem członkiem tego kościoła)
    • Gość: bert a kościół rzymsko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 10:00
      katolicki to nie sekta? złodzieje, pedofile i oszuści. sprzedaliby ten majątek
      który trzymają w watykanie i oddali na zbożne cele. głodujące dzieci, ciężko
      chorych, dokształcanie dzieci w biednych rejonach świata itp, itd. czy trzeba
      modlić się w kościele opływającym w złoto? nie sądzę.
      • Gość: obełkocie żydowski Re: a kościół rzymsko IP: *.mofnet.gov.pl 11.05.04, 12:02
        a to ciągle żydowski bełkot opieniądzach
    • Gość: dede Re: Kościół reklamuje cuda na bilboardzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 10:11
      Dlaczego, skoro cuda są możliwe nie ma na billboardzie osoby mówiącej "Byłem
      biedny..."
    • Gość: m Re: Kościół reklamuje cuda na bilboardzie IP: *.aster.pl 11.05.04, 10:21
      Jaki tam Kościół? Z daleka czuć najzwyklejszą sektą. Ktoś mi zarzuci, że ich
      obrażam. Ja wyrażam jedynie swoje zdanie. Wolno mi. Jeśli chcą się obrazić, to
      ich sprawa.
      • Gość: sekciara Re: Kościół reklamuje cuda na bilboardzie IP: *.damovo.com 11.05.04, 10:48
        Nie obrażamy się.To nieistotne jak nazywasz Spichlerz.Zastanów się tylko jak
        łatwo wydajesz osąd, nie wgłebiając się czy to prawda czy niedoinformowanie.

Pozdrawiam,
    • Gość: george Re: Kościół reklamuje cuda na bilboardzie IP: *.icpnet.pl 11.05.04, 10:31
      >"Spichlerz" nie jest przedsiębiorcą, a osoby, do których informacja jest
      kierowana, nie są konsumentami.

To nieporozumienie - Kościół ten czy inny jest firmą, tyle że działającą na
      wyjątkowo korzystnych warunkach, a tzw. wierni to właśnie konsumenci nabijani w
      butelkę od początku świata.
    • Gość: kamfor SEKTA??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 10:32
      Drodzy Czytelnicy! Rzucanie tym słowem ("sekta") i bezmyślne opluwanie innych
      kościołów, szczególnie protestanckich (a takim jest "Spichlerz", który nie
      wykazuje też żadnych znamion sekty), nie świadczy dobrze o mądrości tych,
      którzy stosują tą retorykę. Zanim znów nazwiecie tak inaczej wierzących, dobrze
      się zastanówcie, co przez to mówicie o samych sobie.
      • Gość: eli Re: SEKTA??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 10:36
        rozumiem kamfor że ty z tej sekty co tę ciemnotę ludziom wciska?
        • Gość: kamfor do eli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 10:49
          Nie, Przyjacielu! Jest tak, że też jestem protestantem i dobrze wiem co to
          znaczy w tym Kraju. Ja natomiast kocham Jezusa, On jest całym moim życiem i
          chcę o tym mówić, więc kto mi tego zabroni? Wielu ludzi naprawdę potrzebuje
          Boga, a On jest i jest żywy. Kiedyś sam się o tym przekonasz.
          • Gość: eli Re: do eli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 11:04
            oczywiście nikt ci tego nie zabroni. a juz na pewno ja nie mam takiego zamiaru.
            a gdzie jest bóg jak gwałcą kobiety, mordują ludzi, zabijaja się na wojnach?
            • Gość: KAMFOR Re: do eli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 11:14
              TO NIE BÓG POSYŁA MORDERCÓW, GWAŁCICIELI, NIE BÓG WSZCZYNA RZEZIE... TO MY:
              LUDZIE! CZY ON NIE POWIEDZIAŁ: "ZALUDNIAJCIE ZIEMIĘ I CZYŃCIE JĄ S O B I E
              (!!!!) PODDANĄ"? TO MYŚMY SIĘ WYKPILI, ODWRÓCILI OD NIEGO I JEGO PRAW, SAMI
              USTANAWIAMY SWOJE PRAWA I RZĄDY. I JEMY TEGO OWOCE. ALE ON DAŁ NAM OD TEGO
              RATUNEK - W JEZUSIE. ON MA REALNĄ MOC - JA TEGO SAM DOŚWIADCZYŁEM WIELOKROTNIE!
              TO JEST TEN SAM BÓG, KTÓRY OBJAWIŁ SIĘ W BIBLII. POZDR.
              • Gość: ros Re: do eli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 11:32
                ty kamfor jestes niebezpieczny, obłakany jakiś
                • Gość: sekciara Re: do eli IP: *.damovo.com 11.05.04, 11:38
                  ech te słowa...sprawia Ci satysfakcje rzucanie nimi w kogoś?
                  • Gość: ros Re: do eli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 11:41
                    jasne. wielką satysfakcję. słabo mi się robi jak czytam te brednie.
                    • Gość: sekciara Re: do eli IP: *.damovo.com 11.05.04, 11:49
                      to w takim razie musisz byc szalenie usatysfakcjonowanym człowiekiem.
                • Gość: kamfor niebezpieczny... :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 11:49
                  ...niebezpieczny może i jestem, ale nie dla ciebie, ani otaczających mnie
                  ludzi. Obłąkany zaś z pewnością nie ;-)
              • Gość: eli Re: do eli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 11:37
                ja pytam gdzie on jest w tym czasie? siedzi i patrzy co? skoro takie cuda
                czynicie to idźcie pomodlić się o koniec wojny w iraku. ciekawe czy wasz bóg
                was wysłucha. pomódlcie się też za głodujące dzieci. za siostry zakonne
                gwałcone przez księży na misjach też sie pomódlcie.
                a ty personalnbie kamfor pomódl się żeby bóg przywrócił ci zdolność do myslenia.
                • Gość: sekciara do eli IP: *.damovo.com 11.05.04, 11:41
                  Mam pytanie, wierzysz w Boga. Jesli nie to w co wierzysz?
                  • Gość: eli Re: do eli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 11:43
                    w siłę umysłu.
                    • Gość: sekciara Re: do eli IP: *.damovo.com 11.05.04, 11:46
                      a skąd ta siła się bierze?
                      • Gość: eli Re: do kamfora i sekciary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 11:49
                        na pewno nie z nieba :-).
                        kościół, papierze, pitu pitu. dla przykładu:

Papież Jan XXIII (Baltazar Cossa: 1410-1415, nie mylić z papieżem o tym samym
                        imieniu i numerze identyfikacyjnym, Angelo Giuseppe Roncali: 1958-1963), zanim
                        usadowił się na Stolicy Piotrowej, zajmował się rabunkami i mordowaniem ludzi.
                        Oskarżano go o kazirodztwo, cudzołóstwo i sodomię. Uwiódł 300 dziewic, a
                        niektóre z nich w nagrodę mianował przeoryszami najbogatszych klasztorów Jego
                        osobisty sekretarz, opowiadał o nim, że w Bolonii utrzymywał harem, złożony z
                        200 młodych dziewcząt. Należy przyznać, że Jan XXIII żył w zgodzie z naturą
                        ludzka, jakkolwiek nieco wybujałą (bo przecież bóg powiedział "zaludniajcie
                        ziemię".
                        EXTRA! Zyć nie umierać. instytucja kościoła jest FANTASTYCZNA!
                        • Gość: do eli Re: do kamfora i sekciary IP: *.damovo.com 11.05.04, 11:52
                          Papiez nie jest Bogiem tylko człowiekiem, który grzeszy jak każdy z nas. No a
                          poza tym jak się wierzy w posążki, kaskę, sexik tu i tam to jest się wyznawcą
                          Szatana a nie Boga.
                          • Gość: eli Re: do kamfora i sekciary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 11:56
                            Błagam!!! jak to grzeszy tak jak każdy z znas!? ja nie gwałce nie zabijam.
                            człowieku, o czy ty mówisz?

kościół? a co to jest? biskupi? papieże? księża?
                            niewiele się od wieków zmieniło.
                            Krakowski biskup, Paweł z Przemiankowa (? - 1296), dla którego zabić człowieka
                            było niczym, utrzymywał cały harem, a nade wszystko cenił sobie mniszki. Jedną
                            z nich, klaryskę Biankę Toporczankę, wykradł z klasztoru w Skale i włączył do
                            haremu. Jakiś oburzony głos grzmiał na niego w roku 1273: „Biada tobie Pawle!
                            Lepiej by było, gdybyś się nie narodził!”

Dla biskupa Jana Muskaty (? - 1320) z Krakowa, okradanie kościołów
                            było normalnym zajęciem. W ten sposób zdobywał fundusze na
                            cele „reprezentacyjne”, aby móc dogodzić sobie i paniom, które stale były u
                            jego boku. I on nie stronił od cudzołóstwa. Biskup Zawisza Dobiesław z
                            Kurozwęk (? - 1382), stracił życie z rąk ojca lub narzeczonego pięknej
                            wiejskiej dzieweczki, do której skradał się nocą po sianie. Poznański biskup,
                            Jan z Kępy w „pożądliwościach ciała się lubował.” Biskup Mikołaj z Kórnika
                            (? - 1382) pijak i hulaka, tarzający się w rozpuście. Z powodów grzechów
                            przeciwko naturze, zaczął mu żywcem gnić język.

Prymas Jan Latalski (1463-1540) pseudo „Kufel” vel „Bachus”. Rozwiązła
                            natura, zdegenerowana pijaczyna. Jego godny następca, biskup Piotr Gamrat (1487-
                            1545) słynął z nieokiełznanej rozwiązłości. Ks. kanonik Szymon Starowolski
                            pisał o nim: „Wenery i Bachusa zwoleniec zuchwały, biskup Gamrat nie miał
                            poczciwego imienia u nikogo, ale z ohydą palcem go sobie wytykano , tak, że
                            słowo różnego rodzaju »gamractwo« zostało od niego dla tych, co wiedli życie
                            nieporządne.”

• Gość: sekciara Re: do kamfora i sekciary IP: *.damovo.com 11.05.04, 12:17
                              hmm...czyli to, że nie zabijasz i nie gwałcisz oznacza, że nie
                              grzeszysz...ciekawa teoria.
                              Wiedza Ciebie szeroka aczkolwiek ograniczona do negatywnych cech i zachowań
                              jakiś kolesi...
                              • Gość: eli Re: do kamfora i sekciary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 12:19
                                oj na bakier u ciebie z poprawną polszczyzną...
                                • Gość: sekciara Re: do kamfora i sekciary IP: *.damovo.com 11.05.04, 12:24
                                  oj bo szybko pisze :-))))))
                                  • Gość: eli Re: do kamfora i sekciary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 12:26
                                    wspaniałomyslnie wybaczam ;-)
                                    • Gość: sekciara Re: do kamfora i sekciary IP: *.damovo.com 11.05.04, 12:27
                                      dzięki :-))
                                      musze kończyc naszą pasjonującą dyskusję...

Pozdrawiam ciepło:-) do zobaczenia!:-)
                                      • Gość: eli Re: do kamfora i sekciary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 12:28
                                        ja również pozdrawiam. milo mi było.
                          • Gość: kamfor Re: do kamfora i sekciary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 11:59
                            Biblia uczy, że kościołem Jezusa jest nie instytucja z siedzibą w Rzymie, ale
                            zgromadzenie ludzi wierzących Jezusowi i kochających Go. Z tego wynika, że
                            papież który nie spełnia tych warunków nie jest członkiem takiego kościoła, a
                            jedynie organem ludzkiej instytucji. nie mieszajmy pojęć
                          • Gość: yatering Re: do kamfora i sekciary IP: *.revers.nsm.pl 11.05.04, 23:01
                            Hola hola dawno nikt nie sprawil zebym sklonil swoje raczki do napisania
                            czegokolwiek ale to juz przesada ...kazda ze stron ma swoje racje jedni wieza
                            inni nie ... ja osobiscie smieje sie z fanatyczno-religijnych chrzescijan ale
                            toleruje ich poniewaz ich slepa wiara daje im sens zycia i dzieki niej jakos
                            przechodza przez ciezkie polskie zycie ale czego nie nawidze to wlasnie
                            fanatyzmu i wielkiej checi przekonania kogos do swoich racji, widac nie jestes
                            tak bardzo pewny swojej wiary skoro musisz koniecznie kogos do niej
                            przekonac !! zyje ci sie dobrze majac w sercu jezusa prosze bardzo pokaz mi to
                            swoim zyciem ...zadowoleniem zniego ...pokaz jak przyjmujesz ciosy od zycia i
                            podnosisz sie idac dalej ale nie namawiaj mnie personalnie do wiary ...niech
                            sam dojrze z boku jak dobrze sie zyje wierzac ALE NIGDY NIE MIEJ CZELNOSCI
                            wmawiac mi cos co wg mni nie ma racji ...moze kiedys wielu z nas nawroci sie
                            ale oby to bylo nawrucenie samoistne a nie presji ludzi dookola bo tak wlasnie
                            powstalo chrzescijansto niestety ...proponuje zaglebic sie troche w historie i
                            cyklicznosc rozprzestzeniania sie religi (nie tylko chrzescijanstwa) na
                            swiecie ...pozdrawiam (aaa a sekta od kosciola nie rozni sie prawie niczym i tu
                            i tu uzywana jest sila perswacji i nacisku zamiast zainteresowania
                    • Gość: ja Re: do eli IP: *.spl.sas.com / 213.241.42.* 13.05.04, 07:36
                      .. czyjego, przepraszam ? Swojego ?
                      Lepiej się nawróć!
                • Gość: kamfor Re: do eli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 11:46
                  Modlę się o Irak, ale przede wszystkim o tych którzy mnie otaczają.I wiesz co?
                  Powiem Ci coś. Modliłem się razem z żoną o przyjaciela ze szkoły. Ćpał 11 lat,
                  końskie dawki heroiny. Żył pod mostem, ale Jezus go znalazł i uczynił cud.
                  Dzisiaj Żaba już nie bierze, został uwolniony od swojego zniewolenia, ma cel i
                  sens w życiu. Jest szczęśliwy i żyje pełnią życia dla Jezusa, choć pół roku
                  temu był umierającym wrakiem.
                  • Gość: kamfor Re: do eli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 11:55
                    Biblia uczy, że Bóg działa (czyt: zmiania ten świat) przede wszystkim przez
                    wiernych sobie ludzi. Poddaj Mu się i bądź Mu wierny, nie obrażaj się na to, co
                    dzieje się wbrew Jego woli... Żyja dla Niego, a On zacznie zmianiać świat wokół
                    Ciebie, poczynając od najbliuższego otoczenia. Wprowadzi życie i pokój. Pisz
                    sobie co chcesz, ale to nie jest bzdura. Jeśli tak to sobie zdefiniujesz, to
                    już Twój wybór i Twój problem... Z serca pozdrawiam!
                    • Gość: kamfor eli, ODPOWIEDZ!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 12:15
                      • Gość: eli Re: eli, ODPOWIEDZ!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 12:21
                        kościół (czytaj wyznawcy Boga) wyrządził już ludzkości tyle złego (często w
                        imię wiary i boga) że jakoś mnie nie przekonujesz
                        • Gość: kamfor Re: eli, ODPOWIEDZ!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 12:29
                          są "wyznawcy" i wyznawcy. Pierwsi "w imię Boga" czynią swoje cele
                          (czyt:wymienione przez ciebie wojny, gwałty, etc), drudzy zaś zapierają się
                          siebie i kosztem własnego życia stawają przeciw prawom tego świata, niosąc Jego
                          światło. Bo Bóg jest CUDOWNY, PEŁEN ŁASKI, HOJNY, CIERPLIWY, PEŁEN MIŁOŚCI I
                          WSZECHMOCNY. I takimi ludzmi Bóg posługuje się ku dobru.
                          • Gość: eli Re: eli, ODPOWIEDZ!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 12:34
                            ja nie wiem czy to bóg (nie mam przekonania, że taka osoba istnieje)ale cieszy
                            mnie bardzo że są dobrzy ludzie na tym świecie. oby bóg sobie ich więcej
                            produkował.
                            • Gość: kamfor Re: eli, ODPOWIEDZ!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 12:38
                              trzymaj się, eli. musze konczyc. a w kwestii Jego istnienia: zapytaj Jego o to,
                              w szczerości! "Boże, jeśli jesteś, daj mi się poznać!" A potem pamietaj, że Go
                              o to zapytałeś i czekaj na odpowiedz. dostaniesz ją napewno! pozdro!
                              • Gość: eli Re: eli, ODPOWIEDZ!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 12:45
                                obawiam się że nie będę go o nic pytac. również pozdrawiam.
                      • Gość: eli Re: eli, ODPOWIEDZ!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 12:45
                        ponadto uważam, że ten billboard to jakaś żenada i smiech na sali. szczególnie
                        z tym dzieckiem "Trzecia,na oko półroczna Wiktoria, deklaruje, że jej mama...
                        nie mogła mieć dzieci". ciekawe jakim CUDEM półroczne dziecko mówi? rak
                        wcześnie wykryty jest uleczalny.
                        moja przyjaciółka została wyleczona z raka. przez lekarzy. a nie przez modlitwy
                        w jakiejś sekcie.
                        • gatsby Re: eli, ODPOWIEDZ!!!!!! 11.05.04, 12:54
                          Eli zmiłuj się !!
                          Przecież nie musisz prawić takich banałów, że małe dziecko tego nie
                          powiedziało - oczywiście że nie ! Tutaj chodzi o pewnego rodzaju przenośnię, że
                          istnienie tego dziecka to cud, a sposób pokazania tego cudu to już inwencja
                          autora plakatu. Jest to dla mnie bardziej inteligentny sposób niż pokazanie tam
                          jego matki.
                          Odwiedź ten kościół, zanim zaczniesz przylepiać mu naklejkę "sekta". Ocenianie
                          rzeczy bez jej znajomości jest cechą ludzi bezrozumnych.
                          bez urazy
                          • Gość: eli Re: eli, ODPOWIEDZ!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 12:59
                            wiesz jakoś nie mam ochoty tam zagladać. jak również do innych kościołów które
                            również wrzucam do worka 'sekta'. nie zrozumiałeś mnie. ja po prostu
                            najzwyczajniej w swiecie nabijam się z tego 'kreatywnego' przedstawienia
                            problemu. rozumny człowieku.
                    • Gość: eli Re: do eli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 12:19
                      ale na co ja mam odpowiedzieć?
              • Gość: sthiopa Re: do eli IP: 62.233.177.* 11.05.04, 12:21
                Kamfor! Jestem z Tobą! Sthiopa ><>
        • Gość: sekcieara Re: SEKTA??? IP: *.damovo.com 11.05.04, 10:53
          a Ty z której? ta co wciska ludziom, że jest milion świętych? czy z tej, która
          mówi: bez kasy nic nie można? A może z tej,która zyje według reguły: sex, drugs
          and rock&roll.
          • Gość: kamfor Re: SEKTA??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 11:01
            ??? jaśniej proszę !
            • Gość: sekciara Re: SEKTA??? IP: *.damovo.com 11.05.04, 11:17
              Oj bo nerwy mnie puśiły :-)))
              Chodziło mi o to, że tak łatwo rzucamy słowami...sekat, wariat itp.
              A słowa przeciez maja moc!!!!
              • Gość: kamfor ;-) amen! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 11:27
      • Gość: MateusH Veni Vidi Vici, Spichlerz jest GIT ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 14:44
        Ja tam byłem, zobaczyłem i ... zwyciężyłem!
        Ludzie, zachowujecie sie jak Ci, którzy w średniowieczu palili na stosie
        kobiety PODEJRZANE o uprawianie magii, gdy oskarżacie kościół protestancki
        (jakim jest Spichlerz) o funkcjonowanie jako sekta. Nic o nim nie wiedząc,
        wydajecie sądy, na podstawie jedynie swych własnych domniemywań. Pozdrawiam Was
        i szczerze zachęcam do przekonania się czym jest naprawde owy K.CH.W.E.
        • Gość: Ania Re: Veni Vidi Vici, Spichlerz jest GIT ! IP: *.kielce.msk.pl 07.07.04, 17:13
          Sama jestem z KChWE, tyle, że zboru w Kielcach. W ostatnim Poradniku Domowym
          ukazał się artykuł "Złodzieje dusz". Bardzo mnie zasmuciła pewna jego część,
          dotycząca Kościoła Chrześcijan Wiary Ewangelicznej "Spichlerz" w Warszawie,
          ukazująca go jako sektę. Jest to zbór protestancki, zapisany w Rejestrze
          Kościołów i Innych Związków Wyznaniowych, działający legalnie. Ja osobiście
          jestem członkinią zboru w Kielcach, gdzie mieści się główna siedziba KChWE.
          Jest to pomówienie i zarazem przedstawienie jego członków i pastorów w złym
          świetle. Kościół Chrześcijan Wiary Ewangelicznej należy do rodziny kościołów
          ewangelicznych związanych z ruchem zielonoświątkowym. Podstawą organizacyjną
          Kościoła jest wiara w Jezusa Chrystusa, jako jedynego Boga i Głowę Kościoła.
          Każdy kto jest posłuszny Słowu Bożemu staje się członkiem Kościoła. Wyznania
          ewangelikalne wierzą w jedność wszystkich biblijnie wierzących, bez względu na
          szyld określający ich konfesję wyznaniową. Artykuł wywarł na mnie niesmak.
          Uważam, że na łamach gazety powinno znaleźć się sprostowanie.
          Pozdrawiam gorąco - czytelniczka.

• Gość: wacio Re: Kościół reklamuje cuda na bilboardzie IP: *.coi.waw.pl 11.05.04, 10:38
      cyt. "sprzedaliby ten majątek
      który trzymają w watykanie i oddali na zbożne cele. głodujące dzieci, ciężko
      chorych, dokształcanie dzieci w biednych rejonach świata itp, itd. czy trzeba
      modlić się w kościele opływającym w złoto? nie sądzę."

każdy może dofinansowywać pomoc dla ubogich, może to być też osoba prywatna,
      nic nie stoi na przeszkodzie, ale jakoś tak sie przyjęło że najłatwiej nam się
      dzielić czymś co do nas nie należy
      • Gość: Ela Re: Kościół reklamuje cuda na bilboardzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 10:46
        a ja się zgadzam z bertem. podaj mi 1 sensowny powód dla którego watykan
        trzyma te wszystkie bogactwa w swoich podziemnych komnatach?
        kto jak nie kościół powinien się dzielić z biednymi? kto jak nie kościół
        powinien dawać przykład i czynić dobro?
        niestety, instytucja zawana 'kościołem' jest ZŁA! i samolubna.
        a poza tym nie oceniaj. skąd wiesz czy ten człowiek kogoś wspiera czy nie?
        bo rozumiem, że ty regularnie dzielisz się wszystkim co masz.

• Gość: 49-100 Kościół reklamuje cuda udokumentowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 10:38
      U nas pewna pani też nie miała dzieci.
      Poszła do pracy na plebanie i zaszła, oczywiście w ciąże.
      Nie bardzo wiadomo kto sobie i jej ulżył w tym cierpieniu.
      Dzięki poznawaniu tajemnicy wiary razem z tym który ją całe życie zgłębia,
      oczywiście tajemnice a nie gosposie, jest teraz przy nadziei.
      Potem ktoś kupił jej mieszkanie.
      Dzięki Bogu jest teraz i boga ta i szczęśliwa.
      I co nie ma cudów ??,niedowiarki jedne.
    • Gość: alx Re: Kościół reklamuje cuda na bilboardzie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.05.04, 10:43
      "Billboard umieszczono obok innych reklam. - Tablica jest widoczna dla tysięcy ludzi. Chcemy głosić przesłanie Jezusa i zachęcić ludzi, żeby do nas wpadli - mówi Piotr Sieradz, członek Kościoła."

Ta. Wpadnij do nas! Zobacz czy ci się spodoba! Satysfakcja gwarantowana! Inne, zwykłe proszki... o przepraszam, inne kościoły oferują o 30% mniejszy współczynnik zbawień!

"Na stronie internetowej mówią, że są społecznością ludzi kochających Boga, których wizją jest zdobycie Warszawy, a potem całej Polski dla Jezusa."

W przeciwieństwie do katolików? Takie akcje najlepiej pokazują, jak bardzo ludzką organizacją są wszelkie kościoły. Kto wie, może za chwilę przyjdzie nam
      przeżyć falę kampanii reklamowych, jak ta od funduszy emerytalnych, tyle że dotyczącą religii. :)
    • Gość: czlowiek Re: Kościół reklamuje cuda na bilboardzie IP: *.zeto.opole.pl / *.zeto.opole.pl 11.05.04, 10:51
      to juz z ta wiara jest tak zle,ze musza posuewac sie do takich absurdow?wiara
      to jest cos osobistego, nie trzeba ludziom wciskac na sile bo przynosi to
      odwrotny skutek.Wiara to nir podpisanie listy obecnosci, mozna kocxhac boga w
      domu bez uczestniczenia w spedach, liczy sie jak zyjemy,jacy jestesmy a nie
      widowisko czy showbiznes.To jest cyrk.
      • Gość: mes lat 20 Re: Kościół reklamuje cuda na bilboardzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.04, 03:13
        Mysle ze ten kosciol Spichlerz naprawde jest kosciolem, teraz uwazajcie
        jestesmy w Unii!!!! Nie ma juz czegos takiego jak nazywanie przez katolickich
        ksiezy kosciolow protestanskich sektami. Bardzo sie ciesze ze te bilbordy wisza
        w metrze :) Pozdro 600 i Spichlerz
    • ksawerys Chciałbym, aby takie reklamy były w Krakowie! 11.05.04, 10:52
      Bardzo by mi było miło zobaczyć taki plakat w Krakowie, zwłaszcza jak nadal
      czuję niesmak po marszu homoseksualistów!
      • Gość: yatering Re: Chciałbym, aby takie reklamy były w Krakowie! IP: *.revers.nsm.pl 11.05.04, 23:11
        tylko tacy idioci jak ty zmusza mnie bym cos pisal na forum ... mowisz o
        niesmaku i nietolerancji marszu w krakowie a moze to ty zucales w nich
        kamieniami? i mowisz ze chcialbys takie reklamy widziec bo co ? jestes wiernym
        slua bozym ? normalnie zakrawa mi tu na maly absurd !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka