Gość: ZaDurczokiem IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.11, 15:36 Co ma liczba projektów? Powiedzcie o sumie pieniędzy per miasto. Ktoś dostał coś w okolicach 100 milionów? Popieram p. Durczoka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: KOK Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.11, 15:40 Kamil nie pękaj jesteśmy z tobą Dzisiaj wrocław znowu otwiera jakieś biuro europejskie(wstyd panie Buzek!!!!!!!) WALKA Adamka ,euro 2012 .stolica kultury 2016 ONI SĄ NIE NASYCENI I STRASZNIE PAZERNI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulka Re: Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku IP: *.181.3.151.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.07.11, 15:50 O, Matko jakie debilne wpisy! Coś w rodzaju, cytując prezesa Kaczyńskiego " bogaci muszą się podzielić z biednymi"? Żenada...Lepiej milczeć zamiast gadać bzdury! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kula Re: Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.11, 16:02 Dutkiewicz z Wrocławia min. Zdrojewski też z Wrocławia .......a nie debilny wpis też .......z Wrocławia ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tankred Re: Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku IP: *.centertel.pl 01.07.11, 16:20 Ale przecież Durczok ma rację. Wrocław uber alles chciałoby się powiedzieć. Ideą ESK jest promowanie miast mniej znanych pod względem kultury. A takimi są z pewnością Bydgoszcz i Katowice. Niestety wygrała polityka. Pewnie to przypadek, że Zdrojewski to były prezio Wrocławia, hi hi hi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tankred Re: Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku IP: *.centertel.pl 01.07.11, 16:21 miało być Lublin i Katowice za pomyłke przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ee Re: Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku IP: *.nfnqu1.dynamic.dsl.tele.dk 01.07.11, 16:29 Spoko lepiej przepros za swoja debilna wypowiedz post wczesniej. Skoro wiesz jaka jest idea ESK lepiej od wszystkich, to powinienes sie znalezc w jury, do tego z podwojnym glosem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rek Re: Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku IP: *.ip.netia.com.pl 01.07.11, 17:18 Skoro wrocławiaczku jesteś taki kulturalny to wyzywaj ludzi od debili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loco Polska zawiś IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.11, 18:06 A jakim prawem Lublin czy Katowice, mają większe prawa do ESK. Za granicą nikt nie ma pojęcia gdzie i w jakim państwie leży Wrocław czy Katowice. Jak bardzo trzeba być ograniczonym, żeby nie rozumieć: "komisja europejska". Pewnie w waszych zawistnych i kwadratowych umysłach, przebiła się myśl, że zapewne Międzynarodowa Komisja była z Wrocławia. Jako mieszkaniec Opola, gratuluje mieszkańcom Wrocławia i okolic. Odpowiedz Link Zgłoś
acid.jazz Re: choć raz Durczok ma rację... 02.07.11, 07:16 Durczok ma całkowitą rację. Poza tym pieniądze, to nie wszystko, jakoś mało się mówi o tym ilu Zdrojewski mianował członków komisji decydującej o wyborze. A to, że Zdrojewski kandyduje z Wrocławia, to też bez znaczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Derfflinger1918 A co Durczok zrobił dla ESK w Katowicach ? IP: *.static.korbank.pl 02.07.11, 12:00 Może warto zapytać co też Mądrala zrobił kiedy można było lobbować za Katowicami... ? ile odbył rozmów, ile artykułów napisał, ile telefonów wykonał... ?? Sprawa jest prosta i krótka trzeba być skutecznym a nie strzelać z tyłka po przegranej... Żenada i kompleksy Panie Durczok z pana wyszły ot co !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troll Re: A co Durczok zrobił dla ESK w Katowicach ? IP: *.cdma.centertel.pl 02.07.11, 16:43 Jak to co? Katowice mają przecież najczystsze stoły w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: woclawianie to hipokryci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 09:23 Przynanie przez Zdrojwewskiego ogromech dotacji tuz przed rozstrzygnieciem konkursu na ESK to oczywiscie przypadek. Tak twierdza wroclawianie. Odpowiedz Link Zgłoś
ludendorf 13 członków jury 6 Polaków 7miu z EU ... 02.07.11, 13:56 a wynik jednogłośny więc czego ty byś chciał???? Sądzisz że Zdrojewski zastraszył/szantażował/albo dał w łapę tym 7miu wskazanym przez Komisję Europejską by głosowali po jego myśli?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
grubel Re: Polska zawiś 04.07.11, 11:17 Nie żartuj. "Na oko" 2/3 Niemców wie gdzie leży Wrocław. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku IP: *.grudziadz.mm.pl 01.07.11, 17:55 A Bydgoszcz co?Już nic nie napisze o Toruniu bo to sie zaraz kojarzy z jedną osobą:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tankred Re: Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku IP: *.centertel.pl 02.07.11, 09:49 Dziękuję za wpisy miłośników Wrocławia, miasto fajne ale ludzie, niestety widać wschodnie pochodzenie... Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Re: Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku 03.07.11, 16:45 Gość portalu: Tankred napisał(a): > Ideą ESK jest promowanie miast mniej znanych pod względem kultury. Rzeczywiście, w 2000 roku ESK została nasza pipidówka zwana Krakowem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.11, 16:30 Durczok to typowy prymitywny przedstawiciel części tutejszego środowiska, które uważa, że należy nam się i koniec. Cóż takiego Katowice zrobiły, aby zasłużyć na ten tytuł? Czy na przykład zapaskudzenie fontann zmiast ich wyczyszczenie było pomysłem na miarę stolicy kultury? Czy rozdawanie słoneczników?, umieszczenie moim zdaniem idiotycznego hasła "Miasto ogrodów" (gdzie te ogrody???) na kopule na rondzie? Co zrobiono, aby kultura (jakakolwiek) trafiła do szerokich mas mieszkańców? Panie Durczok to miasto zmarnowałoby tytuł i pieniądze. Piszę to jako mieszkaniec Katowic, który chciałby, aby KULTURA gościła na co dzień w tym mieście bez tytułów i zaszczytów. Dla przykładu: przedostatni weekend wrzucam hasło imprezy-Śląsk na google (bo się nudzę) i co... wyskakują 3 (trzy) i jeszcze zamknięte w klubach, dla porównania Kraków-34 imprezy, z czego ok. połowa to imprezy plenerowe, gdzie może przyjść każdy bez wejściówek i rezerwacji-dziękuję. P.S.Trzeba umieć zejść z ringu z twarzą. Większy szacunek wzbudza ten, który potrafi przegrać z godnością niż wygrać Panie Durczok i Tobie podobni. Odpowiedz Link Zgłoś
gelynder_blues Re: Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku 01.07.11, 16:55 Gość portalu: xxx napisał(a): > Dla przykładu: przedostatni weekend wrzucam hasło imprezy-Śląsk na google (bo się > nudzę) i co... wyskakują 3 (trzy) i jeszcze zamknięte w klubach, Pytania (mnie nie musisz odpowiadać - sobie odpowiedz): 1. Tytuł ostatniego spektaklu, na którym byłeś? 2. Tytuł ostatniej książki, jaką czytałeś? 3. Koncert? Kino? itd. 4. Czy było to w tym roku? Coś tak widza po tym, coś naszrajbowoł, że sam nom nudle na uszy wiyszosz. Gdybyś uczestniczył w kulturze, to miałbyś w zakładkach przeglądarki oddzielny katalog z linkami do ulubionych instytucji zajmujących się kulturą i ich newslettery na mailu. ;) A poza tym, to wpisałem to samo w googla i albo masz odcięty internet albo faktycznie cyganisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.11, 17:21 Nie będę się tłumaczył, a zdziwiłbyś się. Potrafię znaleźć coś dla siebie (mogę np. pojechać do Wrocławia na ciekawy spektakl, czy koncert czy jeszcze wiele innych), ale próbuję myśleć również o innych w przeciwieństwie do Ciebie. Spróbuj zrozumieć o czym poprzednio pisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
gelynder_blues Re: Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku 01.07.11, 17:41 To doradź mi jakiś ciekawy spektakl z Wrocławia albo Krakowa. W ostateczności już z tych paskudnych Katowic. I w trzech zdaniach, dlaczego polecasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.11, 06:16 A on dalej nie rozumie o czym piszę. I po co Ty chcesz iść do teatru? Ale proszę bardzo: W teatrach teraz niewielki wybór bo sezon się skończył, ale polecam Operę Krakowską 2.07.2011 (Sobota), godz: 20.30 "Arie Oper Świata", Teatr im. Słowackiego w Krakowie (jak nie byłeś warto dla samego teatru: Reymont "Ziemia obiecana". Bardzo ciekawy spektakl muzyczny-polecam, a z innego gatunku polecam: Europejski Weekend (2.07 - 3.07) Benedyktyńskie Lato Muzyczne (2.07 - 28.08) Letni Festiwal Jazzowy w Piwnicy Pod Baranami (3.07 - 31.07 -na marginesie organizowany od lat przez mojego dobrego kolegę Witka Wnuka) Szczególnie polecam niedzielę nowoorleańską 3.07 na krakowskim rynku. Wystąpią: - Jazz Band Ball Orchestra oraz Melva Huston (USA) - Old Timers (Warszawa) - Boba Jazz Band. Można za free świetnie się bawić (to jest właśnie to, o czym pisałem-kultura dla każdego). To jest niewielka część wydarzeń, które mnie zainteresowały, i spośród których zapewne coś wybiorę (w zasadzie już wybrałem). Niestety do Wrocławia się nie wybierałem i nie jestem na bieżąco, a w Katowicach... hm... niewielki wybór, może oprócz Koncertów Promenadowych: Od Bacha do Beatlesów 2011 w parku Kościuszki (więcej takich poproszę) i może "Letni Ogród Teatralny", a poza tym cóż Casting do programu TOP MODEL w Katowicach? ha ha Życzę miłego weekendu i żegnam. . Odpowiedz Link Zgłoś
gelynder_blues Re: Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku 02.07.11, 12:19 Zarzucasz mi brak umiejętności czytania ze zrozumieniem, a sam na moją prośbę o zrecenzowanie jednej fajnej sztuki przytaczasz krakowski "imprezowy rozkład jazdy". A słowo "polecam" to trochę mało, by zachęcić ;) Ale zostawmy to. Napisałeś, że znalazłeś w googlach 3 imprezy w Katowicach. Dla mnie wniosek taki: albo nie umiesz szukać albo przekłamujesz, by pasowało ci to tezy, którą sobie postawiłeś. Bo w ostatnim czasie trzy to były, ale imprezy międzynarodowe. I ostatnia sprawa. Hasło "Miasto ogrodów". Sorki, hasło może się podobać albo nie, ale przed krytyką wypadałoby przynajmniej zadać sobie minimum trudu i dowiedzieć się o co chodzi. Moim zdaniem hasło jest dobre, spina przeszłość z przyszłością. Dosłowność z rozumieniem go w przenośni. I nie chce mi się tego tutaj teraz tego wyjaśniać, bez problemu znajdziesz se w googlach. ;) Natomiast słyszałem dobrą, bo krótką odpowiedź na pytanie: Gdzie te ogrody? Brzmiała ona: a gdzie 2016 rok? Hasło ma być na 2016 a nie na 2011. :) Doskonale zrozumiałem, co masz na myśli, jednak biorąc pod uwagę powyższe uwagi, uważam że jesteś w nich mało wiarygodny. Myślę, że jesteś po prostu jedną z tych marud, co marudzą, bo tak. Bo wypada. I nie, żebym sam uważał od razu, że wszystko jest cacy, ale staram się być jak ten Brian na krzyżu: zawsze patrzeć na jaśniejszą stronę życia. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość. Re: Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku IP: *.play-internet.pl 02.07.11, 10:42 To jedź już do tego Wrocławia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x x x x x x zielono we łbie !!!!!!! IP: *.c194.msk.pl 01.07.11, 23:08 Gość portalu: xxx napisał(a): > umieszczenie moim zdaniem idiotycznego hasła "Miasto ogrodów" (gdzie te ogrody???) > na kopule na rondzie? przyjedz kiedys na lotnisko Muchowiec i przelec sie samolotem (taniocha) nad Katowicami, to wtedy moze zrozumiesz co to oznacza "Miasto ogrodow" - bedziesz nielicho zdziwiony wypatrujac miejsc ....bez zieleni ps jak sie malo wie, to lepiej geby nie otwierac, bo na wlasne zyczenie wychodzi sie na idiote Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: zielono we łbie !!!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.11, 06:22 Z góry nawet g...o potrafi zrobić wrażenie, a ja skrzydeł nie mam "mądry" człowiecze i głównie stąpam po zaniedbanej ziemi katowickiej , potykam się o krzywe płytki chodnikowe i wącham kupy zamiast kwiatów. Żyj dalej w świecie fantazji ślepcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku IP: *.e-wro.net.pl 01.07.11, 18:04 i kto to mówi? żenujące,prostackie i zawistne ćwoki z największej wsi w Polsce,która okrada cały kraj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katowiczanin Re: Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku IP: *.play-internet.pl 02.07.11, 10:50 Co Ci ukradłem kulturalny ( sądząc po twojej wypowiedzi ) człowieku, godnie reprezentujący ( bardzo fajne skądinąd ) miasto Wrocław ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JRR Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku IP: 83.230.97.* 01.07.11, 15:46 A w którym miejscu Durczok obraził mieszkańców Wrocławia ?! A czy jak napiszę zamiast mieszkańców "Wielce Szanownych Mieszkańców Jedynego Słusznego Pięknego, Bogatego, Najwspanialszego Miasta" to też się obrażą czy może trzeba im wytłumaczyć co to jest sarkazm ?! Odpowiedz Link Zgłoś
christian-janik Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku 01.07.11, 15:48 Durczok ma po prostu RACJE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku IP: *.retsat1.com.pl 01.07.11, 16:52 A skąd to wiesz? Tak Ci się wydaje? Odpowiedz Link Zgłoś
pucerka Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku 01.07.11, 15:59 Pan Durczok nie ma za co przepraszać! Napisał prawdę, całą prawdę i tylko prawdę. A prawda powiedziana, po śląsku, prosto w oczy, boli. Oj, boli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku IP: *.retsat1.com.pl 01.07.11, 16:58 A wiesz jakie są prawdy? Wg ks.Tischnera są trzy prawdy- tylko prawda, cała prawda i g.... prawda . To chyba jednak ta trzecia ma tu miejsce ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŁowcaKretynów Re: Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku IP: *.play-internet.pl 01.07.11, 17:03 ..aa...prawd jest tyle, ile dup, każdy ma swoją. A ty...trzy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hybrid ktw Re: Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku IP: *.welnowiec.net 01.07.11, 18:29 heh ... do dupy z wroclawia nie gadaj, bo cie osra! hy hy hy - wiecej dystansu, Durczok mowi prawde i to Was wszystkich tak zabolało?!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Derfflinger1918 IMHO Durczoka zabolało co innego... IP: *.static.korbank.pl 02.07.11, 13:20 Że według relacji w Katowicach była impreza i wielkie oczekiwanie na sukces a była d**a... a Wrocław jeśli chodzi o mieszkańców w znacznej mierze miał to w d**ie, ot jedna imprezka po EURO 2012 więcej, czy mniej... a wyszedł sukces. No cóż infrastruktura kończy się budować, jest doświadczenie w pozyskiwaniu imprez, może załóżmy się co będzie następne... Igrzyska Olimpijskie 2032 z Pragą i Dreznem ?? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c.m. Re: Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku IP: *.e-wro.net.pl 03.07.11, 11:25 ino gadaj do ciula z katowic - a to ci dopiero ! tez nazywasz sie durcok ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rek Re: Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku IP: *.ip.netia.com.pl 01.07.11, 17:22 Czyli w twoim poście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku IP: *.c193.msk.pl 01.07.11, 16:03 Facebook - portal dla odważnych tylko przed swoim komputerem. Nic nie znaczące garstki osób, wokół których niepotrzebnie robi się szum. Tak samo było z idiotyczną ,,inicjatywą" wpuszczenia ruchu kołowego na katowicki rynek. Gdyby nie nagłośnienie przez Wyborczą, ludzie nawet by o tym nie usłyszeli. Facebook odejdzie w zapomnienie, tak jak NK czy Myspace. FB - ekshibicjonizm emocjonalny, słup reklamowy i strata czasu - nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Derfflinger1918 Pozdrowienia z Wrocławia - ESK 2016 IP: *.static.korbank.pl 01.07.11, 16:11 Pozdrowienia z Wrocławia EUROPEJSKIEJ STOLICY KULTURY 2016 :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stein Re: Pozdrowienia z Wrocławia - ESK 2016 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.11, 16:22 pozdrowienia dla prawdziwych wrocławian zza Odry i Nysy Ł. ... a Kargule i Pawlaki dalej szabruja tym razem na polu kultury i polityki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Derfflinger1918 Re: Pozdrowienia z Wrocławia - ESK 2016 IP: *.static.korbank.pl 01.07.11, 16:29 Kompleksy... kompleksy.... kompleksy.... :)) Miłego weekendu życzę i idę korzystać z dobrodziejstw kultury Wrocławia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Pozdrowienia z Wrocławia - ESK 2016 IP: *.retsat1.com.pl 01.07.11, 16:54 Masz rację!!! Tak trzymaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x x x x x x Re: Pozdrowienia z Wrocławia - ESK 2016 IP: *.c194.msk.pl 01.07.11, 23:17 Gość portalu: Derfflinger1918 napisał(a): > Miłego weekendu życzę i idę korzystać z dobrodziejstw kultury Wrocławia znaczy sie, upic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mhm Re: Pozdrowienia z Wrocławia - ESK 2016 IP: *.nfnqu1.dynamic.dsl.tele.dk 01.07.11, 16:32 Tak szabruja, ze sa zawsze na gorze, kiedy reszta na dole. Nie martw sie - masz kompleks, ludzka rzecz. Mam tylko jedna uwage - zza Odry nie ma zadnych Wroclawian, sa tylko dawni mieszkancy (juz na wymarciu) miasta Breslau, ktore juz nie istnialo, zanim sie twoja mamusia urodzila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Pozdrowienia z Wrocławia - ESK 2016 IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.11, 18:17 pudło .. dla twoich rodziców rodzinny Lwów też nie istnieje ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ludendorf Re: Pozdrowienia z Wrocławia - ESK 2016 02.07.11, 14:03 Dlaczego z góry zakładasz że ze Lwowa skoro pochodziło stamtąd +/- 10% powojennych mieszkańców Wrocławia ( z całego wschodu 23%)???? Albo jak 99% populacji nie mając żadnej rzetelnej wiedzy na dany temat biernie łykasz bezmyślnie zasłyszane mity albo celowo kłamiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x x x x x x Re: Pozdrowienia z Wrocławia - ESK 2016 IP: *.c194.msk.pl 01.07.11, 23:15 Gość portalu: Derfflinger1918 napisał(a): > Pozdrowienia z Wrocławia EUROPEJSKIEJ STOLICY KULTURY 2016 jaka kultura, taka stolica uuuhahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GG Wrocław UKRADŁ euro 2012 IP: *.multi-play.net.pl 01.07.11, 16:08 Polska przeciwko złodziejom z Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he Re: Wrocław UKRADŁ euro 2012 IP: *.nfnqu1.dynamic.dsl.tele.dk 01.07.11, 16:34 Nie rob ze swojego zakladu psychiatrycznego glosu calej Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Wrocław UKRADŁ euro 2012 IP: *.retsat1.com.pl 01.07.11, 16:53 Ty to Polska? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rek Re: Wrocław UKRADŁ euro 2012 IP: *.ip.netia.com.pl 01.07.11, 17:25 To pewnie prezes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: breslauer Re: Wrocław UKRADŁ euro 2012 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.07.11, 17:28 Powinno być Polska C i Hanysland przeciwko złodziejom z Wrocławia Z poważaniem, Złodziej z Wrocławia P.S. Psy szczekają, karawana idzie dalej :) Odpowiedz Link Zgłoś
donaldetuske Re: Wrocław UKRADŁ euro 2012 01.07.11, 20:00 ość portalu: GG napisał(a): > Polska przeciwko złodziejom z Wrocławia. Twoja stara zrobiła mi gałkę za 50 złotych. Dałem stówkę, ale zwiała i reszty nie wydała. Wrocław przeciw złodziejom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość. Re: Wrocław UKRADŁ euro 2012 IP: *.play-internet.pl 02.07.11, 10:57 > Twoja stara zrobiła mi gałkę za 50 złotych. Dałem stówkę, ale zwiała i reszty n > ie wydała. Wrocław przeciw złodziejom. No. To jest dopiero kultura dyskusji ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMŁ Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku IP: *.gdynia.mm.pl 01.07.11, 16:20 Powiem krótko, jestem z Łodzi i nasze marzenia o ESK 2016 nie wiem ska się wzięły, ale zazdroszczę miastom ścisłej czołówki (Wrocław,Katowice,Lublin,Gdańsk,Warszawa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku IP: *.retsat1.com.pl 01.07.11, 16:51 Masz rację, można zazdrościć. Marzenia łodzian nie były poparte czynami i wydarzeniami, ale tylko dobrymi chęciami (jak zresztą dużo w Łodzi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wtr Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.11, 16:25 Nie ma się czym podniecać bez tytułu eskk też można rozwijać kulturę ten cały zgiełk wokół tego jest trochę przesadzony..... Zwycięstwo się liczy ale ten styl FATALNY (zdrojewski nawet nie był do końca uroczystości,a wchodząc na salę już pogratulował swojemu ziomkowi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ttt Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.11, 16:40 A wy ten kurnik nazywacie LOTNISKIEM i co z ofertą dla tych wsi wokół waszego Wrocławia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Derfflinger1918 Masz na myśli stary czy nowy kórnik ?? IP: *.static.korbank.pl 01.07.11, 16:51 Bo w zasadzie są już dwa, z planami rozbudowy drugiego (tego nowszego), kończy się też budowa Autostradowej Obwodnicy Wrocławia, a obwodnica wschodnia jest już w trakcie budowy, trwa przebudowa dworce i budowa stadionu... Zapraszam w 2013 za dychę albo dwie z 49 pietra SkyTowera możesz to sobie pooglądać :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JRR Re: Masz na myśli stary czy nowy kórnik ?? IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.11, 17:01 Żeby wam tylko tego Chińczycy nie budowali ? Bo w tym 2013 to możecie sobie niebo pooglądać za darmo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Derfflinger1918 Re: Masz na myśli stary czy nowy kurnik ?? IP: *.static.korbank.pl 01.07.11, 17:22 Spoko luzzzz... mijam Sky Tower codziennie i działają tam ostro :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JRR Re: Masz na myśli stary czy nowy kurnik ?? IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.11, 17:34 No na autostradzie też ostro działali, tylko tak nagle przerwali :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Derfflinger1918 Re: Masz na myśli stary czy nowy kurnik ?? IP: *.static.korbank.pl 01.07.11, 17:41 Tylko u nas zasuwają wąsate "Zenki" z Inowrocławia i okolic a nie ryżożercy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku IP: *.e-wro.net.pl 01.07.11, 18:11 kurnik? tak to jest jak ignorant komentuje coś,o czym nie ma zielonego pojęcia. widziałeś nowy terminal głąbie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kukok Re: Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku IP: 77.222.244.* 01.07.11, 16:40 i tera jazda na Soplicę!!! srecenzje.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosciu Durczok ma rację IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.11, 16:47 Ma rację Durczok. Minister z Wrocławia ogłasza, że Wrocław dostanie extra pieniądze na kulturę w dniu, w którym odwiedza Wrocław Komisja mająca decydować o tym, czy Wrocław będzie miał tytuł ESK, a Minister będzie na jesieni startować do Sejmu z Wrocławia. Jednocześnie z tej samej puli, w tym samym dniu. pieniądze otrzymuje instytucja, której Dyrektor jest członkiem tejże Komisji. Za dużo przypadków! Odpowiedz Link Zgłoś
tfurca Burczok 04.07.11, 12:37 z szacunkiem do tego pana burczoka tsy.salon24.pl/319213,wroclaw-europejska-stolica-kultury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku IP: *.retsat1.com.pl 01.07.11, 16:47 A może pan Durczok wsparł by swoje miasto, a nie szkalował innych. Rzucać podejrzenia łatwo, ale trzeba to udowodnić. Pan Durczok zszedł do nizin swoją wypowiedzią. To w stylu brokowca!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m42 Re: Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku IP: *.echostar.pl 01.07.11, 16:59 Jaś(nieoświecony) chłystek,który stanowisko derektora kupił za pieniądze tatusia sądzi innych według siebie. Czy rzeczywiście Wrocław ? to nie takie ważne.Ważne że POLSKA też ma kulturę !!!!! Niestety nie wszyscy jej obywatele, w tym gwiazda TVN - ten prawie ojciec derektor bo do dyrektorowania to trzeba dorosnąć i umieć choćby ścierkę wźiąć do ręki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.b Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku IP: 195.22.96.* 01.07.11, 16:51 Cóż to za news na pierwszą stronę? Na Facebooku są setki stron przeciw komuś lub czemuś. Nie rozumiem, dlaczego akurat ta sprawa aż tak bardzo zainteresowała GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowana Internauci przed Durczokiem na Facebooku IP: 80.54.46.* 01.07.11, 16:53 "Ministrze - oddaj moje 100 milionów!" www.facebook.com/event.php?eid=159299570802167 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jf Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku IP: 94.76.208.* 01.07.11, 16:56 Dzięki tak głupim wpisom tylko upewniłam się, że Katowice nie zasługują na miano kulturalnego miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boss Brawo, Durczok! Wrocławianie to jednak hołota IP: *.torun.mm.pl 01.07.11, 16:56 Durczok miał rację. Zdrojewski to skorumpowany polityk, kupił sobie głosy, sobie i żonie, bo oboje kandydują do sejmu z Wrocławia. I tylko hołota może jeszcze napadać na człowieka, który powiedział prawdę. To wy przeproście Durczoka i wszystkich Ślązaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Brawo, Durczok! Wrocławianie to jednak hołota IP: *.retsat1.com.pl 01.07.11, 17:00 Jakiś niespełniony jesteś!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Brawo, Durczok! Wrocławianie to jednak hołota IP: *.grudziadz.mm.pl 01.07.11, 18:25 a ty niedorobiony...ale to inna historia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.11, 16:56 Durczok jest cholerykiem, nerwowe zachowania sa u niego na porzadku dziennym. Wroclaw zasluzyl na ten tytul praca nie tylko ostatnich lat, ale calego 22-lecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karanjuka Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku IP: *.111.200.204.static.crowley.pl 01.07.11, 16:56 wrocław to przeciez niemieckie miasto. bravo durczok--masz racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobraniedobra Kargule i Pawlaki się cieszą - udało się ukraść! IP: *.torun.mm.pl 01.07.11, 17:05 Czego szukacie w tym niemieckim mieście, Kargule i Pawlaki? Dobrze wam się mieszka w niemieckich domach? Nauczyliście się, że kradzione tuczy? Do czasu! Przyjdzie czas płacenia rachunków, macie to jak w banku. Najpierw za ESK. A potem rozliczą was Niemcy. Odpowiedz Link Zgłoś
pit_sam_pras Re: Kargule i Pawlaki się cieszą - udało się ukra 01.07.11, 17:14 Haha i napisał to torunianin. Parodia po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c.m. wroclaw Re: Kargule i Pawlaki się cieszą - udało się ukra IP: *.e-wro.net.pl 03.07.11, 14:41 jestes tepy - najwiecej tu mieszka gornoslazakow,wielkopolan i malopolan kargulow i pawlakow to az 23 procent !!!! to twoi ziomale tu nakradli zanim tamci przybyli !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wersal-55 Re: Kargule i Pawlaki się cieszą - udało się ukra 03.07.11, 18:28 Czlowieku nie masz pojecia o ludziach mieszkajacych w naszym miescie.My mieszkamy tu od wielu pokolen i to nas obliguje do dzialan.Przeczytaj post napisany przez kobraniedobra on ma calkowita racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffff Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.11, 17:05 Skoro Wrocław jest taki wspaniały to dlaczego królewskie miasto Kraków poparło Katowice Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku 10.07.11, 09:58 Bo mają bliżej po prostu. Imprezy we Wrocławiu to dla nich abstrakcja a z koncertu z Katowic wrócisz do Krakowa ostatnim pociągiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sruuuu Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.11, 17:07 oj ten Wro to sie jeszcze przejedzie pontonem po wodzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzielanski Było pomówienie o korupcję, gdzie dowody? IP: *.internetunion.pl 01.07.11, 17:21 Przeprosiny to chyba minimum tego, co panu Kamilowi wypadałoby zrobić. Szafowanie bardzo poważynymi zarzutami (przecież de facto padły oskarżenia o korupcję!) przyszło mu dość lekko. Dziwne, że po wyjasnieniach Zdrojewskiego pan Kamil nabrał wody w usta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sruuu Re: Było pomówienie o korupcję, gdzie dowody? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.11, 17:31 jesli podly oskarzenia to i tak wszyscy sa niewinni, dopoki winy im nie udowodniono, a przeciez to sa przestepstwa w bialych rekawiczkach. Po co problem robic świetnemu dziennikarzowi, dla mnie wiarygodnemu, chociazby przez to, ze na polityka nie startuje. Chociaz wygadany nie mniej niz Zdrojsiu Wolność słowa przede wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
dr54 Do dzielanski ! 01.07.11, 17:36 Jest mowa o korupcji to Zdrojewskiego , ktory przyznaniem Wroclawiowi milionow wplynal na decyzje jury . Nie mowiac juz o skladzie jury , w ktorym zasiadali ludzie rekomendowani przez Zdrojewskiego . Durczok ma racje i nie chodzi o lokalny patriotyzm bo poza Wroclawiem nikt nie mial szans i to od poczatku . Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Do dzielanski ! 10.07.11, 10:03 > wplynal na decyzje jury . Nie mowiac juz o skladzie jury , w ktorym zasiadali l > udzie rekomendowani przez Zdrojewskiego . Ależ ty pi.erd.olisz. Jury jest międzynarodowe, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swoboda_t Czepiacie się Durczoka, to przeczytajcie: IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.11, 18:26 Otóż nie nabrał wody w usta, bo napisał potem to: WARTO PRZECZYTAĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwwww Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.11, 17:23 To ciekawe że Kraków nie podziela zachwytów nad oferta kulturalną wrocławia (sami się przekonali o kanciarstwie podczas wyboru miast euro 2012) Współpraca Katowic i Krakowa to dobra droga na przyszłośc Odpowiedz Link Zgłoś
mandolinka.bramborova Re: Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku 02.07.11, 10:21 Marzy wam się, że Nowa Huta się rozrośnie i wchłonie Katowice i okolice? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ida Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.11, 17:33 Taak...a jakoś nikt sie nie pienił jak cała Polska składała się na odbudowę "stolycy" i jak lwia część budżetu państwa szła na nowa linię metra....... wszyscy "becelowali" aby "stolycy" było dobrze. A teraz larum sie podnosi, bo Wrocław coś tam dostał? To wymieńcie choćby 3 inne granty oprócz euro 2012 jakie dostał Wrocław od wieeeelu lat.... Wrocław wiele rzeczy robił sam, swoim kosztem. Zdrojewski jako prezydent miasta sprawdził sie w 150%. pamietam do dziś jego aktywność w czasie powodzi 1997 kiedy to w rozchełstanej koszuli i z 2 dniowym zarostem biegał układać worki z piaskiem, bo "trzeba było". My miałyśmy punkt sanitarno-żywieniowy czyli robiłyśmy kanapki dla wolontariuszy, którzy jeździli z miejsca na miejsce i usypywali wały. Często miałyśmy kanapki "pakiety" które dawałyśmy chłopakom jadącym "starami" z wału na wał, bywali tacy co biegali z miejsca na miejsce, bo nigdy nie wiadomo było, gdzie woda uderzy. Prezydent tez biegał. Kiedyś "złapałyśmy go" i zaproponowałyśmy kanapkę, poprosił o zapakowanie, bo "nie mam czasu teraz, ale zaraz jedziemy na Kozanów, to na starze zjem, dziękuje". Pamiętam Sylwestra którego postanowiliśmy uczcić o godz 24 na Rynku. Bawiliśmy sie w tłumie będąc na lekkiej sylwestrowej "banieczce" i kiedy wybiła północ zaczęlismy sobie składać życzenia..w tłumie wrocławian był.....Bogdan Zdrojewski, który podszedł i powiedział: Życze Pani wszystkiego najlepszego w Nowym Roku i spełnienia marzeń...." i bez ochrony, policajów...wmieszał sie w tłum i składał życzenia mieszkańcom zgromadzonym na Rynku.... To był nasz prezydent! W KAŻDEJ sytuacji był na posterunku, był ZAWSZE kiedy coś sie działo. Nie jako VIP....jako wrocłwianim był. Macie podobne wspomnienia Waszymi "lepszymi" prezydentami miast? Boli, bo nagle Wrocław cos dostał, a nie Łódz-potega prodkcji z największym deficytem, Wawa- gdzie się ładuje, bo "stolyca" i ma potrzeby, Poznań-miasto skapirusów, którzy i tak lgną do Niemców i w końcu Katowice..... no git pomysł! Wolę 4 godziny na wschodnim w Wa-wie niż 20 minut na Katosie. Każecie Wrocław, bo "w końcu coś dostał". Ja teraz nie mieszkam we Wrocławiu, ale robię wszystko aby tam wrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.b Re: Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 01.07.11, 18:01 Zgadzam się w zupełności, też pamiętam tamten czas. My, wrocławianie, nie mamy się czego ani kogo wstydzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku IP: *.static.sitel.net.pl 01.07.11, 19:31 Macie się wstydzić stylu wygranej w ESK. Polacy to zapamiętają. Wypowiedzi pani Idy nie skomentuję, bo jest po prostu arcy-idiotyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku 10.07.11, 10:06 Jakieś konkrety? Arcyidiotyczny jesteś Ty. Wrocław zawsze był kulą u nogi rządzących i to od 1945. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość. Re: Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku IP: *.play-internet.pl 02.07.11, 11:06 Ile tu dyskutujących przeczytało ten tekst ? www.dziennikzachodni.pl/opinie/418870,radosc-i-niesmak-ze-zwyciestwa-wroclawia,id,t.html?cookie=1#sondaWyniki " Na miejscu wrocławian byłbym na ministra Zdrojewskiego wściekły. W walce o tytuł Europejskiej Stolicy Kultury prawdopodobnie przedstawili najlepszą ofertę. Nie tylko interesującą, ale - a to dla nielubiących ryzyka unijnych urzędników kwestia nader istotna - najbezpieczniejszą, bo pewną. Tymczasem dzięki kiepskiej wyborczej zagrywce ministra wyciągającego kasę z kapelusza wszyscy w Polsce myślą, że decyzja była załatwiana pod stołem. " Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytor.biskupa.breslau Re: Wrocławianie przeciw Durczokowi. Na Facebooku 03.07.11, 18:55 Jescze by tego brakowało aby Wrocław, który konsekwentnie od lat stawia na kulturę miał czuć kompleksy wobec Katowic - miasta, które kojarzy się z rozwydrzonymi związkowcami, brudnymi familokami i wstrętnym, bandyckim dworcem. O porównywaniu wrocławskiego rynku z jego katowickim odpowiednikiem to w ogóle szkoda pisać. Jak się coś w Katowicach nie podoba to jazda palić opony pod Sejmem, w tym macie mistrzostwo. Odpowiedz Link Zgłoś