Dodaj do ulubionych

Samowola budowlana w Wawrze. Mieszkańcy alarmują

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 14:23
to jest normalne w warszawie. na woli stoi linia wysokiego napięcia od 26 lat bez pozwolenia na budowę ,postawiona na dziko.
Obserwuj wątek
    • Gość: locales Re: Samowola budowlana w Wawrze. Mieszkańcy alarm IP: 195.85.196.* 27.10.11, 14:52
      mieszkam obok,
      nie jestem tym deweloperem,
      i jakoś nie rozumiem problemu,
      i oburzenia z tego artykułu.

Po pierwsze droga jest zwykle tak blokowana, że raz straciłem 30 sekund - tragedia ;)
      A z tym blokowaniem rozwoju kanalizacji to już zupełnie nie czaję.
      Może ktoś odpisać i opowiedzieć jak ta droga przeszkadza?, Jest budowana z kostki, co chyba nawet w tym aspekcie jest okey - można rozebrać i ułożyć raz jeszcze dość tanio (oczywiście budowa 400 metrowej drogi w kostce to głupota i pewnie będą kałuże zaraz, ale to inna sprawa).
      Pominąłem oczywiście, że na pozwolenia trzeba czekać. To fakt, ale te argumenty są z ....
      nie zbyt mądre chyba są.
      Napisałem to, bo w okolicy na tyle brakuje dróg, że nawet droga z której nie korzystam wydaje mi się działaniem w dobrą stronę.
      • Gość: burro Aha! Mieszkasz obok. Wystarczy... nt IP: 85.222.116.* 28.10.11, 11:08
        • Gość: polsyf wysiadam polshity to debile do nieskończonej potęgi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.11, 11:55
          Lepiej w błocie po kolana.
          I jeszcze podpinanie pod to najgłupszej ustawy czyli prawo budowlane.
    • Gość: brukarz Samowola budowlana w Wawrze. Mieszkańcy alarmują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 16:00
      Nic,tylko przykładnie ukarać dewelopera np.1 mln zł.
    • Gość: wawrzek Developrzey mają w d.pie bufet , czemu dali IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.11, 16:23
      wielokrotnie wyraz . I jak dotychczas zawsze mieli rację .
    • Gość: Mieszkaniec Samowola budowlana w Wawrze. Mieszkańcy alarmują IP: *.centertel.pl 27.10.11, 17:59
      Witam,

1. Drogę budują nie developerzy ale wszyscy współmieszkańcy.
      2. Droga jest skanalizowana.
      3. Droga ma wykonane odwodnienie ze studniami chłonnymi.
      4. Budowa blokuje dojazd współwłaścicielom drogi, którzy za nią potem zapłacą.
      5. Nie wiem jak budować drogę aby była przejezdna w czasie budowy. Jakoś nie narzekam.

Dziękujemy uprzejmemu podpie...czowi.

Zaangażowany
    • pis_to_pic 30 dni.... 27.10.11, 18:26
      No właśnie 30 dni. Tylko, że większości wypadków jest to 28 dni leżenia dokumentu na biurku... A zima jest tuż tuż, i trochę średnio się buduje w tym czasie. Jeśli ktoś popełnił błąd to zawsze można rozebrać drogę.
    • Gość: cubs Samowola budowlana w Wawrze. Mieszkańcy alarmują IP: *.182.109.35.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.10.11, 20:44
      No i przynajmniej nie bedzie juz blota nawozonego na poprawna. A swoja droga, co to za absurdalny kraj, w ktorym fakt modernizacji miasta jest pietnowany przez okolicznych mieszkancow. Wszechobecna polska zawisc?
    • taka_prawda500 Samowola budowlana w Wawrze. Mieszkańcy alarmują 28.10.11, 02:49
      Developer nie buduje dróg na nowym osiedlu - źle, bo mieszkańcy chodzą po błocie. Developer buduje drogę - też źle. A może moherowy donosiciel by się do kościółka udał zamiast pisać bezsensowne donosy?
      • Gość: Mirek Re: Samowola budowlana w Wawrze. Mieszkańcy alarm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.11, 09:22
        Firma łamie przepisy i dopuszcza się samowoli budowlanej. Kropka. Nie wolno na to pozwolić. Słusznie ludzie o tym informują. Moherowego berecika może i nie masz, ale powinieneś choć na chwilę włożyć główkę do wiadra z zimną wodą, aby nieco ochłonąć. Może wtedy nie będziesz bzdur wypisywał/a.
    • m.arco Bufetowa nie buduje drogi w Wawrze... 28.10.11, 03:21
      ...to ludzie wzięli sprawy w swoje ręce.
    • Gość: patos Samowola budowlana w Wawrze. Mieszkańcy alarmują IP: *.171.114.234.static.crowley.pl 28.10.11, 11:08
      Przechodziłam dzisiaj obok i nie widze zadnego zagrozenia dla ruchu (chyba, ze na wspomnianej drodze, ktora jest drogą ślepą i jeżdżą tam zapewne tylko mieszkańcy) ani blokady systemu kanalizacyjnego (w jaki sposób droga ma blokować kanalizację, jeśli zawiera dodatkowe nowe studnie, których wcześniej nie było?). Gdzie się podziała rzetelność dziennikarska? Gazeta równa w dół do poziomu faktu
    • Gość: zbyszko045 Wawer: Powstaje nielegalna droga. Mieszkańcy al... IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.11, 07:13
      Ale dlaczego decyzja musi powstawać 30 dni czy nie można w ciągu jednego dnia ?.Nawet w Sejmie w ostatnim dniu powstala uchwala i zostala podpisana przez Prezydenta.Wszystko to trwalo szybciej niz newsy prasowe.Uchwala dotyczyła znacznego ograniczenia dostępu do informacji dla obywateli.
    • Gość: mario Wawer: Powstaje nielegalna droga. Mieszkańcy al... IP: *.aster.pl 30.10.11, 13:01
      O czym my mówimy o jakiej blokadzie dogi droga jest prywatna i poprzeczna bez przejazdu po pierwsze to twoja droga ,że się wpraszasz zajmij się swoją drogą dlaczego chodzisz po błocie bo nikt nie wziął spawy w swoje ręce a jak ludzie mieszkańcy wzięli w swoje ręce to żal ci dupę ściska to choć sobie dalej po błocie ale nie wszyscy muszą w warszawie chodzić w gumiakach jak ty. Blokada kanalizacji to w ogóle głupota, kto to pisze przecież jak nie wie jak było i jak jest zrobione odwodnienie to niech się nie wypowiada bo głupoty ludziom gada .Następnie ukarać to chyba ciebie że nie wiesz o co chodzi a piszesz mam nadzieje ,że sam dostaniesz ten milion kary za cichy chód po ulicy bo do tego do prowadzacie. BRAVO DLA TYCH LUDZI POZWÓLCIE IM ŻYĆ NORMALNIE JAK KAŻDY W WARSZAWIE DONOSICIELU ZAJMIJ SIĘ SOBĄ

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka