Dodaj do ulubionych

"Polubisz" krytykującą władze wiadomość w inter...

25.11.11, 13:30
w Polsce podobnie. Tylko niekoniecznie do więzienia. Na razie grozi "tylko" wjazd na mieszkanie albo utrata pracy .

Pozdrawiam

Losiu
Obserwuj wątek
    • lesgor54 "Polubisz" krytykującą władze wiadomość w inter... 25.11.11, 14:31
      Na razie ku... - w Tajlandii.
    • the_rapist Marzenie Ziobry 25.11.11, 14:38
      oczywiscie tego Ziobry z czasow IV RP. Niestety nie wyszlo, a moglo byc tak pieknie...
      • grozka Re: Marzenie Ziobry 25.11.11, 15:59
        Za PO jest pięknie. Tylko wjeżdżają na chatę za krytykowanie...
        • alik-w-plomieniach Re: Marzenie Ziobry 25.11.11, 19:12
          Kogo? Przytocz chociaż dwa przykłady, przypadki w których w oczywisty sposób nawoływano do zamordowania głowy państwa się nie liczą.
        • klip-klap marzenia Ziobry realizuje Tusk 25.11.11, 22:01
          i jeszcze ma poparcie ludu.
          Narod kocha red-bul i matola, a wiec reke podniesiona na wladze trzeba odrabac. Tu na forum znajdziesz wielu, ktorzy by odrabywali bez mrugniecia okiem, choc wczesniej krzyczeli, ze im pis wprowadza panstwo policyjne.

ps. nie, nie glosuje na socjalistow z PiS czy PO
        • Gość: facebook Re: Marzenie Ziobry IP: *.rzeszow.vectranet.pl 25.11.11, 22:35
          uważaj bo wjadą Ci na chatę za to co powiedziałe(a)ś
    • emilka321 Tajlandia 25.11.11, 15:54
      wielkie mi halo. Sama wyborcza użalała się kilka miesięcy temu nad jednym nieszczęśnikiem, który wiedząc, jak surowe jest tam prawo, przesyłał narkotyki a potem pojechał do Tajlandii, dał się złapać i dostał ileś dożywoć.
      Azja rządzi się swoimi prawami i osoby wychowane w kulturze miejscowej wiedzą, że np. nie warto krytykować króla, I sekretarza czy przywódcy duchowego, nosić niewłaściwego ubrania czy czytać Nowego Testamentu. W naszej zgniłej kulturze Zachodu wolno nazywać prezydenta idiotą, chyba że prowadzi się stronę antykomor.pl a jakakolwiek reakcja organów ścigania od razu postrzegana jest jako gwałcenie Konstytucji w biały dzień, ale jak biznesmen leci do Singapuru robić interesy to dostosowuje się do ich przepisów sankcjonujących wyplucie gumy do żucia chłostą. Nie mam tego problemu, więc łatwo mi mówić, ale wydaje mi się, że trzeba się zdecydować: albo kupujemy tanią ropę u "Arabusów" a oni mają krwawą dyktaturę, wyjeżdżamy w celach pedofilskich do Tajlandii, ale płacimy policji łapówki albo zachowujemy moralną czystość i rezygnujemy z tych wątpliwych dobrodziejstw, licząc na to, że reżim bez finansowania przez zachodnie pieniądze szybciej przegra z wolnościowymi dążeniami społeczeństwa.
      • morane Re: Tajlandia 27.11.11, 01:24
        > wyjeżdżamy w celach pedofilskich do Tajlandii

Tajlandia akurat ma bardzo surowe prawa odnośnie pedofilii. Choć zdaję sobie sprawę, że dla wielu osób kojarzy się wyłącznie z sex-turystyką. Oczywiście to też tam jest, ale przypomnę że Polska w latach 80-tych też była krajem, do którego się jeździło na tani seks.

Tajlandia jest jedynym krajem w tym regionie, który nigdy nie był niczyją kolonią. Zawdzięcza to działaniom przodków obecniego króla. Dlatego rodzina królewska w Tajlandi cieszy się dużym autorytetem, Europejczykom przyzwyczajonym do obrażania wszystkich możnych wokoło trudno to może zrozumieć, ale tam król cieszy się wielkim poważaniem. To właśnie król zakończył zeszłoroczne zamieszki. Powiedział po prostu - "dość, jedźcie już do domu" i oni poszli. Oczywiście skala zamieszek była mocno przesadzona przez europejską prasę, kudy im tam to zamieszek w Londynie sprzed kilku miesięcy ( tak się akurat składa, że byłem świadkiem i tych i tych )

Wracając do Tajlandii - to dość ubogi kraj. 15 tys baht ( 1 500 zł ) jest uważane za dobrą pensję. Ceny oczywiście niższe niż w Polsce, ale nie na tyle, żeby za to utrzymać rodzinę w stolicy ( czyli Bangkoku ). Turystyka jest znacznym źródłem przychodu, dlatego Tajowie akceptują ekscesy róznych przybyszów z zachodu ( dla nich zachodem jest również Syberia ;-). Ale rozmawiając z wieloma w trakcie dłuższego pobytu dowiedziałem się, że raczej patrzą z politowaniem na to chamstwo, które do nich przyjeżdza.( określienie chamstwo nie pochodzi od Tajów tylko określa skrótowo to co mi powiedzieli na temat niektórych turystów, Taj nigdy by nie obraził gościa, nawet zachowującego się nieodpowiednio ). Niestety, jesteśmy dla nich barbarzyńcami z kasą ale bez klasy.

Udało mi się tego dowiedzieć, bo zachowywałem się zgodnie z miejscowym kanonem, czyli uprzejmie, z uśmiechem ( zawsze, nawet gdy coś nie grało ) i próbowałem mówić ich językiem. Można oczywiście inaczej - "co to ..urwa. ma być! Dawaj mi tu ...urwa <cokolwiek>". I pewnie się osiągnie cel, przynajmniej w ocenie "urwującego". Taj popatrzy z politowaniem i ustąpi turyście. W końcu i tak ma z niego kasę. Ale wtedy, jak tylko będzie możliwość, odbije sobie. Co prawda to nie Egipt, ale już powoli się uczą.
    • grozka "Polubisz" krytykującą władze wiadomość w inter... 25.11.11, 15:57
      czegoś tu nie rozumiem:
      "Polubisz" KRYTYKUJĄCĄ władze wiadomość w internecie, pójdziesz siedzieć.

a niżej czytamy:

Rząd Tajlandii ostrzegł, że "polubienie" [...] komentarza OBRAŻAJĄCEGO króla lub królową kraju jest przestępstwem.

KRYTYKOWANIE, a OBRAŻANIE to dla mnie dwie różne rzeczy.
      W Polsce też za obrażanie kogokolwiek można pójść siedzieć.
      • klip-klap Re: "Polubisz" krytykującą władze wiadomość w int 25.11.11, 22:03
        > KRYTYKOWANIE, a OBRAŻANIE to dla mnie dwie różne rzeczy.
        > W Polsce też za obrażanie kogokolwiek można pójść siedzieć.

Brzmisz jak prawnik Michnika ;).
        • grozka Re: "Polubisz" krytykującą władze wiadomość w int 25.11.11, 23:21
          Broń Boże...
    • rlnd Re: "Polubisz" krytykującą władze wiadomość w int 26.11.11, 08:20
      Powiedz mi losiu4 - ile razy weszli Ci juz do mieszkania albo straciles prace ?
    • Gość: ziom "Polubisz" krytykującą władze wiadomość w inter... IP: *.revip2.asianet.co.th 26.11.11, 09:14
      Dla tych ktorzy nigdy nie byli w Tajlandii i nie zdaja sobie sprawy z tego ze dla Tajow ich krol jest swiety

www.youtube.com/watch?v=djwY41a4lsA&feature=related
    • ambonament_na_rydzyjko Re: "Polubisz" krytykującą władze wiadomość w int 27.11.11, 03:44
      Jest na to rada:
      Zamknąć fejsbuka :)
    • p1rat "Polubisz" krytykującą władze wiadomość w inter... 27.11.11, 13:03
      ano niewiele się Polska różni od Tajlandii pod tym względem. może za wyjątkiem wysokości kar.
      nasze dostojne władze też bardzo łatwo "obrazić". postacie tyrana komora, czy tyrana kaczora są najlepszym tego dowodem: zamkną Ci bloga, zablokują domenę, stronę, wyciągną w kajdankach z miejsca pracy a amatorzy demolek (czyt. psy) wywrócą z uśmiechem na twarzy wnętrze Twojego mieszkania do góry nogami.
      opie... Ci szuflady ze wszystkiego, co ma wartość, zarekwirują wszelki sprzęt "który może posłużyć" do popełnienia podobnego "przestępstwa" (przy czym, zapomnij, że go odzyskasz zanim straci całkowicie wartość) a ciebie samego z objawami depresji wypuszczą po 24h w tym co miałes na sobie gdy Cię zawijali na mróz.
      niby prl już minął...
      ale to tylko podobno.
      wciąż żyje to chore pokolenie skrzywione z jednej strony przez komunę z drugiej strony przez kler, które funduje nam taką chorą rzeczywistość. ona tylko nosi inną nazwę.
      ramen
    • serwis.tk "Polubisz" krytykującą władze wiadomość w inter... 27.11.11, 17:36
      To brzmi jak wizja Zbigniewa Z .
    • zdzisiek66 żałosna ignorancja 28.11.11, 09:16
      Dzisiejsza Tajlandia to nie Francja w XVII wieku. To monarchia konstytucyjna, a nie absolutna. Król jest głową państwa, a władzę sprawuje rząd i parlament.
      Ustrój przypomina nieco Wielką Brytanię sprzed stu lat, gdzie również za obrazę królowej można było iść do więzienia.
    • Gość: raster "Polubisz" krytykującą władze wiadomość w inter... IP: *.alfanet24.pl 28.11.11, 10:50
      za "obrażanie" Bronka Bula jeden facet jest właśnie ciągany po sądach, Tajlandia blisko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka