Dodaj do ulubionych

Zapomniałeś o Polsce!

IP: *.best.pl 29.10.04, 11:13
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Junkier Wiadomo, ze to robota tej antypolskiej mniejszosci IP: 62.181.161.* 29.10.04, 12:01
      ktora trzesie "prodemokratycznym" NY i nienawidzi Polakow. Dziwie sie, ze na te
      oszczerstwa nie odpowie polska Ambasada w US. A co sie robi w Polsce? Wpuszcza
      sie i przyjmuje z honormai ministra spraw zagranicznych bandyckiego panstwa,
      ktore lamie wszelkie rezolucje ONZ i stosuje masowe ludobojstwo.
      • Gość: panplich Re: Wiadomo, ze to robota tej antypolskiej mniejs IP: *.b.pppool.de 29.10.04, 12:41
        Einstein powiedzial swego czasu, ze nie tylko wszechswiat ale i glupota nie
        maja granic. Do do wszystkich polglowkow, ktorzy pisza kretynskie teksty przez
        internet.

Gregor P. nieprawdziwy Polak
        • Gość: Ma. I dlatego Niemcy wypedzili Einsteina. IP: *.tmp1-4-8-106-234.tmp1.dsl-verizon.net 29.10.04, 14:00
          • Gość: gosciu555 Re: I dlatego Niemcy wypedzili Einsteina. IP: *.RES.cmu.edu 31.10.04, 01:01
            hahaha niezly teks, to wina antypolskiej mniejszosci!? to tylko zart, tak
            naprawde nei ma nic wspolnego z polka jako taka tylko z bushem.
            • Gość: fritz Przeciez to jest fantastyczna PR dla Polski. IP: *.adsl.solnet.ch 02.11.04, 11:10
              Lepiej i zyczliwiej przeciez nie idzie. (PR Public Relation)
              Czego ucza sie Amerykanie uzywajac to przyslowie:

Ucze sie wiec:

1. ze Polska wogole istnieje
              2. ze nie wolno o niej zapominac, poniewaz
              a) pomaga USA ( a nie na odwrot jak dotychczas)
              b) jest to pomoc wojskowa ( psychologicznie bardzo wazne)
              3. ze Polska jest dobrym sojusznikiem USA.

Wyobrazcie sobie 20% zloszczacych sie dziennie Amerykanow ( a to sa dziesiatki
              milionow dziennie) konczy klotnie z usmiechem myslac o...Polsce.

Bardziej genialnej reklamy nie mozna sobie wyobrazic. Jestem ciekawy czy Bush
              za nia wystawi rachunek. A zasluzyl sobie z cala pewnoscia na wysokie
              wynagrodzenie.
          • Gość: abc Re: I dlatego Niemcy wypedzili Einsteina. IP: 130.60.5.* 01.11.04, 15:04
            Wyjechal sam, zreszta obywatelstwa niemieckiego zrzekl sie przeszlo 30 lat
            wczesniej.
        • Gość: tomek Re: Wiadomo, ze to robota tej antypolskiej mniejs IP: *.dsl.ksc2mo.swbell.net 29.10.04, 16:08
          Einstein i ty napewno jestescie zydami, tylko ze przynajmiej Einstein byl
          madry. ty tylko jestes brudny i chytry zyd
          • Gość: A gdzie Karma? Re: Wiadomo, ze to robota tej antypolskiej mniejs IP: *.abhsia.telus.net 30.10.04, 03:47
            Panowie, Panowie a gdzie Wasza Karma?, nie wyglupiajcie sie.
            Wasza Anty-Karma Was niszczy.
        • Gość: obserwator2 Re: Wiadomo, ze to robota tej antypolskiej mniejs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 22:20
          Gość portalu: panplich napisał(a):

> Einstein powiedzial swego czasu, ze nie tylko wszechswiat ale i glupota nie
          > maja granic

Ważne jest iż dodał jeszcze: ...ale tylko tego drugiego jestem pewien na 100
          procent. (Jak wiadomo teoria Einsteina dopuszcza istnienie Wszechświata
          skończonego - czy jest skończony czy nie zależy od faktycznej ilości materii
          zawartej w określonej objętości)
        • Gość: Europejczyk Hallo,Gregor P odezwij się chyba znamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 13:25
          Podaje mój adr,mail wotan2@o2.pl
        • Gość: kate Re: Wiadomo, ze to robota tej antypolskiej mniejs IP: *.sympatico.ca 01.11.04, 15:50
          Einstein powiedzial to troszke inaczej jakbys byl zainteresowany :" Tylko dwie
          rzeczy sa nieskonczone: wszechswiat i ludzka glupota, chociaz co do pierwszego
          nie mam pewnosci"
          pozdro
        • Gość: Andrzej Re: Wiadomo, ze to robota tej antypolskiej mniejs IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 01.11.04, 18:09
          "..Do do wszystkich polglowkow, ktorzy pisza kretynskie teksty przez
          internet." hahaha !!! kretyn to jestes ty, przeczytaj co napisales.
      • Gość: Maciek Re: Wiadomo, ze to robota tej antypolskiej mniejs IP: *.tmp1-4-8-106-234.tmp1.dsl-verizon.net 29.10.04, 13:57
        Masz calkowicie racje.
      • dem0kryt Re: Wiadomo, ze to robota tej antypolskiej mniejs 29.10.04, 14:04
        Jak rany, fakt, że brakuje ci rozumu, ale, że nie masz także za grosz poczucia
        humoru... Żal mi ciebie.
      • Gość: Andzrej Re: Wiadomo, ze to robota tej antypolskiej mniejs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 14:49
        Chlopie, wyluzuj, jak nie masz poczucia humoru, to przynajmniej daj sie innym
        cieszyc ze swojego intelektu:)
      • Gość: kir Re: Wiadomo, ze to robota tej antypolskiej mniejs IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 29.10.04, 15:00
        Poczucie humoru nie dopisalo junkrowi? Nie to co owa "antypolska mniejszosc",
        ktorej ono nie zawodzi nigdy.

Ach cmole, cmole... Oszczerstwa wam sie marza, kiedyscie tylko smieszni.
      • r_kris Re: Wiadomo, ze to robota tej antypolskiej mniejs 29.10.04, 16:01
        Przecież to działa na takiej zasadzie jak u nas "Balcerowicz musi odejść!".
        Nawet dzieci w piaskownicy potrafia sprzeczkę zakończyć hasłem "Balcerowicz
        musi odejść!", a wy tu zaraz dyskusję o oszczerstwach, naśmiewaniu się,
        lekceważeniu itd. Więcej luzu.
      • Gość: pro-Kerry Junkier jest glupi IP: *.pearsontc.com 29.10.04, 17:05
        to nie ma nic wspolnego z Polska, ani z Polakami w Nowym Jorku, ale z glupota
        naszego kochanego prezydenta Busha. Blyskotliwy on nie jest, wypowiadac sie tez
        zabardzo nie potrafi. Wyskoczyl z "you forgot Poland" i nie byl to pierwszy
        jego wyskok. Jako Polak-Nowojorczyk zawsze bylem dumny z
        mojego "zaadoptowanego" miasta i kraju. Teraz mi troche wstyd za to ze
        reprezentuje mnie taki ktos i za to, ze moja nowa ojczyzna tak smutno w oczach
        innych narodow stoi. Dlatego z duma nosze moja koszulke z "you forgot Poland."
        Trzeba ludzi uwrazliwiac na glupote. Moze to pomoze we wtorek 2 listopada...
        • Gość: bar Jak W.Busch przegra ja wyprowadzam sie z USA. IP: *.lv.lv.cox.net 29.10.04, 17:09
          • Gość: nieswoj Re: Jak W.Busch przegra>> CHYBA DO SWOICH IP: *.dyn.iinet.net.au 30.10.04, 14:12
            DO TYCH POL CZOSNKOWYCH
            • Gość: pol Re: Jak W.Busch przegra>> CHYBA DO SWOIC IP: *.chello.pl 27.11.04, 17:46
              pol
        • Gość: margie Re: Junkier jest glupi IP: *.sdsl01.roc.ny.frontiernet.net 29.10.04, 18:55
          Jak wogole mozesz uwazac sie "polskiego Nowojorczyka", a ktoz to taki jakis
          wutwor Greenpointu, bo nie bardzo sobie moge wyobrazic takie cudo jak "polski
          nowojorczyk"!!!!! A jezeli ci wstyd zeby ktos taki jak Bush ciebie"polski
          nowojorczyku" reprezentowal, to nic prostszego jak opuscic ten wspanialy kraj
          jakim jest USA i udac sie w strony bardziej odpowiadajace hipokryzji jaka ty
          stosujesz.
        • Gość: Maciek Uwrazliwiaj sobie, tylko dlaczego na nasz koszt ? IP: *.tmp1-4-8-106-234.tmp1.dsl-verizon.net 29.10.04, 23:38
          .
        • Gość: To nic ! Re: Junkier jest glupi IP: *.net81-64-27.noos.fr 01.11.04, 12:44
          Kochaneczku, ale to nic w porownaniu ze wstydem za lecha !
          • gorgosss youforgotpoland.com 01.11.04, 13:51
            proponuje zajrzec na w/w strone... tam mozna sie przekonac jak genialnie w iscie amerykanskim stylu mozna zrobic kaske...obok zartow mniej i bardziej zgryzliwych znajdziecie sklep w ktorym mozna kupic koszulke za jedyne 19 dolcow...geniusz polega na robieniu kasy z niczego...
          • Gość: kate Re: Junkier jest glupi IP: *.sympatico.ca 01.11.04, 15:57
            Z Walesa bylo tak ze owszem uszy nam wiedly jak kaleczyl nasz jezyk, ale musze
            ci powiedziec ze kiedys amerykanin mi powiedzial jedna rzecz - nie przeszkadza
            to jak mowi Walesa tym ktorzy nie znaja polskiego bo zawsze go tlumacza i
            tlumacza go piuekna angielszczyzna czy w innym jezyku bez bledow.Inna sprawa co
            on czasami mowil ze tluacze potrzebowali tlumacza zeby przetlumaczyl co pan
            prezydent mial na mysli...
        • Gość: Zet Ja też chcę taka koszulkę!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 14:40
      • Gość: margie Re: Wiadomo, ze to robota tej antypolskiej mniejs IP: *.sdsl01.roc.ny.frontiernet.net 29.10.04, 18:48
        zapominasz, ze zyjesz w "wolnym kraju" i kazdy ma prawo do swojej opinii. Chyba
        nie wyrosles jeszcze z "PRL-owskiego systemu".
        • Gość: opserwator Re: Wiadomo, MARGIE IP: *.dyn.iinet.net.au 30.10.04, 14:17
          Gość portalu: margie napisał(a):
          > zapominasz, ze zyjesz w "wolnym kraju" i kazdy ma prawo do swojej opinii. Chyba
          > nie wyrosles jeszcze z "PRL-owskiego systemu".

Na nic twa bystrosc, gdy po obu stronach klapy wielkosci oslich uszu. :)
      • Gość: HighAlititude czarne jest czarne a biale jest biale!!! IP: *.cambridge-17rh15-16rt.ma.dial-access.att.net 29.10.04, 19:22
        Kazdy dumny Polak powinienen obierac to jako oszczerstwo. I jako to jest
        rowniez atack na nas wszystkich!!! Po pierwsze sterotyp Polakow w Ameryce jest
        Polak = Glupek!! Opinia o Bushu Jr. jest ze on tez nie jest zby inteligenty.
        Jesli chcecie zauwazyc na jednym z tych zdjenc Bush jest ubrany w polskie
        kolory i ma w renku polska flage! Mozna to przeczytac w ten sposob
      • Gość: kazio Re: Wiadomo, ze to robota tej antypolskiej mniejs IP: *.proxy.aol.com 29.10.04, 23:20
        ta antypolska mniejszosc jak jeden maz glosuje na busza.
        moga na niego liczyc.
        update your information.
    • nowytor Michniku! Ja o twojej zwierzęcej nienawiści 29.10.04, 12:01
      do Republikanów i Busha nie zapomniałem.
      Cztery lata temu zrozumiałem, że jesteście ty razem z GW i Agorą największymi
      łgarzami i plugawcami w Polsce.
      Czy przypominacie sobie te wasze ziejące nienawiścią artykuły o wyborach
      prezydenckich w USA?
      Czy Bush "dziennikarzom" z NYT na odcisk nadepnął?
      • Gość: Czytelnik Re: Michniku! Ja o twojej zwierzęcej nienawiści IP: *.mdot.state.mi.us / 162.108.2.* 29.10.04, 13:35
        Jak zwykle Michnikowa Gazeta wysilila sie zeby cos smiesznego napisac o Polsce.
        Jest to raczej zalosne, a przy tym odslania prymitywna technike dzialania
        matolow zatrudnionych przez Szechtera w jego pismie. Czytelnikom, zas,
        przypomina, ze to nie Polska gazeta, a tylko Polskojezyczna, co nalezy pamietac
        wybierajac przed kioskiem dziennik.
        • Gość: gosc Re: Michniku! Ja o twojej zwierzęcej nienawiści IP: 195.117.144.* 29.10.04, 14:15
          Ja bym się tak nie oburzał. Mozna się nieźle pośmiać. A czy Grecy się oburzają,
          jak mówimy że któś udaje Greka, albo Turcy, gdy mówimy "goły jak świety
          turecki" ??
          • Gość: R Re: Michniku! Ja o twojej zwierzęcej nienawiści IP: *.telia.com 30.10.04, 00:48
            Mozna dodac, ze jak jest balagan i nie mozna dojsc do porozumienia to Szwedzi
            mowia na to "polski sejm" (polsk riksdag).
            • Gość: tubu5000 Re: Michniku! Ja o twojej zwierzęcej nienawiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 23:53
              a to dobre jest! nie slyszalem!
        • Gość: europejczyk Re: Michniku! Ja o twojej zwierzęcej nienawiści IP: 81.185.94.* 29.10.04, 19:36
          Nie ma nic zlego w cytowaniu opini innych o Nas.
          Bylismy tego pozbawieni przez 50 lat rzadow uzalzenionych od Moskwy i nie
          jestesmy do tego przyzwyczajeni.
          W okresie miedzywojennym rowniez opinie negatywne o nas publikowane przez
          Witkiewicza i Gombrowicza byly raczej malo rozpowszechniane, za zgoda tak
          wladz jak i Kosciola.
          Dobrze by bylo, by nasz wizerunek w oczach swiata byl budowany przez nas
          samych, nasze osiagniecia, nasze incjatywy, nasza pracowitosc i uczciwosc
          lojalnosc wobec Europy, a nie przez "show" amerykanskiego przywodcy (raczej
          malo lubianego na swiecie) w ramach kampani przedwyborczej.
          I Pan Michnik nic z tym wspolnego nie ma.
        • Gość: kazio Re: Michniku! Ja o twojej zwierzęcej nienawiści IP: *.proxy.aol.com 29.10.04, 23:24
          mialo byc o buszu
        • Gość: kazio Re: Michniku! Ja o twojej zwierzęcej nienawiści IP: *.proxy.aol.com 29.10.04, 23:40
          Polaku,popracuj nad polska ortografia,
          bo pomysle zes tez polskojezyczny w mowie
          ale nie w pismie.
      • Gość: kir Re: Michniku! Ja o twojej zwierzęcej nienawiści IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 29.10.04, 15:01
        a ty, nowytor, rozum posiales? Pojac sie nie da, co piszesz.
      • Gość: czytelnk Re: Michniku! Ja o twojej zwierzęcej nienawiści IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.10.04, 15:46
        ostre slowa i lelkko przesadzone ale Panie Michniku czy Pana by okradli
        wsadzili do paki a Pan by ich i tak na łamach gazety powchwali i poparl Traci
        Pan przez to wiarygodnosc ...
        • Gość: T. Re: Michniku! Ja o twojej zwierzęcej nienawiści IP: *.comarch.pl 02.11.04, 08:53
          Pan Michnik leży w szpitalu i raczej nie przyczynił się do opublikowaniu
          informacji o "you forget Poland".
    • mefjusz Kerry się nie pomylił 29.10.04, 12:23
      Polska nie zaatakowała Iraku, przyjechaliśmy tam później jako siły
      stabilizujące. Mogliście i o tym napisać, bo jakieś cioły zaraz będa historię
      przeinaczać.
      • jaszynek Re: Kerry się nie pomylił 29.10.04, 12:30
        naprawde? To jednostka Grom, ktora jak najbardziej brala udzial w akcji
        wojennej, to juz polska nie jest??? Komu Kwachu ja sprzedal?
        • Gość: JoeT Bush jr pomylił sie zaczynajac te wojne IP: 5.5R* / *.ext.ti.com 29.10.04, 14:36
          jaszynek napisał:
          > naprawde? To jednostka Grom, ktora jak najbardziej brala udzial w akcji
          > wojennej, to juz polska nie jest???

Moze rowniez wsrod wojsk amerykanskich bylo kilku Polakow. Okolo 3%
          amerykanskich zolnierzy nie jest obywatelami amerykanskimi. Sluzba w wojsku
          przyspiesza uzyskanie obywatelstwa. Ale na to trzeba byc Bushem aby nazwac 10
          zolnierzy z Moldawii, 29 z Kazachstanu i 45 z Tonga wielka koalicja.

Faktem jest, ze 138 tys zolnierzy amerykanskich jest zasadnicza sila, ktora
          zajela i okupuje Irak. Jak doniesienia prasowe o rozszabrowaniu 380 ton silnych
          materialow wybuchowych mowia - wojsk tych bylo za malo. Inwazja Iraku byla zle
          przygotowana. Procesy szeregowcow torturujacych wiezniow w Abu Gharib pokazuja,
          brak wyszkolenia i elementarnego przygotowania do okupacji Iraku. Ta wojna i
          okupacja jest wynikiem lekkomyslnosci Busha jr i jego wiary, ze majac pod swoim
          dowodztwem najsilniejsza armie na swiecie nie moze on podjac blednej decyzji. W
          efekcie okolo 40 tys ludzi stracilo zycie w Iraku w tym tysiac Amerykanow,
          wydano niemal $200 mld, a wojna poglebia sie i ilosc zamachow terrorystycznych
          na swiecie wzrasta (dane amerykanskiego State Dept.).
          • Gość: JoeT Byc moze 100 tys ofiar Busha w Iraku! IP: 5.5R* / *.ext.ti.com 29.10.04, 14:43
            Wlasnie przeczytalem w mojej lokalnej teksanskiej gazecie, ze The Lancet, pismo
            medyczne, opublikowalo, ze liczba ofiar w Iraku jest oceniana na okolo 100 tys,
            w tym wiekszosc kobiet i dzieci. Ta liczba jest wynikiem badan przeprowadzonych
            przez John Hopkins University, Columbia University (dwie renomowane uczelnie
            amerykanskie) i Al-Mustansiriya University w Bagadadzie. Wyniki badan sia na
            web page pisma The Lancet.
            • Gość: jpo Re: Byc moze 100 tys ofiar Busha w Iraku! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.10.04, 18:01
              Nie wiesz debilu, że większość ofiar przynoszą ataki bombowe
              arabskich "bojowników" ( czyt: sk...synów ). Nie pieprz głupot.
              • Gość: europejczyk Re: Byc moze 100 tys ofiar Busha w Iraku! IP: 81.185.94.* 29.10.04, 19:49
                Poradnia dla nerwicowcow to nie tuataj.
                Za to trzeba placic.
                Nic za darmo
                • Gość: strusz Re: Byc moze 100 tys ofiar >>EUROpejczyk IP: *.dyn.iinet.net.au 30.10.04, 14:32
                  skad sie biora takie miernoty jak ty?
              • Gość: JoeT Re: 100 tys ofiar Busha w Iraku! IP: 5.5R* / *.ext.ti.com 29.10.04, 21:08
                Gość portalu: jpo napisał(a):
                > Nie wiesz debilu, że większość ofiar przynoszą ataki bombowe
                > arabskich "bojowników" ( czyt: sk...synów ). Nie pieprz głupot.

Dla faszysty jpo kilkadziesiat tysiecy zabitych ludzi w Iraku to okazja do
                wyzwisk. Podobnie faszysci w Stanach twierdza, ze nie bylo obozow
                koncentracyjnych w czasie drugiej wojny swiatowej.

Zgodnie z konwencja genewska wojska okupacyjne ponosza odpowiedzialnosc za
                bezpieczenstwo w okupowanycm kraju. Besposrednia wine za ofiary wojny irackiej
                ponosi Bush ktory wskutek glupoty i lekkomyslnosci kazal zaczac wojne z
                niedostateczna iloscia wojska, ktore nie bylo przygotowane do okupacji Iraku.
                Wojsko Busha zlikwidowalo iracka straz graniczna i policje. Wskutek tego do
                Iraku naplyneli terrorysci z sasiednich krajow. Przestepczosc wzrosla
                wielokrotnie. Ilosc zabitych i rannych przywozonych do szpitali w Bagdadzie na
                poczatku okupacji byla pieciokrotnie wyzsza niz za Saddama. Czyli powyzsza
                liczba ofiar to nie tylko zabici wskutek bombardowan amerykanskich ale takze
                zabitych wskutek walk partyzantow z okupantem, zamachow terrorystycznych i
                innych ofiar bedacych skutkiem tej wojny.
                • Gość: Stefan Re: Milion ofiar Busha w Iraku! IP: *.ek.hik.se 29.10.04, 22:24
                  Zgodnie z najnowszymi danymi Gazety Wyborczej liczba zabitých w Iraku
                  przekroczyla juz 1 milion...
                • Gość: he do JoeT Re: 100 tys ofiar Busha w Iraku! IP: *.chello.pl 08.11.04, 11:42
                  i trzeba dodać ,że wiekszość Amerykanów do dziś uważa,że w 1939r. Polska
                  napadła na Niemcy.Dlaczego w Ameryce nie mówi się prawdy,że to Niemcy
                  napadli,że bez wypowiedzenia wojny ,Statek wojenny"AURORA"-niemieckiej
                  floty,wpłynął do polskiego miasta i zaczął o świcie szczelać.Ochrona polska z
                  Westerplatte zaczęła ich odpychać ale nie udało się i rozpoczęła się II WOJNA
                  ŚWIATOWA ,w której to wojnie Hitler założył OBÓZ KONCENTRACYJNY w Polskim
                  mieście OŚWIĘCIM,PO NIEMIECKU AUCHWITZ,dziś jest tu muzeum.Zachęcam AMERYKANÓW
                  aby zobaczyli w tym MUZEUM-OŚWIĘCIM-iu całą prawdę historyczną.To samo z
                  szyfrem w II wojnę światową.Polacy pierwsi odszyfrowali ENIGMA wiadomości
                  tajne od Churcila do Hitlera,a też to jest sfałszowane,bo ANGLIKOM przypisyje
                  sie odszyfrowanie zamiast Polakom.O Puławskim też niewiele osób w Ameryce
                  wie,trochę może więcej o Kościuszce.Co robi w Ameryce Ambarador Polski skoro
                  tyle lat po II wojnie światowej i Amerykanie nie znają prawdy o naszym Polskim
                  narodzie.[Niemcy wiz nie muszą mieć,a Polacy muszą mieć wizy do US.]
              • Gość: strusz Re: Byc moze 100 tys ofiar Busha w Iraku! >>JPO IP: *.dyn.iinet.net.au 30.10.04, 14:29

Gość portalu: jpo napisał(a):
                > Nie wiesz debilu, że większość ofiar przynoszą atakibombowe
                > arabskich "bojowników" ( czyt: sk...synów ). Nie pieprz głupot.

DEMOKRACJA? TYLKO NIE DLA TEPYCH. SPADAJ
      • Gość: Ania Re: Kerry się nie pomylił IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.04, 12:39
        Z nas Polaków to wszyscy by chcieli zrobić kozłów ofiarnych i idiotów.
        Bezczelność
        • Gość: kir Re: Kerry się nie pomylił IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 29.10.04, 15:04
          Kozly ofiarne nie, ale co do idiotow, to wystarczy poczytac, co wypisujecie na
          tym i innych forach. Jakis kabaret by to spisal i odczytal choralnym smiechem,
          nie, Aniu?
          • Gość: Kir ! Re: Kerry się nie pomylił IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.10.04, 15:15
            Kir wiesz dlaczego wypowiedzi na forum sa tak (delikatnie "mowiac"orginalne ?
            bo tutaj czujemy sie soba ! Tacy naprawde jestesmy .... Myslisz ze w usa
            zanlazlbys maderzejsze wypowiedzi ?
        • Gość: you-know-who Re: Kerry się nie pomylił IP: *.astro.su.se 30.10.04, 17:41
          > Z nas Polaków to wszyscy by chcieli zrobić kozłów ofiarnych i idiotów.
          > Bezczelność

TO GDZIE K.Mac' BYLAS JAK BYLY DEMONSTRACJE ANTYWOJENNE ***PRZED*** ROZPOCZECIEM
          TEJ WOJENKI? NIE SLYSZALEM ZEBY W WARSZAWIE...
          sami z siebie robicie idiotow.
      • Gość: pl "Poland wasn't part of the initial invasion" IP: 81.219.224.* 29.10.04, 13:49
        - napis na stronie. Co za bzdura!!! A np. GROM to skąd jest?

mefjusz napisał:

> Polska nie zaatakowała Iraku, przyjechaliśmy tam później jako siły
        > stabilizujące. Mogliście i o tym napisać, bo jakieś cioły zaraz będa historię
        > przeinaczać.
        no właśnie sam jesteś ciołem przeinaczającym hstorie
      • Gość: Amerykanin Re: Kerry się nie pomylił IP: 192.115.251.* 29.10.04, 16:14
        Polskie oddzialy specjalne braly udzial w ataku, BURAKU!
      • Gość: High Altitude Re: Kerry się nie pomylił IP: *.cambridge-17rh15-16rt.ma.dial-access.att.net 29.10.04, 19:34
        rowniez atak na nas wszystkich!!! Po pierwsze sterotyp Polakow w Ameryce jest
      • Gość: europejczyk Re: Kerry się nie pomylił IP: 81.185.94.* 29.10.04, 19:45
        Tak czy inaczej byl to powazny blad.
        Przez obecnosc nasza w Iraku stracilismy uprzywilejowana pozycje jaka
        posiadalismy w krajach arabskich jak i nasza wiarygodnosc w krajach
        europejskich.Byl to bardzo powazny blad polityczny ktorego konsekwencje jeszcze
        dlugo beda nas bardzo drogo kosztowac, tak na arenie europejskiej jak i
        miedzynarodowej.Za ten blad mozemy byc wdzieczni Kwasniewskiemu i naszej
        Konstytucji, ktora pozwala Prezydentowi wysylac wojsko polskie poza granice
        kraju bez konsultacji Parlamentu.
        To nie Kwasniewski bedzie placic emerytury wojskowe ofiarom zabitym w Iraku.
        To nie Kwasniewski nie bedzie wiarygodny na arenie europejskiej.
        Bo Kwasniewskiego juz nie bedzie.

• Gość: BELIAL13 O Polsce to i Bóg zapomniał....................... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.04, 12:26
      jeżeli wogole istnieje.Nie ma co się podniecac.
    • Gość: Polak maly Przykre... IP: 62.233.188.* 29.10.04, 12:32
      Fakt, zdanie "zapomniałes o Poslce" w debacie mogło wypaść śmiesznie.
      Ale strona nie szydzi tylko z Busha ale także z Polski i jej symbolow
      narodowych.
      Amerykanie musza sikać ze smiechu po nogach widząc "komiczne" zdjęcia z
      wklejonymi polskimi flagami...

• Gość: 2 z prawej Re: Przykre... IP: *.devs.futuro.pl 29.10.04, 12:35
        wlasie sie zastanawialem czy ktos to zauwazy ze to nie jest tylko satyra na
        Busha ale i na nas...
        rzeczywiscie smutne
        • Gość: Kazek Re: Przykre... IP: *.p-s-inter.net 29.10.04, 13:57
          Smutne, ale to nasza wina. Zaangazowaliśmy się w kretynską awanturę, to się nie
          dziwmy, że się z nas śmieją. Uwierzyliśmy w "broń masowego rażenia", to się nie
          dziwmy, że nas mają za półgłówków, jak Busha.
          • Gość: Leszek Kazek, tys sie nagle obudzil? IP: *.eds.net 29.10.04, 19:54
            Anypolska propaganda uprawiana jest w USA od co najmniej kilkudziesieciu lat.
            Zwalanie winy na polska emigracje jest latwe ale nieprawdziwe. Jest kilka
            wazniejszych powodow:
            1. Zyci chca miec wylacznosc na status ofiar II wojny. Poniewaz Polacy
            rowniez poniesli wielkie straty nalezy ich osmieszyc, zeby sie pozbyc
            rywala.
            2. Po II wojnie swiatowej Polska zostala sprzedana przez sojusznikow,
            wiec osmieszanie Polakow bylo na reke klasom rzadzacym bo usprawiedliwialo
            ich zachowanie wedlug zasady: a komu mielismy pomoc, tym glupim Polakom?

Wiele sie zmienilo po 1989 roku. Propaganda antypolska w USA zanika,
            Zydzi odzyskuja pozycje i posiadlosci w Polsce wiec musza dbac o 'swoje',
            Polska jest potrzebna wladzom USA do oslabiania Unii. Wierny i niewymagajacy
            'partner' jest teraz mile widziany w Washingtonie.
            Czyli wplyw samych Polakow w USA na propagande any-polska jest znikomy.
            • Gość: BARSKA Humoru brak nawet gdzies! IP: *.lublin.mm.pl 31.10.04, 18:56
              "Zydzi na Madagaskar" to bylo haslo czesci polskiej prawicy (ot,cos w rodzaju
              LPR).Lektura niektorych wypowiedzi swiadczy,ze takie hasla maja dlugi zywot
              mimo hitlerowskiego cyklonu w komorach gazowych.A Polak z poczuciem humoru to,
              niestety, rzadkosc.Mamy same swiętosci,same cnoty ,Urbana przed sądem za kilka
              uwag odbiegajacych od uwielbiania JP II. Mamy same cnoty,powtarzarzam,od
              urodzenia przez cnotliwa z calą pewnoscia mamusie.Adieu!
      • mihal_04 Re: Przykre... 29.10.04, 12:36
        Ty juz nie bron lepiej naszych "symbolów".
        • Gość: Ron Re: Przykre...ale czy na pewno??/ IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 29.10.04, 12:47
          Amerykanie i tak nie wiedza gdzie Polska jest!!!!
          I pewnie nigdy sie nie dowiedza... i to jest przykre!!!!
          • Gość: ANIA Re: Przykre...ale czy na pewno??/ IP: *.tele2.pl 29.10.04, 15:00
            Amerykanie w wiekszości nie wiedzą nawet gdzie jest Ameryka, więc nie wymagaj
            od nich żeby wiedzieli gdzie jest Polska i Europa.
          • Gość: margie Re: Przykre...ale czy na pewno??/ IP: *.sdsl01.roc.ny.frontiernet.net 29.10.04, 19:27
            wiedza wiecej niz ci sie wydaje, malo tego wiedza o wiele wiecej o Polsce niz
            sami tzw. Polacy mieszkajacy w Polsce. Jezeli rozmawiasz o Polsce w
            przydroznych barach amerykanskich to nic dziwnego ze masz takie wrazenie, ale
            porozmawiaj z amerykaninami na poziomie uniwersyteckim, to oko ci zbieleje i
            usta ci sie zamkna, po tym co uslyszysz od tych ludzi na temat Polski, i
            poprostu szlag mnie trafia jak czytam takie goloslowne opinie na tym forum.
            • Gość: Red Baron Re: Przykre...ale czy na pewno??/ IP: 147.106.1.* 29.10.04, 21:00
              niestety sie mylisz. ucze sie w usa przez 7 lat, jestem na uniwersytecie, i
              widze jacy madrzy ci amerykanie; wiekszosc = polglowki, no ale wszedzie sa
              glupi luzie
            • Gość: kazio Re: Przykre...ale czy na pewno??/ IP: *.proxy.aol.com 29.10.04, 23:36
              a ja tam w okolicach nowego jorku tlumacze tym po uniwersytetach
              ze my nie piszemy cyrylica i nie tanczymy codzien polki.
          • Gość: R Re: Przykre...ale czy na pewno??/ IP: *.telia.com 30.10.04, 00:52
            Nie martw sie, niewielu Amerykanow rozroznia Szwajcarie i Szwecje, kraje
            skandynawskie to dla nich jedno panstwo. Liczy sie kasa, a gdzie lezy to nie ma
            znaczenia.
      • Gość: Vaterland Re: Przykre... IP: *.twi.tudelft.nl 29.10.04, 12:50
        Czlowieku, o czym ty bredzisz? Ja sie serdecznie usmialem z tej strony. Jakies
        dziwne kompleksy masz.
      • Gość: JoeT Dobra strona na Internecie IP: 5.5R* / *.ext.ti.com 29.10.04, 14:18
        Gość portalu: Polak maly napisał(a):
        > Amerykanie musza sikać ze smiechu po nogach widząc "komiczne" zdjęcia z
        > wklejonymi polskimi flagami...

Mysle, ze Ameykanie i Polacy interpretuja ta strone
        (www.youforgotpoland.com/) zupelnie roznie. W Stanach to sie
        nazywa "culture shock" - zaskoczenie i oburzenie na obyczaje, ktore sa normalne
        w innym kraju. Mieszkam w USA od 20 lat. Dla mnie ta strona wydaje sie zupelnie
        dobra. Nie widze na niej nic obrazliwego dla Polski. Ale wiele symboli
        normalnych w USA jest traktowanych negatywnie w Polsce (i vice versa).

Bardzo dobry jest Presidency 101 Global Test. Sa na nim zaznaczone podstawowe
        bledy dotyczace wojny w Iraku, wiele swiadomie podtrzywywanych przez propagande
        Busha, a szczegolnie przez wice prezydenta Cheney.

Badania opini publicznej wykazaly, ze duzy odsetek ludzi glosujacych na Busha
        wierzy, ze Irak zagrazal dla USA, ze w momecie rozpoczecia wojny byla tam BMR i
        Saddam wspolpracowal z al Kaida. Nie znaja oni niedawno opublikowanego raportu
        senackiej komisji gdzie jest jasno stwierdzone, ze sa to falszywe stwierdzenia.
        Bin Laden nawolywal do obalenia Saddama i utworzenia w Iraku religijnego
        panstwa muzulmanskiego.
        • Gość: black rain Re: Dobra strona na Internecie IP: *.fastres.net 29.10.04, 23:53
          pewnie masz racje, ale... jest jedno "ale". nigdy nie bylem w USA i nie mam
          zamiaru sie tam wybierac, dlatego to, co napisze, opiera sie na informacjach
          przeczytanych w prasie i uslyszanych od znajomych Amerykanow: otoz w pewnym
          momencie podczas jednej z kolejnych odslon kampanii "swobodny dostep do broni -
          tak czy nie" pojawily sie naklejki na zderzaki z napisem "Poland has gun
          control". wymowa, jak zapewne sie domyslasz, jest nastepujaca: w Polsce
          obowiazuje kontrola broni - to znaczy, ze jest to rzecz glupia, bo (w domysle)
          Polska to glupi kraj glupich ludzi, prosto z Polish jokes. wziawszy pod uwage,
          ze naklejka byla przeznaczona dla zwolennikow swobodnego dostepu do broni,
          mozna sadzic, ze taka interpretacja jest sluszna. i w taki sposob rozumiem
          tez "you forgot Poland" - "zapomniales o Polsce", o czyms kompletnie bez
          znaczenia, zupelnie idiotycznym, bo coz ta Polska moze znaczyc w zestawieniu z
          USA, Wielka Brytania czy Australia, wymienionymi wczesniej. moze to
          nadinterpretacja, ale cos w tym jest. co nie zmienia faktu, ze nie ma co sie
          obrazac na wszsytkich Amerykanow - ale traktowanie tego jako komplementu
          byloby, delikatnie mowiac, dowodem na inteligencje porownywalna z inteligencja
          samego Dubya ;) pzdr
      • Gość: jpo Re: Przykre... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.10.04, 18:04
        Rzeczywiście, "mały" z ciebie Polak.
    • Gość: and Przeglądałem tą strone. IP: 193.0.236.* 29.10.04, 12:53
      Coś w stylu Fahrenhait'a. Naprawdę, kompania wyborcza w u.s.a. jest na niskim poziomie. Manipulacje i perswazje stosowane tam, są chyba dla ćwierć inteligentów.
      • Gość: me Re: Przeglądałem tą strone. IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 29.10.04, 13:37
        no jasne... ale fakt faktem nie ważne jak się mówi byle by się mówiło ...
    • Gość: Polakos ŻENADA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 12:55
      Teraz widać co zwykli Amerykanie myślą o Polsce i Polakach - nie szanuja żadnego narodu "bo u nich w haaaaaaameryce...",WYCOFAĆ WOJSKA Z IRAKU - SKORO JESTEŚMY TACY "SMIESZNI".
    • Gość: yak ŚMIAĆ SIĘ CZY PŁAKAĆ??????? IP: 213.76.135.* 29.10.04, 12:56
      ŚMIAĆ SIĘ CZY PŁAKAĆ???????
      • Gość: High Altitude Re: ŚMIAĆ SIĘ CZY PŁAKAĆ??????? IP: *.cambridge-17rh15-16rt.ma.dial-access.att.net 29.10.04, 19:35
    • Gość: rety jesteśmy Wąchockiem Europy (ntxt) IP: *.icpnet.pl 29.10.04, 13:04
      • Gość: ogien RETY MOW ZA SIEBIE, BYLE .. WPEDZA CIE W KOMPLEKSY IP: 57.66.51.* 29.10.04, 13:20
      • Gość: BELIAL13 Re: jesteśmy Wąchockiem Europy (ntxt) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.04, 13:25
        RETY- nie Wąchockiem a Biskupinem Europy.
      • Gość: jpo Re: jesteśmy Wąchockiem Europy (ntxt) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.10.04, 18:08
        Debilu, to jest satyra na Busha a nie na Polskę. Autorzy po prostu wykorzystali
        rzeczywistą pomyłkę Kerry'ego. Jak chcesz, żeby Polska była dobrze postrzegana
        to lepiej nie wypowiadaj się na forum .
        • Gość: HighAlititude Re: jesteśmy Wąchockiem Europy (ntxt) IP: *.cambridge-17rh15-16rt.ma.dial-access.att.net 29.10.04, 19:16
          rowniez atack na nas wszystkich!!! Po pierwsze sterotyp Polakow w Ameryce jest
          • Gość: margie Re: jesteśmy Wąchockiem Europy (ntxt) IP: *.sdsl01.roc.ny.frontiernet.net 29.10.04, 19:34
            Ty sam jestes glupi! Bo gdybys mial odrobine rozumu to bys zrozumial jedna
            zasadnicza sprawe, jaka jest umiejetnosc dyplomacji, moze Bush nie nalezy do
            najmodrzejszych ale definitywnie wyprzedza wszystkich polskich politykow w
            dyplomacji (z wyjatkiem Rokity)
    • Gość: O.D Kerry bystrzak IP: *.pl / *.pl 29.10.04, 13:39
      Ciekawe czy ten cymbał słyszał kiedys o Hiszpanii czy Ukrainie np.
      Johny podobno cytuje ostatnio na wiecach co nowego dzien wcześniej napisały
      gazety, i co w tym tygodniu wymysliła armia jego doradców,niech może doczyta
      jakie kraje militarnie poparły iracka wojne, nie będzie wtedy wyskakiwał z
      durnymi hasłami
      Boże co za baran
    • Gość: kk Napiszmy do autora IP: *.c3-0.80w-ubr16.nyr-80w.ny.cable.rcn.com 29.10.04, 13:42
      Napiszmy do autora tej antypolskiej strony i powiedzmy mu co o nim myslimy:
      Oto jego dane:

James, Michael
      adres pocztowy:
      2920 Chautauqua Ave, #8
      Norman, OK 73072
      US 4052027473

e-mail uniwersytecki
      michaeljames@ou.edu

i alternatywny ) zalozony na darmowym serwerze) adres e-mail
      mjamesis@gmail.com

Najlepiej na oba e-maile.
      Pozdrawiam
      • Gość: jpo Re: Napiszmy do autora IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.10.04, 18:10
        Nie słuchajcie tego idioty, nie piszcie. Swoją drogą: podaj swój adres to może
        ktoś coś podeśle.
    • Gość: Grace Bardzo śmieszna reklama sex-telefonu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 13:44
      Podaję link do b.śmiesznej reklamu sex-telefonu w USA, składającej się z
      cytatów przemówień Busha, gdzie jedna z dziewczyn właśnie mówi: "You forgot
      Poland!"
      www.liegirls.com/
      kliknij commercial
    • sothis666 Za udział w płaskiej polityce... 29.10.04, 13:45
      ...płaci się obsadzaniem głównych ról w płaskich dowcipach.
      To logiczne.
      Nie ma się co unosić honorem:)
    • Gość: Marcin Kerry możesz "forget" o polskich głosach IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 29.10.04, 14:02
      j.w.
    • dem0kryt Ludzie! Nie macie za grosz poczucia humoru! 29.10.04, 14:12
      Amerykanie strzelili sobie nowy dowcip, śmiejąc się raczej ze swego prezydenta,
      a wy od razu, że to obraza Narodu Polskiego, że wszyscy o nas zapominają,
      lekceważą, że Honor, Bóg, Ojczyzna itd... Wszystko śmiertelnie poważnie...

Wiece co - wyłażą z was typowo polskie kompleksy. Głównie kompleks niższości. A
      wystarczyłaby odrobina poczucia humoru...
      • Gość: emesel Re: Ludzie! Nie macie za grosz poczucia humoru! IP: *.crowley.pl 29.10.04, 14:29
        1. Jesli ktos sobie robi z ciebie jaja i ty to zauwazasz, to nie znaczy, ze masz
        kompleksy.
        2. Cytuje autora strony z wywiadu:
        "A czy ty przypadkiem nie robisz sobie jaj z mojego kraju?

- No co ty, przecież na stronie nie ma polish jokes. Jeszcze śmieszniej byłoby,
        gdybyśmy mówili "You Forgot Tonga", ale niestety Republika Tonga nawet w Iraku
        nam nie pomagała. Poza tym czuję sympatię do Polski, bo moja żona ma przodków z
        Polski."

Moja interpretacja: No co ty! Moglibysmy sie smiac z kazdego kraju, ktory gowno
        dla nas zrobil. Tak czy siak lubie Polaczkow. Fajne sa o nich dowcipy :D

Tworczosc wlasna:
        Wlasciwie, to sami sobie wszystko zawdzieczamy. Jakies malym wypierdkom wydaje
        sie, ze nie wiadomo ile dla nich zrobilismy. Przeciez to Ameryka wygrala
        wszystkie wojny w Europie. Gdyby nie Nasza Ameryka, to wszyscy byscie byli
        rosyjskimi niewolnikami. Kiedy sobie zdacie sprawe, ze dopiero sobie mazecie
        dlug.!!!!

Podsumowanie:
        Nie mam kompleksow. Potrafie rozpoznac co ktos o mnie mysli. Mam to w dupie.
        • dem0kryt Re: Ludzie! Nie macie za grosz poczucia humoru! 29.10.04, 14:38
          Trochę nadinterpretujesz, jak sądzę. A potem mówisz, że nie masz kompleksów...

Twoje podejście - "Potrafie rozpoznac co ktos o mnie mysli. Mam to w dupie" -
          byłoby bardzo dobre, gdybys je stosował. Ja staram się to robić i naprawdę nie
          rusza mnie to forgot Poland. Dostrzegam w tym natomiast ten potencjał
          śmieszności, jaki może dostrzec Amerykanin.

Bo tak naprawdę to masz rację - Amerykanie są straszliwymi egotykami. Problem w
          tym, że mają ku temu podstawy. A Polska to dla nich - malutki kraj gdzieś na
          zadupiu Europy... Coś takiego, jak dla ciebie Gambia.

Naprawdę - więcej humoru, mniej kompleksów. I wyjdziemy na tym zdecydowanie lepiej.
        • Gość: jerry Emesel ty bezmozgowcu ! wez sobie korki z historii IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.10.04, 14:54
          ameryka miala nas w dupie - sprzedlala nas stalinowi ! i nic jej nie
          zawdzieczmy sami wywalczylismy sobie wolnosc ! nie po to zeby taki bezmozgi cap
          nas pouczal ! won do stanow kopac rowy na budowie !!!(oczywiscie na czarno bo
          nawet wizy nie dostaniesz ! che che Welcome to USA ! !)
          • dem0kryt Re: Emesel ty bezmozgowcu ! wez sobie korki z his 29.10.04, 14:55
            Jerry, umiesz czytać - to dobrze. Teraz naucz się CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM.
            • Gość: jerry Re: Emesel ty bezmozgowcu ! wez sobie korki z his IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.10.04, 14:58
              demokryt wiecej humoru mniej kompleksow ! :) przeczytaj tytul to nie bylo do
              Ciebie ! A moze masz klopoty z czytaniem he he !:)
              • dem0kryt Re: Emesel ty bezmozgowcu ! wez sobie korki z his 29.10.04, 15:01
                Wiem, że nie do mnie. Ale przeczytaj sobie jeszcze raz post Emesela - może
                zroumiesz, o co chodziło i jemu i mnie.

I oczywiście zgadzam sie - więcej poczucia humoru.
          • Gość: kir Re: Emesel ty bezmozgowcu ! wez sobie korki z his IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 29.10.04, 15:10
            "Sami wywalczyliscie" (wolnosc, cytuje), ale za amerykanskie pieniadze.
            Z tym walczeniem tez nalezy dac na wstrzymanie. Michnik walczyl, to prawda.
            Kuron walczyl. Czy pan jerry walczyl, wypadaloby jeszcze sprawdzic. Szeregi
            partyzantow namnozyly sie niemozebnie od czasu zwyciestwa.
            • Gość: do demokryta i ki Re: Emesel ty bezmozgowcu ! wez sobie korki z his IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.10.04, 15:36
              Jerry nie nie walczyl o nic ale Jerremu robi sie przyro ze nie wiecie ze nikt
              nam tak naprawde nie pomogl !! A pieniadze na kilka radiostacji historri raczej
              nie zmienily ! Demokryt jezeli ja ci powiem ze jestes gląb i ze nipotrzebnie
              sie wysliasz bo i tak nic madrego nie napiszesz -to pomyslisz sobie ze to fajny
              dowcip co ?he he

• dem0kryt Ale żeś się wysilił... 29.10.04, 21:20
                No jeśli uważasz mówienie komuś w dyskusji "ty głąbie" za śmieszne to twoje
                poczucie humoru jest rzeczywiście... inne. Jego poziom to nawet nie jest Rów
                Mariański. Po prostu: no comments. Z takich jak ty nie ma się nawet co smiać -
                takich sie ignoruje. I tyle.
          • Gość: margie Re: Emesel ty bezmozgowcu ! wez sobie korki z his IP: *.sdsl01.roc.ny.frontiernet.net 29.10.04, 19:43
            Zastanow sie co ty wygadujesz na lamach tego forum. Jezeli(mam nadzieje, ze nie
            jest to faktem) probujesz reprezentowac Polske, to lepiej sie zamknij i nie mow
            nic co by powodowalo kompletna dewaluacje imienia Polski. A poza tym w Stanach
            Polacy nie tylko kopia rowy na "czarno" ale sa uznawana grupa intelektualna na
            arenie gospodarczej i politycznej Stanow Zjednoczonych, a mowia o rowach to
            chyba masz siebie na mysli, bo nic innego nawet zdrowego rozsadku nie potrafisz
            reprezentowac.
          • Gość: Wąż boa Sami? Ejze! IP: *.lublin.mm.pl 01.11.04, 09:53
            Sami wywalczylismy sobie ponoc wolnosc. W 1944/1945 r. u boku Armii
            Czerwonej,przepedzilismy hitlerowcow,ale ponoc popadlismy w nowa niewolę,choc
            mowilismi i pisalismy dalej po polsku.W 1989 r. gdyby nie Gorbaczow przy wladzy
            w ZSRR i gen.Jaruzelski,ktory na tych kilka lat "zamrozil"
            solidaruchow,dostalibysmy tak po tyłku,ze do dzis nie pozbieralibysmy ,a
            zniszczenia i ofiary Postania Warszawskiego bylyby przy tym malym piwem. Inna
            rzecz,ze samo Powstanie bylo potrzebne,ale dla zniszczenia stolicy Polski i
            dawało piekne "alibi" Hitlerowi.Moze wiec te zarty amerykanskie o Polakach az
            takie glupie nie sa!
        • Gość: jpo Re: Ludzie! Nie macie za grosz poczucia humoru! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.10.04, 18:12
          AAArgh, jesteś niedorozwinięty, czy co?!!!
        • Gość: JoeT Republika Tonga jest czlonkiem koalicji Busha IP: 5.5R* / *.ext.ti.com 29.10.04, 20:47
          Gość portalu: emesel napisał(a):
          > - No co ty, przecież na stronie nie ma polish jokes. Jeszcze śmieszniej
          > byłoby, gdybyśmy mówili "You Forgot Tonga", ale niestety Republika Tonga
          > nawet w Iraku nam nie pomagała.

Przeciez wyslala do Iraku swoje wojska aby pomoc Bushowi w okupacji - w sumie
          wyslali chyba 12 zolnierzy.
        • Gość: j Re: Ludzie! Nie macie za grosz poczucia humoru! IP: *.tarnowiec.sdi.tpnet.pl 30.10.04, 21:12
          Amerykanie byli sojusznikami Rosji w obu wojnach światowych.
      • Gość: Aga Re: Ludzie! Nie macie za grosz poczucia humoru! IP: *.proxy.aol.com 29.10.04, 17:35
        It's kinda like that joke that Quentin Tarentino tells in Desperado,
        y'know: "...I bet those guys 500 dollars a piece that I could piss on your bar,
        piss on your stools, piss on your phone, and piss on you. And not only would
        you not be mad about it, you'd be happy.... That's some funny s***, huh?..."
      • Gość: HighAlititude Re: Ludzie! Nie macie za grosz poczucia humoru! IP: *.cambridge-17rh15-16rt.ma.dial-access.att.net 29.10.04, 19:31
      • Gość: margie Re: Ludzie! Nie macie za grosz poczucia humoru! IP: *.sdsl01.roc.ny.frontiernet.net 29.10.04, 19:36
        zgadzam sie w 100%
      • Gość: mdc Re: Ludzie! Nie macie za grosz poczucia humoru! IP: *.client.comcast.net 29.10.04, 20:35
        Tylko polskie kompleksy prowadza to stwierdzenia, ze to atak na Polske.
        Mieszkam w Stanach i zdecydowanie moge wam powiedziec, ze tego tak sie nie
        odbiera. Jest to atak na glupote Busha. "Got wood" jest innym przykladem.
    • Gość: pebe mnie się podoba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 14:15
      forumowicze jacyś tacy zakompleksieni, czy sfrustrowani, albo jedno i drugie.
      Trochę luzu i dystansu do świata i siebie życzę wszystkim!
    • Gość: gosc Zapomniałeś o Polsce - nowe powiedzonko Amerykanów IP: 195.117.144.* 29.10.04, 14:18
      Ja bym się tak nie oburzał. Mozna się nieźle pośmiać. A czy Grecy się oburzają,
      jak mówimy że któś udaje Greka, albo Turcy, gdy mówimy "goły jak świety
      turecki" ??
      • Gość: emesel Re: Zapomniałeś o Polsce - nowe powiedzonko Amery IP: *.crowley.pl 29.10.04, 14:21
        Tylko, ze grecy nie slysza jak my to mowimy. W towarzystwie Greka bym sie
        zastanowil, czy to powiedziec. Podobnie jesli chodzi o Turka.
        • Gość: ABECADŁO Re: Zapomniałeś o Polsce - nowe powiedzonko Amery IP: 195.117.144.* 29.10.04, 14:52
          A czy w Twoim towarzystwie ktoś powiedział You fotgot Poland ?? To powiedzonko
          to żart na potrzeby tej kampanii wyborczej. A jak wejdzie do języka potocznego
          na stałe - to co w tym złego. Wszędzie na świecie mówi się, że ktoś jest chciwy
          jak Szkot, ale Szkoci nie obrażają się o to na cały Świat. Człowieku wyluzuj.
    • Gość: Grinderss Sic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.04, 14:33
      I to kolejny argument, ze USA ma nas gleboko w d****
    • Gość: jerry Polacy gina w Iraku bo tak zyczyli sobie amerykani IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.10.04, 14:41
      Polacy gina w Iraku bo tak zyczyli sobie amerykanie a oni teraz sobie z nas z
      tego powodu jaja robią i trzepia nas na przejsciach granicznych !!! Dziekujemy
      Ci Ameryko !
    • Gość: kobra nie no, jasne jest że IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.10.04, 14:53
      "you forgot Poland" robi karierę ze względu na to że uważa się że Bush
      podniecił się jakimś małym pryszczem, niestety, tak w skrócie
      • Gość: kobra Re: nie no, jasne jest że IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.10.04, 17:10
        you forgot 70 Poles from GROM - to jest może najbardziej obiektywne wyjaśnienie
        sprawy - przecież Polska tak naprawdę nie biła Saddama tylko USA, WLK. Brytania
        i Australia (10,000 żołnierzy). Nb. Australijczycy podziękowali za strefę
        okupacyjna i pojechali do domu, dzięki czemu wyszli na najszlachetniejszych i
        najmadrzejszych - a my he, he do walki nie skorzy polaszczyliśmy się na strefę,
        co zresztą po niewczasie okazało się bardziej niewdzięcznym zadaniem (okupacja,
        więcej ofiar z obu stron) niż walka z armią iracką.
    • Gość: Marcin Wyjaśnienie dowcipu IP: *.noblestar.com.pl / 81.210.54.* 29.10.04, 14:59
      Żałosne. W Gazecie powinni być mądrzejsi ludzie. Taki artykuł świadczy źle o
      poziome gazety. Mógł go napisać ktoś kto nie zna Ameryki. Cały dowcip polega na
      tym, że Polacy uważani są przez niektórych za "chłopków roztropków" i "głupoli"
      i kiedy Bush powidział "Zapomniałeś o Polsce" (traktując nas normalnie) dla
      nich zabrzmiało to tak: "Powołałeś się głupolu na głupoli". Na tym polega ten
      żart (takie znaczenie ma niestety -podkreślam u niektórych- wyraz "Polak"; nie
      mylić z "Pole"). NIE ŚMIEJMY SIE Z SIEBIE, ANI Z PREZYDENTA KTÓRY POTRAKTOWAŁ
      NAS Z SZACUNKIEM.
      • Gość: gosc Re: Wyjaśnienie dowcipu IP: 195.117.144.* 29.10.04, 15:04
        To, że Amerykanie mają nas za głupoli zawdzięczamy tysiącom naszych rodaków zza
        Oceanu. Patrząc na ich większość sam też miałbym ich za głupoli.
        • Gość: Marcin Re: Wyjaśnienie dowcipu IP: *.noblestar.com.pl / 81.210.54.* 29.10.04, 15:13
          Tak jest. Masz rację. Wiem że takie jest tego pochodzenie.
          Tylko głupio - jak ktoś to rozszerza na wszystkich Polaków.
          Powstaje strona Internetowa. A Gazeta to reklamuje. Nie wyjaśnia dowcipu.
          To tak jakby ktoś robił z nas kretynów.
      • Gość: Igon Re: Wyjaśnienie dowcipu IP: 151.201.217.* 29.10.04, 17:20
        Amen!
    • r306 Umiesz liczyc... licz na siebie 29.10.04, 15:00
      Heh. Policzcie ile krajow bralo faktyczny udzial w wojnie koreanskiej z mandatu
      ONZ? Ile krajow bralo faktyczny udzial w wojnie z Japonia na Pacyfiku podczas
      IIWS? Ile krajow bralo udzial w "Pustynnej Burzy" w 1991?
      A jak juz licznie kraje Europejskie "rzucily" sie do rozwiazania konfliktu
      jugoslowianskiego, to tylko rece opadaly, bo taki byl tam chaos i niemoc... do
      czasu realnego zaangazowania sie USA.
      Czy ktos z piszacych tu ma chocby mgliste pojecia o planowaniu i dowodzeniu
      duzymi operacjami wojskowymi? Zgranie srodkow lacznosci, logistyki, procedur
      dowodzenia... Poczytajcie chociaz cos na temat operacji wojskowych na froncie
      zachodnim podczas IIWS, a dowiecie sie, ze glowny trzon wszystkich operacji
      stanowily sily amerykanskie i brytyjskie. Wojska, np. polskie, byly uzywne
      glownie jako desant, zabezpieczenie czy odwod.

Dyskusja na tym forum, czy tez szafowanie argumentami o roznorodnosci jakiejs
      koalicji podczas kampanii wyborczej jest z punku widzenia historii i
      wojskowosci zwyczajnie bez sensu.
      • Gość: jerry 306 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.10.04, 15:04
        Nikt tutaj nie twierdzi ze jest innaczej a to z umiesz strzelac z pukawki nie
        ma tu nic do rzeczy pozdrawiam generale !!
    • Gość: slimakk Bush mial racje, a Kerry i liberalowie sa IP: *.cnpl.enbridge.com 29.10.04, 15:24
      przemadrzale dupki. Polska byla w koalicji od poczatku, nawet jesli nie
      uczestniczyla w bombardowaniu Iraku, bo po prostu byla i Kwasniewski (slusznie
      czy nieslusznie) popieral bezwarunkowo Busha od samego poczatku.
      Strona youforgotpoland.com przynajmniej pokazuje nam, co Kerry i jego stronnicy
      kryje w zanadrzu: niesmaczne oszolomstwo i bicie piany.
    • Gość: Nota Antypolonizm czystej wody!!!! IP: 212.14.63.* 29.10.04, 15:50
      Skandal! Antypolonizm ameryki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka