Dodaj do ulubionych

Superman umarł! Niech żyje Super-Papież!

• Gość: observer S(u)PERMANI Z WATYKANU... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 09:08
      Tylko dzieci mogą fikcyjny intelekt przenosić w świat wyobraxni bazujący na
      fikcji - czyli adekwatny do rozwoju intelektualnego wieku dziecięcego. Jak to
      sie ma w stosunku do watykańskiego bohatera komixowego utrzymującego swą
      Instytucje w wiecznym infantyliźmie? Otóż: Przyglądając się dokrynom i dogmatom
      trudno snuć domysły że mamy do czynienia z naukowcami, tęgimi umysłami,
      autorytetami, itd. Zaprzeczenie tym porównaniom daje jeden konkretny wniosek: -
      psychiczni na wieki wieków, amen! Np. Pius XII z poprzednikami i następcami
      ogłaszając dogmat o niepokalanym poczęciu zawsze dziewicy bogarodzicy okazał
      sie lepszy niż Archimedes. Archimedes zmierzył wode i porównał z wagą, co dało
      wniosek na wieki wieków! A co zrobił Pius XII - Włoch? Siedząc w swej
      watykańskiej komnacie konfrontował rzeczywistośc z nauką boską opartą na
      zacofanej biblii. I co mógł zrobić? - rzucił się na gispową figurkę zawsze
      dziewicy-bogarodzicy! Dobiera się, dobiera się..., a tu nic! Szaty ani drgną,
      reszta też - oprócz "palca" Piusa XII z poprzednikami i następcami. Jaki
      wniosek wysnuł z własnego zboczenia? Obwieścił wszem i wobec oraz całemu
      światu, że obrazy, figurki oparte na schizofrenii sa podstawą do
      stwierdzeni: "Ta, to zawsze będzie dziewicą" - i już, czyli dogmat. Zestawiając
      Archimedesa z Papieżami dochodzi się do sedna sprawy - w watykanie normalnych
      brak od początku, aż do końca świata, a może i dłużej!
      • Gość: MLLLLLLLLL Smieciem jestes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 11:09
        i tyle-pewnie z teologiem nawet bys slowa zamienic nie potrafil...
        • Gość: Vortex Do zbawoenie nie trzeba teologii... IP: *.proxy.astra-net.com 22.01.05, 13:39
          ... trzeba Chrystusa. Pzdr.
          • Gość: aaa Re: Do zbawoenie nie trzeba teologii... IP: 80.50.24.* 24.01.05, 02:56
            i ciemnoty umyslu jaka dysponujesz.
            • Gość: Vortex Żadnej argumentacji, ani dyskusji... IP: *.proxy.astra-net.com 24.01.05, 04:41
              ... poprostu, według cieboe jestem "ciemny". Jeżeli chcesz, wolność słowa... Pzdr.
        • Gość: ktos Re: Smieciem jestes IP: 80.50.24.* 24.01.05, 02:54
          nie jestem teologiem, ale na psychologii sie znam. twoja reakcja swiadczy o
          frustracji wynikajacej z: albo calkowitego lub czesciowego niezrozumienia
          poprzedniego posta albo z braku argumentow.

dla ciebie zamienienie slowa z teologiem to wysilek ponad miare, skoro nie
          umiesz nawet inteligentnie zamienic slowa ze zwyklym czlowiekiem ;-P
      • Gość: Vortex Biblia nie jest zacofana, jest nieznana... IP: *.proxy.astra-net.com 22.01.05, 13:36
        ... i niezrozumiana. To właśnie jest powód że ludzie nie zrozumieli czego potrzebują. Potrebują Chrystusa. Amen. Pzdr.
        • Gość: fella Re: Biblia nie jest zacofana, jest nieznana... IP: 80.50.24.* 24.01.05, 03:12
          a ty co? kaznodzieja jakis? ;-)
          • Gość: Vortex Nazwij mnie jak chcesz, kaznodzieja? IP: *.proxy.astra-net.com 24.01.05, 04:43
            OK. Pzdr.
    • Gość: alaume Re: Superman umarł! Niech żyje Super-Papież! IP: *.sggw.waw.pl 22.01.05, 09:08
      nie mogę się wypowiedzieć dopóki w necie nie pojawi sie rzeczony temat artykułu.
      mówienie o swobodzie artystycznej, granicy prowokacji i dobrego smaku oraz
      obrażaniu uczuć religijnych jest zaęciem miałkim. póki co gratuluję oginalnego
      pomysłu
    • Gość: DYMO Re: Superman umarł! Niech żyje Super-Papież! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 09:10
      JAKO KATOLIK JESTEM BARDZO ZA, WOLĘ TO NIŻ JAKIEŚ BZDURY TYPU POKEMON CZY
      SPIDERMAN, ITP.
      • Gość: gohanka Re: Superman umarł! Niech żyje Super-Papież! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 22.01.05, 13:57
        zwłaszcza ze kazda forma promowania dobra jest dobra :] (taka mi tautologia
        wyszła).
        Mysle, że rozumni księża, jak i Papiez, nie będą mieli nic przeciwko tej formie
        popularyzacji.
        • Gość: omfg Re: Superman umarł! Niech żyje Super-Papież! IP: 80.50.24.* 24.01.05, 03:14
          "rozumni ksieza"? oksymoron ;-)
    • Gość: alaume podsumowanie IP: *.sggw.waw.pl 22.01.05, 09:14
      spodziewałem się podjęcia na łamach forum dyskusji na jakims poziomie, niestety po
      przejrzeniu wypowiedzi przyszło mi (na krótką chwilę) załamać ręce
      • Gość: H56 papasuperstar wiecznie żywy IP: *.comnet.krakow.pl 22.01.05, 09:29
        komiksy o Leninie, Mao Tze Tungu, Kir im Senie ,Caosescu, też były bardzo
        popularne.Jak to było ? nie będziesz miał bogów cudzych przede mną.
    • Gość: Łoleksy Re: Superman umarł! Niech żyje Super-Papież! IP: *.man.pulawy.pl 22.01.05, 09:24
      Zaiste komiksowy bohater. Dobrze, że w tym roku nie przyjedzie do Polski.
      Wreszcie będziemy mieli Rok Bez Papieża.
      Gdyby tak jeszcze wyprowadzić religię ze świeckich szkół publicznych,
      a kościołowi podarować Konstytucję Cywilną Kleru, to może w końcy byłoby
      normalnie.
      • Gość: MLLLLLLLLL A kto ci na religie kaze chodzic?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 11:06
        Pewnie sie starych boisz i chodzisz...
        • Gość: Łoleksy Re: A kto ci na religie kaze chodzic?? IP: *.man.pulawy.pl 22.01.05, 11:23
          Religię, nie "religie" i każe, nie "kaze" - o "chodzic" nie wspomnę.
          Widzę, że przedpodstawową edukacją zacząłeś i zakończyłeś na poziomie
          szkółki niedzielnej.
          A tak wogóle to nie chodzi o to, czy każe, tylko o to , że ja również za to
          płacę. Podobnie, jak na niby prywatny KUL. Jeżeli tak lubisz religię, to w tym
          kraju kościołów masz więcej niż stacji benzynowych i proponuję abyś tam się udał
          - za swoje pieniążki. Pozdro!
          • Gość: MLLLLLLLLL I tak bys placil... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 13:49
            ...gdybys bowiem nie chcial chodzic na religie, to musialbys uczeszczac na
            zajecia z etyki-spojrz w swiadectwo!! A takowe zajecia takze nie sa za friko...
            • Gość: buahaha Re: I tak bys placil... IP: 80.50.24.* 24.01.05, 03:01
              zaprawde powiadam ci: ty sobie plac co niedziele na tace na biedne dzieci,
              ktore wielebny ksiadz zrobil na koledzie ;-)

religia/etyka zawsze byla w swiadectwie razem! wzamian za religie w wielu
              szkolach NIE odbywaly sie zajecia z samej Etyki! W moim rejonie na pewno ich
              nie bylo. wiec? kto nie chodzil na religie, mial na swiadectwie wpisane:
              religia/etyka: nieklasyfikowany. Zazalenia do wladz.
      • Gość: Vortex Nie, nie byłoby normalnie... IP: *.proxy.astra-net.com 22.01.05, 13:32
        ... dopuki wszyscy nie zrozumieją że potrzebują Chrystusa! That's it. Pzdr.
        • Gość: buahaha Re: Nie, nie byłoby normalnie... IP: 80.50.24.* 24.01.05, 03:17
          jakis ty upierdliwy. i jeszcze te orty.

wiec wyjdz do ludzi, glos dobra nowine, wypedzaj zle duchy, pal na stosie itd.

PS w seminarium jestes??? ;-P
          • Gość: Vortex Najgłupsze jest to, że nawet nie załapałeś... IP: *.proxy.astra-net.com 24.01.05, 04:47
            ... o co mi chodzi. Dlaczego łączysz głoszenie dobrej nowiny z paleniem na stosie i wypędzaniem złych duchów? Co do seminarium, nie, napewno nie w takim, o jakim myślisz. Pamiętaj, Chrystus to zbyt poważna sprawa, aby sobie robić żarty. Co do upierdliwości, robię to z radością. Pzdr.
      • Gość: czarny_olek Re: Superman umarł! Niech żyje Super-Papież! IP: 80.50.24.* 24.01.05, 02:47
        tak jest! wreszcie rok bez niego.
        dobrze ze do Polski nie zaprasza sie zwierzchnikow Zydowskich, bo by chyba
        zostali ukamieniowani przez "zastepy niebieskie" Henia J. ;-)

no i gdyby tak zniesli celibat - wreszcie ksieza pracowaliby na swoje rodziny i
        nie mieliby tylu bekartow po wsiach ;-)
    • Gość: Melodia Re: Superman umarł! Niech żyje Super-Papież! IP: *.foxnet.com.pl 22.01.05, 10:32
      To SKNANDAL!!!
    • Gość: Jonek Postępująca choroba IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 22.01.05, 11:04
      Niektórzy pseudokatolicy stawiają księdza i papieża ponad Boga. Większość
      pseudokatolików nie potrafi wymienić dziesięciu przykazań ale za to wiedzą ile
      ich proboszcz ma pryszczy na dupie bo tak cząsto ja liżą. Takich psycholi
      powinno sie zamykać w zakładach psychiatrycznych. Jeśli ktoś ceni papieża za
      jego osiągnięcia to w porządku ale bez przesady. Nie róbcie z papieża boga.
      • Gość: Vortex Powiedz mi kolego, co dałoby katolikom... IP: *.proxy.astra-net.com 22.01.05, 11:43
        ... gdyby znali dziesięć przykazań (nie 9,5 jak to jest w ich naukach). Czy umożliwiło by im to osiągnięcie czegokolwiek? Sama znajomośc tych przykazań? Czy wiedza na temat prawa polskiego (każdy rasowy gangster potrafi cytować paragrafy z pamięci) powoduje że obywatele, tacy jak Pershing, są niewinni lub prawi? Znają prawo doskonale, lecz niestety, sama wiedz nic nie daje - prócz znajomości własnych przewinień. Najgorsze w tym wszystkim, całym tym komiksie, jest to, że jeżeli w tak debilny i niepoważny sposób przedstawia się walkę z demonami, sprawy grzechu czy sprawiedliwości, któr z czytelników, a są to przecież dzieci, uwierzy w przyszłości w takie bzdury! Niestety, sprawa grzechu i zbawienia, która w tak śmieszny sposób została tutaj potraktowana, jest sprawą życia i śmierci, bardzo poważną sprawą. Pzdr.
        • Gość: Jonek Re: Powiedz mi kolego, co dałoby katolikom... IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 22.01.05, 11:48
          Oczywiście że sama znajomość przykazań to jeszcze nic wielkiego ale wskazywałaby
          na to że taki katolik interesuje sie tym co powiedział Bóg a nie ksiądz.
          • Gość: Vortex Dobrze ... IP: *.proxy.astra-net.com 22.01.05, 11:55
            ... to już jest krok w dobrym kierunku. Kto wypełnił wszystkie przykazania? Jezus, nie Papież. Prawo, czyli przykazania powodują że stajemy się winni, tak jak Pershing był winny bo znał przepisy, które łamał. Kto mógłby go uwolnić od odpowiedzialności? Ustawodawca, czyli głowa Państwa, w przypadku kościoła - sam Bóg, nie Papież. I o to właśnie chodzi. W komiksie tym z poważnych i śmiertelnie ważnych spraw zrobiono zabawę. Niech się śmieją, ten się śmieje, kto się śmieje ostatni. Pzdr.
            • Gość: Jasco Re: Dobrze ... IP: 213.199.217.* 22.01.05, 13:44
              A czy dzieci ktore coraz bardziej niechetnie podchodza do wszystkiego co
              katolickie i chrzescijanskie(bo to jest cool), beda chcialy czytac biblie albo
              uczyc sie Boskich prwad od tak?? Trzeba je jakos zachecic do tego i przekonac do
              Boga i katolicyzmu. Uwazam ze to jest jeden ze sposobow na to by pare osob sie
              przekonalo do Boga, Papieza i tej religii.
              • Gość: Vortex O to właśnie chodzi! Do Papieża, religii, lecz... IP: *.proxy.astra-net.com 22.01.05, 13:54
                ... nie do Boga! To właśnie jest problem. Wyobraź sobie że właśnie dzieci są tymi, któym najłatwiej jest zrozumieć tę staroświecką Boblię. Dziwne? Nie, to nie jest dziwne. One poprostu są ufne w to, co słyszą. Nie trzeba im dawać dróg dojścia innych, niż ewangelia. Takie śmieszne ujęcie religii - jak ten komiks - jest nie tylko podejściem śmiesznym. Jest również tragicznym zaprzeczeniem doniosłości znaczenia Chrystusa. Komiks koncentruje się na człowieku. Ewangelia na Chrystusie. Oto jest odpowiedź. Sam pomyśl Jasco. Pzdr.
                • Gość: hmmm Re: O to właśnie chodzi! Do Papieża, religii, lec IP: 80.50.24.* 24.01.05, 03:31
                  Boblia ;-)

moze zamiast czytac komiksy, dzieci powinny przyjsc do ciebie, bys im osobiscie
                  przekazal prawdy wiary? ;-)
                  • Gość: Vortex Niekoniecznie, nie jestem żadnym zbawicielem ani.. IP: *.proxy.astra-net.com 24.01.05, 04:50
                    ... czymś takim. Wystarczą rodzice. Pzdr.
                • Gość: akuku Re: O to właśnie chodzi! Do Papieża, religii, lec IP: 80.50.24.* 24.01.05, 03:33
                  jesli jestes taki gorliwy to dalej - wsiadaj w samolot i lec do Kolumbii. W
                  koncu przeciez to nie u nas ten komiks powstal! Lec tam nawracac owieczki. Moze
                  rodzicom tamtych dzieci przyda sie katolicka resocjalizacja ;-) Lec, bedzie o
                  jednego fanatyka mniej ;-)
                  • Gość: Vortex Wiesz, żyby po tym wszystkim, co napisałem... IP: *.proxy.astra-net.com 24.01.05, 04:53
                    ... wysyłać mnie do Kolumbii, na katolicką resocjalizację? No nie. Dyskusja toczy się w Polscee.Co do fanatyków, masz rację, jestem fanatykiem Chrystusa. Dzięki temu żyję. Pozdrawiam wszystkich fanatyków papieża ... nawracajcie się! Pzdr.
              • Gość: Jonek Re: Dobrze ... IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 22.01.05, 15:04
                Chodzi o to aby dzieci uczyły sie o Bogu a nie o papiezu-bohaterze. A ten komiks
                nie ma nic wspólnego z Bogiem.
                • Gość: Vortex Rozumiesz więc... IP: *.proxy.astra-net.com 24.01.05, 04:55
        • Gość: Lucek ch.j w dupę Opoce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 10:38
          śmieszy mnie ta pewność siebie, szczególnie że nikt "stamtąd" nie wrócił...
      • Gość: yak Re: Postępująca choroba IP: 80.50.24.* 24.01.05, 02:29
        tak jest! zgadzam sie!
    • Gość: Vortex Re: Superman umarł! Niech żyje Super-Papież! IP: *.proxy.astra-net.com 22.01.05, 11:22
      Kajdanki dla Demonów, Tarcza Antygrzechowa, Kalesony Nieskazitelności, Okulary Dobroci, Buty z Gumy przeciwko Złej Energii oraz Miecz Oczyszczenia - to tylko niektóre gadżety, którymi posługuje się główny bohater komiksu "Chwalebny Ojciec Ludzkości" - nie wiedziałem że Papież jest już Ojcem Ludzkości. Należę do gatunku ludzkiego, lecz nie uznaję Papieża - z cały szacunkiem - jako mojego Ojca czy Ojca ludzkości. Co najwyżej za przywódcę KK, instytucji która tak niewiele ma wspólnego z wiarą, na któą się powołuje. Z przedstawionego powyżej cytatu łatwo zrozumieć że twórcy tesko show nie rozumieją ani na jotę tego, czemu służy Ewangelia, czym ona jest i czego naucza. Cóż, widzę że jest to poprostu show w stylu New Age. Tyle. Pzdr.
    • Gość: Santi Re: Superman umarł! Niech żyje Super-Papież! IP: *.swps.edu.pl / 193.201.164.* 22.01.05, 11:48
      Też umrze i to chyba nie długo
      • Gość: Vortex Też potrzebuje Chrystusa... IP: *.proxy.astra-net.com 22.01.05, 11:57
        ... tak samo, jak my wszyscy. Pzdr.
        • Gość: anita Re: Też potrzebuje Chrystusa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 12:44
          ........!!!!!!!!!!!!!!......??? ????????..........!!!!!!!!!!!!! !!!!......

z tych wszystkich postów wynika .....ZAZDROŚĆ ....nie możecie przeżyć iż OJCA
          ŚWIETEGO UWIELBIA tylu ludzi .....checie go ośmoieszyć ...uważajcie oby to
          nie obruciło się przeciwko wam wszystkim ....

• Gość: obróciło Re: Też potrzebuje Chrystusa... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 12:55
            Obróciło---------------------
          • Gość: Vortex Ok, jeżeli tak sądzisz... IP: *.proxy.astra-net.com 22.01.05, 13:23
            ... poczytaj - Biblia Tysiąclecia List do Rzymian 3:23  "wszyscy bowiem zgrzeszyli i pozbawieni są chwały Bożej" - czy sądzisz że wszyscy nie oznacza że Papież też? Cieszę się że nikt mnie nie uwielbia. Uwielbienie należne jest tylko jednemu - Bogu! Pozdrawiam
            • Gość: agni Re: Ok, jeżeli tak sądzisz... IP: 80.50.24.* 24.01.05, 03:20
              z ciebie to jakis nawiedzony. jak mozna uwielbiac kosmite, ktory nie widzi
              drugiego czlowieka, bo mu wyobrazenie o bogu przeslania widok?
              • Gość: Vortex Nie bardzo rozumiem twojej wypowiedzi... IP: *.proxy.astra-net.com 24.01.05, 05:00
          • Gość: kiki Re: Też potrzebuje Chrystusa... IP: 80.50.24.* 24.01.05, 03:18
            a co? klatwe rzucasz? ;-)
    • Gość: małolat Re: Superman umarł! Niech żyje Super-Papież! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 12:23
      Dobrze,że jutro niedziela.Katolicka TVP transmituje kabaret z Watykanu.Obejrzę
      tego HOMO PATERA w Kalesonach Nieskazitelności.Mam nadzieję,ze bedzie to przed
      lub po obiedzie bo cieknąca ślina nie wpływa na apetyt.
      • Gość: Mart Re: Superman umarł! Niech żyje Super-Papież! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 00:18
        Ciekawe, jak ty będziesz wyglądał w wieku 80-lat, o ile dożyjesz. Mam nadzieję,
        że cię twoje kochane dzieci i wnuczęta wypieprzą do domu starców, żeby tylko na
        ciebie nie patrzeć. Na nic lepszego nie zasługujesz, drwiąc ze starszego
        człowieka - ty też będziesz kiedyś starcem, czy ci się to podoba, czy nie.
    • Gość: enzo Re: Superman umarł! Niech żyje Super-Papież! IP: *.lodz.mm.pl 22.01.05, 12:38
      No to teraz jeszcze tylko Rydzyka nam brakuje jako naszego supe-... no właśnnie
      kogo może bohatera a może anty-bohatera .Napewno coś wymyśli zawsze musi być
      pierwszy w polsce
    • Gość: olecki Re: Superman umarł! Niech żyje Super-Papież! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 13:03
      młodzieży wszypolska! do dzieła! macie kontakty w Kolumbii? zróbcie pikiety,
      wnieście pozwy o obrazę uczuć! proponuję wysłać p-osła Strąka jako biegłego.
      ave cesar
    • Gość: krzys Re: Superman umarł! Niech żyje Super-Papież! IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 22.01.05, 13:16
      Ale z kim walczy super-papa?
      Ile kosztuje super papamobile?
      Czy polski podatnik poniesie koszty druku tego potworka?
      Czy super-papież zajmuje się super-praniem super-brudnych pieniędzy?
      Czy jest super znawcą ginekologii?
      Czy jego przyjaciółmi są super-dyktatorzy obcinający łby opozycji?
      Czy super-papież ma pas z logo Got mit uns?
      Czy siedziba super-papy jest za kasę Mussoliniego?
      Czy ja zgłupiałem czy świat?

• Gość: Vortex Hej Krzyś, chyba jednak świat... IP: *.proxy.astra-net.com 22.01.05, 13:30
        ... ale ty też potrzebujesz Chrystusa, na Nim się skoncenstuj, nie na super-czymśtam lub kimśtam. Pozdrawiam.
        • Gość: :-))) Re: Hej Krzyś, chyba jednak świat... IP: 80.50.24.* 24.01.05, 03:03
          jakos trudno mi sie "skoncestowac" hehe ;-)
          • Gość: Vortex To świat zwariował, nie Krzyś... IP: *.proxy.astra-net.com 24.01.05, 12:46
            ... patrz. post above. skonestuj się, hehehe;-) Pzdr.
    • Gość: Vortex Według mnie Papież powinien zaprotestować... IP: *.proxy.astra-net.com 22.01.05, 14:34
      ... przeciwko tak śmiesznemu potraktowaniu jego osoby a zwłaszcza osoby Chrystusa.

Jeżeli za pomocą kajdanek dla Demonów można wy zatrzymać siły ciemności, tarcza antygrzechową osłonić nas od Bożego gniewu, kalesonami nieskazitelności zakryć sromotę plugastwa grzechu, okularami dobroci widzieć wszystkich z perspektywy pana, butami z gumy przeciwko złej energii zachować czystość oraz mieczem oczyszczenia zmyć nasze grzechy zamiast krwi Pana Jezusa Chrystusa - znaczyłoby to że od 2 tysięcy lat ktoś robi z nas balona. Wszyscy potrzebujemy Chrystusa, Papież najbardziej.

Ewangelia wg św Jana 3:16
      "Tak bowiem Bóg umiłował świat, że Syna swego Jednorodzonego dał, aby każdy, kto w Niego wierzy, nie zginął, ale miał życie wieczne"

Czytajcie to dzieciom codziennie zamiast durnych komiksów o super-papieżach. Napewno przyniesie im to większe błogosławieństwo. Pzdr.
    • Gość: Elmo Re: Superman umarł! Niech żyje Super-Papież! IP: 81.219.249.* 22.01.05, 15:54
      Nareszcie Polacy mają swojego superbohatera!!!!Niech moc będzie z nami :)
    • Gość: pedro Re: Superman umarł! Niech żyje Super-Papież! IP: *.dialsprint.net 22.01.05, 17:20
      absolutna bomba!!! papiez ma duzo poczucia humoru, na pewno chetnie poczyta
      komiks sam. byc moze juz to zrobil ... zasciankowe bigoty i demony pseudo
      prawicy - do piekla z wami!!!
      • Gość: Vortex Miłość do Papieża, nienawiść do ludzi i głupota... IP: *.proxy.astra-net.com 22.01.05, 17:37
        ... jakież to polskie i katolickie. Tobie też krzyż na drogę. Pzdr.
      • Gość: uuulan Re: Superman umarł! Niech żyje Super-Papież! IP: 80.50.24.* 24.01.05, 03:07
        dobrze powiedziane!

PS a swoja droga ciekawe gdzie sa te pieniadze, ktore szanowny ojciec dyrektor
        zbieral na ratowanie Stoczni Gdanskiej - symbolu polskosci? ;-) Kolejny
        Maybach? A moze helikopter? Nie, teraz ojczulek wchodzi do Internetu. Oj
        bigotki - znow trzeba bedzie ojczulka wesprzec ;-) buehehehe
    • Gość: ernest Żenada. O niczym głupszym od dawna nie słyszałem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 18:22
      Grafomańskie historyjki.
      • Gość: po-xx-prostu polak Re: Żenada. O niczym głupszym od dawna nie słysza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 19:50
        czytajac niektóre posty trzeba wznieść rece do góry i krzyczec ....opamiętajmy
        się ...dokąd idziemy ...do czego zdąrzamy ...gdzie zajdziemy...sami siebie
        opluwamy ...nie mamy godnosci ..poszanowania dla drugiej osoby ...a co mówiąc
        dla świętości ....oby BÓG was oświecił .... AMEN
        • Gość: małolat Re: Żenada. O niczym głupszym od dawna nie słysza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 19:56
          Dobra rada: najlepiej wejdż na wieżę kościelną i krzycz.Mocno krzycz.
          • Gość: Mart Re: Żenada. O niczym głupszym od dawna nie słysza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 00:19
            A ty dorośnij.
        • Gość: :-) Re: Żenada. O niczym głupszym od dawna nie słysza IP: 80.50.24.* 24.01.05, 03:29
          moze bog nas oswieci.. bo nad toba juz dawno zgasil swiatlo ;-P
    • Gość: Smieszko Re: Superman umarł! Niech żyje Super-Papież! IP: *.b.pppool.de 22.01.05, 19:42
      Przeciez istnieje chociaz slowo "demokracja" a wiec wszystko cool!!
    • Gość: kwon22@gazeta.pl zwykle zlodziejstwo wizerunku IP: *.vf.shawcable.net 22.01.05, 20:40
      Nie mowiac juz o aspektach etycznych,autor posluzyl sie znana twarza bez
      zgody jej wlasciciela,czyli jest to tani chwyt reklamowy i przy tym
      przynoszacy maly niesmak dla mnie Polaka. Zubozenie myslowe autora nie
      pozostawia nic do dodania.
    • ld25 Re: Superman umarł! Niech żyje Super-Papież! 22.01.05, 22:59
      dla jednych tak a dla innych nie. nie mow za wszystkich
      • Gość: Pan Re: Superman umarł! Niech żyje Super-Papież! IP: *.ny325.east.verizon.net 22.01.05, 23:39
        Glupcy ,zaklamancy,wy chyba naprawde myslicie ze tata to Bog nie to naprawde
        czlowiek i nie Bog go wybral a ludzie a przeciez wielu z nich ma brudne lapy.To
        wielkie nieporozumienie ze na tate kaza mowic swiety tata a jesli tak to jak
        mamy mowic na Boga bo mnie na religi uczono ze Bog jest Ojcem sw.
        Cos tu jest nie tak a czy ten nasz tata jest swiety to sie okaze pozniej ale
        tak czy tak to jest nie w porzadku ze kaze na siebie mowic swiety i wpycha
        swoja lape do calowania.
        • Gość: smerf Re: Superman umarł! Niech żyje Super-Papież! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 12:12
          ....i wpycha
          > swoja lape do calowania.....obrażacie , wyzywacie ...a może zazdrościcie a
          jak nie wiecie to nie piszcie bzdur ...całowałem pierśćień z relikwiami
          świętych ,dla mnie to zaszczyt ,że mamy takiego człowieka ,cały świat się z NIM
          liczy .a rodaka stać tylko na takie wypowiedzi ? wstyd mi za tych co piszą
          takie brednie !

..lepszy by był komiks z Leninem lub może z jakimś politykiem z dzisiejszych
          czasów , jak nami rządzą i gdzie są nasze pieniądze ????
    • Gość: Unitka Re: Superman umarł! Niech żyje Super-Papież! IP: *.access.uk.tiscali.com 23.01.05, 12:40
      Nie jestem tak bardzo wiezaca ale czy to nie jest chociaz troche nabijanie sie
      z papieza?? Jesli on to zaakceptuje pod wzgledem ze to dobrze podziala na
      religie to ja wariuje, ale jesli podziala to spoko...
    • Gość: PRZEŚMIEWCA Re: Superman umarł! Niech żyje Super-Papież! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 13:08
      Och Karol!!! jak tam te Nieskazitelne kalesony?
    • Gość: Off Re: Superman umarł! Niech żyje Super-Papież! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 21:24
      Dobre... chcę jeszcze zobaczyć jego podrasowany Papamobil i Matkę Teresę w
      latexie :> Buahahahahaha... comix o papierzu... ahahahahaha
    • Gość: vilq Re: Superman umarł! Niech żyje Super-Papież! IP: *.nottingham.ac.uk / *.nottingham.ac.uk 23.01.05, 23:06
      Jak dla mnie, to żenada i spłycanie duchowości. A jeśli traktować to jako humor
      - to w wyjątkowo złym smaku.
    • Gość: annabuziaczek Re: Superman umarł! Niech żyje Super-Papież! IP: *.fegnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 00:35
      =/ Niewiem co otym myśleć... Chyba to trochę przesada...
      • Gość: Hybrid Re: Superman umarł! Niech żyje Super-Papież! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 00:55
        Dzieci sie dorwały do internetu. Papiez jest prawdziwym bohaterem i zadna inna
        kiepska wiara nie ma i nie bedzie miala mu rownego. a to ze ta smieszna gazetka
        brukowiec proboje osmieszyc Cos z czego nie da sie smiac to juz mnie to zwisa
        poniewaz nie udaje im sie to. To ze ktos napisal o Janie Pawle II komiks
        swiadczy o jego popularnosci i to wcale nie jest smieszne. Komiks to tez forma
        literacka i kto wie moze powstanie z tego dzielo. To nie jest zandna przesada!
        Co wy mowicie. Jestem Katolikiem i jestem z tego dumny ze na czele Kosicola
        stoi chyba najmadrzejszy czlowiek histori !!! powinni pisac o nim piesni i
        legendy ale jako ze ta epoka piesni, hymnow i legend etc. juz minela to Komiks
        jest dobry.
        • Gość: lulu Re: Superman umarł! Niech żyje Super-Papież! IP: 80.50.24.* 24.01.05, 03:25
          bohaterem? a co on takiego zrobil? jest MARIONETKA. podpisze wszystko co mu
          podsuna. sam nie ma zadnej wladzy.

a to ze przezyl wojne, pomagal ludziom w jej trakcie... jest masa bezimiennych
          osob ktore zrobily wiecej niz on i nikt o nich nie pamieta.

pewnie w twoim "przewodniku katolickim" nie napisza o komiksie... ach jaka
          szkoda ;-P
        • Gość: Vortex Prawdę powiedziałeś Hybrid, człowiek stoi na czele IP: *.proxy.astra-net.com 24.01.05, 20:03
          KK. Nie Jezus lecz marny człowiek. Możecie pisać o nim pieśni i annały, lecz cóż? Paweł, Piotr nie pisali annałów o sobie. Koncentrowali się wyłącznie na Jezusie Chrystusie który jest Głową ich kościoła, naszego też. Jak to mówią, piszcie pieśni o Papie i czapka na drogę. Pamiętajcie jednak, potrzebujecie Chrystusa, nie Papci. Pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka