Gość: FanWrocław System RDS i automat synchronizacja zegara w radiu IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 06.05.05, 22:54 Witam, ja z prośbą do techników: zakupiłem radio z zegarem, który nastawiany jest automatycznie poprzez sygnał synchronizujący z systemu RDS. Nie mam innej możliwości ustawienia poprawnej godziny w tym odbiorniku. Zauważyłem, że we Wrocławiu (95.8 MHz) najprawdopodobniej niepoprawnie ustawiony jest Państwa zegar, ponieważ słuchając Toku opóźnia mi zegar o ok. 30 minut. Aby ustawić poprawnie zegar muszę przestawić radio na inną stację nadającą sygnał RDS (czyli mówiąc prościej, muszę iść do konkurencji). Czy da się coś u Państwa z tym zrobić ? Jestem pewien, że to problem po Waszej stronie. Pozdrawiam wierny słuchacz z Wrocławia (czasami tylko skaczę na inne stacje :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rano Re: System RDS i automat synchronizacja zegara w IP: *.net.autocom.pl 15.05.05, 11:55 Niedziela rano , w audycji p.Marcina W. o duchowości słyszę: "Długopis ma duszę." Myślę więc, że ołówek ma ją chyba tym bardziej (?), szczególnie pewnie taki HB. Powstaje problem :a co z wiecznym piórem? A ze mną? Jedna audycja a tyle dylematów. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
tok.fm Re: System RDS i automat synchronizacja zegara w 19.05.05, 14:20 W tej audycji nie było takiej wypowiedzi Być może to jednak w innym radiu :) EW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NeoP Re: Odwolana audycja z Rodzimym Kosciolem Polskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 10:47 Moze ktos by raczyl poinformowac czy jest chocby planowany nowy termin z udzialem rodzimowiercow w niedzielnym poranku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B. Re: Odwolana audycja z Rodzimym Kosciolem Polskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 15:13 Moim zdaniem to bardzo dziwne.Hmm..kazda szanujaca sie stacja bylaby przygotowana na taka ewentualnosc jak choroba prowadzacego.Zreszta watpie zebyscie dowiedzieli sie o tym tak pozno..no chyba,ze tylko zglosiliscie to nam tak pozno,ale to jeszcze gorzej o was swiadczy.Mam tylko nadzieje,ze piszecie przynajmniej prawde i audycja z udzialem rodzimoiwercow odbedzie sie w pozniejszym terminie. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oczekujacy Re: Audycja z udzialem rodzimowiercow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 10:55 Czemu sie tak naprawde nie odbyla? Tlumaczenie ze prowadzacy ma problemy zglosem to chyba w tego rodzaju stacji zadne wytlumaczenie... no chyba ze w TOK FM sa wylacznie ludzie niezastapieni? A moze byl tez inny powod? Komus sie nie spodobali rodzimowiercy w radiu? Skoro to rzeczywiscie tylko problem z prowadzacym to kiedy w takim razie mozna sie spodziewac odwolanej audycji z udzialem tych osob? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zawiedziony Re: A miala byc taka ciekawa audycja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 11:02 Mowilo sie o niej w necie od jakiegos czasu, na kilku forach i na grupach newsowych - nadszedl ten dzien a tu kicha! TOK FM zyskal darmowa reklame... to moze teraz wypadaloby podac kiedy odwolana audycja z udzialem neopoganterazwreszcie sie odbedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RKP Rodzimy Kosciol Polski - odwolana audycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 13:59 W związku z odwołaniem niedzielnego programu “Magiczna strona życia”, z zaplanowanym udziałem przedstawicieli Rodzimego Kościoła Polskiego, uprzejmie prosimy o wskazanie nowego, możliwie najbliższego terminu audycji z udziałem zaproszonych wcześniej osób. Jednocześnie (mając na uwadze dotychczasowe, już niejednokrotnie przez nas poczynione dostępnymi środkami zapowiedzi tejże audycji oraz fakt, iż jej odwołanie miało miejsce nie po raz pierwszy - tym samym przynosząc słuchaczom szczególnie oczekującym owego programu niewątpliwe rozczarowanie, nie wspominając o ewentualnej utracie wiarygodności przez nasze punkty informacyjne) pragnę poinformować, iż udział w audycji na antenie Państwa stacji radiowej uzależniamy w przyszłości od zamieszczenia na stronie internatowej TOK FM, z tygodniowym wyprzedzeniem, stosownej zapowiedzi zawierającej: termin i czas, tematykę programu oraz kto będzie jego prowadzącym i gościem. Szczerze liczymy, iż dotychczasowe niedogodności nie wpłyną na zmianę, mam nadzieje obustronnych, pozytywnych dotąd stosunków. Jesteśmy bowiem skłonni zrozumieć nieprzewidywalność pewnych trudności związanych z programami szczególnie prowadzonymi na żywo. Tym samym, liczymy z kolei na pełne zrozumienie naszego stanowiska i jego akceptacje. Oczekujemy pilnie odpowiedzi, którą będziemy mogli bezzwłocznie podzielić się z pozostałymi, niedoszłymi słuchaczami wspomnianego programu szczególnie zaś tymi, zadającymi pytania odnośnie nowego terminu za pośrednictwem naszej strony internatowej. Kopia listu umieszczona na forum TOK FM forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=11 Żerca Rodzimego Kościoła Polskiego Ratomir Wilkowski www.r-k-p.prv.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
tok.fm Re: Rodzimy Kosciol Polski - odwolana audycja 08.05.05, 18:46 Pierwszy raz spotykamy się z sytuacją, że zaproszeni goście, do audycji która zostaje odwołana (raz z powodu śmierci Papieża, raz z powodu choroby prowadzącego) w taki sposób próbują wymusić na redakcji występ w radiu. Państwo wybaczą, ale publiczny internetowy szantaż to chyba nie jest najlepszy pomysł na sensowne zaistnienie w mediach i chyba nie najlepsza autoreklama. O tym kiedy i czy w ogóle odbędzie sie audycja z udziałem członków Rodzimego Koscioła Polskiego zdecydujemy po dsykusji w redakcji. Program z założenia ma prezentować różne ścieżki duchowego rozwoju, poszukiwań transcendencji, rozwoju wewnętrznego. Poszukujemy do niego gości, którzy o takich duchowych poszukiwaniach świadczą swoim życiem i działaniem. Wobec zaistniałej sytuacji mam bardzo poważne watpliwości, czy udział Rodzimego Koscioła Polskiego w tej audycji posłużyłby idei tego programu. EW PS - wszystkie audycje Marcina Wojciechowskiego zostały odwołane własciwie w ostatniej chwili - Marcin stracił glos w sobotę wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RKP Re: Rodzimy Kosciol Polski - odwolana audycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 21:58 Z całym szacunkiem ale w żadnym razie, w jakikolwiek sposób, nie zamierzaliśmy i nie zamierzamy wymusić występu w radiu (szczególnie, że nawet nie zakładamy by takie działanie miałoby jakikolwiek sens, czy też mogło przynieść wymierne korzyść którejkolwiek ze stron)... Nasz poprzedni post, sformułowany w formie prośby, staraliśmy się przedstawić możliwe najuprzejmiej... Jednocześnie, staraliśmy się przedstawić sytuacje w jakiej zostaliśmy postawieni w oczach osób oczekujących na omawianą audycję, w momencie jej odwołania (notabene termin audycji zmieniał się więcej niż wspomniane dwa razy, przy czym w okresie papieskiej żałoby sami kontaktowaliśmy się w owej kwestii z redakcją, wykazując dalekie zrozumienie zaistniałej sytuacji). Trudno więc chyba nazwać szantażem propozycji wzięcie przez stację w przyszłości, części odpowiedzialności za podjęte zobowiązania, w formie zamieszczenia stosownej informacji o planowanej audycji na internatowych stronach tejże stacji. Ze swej strony staraliśmy się wykazać stosowne zrozumienie (i chęć udzielenia zainteresowanym osobom rzetelnej informacji odnośnie odwołania audycji zamiast czczych spekulacji) licząc na wzajemność... Jeszcze raz proszę zrozumieć, iż za pomocą naszego serwisu internetowego jak i kilku innych, zaprzyjaźnionych, kilku list dyskusyjnych i for, wiele osób zostało poinformowanych o mającym odbyć się programie po czym ich zaufanie zostało wystawione na próbę. Proszę też zauważyć, że naszą oficjalną prośbę o wyjaśnienie omawianej sytuacji (po za e- mailem do redakcji o tej samej treści, a więc z adnotacją o tym...) umieściliśmy wyłącznie na forum radia TOK FM - miejscu, nad którym jak mniemamy mają Państwo pełną kontrolę i jednocześnie gdzie można będzie liczyć na możliwie najszybszą odpowiedź. O ile natomiast może nam zależeć na sensownym zaistnieniu w mediach to zapewne nie tego rodzaju drogą i nie za wszelką cenę. Zapewne nie jest też najlepszą reklamą utracone zaufanie osób zainteresowanych audycją przez wielokrotne jej odwołanie - pragnę też przypomnieć, że to Państwo wyszli do nas z propozycją przeprowadzenia programu z naszym udziałem i generalnie to z Państwa strony program został odwoływany w ostatniej chwili (nie było w tym nawet najmniejszej winy ze strony naszych przedstawicieli - nie odwracajmy więc ról poszkodowanych)... Pragnę jednocześnie zapewnić, iż w żadnym razie nie zależy nam na udziale w audycji, będącej wynikiem negatywnego nastawienia którejkolwiek ze stron - stąd moja wcześniejsza prośba (choć najwyraźniej pominięta) o wzajemne zrozumienie i utrzymanie dotychczasowych pozytywnych stosunków. Mam więc nadzieje, że dostatecznie szeroko wyjaśniłem zaistniałe nieporozumienia, tym samym rozwiewając wszelkie Pani wątpliwości co do naszego związku wyznaniowego. Jeśli się mylę pozostaje mi jedynie podziękować za dotychczasową współprace z państwa redakcją i szczerze życzyć prowadzącemu program - Panu Marcinowi Wojciechowskiemu - szybkiego powrotu do zdrowia. Kopia listu w raz z je poprzedzającymi umieszczona na forum RKP www.rkp.w.activ.pl/index.php?option=com_simpleboard&Itemid=27&func=showcat&catid=9 Żerca Rodzimego Kościoła Polskiego Ratomir Wilkowski www.r-k-p.prv.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przechodziłam Re: Rodzimy Kosciol Polski - odwolana audycja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 14:53 >Pragnę jednocześnie zapewnić, iż w > żadnym razie nie zależy nam na udziale w audycji, będącej wynikiem >negatywnego > nastawienia którejkolwiek ze stron To chyba jest oczywiste...w takim wypadku,przy odpowiednim poprowadzeniu,audycja mogłaby Wam przynieść przecież więcej szkody niż pożytku... Mi się już też Rodzimy Kościół Polski kojarzy negatywnie,po Waszych występach forumowych - chociaż jak by się zastanowić, to te "występy" były rzeczywiście takie "rodzime...polskie", tylko tego Kościoła zabrakło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frolik Re: Rodzimy Kosciol Polski - odwolana audycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 20:23 To idz na ich strone www.r-k-p.prv.pl/ bo po twoich skojarzeniach to widze, ze jeszcze nie byles... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przechodziłam Re: Rodzimy Kosciol Polski - odwolana audycja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 20:50 Byłam już wtedy,nawiązałam w wypowiedzi do "kościoła" w nazwie. I czemu wszyscy zawsze mówią tutaj do mnie per "on" ? ...chociaż ja mam androgeniczny mózg, to moze dlatego:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frolik Re: Rodzimy Kosciol Polski - odwolana audycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 21:06 W takim razie powinnas tam znalezc i wytlumczenie nazwy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frolik Re: Rodzimy Kosciol Polski - odwolana audycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 21:08 Moze dla tego, ze niestac cie na jednego nicka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przechodziłam Re: Rodzimy Kosciol Polski - odwolana audycja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 21:22 Ja juz nie mam nicków,ja tylko przechodzę albo się usmiecham stosownie do sytuacji i to jak najmniej przechodzę nawet. I nawet teraz wolę ,zebyś mi nie odpisywał,bo przez to się wciagam w odpisywanie,a nie chcę. a co do poprzedniego postu - ja nie szukam ani nie szukałam wytłumaczenia nazwy,o coś innego mi chodziło. Juz nie odpisuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frolik Re: Rodzimy Kosciol Polski - odwolana audycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 21:29 W takim razie to juz zupelnie nie wiadomo o co ci chodzilo (moze rzeczywioscie masz androgeniczny mozg)... No ale nie bede ciagnol tego jak juz masz nie przychodzic i nie odpowiadac. Narka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przechodziłam Re: Rodzimy Kosciol Polski - odwolana audycja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 06:52 To nie to,ze mam nie przychodzić i nie odpowiadać,ja przychodzę,ale tylko czytam, samo czytanie jest mniej absorbujące i tak nie wciąga jak pisanie,bo napiszesz raz i zaczyna się lawina...dlatego teraz z 40 razy się zastanawiam,zanim coś wogole napisze i wogóle generalnie nie chcę pisać,ale nieraz mnie coś "skusi" - i zaraz ,tak jak teraz żałuję,że się wogóle odezwałam,że nie wytrzymałam - bo teraz na bank przyjdę sprawdzić czy coś odpisałeś,a jak czytam to bez jakiegoś wewnętrznego musu,ze coś muszę sprawdzić... I to nie jest tak,ze nie stać mnie na jednego nika...że mam ich 10 albo 20...ja nie mam w zasadzie żadnego, do takiej sytuacji się dochodzi z czasem,no chyba,że ktoś jest od razu taki mądry - ja nie byłam,nieposiadanie nika to wyższy etap rozwoju - liczy się sama myśl,która się zrodziła i nic więcej. Więc ja sobie przychodzę i czytam,ale coraz mniej i mniej,bo jak nie piszę to,to mnie mniej wciąga. Koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przechodziłam Re: Rodzimy Kosciol Polski - odwolana audycja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 14:44 Chociaż za Panią,w roli Naczelnej,nie przepadam, to jednak całkowicie popieram Pani odpowiedź w tej sprawie i nalegam nawet, aby w tej sytuacji odwołać audycję z ich udziałem, to są poprostu jakieś oszołomy w stylu "rydzykowców",może niech poprosza o występ na antenie Radia Maryja. A tak na marginesie,chciałam zapytać czy to prawda,że najczęstsze ip,forumowicza o nicku "bleble" zostało zbanowane na tym forum i jeżeli tak to z jakich przyczyn? Odpowiedz Link Zgłoś
tok.fm Re: Rodzimy Kosciol Polski - odwolana audycja 19.05.05, 14:08 Witam, administrator forum likwiduje te wypowiedzi, które naruszają regulamin, tak było w wypadku forumowicza o nicku "bleble", a ponieważ robił to nagimnnie, admin "zbanował" go, wysłał mu informacje, dlaczego i że może dalej pisać nie łamiąc regulaminu. Wiecje szczegółow nie znam, może Pani zapytać bezposrednio administratora, jak to funkcjonuje - jest na gazeta.pl forum o forum i tam mozna zadac takie pytanie. Pozdrawiam EW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin Re: TOK FM W OPOLU IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 11.05.05, 15:03 czy skutecznie trujecie głowę KRRiTv ? mam nadzieje ze przyszły sejm zlikwiduje tą szkodliwą społecznie instytucje i procedury (o ile przesłanie koncesji na papierze jest skomplikowaną dla KRRiTv procedurą a chyba jest bo ten cyrk trwa już prawie pół roku) koncesyjne staną sie prostsze. czego i wam i sobie życzę bo juz powoli zaczynam tracić nadzieje ze jeszcze kiedys was usłyszę. serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tok.fm Re: TOK FM W OPOLU 19.05.05, 14:10 Trzymamy ręke na pulsie, ale naprawdę nic nie mnożemy zrobić. Prosazę nie tracić nadziei:) Pozdrawiam EW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.05.05, 08:10 Dzień dorby mam pytanie do redakcji Tok fm. Czy są zamiary stworzenia programu codziennego dotyczącego rynku kapitałowego i walutowego gdzie byłyby analizy, komentarze itp.? Minie osobiście niezadowala krótki komentarz dotyczących rynku w programie EKG. Taki program mógby być po zakończeniu sesji w Warszawie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
burli Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 12.05.05, 08:50 Całkowicie popieram. Taki program jest bardzo potrzebny. Każde radio informacyjne ma magazyn gospodarczy kilka razy dziennie. 'EKG', 'Wywiad gospodarczy' i kwadrans w 'Popołudniu' to śmieszna ilość tej tematyki. Proponuję zajrzeć do ramówki zaproponowanej przeze mnie. Tam jest więcej gospodarki i podsumowań. Jest ona dostępna pod adresem forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11&w=21512813&a=23578417 Pozdrawiam, prezes Fan Klubu TOK FM www.tokfm.tk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DADADA Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.05.05, 02:18 TO NIE JEST RADIO INFORMACYJNE... TO RADIO PROPAGANDOWE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
tok.fm Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 19.05.05, 14:17 Jest EKG - 2 w tygodniu x 1 godz, 3 x w tygodniu 40 minut, 3 x dziennie Informacje Gospodarcze trawjące 5 minut, 2 x dziennie wywiady goispodarcze - po 15 minut i 15 minut w Popołuydniu - podsumowanie dnia. Oprócz gospodarki dzieje się tez cos czasami z polityce, kulturze, sporcie etc. Ale rozmawiamy z Markiem Tejchmanem o pewnych zmianach i modyfikacjach - powtarzam - w ramach naszych środków. Pozdrawiam EW Odpowiedz Link Zgłoś
tok.fm Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 19.05.05, 14:13 Są różne plany dotyczące gospodarki, rozmawiamy z Markiem Tejchmanem o pewnych zmianach mozliwych w ramach naszych skromnych srodków. Odpowiedz Link Zgłoś
burli Czego boi się Redakcja? 15.05.05, 23:05 Dlaczego została zablokowana możliwość otwierania nowych wątków na forum przez tych, którzy nie mają konta? Czy chodzi o ścisłe kontrolowanie Forumowiczów? Jeśli tak, to Redakcja sama siebie podkopuje. Obawiam się rozpoczęcia kampanii banowania krytykujących poczynania Kierownictwa. Druga sprawa to opóźnienia w odpowiadaniu na forum. Czy poświęcenie 10 minut dziennie na odpowiedzi to aż tak dużo? A może poprostu zapanował strach przed niewygodnymi pytaniami? Nie tędy droga Redakcjo! Pozdrawiam, prezes Fan Klubu TOK FM www.tokfm.tk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Preslaw Re: Czego boi się Redakcja? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.05, 20:47 Też mam to samo pytanie. Dlaczego nie będąc zalogowanym nie mogę zzakładać nowych wątków. Zupełnie tego nie rozumiem. Przecież to niczemu nie służy. Aż mi wierzyć nie chce, że jest to jakaś forma cenzury, bo w ten spoób w istocie niczego się nie cenzuruje. Zresztą po co? Nie potrafię pojać zatem, dlaczego zablokowano możliwość otwierania nowych wątków. Odpowiedz Link Zgłoś
tok.fm Re: Czego boi się Redakcja? 19.05.05, 14:28 Proszę przeczytac odpowiedź Burlemu EW Odpowiedz Link Zgłoś
tok.fm Re: Czego boi się Redakcja? 19.05.05, 14:27 To jest proces, który dzieje się na wszystkich forach portalu Gazeta.pl, a nie jednostkowa decyzja redakcji. Proszę pytac po co i dlaczego to się robi administratora portalu. Nasza strona i forum jest częścia portalu Gazeta.pl Napisałam we wstępie, że postaram się odpowiadac przynajmniej raz w tygodniu i przważnie tak sie dzieje - nie mam niestety czasu codziennie zagladac na forum. EW Odpowiedz Link Zgłoś
olo53 Audycje naukowe 18.05.05, 18:01 Skoro jest czas na audycje pseudonaukowe to dlaczego nie ma czasu na nauke? Przydala by sie jakas cykliczna audycja poswiecona przegladowi pism naukowych. Tematow by nie zabraklo na pewno. Pozdrowienia dla pp Ziemkiewicza i Gawryluk. Odpowiedz Link Zgłoś
tok.fm Re: Audycje naukowe 19.05.05, 14:30 W niedzilę o 12.00 jest "Magazyn nauki" - program prowadzi Ewa Podolska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turbot Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.earth.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 06:28 Najlepiej nie wyważać otwartych drzwi . Takim sprawdzonym wzorcem dobrego radia była formuła radia " Radio Wolna Europa " - na krórym ja się wychowałem . To nie jest sentymentalizm , to jest naprawdę dobry wzorzec . Redakcja doskonale się orientuje w rankingu popularności swoich komentatorów czy prowadzących audycje i nie należy się pozbywać się tych najlepszych np. p.red. Ogiński . Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tok.fm Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 06.06.05, 18:41 Również wychowałam się na Radiu Wolna Europa, co oznacza, że to juz historia:) Od czasów świetności RWE media elektroniczne przebyły ogromne przemiany, zmienił się też świat wokół i przestał istnieć powód, dla którego działało RWE. Nie byłoby dobrze gdyby współczesne radio wzorowało sie na radiu (choćby najlepszym) sprzed 30 lat. Żaden rozsądny własciciel radia nigdy by sie na to nie zgodził. Pozdrawiam EW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audy Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 10:41 Sprawa ostatniego "newsu" z 23 maja (2005)GW - dotyczącego rzekomego gangu w Komendzie Głównej Policji. Takim tytułem opatrzono informację że wśród przestępców proponujących sprzedaż klimatyzatorów pochodzących z napadu na tiry, był oficeg KG Policji. Dziś 25 maja w środę właczyłem radio o 8.45 na koniec dyskusji "pampersów" (Dorota Gawryluk zaproszeni dziennikarze) z Brachmańskim. Nie wiem czy cały poranek był poświęcony tej sprawie, stąd pytanie - czemu nie ma linku o tym wątku, i wogóle całym poranku D.Gawryluk. Chciałbym napisać że dziennikarze tak jak pozostali ludzie - mogą być omylni i nikt, kto przystapił do tej korporacji, automatycznie staje się wyrocznią i wszystko co mówi jest i prawdziwe i zawsze spełnia standardy etyczne. Bo taki jest pogląd "pampersów", którzy nie chcą ciągle dorosnąć. Atakowany zbiorowo Brachmański wygrał tę nierówną walkę. Pampresi ciągle rażą tym że nie informują lecz ustawicznie "walczą".Życzę im dorosłości - by zaprzestali prymitywnej agitki. Znam to z czasów gdy dziennikarze byli "pierwszą linią walki ideologicznej", stąd zresztą określenie "pampersy" - w tych czasach nosili w zębach pieluszki i nie bardzo cokolwiek wiedzą o tamtych (złych) czasach. Pozdrawiam. Sześdziesięciolatek. Odpowiedz Link Zgłoś
burli Część czwarta 29.05.05, 13:31 Nie chciałem pisać czwartej części mojej opinii o Kierownictwie TOK FM, ale zmusiła mnie Pani do tego jednym postem. I od tego zacznę. Internauta zapytał o powody skasowania posta, który został wcześniej przez Panią napisany. Odpowiedź: 'Bo zmieniłam zdanie'. Czy wykształcony człowiek, redaktor naczelny radia tak odpowiada? To przecież poziom przedszkola. Wstyd! Tyle krytyki dotyczącej Pani osoby (mam nadzieję, że więcej takiej sytuacji nie będzie). Teraz przejdę do tematu programów. Wielokrotnie wspominała Pani, że w połowie roku możliwe jest rozszerzenie 'Informacji' do całej doby. Jak na dzień dzisiejszy sytuacja wygląda? Jeśli termin ruszenia z całodobowym serwisem oddali się, radzę zrezygnować z członu 'Pierwsze radio informacyjne', gdyż wprowadza on w błąd. Jeśli warunki finansowe nie pozwalają, radzę pomyśleć o sprzedaży części udziałów. RMF myśli nad zakupem stacji radiowych. Radio informacyjne z udziałem RMF FM byłoby na wyższym poziomie. A może lepiej byłoby dogadać się z tvn24 w sprawie transmisji ich programu w godzinach nocnych? Proponuję przemyśleć to co napisałem. Pozdrawiam, prezes Fan Klubu TOK FM www.tokfm.tk Odpowiedz Link Zgłoś
schutzengel1 ciekawe strony internetowe ! 29.05.05, 13:59 przypadkiem w samochodzie usłyszałem w dniu dzisiejszym końcówke audycji o ciekawych stronach internetowych. Dwójka prowadząca, mówiła szybko i niewyrażnie co uniemożliwiało zapisanie stron ,czy podane przez słuchaczy adresy mogłyby być gdzieś na stronie TOK FM udostępnione ? Odpowiedz Link Zgłoś
tok.fm Re: Część czwarta 06.06.05, 18:58 Wielce Szanowny Panie Prezesie, a czy to kulturalnie zwracać publicznie uwagę dwukrotnie starszej od Pana kobiecie? A czy Pan sam zachowuje standardy, które Pan postuluje? Czy troszeczkę, odrobinkę (gdziezbym śmiała twierdzić, że wiecej niz troszeczke i odrobinkę) nie przekracza Pan, tak cenionych przez Pana, zasad dobrego wychowania? Co do drugiej części Pana postu, oraz wszystkich innych uwag do tej pory kierowanych pod adresem naszej redakcji - cenię sobie każdą merytoryczną i przemyślaną uwagę, zwłaszcza jeśli wynika z rzetelnej wiedzy na temat dziennikarstwa, znbajomości zasad funkcjonowania mediów elektronicznych, zwłaszcza radia, rynku medialnego w Polsce, a wreszcie ze zdrowego rozsądku i dobrej woli i zapewniam Pana, że również i te Pana uwagi, które wskazują na wynikające z powyższych przesłanek przyjmujemy z uwagą i szacunkiem. W lutym i marcu kilkuosobowa grupa specjalistów ( dziennikarzy, realizatorów, producentów, specjalistów od marketingu) na naszą prośbę przeprowadziła monitoring Radia TOk FM. W maju odbyło sie spotkanie i dyskusja, na której omówilismy wszystkie wnioski z tego monitoringu wynikające. Teraz kończymy przymierzanie tych wniosków do realiów, analizujemy badania, nasz budżet i zaczynamy pracować nad wprowadzeniem tych z nich, które dają realną szansę na udoskonalenie radia. Jak tylko kocnepcja będzie gotowa i zapięta na ostatni guzik i kiedy będziemy mieli wszystkie potrzebne narzędzia do wprowadzenia zmian poinformujemy o naszych planach słuchaczy. Z wyrazami szacunku EW Odpowiedz Link Zgłoś
burli Re: Część czwarta 06.06.05, 23:01 Przepraszam, jeśli mój post nawet w najmniejszym stopniu uraził Panią Nie było to moim celem. Wyraziłem tylko opinię bardzo wielu osób. Sam chciałem uniknąć słów, które napisałem. Często muszę reprezentować Słuchaczy. A ci wielokrotnie wyrażają się niestety w ostrych formach. Gdyby Redakcja nie mogła ostatecznie zdecydować się na jakieś posunięcie np. dotyczące ramówki, to mogę udostępnić moje trzy projekty (obecnie trwa ich przetwarzanie na wersję elektoniczną). Opracowałem je w oparciu o szacunkowy koszt utrzymania radia. Projekty te dotyczą całokształu TOK FM ze szczególnym uwzględnieniem ramówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przechodziłam NARODZIE!PREZES PRZEMAWIA GŁOSEM LUDU ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 06:49 burli napisał: > Wyraziłem tylko opinię bardzo wielu osób. Sam chciałem uniknąć słów, które > napisałem. > Często muszę reprezentować Słuchaczy. A ci wielokrotnie wyrażają się niestety w > ostrych formach. Wspólczuję obrońcom,którzy muszą reprezentować gwałcicieli... PS. Pani Redakcjo - mnie Prezes nie reprezentuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świadek zdarzenia Re: IP: *.crowley.pl 12.06.05, 18:55 Mówisz, ze Prezes nie reprezentował Ciebie. Jak popierał red. Ewę Wanat, to Ty ją krytykowałaś. Jak Prezes zaczął krytykować poczynania Redakcji, to Ty przeszłaś na drugą stronę barykady. Wniosek jest prosty - zawsze jesteś przeciwko Prezesowi. Szczyt fałszu i zakłamania! Wiedz także, że wszyscy pamiętają, jak red. Ewę Wanat nazwałaś osobą głupszą od siebie. Faktom potwierdzonym przez świadków nie dasz rady zaprzeczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przechodziłam Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.05, 22:15 Gość portalu: świadek zdarzenia napisał(a): > Mówisz, ze Prezes nie reprezentował Ciebie. > Jak popierał red. Ewę Wanat, to Ty ją krytykowałaś. > Jak Prezes zaczął krytykować poczynania Redakcji, to Ty przeszłaś na drugą > stronę barykady. > Wniosek jest prosty - zawsze jesteś przeciwko Prezesowi. Szczyt fałszu i > zakłamania! Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi...ja cały czas jestem po tej samej stronie, tyle,ze tego radia już nie słucham,czekam aż się rozwali i powstanie cos innego,a że przeciwko Prezesowi? Nie przeciwko,ale na pewno nie z nim,poczytaj sobie jego wypowiedzi to zrozumuiesz,dlatego napisałam,ze mnie Prezes nie reprezentuje, w sensie proszę mnie z nim nie kojarzyć i tyle - nie przeszłam na żadną drugą stronę. > Wiedz także, że wszyscy pamiętają, jak red. Ewę Wanat nazwałaś osobą głupszą od > siebie. Faktom potwierdzonym przez świadków nie dasz rady zaprzeczyć. Gdybyś mnie znał, wiedziałbyś,ze trudno jest znaleźć osobę mądrzejszą ode mnie,a tak poważnie... ...nie bardzo wiem kiedy,pamiętam tylko jak na czacie z miesiąc temu Burli namawiał mnie na walkę z Naczelną - odpowiedziałam wtedy,że nie walczę z głupszymi od siebie i że nie słucham już tego radia i czekam aż się rozpieprzy...nie byłam przeciwko Burliemu,gdybym była wyciągnęła bym argument w postaci tej rozmowy,w moim poprzednim poście, bo najbardziej wkurzyła mnie schizofrenia Prezesa,który co innego gadał na czacie,a co innego napisał kilka tygodni później,jednkaże nie wyciągnęłam tego na światło dzienne, bo mimo wszystko nie chciałam nikomu zaszkodzić,ale w obecnej sytuacji,biorac pod uwagę,że na tym czacie w zasadzie nie było nikogo zorientowanego prócz Prezesa,śmiem przypuszczać,ze to Prezes pierwszy przytoczył tu argument z czatu,pod zmienionym nickiem. Nie wiem dlaczego przypuszczałeś,że będę próbować zaprzeczać, ja nie zaprzeczam absolutnie, podałam tylko kontekst,który powinien Ci udowodnić,ze nie byłam przeciwko Prezesowi,gdybym była od razu bym z tą rozmową z czatu tu wyskoczyła, nawet teraz pisząc to jakby od razu trochę żąłuję,ze podaję tutaj cały kontekst mojej czatowej wypowiedzi,ale w sumie trudno - nie ja zaczęłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przechodziłam Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.05, 22:18 świadek zdarzenia napisał: >Szczyt fałszu i zakłamania ! Całkowicie się zgadzam,tyle że nie w moim przypadku,ale byłeś blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przechodziłam Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 06:51 Coś świadkowie poznikali...już nie chcą potwierdzać faktów? Dla ułatwienia sprecyzuję,to było w czasie audycji woobiedoobie,jedna albo dwie audycje -poprzedzające niewyemitowaną na temat śpiewających homo, więc nawet nie minął miesiąc - w sumie dwa góra trzy tygodnie,zresztą świadkowie chyba wiedzą kiedy byli świadkami. Kto pod kim dołki kopie - sam w nie wpada,zwłaszcza jak kopiący mają nieczyste sumienia... Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaga Re: 14.06.05, 09:59 Jak na osobę, która nie słucha tego radia nieźle jesteś zorientowana, co i kiedy się w nim gra, co nie zostało wyemitowane i to w dodatku w takich niszowych godzinach. Oj Marysiu, Marysiu - powiedział hrabia do pokojówki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przechodziłam Re: IP: *.bg.us.edu.pl 14.06.05, 10:43 agnieszkaga napisała: > Jak na osobę, która nie słucha tego radia nieźle jesteś zorientowana, co i > kiedy się w nim gra, co nie zostało wyemitowane i to w dodatku w takich > niszowych godzinach. Oj Marysiu, Marysiu - powiedział hrabia do pokojówki... Woobiedoobie,o ile wiem korzysta tylko z gościnności eteru TokFm,ale i tak słucham tego bardzo rzadko, a z audycji typowo "tokefemowych" słucham tylko 2 X w tygodniu po 2h (dwa poranki) + wydania weekendowe jak interesuje mnie temat,biorąc pod uwagę czas jaki poświęcałam słuchaniu starego TokFm i czas jaki poświecam na słuchanie chociażby radia bis, nie określam sie mianem słuchacza TokFm, a że jestem nieźle zorientowana - muszę wiedzieć czemu nie słuacham...i czemu nie popieram. Dziwnie się tu nagle osób namnożyło-przyszedł jeden z mieczem,od którego sam zginął,a reszta sie pałęta i sprawdza czy dalej mieczem wywijam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przechodziłam Re: IP: *.bg.us.edu.pl 14.06.05, 11:44 agnieszkaga napisała: > Oj Marysiu, Marysiu... W orginale było- Maryjo Królowo Polski ! Mój Bóg każe mi Cię pozdrowić:) Odpowiedz Link Zgłoś
caprice83 Wege tydzień w TOK FM 30.05.05, 20:52 Niestety nie miałam okazji posłuchac większości z przedstawianych przez was audycji o wege w minionym tygodniu, dlatego mam pytanie czy zamierzacie puścić powtórki, jeśli tak to kiedy one będą, albo czy mozna ściagnąć z waszej stronki te audycje. Chciałabym tez wyrazić lekkie rozczarowanie tymi audycjami, tzn ta której ja słuchałam, tj sobotniej, jesli takie same były w dni poprzednie i w niedzielę totroche sie nie postaraliście. W sobotę od rana leciały powtórki innych, starych audycji, a przeciez to jest świeży temat, który mozna by bardzo szeroko omawiac, zamiast tych powtórek. Aha i jesli macie kontakt z panią dr z która rozmawialiście w sobotę to przekażcie jej że nie ma czegos takiego jak semiwegetarianizm, który został wymyślony przez osoby zainteresowane wege tylko jako modną dietą. pzdr. Monika, laktoowowege od ponad 7 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Wege tydzień w TOK FM IP: *.eranet.pl 30.05.05, 23:21 W sobotę nie było żadnych powtórek z wyjątkiem programu o ubezpieczeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gradd Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.net.autocom.pl 01.06.05, 14:02 Czy Kierownictwo TOK FM zgadza się z uwagami Forumowiczów dotyczącymi kompetencji, a raczej niekompetencji red. Gawryluk? Czy możemy prosić o wyjaśnienie, dlaczego poranki środowe prowadzi osoba o tak niskich kwalifikacjach? Na marginesie pragnę zaznaczyć,że w tym przypadku trudno oddzielić sprawy merytoryczne od personalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
tok.fm Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 02.06.05, 01:06 de gustibus non disputantum - zdania są podzielone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gradd Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.net.autocom.pl 02.06.05, 06:48 Wobec takich argumentów czujemy się bezradni. Oczywiście można gustować w dziennikarzach aroganckich i niedouczonych, tylko po co? No i jak to się ma do edukacyjnej i wychowawczej roli radia - młodzież słucha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gradd Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.net.autocom.pl 02.06.05, 17:44 I jeszcze jedno: czy w przypadku błędów merytorycznych można mówić o gustach? Błędy albo są albo ich nie ma. A skoro są... (?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przeciw olewaniu Czemu Redakcja odpowiada tylko na wybrane posty? IP: *.crowley.pl 04.06.05, 21:36 Dlaczego Redakcja odpowiada tylko na wybrane posty? To nie jest w porządu. Nie tak powinno być. Skoro jest szansa na zadanie pytań na forum, to należy na wszystkie odpowiadać. A do stwierdzeń ustosunkować się. Uderzyło mnie to, że Redakcja bez odpowiedzi pozostawia ostatnie posty pana prezesa Fan Klubu TOK FM. Porusza on ważne tematy, na które odpowiedzi są kluczowymi. Widać, że zależy mu na TOK FM i moim zdaniem powinniście z nim współpracować w dziedzinie zmian i rozwoju Radia. Odpowiedz Link Zgłoś
tok.fm Re: Czemu Redakcja odpowiada tylko na wybrane pos 06.06.05, 18:38 Witam, redakcja odpowiada w miarę czasu i możliwości na wszystkie posty, na które odpowiedź jest możliwa, redakcja nie odpowiada na pytania retoryczne (ze względów oczywistych) i zaczepki personalne. Niestety, ale czasami z braku czasu nie zaglądam na forum przez kilka dni - czego niewymownie żałuję, bo lektura to pouczająca (w wielu aspektach). Co do współpracy - niestety, z tych samych powodów, czyli z braku czasu (i nie bez znaczenie są oczywiście powody merytoryczne) nie jesteśmy w stanie współpracować ze wszystkimi, którzy by tego chcieli. Pozdrawiam Ewa Wanat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gradd Re: Czemu Redakcja odpowiada tylko na wybrane pos IP: *.net.autocom.pl 06.06.05, 23:02 Do Pani Redaktor Ewy Wanat. Szanowna Pani Redaktor! Kilkakrotnie ja, a wielokrotnie inni Forumowicze - proszę prześledzić wątki z nazwiskiem redaktor D. Gawryluk w tytule - wypowiadali się na temat żenującego poziomu red. Gawruluk. Nie są to bynajmniej żadne zaczepki personalne, tylko mówienie wprost ,że rumieniec wstydu ogarnia słuchaczy , kiedy pani Gawryluk wypowiada szereg niedorzeczności. Prosiłabym o konkretną odpowiedż, co Pani sądzi na temat merytorycznych błędów red.Gawryluk. Są one (błędy) bardzo szczegółowo wypunktowane w poszczególnych postach. Mam nadzieję,że znajdzie Pani, lub Osoba przez Panią upoważniona,trochę czasu, by udzielić konkretnych i, mam nadzieję,niewymijających odpowiedzi. Mam również nadzieję, że dobro słuchaczy stawia Pani na pierwszym miejscu. Łączę serdeczne pozdrowienia. G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech HALO !!!! czy jest tam ktoś ???? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.06.05, 00:54 niedroga redakcjo... jako stary i mimo wszystko wierny słuchacz tego radia kategorycznie nie życzę sobie tu Pani Janiny P. Jej sposób komentowania wydarzeń oraz klucz dobierania komentatorów jest niedopuszczalny !!! To jest nawet bardziej żenujące niż postępowanie propagandzisty i manipulatora Jacka Ż. Proszę wziąć pod uwagę mój protest ponieważ dziennikarstwo polega zupełnie na czymś innym niż to co prezentują soba wymienieni z imienia i pierwszej litery nazwiska "dziennikarze", Wstyd po prostu jak manipulują faktami! Nie zgadzam się na to tym bardziej że skrzeczący głos Janiny P. oraz mlaskanie Jacka "the manipulator" Ż. tym bardziej dyskfalifikują ich jako "redaktorów" radiowych. !!! Odpowiedz Link Zgłoś
miejscowy2 Re: TOK FM OPOLE ? 10.06.05, 12:13 to jest już naprawdę skandal. czy oni w tej KRRiTV wogóle coś robią ? jak można przez ponad rok od przyznania koncesji na nadawanie nie przesłać jej na piśmie. woła to o pomstę do nieba. wyrażam głębokie współczucie w walce z tą opieszałą instytucją. serdecznie pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: informator Re: TOK FM OPOLE ? IP: *.crowley.pl 10.06.05, 20:55 Jak donosi Nieoficjalna strona Radia TOK FM www.tokfm.tk, sprawa jest obenie na etapie ustaleń technicznych z URTiP. Na tej stronie zapewniono, że niedługo pojawią się kolejne informacje dotyczące koncesji TOK FM na nadawanie w Opolu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laslo Co wam po tym Ziemkiewiczu? IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.05, 12:16 Kompletnie nie rozumiem Agory. Po co dajecie antenę dla pełnego osobistych awersji i horrendalnych poglądów bełkotu red. Ziemkiewicza we wtorkowe poranki? Od zawsze chyba jego audycje noszą podtytuł "Jaka to brzydka jest GW". Jak to ma się do polityki firmy, której jedno medium co najmniej nie powinno szkodzić drugiemu? Dziś na przykład skutecznie pan Ziemkiewicz obrzydził mi kupno Wyborczej z sondażem nt. "Czwartej RP", wylewając na niego kubły pomyj, a zaraz po tym ślicznie po prostu zareklamował również permanentnie wrogą "GW" "Gazetę Polską" przejętą właśnie przez jego koleżkę Sakiewicza. I niewiele daje tu udział w składzie komentatorów (najczęściej) Piotra Stasińskiego, bo stale musi się bez sensu tłumaczyć w imieniu Gazety i odkręcać androny, jakie rzucają zaproszeni przez Ziemkiewicza rozmówcy. Co was powstrzymuje przed pozbyciem się tego pana? Domyślam się, że kierownictwo radia boi się z jego strony larum, jakie podniósł swego czasu Maciej Rybiński, gdy stracił dwugodzinną audycję popołudniową (zresztą w ramach zmiany ramówki, i nie sam jeden, o czym już nie wspominał) pt. "Agora zwalniając krytycznych wobec niej publicystów zaprzecza zasadom pluralizmu!". Pluralizmu tego nie doceniał natomiast wcześniej. Ale koszty dawania anteny temu nierzetelnemu, głupiemu w gruncie rzeczy mimo całej swej inteligencji i skrzącemu płytkim, żenującym dowcipem (no tak, szkoła Pietrzaka) dziennikarzynie będą, już są, dużo wyższe. Zresztą na jego pewny w razie podziękowania za współpracę atak łatwo odpowiedzieć przypominając, gdy będzie krzyczał jak to Agora potwierdziła jego o niej wszelkie złe opinie, że jakoś nie chwalił się pracą dla radia Agory przez te wszystkie lata wylewania na nią pomyj. I tego wam życzę: nie lękajcie się konfrontacji z oszołomami (Ziemkiewicz jak pamiętam z dumą chwalił się tym mianem i powrotem oszołomów na czoło polityki krajowej), jeśli jednoznacznie szkodzą radiu i pokrewnym mediom oraz słuchaczom, bo te wtorkowe poranki niejednego wiernego słuchacza przyprawiają o ból głowy ociekającymi jadem bezsensami, jakie ten "najpopularniejszy z najgłupszych krajowwych publicystów"(to chyba zdanie Niesiołowskiego, który ładnie gdzieś kiedyś opisał wyjątkowy talent Ziemkiewicza do opowiadania się zawsze po stronie rzeczy parszywych) serwuje bez żadnej odpowiedzialności. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blok Re: No Co? IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.05, 13:02 oczywiście żal mi twojgo żalu, ale nie lepiej powiedzieć to na zebraniu redakcyjnym niż pisać maila niby to przez zniesmaczonego słuchacza' ale propozycja warta zastanowienie- wygonić wszystkich a od poieziału do środy bardzo słuszna paradowska aod czwartku do piątku poprawny żakowski. na gości wyznaczać po koleji z redakcji no i ocywiście ordyńskiego bo on ma też badzo dobre poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszołom Re: Co wam po tym Ziemkiewiczu? IP: 80.68.236.* 14.06.05, 15:16 No oczywiście... Jedynie słuszny głos przedstawiciela wielbicieli "Ludzi Rozumnych". Typowy bełkot, bez argumentacji, bez własnych poglądów. Jedynie słuszna prawda. Daj sobie człowieku spokój z tym fajnowaniem wyznawcom trockizmu i sartre'zmu. Po co ta nienawiść ? Jeżeli ktoś prezentuje odmienne zdanie niż pieski salonowe to od razu jest be. Brak tolerancji w imię tolerancji ? Brak wolności w walce o wolność ? Stuknij się w łeb i zacznij samodzielnie myśleć. Sięgnij po teksty Ziemkiewicza i dopiero na tej podstawie podejmij polemikę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laslo Re: Co wam po tym Ziemkiewiczu? IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.05, 20:38 Właśnie sięgam po te jego uczące samodzielnego myślenia teksty: "Nie ma tolerancji dla nietolerancji... Który z Klasyków to powiedział? No, który?" Radbruch, nieuku, wielki filozof dwudziestego stulecia, jeśli się nie mylę, nieobcy konserwatystom. No i to by było na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jm Re: Co wam po tym Ziemkiewiczu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 21:15 laslo,wspaniale to wymyśliłeś.Paradowska rano,Żakowski wieczorem,Laszuk w południe,a wymioty w nocy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszołom Re: Co wam po tym Ziemkiewiczu? IP: 80.68.236.* 15.06.05, 11:38 Nie zrozumiałeś :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Markus Re: Co wam po tym Ziemkiewiczu? IP: 81.210.102.* 16.06.05, 10:30 Super rada - niech Agora zatrudnia tylko ludzi myślących tak samo jak redakcja "GW" - to jest dopiero postępowy pluralizm! Dla mnie wtorkowe audycje Ziemkiewicza są najciekawsze. Właśnie na tym polega wyrabianie sobie niezależnych poglądów, że można posłuchać aroganckiego Żakowicza, kompetentnej Gawryluk, bezkompromisowego Ziemkiewicza i samodzielnie rozstrzygnąć, kto z nich najtrafniej komentuje świat. Zastanowić się np. czy afiszowanie swych zachowań seksualnych jest najwyższym stopniem rozwoju demokracji itolerancji itp. Największą słabością GW jest właśnie monotonia słusznych prawd wygłaszanych bez jakiejkolwiek zmiany argumentacji prze tych samych osobników od wielu już lat. Zawsze wiem, że (i dokładnie mogę przewidzieć jak)tematy zagraniczne będzie komentował Geremek lub Timothy A. Gash, Pacewicz da odpór polskim konserwatystom obyczajowym, a Michnik upomni się o tolerancję dla katów, bo przecież ofiary już na pewno wybaczyły. Wiesz co, laslo, załóż sobie własne radio i tam zatrudniaj ludzi tak jednowymiarowych i nieskomplikowanych jak Ty. Mnie i innych, którzy lubią słuchać Ziemkiewicza i nie mają na jego temat przejętych od "autorytetów" prostackich stereotypów daj po prostu posłuchać tego radia takim, jakie ono jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rgb Re: Co wam po tym Ziemkiewiczu? IP: *.ssmb.com 05.07.05, 16:07 Dajcie spokoj Ziemkiewiczowi ... jeszcze sie redakcja zorientuje i go zdejma... swoja droga byloby to straszne... dzieki jego wtorkowym audycja dochodze do siebie po poniedzialkowym horrorze w wykonaniu p. Paradowskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
lurien Re: Co wam po tym Ziemkiewiczu? 25.06.05, 10:28 no to się ubawiłam, zero konfrontacji, jedna słuszna myśl niech obowiązuje :D akurat we wtorki słucham najchętniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zeflik Re: Co wam po tym Ziemkiewiczu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 15:11 Chłopie, jesli nie Ziemkiewicz, to kto? Może Janina P. w poniedziałki? To jest dno!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.06.05, 18:01 dlaczego w tok fm sa powtarzane programy rozmowy i wiadomosci z poprzednich dni bez uprzedzenia o tym sluchaczy. gdy pierwszy raz uslyszalem wiadomosci z przed kilku tygodni pomyslalem ze to zwykly blad jednorazowa wpadka, ale gdy te wiadomosci uslyszalem po raz kolejny znow za jakis czas to cos wydalo mi sie nie w porzadku, a do napisania do redakcji sprowokowalo mnie powturzenie po raz kolejny w alchemi kariery rozmowy ktorej juz iedys wysluchalem i to nie jeden raz. prosze o wyjasnienie Odpowiedz Link Zgłoś
tok.fm Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 27.06.05, 17:48 Powtarzamy w nocy Poranki, programy weekendowe i wieczorne magazyny - w każdej powtórce kilka razy w godzinie jest dżingiel, w którym lektor mówi "to jest powtórka". EW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapluty antyeurope wierni uczniowie Kwiatkowskiego IP: *.chello.pl 21.06.05, 19:37 Redakcja radia mocno wzieła sobie do serca tezę, że wraz z rozwojem komunizmu , walka klsowa sie nasila i coraz częściej stosuje zasade , iż wraz z rozwojem III RP walka z ciemnogrodem i oszołomstwem sie nasila. Redaktor Kwiatkowski znalazł godnych siebie naśladowców. Rozumiem , że każdy normalny człowiek ma swoje poglądy, ale w ramach RADIA INFORMACYJNEGO nachalna propaganda nie przystoi........ Właśnie przed chwilą usłyszałem coś ciekawego : wpajanie polityki państwa ,uczniom w szkołach publicznych, nie jest indoktrynacją. To na Boga - co nią jest ?! Mam prośbę , taką małą prośbę małego oszołoma - nie używajcie szanowni Państwo Waszego radia jak intelektualnego cepa na inaczej myślących, nie hołdujcie zasadzie jaka ponoć panuje w mediach , że kto płaci ten wymaga.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cisza w eterze Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.05, 22:30 To wstyd,aby 70 km od stolicy - słyszalność zerowa !Kto za tym stoi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gradd Redakcja nie odpowiada słuchaczom [?] IP: *.net.autocom.pl 21.06.05, 22:46 Wciąż nie tracę nadziei na odpowiedż na mój post z dnia 6.06.2005. 14 dni już minęło... G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hkrr Redakcja milczy jak zaklęta! IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.05, 16:09 Właśnie! Nie ma trudnych pytań, są trudne odpowiedzi...(?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapluty antyeurope Re: Redakcja milczy jak zaklęta! IP: *.chello.pl 23.06.05, 18:19 Redakcja milczy bo jest zapracowana !!! Trzeba przecież robić z pana Belki bohatera który przeciez dzielnie przeciwstawiał sie komunie a i przecież wypada podreperować sondaże zaprzyjaźnionej partii... Odpowiedz Link Zgłoś
tok.fm Re: Redakcja nie odpowiada słuchaczom [?] 27.06.05, 17:52 Proszę przeczytać wstęp tego wątku - nie komentuję spraw personalnych. EW Odpowiedz Link Zgłoś
tok.fm Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 27.06.05, 17:50 KRRIT. Taką mamy koncesję, w której okreslony jest zasięg i moc nadajników EW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rgb Pytanie do redaktor Ewy Wanat. IP: *.ssmb.com 27.06.05, 14:31 Dlaczego redakcja nie ustosunkuje sie do pojawiajacych sie coraz czesciej zarzutow co do profesjonalizmu oraz obiektywizmu redaktorow w Tok FM (vide p. Paradowska, p. Janiszewski, p. Laszuk) - te 3 osoby prezentuja jeden tylko sluszny swiatopoglad... (jaki? wystarczy posluchac audycji) Jesli chodzi o p. Paradowska, to jest to tylko jeden dzien przez 2h (aczkolwiek dlaczego w poniedzialek...!!!! to mi psuje humor na poczatku tygodnia) Natomiast p. Laszuk a zwlaszcza p. Janiszewski dominuja przez wiekszosc dnia - ich brak profesjonalizmu (przejawiajacy sie w wyjatkowo wyrazistym prezentowaniu wlasnych pogladow ) jest razacy... Reasumujac - bardzo prosze o jednoznaczne okreslenie, czy powtarzajace sie wielokrotnie uwagi co do ww osob sa rozpatrywane i czy sa zaplanowane jakies dalsze kroki pozdrawiam Steskniony za dawnym TOK FM... Odpowiedz Link Zgłoś
tok.fm Re: Pytanie do redaktor Ewy Wanat. 27.06.05, 17:55 Witam, jak już napisałam we wstepie nie komentuję spraw personalnych. Moge tylko powiedzieć , że ja i setki tysięcy naszych słuchaczy jestesmy innego zdania:) EW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rgb Re: Pytanie do redaktor Ewy Wanat. IP: *.ssmb.com 28.06.05, 09:11 > Witam, jak już napisałam we wstepie nie komentuję spraw personalnych. Moge > tylko powiedzieć , że ja i setki tysięcy naszych słuchaczy jestesmy innego > zdania:) > EW Szkoda tylko ze te setki tysiecy nie wypowiadaja sie na forum... Swoja droga, czy moze Pani przedstawic argumentacje o profesjonalizmie p. Paradowskiej na podstawie jej poniedzialkowego wywiadu z JM Rokita? Zaznaczam ze nie jestem jego wielbicielem - ale sposob prowadzenia wywiadu przez red. Paradowska uragal zasadom obiektywizmu dziennikarskiemu oraz w ogole kulturze... Rozumiem ze p. Paradowska ma odmienne poglady od p. Rokity ale trzeba to prezentowac z klasa... przykladem moze byc p. Zakowski (notabene redakcyjny kolega p. Paradowskiej), p. Ziemkiewicz czy p. Kolenda-Zalewska - przy tych osobach p. Paradowska, p. Laszuk i p. Janiszewski stanowia swego rodzaju zgrzyt, faux pas.... powiedzmy dysonans... pozdrawiam serdecznie rgb. Odpowiedz Link Zgłoś
tok.fm Re: Pytanie do redaktor Ewy Wanat. 28.06.05, 13:03 No właśnie - ma Pan rację - na forum wypowiada sie kilkadziesiąt osób, a radia słucha ok miliona. Co do reszty powtórzę: nie odnoszę się do uwag pesonalnych. Pozdrawiam EW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapluty antyeurope Re: Pytanie do redaktor Ewy Wanat. IP: *.chello.pl 02.07.05, 16:17 Wielce Szanowna Pani Redaktor !!! Proszę o odpowiedź czy pytania o objektywizm osób pracujących w radiu informacyjnym mozna utożsamiać z pytaniami o personalia ? Wg mnie nie. No ale może sie mylę ........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grek Re: Pytanie do redaktor Ewy Wanat. IP: *.net.autocom.pl 04.07.05, 09:46 Bardzo logiczne jest pytanie >zapluty antyeurope <. SZ.Redakcja niewygodne pytania o brak obiektywizmu, kompetencji czy wręcz chamstwo niektórych osób pracujących w radiu regularnie przemilcza tłumacząc się, że nie dyskutuje na tematy personalne. Ciekawe, jak można nieuctwo czy arogancję oderwać od konkretnej osoby? Jeśli wg Redakcji można, to proszę odpowiedzieć na następujące pytanie: Czy jest w porządku, kiedy dziennikarz rozmawiający z zaproszonymi gośćmi o konstytucji unijnej nie wie o niej zbyt wiele, np. tego, że została przetłumaczona na język polski? Odpowiedz Link Zgłoś
tok.fm Re: Pytanie do redaktor Ewy Wanat. 07.07.05, 03:30 nie, to nie jest w porządku Odpowiedz Link Zgłoś
tok.fm Re: Pytanie do redaktor Ewy Wanat. 07.07.05, 03:28 Hasło "pierwsze radio informacyjne"oznacza, że jesteśmy jedynym (jak na razie) pierwszym radiem w Polsce, które ma serwisy informacyjne tak często - czyli 3 razy w godzinie i tak wiele czasu im poświeca - czyli 17 minut w godznie. \Jestesmy pierwszym radiem informacyjnym bo innego jak dotąd nie ma, i równiez dlatego, że jeżeli w innych radiach usłyszymy najnowszego newsa dopiero o pełnej godzinie, u nas usłysyzmy go juz za 40 albo za 20 minut pełna. 17 minut w godzinie to informacja, ok 6 minut - muzyka, ale ok 37 minut to publicystyka - publicystyka nie ma w swoich zalożeniach obiektywizmu - ma pluralizm, ale niekoniecznie obiektywizm. Publicystów mamy róznych - prawicowych, lewicowych, centrowych - ich zadaniem jest subiektywne, indywidualne, jednostkowe interpretowanie świata. Jest ich w naszym radiu wielu, kazdy ma swoją wizję zdarzeń, swój światopogląd, swoje zdanie. I ten pluralizm oglądów, postaw, subiektywna różnorodność jest jednym z wazniejszych zalożeń programowych radia TOk FM. Wystarczy się otworzyć na inne niz nasz własny światopoglądy. Pozdrawiam EW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lupus71 WANAT albo kłamiesz albo jesteś głupia jak but IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 13:38 Sądzę, że to pierwsze. Otóż dokonujesz bezczelnej manipulacji twierdząc, że prowadzisz radio informacyjne. Informacje u janiszewskiego pochodzą na ogół sprzed kilku dni - sam ostatnio przyznał że właśnie bierze długopis i przegląda gazety i internet, żeby dostarczyć nowych informacji. Jego słowa! Zatem jeżeli chodzi o informacje to są to odgrzewane kotlety. Natomiast dodatkowo w informacje wplata się komentarz jedynie słusznej opcji - michnikowej. Jest to praktyka stosowana w TVP w czasach jerzego urbana. Nie dziwi mnie to skoro michnik zażywa regularnych stosunków (nie twierdzę, ze płciowych) z tym osobnikiem. TVP i inne środki przekazu były wówczas prowadzone przez ludzi tak dyspozycyjnych jak ty, nie dopuszczających do głosu ludzi o innych poglądach. W tokfm jeśli jakiś odmienny pogląd się pojawia natychmiast jest opatrywany komentarzem "redakcji", natomiast bzdury wygadywane przez gości lewicowych idą w eter bez słowa krytyki. Oprócz jedynie słusznego komentarza laszuk, janiszewski i spółka często opowiadają głupoty wynikające z braku kompetencji i wiedzy. Inną kwestia jest propaganda zabobonów i ciemnoty w audycji "archiwum ...". Zatem dlaczego kłamiesz nazywając swoje radio informacyjnym??? Odpowiedz Link Zgłoś
tok.fm Re: WANAT albo kłamiesz albo jesteś głupia jak bu 10.11.05, 13:46 Szanowny Panie, Pan pozwoli, że sie nie odniosę, bo doprawdy nie bardzo wiem do czego - do formy czy do treści? Obie na poziomie, którego nie sięgam Pozdrawiam EW Odpowiedz Link Zgłoś
brocik Re: Pytanie do redaktor Ewy Wanat. 08.07.05, 15:43 >Rozumiem ze p. Paradowska ma odmienne poglady od p. Rokity ale > trzeba to prezentowac z klasa... przykladem moze byc p. Zakowski (notabene > redakcyjny kolega p. Paradowskiej), p. Ziemkiewicz czy p. Kolenda-Zalewska - > przy tych osobach p. Paradowska, p. Laszuk i p. Janiszewski stanowia swego > rodzaju zgrzyt, faux pas.... powiedzmy dysonans... Dysonans jest z zalozenia subiektywny i nie wystepuje u wszystkich. Trzeba by dobrze rozumiec slowa, ktorych sie uzywa.... Profesjonalizm paradoskiej jest dokladnie taki sam jak Ziemkiewicza czy Kolendy zaleskij. Nikt nie jest obiektyny. Nie powinienes oceniac obiektywizmu na podstawie tego zy czyjes pogladymieszcza Ci sie w gloie czy nie Ps. Pierwsze radio ma charakter publicystyczny. Publicystyka i komentarze wcale nie musza byc obiektywne. I dobrze ze nie sa, bo przez to adio ma swoj koloryt i ze swoimi czesto nietradycjnymi pogladami jest ciekawym "glosem w twoim domu". Dodatkowym plusem jest to, ze jest owarte na te bardziej tradycyjne poglady Kolendy - Zaleskiej czy Ziemkiewicza, ktorzy ewidentnie nie pasuja do reszty, ale dorze ze sa. Jak sie linia radia nie podoba, mozna sie przestawic na inna rozglosnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rgb Re: Pytanie do redaktor Ewy Wanat. IP: *.ssmb.com 08.07.05, 15:52 > Dysonans jest z zalozenia subiektywny i nie wystepuje u wszystkich. Trzeba by > dobrze rozumiec slowa, ktorych sie uzywa.... > Profesjonalizm paradoskiej jest dokladnie taki sam jak Ziemkiewicza czy Kolendy > > zaleskij. Nikt nie jest obiektyny. Nie powinienes oceniac obiektywizmu na > podstawie tego zy czyjes pogladymieszcza Ci sie w gloie czy nie zgadzam sie ... rowniez warto znac zasady pisowni nazwisk w jezyku polskim (a przynajmniej nie robic w nich bledow) co do samego dysonansu (trudne slowo) - to jak zapewnie wiesz, slowo to okresla interwal (jeszcze trudniejsze slowo) w muzyce ktory nie brzmi dobrze dla ludzkiego ucha - bylo nie bylo co brzmi dobrze a co nie jest sprawa subiektywna jak kazda opinia - rowniez przestrzeganie zasad kultury - wszystko zalezy od tego o jakiej kulturze w jakim spoleczenstwie mowimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rgb Re: Pytanie do redaktor Ewy Wanat. IP: *.ssmb.com 08.07.05, 15:56 [oops wyslalem post przed zakonczeniem wypowiedzi] tak wiec kontynuujac wypowiedz: rzeczywiscie wlasciwie kazda opinia jest subiektywna, natomiast sa pewne zasady w ktorych dane spoleczenstwo sie obraca i ktore wyznaczaja np. granice przekroczenie ktorych oznacza wykroczenie poza dobry smak, zachowanie kulturalne. Takie zachowania wlasnie powoduja dysonans - jezeli Ty drogi interlokutorze (rowniez trudne slowo) nie potrafisz tego dostrzec/uslyszec... to przykro mi to zauwazyc - jednak jest to Twoj problem bo to ty ze soba bedziesz przebywal do konca swoich dni ... pozdrawiam rgb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rgb Re: Pytanie do redaktor Ewy Wanat. IP: *.ssmb.com 08.07.05, 15:52 > Dysonans jest z zalozenia subiektywny i nie wystepuje u wszystkich. Trzeba by > dobrze rozumiec slowa, ktorych sie uzywa.... > Profesjonalizm paradoskiej jest dokladnie taki sam jak Ziemkiewicza czy Kolendy > > zaleskij. Nikt nie jest obiektyny. Nie powinienes oceniac obiektywizmu na > podstawie tego zy czyjes pogladymieszcza Ci sie w gloie czy nie zgadzam sie ... rowniez warto znac zasady pisowni nazwisk w jezyku polskim (a przynajmniej nie robic w nich bledow) co do samego dysonansu (trudne slowo) - to jak zapewnie wiesz, slowo to okresla interwal (jeszcze trudniejsze slowo) w muzyce ktory nie brzmi dobrze dla ludzkiego ucha - bylo nie bylo co brzmi dobrze a co nie jest sprawa subiektywna jak kazda opinia - rowniez przestrzeganie zasad kultury - wszystko zalezy od tego o jakiej kulturze w jakim spoleczenstwie mowimy. Odpowiedz Link Zgłoś
brocik Re: Pytanie do redaktor Ewy Wanat. 08.07.05, 17:44 Od czego by tu zaczac... 1. CO do ortografii - masz racje. Chociaz w nazwiskach niezawsze obowiazuja powszechnie obowiazujace zasady. Niemniej jednak Kolenda jest Koleda. 2. psychologii dysonans (poznawczy) to poczucie silnego dyskomfortu psychicznego w momencie gdy docierają do nas informacje, które są sprzeczne z naszymi dotychczasowymi poglądami. Wlasnie w tym kontekscie powinno sie go tutaj uzywac ( i rozumiec). Jest wiec subiektywny i tyle... 3. Nie bardzo zrozumialem wywod o powszechnych zasadach co do profesjonalizmu. Jak napisalem komentarz i publicystyka obiektywna byc nie musi. W toku nie jest i nie kwestionuje tego. Informacje i newsy natomiast sa i to mi wystarcza. Nie bardzo rozumiem jakiz to mialbym miec problem przebywajac ze soba, bo jak widac, to nie ja go mam. Problemem jest dysonans autora watku... Uzywajac wiec trudnych i trudniejszych slow - a nie daj boze i metafor - nie gub watku ogolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apel do TOKFM Apel do TOKFM RadioInformacyjne=Gadanie Nie Granie IP: *.icpnet.pl 01.07.05, 10:42 Proszę o zapoznanie się z tym postem. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11&w=14330137&a=25902093 Odpowiedz Link Zgłoś
preslaw Re: Apel do TOKFM RadioInformacyjne=Gadanie Nie G 04.07.05, 09:56 Brak obiektywizmu to niekoniecznie brak profesjonalizmu. Ziemkiewicz nie jest często obiektywny, wypowiada ostre własne sądy, z którymi wielu się nie zgadza, ale jednak wykazuje się profesjonalizmem, no, prawie zawsze. Paradowska ma prawo, jak najbradziej nie zgadzać się z Rokitą, uważam jednak, jak wielu innych, że wybitnie zabrakło jej zwykłego szacunku i kultury wobec osoby nie chcącej przyznać jej racji. To zachowanie nie stanowi zresztą wyjątku. Wydaje mi się jednak, że redakcja TOK FM nigdy nie zrezygnuje z janiny Paradowskiej, gdyż wbrew opiniom wypiadanym na forum cieszy się popularnością, no i jest z redakcji "Polityki" - współwłaściciela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grek Re: Apel do TOKFM RadioInformacyjne=Gadanie Nie G IP: *.net.autocom.pl 04.07.05, 19:00 Przez obiektywizm w tym powyższym przypadku należy rozumieć sprawiedliwe traktowanie wszystkich rozmówców, tych i z lewa i z prawa. Np. p.Gawryluk pomiata gośćmi o lewicowej orientacji, często nie pozwala im do końca się wypowiedzieć, czy wyjaśnić jakąś sporną kwestię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rgb Re: Apel do TOKFM RadioInformacyjne=Gadanie Nie G IP: *.ssmb.com 08.07.05, 14:40 nie przesadzajmy z ta zjadliwoscia Gawryluk... aby byc zlosliwym trzeba byc inteligentnym... np. taka p. Paradowska jest bardzo ... inteligentna :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Oleszek Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: 217.67.220.* 04.07.05, 17:00 Witam, czy będzie dostępny (a może gdzieś jest?) poranek w formacie mp3? A konkretnie rozmowy z komentatorami. Co prawda da się tego słuchać może dwa razy w tygodniu ale zawsze szkoda. pozdrawiam b. Odpowiedz Link Zgłoś
tok.fm Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 07.07.05, 03:31 jest dostepny na naszej stronie, wystarczy kliknąć w "poranek" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Oleszek Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: 217.67.220.* 07.07.05, 13:42 ups... faktycznie - dzięki. pozdrawiam Bernard Odpowiedz Link Zgłoś
preslaw Re: Nieaktualne wiadomości 07.07.05, 15:50 Tak się zastanwaiam, dlaczego na stronie TOK FOM wciąż lecą wiadomości z godz. 11.40 dotyczące zdarzeń w Londynie, które są mocno nieaktualne. O co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
ookee Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 07.07.05, 19:41 co sie stało ze ściąganiem dyskusji publicystów? zniknęły wszystkie oprócz czwartkowych a na dodatek tych które do których niby są linki nie da się posłuchać - skandal Odpowiedz Link Zgłoś