Dodaj do ulubionych

Redakcja odpowiada słuchaczom 2

• Gość: fan TOK FM Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.crowley.pl 23.08.05, 12:26
      Czy planujecie zwiększenie mocy nadajnika w Gdańsku?
      Odbiór jest okropny. Autoscan prawie nigdy Was nie znajduje - potrzebne
      wyszukiwanie ręczne. Aby odbiór w trybie mono był znośny, muszę nieźle
      nagimnastykować się przy ustawianiu anteny.

Proszę o zrobienie czegoś w kwestii jakości odbioru TOK FM w Gdańsku.

Pozdrawiam

PS.: Gratuluję nowej oprawy dźwiękowej. Jest świetna :)))
      • tok.fm Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 24.08.05, 10:15
        Witam, pracujemy nad polepszeniem zasięgu
        Jak zmienimy lokalizację (kiedyś wreszcie - może wiosną...), to jest szansa, że
        się polepszy:)
        Pozdrawiam EW
        • Gość: fan TOK FM Zmiana lokalizacji nadajnika w Gdańsku IP: *.crowley.pl 25.08.05, 10:09
          Osobiście liczę na przeniesienie nadajnika do Chwaszczyna i podniesienie mocy
          do 1 kW.
          Wtedy możnaby zrezygnować z częstotliwości w Gdyni, gdyż sygnał pokrywałby całe
          Trójmiasto.
          Regionalna stacja mająca nadajnik w Chwaszczynie o mocy 0,1 kW i tłumiąca
          sygnał w stronę Trójmiasta jest doskonale w Gdańsku słyszalna.

Proszę nie przenosić nadajnika na komin EC II, czyli tam gdzie przeniosło Radio
          Trefl. Z doświadczenia wiem, że zasięg zwiększył się, ale w wielu dzielnicach
          Gdańska jakość uległa pogorszeniu (bardzo duże szumy w trybie STEREO) mino
          zwiększenia mocy nadajnika.

Pozdrawiam całą Redakcję
    • Gość: gość Zagospodarowanie czasu antenowego w godz. 6-7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 20:05
      Dziwi mnie fakt, że do tej pory nie w pełni zagospodarowano czas antenowy w
      godz. od 6 do 7 rano (pn.-pt.). Można by go np. wykorzystać na przeglądy prasy
      (te w Poranku są zbyt krótkie).Ponadto po niekorzystnej (moim zdaniem) zmianie
      formatu muzycznego (radio straciło na dynamice)nalezało by dążyć do eliminacji
      z godzin porannych emitowanej muzyki, która zamiast budzi działa usypiajaco.
      • Gość: Radosławski Re: Zagospodarowanie czasu antenowego w godz. 6-7 IP: *.osiedla.net 24.08.05, 14:03
        Tak, zdecydowanie przeglądy prasy są zbyt krótkie! A co do muzyki, może lepiej
        nie rezygnować z niej całkowicie.
        A propos, słyszałem dziś na antenie interesujący kawałek, czy istnieje spis
        nadawanych utworów? Chciałbym dowiedzieć się kto to grał.
        • tok.fm Re: Zagospodarowanie czasu antenowego w godz. 6-7 31.08.05, 23:00
          Witam, jeżeli zna Pan dokładna godzinę to podamy tytul utworu, prosze napisac
          mejla na radio@tokfm.com.pl
          Pozdrwaiam EW
    • Gość: jak długo jeszcze? Re: Kiedy doczekam się TOK FM 96,9 FM OPOLE ? IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 24.08.05, 20:25
      szanowna redakcjo! jak wygląda ten problem? kiedy jest szansa że zaczniecie
      wreszcie nadawać? czy wydanie decyzji przez KRRiTV musi trwać aż tak długo?
      idzie to w ślamazarnym tempem żółwia.ja już niemal zapomniałem że macie tu
      nadawać.pozdrawiam całą redakcję!
      • tok.fm Re: Kiedy doczekam się TOK FM 96,9 FM OPOLE ? 31.08.05, 23:02
        Niestety, ja też nie wiem. Tym problemem zajmuje się dzial techniczny Grupy
        Radiowej Agora - ciagle nie mamy odpowiednich dokumentów z KRRiTV
        Pozdrawiam EW
    • Gość: Lelekl Co do zagospodarowania godziny 6.00-7.00 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 21:38
      W aktualnym czasie, obserwując publicystyke, komentarze , opinie w Waszym
      radio, proponuje do czasu samych wyborów zrealizowac stały kącik z udziałem
      p.p. Paradowskiej i Żakowskiego (koniecznie) pt : " Co nowego dobrego dzisiaj
      zrobił Włodziemierz Cimoszewicz i Demokraci.pl"
      • Gość: zapluty antyeurope Re: Co do zagospodarowania godziny 6.00-7.00 IP: *.chello.pl 24.08.05, 23:55
        I koniecznie częściej proszę zapraszać p. T. Nałęcza. Poranna pogadanka tego
        wspaniałego i niezaleznego , historyka i polityka natchnie słuchaczy ,na nowy
        dzień, bezkompromisowością ,nieazleżnością, prawością i prawdomównością.....
    • ookee co z zapisem czwartkowej dyskusji publicystow? 25.08.05, 21:31
      cierpie straszliwie gdyz nie moglem rano posluchac a jest juz 21.30 i dalej nie
      widac linka ;(
    • Gość: Poll Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: 217.153.133.* 31.08.05, 00:18
      Przestaję was słuchać, mam dość palanta - faszysty dyżurnego komentatora prasy.
      Epitety pod adresem Trybuny za to że ma inne zdanie na temat Białorusi niż
      oficjalna propaganda jest właśnie tym najgorszym PRL zwyczajem zaadoptowanym
      przez neoliberalną hołotę. CHWDP!
      Niedługo Kaczyński da wam bobu.
    • Gość: ditto Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 09:59
      Mam pytanie. Całe wieki temu była audycja Darka Bugalskiego do której zapraszał
      lekarzy sexuologów. Na przykład w radiu BIS co jakiś czas jest zapraszany
      sexuolog i ta audycja cieszy się gigantycznym powodzeniem , czy w radiu TOK FM
      w którym mówi się prawie o wszystkim mogłaby wrócić taka audycja??? a co do
      prowadzącego tą audycję to proponuję Ewę Podolską.
      • tok.fm Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 06.09.05, 16:30
        Mysleilismy o takich programach, możliwe że się u nas pojawią
        pozdrawiam EW
        • Gość: ditto Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 10:34
          Piękne dzięki za odpowiedż i pozdrawiam ciepło CAŁE TOK FM :)
    • p16alk Do kierownictwa 02.09.05, 11:07
      Szanowna Pani Redaktor!

Od marca 2003 roku słucham Was i musze powiedzieć, że nawet udaje się tworzenie
      radia informacyjnego.

Na początku moja ocena była wysoka, ale bardzo szybko trzeba było ją
      zweryfikować. Ostatnie wydanie "Informacji" było powtórką przedostatnich.
      Zamiast powiedzieć głośno o tym, udawaliście, że sprawa nie istnieje. Zdarzały
      się wpadki serwisantów, który o godzinie 18:00 mówili godzinę i o 19:00
      słyszeliśmy, że jest 18:00. Jedynie Łukasz Grass często siedział dłużej i po
      zakończeniu powtórki "Poranka" czytał serwis ok. 19:20.
      Czy kierownictwo jest głuche i ślepe?
      Podobno od początku września "Informacje" nadajecie przez całą dobę. Mam niemal
      100 procent pewności, że od godziny 1:00 do 5:00 nadajecie serwis nagrany o
      północy. Mam nadzieję, że się mylę. Sprawdzę to dzisiaj i wyrywkowo w kilka
      innych nocy.

Kolejna sprawa to wręcz komediowa nazwa stacji. "TOK FM-pierwsze radio
      informacyjne" to nazwa nieadekwatna do nadawanego programu.
      W czasie weekendu z profilu jedynym programem są serwisy informacyje.
      Informacje często po godzinie od podania podajecie, że są z ostatniej chwili.
      W ciągu tygodnia więcej niż 10% programu zajmuje muzyka. Dla Medialink Marcin
      Wojciechowski powiedział: "Muzyka w naszym radiu to zaledwie dziesięć procent
      programu". Jest to jawne kłamstwo.

Na koniec proszę o uaktualnienie niektórych działów na Waszej stronie.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź
      • Gość: gość Re: Do kierownictwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 20:55
        Zgadzam się w zupełności z przedmówcą. Co do muzyki- jeśli ma być taka jak
        obecnie (czyli "flaki z olejem") powinna zniknąć z anteny całkowicie !!!!!!!!!!!
        Przywróćcie Classic Rocka !!!!!!!!!!A jeśli pan Wojciechowski upiera się przy
        jazzie to niech go emituje w swoich wyjątkowo ambitnych audycjach.
      • tok.fm Re: Do kierownictwa 06.09.05, 17:03
        Witam, całodobowe Informacje są w naszym radiu od dzisiaj. Kiedy w nocy nie
        dzieje się nic nowego od 1.00 do 05.00 są emitowane Informacje wczesniej
        nagrane -a w nich jest wszystko, co najwazniejsze z minionego dnia, oraz to, co
        nas czeka w dniu nadchodzącym.Jest dyżurny dziennikarz, który w chwili, kiedy
        się cos wydarzy, jest gotowy do robienia "żywych" serwisów. Taki sam system
        obowiązuje w TVN24 - jedynej w Polsce telewizji informacyjnej.
        Nie ma potrzeby, żeby w weekendy Informacje ukazywały się częściej - po
        pierwsze - dzieje się wtedy o wiele mniej, niż w ciagu tygodnia, po drugie - o
        wiele mniej osób słucha radia w weekendy niż od poniedziałku do piątku. Kiedy
        jednak są ważne wydarzenia, wtedy zmienia się stała ramówka i oprócz Informacji
        reszta programu jest również poswięcona najnowszym wydarzeniom - tak było np,
        kiedy umarł Papież, kiedy byl jego pogrzeb, lub kiedy transmitujemy posiedzenia
        sejmowych komisji śledczych.
        Nadajemy 10 % muzyki w ciągu 24 godzinnego programu, czyli średnio ok 2, 5
        godziny muzyki na dobę - jest ona po prostu róznie rozłożona w ciągu całej
        doby. Nie ma jej w ogóle od 07.00 do 09.00, od 10.00 do 16.00 mamy mniej wiecej
        2 piosenki na godzinę, od 16.00 do 18.00 czasami nie ma ani jednej piosenki,
        czasami są 2 na godzinę. Od 18.00 do 20.00 nie ma znowu ani jednego kawałka
        muzycznego itd. Podobnymi prawami rzadzą się weekendy i nasz program nocny.
        Stronę www staramy się na bieżąco uaktualniać. Jeżeli zauważył Pan cos, co
        przeoczyliśmy, prosze o konkrety - będę wdzieczna :)
        Pozdrawiam EW
        Pozdrawiam EW
        • p16alk Co należy zaktualizować na stronie 06.09.05, 20:31
          Poniżej przedstawiam moje propozycje zmian na stronie.
          1. W dziale "Ramówka" proszę poprawić godziny, w których "Informacje" pojawiają
          się co 20 minut.
          2. Dobrze byłoby zaktualizować listę pracowników. Może warto wypisać reporterów
          regionalnych (tak jak ma to miejsce na Nieoficjalnej stronie radia TOK FM, która
          wg mnie jest nieco lepiej zrobiona)...?
          3. Proponuję powrót do dawnego sposobu udostępniania nagrań rozmów. Obecnie nie
          mam możliwości ich odsłuchu. Żaden sposób nie pomaga.

Teraz poruszę temat muzyki. Nie jest prawdą Pani stwierdzenie, że między 18:00 a
          20:00 nie ma muzyki. Często w "Raporcie" i "Bilansie dnia" trafia się kilka
          minut z muzyką. A to juz obala 10%, przy których Pani cały czas obstaje. O
          paśmie "Komentarzy" nie wspomnę, gdyż tu z grubsza ma Pani rację.

Pozdrawiam
          • tok.fm Re: Co należy zaktualizować na stronie 07.09.05, 15:28
            1. Zmienimy
            2. Czekamy na zdjecia i opisy od naszych lokalnych reporterów
            3. To jest zmiana wprowadzona centralnie przez Portal - nie mam na to wpływu

A poza tym - prosze mi nie zarzucac mówienia nieprawdy - czasami pewne
            proporcje ulegaja przesunięciu, ale w ogólnym rozrachunku muzyki jest ok 10%.
            Poza tym nie rozumiem problemu, wg koncesji możemy grać jej do 30%

I proponuję nie zmieniac zbyt często nicku - styl jest nie do podrobienia, nikt
            na tym forum nie pisze tak pryncypialnie.
            EW
            • p16alk Wyjaśnienie 07.09.05, 20:26
              Podejrzewam kogo ma Pani na myśli. Jeśli chodzi Pani o moją osobę, to niestety
              jest Pani w błędzie.
              Ja tylko piszę w oparciu o szkołę skutecznego pisania maili i postów.
              Nie ukrywam, że wiele w tej dziedzinie zawdzięczam pewnej osobie.

Osoba, którą ma Pani na myśli, zawsze korzysta TYLKO z jednego nicka.

Pozdrawiam
        • Gość: klib Re: Do kierownictwa IP: *.net.autocom.pl 06.09.05, 20:43
          Jazz, jazz, jazz - dużo i Koniecznie!!!!!!!
          I dzięki za już!
          :)))
          • tok.fm Re: Do kierownictwa 07.09.05, 15:29
            no to się cieszę:)
            EW
          • Gość: gracek Re: Do kierownictwa IP: 217.97.185.* 07.09.05, 23:44
            tak tak ... tylko troche bardzoej jazzowy żeby był ten jazz:)
    • Gość: Piotr Piktel Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 10:15
      Wiadomości o 10.00.
      Nie Łukaszenka ma kłopoty na Ukrainie ale Juszczenko.
      Nie legia cudoziemska ale cudzoziemska.
      Pozdrawiam
      • tok.fm Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 07.09.05, 15:30
        Pomyłka. -Co do literówek, to sie zdarzają, bo teksty są pisane do czytania na
        antenie, a nie specjalnie dla portalu - nie ma komu tego redagować - zmieniają
        się zbyt często.
        EW
    • Gość: kasia Kiedy wraca R. Bernatowicz po wakacjach IP: *.chello.pl 07.09.05, 16:10
      na antenę?
      Dziękuję z góry za odpowiedż.
    • Gość: wozek Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.chello.pl 08.09.05, 21:02
      Sluchalem dzis wywiadu z oficerem ktory odpowiadal za informacje w sztabie WP
      nie pamietam nazwiska dziennikarza ktory go prowadzil ale w pytaniach
      nawiazywal do rozmowy z gen Petelickim. Petelicki stawial rzadowi i sztabowi
      generalnemu. Np czemu jesli przystapilismy do nato dopiero teraz tworzony jest
      batalion zawodowy czemu gen Piatas twierdzil ze Polska nie ma interesow za
      granica i zmniejszal stan liczebny i role GROM'u tymczasem dziennikarz zamiast
      zadawania konkretnych pytan i przypierania domagania sie konkretntych odpowiedzi
      prowadzil slodka rozmowe o wojskowej d. maryni zadowalajac sie okraglymi
      zdankami oficera informacyjnego. Nie uslyszalem ZADNEJ odpowiedzi na zadne z
      zarzutow Petelickiego. Jesli byscie mogli zatrudniac bardziej kompetentnych i
      inteligentnych dziennikarzy byl bym bardzo wdzieczny.
    • Gość: mudir pytanie o muzykę... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 08:07
      Witam!

Jestem stałym słuchaczem Państwa radia (szczególnie w drodze do i z
      pracy...;)). Mam pytanie dotyczące muzyki, jaka ostatnio pojawiła się na
      Państwa antenie. Chodzi mi mianowicie o nazwę zespołu (ew. tudzież płyty) z
      piosenkami "politycznymi"... Dokładniej: te zabawne kawałki, w których
      wykorzytywane są głosy naszych "światłych" polityków... Z góry dziękuję za
      odpowiedź... Jeżeli nie możecie Państwo mnie poinformować o tym na formum,
      proszę o odpowiedź na mojego maila: mudir@wp.pl

Serdecznie pozdrawiam!
      • tok.fm Re: pytanie o muzykę... 09.09.05, 15:19
        To "Amadeusz Grupa 3majaca władzę" - tytuł płyty "Kampania buraczana"
        pozdrawiam EW
    • yacool00 Czerwony helikopter 09.09.05, 08:22
      Usłyszałem dzisiaj z takimi fajowymi wstawkami Millera. Kto jest wykonawcą? Gdzie tego szukać? Usłyszałem coś o "Grupie
      Trzymającej Władzę", ale co to za kapela. Jakieś namiary proszę (oczywiście na muzyków, a nie aferzystów!).
      • Gość: pytoos Re: Czerwony helikopter IP: *.wroclaw.mm.pl 09.09.05, 11:57
        Nie jestem redakcja ale linka moge dać...
        www.amadeusz2005.com/index.htm
        • yacool00 Re: Czerwony helikopter 16.09.05, 10:10
          Bardzo dziękuję! Nareszcie.
    • Gość: kaos tok fm w szczecinie IP: *.nat1.net.btsnet.pl 09.09.05, 12:23
      witam.
      co się dzieje z tok fm w szczecinie ? od kilku stację zakłóca jakieś inne
      polskie radio (wygląda mi na eske, ale pewności nie mam).
      • simr1979 Re: tok fm w szczecinie - zero odbioru 09.09.05, 15:54
        Potwierdzam i podwajam:
        dziś rano to już nie były zakłócenia, tylko totalny brak odbioru !!!
        • tok.fm Re: tok fm w szczecinie - zero odbioru 14.09.05, 13:07
          Witam, zglosilismy już sprawę do URTiP - to oni nadzorują wykorzystywanie
          częstotliwości radiowych, oraz do KRRiTv - jak zwykle trzeba niestety poczekać,
          aż oba te urzędy zajmą się sprawą - podobnie, jak z zagłuszaniem Radia TOK FM
          na Śląsku trochę to niestety potrwa. Pozdrawiam EW
          • simr1979 Re: tok fm w szczecinie - powrót Yedi :) 19.09.05, 18:50
            Dzisiaj znów działa bez zarzutu :D
            • tok.fm Re: tok fm w szczecinie - powrót Yedi :) 20.09.05, 15:43
              Słyszałam, też sie cieszę:)
              pozdrawiam EW
    • Gość: zapluty antyeurope Apel do słuchaczy TOK FM IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.05, 16:28
      Propozycja dla słuchaczy TOK FM :
      Jestem stałym słuchaczem TOK-u . Podoba mi się formuła radia informacyjnego.
      Nie mogę jednak pogodzić się z tym , że w tego typu rozgłośni dziennikarze
      stosuja dość nieprzyjemne chwyty by dołożyć nie tylko politykom , z którymi się
      nie zgadzają , ale również by zasugerować słuchaczom jedyny słuszny punkt
      widzenia.
      Wszelkie uwagi kierowane na ten temat ucinane są przez Panią Naczelną
      stwierdzeniem „ o sprawach personalnych nie rozmawiam” lub „to sprawa gustu”
      Mam propozycje by podobnie jak prowadzona jest akcja „Kampania kontrolowana”
      zacząć akcje kontrolowania nachalnych i demagogicznych wypowiedzi dziennikarzy
      TOK –u.
      Nie chodzi tylko o polityke ale również o kwestie społeczne, kulturalne ,
      obyczajowe...
      Jeśli podejmiecie moją propozycje , to mam prośbę : nie spierajmy się między
      sobą , trudno bowiem pogodzić ogląd Polski i świata prezentowany przez fanów
      p.Paradowskiej i p. Ziemkiewicza. Spróbujmy wychwycić co wg nas jest
      nieprawdą , półprawdą lub propagandą w wypowiedziach prowadzących audycje (nie
      komentatorów).

Co skłoniło mnie do tej propozycji ? – słowa p.Żakowsiego „o uwięzieniu
      Andrzeja Samsona” Słowo „uwięzienie” ma swoją wymowe – określa raczej sytuacje
      gdy ktoś został pozbawiny wolności z pogwałceniem prawa. Czy rzeczywiście
      p.Samson został uwięziny ?
      Czy taka zabawa słowem nie ma na celu wzbudzenie współczucia u słuchaczy ?

Może to drobiazg , ale wymowny.....
      Wiem , mogę przejść na inną stację ,ale zanim to zrobie chcę powiedzieć
      dlaczego....

PS.
      Do przeciwników mojej propozycji – proszę sobie podarowac opinie o mojej
      znajomości ortografii . Wiem , że nie jest wielka......

Zapluty antyeuropejczyk
      • simr1979 Re: Apel do słuchaczy TOK FM 09.09.05, 16:47
        Gość portalu: zapluty antyeurope napisał(a):

>(...)Spróbujmy wychwycić co wg nas jest
        > nieprawdą , półprawdą lub propagandą w wypowiedziach prowadzących audycje
        (nie
        > komentatorów).

Jest to niemożliwością, ponieważ to,co dla jednych jest irytującą, a czasem
        oburzającą nieprawdą, dla innych jest jedyną i objawioną prawdą...
        Pozdrawiam
        • Gość: zapluty antyeurope Re: Apel do słuchaczy TOK FM IP: *.chello.pl 12.09.05, 22:55
          Dziekuję chociaż za ten jeden odzew.......
          Byc może przyznałbym Ci racje gdyby nie to , że nie wierze byś uważał,że w
          miare rozsądny i samodzielnie myślący człowiek - słuchacz radia informacyjnego -
          nie był w stanie samodzielnie dostrzec prostackiej propagandy , bez względu na
          kierunek z jakiego ona płynie.
          I pewnie machnąłbym na to wszystko ręką gdyby nie pierwsza strona "GW"
          ogłszająca , że jednemu kandydatowi spada choć rośnie.Wiem to nie TOK , ale
          gdyby taką "prawdę inaczej" na pierwszej stronie głosiła inna gazeta ,
          dziennikarze TOKu rozerwaliby ją na strzępy.
          Radio TOK i "GW" łączy wspólny właściciel i obym się mylił, że wzmiankowana
          publikacja oraz tendencyjne zachowania dziennkarzy TOKu są tylko brakiem
          profesjonalizmu a nie "przygotowaniem artyleryjskim" przed kampanijnym
          kontratakiem....
    • Gość: radoslaviost Głosowanie poza miejscem zamieszkania... IP: 62.111.139.* 11.09.05, 10:36
      Przebywam w Krakowie bez zameldowania do wyborów. Gdzie muszę sie udac by móc
      głosować w Krakowie? (urząd i ewntualnie ulica)
      • tok.fm Re: Głosowanie poza miejscem zamieszkania... 14.09.05, 13:09
        Nie odpowiem Panu, jaki jest dokładny adres - proszę pójśc do Urzędu Gminy, w
        której Pan mieszka lub po prostu do Urzędu Miejskiego w Krakowie - ma Pan czas
        do jutra
        Pozdrawiam EW
    • Gość: paweł mikłasz Re: przesłuchanie a nie wywiad IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.09.05, 15:54
      chcialbym aby się Pani ustosunkowała do skandalicznego moim zdaniem zachowania
      pana Janiszewskiego w dzisiejszym "wywiadzie" z członkiem Młodzieży
      Wszechpolskiej. jestem daleki od popierania tej organizacji i głoszonych przez
      nią opini ale tak sie wywiadów nie przeprowadza. Pan redaktor nie dal nic
      powiedzieć gościowi którego traktował jak podejrzanego i kazal tłumaczyć sie z
      wypowiedzi jego kolegów. Pan redaktor przystąpił do "wywiadu" z góry ustaloną
      tezą która zaciekłe w moim odczuciu próbował udowodnić.Wyglądało to jak
      przesłuchanie na komendzie a nie wywiad radiowy. moim zdaniem pogwałcone
      zostały podstawowe zasady sztuki dziennikarskiej i obiektywizmu nawet jeśli
      redaktor w komentarzach ma prawo do wypowiadania swoich opini. mam nadzieję że
      ustosunkuje sie Pani do tych zarzutów pod adresem Pana redaktora, bo nie
      chcialby słyszeć w radiu pretendującego do miana radia informacyjnego i
      obiektywnego takich skandalicznych zachowań. pozdrawiam
      • tok.fm Re: przesłuchanie a nie wywiad 14.09.05, 13:13
        To była świetnia rozmowa. Oto fragmenty mejla od słuchaczki:

"Szanowny Panie Redaktorze!

Wysłuchałam właśnie Pana rozmowy z Mariuszem Tomczakiem, sekretarzem
        Zarządu Głównego Młodzieży Wszechpolskiej, w związku z czym chciałam
        wyrazić swoje uznanie wobec włożonej przez Pana pracy. Już dawno nie
        słyszałam tak błyskotliwie poprowadzonej audycji.:) Świetnie Pan się
        do niej przygotował i powalił Pan Tomaczaka przede wszystkim
        merytorycznie. Cieszę się, że podjął Pan ten temat na antenie i udowodnił brak
        kompetencji jednego z członków zarządu MW, że podważył Pan jego wiarygodność, a
        przez to i wiarygodność całej organizacji. Dziękuję Panu za to i gratuluję
        odwagi"

Pozdrawiam EW
        • Gość: zapluty antyeurope Re: przesłuchanie a nie wywiad IP: *.chello.pl 14.09.05, 20:05
          Czy w obronie profesjonalizmu (czytaj:rzetelności i wiarygodności)
          niegdysiejszej i dzisiejszej działalności dziennikarskiej np. p.J.Urbana
          cytowałaby Pani pozytywne opinie na jego temat ?
          • Gość: odk07@plearn Re: przesłuchanie a nie wywiad IP: 217.153.90.* 22.09.05, 01:23
            Witam,
            Dziś po raz pierwszy zetknąłem się z tym forum i to już trzeci post na nim :)
            Bardzo współczuję Pani EW (tak naprawdę zetknąłem się z taka funkcją w swoim
            zyciu zawodowym i nie wierzę, żeby to była jedna osoba) Funkcja straszna, a
            internauci nie mają sumienia. Atakują za najdrobniejsze przewinienia - brak
            profesjonalizmu, rzetelności dziennikarskiej. A w dodatku używają tak trudnych
            argumentów... Niemniej uważam, że tak, jak powinni byc profesjonalni
            dziennikarze (każdego mendum... ops, przepraszam - medium) tak samo powinna być
            profesjonalna osoba kontaktująca się z odbiorcą na tym forum... A tak nie jest :
            (
            ANTYEUROPE:
            Calniej nie mogłeś ;) Dziękuję :)

Pozdrawiam zespół właścicielski "portalu" i radia ;)
        • Gość: paweł mikłasz Re: przesłuchanie a nie wywiad IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.09.05, 21:19
          Widocznie mamy rożne pojęcie na temat czym jest obiektywizm , słyszalem wiele
          wywiadow z reprezentantami rożnych opcji politycznych, ale czegoś takiego
          jeszcze nie(moze dlatego ze nie słucham radia maryja). Pozwole sobie nie
          zgodzic sie z opinia zarowno Pani jak i sluchaczki i pozostne pzry swojej
          ocenie tego incydentu.
          pozdrawiam
    • Gość: Koz Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.hyperion.pl / *.czeladz.msk.pl 12.09.05, 23:32
      Co sie stalo z BBC World Service, ktory byl zawsze o 23.00, czy zostal
      calkowicie zdjety z anteny??
      • tok.fm Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 14.09.05, 13:24
        Witam, BBC już nie będzie emitowane w Radiu TOK FM, poniżej adres strony, na
        której są inforamcje jak można słuchać tego radia w Polsce. Poza tym BBC Polska
        dostała konecsje na nadawanie w Warszawie i być może na falach tego radia
        będzie można tez słuchać BBC World service

www.bbc.co.uk/cgi-bin/worldservice/psims/ScheduleSDT.cgi?Pg=Co&Co=PL%
        3aPoland%3a0%2d45
        ><" target="_blank">www.bbc.co.uk/cgi-bin/worldservice/psims/ScheduleSDT.cgi?Pg=Co&Co=PL%3aPoland%3a0%2d45>

Pozdrawiam
        EW
    • Gość: p.d.james Dlaczego zniknelo BBC ? I kiedy wroci? ;-)) IP: *.dsk.uw.edu.pl 14.09.05, 13:10
      Szanowni Panstwo,
      Dlaczego z ramowki stopniowo, a w zasadzie całkowicie, zniknely bloki BBC
      World? W tamtym roku byly jeszcze kapitalne programy ( chocby "Just a
      minute"), potem juz tylko tylko Infomacje a teraz w zasadzie nie ma juz nic (
      bo co to jest godzina w sobote). Jestem pewne, ze wielu osobom brakuje tego
      bloku, ktory byl czyms, co z pewnoscia przyciagalo sluchaczy do Panstwa radia,
      a ktorzy teraz czuja sie rozczarowani.
      A najwazniejsze pytanie brzmi -kiedy wroci BBC i bedzie jak dawniej
      przynajmniej 2-3 godziny tego programu ( nawet jeski ok.23)?
      Pozdroawiam,
      • tok.fm Re: Dlaczego zniknelo BBC ? I kiedy wroci? ;-)) 14.09.05, 13:25
        Witam, BBC już nie będzie emitowane w Radiu TOK FM, poniżej adres strony, na
        której są informacje, jak można słuchać tego radia w Polsce. Poza tym BBC
        Polska dostała koncesję na nadawanie w Warszawie i być może na falach tego
        radia będzie można tez słuchać BBC World service

www.bbc.co.uk/cgi-bin/worldservice/psims/ScheduleSDT.cgi?Pg=Co&Co=PL%
        3aPoland%3a0%2d45
        ><" target="_blank">www.bbc.co.uk/cgi-bin/worldservice/psims/ScheduleSDT.cgi?Pg=Co&Co=PL%3aPoland%3a0%2d45>

Pozdrawiam
        EW
    • Gość: torkwe Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.crowley.pl 15.09.05, 07:40
      Dlaczego, przynajmniej w zadnym widocznym miejscu, nie ma na stronie informacji
      o tym, jakie partie beda wystepowac w kolejnych Ringach Wyborczych rano??
    • patty_vare Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 16.09.05, 18:51
      Słuchałam dziś programu z udziałem przedstawiciela polskiej partii
      komunistycznej i prof. Marii Szyszkowskiej. I szczerze mówiąc jestem w dość
      poważnym szoku z powodu zachowania sie panów prowadzących audycję. Takiego
      poziomu tendencyjności to już dawno nie słyszałam. Trochę obiektywizmu, panowie,
      bo się ośmieszacie jako dziennikarze.

A teraz pytanie:
      Kiedy ostatnio byłym członkom władz PRL, a którzy biorą aktywny udział w
      dzisiejszym życiu politycznym, zadawano na antenie TOK FM pytania o Grudzień '70
      czy stan wojenny? Czy są to 'ludzie honoru' i im się takich niewygodnych pytań
      nie zadaje?
      • tok.fm Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 19.09.05, 18:00
        Witam, nie pamiętam, kiedy ostatnio, natomiast wiem, że wiele razy - pytalismy
        o to Jaruzelskiego ( Jacek Żakowski w ostatnia rocznicę wprowadzenia stanu
        wojennego przeprowadził z nim dlugi wywiad),
        mówimy o tym i pytamy zawsze, kiedy mowa o procesach dotyczących Grudnia 70,
        pacyfikacji Wujka itp.
        Pozdrawiam EW
        • patty_vare Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 21.09.05, 20:22
          Fajnie.
          A jaki miało cel pytanie o to kogoś, kto nie miał nic wspólnego z ww. wydarzeniami?
    • kowalski1960 Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 20.09.05, 01:12
      Szanowna Pani Redaktor Naczelna!
      Co prawda obiecałem sobie, że nie będę się wtrącał, ale jakoś nie mogę
      zdzierżyć. Jak Redakcja może pozwolić na takie kuriozum, jak pseudoprezes
      pseudofanklubu. Przecież on Wam bruździ, wystarczy zakazać mu używać nazwy i
      logo radia ( swoją drogą ta jego strona to żenada) a jak się nie zastosuje to
      proces sądowy macie w cuglach wygrany, a chłopczyk się do końca życia nie
      wypłaci, ( polecam swoje kontakty, znam świetnego adwokata od ochrony znaków
      firmowych).Korzystając ze sztuki "skutecznego pisania mejli" domagam się od
      Szanownej Pani odpowiedzi!
      Kowalski ( wbrew pozorom to moje prawdziwe nazwisko)
      • Gość: przechodziłam Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 06:04
        Ejjjjjjjjj Kowalski zostaw go,niech sobie ma tą stronę,co Ci to przeszkadza?!
        Sam wiesz co masz myśleć,po co te zakazy...
      • p16alk Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 20.09.05, 09:31
        Nie zamierzam krytykować ani Prezesa ani jest oponentów.
        Myślę, że całą sprawę może rozwiązać wywiad z Burlim na antenie TOK FM. Niech
        wyjaśni swoje działania.
        Jest to moim zdaniem ciekawe rozwiązanie np. dla audycji studenckiej.
        • tok.fm Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 20.09.05, 15:56
          Po pierwsze - nie widzę potrzeby rozwiązywania jakiejś "sprawy", bo nie widzę
          tej sprawy. Po drugie - audycje studenckie zajmują się problemami
          interesującymi studentów - takimi jak sprawy socjalne (akademiki, stypendia),
          życie kulturalne - czyli przezde wszystkim kultura studencka i rozrywką -
          kluby, imprezy etc. Więc nie rozumiem, skąd ten pomysł.
          Pozdrawiam EW
          • Gość: odk07@plearn Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: 217.153.90.* 22.09.05, 01:37
            No po prostu nie mogę :) Nie mogę!!! Chyba założe fanklub Pani EW. Kilka
            (naście) postów wyżej, ktoś zarzuca, że profesjonalny dziennikarz nie używa
            takich argumentów jak "no ręce opadają" i... nie chce mi się już do tych postów
            wracać, żeby odgrzebać. I co widzę w kolejnym poście?:

> Po pierwsze - nie widzę potrzeby rozwiązywania jakiejś "sprawy", bo nie widzę
            > tej sprawy.

Skoro widzą sprawę słuchacze to i redakcja powinna ją zobaczyć :)

> Więc nie rozumiem, skąd ten pomysł.

A może czas zrozumieć? ;)

Pytanie do EW: Jesteś li studentką pierwszego roku dziennikarstwa? Jeśli tak to
            przestanę wyszukiwać te ciekawsze pytania/odpowiedzi i zarzucę pomysł
            stworzenia strony Twojego funklubu z ulubionymi cytatami...

Pozdrav,
            • Gość: :)))) Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 05:12
              > Skoro widzą sprawę słuchacze to i redakcja powinna ją zobaczyć :)

Słuchacze ze szkoły skutecznego pisania maili i postów :)

Pozdrów Dyrektora !
          • p16alk Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 22.09.05, 10:49
            Ja z kolei nie widzę problemu z wywiadem. Rozmowa mogłaby być na tematy
            studenckie, ale i tak padłyby pytania dotyczące działalności Prezesa.
            Ale równie dobrze mogłoby się to odbyć w innej audycji.
            • Gość: przechodziłam Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 14:25
              p16alk napisał:

> Ja z kolei nie widzę problemu z wywiadem. Rozmowa mogłaby być na tematy
              > studenckie, ale i tak padłyby pytania dotyczące działalności Prezesa.
              > Ale równie dobrze mogłoby się to odbyć w innej audycji.

A kogo to obchodzi,poza Prezesem i słuchaczami szkoły skutecznego pisania mejli
              i postów ,czyli poza Prezesem ?
              W innej audycji ?
              Jasne najlepiej w audycji filmowej,jak będzie mowa o scenariuszach filmów fantasy:)

Wysłała bym Cię do jakiegoś specjalisty,ale głupoty na razie nie leczą,ani nie
              ma przeszczepów mózgu,dlatego doradzam zaprzestanie pisania na forum.
              • p16alk Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 23.09.05, 10:11
                Gość portalu: przechodziłam napisał(a):

> p16alk napisał:
                >
                > > Ja z kolei nie widzę problemu z wywiadem. Rozmowa mogłaby być na tematy
                > > studenckie, ale i tak padłyby pytania dotyczące działalności Prezesa.
                > > Ale równie dobrze mogłoby się to odbyć w innej audycji.
                >
                > A kogo to obchodzi,poza Prezesem i słuchaczami szkoły skutecznego pisania
                mejli
                > i postów ,czyli poza Prezesem ?
                > W innej audycji ?
                > Jasne najlepiej w audycji filmowej,jak będzie mowa o scenariuszach filmów
                fanta
                > sy:)
                >
                > Wysłała bym Cię do jakiegoś specjalisty,ale głupoty na razie nie leczą,ani nie
                > ma przeszczepów mózgu,dlatego doradzam zaprzestanie pisania na forum.

Tak się składa, że poziom, na którym dana osoba pisze, jest poziomem tej osoby.
                Czyli jesteś na poziomie, nie ma co ukrywać, poniżej sedesu.
                • Gość: przechodziłam Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 14:25
                  > Tak się składa, że poziom, na którym dana osoba pisze, jest poziomem tej osoby.
                  > Czyli jesteś na poziomie, nie ma co ukrywać, poniżej sedesu.

Mam nadzieję,że do siebie też odnosisz te mądrości, w takim razie można
                  powiedzieć,że poziom jest wyrownany.
        • Gość: przechodziłam Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 16:51
          Wywiad w TokFmie z Prezesem ?!

hahahahahahahaha

Kowalski,przepraszam Cię,miałeś rację.

• tok.fm Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 20.09.05, 15:46
        Skoro sie Pan domaga:)
        Proszę sie tak nie denerwować, pan Burli dostarcza nam niekiedy prawdziwej
        radości w naszym nudnym i smutnym dziennikarskim życiu.
        Pozdrawiam EW
    • laziorzymss Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 20.09.05, 11:05
      Witam....Czemu nie zmienicie formuly radia takiego jak bylo kiedys...bylo znacznie lepsze niz teraz...
      • tok.fm Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 20.09.05, 15:52
        Witam,
        Bo tamta formuła już była, a teraz jest nowa. Co do tego, która jest lepsza nie
        będę się spierać - to dwa kompletnie różne radia adresowane do dwóch zupełnie
        róznych grup docelowych. Żadna stacja radiowa nie ma formuły "dla wszystkich".
        Bo dla wszystkich znaczy tyle, co dla nikogo. Każdy właściciel jakiegoś środka
        przekazu - stacji radiowej, telewizyjnej, gazety - wybiera jakąś grupę
        odbiorców, do której zamierza trafic ze sowim produktem i analizując potrzeby,
        gusty, zainteresowania tej grupy tworzy odpowiedni dla niej format.
        Pozdrawiam EW
        • Gość: Zbigniew Lewandows Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.09.05, 09:17
          Serdecznie Witam p.EW ! A takz.e Moja´Sympatie´ Od Lat ,Wspanial´a´ ANIE´
          LASZUK!
          Z przykros´cia´ przeczytale´m Pani odpowiedz´ na rzeczowa´ uwage´ p.
          Grabowskiej.Odpowiedz´ przypomina raczej bulgot w szklance wody lub odpowiedz´
          Niewesol´ej kumoszki z Windsoru.Ale dobrze jest, z´e -po konsultacji- sama Pani
          przyzna, z´e samoksztal´cenie to fascynuja´ce zaje´cie.Oczywis´cie szczerze
          z´ycze´ sukceso´w Pani i S´wietnemu Radiü Tök FM (a sobie klawiatury
          bez "ümlauto´w") i najserdeczniej pozdrawiam!
          Zbyszek
          • tok.fm Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 28.09.05, 12:35
            Witam, nie ma na tym forum mojej odpowiedzi na post pani Grabowskiej, ponieważ
            pani Grabowska nie zadała ani mnie, ani nikomu z redakcji żadnego pytania,
            tylko zwróciła uwagę na używanie slowa "charyzmat" przez Katarzyne Kolendę
            Zaleską i Jacka Żakowskiego. Zresztą nieslusznie, ponieważ wg Słownika Języka
            Polskiego PWN z 2002 roku charyzma=charyzmat i mozna tych słow używac
            wymiennie. Zresztą wyjasnienie znaczenia jest przy słowie "charyzmat" a
            hasło "charyzma" odsyła do "charyzmatu". Za podrowienia i życzenia dziekuję
            Pozdrawiam EW
    • Gość: Beata Grabowska Błędy językowe prowadzacych "Poranek..." IP: 212.76.37.* 21.09.05, 22:20
      Bardzo proszę Panią Kolendę-Zaleską i Pana Jacka Żakowskiego o nieużywanie
      słowa charyzmat. Charyzma jest poprawna i od zawsze używana. Proszę nie
      stosować metody prof. Bralczyka, która mówi, że wszystko wolno skoro tak się
      mówi.

Pozdrawiam,
    • Gość: Uważny słuchacz Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 23:10
      Dlaczego nie słychać w waszym radiu o Platformie Janusza Korwina Mikke?
      Podobno jesteście radiem informacyjnym.
      Czy tylko postanowiliście o tym nie informować?
      Widze chętniej rozmawiacie z POLSKĄ Partią Pracy (skraje komuchy).
      Boicie się Korwina czy co?
      Czy poprostu postanowiliście udać idiotów i w radiu informacyjnym o Platformie
      Korwina nie informować?
      Oczekuje poprawy i więkrzej staranności.
      Pozdrawiam
      • tok.fm Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 26.09.05, 13:40
        Janusz Korwin Mikke będzier gosciem Ringu Wyborczego w Poranku 5 paxdziernika
        Pozdrawiam EW

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka