Gość: sonja IP: 83.16.133.* 13.05.05, 10:40 Trzeba by się jeszcze przyczepić np. do nazwy "Stary Sącz" jako zachęcania ludzi w podeszłym wieku do picia :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Komentator ''Cześć stary!'' zakazane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 10:41 Szczyt unijnej glupoty Odpowiedz Link Zgłoś
miro99 Re: ''Cześć stary!'' zakazane 13.05.05, 14:19 Myślałem, że ta amerykańska zaraz nie dotrze do Europy. Cóż, myliłem się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Re: ''Cześć stary!'' zakazane IP: 195.117.104.* 13.05.05, 22:00 To test jak długo mogą z nas robić wszystko co im się tylko będzie podobało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Re: ''Cześć stary!'' zakazane IP: 195.117.104.* 13.05.05, 22:04 to test na to na ile sobie może ta chołota brukselska pozwolić wobec nas . Odpowiedz Link Zgłoś
szemor Re: ''Cześć stary!'' zakazane 14.05.05, 09:46 Szczyt? To zbyt optymistyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahah Re: ''Cześć stary!'' zakazane IP: 217.11.136.* 13.05.05, 10:54 dawno sie tak nie usmialam - majstersztyk pozdr b. Odpowiedz Link Zgłoś
ktosiek.ktoskowaty ''Cześć stary!'' zakazane 13.05.05, 10:56 Jak zwykle czerwony socjalista wie lepiej, co komu przystoi, co wolno a czego nie. Zamiast się wziąć za obniżanie podatków, zmniejszanie biurokracji, poprawę warunków rozwoju gospodarczego poprzez nie wtrącanie się w wolny rynek to oni dalej uchwalają bzdurne dyrektywy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam ełropejscy mienszewicy trzymają się mocno IP: 83.238.200.* 13.05.05, 13:17 mimo starego wieku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drmw Re: ''Cześć stary!'' zakazane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 22:38 Te bzdurne dyrektywy kretynskich urzedasow unijnych okaza sie zmora nas wszystkich.Mysle ze po latach bedziemy pluc sobie w brode ,,,,za przynaleznosc do tej pieprzonej unii Myslalem ze jednakowy obwod jablek jest ostatnia zmora ogrodnikow. A tu jeszcze czepianie sie do okreslen slownych,,,i tak "krok po kroku" a zostaniemy do reszty zniewoleni przez kaste biurokratyczna w wydaniu unijnym.W chwili obecnej juz i tak dowalaja nam urzedasy wlasnego chowu (zus,urzad skarbowy np.i wszelkiej masci pomiejsi biurokraci).W USA np.sekcja policjido walki z nierzadem tzw.obyczajowka zajmuje sie wylapywaniem ulicznych (i nie tylko) podrywaczy na zasadzie prowokacji przez sexowna laseczke ktora pozniej okazuje sie polcjantka i przykuwa cie do kaloryfera hotelowego ,,,i nakrecaja telewizyjny "show"i leci facet w telewizji stanowej i spala sie ze wstydu.Pada pytanie,,,a kto to wymyslil(?) a no Bush katolik.Jeszcze nam ta demokracja "po zachodniemu "-bokiem wyjdzie.Ze wielu amerykanow 1/2-glowki ale Europa zaczyna glupiec,,to moze byc juz niebezpieczne.!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: ''Cześć stary!'' zakazane IP: *.kom / *.kom-net.pl 13.05.05, 11:20 Cóż za bzdura. W języku polskim, a ściślej - w polszczyźnie potocznej "stary" ma inne znaczenie (por. "Słownik polszczyzny potocznej"); w takim jest używane łącznie z pozdrowieniem pojawiającym się w tytule artykułu. Kiedy wreszcie do redagowania i interpretacji tekstów zacznie się zatrudniać fachowców od języka, a nie pociotków i znajomych z "mile widzianą dobrą znajomością poprawnej polszczyzny"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel Unijnej Paranoi ciag dalszy... IP: 81.19.200.* 13.05.05, 11:46 spokojnie to pewnie dopiero poczatek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mbishop Dziecko, co ty wiesz o paranojach... IP: *.attu.pl 13.05.05, 20:57 Wychowałeś się w kapitalizmie, zgadłem? Przydałoby Ci się parę lat w PRL, zrozumiałbyś co to znaczy "paranoja"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loghos Re: ''Cześć stary!'' zakazane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 11:59 E. Hemingway "Człowiek oczywiście jeszcze w wieku produkcyjnym i morze" "Żegnaj nam, dostojny porcie po pięćdziesiątce, ale przecież w pełni użyteczny" No i Zygmunt Trzeciej Młodości, król Polski i mąż Bony. Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos to jest zupełnie bez sensu 13.05.05, 12:10 bo "cześć stary" to skrót od "cześć stary druchu albo przyjacielu", a nie "stary człowieku" Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik Re: ''Cześć stary!'' zakazane 13.05.05, 12:30 nie no takiej bzdury dawno nie czytalem, ciekawe kiedy zabronia nam pierdziec smierdzaco? Odpowiedz Link Zgłoś
lolektyrmand Stara, dobra Unia 13.05.05, 12:54 Ten przepis jest chyba spowodowany demencją. Odpowiedz Link Zgłoś
april20 Re: ''Cześć stary!'' zakazane 13.05.05, 13:23 Unia, szczególnie jej "stara" część, potrzebuje pilnie potządnego psychiatry. To nie pierwszy i zapewne nie ostatni przypadek zidiocenia (ale słowo ...), jakoś to trzeba przełknąć i poczekać, może w końcu wezmą się za poważne sprawy, np. jak zabezpieczyć przyzwoity standard życia w tej "unii" dla wszystkich, nie tylko dla siebie (tj. eurodeputowanych). Początek już jest: zrównanie pensji (diet) dla wszystkich (t.zn. eurodeput.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krach A jakby ktoś powiedział "Cześć młody"? IP: *.zacisze.zgora.pl 13.05.05, 13:38 Czy to byłaby dyskryminacja młodych? Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik Re: ''Cześć stary!'' zakazane 13.05.05, 14:04 e tam to zwykle pie..e sa ktorzy nie maja innych problemow na glowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogdan Re: ''Cześć stary!'' zakazane IP: 212.244.171.* 13.05.05, 14:10 a ja do większości swoich koleżanek w pracy mówię "słuchaj, młoda", także do tych o 20 lat starszych i chyba nie czują się obrażone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokalny7 Re: ''Cześć stary!'' zakazane??????????????? IP: 217.173.203.* 13.05.05, 14:32 Chciałbym przeczytać te unijne nakazy zacytowane "",a nie podziwiać wypociny serwowane przez dziennikarzy. Dziennikarz pisze powołując się na Timesa ,bez cytowania dekretu UE. To jest profesjonalizm???????? Dajcie szansę ludziom ,co myśleć o tym. Myślenie ma przyszłość!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Giotto Czy mogę nazwać swoją babcię "Babciu"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 14:38 Strach pomyśleć co będzie gdy zabronia mówić do dziadków "Babciu" i "Dziadku". Areszt murowany. Całą tę biurokrację brukselską trzeba po prostu rozpędzic na cztery wiatry! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esteta Re: Czy mogę nazwać swoją babcię "Babciu"? IP: *.tju.edu 14.05.05, 20:49 Gość portalu: Giotto napisał(a): > Strach pomyśleć co będzie gdy zabronia mówić do dziadków "Babciu" i "Dziadku". > Areszt murowany. Jezeli babcia nie jest klozetowa to OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kenarf Re: ''Cześć stary!'' zakazane IP: 80.51.245.* 13.05.05, 14:53 stary chyba zartujesz ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eski Re: ''Cześć stary!'' zakazane IP: *.crowley.pl 13.05.05, 15:40 Już nie mówiąc o nazwie "Nowy Sącz".... toż to istna dyskryminacja imigrantów (nowych :-)) Potrzebna jakaś dyrektywa unijna żeby pozmieniać te obrażajace nazwy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SaQ To w końcu co??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 15:52 Użycie w jednym artykule na ten sam akt prawny określenia "dyrektywa" i "ustawa" powoduje, że całą resztę mogę traktować jedynie w kategorii plotki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jestem stary Re: ''Cześć stary!'' zakazane IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.05.05, 17:32 Co za bzdet 4 lata do emerytury i nie zwolnią , program 50+, bzdura na bzdurze i bzdurą pogania ,pojeby jakieś to wymsliły i się chwalą. Mnie zwolniona (wraz z innymi) gdy miałem 54 lata i to był ostatni raz gdy ktoś mnie zwolnij. Sam się zatrudniłem i koniec. A programy czary mary i inne bzdety nie wierze i nikt rozsądny w takie bzdury nie uwierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Re: ''Cześć stary!'' zakazane 13.05.05, 19:12 Autor tekstu mogl skonsultowac swoje rewelacje chociazby z korektorem. Przymiotnik - stary to co innego, a rzeczownik - stary = ktos dobrze nam znany (stary znajomy), przelozony. Podobnie jak chory - chory kotek i chory - osoba lezaca w lozku szpitalnym. Nikogo w polszczyznie nie dziwi stwierdzenie, ze szpital ma 70 chorych. Przymiotniki chory i stary zyja tez osobnym zyciem - jak rzeczowniki. Dlatego w jezyku polskim mowienie o obrazie, wytykaniu wieku przy uzyciu slowa "stary' jest nieporozumieniem. Moze byc przeciez "stary - szef", ktory jest od rozmowcy mlodszy. I co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta dyskryminacja w Polsce też jest zakazana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 19:13 Dyrektywa UE o której mowa w artykule już została wdrożona w Polsce (kodeks pracy) Prawnie dyskryminacja ze względu na wiek w zatrudnieniu jest zakazana, np. nie można zamieszczać ogłoszeń wstylu zatrudnię młodą osobę, zatrudnie osobę do 40 roku życia etc.. Kwestią do dyskusji jest natomiast jakość tego prawa i praktyka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dancia Re: ''Cześć stary!'' zakazane IP: 192.168.1.* / 12.15.21.* 13.05.05, 19:52 Czy nikt z was naprawde nie zrozumial dowcipu ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koko Dżambo Re: ''Cześć stary!'' zakazane IP: *.ingram.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 21:04 "Ktoś może uznać kartkę na 50. urodziny sugerującą zakup viagry za niezwykle zabawną, a ktoś inny za zupełnie nie na miejscu - stwierdził członek..." Wcale sie nie dziwię, że członek stwierdza, iż sugerowanie mu używanie viagry mu ubliża... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hary Re: ''Cześć stary!'' zakazane IP: *.pol-net.com.pl 13.05.05, 21:11 Poprostu kauzyperdy naganiają sobie żródła kasy! Najpierw kretyni palą papierosy, a potem do tego zabierają się lewnicy (antonim prawnicy) i wyłudzać chcą odszkodowania. Podobnie jak czytaliśmy (ponoć w Ameryce -USA) idiotka oparzyła się herbatą i też lewnicy wyciągają z baru odszkodowania! Takich pomysłodawców- dawców prawa to do zbadania psychiatrycznego, a nie do urzędów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bercik Re: ''Cześć stary!'' zakazane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 22:15 czy wiecie jaka jest różnica między ppppppppppOsłem a wibratorem?>>>wibrator nigdy nie będzie członkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: ''Cześć stary!'' zakazane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 10:30 He,he. A w czym problem.Bedzie sie teraz mowilo "Cześć młody-inaczej".Przecież my już to przerabialiśmy."Sprawny inaczej" - niepełnosprawny.Itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esteta Re: ''Cześć stary!'' zakazane IP: *.tju.edu 14.05.05, 20:42 "...stwierdził członek stowarzyszenia..." Nazywac prawnika członkem to chyba tez obrazliwe :) Odpowiedz Link Zgłoś