Dodaj do ulubionych

Ktora gazeta/czasopismo ma najlepsze zdjecia ?

03.06.05, 13:27
Dla mnie czasopisma nalezace do:
Axel Springer + AWR Wprost.
Te z Newsweeka sa czesto sprowadzane z USA.

Chociaz we Wprost brakuje mi zdjec śp.Karola Mikuly :((((((
A fotograf Miroslaw Stalmach celuje w tym,ze potrafi sie zalapac ...na kazde
zdjecie w innej gazecie :) Ostatnio dal sobie zrobic fotke przy Rywinie :)
Jego fotkom nie mozna natomiast nic zarzucic. Natomiast :
Ogromna wada Mojego Psa. Fotki, przynajmniej te na portalu psy.pl sa
zenujaco banalne. Fotka typu : pies lezy. Ok co z tego, ze lezy ? ( Pomijajac
glowne zdjecie u gory,ktore jest ok )
Albo ta:
www.psy.pl/rasy/?R=127&PHPSESSID=e6e1197060d110504a828d933e026190
Jasne,ze pies jest czarny ale... No wlasnie ale. Poza tym,przy rasach powinna
byc uwypuklona cecha rasy. Np.chart w biegu, york swietnie uczesany, dog
niemiecki - sila spokoju itp.itd.
W czwartek robilam profesjonalne fotki psom, ( poszly w jednej z gazet), wiec
chetnym, heh bez falszywej skromnosci, pokaze co to znaczy fotografowac
zwierze.
Obserwuj wątek
    • marianna.rokita albo to: 03.06.05, 13:35
      czy ktos widzi pysk tego doga ? :D
      www.psy.pl/images/rasy/00086big.jpg
      • marianna.rokita ech sorry nie to zdjecie mialo isc:) 03.06.05, 13:38
        zaraz znajde wlasciwe:)
    • kika74 Re: Ktora gazeta/czasopismo ma najlepsze zdjecia 03.06.05, 15:36
      pytasz o reporterkę czy studyjne sesje?? bardzo mało profesjonalnych zdjęć -
      reporterka ma sie lepiej ale sesje to zenada , widac od razu sytuacje finansowa
      pism albo oszczędzanei na maxa. Dobrze było w Pani przez pewien czas ale tylko
      okladka i sesje Domagalik. Poza tym tylko dwa dobre nazwiska. Młodych dobrych
      mało. Twoj styl to niestety sprzed epoki. Nic nowoczesnego i niespodziewanego.
      Elle, polska okladka rzadko - layaut nie zmieniany od lat. Nic sie dzieje.
      Zagraniczne zdjęcia dobre. POdziwiam Zwierciadło za konsekwencje i okładkę.
      Sporo własnych sesji. W tej samej konwencji i pasujące. MArie Clair - no cóz ten
      tytuł to kopalnia możliwości i tylko tyle. Pisemka typu Claudia i w dół. Szkoda
      pisać. Ciekawe bywają sesje wnętrzarskie, Widziałam kilka majstersztyków.
      A generalnie. Mamy w tym kraju genialnych !!!!!! fotografików i kiepskie zdjęcia
      w tytułach.
      • marianna.rokita Re: Ktora gazeta/czasopismo ma najlepsze zdjecia 03.06.05, 15:55
        Tak.Pytam i o to, i o to. Z fotografami zebys wiedzial/wiedziala. (f czy m?)
        Mlodym jest sie bardzo trudno przebic. Hehe wiem to stad, ze sama zamienilam
        dlugopis na aparat. Mimo tego udalo mi sie kilkunastokrotnie sprzedac gazetom
        fotki, a z jedna podpisac kontrakt.
        Ale jest ciezko. Cholernie.
        • kika74 Re: Ktora gazeta/czasopismo ma najlepsze zdjecia 03.06.05, 16:01
          a znasz może tytuł, który ma ambicje zamieszczac dobre zdjęcia i miec oryginalną
          forme artystyczną ?? na poziomie?? teraz liczy sie tylko to co sie sprzeda i jak
          na tym zaoszczędzic.
          • marianna.rokita Re: Ktora gazeta/czasopismo ma najlepsze zdjecia 03.06.05, 16:05
            Hehe musialabym sie dlugo zastanawiac :(
            Ale nie we wszystkich chodzi o oszczednosci. Czasem dana gazeta wynajmuje
            paparazzich na caly dzien, a ich zdjecia potem nie wchodza,bo tekst leci z
            nieznanych powodow albo zmienia sie koncepcja :)
        • marianna.rokita ps. 03.06.05, 16:03
          Mowie,ze ciezko, bo tydzien temu w Boze Cialo zrobilam 700 zdjec. Oddalam 50.
          Wszystkie zostaly ocenione jako b.dobre. Do tekstu weszly ...az DWA :D
          Ale ok, mam pomysl, co zrobie z reszta :)
          Ja zaczynam dopiero na powaznie biegac z aparatem, wiec pretensji w sumie miec
          nie powinnam. Jednak mam pretensje za uparte trzymanie w redakcjach osob nie
          posiadajacych grama zmyslu artystycznego.Po znajomosci. Nawet ze sredniej
          jakosci aparatem, mozesz wyczarowac cacko.
          Poza tym, teraz wiem, co to znaczy zlosc fotoreportera jak mu zdjecia nie
          wchodza. Dawniej ja bylam zla,ze wchodza zdjecia, a moj tekst jest scinany.
          Ot perspektywa...
          • newsrum Re: ps. 04.06.05, 00:04
            marianna.rokita napisała:

> Mowie,ze ciezko, bo tydzien temu w Boze Cialo zrobilam 700 zdjec. Oddalam 50.
            > Wszystkie zostaly ocenione jako b.dobre. Do tekstu weszly ...az DWA :D

A do jakiegoż to tekstu? Gdzie ci te dwa wydrukowali? Pochwal sie! Do tej pory
            jak ci wydrukowali chocby przecinek to sie chwaliłaś na całe forum. Skąd więc
            nagle taka skromność i powsciągliwość? Chuba że sobie fantazjujesz
            • Gość: tatuś Re: ps. IP: *.konica.hkmh.com / *.uac63.hknet.com 04.06.05, 01:36
              Manka ci nie odpowie, bo ma cie wygaszonego, na forumowym radarze i celowniku.
              Trzeba bylo czytac gazety.

• newsrum Re: ps. 04.06.05, 18:52
                Gość portalu: tatuś napisał(a):

> Manka ci nie odpowie, bo ma cie wygaszonego, na forumowym radarze i
                celowniku.
                > Trzeba bylo czytac gazety.

hehe!
                >
    • dr.kidler Re: Ktora gazeta/czasopismo ma najlepsze zdjecia 04.06.05, 09:08
      marianna.rokita napisała:

"Morza Statki i Okrety".
      Szczegolnie te stare, czarno-biale z II i I wojny :-)
      • kika74 Re: Ktora gazeta/czasopismo ma najlepsze zdjecia 05.06.05, 20:41
        i tu moge sie w miarę zgodzić ale chyba raczej z sentymentu do tematyki - serio
        to bardzo trudny materiał dla fotografa - ale wciąz najpiękniejsze są
        przedwojenne zdjęcia żaglowców - głównie Lwowa, Daru i Iskry :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka